Tagovi

Kome Čačić i Milanović prodaju maglu??

Čuli smo pravorijek: 22 mjeseca uvjetno, rok kušnje 3 godine, sudske troškove od 2 milijuna forinti plaća Radimir Čačić koji je prihvatio sudsku presudu.
Možda nisam najpogodnija osoba koja bi se trebala javiti dnevnikom na tu temu, ali kako me neki drže "čačićologom", evo samo nekoliko prvih dojmova
Prvo, dogodio se presedan na hrvatskim televizijama - da je jedan sudski proces, zapravo, završni dio prenošen na privatnom TV kanalu: TV NOVA učinila je to, i mislim da zaslužuje čestitke zbog toga, mada ako to postane raširena praksa imat žemo ubuduće uživo sapunice, što pak i nije dobro za odgoj gledatelja.
Dakle, ipak je R.Čačić KRIV, presuda nije pravomoćna, no kako ju je prihvatio, zapravo je priznao i krivnju i pravne konzekvence presude.
U same dokaze i protudokaze, završne riječi i sl. ne bih puno ulazio. Po mome, presuda je ipak sramotno blaga jer sam očekivao da će ona biti minimalno bezuvjetna, bar godinu dana. No, i ja, ako je to učinio Čačić, poštujem mađarski sud, i primam na znanje presudu, pa i oštro obrazloženje presude. Naime, dojma sam da nam je Čačić odlično prodao maglu koju sad vidiš, sad ne vidiš, čak smo čuli i stav da se stanje na cesti u sekundi može promijeniti pa vidljivost od dobre može postati - nula! A nula vidljivosti je tvrdi mrak!
I JA SAM LUTAO...OKO BALATONA!
Usput, tim dionicama oko Balatona u životu putovao sam zamalo bezbroj puta na relaciji Virovitica - Beč i obrnuto, u 15 godina života i rada. To je predio gdje nije lako voziti,ima puno kružnih tokova, oznake baš i nisu pregledne - meni se znalo dogoditi da i nakon desetak godina vožnje - zalutam! Jednom, po gustoj magli vozeći, zalutao sam kiševski 50-tak kilometara, činilo mi se da sam stigao na neki salaš, ali NIKADA nisam upao u sekundu - maglu! Dakle, kao i mnogo drugoga, uz jak tim odvjetnika, pomoć tko zna koga, R.Čačić nam je prodao priču o magli... Da se razumijemo, i meni je bilo nelagodno pomisliti naći se u koži R.Čačića danas, gledati ga kako se nervozno znoji, ali onda sam pomislio na dvoje mrtvh koji nemaju priliku znojiti se...
OSTAVKA - BEZ DILEME!
Zapravo, temeljno pitanje sada je što s osuđenim Radimirom Čačićem?? Da li on s tom presudom može i dalje biti PRVI podpredsjednik vlade ili je dužan podnijeti ostavku?? Kratko i jasno: OSTAVKA!
On ju je trebao, da je časti i obraza, podnijeti dva dana nakon prometne nesreće, jer je to politička praksa u civiliziranom svijetu: tamo se ona daje i za manje prekršaje, sukobe interesa, pogodovanja... odnosno povrede zakona, da ne nabrajam primjere. On je nastavak političkog angažmana navukao na sebe kao štit i nosi ga i danas, na što mu je korektno odgovoreno: on je na sudu kao privatna osoba, suđenje Čačiću nije suđenje hrvatskoj vladi, najmanje Hrvatskoj.
Suđenje je zapravo ispolitizirao sam Čačić nastavljajući se baviti politikom kao da se ništa nije dogodilo, Zoran Milanović je zapaprio, čak mislim na štetu i samog R. Čačića: briselskom izjavom ušao je u sferu ocjene sudskog sustava susjedne države i napravio tešku političku grešku. Usporedbe mađarskog i hrvatskog sudstva koje je učinio ne služe na čast premijeru i daleko su ispod razine greške Mirele Holy, ili nekog drugog, zapravo Holica ispada mala bebica spram Milanovića. Dakle, Milanović je u žaru političke borbe prihvatio se, još k tome kao pravnik po obrazovanju, branjenja neobranjivog.
Politička hajka?? Dakle, i ja sam prozvan, i svi oni koji imaju mišljenje o bahatom Radimiru čačiću i njegovoj ne samo pravnoj, već prije svega moralnoj i političkoj odgovornosti! Sada smo otišli tako daleko da svi vi koji ćete kritički nešto napisati protiv R. Čačića ispod ovog dnevnika dižete graju i hajku, radite harangu... Zoki Milanović namjestio je zamku građanima, a da zapravo tog nije ni svjestan! Ili jest?? Dakle, ne talasati! Pa nije li to ona zlokobna hrvatska šutnja, zalaganje da skrenem glavu, da budem ravnodušan, da razmišljam po onoj prastaroj: NE BI SE ŠTEL MEŠAT!??
OVAJ PRAVNO-POLITIČKI SLUČAJ NIJE ZAVRŠEN
I na kraju samo još nešto: ovaj pravno-politički slučaj nije završen, o njemu će biti još puno rasprave, posebno o potrebnim konzekvencama slučaja. Mnogim mladima bit će to, nadam se, poučno, ali da li su mladima, i svim bahatim ljudima poslane prave poruke??? Da li smo uisitinu pred sudovima svi jednaki ili su neki jednakiji od drugih?? Da li je pravo i pravda jedno te isto, ili ih dijeli zrak kao između neba i zemlje??? Da li je pravda spora pravda?? Jednom sa napisao, da onog trenutka, kao što ima slučajeva na Zapadu, kada se počne kupovati pravda (na ovaj ili onaj način, čak ne i mitom i korupcijom, nego suptilnije) možemo reći da NE živimo u pravnoj državi, sigurni u pobjedu pravde??
Na potezu su i članovi HNS-a: o njima ovisi da li će ih i dalje voditi osuđen čovjek, istina nepravomoćno?? U toj stranci, u takvim okolnostima, ne bih bio ni dva sata!! Nema li u toj stranci sposobnih da preuzmu vodstvo stranke?? Beus Richemberg, Vrdoljak, pa čak i Vesna Pusić, ponovo?? Zar smo okruženi klimavcima, poltronima, ulizicama, slinavcima?? Zar je politika definitivno postala djelatnost za nedodirljive, zar je uistinu to prodaja čiste magle???
Može li se sada i Ivo Sanader s hobotnicom, malo opustiti??
Što da je suđeno u Mađarskoj, hipotetski, Jadranki Kosor??? Da li bi nalazili olakotne okolnosti??
MILANOVIĆ ZNA SVE!
Vjerujte nemam baš izravne odgovore na sva pitanja, ali osjećam mučninu, osjećam pobunu, ali negdje u dnu duše osjećam da je ona, vjerojatno, uzaludna! Jedina smo država u Evropi, vjerojatno i u svijetu, koja ima osuđenog potpredsjednika Vlade, na neki način svejedno je da li je uvjetno ili bezuvjetno. Proglašen je krivim, i osuđen… Vrlo je mala vjerojatnost da će viši sud smanjiti kaznu, veća je vjerojatnost da prihvati prvostupanjsku presudu ili vrati sudu na ponovo razmatranje njegove krivnje i odmjeravanje kazne.
Loše bi bilo i da se na ovom slučaju R. Čačića pokaže da psi laju a karavane prolaze! I da li Zoki luzer ima sve odgovore? Otkada se on od smjernog političara pristale figure pretvorio u cijeli karavan? Ili bar devana??
Ono što je sada nemoguće promijeniti jest: ionako mali politički i moralni autoritet Čačića izgubljen je za svagda. Kadgod bude nastupao, zalagao se i za najlogičnije zakone i rješenje, u glavi gledatelja i politički mislećeg bića bljesnut će misao: "Aha, to je onaj koji je uzrokovao prometnu nesreću s dvoje mrtvih! I zapravo se dobro izvukao!"
Za prvi dnevnik toliko! Vrućine su, uzrujavanje nije dobro za srce!
Novi Gazimiri??
Kada ste na cesti, dobro pogledajte lijevo, desno, naročito naprijed, a s izuzetnom pažnjom natrag odnosno u retrovizore - budite oprezni u svakoj sekundi vožnje, osobito kada je magla svuda oko nas!
Reći ćete, ljeto je, nema magle!
A sekunda - magla???

Komentari

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

@Ljubane ono što želiš zabraniti drugome prvo zabrani sebi i zato se Ljubane mani ćorava posla.

Shvati već jednom da je cenzura nasljeđe komunističkog sustava u kojem si ti sticao tvoje novinarske diplome.

Mrak ti nije dao pravo cenzure kao što si ti uobražavaš, već alat kojim nećeš cenzururati odgovore na tvoja stajališta, izraženo mišljenje, prijetnje, neistine, laži, uvrede, ili kao što vidimo morbidne viceve .

Danas je Ljubane sloboda mišljenja kako tvoja, tako i moja!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ljubane, moji neprijatelji znaju da me je lakše ubiti ušutkati!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

Ljubane, moji neprijatelji znaju da me je lakše ubiti ušutkati!
@Ljubane ostavi se ćorava posla i ne zarolavaj moje komentare, a svoje provokacije i izazivanja ostavljašo tvorena.

Nadam se da će mrak prekinuti ovu trakavicu i banirati nas obadvojicu, s tim prije što sam uvjeren da je prepoznao tvoju namjeru da stalnim spamiranjem svih mojih upisa vršiš cenzuru pod tvojim dnevnikom.

Razmisli malo iz kojih razloga zarolavaš čitavi niz mojih komentara u kojima se držim teme dnevnika i tvojih komentara.

PONAVLJAM: Imaj i primjenjuj iste kriterije prema sebi i svojim morbidnim i provokativnim upisima!

PONAVLJAM: OKANI SE CENZURE I NE ZLORABI SVOJ POLOŽAJ AUTORA DNEVNIKA!

Ja priznajem da nisam u pravu, ali ne vidim zašto bi dozvolio da mi netko zarolava odgovore na svoje provokacije, pa nisam ja Palestinac u logoru u Gazi, a ti izraelski vojnik koji ćeš me u nedostatku kundaka puške ušutkivati zarolavanjem mojih komentara!

Ljubane moji neprijatelji znadu da me je lakše ubiti ušutkati!

Ljubane me je lakše ubiti nego ušutkati!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica — Uto, 10/07/2012 -

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica — Uto, 10/07/2012 - 08:02.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

Jučer sam uputio poruku mraku i Ljubi R. Weissu, a ukojoj sam poruci zamolio Ljubu da ne zlorabi svoje ovlasti, te predložio mraku da na mjesec dana banira mene i Ljubu, što je smatram primjerena kazna za naše obostrano ponašanje.

Smatrao sam da će Ljubo nakon niže navedenih sadržaja izmjenjenih poruka i nakon što je prestao zarolavaoti komentare ostati pri tome, međutim danas poslije podne je ponovno zarolao 15-stak mojih komentara koji su ne samo vezani za temu dnevnika, već su i odgovori na Ljubine komentare. Smatram da je Ljubo ako već zarolava odgovore morao zarolati i svoje komentare koji su povod odgovora. Osim toga Ljubo je zarolao samo moje, ali ne i odgovore drugih korisnika koji se ne razlikuju od mojih odgovora, što je pokazatelj zlouporabe ovlasti i cenzure. Smatrao sam da će Ljubo prestati svako malo i to retroaktivno zloupotrebljavati alat koji je dobio, a umjesto toga on je nastavio pisanjem ogavnog morbidnog vica o nestaloj djevojci što ne samo kao građanih, već kao otac i djed ne želim i ne mogu tolerirati, a još manje dozvoliti da moje odgovore na svoj morbidni vic biše a svoju nakaradni i izopačeni vic ostavlja vidljiv.

PONAVLJAM PRIJEDLOG MRAKU NEKA UČINI KRAJ OVOJ TRAKAVICI I NA MJESEC DANA BANIRA MENE I LJUBU!

Prikazujem poruke 1 - 4 od 4
Sudionici: mrak, Ljubo Ruben Weiss i kukljica
kukljica
08.07.2012 - 08:35
Ljubo Ruben Weiss upozoravm te da neću dopustiti da mi zarolavaš komentare koji su odgovori na tvoje upise. Okani se pokušaja da me cenzuriraš i zarolavaš ono što ti ne paše, a što PROVOCIRAŠ SVOJIM UPISIMA. Objavljuješ ogavne viceve o mrtvoj djevojci i dvoje stradalih u nesreći i onda očekuješ da nitko na to ne reagira i na daje minus.

Ista prava za sve Ljuboja, jer "čistoća dnevnika" i kvalitetnost upisa ispod njega u prvome redu ovisi od autora dnevnika, njegovom ponašanju i njegovih komentara u kojima ne može i ne smije si dozvoliti ono što drugima želi zabraniti. Ista prava za sve Ljuboja, a ne luđačka sloboda za tebe, a iglene uši za ostale učesnike rasprave kojima želiš staviti brnjicu na usta.

Nitko ti Ljuboja ne osporava da iznosiš svoje mišljenje, ali ni ti nemaš pravo zlorabiti ovlast kojeg je mrak dao autorima dnevnika da brinu za čistoću dnevnika. Nemožeš ti početi sa vrijeđanjima pojedinaca, branitelja, korisnika i komentatora portala, a onda odgovore na tvoja vrijeđanja proglašavato spamovima. Nemožeš ti mene nazivati rasistom i nadjevati mi rasističke epitete, kolegu grdelina optuživati za malverzacije na svom radnom mjestu, Skvikiju prebacivati ono za čega je bio baniran, ismijavati tuđa znanja i diplome, a veličati svoje znanje i diplome koje nisi u stanju svojim djelovanjem i upisima ovdje, ali ni na drugim portalima obraniti i dokazati se kao osoba koje zajednica prihvaća i cijeni.

Ljuboja postoji ona narodna o ehu i šumi, ili ona ona stara narodna "prvo počisti ispred svojih vrata"

Ljubane dobro promislite o sebi i svom ponašanju, Stišaj svoj ego, pa tek onda uputi kritički osvrt prema nekome. Prgavost, inat, brzopletost i predrasude su razlozi zbog kojih si morao napustiti mnoge portale, ili si na njima predmet špotanja i zahebancije.. Prgavost, inat, brzopletost i predrasude o drugim ljudima odnose silnu količinu energije. Bolje ju je utrošiti u nešto pozitivno! Prgavost, inat, brzopletost i predrasude su izraz vlastite nemoći i frustracija, koju ne možeš liječiti ovdje na pollitika.com.

Tvoje opsesije Čačićem, antipatija prema Domovinskom ratu i svemu što je s njim povezano kao što su branitelji, abnormalna i ekstremna, rekao bi zasljepljujuća ljubav prema Izraelu su tvoje osobne stvari i vjeruj mi apsolutno me ne zanimaju, i to toliko dugo dok ne izgubiš kompas.

Sjeti se samo koliko si prijatelja u Virovitici izgubio zbog svoga ponašanja, pa čak i onog najvjernijeg koji je godinama trpio i tolerirao tvoje prgavost, inata brzopletosti i predrasuda, te je uporno pokušavao i mora se priznato dosta uspješno stišavao tvoju poganu narav. Danas si Ljubojao stao sam, jer ti je zbog tvoje prgavost, inata brzopletosti i predrasuda, i zadnji prijatelj, Siniš okrenuo leđa.

Ljuboja nitko nije savršen, a ja sam zadnji oji bi to i u primislima pomislio za sebe, ali postoje principa za koje su se neki borili, a neki kao ti bježali od toga. Nitko ti ne osporava pravo da pišeš i kritiziraš što ti je drago, ali to isto pravo ne pokušavaj osporavati drugima, pogotovo ne onima kojima je Hrvatska bez obzira na sve njene deficite jedino za čega su se borili i bore se da bude onakva kakvu su je zamišljali oni koji nisu doživjeli, ali i kako je zamišljaju oni koji se bore da promjene stanju u njoj.

Nadam se da ćeš ovo shvatiti kao gestu dobre volje i pokušaja da ti putem ove PP stavim jasno do znanja da nema šanse da me cenzuriraš proglašavanjem spamova. Naravno ne osporavma tvoje pravo koje ti je mrak kao autoru dnevnika dao, koristi ga, ali pravilno i bez diskriminacije, kako prema meni, tako i prema svim drugim učesnicima rasprave, a pogotovo budi posebno pažljiv i kritičan kada si ti sam u pitanju, i vjeruj mi neće se događati ovko neugodne i suvišne stvari kao što su se dogodile ispod ovog dnevnika. Sve je to povezano ili isprovocirano nekim svojim upisom kojeg nisi proglasio spamom, ali odgovor na njega zarolavaš. Da si svoj upis i odgovor na njega zarolao kao što je to učinio kolega hatzivelkos a na čega sam te upozorio, sve bi bilo drugačije.

Ovo ti šaljem putem PP-a, a budeš li nastavio zarolavati moje odgovore istu ći poruku objaviti ispod dnevnika.

PS:
Predlažem mraku da nas zbog ovog sukoba, a kao primjer drugima, obadvojicu banira na mjesec dana!

Obriši poruku
Ljubo Ruben Weiss
08.07.2012 - 10:50
E moj stari druže slavonski, dragi ............. .................., alias Kukljica!

Sve pokušaje da se baviš mojom osobom, a ne sadržajima koje iznosim u većini, dalekovidih dnevnika, odbijam.
Za razliku od tebe, radim dnevno (noću!!) i često, po osam sati, prevodim, pišem i objavljujem te si priskrbim koju kunu ili euro što mi u zemlji koja ne cijeni minuli rad, i uz skromne mirovine, dobro dođe. Više od dvije godine, opsesivno se baviš mojom osobom, a ne mojim žurnalističkim porukama, i nanosiš štetu mojoj časti i ugledu, što bi se dalo i materijalno kvantificirati. Za moga života možeš pisati što želiš o SADRŽAJIMA mojih dnevnika, a nakon moje smrti o mom privatnom životu, kao što priliči kada se radi o javnim osobama (parafraza jedne izjave Ive Andrića, jednog od mojih omiljenih pisaca, bez namjere da se uspoređujem s njim).
Stalnim, gebelsovskim ponavljanjem notornih laži i neprovjerenih informacija, zavirivanjem u moj privatni život pa čak i obitelj, prelaziš granice privatnosti, čija zaštita je i zakonom definirana.
Ovaj puta upozoravam te na nekoliko činjenicu (za druge nemam vremena, jer me očekuju brojni poslovi na kojima radim), i ako ih JAVNO spomeš u negativnom kontekstu, bez pardona suočit ćeš se sa sudskom tužbom. Radi se o mom odlasku u Austriju (Beč) 9. 05. 1991., kada sam, radeći kao tajnik Židovskog kulturnog društva "Miroslav Šalom Freiberger", bio izložen pritiscima te procijenio da prijete opasnosti za moju osobnu sigurnost i sugurnost Židovske općine Zagreb, što se pokazalo točnim jer je već 19. 08. 1991. na zgradu Općine, gdje sam radio, izvršena diverzija, kako se kasnije istragama i sudskim postupkom pokazalo, organizirana od strane KOS-a. Iako sam u Austriji imao sve uvjete da dobijem politički azil (uključujući materijalnu naknadu i mogućnost zapošljavanja, ali i zabranu posjeta zemlji iz koje sam došao u Austriju), ja sam to odbio, zagorčivši si za mnogo godina svakodnevni život u tuđini. Sve vrijeme rata posjećivao sam Hrvatsku, u raznim misijama, relativno često, ispunjavao sve obveze građanina prema njoj, nikada nisam dobio poziv za mobilizaciju niti sam kažnjavan. Činjenica zašto NIKADA nisam dobio poziv za mobilizaciju, ostat će moj ključni dokaz za eventulanu sudsku raspravu. Izraz "pobjegulja" i slične stoga smatram uvredljivim i difamacijom.
Isto tako, notorna je laž koju ponavljaš o nekakavoj mojoj mržnji prema Hrvatskoj i svemu hrvatskom, jer činjenice o mom djelovanju u ratno vrijeme govore sasvim suprotno, i one te se apsolutno ne tiču. Dakle, svako daljnje JAVNO navođenje i ove gnjusne difamacije prisilit će me na pokretanje pravnog postupka kako bi zaštitio svoj politički dignitet, čast i ugled.

Ukoliko imaš nekih pretpostavki o mom radu, djelovanju i životu u prilici si provjeriti ih privatnim porukama kao i telefonom. Moji privatni odnosi s mojim prijateljima, uključujući mr. Sinišu Prpića, također te se ne tiču - samo usput jako bi se iznenadio kda bi saznao tko su sve moji prijatelji u tuzemstvu i inozemstvu.
Nikakavog dvostranog baniranja ne može biti, a plusiranje vlastitih dnevnika je legalna opcija pollitika.com, kao i procjena mene kao autora dnevnika, upisa kao spama. Ta opcija nije dana samo meni nego i svim članovima pollitika.com i sve dok je važeća koristit ću je, ili neću.
Zato, spusti malo loptu, imaj smisla i za pošalice, koji su dio naših života. Usmjerimo zajedno svoje energije na spašavanje Hrvatske koja proživljava jednu od najvećih ekonomskih i političkih kriza u svojoj kratkoj povijesti, bar formalno, neovisne i suverene države.
Svako dalje difamiranje mene kao osobe, pripadnika židovske zajednice Hrvatske, kao i veze i naklonost koje imam spram prapostojbine židovskog naroda i spram modernog Izraela, dio su građanskih prava i europska stečevina, naglašena nakon holokausta.
Kao profesionalni kolumnist više portala i novina, jedan od rijetkih hrvatskih specijalista za judaizam, Izrael, arapski svijet, antisemitizam... biram teme i o njima slobodno pišem, po svojim saznanjima, informacijama koje stječem i koristeći svoje dragocjeno životno iskustvo.
Toliko za sada: uglavnom cjelovito i jasno sam ti izložio moje poglede na daljnju komunikaciju kao i pozadinu nekih, čak osobnih pitanja.
Na tebi je da procijeniš kako ćeš se odnositi prema meni kao personi, a još više, kako ćeš komentirati sadržaje mojih javnih očitovanja u vezi raznih tema o kojima pišem, s naglaskom na mojoj specijalizaciji koja traje od gimnazijskih vremena 1964 -1968, preko Fakulteta političkih znanosti i dodatne specijalizacije Studija novinarstva, preko postdiplomskog studija kod prof. dr. Dušana Bilandžića, do današnjih dana. Svako daljnje prebrojavanje krvnih zrnaca mene, moje majke, oca... a na osnovu neprovjerenih i krajnje tendencioznih izvora, smatrat ću također neposrednim povodom za traženje satisfakcije, pravne, moralne i materijalne, pred hrvatskim državnim instancama. O toj mojoj sada ozbiljnoj namjeri tvoj prijatelj te je, začudo, točno izvjestio.

Mjera demokratičnosti jedne države je i stanje manjinskih prava i vjerujem da ćeš o tome voditi ubuduće više računa. Kao i poštovati moje političke i druge izbore, kao što ja poštujem tvoj mukotrpni životni put i političke izbore, s kojima se ne moram uvijek složiti.
Za njih je svatko od nas odgovoran pred pravnim institucijama hrvatske države i naravno, pred Svevišnjim koji u krajnjoj instanci daje posljednji pravorijek o nečijem radu, djelovanju i životu!
U ovom odgovoru držao sam se židovske izreke odnosno blagoslova koji glasi: "Worte die vom Herzen kommen, dringen zum Herz. (B.T. Berachot 6).
Uz pozdrav i najbolje želje,
Ljubo Ruben Weiss

Obriši poruku
Blokiraj autora
kukljica
08.07.2012 - 12:52
Ljuboja toliko si toga nadrobio u svom odgovoru, a najviše hvalospjeva o samome sebi, tako da je besmisleno pisati bilo kakav odgovor.

Svako dobro ti želim i mogu samo ponoviti: "Nitko ti Ljuboja ne osporava da iznosiš svoje mišljenje, ali ni ti nemaš pravo zlorabiti ovlast koju je mrak dao autorima dnevnika da brinu za čistoću dnevnika. Nemožeš ti početi sa vrijeđanjima pojedinaca, branitelja, korisnika i komentatora portala, a onda odgovore na tvoja vrijeđanja proglašavato spamovima. Nemožeš ti mene nazivati rasistom i nadjevati mi rasističke epitete, kolegu grdelina optuživati za malverzacije na svom radnom mjestu, Skvikiju prebacivati ono za čega je bio baniran, ismijavati tuđa znanja i diplome, a veličati svoje znanje i diplome koje nisi u stanju svojim djelovanjem i upisima ovdje, ali ni na drugim portalima obraniti i dokazati se kao osoba koje zajednica prihvaća i cijeni.

Ljuboja postoji ona narodna o ehu i šumi, ili ona ona stara narodna "prvo počisti ispred svojih vrata"

Pamti Ljuboja što gdje pišeš i uvijek imaj na umu onu mudru Nizamijevu izreku: “Ti sam si tvoja sudbina, tvoja smrt i tvoj život. Posljedica dobra je dobro, a zla zlo. Tvoju tajnu eho od brda odaje, otkrivajući samo ono što si mu prije povjerio.”

Obriši poruku
Ljubo Ruben Weiss
09.07.2012 - 00:16
Navođenjem ove rečenice, koju sam primio k znanju:
"Ljuboja toliko si toga nadrobio u svom odgovoru, a najviše hvalospjeva o samome sebi, tako da je besmisleno pisati bilo kakav odgovor."
završavam našu komunikciju.
U svakom slučaju, ponavljam, nemam vremena za daljnje razjašanjavaje legalnih opcija portala pollitike, niti bilo kakvu drugu daljnju raspravu!
Ljubo R. Weiss, dipl.politolog, dipl. novinar, publicist, pjesnik, knjižar u mirovini...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Jučer sam uputio poruku mraku

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

utorak 10.03.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubo Ruben Weiss upozorio

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica subota 14.07.2012 Ljuboja nebu išlo

@Ljubo Ruben Weiss upozorio sam te da ne budeš podmukao i ne zarolavaš komentare misleći da će ti to proći! Možda je kod tebe u posjeti onaj Alzheimer, ali ja pamtim što si prošlu noć obrisao i sve ću ponovno učiniti vidljivim.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica subota 14.07.2012 Ljuboja nebu išlo

@Ljubo Ruben Weiss upozorio sam te da ne budeš podmukao i ne zarolavaš komentare misleći da će ti to proći! Možda je kod tebe u posjeti onaj Alzheimer, ali ja pamtim što si prošlu noć obrisao i sve ću ponovno učiniti vidljivim.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubo Ruben Weiss upozorio

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Meni kao "čačićologu" (??) stigao vic...

Što mislite da je gore:
da vam Paravinja stane, ili da vam Gazimir Čačić ne stane!??

Preživjet će ovaj narod, ima mašte! Ma koliko nekome zvučalo patetično, vjerujem u narodni genij! I pouku iz socijalističkih vremena: kada su krenuli i pomalo opaki vicevi, primjerice o Miki Špiljku, bilo je jasno da su mu odbrojani politički dani!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica subota 14.07.2012 Ljubomire nebu išlo!

@Ljubo Ruben Weiss kretenu martori koga zanima pričanje židovskih viceva. Spamaš dnevnik neprimjerenim vicevima, a onda tražiš promjenu pravila portala.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

Zar ti budalo nisi u stanju poštivati pijetet prema mrtvima
@Ljubo Ruben Weiss kretenu martori koga zanima pričanje židovskih viceva. Spamaš dnevnik neprimjerenim vicevima, a onda tražiš promjenu pravila portala.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

@Ljubane hajde stavi ruku na srce i reci iskreno što bi ti napisao da ja kao "weissolog" napišem vic o Židovima?

Naravno ne mislim na degutantne i morbidne, već one viceve o židovskoj snalažljivosti, poslovnim i trgovačkim sposobnostima.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubane hajde stavi ruku na

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

utorak 10.03.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubane hajde stavi ruku na

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ovaj morbidni vic je star

Ovaj morbidni vic je star nekoliko mjeseci, a starija verzija glasi: bolje da te Paravinja poveze nego da te Čačić pregazi.

Tko je glasao

seneka točno, i nije ni malo

seneka točno, i nije ni malo smješan, a sa obzirom na sudbinu nestale djevojke ne spada ni u crni humor http://www.hrsport.net/SportnetKlub/Tema.aspx?pID=2758432#poruka2758432

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Greska

Da, pogresno sam zamijenio aktere vica.

Tko je glasao

Zar ti budalo nisi u stanju poštivati pijetet prema mrtvima

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubo Ruben Weiss kretenu

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ljubo R. Weiss - BUDALA???

Kada nekome ponestane smisla za humor, onda stvar postaje ozboljna, pa bilo to i nerazumijevanje "Galgenhumora"! I kave veze ima taj crni vic s nacijama???
Prestani s vrijeđanjem Kukljica! Zaista nemam vremena za tebe, i kao što sam već napisao, prije desetak dana, s tobom ne komuniciram, ali preko uvreda ne mogu prijeći!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

kao što sam napisao, prije desetak dana, s tobom ne komuniciram
@Ljubo Ruben Weiss ponovno lažeš da si prije desetak dana, prestao komunicirti samnom, jer si mi poslao poruku Ljubo Ruben Weiss 08.07.2012 - 10:50, kao i Ljubo Ruben Weiss 09.07.2012 - 00:16 što znači da u gornjem komentaru tvrdić neistinu, tj. IZNOSIŠ LAŽ! Dokaz: http://pollitika.com/comment/reply/11492/377102

I ne samo taj dokaz govori o tome da Lažeš, već i

OVAJ: http://pollitika.com/com ment/reply/11492/3770

I OVAJ: http://pollitika.com/comment/reply/11492/377097

Možda je to upravo jedan od razloga zašto zarolavaš moje komentare, jer smatraš da ćeš na taj način lakše prodati muda pod bubrege ostalim korisnicima koji budi u to siguran istko kao i ja znaju tko i što se krije iza tvojih pompeznih nabrajanja ČEKAJ da ne pogriješim i riskiram sudsku tužbu, pa je bolje da copypastam: Ljubo R. Weiss, dipl.politolog, dipl. novinar, publicist, pjesnik, knjižar u mirovini... slijedi i ono Rabi, a čitali smo ako me pamćenje ne vara i doktor

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/3 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kao što sam napisao, prije desetak dana, s tobom ne komuniciram

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Ljubo Ruben Weiss ti tvoj

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/2 kukljica utorak 10.07.2012

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

/1 kukljica četvrtak 12.07.2012

@Ljubo Ruben Weiss ti tvoj morbitni vic trpaš pod"Galgenhumor", a istvovremeno pitaš "kakve veze ima taj crni vic s nacijama", te u istom dahu nadodaješ: "Zaista nemam vremena za tebe, i kao što sam već napisao, prije desetak dana, s tobom ne komuniciram, ali preko uvreda ne mogu prijeći!"

Ljuboja nekada je dobro ne javljati se, i time izbjeći dublje tonjenje u vlastitu močvaru!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci