Tagovi

Kolinda nema pravo trošiti mandat na studiranje

Ništa novog u zemlji tunguziji. "Djevojka sa sela" svojim suseljanima objavila da je upisala doktorat iz podrućja političkih znanosti na teret tih istih suseljana - mutavih klonova. Bez trunke srama, bez trunke grižnje savjesti - od svih institucija sustava, od čitavog brda savjetnika u predsjedničkom uredu niko da bi rekao - čekaj malo "barbi", ti imaš funkciju predsjednice ne 8 sati već 30 sati dnevno i nema sekunde praznog hoda da bi ti unutar te satnice švrljala po nekakvim predavanjima na fakultetu, dapaće ti nemaš pravo uzimati dio plaćene 24-satnice za svoje privatne poslove. I na to si se obvezala svečanom prisegom da ćeš 24 sata služiti narodu i državi...
Drugi je par kobasica što si se ti obvezala brinuti o ustavnom ustrojstvu nacije s pozicije 1. funkcije RH te što si se obvezala na vjernost Ustavu.
Treći je par kobasica što si ti prisezanjem na dužnost lagala i sebi i narodu u svezi obrane Ustava kada sama aktivno radiš na destrukciji tog i takvog Ustava.
Zašto, e pa zato jer;

Članak 95. Ustava određuje

Predsjednik Republike ne može obavljati nijednu drugu javnu ili profesionalnu dužnost.

A biti doktorand je profesionalna dužnost jer je vezana za usavršavanje budućeg zanimanja - posla. A profesionalna dužnost je i stoga jer traži točno propisano radno vrijeme za konzumaciju statusa doktoranda. To radno vrijeme mora ukrasti od radnog vremena predsjednika koje traje 24 sata.
Imam i slijedeću dvojbu - ako bi Kolinda nazočila predavanjima kao privatna osoba, znači u tom trenutku Hrvatska bi imala spriječenu predsjednicu te bi tragom čl 96. st 1. funkciju na tih par sati spriječenosti preuzimao Predsjednik Sabora - i tako svaki dan u vrijeme obveznih predavanja...!!!

Obzirom da smo počeli s mesnatim pojmovima - četvrti je par kobasica bi li Kolinda bila doktorand kao Predsjednica Republike ili kao privatna Kolinda G.K. te u kojem trenutku ona kao doktorand eventualno postaje privatna osoba na plaći koja je parcitipat 24 satnog radnog vremena.
Dakle, jasno je da Kolinda za vrijeme funkcije ne može upražnjavati nikakve privatne poslove koji zahtijevaju dodatni vremenski angažman, a kao predsjednica države ne može polagati strukovne ispite jednostavno zato jer to nema u opisu radnog mjesta odn funkcije.
Možete zamisliti situaciju u kojoj Predsjednica Republike pristupa ispitu, dočekuje ju profesor u stavu mirno i pita;
Gospođo Predsjednice, dozvolite da Vam počnem postavljati pitanja za koja smo se prije dogovorili e-mailom!?
A predsjednica autoritativno odgovara - možete sjesti profesore i dozvoljavam da počnete postavljati pitanja... Dolazi Kolinda neki dan na studijski prethodni interview (prepostavljam kao privatna osoba) i pred zgradom ju dočekuje profesor . Alo, kojeg to drugog doktoranda dočekuje profesor još na parkiralištu....sprdačina od fakulteta i države!!!
Ili je dekana FPZ-a zapljusnula ljepota i šarm buduće studentice-doktorandice pa je zatrokirao na funkciji dekana!?

Nije li bila dužnost dekana FPZ-a da skrene pozornost Predsjednici (kad već to nisu učinili uhljebi u njenom glomaznom uredu) da čl. 95. Ustava kontekstualno priječi njenoj visosti da tereti funkciju angažmanom koji je vremenskim angažmanom u koliziji sa funkcijom predsjednice. Da ne spominjem čl 55. Zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti koji prijeći državnom securityju zauzimanje fakultetskog prostora...
Može se meni osporavati tumačenje citirani članaka Ustava međutim zakonodavac nije bez veze stavio ta ograničenja u Ustav.

Ili sam ja ipak u krivu, možda je u Hrvatskoj ustaljena ustavna praksa da za političku elitu Ustav ne vrijedi...

http://www.24sata.hr/fun/seks-mi-je-vinom-zalio-laptop-i-sve-izlike-stud...

Komentari

Tko je glasao

Kolinda se pravi mutava glede ISIL-a

Jel to KGK dogovara drugu tranšu isporuke naoružanja za ISIL a koju zadaću odrađuje u ime svog drugog državljanstva...

O čemu imaju to razgovarati engleski kraljevski par koji sutra na putu Balkana dolazi u Hrvatsku i KGK, o čemu to imaju razgovarati i s jordanskim kraljem kojeg je pozvala u Hrvatsku.

A to što unutar politička scena u RH vrije - KGK ne šljivi ni pol posto - ne bi se štela mešati dok studira...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/420165/Grabar-Kitarovic-pozvala-j...

Mašinerija Trilaterale prede sve u 16...

Tko je glasao
Tko je glasao

Dok Hrvatska juriša potopu, Kolinda juriša na doktorat

To podazumijeva da će predsjednica Kolinda tijekom doktorskog studija morati ostvariti minimalno 180 ECTS bodova što preračunato u radne sate studenta doktorskog studija iznosi oko 5400 sati. Gdje će te silne sate predsjednica moći namaknuti za vrijeme svog obnašanja predsjedničke funkcije, pitaju se i neki građani, koji su joj dali svoj glas, ako ne na uštrb upravo te svoje funkcije. Neki od njih su pomalo i zgroženi takvim narcisoidnim i lakomislenim potezima predsjednice koju nisu izabrali da bi se ona u zavjetrini Pantovčaka, mogla posvetiti kvalitetnom znanstvenoistraživačkom radu, koji doktorski studij iziskuje, nego da se posveti problemima hrvatske države na čijem je čelu. Ako joj je do doktorata toliko stalo, zašto te silne sate koji su joj potrebni da se doktorata i dočepa, nije pronašla prje stupanja na najodgovorniju funkciju u životu, ili, bar da sačeka kraj mandata pa ostvari sve svoje, do tada neostvarene znanstveno istraživačke ambicije. Pogotovo kada se u obzir uzme i trenutak u kojem živimo. Nalazimo se usred najveće političke krize do sada, koja prijeti i izvanrednim stanjem u zemlji. Nalazimo se i usred izbjegličke krize, kojoj se ne nazire kraj, a cijeli svijet je već danas u velikoj pogibelji od novih terorističkih napada, pa se s pravom može reći da se svijet nalazi na rubu ili početku Trećeg svjetskog rata.

Tko je glasao

Mrduša donja slavi - imamo studenticu

Tko j--- državu, nek se sama brine o sebi...

A da bi slavlje bilo potpuno jedna pjesma za društvo na Pantovčaku...

Tko je glasao

Gle, naša predsjednica je

Gle, naša predsjednica je godište moje starije kćeri, a ja sam u njezinim godinama završio višu školu i to na stranom jeziku.

Bravo predsjednice Hrvata, čovjek se školuje dok je živ.
Svaka Vam čast.

Tko je glasao

Oslabila ti dioptrija Marijane

KGK nema pravo krasti radno vrijeme predsjednice za svoje privatne želje - to ti i je poanta članka Ustava o zabrani profesionalnog angažmana van Pantovčaka...

Za to ukradeno vrijeme treba joj skinuti plaću, naravno skužila amerikanka da je sama gazda budžeta kojega je prisvojila od poreznih obveznika...
Oligarhija je svuda u svijetu poznata da nema srama....

Tko je glasao

Gle Stela, pa i ti za vrijeme

Gle Stela, pa i ti za vrijeme radnog vremena nas gnjaviš.

Tko je glasao

Moj poslodavac točno zna što radim

To me usrećuje - i ne studiram dok tebe gnjavim!

Tko je glasao

Ti mene ne gnjaviš, to je

Ti mene ne gnjaviš, to je bilo samo simbolično.

Tko je glasao

Sjenka je naravno nadrobila

Tko je glasao

Samo naprijed ! Ali kad više

Samo naprijed !
Ali kad više ne bude predsjednica, ili kad bude predsjednica mjesnog odbora a ne države !
Kakva je karaktera, da joj ponude mjesto glavnog šefa NATO partije odjurila bi trenutno, ko Sanader
kad je predao "mandat" po njegovoj volji.

Tko je glasao

Je li doktor Flego bio

vjetarsjuga

Tko je glasao

koju je ono srednju školu

vjetarsjuga

Tko je glasao

Kako se uopće usudiš propitivati takve banalnosti?:)))

Tko je glasao

Gvozden Flego također negira Kolindi pravo na Predsj.doktorat

Gvozden Flego, hrvatski filozof i političar kritizirao je u Facebook statusu njezinu odluku da se upiše na doktorski studij dok obavlja dužnost hrvatskog predsjenika. Njegov status prenosimo u cijelosti.
"Gospođo Predsjednice,
Ovih dana mediji nas obavještavaju da se natječete za upis na doktorski studij jednog doktorskog programa Sveučilišta u Zagrebu. Kao još uvijek saborski zastupnik i nekadašnji ministar zadužen za visoko obrazovanje, želim vam zahvaliti što ste pokazali toliki interes za znanstveno usavršavanje i stjecanje titule dr.sci.
Svesrdno vam zahvaljujem što ste iskazali toliko povjerenje Sveučilištu u Zagrebu da će se ono, bez obzira što ste vi neprekidno Predsjednica države, pa i kada ste na fakultetu, prema vama odnosniti kao prema studentici a ne kao predsjednici, zahtijevati da redovito obavljate svoje studentske obveze, da će profesori objektivno evaluirati vaše studentske učinke a zahvaljujem i na tome što ste potaknuli novu praksu u akademski život, da voditelj poslijediplomskoga studija dočekuje studentice na ulazu u fakultet. Ako profesori toga studijskog programa ocijene da ste, kao Predsjednica države, u stanju obavljati redovite studentske obveze i odluče odobriti vam upis, i njima treba –unaprijed- zahvaliti na odvažnosti i principijelnosti
Čestitam vam što ste Hrvatsku doveli do Guinessove knjige rekorda jer ne znam ni za jednu državu kojoj bi predsjednik bio student odnosno studentica
Uvjeren sam da ćete, kao čuvarica Ustava i zakona u Hrvatskoj, svaki puta kada s djelatnicima sigurnosnih službi budete redovito dolazili na nastavu i konzultacije, poštovati čl. 55. Zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti i visokom obrazovanju te od rektora ili dekanice zatražiti dopuštenje za dolazak policije na sveučilište, u "prostor sveučilišta [koji] je nepovrediv".
Jednako sam uvjeren da ćete, kao čuvarica Ustava i zakona, održavati punu –Ustavom zajamčenu- jednakopravnost s ostalim studentima, da ih vaše sudjelovanje u nastavi neće ni zbunjivati ni ometati te da ćete u odnosu i prema studentima i prema nastavnicima zatomiti svoj predsjednički autoritet, ako je takvo što uopće ustavno i zakonski dopušteno.
"Birači su vas izabrali da budete Predsjednica države, koja ima što raditi 24 sata dnevno i 7 dana tjedno"
Nadasve sam uvjeren da ćete sa zainteresiranom javnošću i ubuduće dijeliti svoja studentska iskustva. I vi, kao i uprava sveučilišta i fakulteta, znate da osim Zakona o zaštiti osobnih podataka u ovoj državi postoje i Zakon o pravu na pristup informacijama, i Zakon o ustanovama kao i niz internih propisa koji propisuju pravo javnosti da zna što se događa u (javnim) ustanovama. Uz to, vi ste javna osoba pa javnost ima pravo znati što čini njihova predsjednica-studentica.
Ponosan sam da Hrvatska ima Predsjednicu koja, zapravo, živi dva života. Birači su vas izabrali da budete Predsjednica države, koja ima što raditi 24 sata dnevno i 7 dana tjedno. Uz tako ispunjeni predsjednički život vi imate još jedan, u kojem nalazite vremena i za studiranje. Vi ste, nadam se, posve svjesni da je i doktorski studij (nastava, seminarski radovi, konzultacije, testovi, ispiti) odnosno znanstveno istraživanje radostan ali i mukotrpan "full time job", u kojemu, počesto, ni 24 sata dnevno nije dostatno za obaviti planirano.
A jednako sam uvjeren da ćete i ubuduće, zajedno sa svojim savjetnicima, pomno promišljati posljedice svojih odluka i čina", napisao je Flego.
Plagirala svoj magistarski rad?
Podsjetimo, Kolindin magistarski rad na temu "Američko-sovjetski odnosi u vrijeme administracije predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Ronalda Regana 1981 – 1989" predmet je anonimne kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Prijava je podnesena u siječnju ove godine.
U prijavi se izražava sumnja u moguće plagiranje njenog magistarskog rada i njegovo autorstvo te se navodi da nisu zabilježeni dolasci Grabar Kitarović na Fakultet kako bi regulirala svoje obveze te da se ne zna kada je zapravo polagala ispite.

Tko je glasao

Koja je tema disertacije doktora Flege?

vjetarsjuga

Tko je glasao

Puhovski bi ti rekao:"Takva su bila vremena."

Tko je glasao

Najzadriglija bogomoljka koju znam

bila je profa marksizma.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Oni ili njihova djeca

Najveće i najortodoksnije komunjare koje znamo u RH, postale su najveći liberali, demokrati, borci za toleriranje različitosti, humanisti, desničari ili domoljubi po zadatku.

Oni ili njihova djeca postali su vlasnici medija, tvornica, zemlje, hrvatski tajkuni, menageri, diplomati, konzuli, ministri, šefovi ne(pro)vladinih udruga, biznismeni, nasljednici katedri uglavnom na Filozofskom, Fakultetu političkih nauka, Pravnom fakultetu,...sve odreda "moralni autoriteti" koji sada svima u RH sole pamet.

Tko je glasao

Doktorat nije javna ni

Tko je glasao

Pravno objašnjenje baš i ne

Pravno objašnjenje baš i ne stoji: profesionalna dužnost je ona kojom se zarađuje za život, a studiranje to sigurno nije.
Drugo, i Predsjednica ima pravo na privatni život pa može otići i na tečaj kuhanja ili kukičanja i za vrijeme tih predavanja nitko neće smatrati da je spriječena za obavljanje predsjedničke dužnosti. Kao što je nitko neće smatrati spriječenom i kada kod kuće spava i neće zvati predsjednika Sabora da za to vrijeme dežura. Dakle, to objašnjenje smatram prilično nategnutim.
S druge strane, slažem se kako je ovaj njen potez potpuno neprimjeren i kako sam pročitao u jednom članku, ovim potezom omalovažava ili funkciju predsjednika ili doktorski studij jer i jedno i drugo traži puni angažman. Tu je i etički problem, tj. mogući (nehotičan) pritisak na profesore.

Tko je glasao

Rupi, imaš problem sljednosti pojma profesionalno

Ovo nije bazično pravno pitanje već političko a s time dakle i etičko!

...profesionalna dužnost je ona kojom se zarađuje za život, a studiranje to sigurno nije. Drugo, i Predsjednica ima pravo na privatni život pa može otići i na tečaj kuhanja ili kukičanja i za vrijeme tih predavanja nitko neće smatrati da je spriječena za obavljanje predsjedničke dužnosti.

Profesionalni angažman ili dužnost pojmovno podrazumijeva kvalitativni sadržaj ljudske aktivnosti koja u posljedici podrazumijeva odgovornost i kvalitetu,a koja može biti materijalno nagrađena ali i ne mora već i sama profesionalna aktivnost sama po sebi predstavlja nagradu i satisfakciju. Studiranje jeste profesionalni angažman jer je plačen "pro bono" iliti uvećanjem vrijednosti osobnog stručnog angažmana u budućnosti. U konkretnom slućaju taj angažman Kolinde bio bi praktički plačen ćak dodatno njenom predsjedničkom funkcijom koja bi bila nepravedno vremenski reducirana za onaj dio sati koje bi ona provodila u fizičkom angažmanu koja nema veze s izabranom dužnosti predsjednice. Nepravedno je zato jer funkcija i njen politički sukus ne podrazumijevaju studiranje kao uvjet ili dobrodošla paralelna aktivnost. Da ne spominjemo koliko bi ona angažirala i druge stručnjake Pantovčaka u pripremi kolokvija i znastvenih istraživanja koja su kod doktoranda normalna i obvezna. A kao predsjednica sigurno bi zloupotrijebila državne resurse u tu svrhu kao što je zloupotrijebila službeni auto u Americi za privatne potrebe - nema dileme.
Također bagateliziraš pravo na privatni život koji se podrazumijeva u svakom poslu pa tako i državnim funkcijama međutim zaboravio si napomenuti da privatno i slobodno vrijeme mora biti (odmor, relaksacija, vježbanje...) u primarnoj funkciji pripreme boljeg i kvalitetnijeg obnašanja profesionalne funkcije. U koje to slobodno vrijeme Predsjednice države bi ista mogla studirati a da taj angažman fizički negativno ne optereti osobu odn fizičko tijelo...
Stoga upravo ono što si i sam napomenuo a ja gore navela kao 30-satni angažman funkcije Predsjednika Republike, predsjednica nema pravo samoinicijativno reducirati taj angažman poradi privatnih probitaka u budućnosti.
Dal ćemo to nazvati profesijom ili etičkim prijeporom manje je važno, važno je gospodi koja stoje iza njezine takve odluke izrecitirati baladu da time čine štetu državi a na što po nikakvim ustavnim ovlastima nemaju pravo!

Tko je glasao

Profesionalni angažman ili

Profesionalni angažman ili dužnost pojmovno podrazumijeva kvalitativni sadržaj ljudske aktivnosti koja u posljedici podrazumijeva odgovornost i kvalitetu,a koja može biti materijalno nagrađena ali i ne mora već i sama profesionalna aktivnost sama po sebi predstavlja nagradu i satisfakciju.
No dobro, možemo se sada i nadmudrivati oko značenja riječi profesionalno... npr. kada se kaže da je netko nogometaš profesionalac misli li se na činjenicu da je plaćen za svoju igru (a možda igra loše i neodgovorno) ili se misli na kvalitetnog i odgovornog igrača koji je igra iz zadovoljstva u slobodno vrijeme, tj. pristupa igri profesionalno. Ili se možemo pitati je li ustavotvorac zabranjujući drugi profesionalni angažman predsjedniku mislio na plaćenu djelatnost ili odgovoran i kvalitetan angažman u nekoj "nepredsjedničkoj" aktivnosti. (Npr. je li intencija zabraniti predsjedniku da svira po birtijama za plaću ili mu zabraniti da u slobodno vrijeme svira prijateljima.) No ja bih to prepustio ustavnim stručnjacima.

A kao predsjednica sigurno bi zloupotrijebila državne resurse u tu svrhu kao što je zloupotrijebila službeni auto u Americi za privatne potrebe - nema dileme.
Ovo se zove prejudiciranje i nije baš u skladu s tvojim inzistiranjem na pravnom tumačenju njenog "grijeha".

... međutim zaboravio si napomenuti da privatno i slobodno vrijeme mora biti (odmor, relaksacija, vježbanje...) u primarnoj funkciji pripreme boljeg i kvalitetnijeg obnašanja profesionalne funkcije.
E, da , sjećam se iz nastave marksizma: 8 sati rada, 8 sati aktivnog odmora, 8 sati spavanja :-) Samo što nisu svi ljudi isti. Ali slažem se, kao što sam i prethodno napomenuo, da je nemoguće odgovorno obnašati dužnost predsjednika i odgovorno i savjesno studirati na doktorskom studiju. To znači da će jedno od toga biti osakaćeno, a možda i oboje.
Ima tu još i drugih stvari. Npr, Predsjednica je štićena osoba i pretpostavljam da njeno osiguranje ne bi bilo oduševljeno idejom čestog odlaska u okruženje koje se ne može potpuno sigurnosno unaprijed kontrolirati i u vrijeme koje je unaprijed poznato velikom broju ljudi - raspored predavanja se vjerojatno objavljuje i na internetu.

Poanta moga komentara je da je u pitanju politički neodgovorna, nerazumna i za KGK štetna odluka koja se može tumačiti i kao pokušaj "kupovanja" doktorata, ali ne i kršenje Ustava. Također, koliko god to privlačno populistički zvuči da dekan "nariba" Predsjednicu, on na to nema pravo. Nit ga se tiče nit smije na temelju profesije diskriminirati bilo kojeg građana ili građanku ako ona zadovoljava formalne uvjete za upis.

Tko je glasao

Politički i sadržajni kontekst čl. 95

Naravno da će još biti prijepora oko izvornog tumačenja ove i one vrste, ali ajmo kontekstualizirati namjeru zakonodavca kada je smatrao bitnim jednu takvu odredbu stavljati u Ustav. Naravno Kolinda se može vaditi da nju jednostavno nije briga što je isti htio već je bitno ono što je napisano...
Po meni zakonodavac je očito poručio da Predsjednik ne može i ne smije imati usporednih aktivnosti ili angažmana koji bi na bilo koji način reducirali institut predsjednika ili otežali na bilo koji način realizaciju funkcije.A to polaganje i priprema ispita sigurno čini.
Nadalje prigovaraš mi da prejudiciram njenu moguću zloupotrebu, ne - dapaće sam sigurna jer je ta osoba pobjegla sa funkcije ambasadorice u SAD u NATO bez znanja tadašnje predsjednice vlade J.Kosor a što je potonja javno obznanila pred kamerama.
Još jednom ponavljam, KGK je vrbovana 2010.g, od CIA-e i sad samo igra ulogu Buzina...
KGK je i državljanka SAD - trojanski konj i zato joj ne vjerujem kolko je crno pod noktom.

Tko je glasao

Pa u tome i je največi

Pa u tome i je največi problem
Poanta moga komentara je da je u pitanju politički neodgovorna, nerazumna i za KGK štetna odluka koja se može tumačiti i kao pokušaj "kupovanja" doktorata, ali ne i kršenje Ustava. Također, koliko god to privlačno populistički zvuči da dekan "nariba" Predsjednicu, on na to nema pravo. Nit ga se tiče nit smije na temelju profesije diskriminirati bilo kojeg građana ili građanku ako ona zadovoljava formalne uvjete za upis.
Po onoj našoj staroj "ajd da vidim tko će me rušit" i tome slično .. kamenjarski sindrom (čast rijetkim izuzecima)
A kaj se osiguranja tiće, pa nek se snađu, plačeni su za to, najbolji je bil Mesić sa njegovim kavama, "tu vu ovu birtiju stani, idemo na kavu" pa kad se
osiguranje rastrči. No, to je daleko lakše jer je nepredvidivo, odlazak na fakultet je vrlo predvidiv i osiguranje može dan-sat prije pripremiti teren.
No, kak je fakultet političkih znanosti a na fakultetu su, jelte i studenti raznih političkih razmišljanja, moglo bi joj koji put biti i neugodno, nezina NATO prošlot
bi joj na tom faksu mogla biti zbilja neugodna, osim ako ove ajfon-smartfon-fejsbuk generacije nisu zainteresirane za ništa pa ni za predsjednicu i državu koju vodi.

Tko je glasao

Kako djeluje trojanski konj

Da je Kolinda problematična i zlonamjerna dokaz je što je ekipu iz Mosta istjerala van dok je Petrova prisiljavala na koaliciju s HDZ-om

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petrina-trazi-ispriku-kolinde-ostavil...

Tko je glasao

Uz Partiju ide više sloge, tolerancije, kulture, kućnog odgoja..

Tko je glasao

he, he

pitanje je zašto je Petrov pristao ostati nasamo s predsjednicom ..ako je već došao u delegaciji...to pod a), a pod b): zašto su šutili do sada..što odmah..imali su tamo hrpetinu novinara...nisu istupili...ovako je to naknadna pamet

sve dobro...

Tko je glasao

Pitali su na subotnjoj

Pitali su na subotnjoj sjednici Nacionalnog vijeća da Petrov kaže o čemu su razgovarali, što je ovaj odbio, pa je nastala svađa. Zbog nje su sjednicu prije kraja napustili Petrina i dvije zastupnice s Prgometove liste.

Čini se kako je "grozdovsko-hrastovsko" tvrdo jezgro MOST-a potpuno preuzelo vlast unutar MOST-a i može se očekivati da će u narednim danima još netko istupiti. Ne dijele svi tamo ideologiju koja je pretegnula. Primjerice, ne vjerujem da su Podolnjak i Lovrinović zadovoljni što ih se ignorira. Ne djeluju mi baš kao da će trpiti da u njihovo ime odlučuju drugi.

Pokazat će se, izgleda, da je priča o MOST-u kao neideološkoj platformi nezavisnih lista bila jedna velika prevara birača.

Pitanje je hoće li Petrov na kraju moći Karamarku donijeti dovoljno glasova. Kako je počelo, vidjet ćemo još gdje će se osipanje zaustaviti.

B-52

Tko je glasao

tu dolazimo do

pojmova ; službeno i privatno... ( ured ili privat . stan)

da sam ja sada u uredu predsjednice i da trebam poslati poruku javnosti..zašto ? se s Božom razgovaralo još ( i ) osobno.....sugerirao bih to da je on zajedno s ostalima došao ispred platforme MOST..a da je još izdvojeno razgovarao na želju predsjednice... kao predsjednik političke stranke MOST.....možda i na njega netko vrši pritisak ..pa mu je predsjednica dala šansu da se ispovjedi...kad je mogao Rašković...zašto ne bi i Petrov..svi su saborski zastupnici jednaki pred predsjednicom, zar ne

sve dobro...

Tko je glasao

Politika je to, pa

Možda može biti i tako. Ali nije, svako svojem stadu hrli.

Kaže Kolinda (ona, Kraljica, što u objavi datuma za prvo zasjedanje Sabora poput rimskih careva zbori: Neka igre počnu….) da joj Milanović nije predao popise izabranih koji ga podržavaju. Što misliš da li bi primila sve do jednog, ako joj se pojave iznenada i preko reda pojedinačno članovi SDP koalicije? Malo morgen. Da li joj je Karamarko predao potpise iz 11e izborne?

Mislim zapravo da je jedino primanje i služenje kavom savladala. O politici pojma nema, predmijevam da si ti osobno za tri koplja u tome jači od nje. A duplo lakši u tonama.

Tko je glasao

ma znaš @bube

sve dobro...

Tko je glasao

Širenje mržnje je trol

Rollllllllllllllllllllllllllll!!!

Tko je glasao

što je širenje mržnje u ovom tekstu @sjenka

"ma znaš @bube

primjećujem natruhe demokracije...bipolarnost je gušila sve potencijale...fingirane svađe i sl.
Ona silna uobraženost hdzsdp-a je splasnula.....
Gledaj..desna strana ima predsjednicu na svojoj strani..pa desna strana biračkog tijela ju je izabrala...
lijeva strana ima većinsku podršku medija i nezavisnih i "nezavisnih" analitičara...
Znali smo od početka da ova grupacija- most- ne može ostati jedinstvena...jer nema politike bez ideologije...ne mogu oni sada samo tehnomenadžirati...izdići se iznad baš svih ideoloških podjela...život je nešto drugo..ali zaista treba minorizirati vječne raspre o prošlosti...jer se nikad nećemo uvjek o svemu složiti...
- npr. da je Tito zločinac i da treba njegove spomenike pokloniti Romima skupljačima sekundarnih sirovina
sve dobro..."

Ovo o Titi je običan vrijednosni sud...koji kao primjer upisu- može poslužiti.

sve dobro...

Tko je glasao

Tito po društveno prihvaćenom sudu i povijesti nije zločinac

Kakve veze ima Tito i Kolindin doktorat?

A obzirom da tvoje mišljenje ili sud nije društveno verificirana činjenica isto se smatra širenjem mržnje u javnom prostoru.
Ti imaš privatno pravo tako misliti ali ne i naturati drugima bez argumenata i činjenica i smatram da ti to vrlo dobro razumiješ ali se praviš mentalno grbav...

Tko je glasao

je, je zločinac je

i diktator...smokvin list od antifašizma ne može prikriti sramotu zločina..naročito prema Hrvatima...

sve dobro...

Tko je glasao

Sjenka, Nemoj nas, pa ni

Tko je glasao

I ne zaboravimo Erminu Lekaj

I ne zaboravimo Erminu Lekaj Prljaskaj koja je izjurila sa "konzultacija" s predsijednicom ne izgovorivši ništa
pred okupljenim novinarima. Vjerojatno je imala dobar razlog za to.
Petrov se svakim danom srozava sve više, to mu nije trebalo, slab je on psihijatar.
Odmah je trebal dati potpise za HDZ, a one idiotarije ako ne uđeš u Vladu da si neozbiljan i ne želiš
preuzeti odgovornost su bajke za mali djecu. Zašto bi netko iz Mosta bio u Vladi, nema potrebe, sve svoje
namjere mogu ostvariti kroz rad Sabora, ako neće ići, nepovjerenje Vladi i novi izbori a onda dobiva
još više glasova i slaže svoju Vladu.
Idiotarije nekin naših veleumnih političara tipa "šta oni znaju, pa oni jedva vode opčine kako će voditi državu" neka
si objese mačku za rep, šta su oni znali 1990. kad su preuzeli vladanjem novonastale države, ništa,
osim onih sa praksom u SKH a i ti su billi otpadnici iz partije zbog nesposobnosti.
Samo, nekaj si mislim da je sad za takav manevar malo kasno, svakim danom Petrova popularnost pada.

Tko je glasao

Ermina je šefica pravne

Ermina je šefica pravne službe u komunalnoj firmi kod Olega Butkovića (HDZ) i možemo si samo misliti kako on nije utjecao na njezinu odluku da uskrati potpis Milanoviću..

KGK ju je možda samo podsjetila da kao predstavnica nacionalne manjine, kako Karamarko kaže, ne bi trebala odlučivati o tome tko će sastaviti vladu. Osim, ako se ne odluči za "pravu stranu".

B-52

Tko je glasao

Skviki dušo, što tebe mući glede Kolindinog doktorata

Ti Marijane tako i tako plaćaš štojer Merkelici...

Tko je glasao

Čuj mačka, pa ti laćaš porez

Čuj mačka, pa ti laćaš porez Kanađanima.

Tko je glasao

Micek, ja mjesečno šaljem dvije studenske stipendije po 300 $

I ta djeca uopće nisu dio moje uže familije, ostali bez hranitelja u DR i koje država ne prepoznaje...
Marijane moj, uzmi i ti barem jedno siroće koje se ove zime nema ćime grijati i koji preživljavaju skupljanjem plastičnih boca (imaš ih na podrućju Siska kolko hoćeš) - i još će tebi dosta ostati...
To tvoja Kolinda ne vidi, ona bi doktorirala zapostavljajući funkciju - i to joj nitko neće u facu priopćiti sve zbog one stare hrvatske - nigdar ni bilo da ni nekak bilo...

Tko je glasao

"imaš ih na podrućju Siska kolko hoćeš"

nije ti on iz Siska... ja jesam...lijepo od tebe ako pomažeš djeci...pa makar bila i od onih koji su poginuli u agresiji na RH...nisu djeca kriva..

Što se tiče ovog oko predsjednice i njenog budućeg doktorata...istina...mogla je i bez toga...

sve dobro...

Tko je glasao

Mačka, ja ti pomažem malo

Mačka, ja ti pomažem malo više ustiju nego ti, a od proljeća do jeseni potrošim puno novaca u Hrvatskoj, a plaćam svakom kupovinom i porez.

A za tvoju utjehu, ja sam se odrekao hrvatske mirovine.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci