Tagovi

Ko je spreman za dolazeće izbore?

U zadnje vrijeme se je sve rasplamsalo i riječi su postale oštre i čak i prijeteče. Služi se smiješnim argumentima koji su tak prozirni da ih uočuju i mala djeca po mom mišljenju. Neki se u istom komentaru dve rečenice kasnije sami pobijaju. Drugi napišeju jednu stvar i kad im se na to skrene pažnja onda su uvrijeđeni i čak drugima pokušaju podmetnut da su to ti isti rekli.
Zatim ima i onakvih koji su tolko radikalni u svojim izjavama i progoniju ne istomišljenike i pokušavaju s niskim pobudama ih jednostavno okarakterizirat ko ne vjerodostojne.
Bilo je u povijesti čovječanstva takvih pojava za izbor i to svakak obojeno, crno a bogme i crveno. Neki su trpali ne isto misleče u bolnice za umobolne uz terapije ljekova od kojih neki i danas imaju zdravstvene poteškoče, trpali ih u zatvore i slali u krajeve gdje niko nije dobrovoljno išel.

One koji su pobjegli od takvih pre odgojnih mjera u vezi mišljenja politike vladajučih, se je okarakteriziralo ko državnog neprijatelja. Ak su bili popularni i nisu im bili dostupni, imali su takvi vlastodršci i malo jače argumente. Ti argumenti su bili ubojice koji su te ljude lovili po Evropi i jednostavno ih slali na drugi svjet.

Imam u poznanstvu slučaj da je ubijen jedan emigrant i njegova žena, a bogme i dijete. Ta curica nije čak ni bila biološko dijete tog čovjeka nego iz prve veze te žene s jednim mojim dobrim poznanikom.
Tragovi na mjestu zločina su pokazivali da je dijete več pobjeglo s mjesta zločina nad roditeljima i ubojica je išel za njim i hladnokrvno ga ubil.
Vrhunac svega, biološki otac želi pokopat dijete u Zagrebu a vladajuči mu ne dozvoljavaju.

Imamo na vlasti opciju čiji su neki članovi napravili dosta sranja i nije se to na vrjeme sprječilo i kaznilo. Neke stvari su se pokrenule i sve je bilo aktuelno par dana i nikom niš.
Večina optužuje kolektivno i trpa sve ljude u isti koš, naravno ak je pozicija u pitanju.

Onda imamo opoziciju, koja je uzor „poštenja“. Ne dao bog da se neki negativni potezi spomeneju, svete krave se ne spominjeju i onaj koji se usudi tak nekaj napravit bude kažnjen nemilosrdno.
Ne može znati normalni čovjek koji stoji pred izbornim datumom kaj bi napravil. Vladajuči ne vrediju po ocjeni opozicije niš a ta opozicija je za plakat.
Do sad je šutela i od jemput se probudila. Kaj je zanimljivo baš pred izbore. Onaj ko hoče nekaj dobro za domovinu, reagira odma a ne onda kad vidi u svojoj reakciji osobnu korist. Svaka čast iznimkama, ali ima ih malo.

Onda imamo nekog u pozadini, taj isti posle raspuštanja sabora trenira strogoču u ime osobne osvete. Barem smo se tu složili i izjasnili kak je sloboda govora svetinja, ali do toga nebi došlo da nije Lines plival s ljevicom.

O poziciji se puno negativnog piše i neki i vrjeđaju one koji su skloniji aktuelnoj vladi. Nazivaju ih glupim, ne obrazovanim, a neki ih i u ocjeni IQ-a trpaju u tako reči najniži stupanj. Onda ti isti veličaju u svakoj prilici kak su oni visoko školovani i kak im niko nije ravan po inteligenciji.

Ko normalni čovjek i Hrvat koji ima pravo dat svoj glas na dolazečim izborima sam dosta naučil na ovim stranicama.

Komentari

Žalosno je što se

Žalosno je što se političare i političke stranke ne vrednuje prema njihovim djelima već po njihovim obečanjima i programima. Kako stanje u državi nije dobro, nemamo pravosuđe ali imamo korupciju. Nemamo procese i presude za ratne zloćine i ratne profitere ali imamo nove pljačke državnih i privatnih dobara. Osim što nas pljačkaju oni nas i zadužuju i vode u bankrot.
U demokratskom društvu odgovornost za takvo stanje je jasna. Narod je na izborima političkim strankama dao mandat da, u ime i korist naroda a ne svoje, upravljaju državom i državnom imovinom. Slijedom toga, najveća odgovornost pripada HDZ -u koji je najaća vladajuća stranka. Isto tako oporbene stranke moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, njihovim lošim radom omogućeno je loše vladanje pozicije.
Nažalost, lažima i lažnim obećanjima najaće stranke pozicije i opozicije, imaju najveće šanse doći do sljedećeg mandata. Isto tako, nitko ne nudi na hrvatskom političkom tržištu ništa što je provjereno u praksi i što jamći budučnost u pozitivnom smjeru

Tko je glasao

Isto tako, nitko ne nudi na

Isto tako, nitko ne nudi na hrvatskom političkom tržištu ništa što je provjereno u praksi i što jamći budučnost u pozitivnom smjeru

Nažalost, uz našu praksu, ne znam što bi od "provjerenog" bilo pravo rješenje.

Zato se uzdajem u novo. I nadam se da je pravo. U svakom slučaju, bolje je probati nego pristati na staro.

B-52

Tko je glasao

I za kog ces glasat? :-)

I za kog ces glasat? :-)

Tko je glasao

Zašto uopće glasati kada

Zašto uopće glasati kada se ionako sve mijenja prema diktatu EU. Lekar ivo pleše kako oni sviraju i morat će se civilizirati prije ili kasnije. "Ko je jamio, jamio je" i nikada neće biti otkriveno tko je i koliko točno jamio bez obzira na to tko je na vlasti. Ivo, zoki, vesna, radimir, mile - svi imaju putra na glavi. ivo ima blago pljuvačku predizbornu kampanju, penzići gledaju tko će prevagnuti pa da se tome priključe (ne zamjeram ima na tome jer su ionako jadni i na rubu egzistencije) dok zokijeva partija i dalje nešto poluodlučno prtlja ali ne može obračunati sa nekim svojim čudnim monarsima koji upravljaju ogromnom lovom od prireza.
i dok se zagreb ruši, jure gradi most, bosanci nas zbog toga zajebavaju a mi možemo samo gledati i plakati (i, naravno, piskarati o tome na internetu). tko zna, možda neko od nas završi u zatvoru i jednog se dana počne ozbiljno baviti politikom budući da je zatvorski staž jedna od odličnih kvalifikacija za bavljenje istom.
i tako, dok se otvaraju novi šoping centri u rvackoj i dok proizvodnja "raste" brzinom svjetlosti vjerojatno nas i borgovi izbjegavaju jer se boje da im ne sjebemo koncepciju ako nas kojim slučajem asimiliraju. zamislite samo kako nas ogromna borgovska kocka asimilira, kako ju privatiziramo i prodamo dio romulancima, dio klingoncima a ostatak prepustimo preživjelim građanima koji iznenada postanu dioničari borga d.d. barem na nekoliko dana!!! predivan prizor koji tjera strah u kosti svakom hrvatobojaznom poštenom borgu. to bi bio kozmički "ko je jamio, jamio je". otkriće jedne univerzalne istine. pa bi onda inđinjer jure radio crvotočine za prijelaz iz jedne u drugu galaksiju i proslavio se i u svemiru. a ljubo bi postao najčitaniji filozof u čitavom svemiru.
i onda bismo stvarno imali vlast kakvu nitko nema - napokon bi koalirali hadezet i eseepe. a ostali su ionako kozmički marginalci koji se povremeno koriste da povećaju broj mandata u svemirskom saboru nekoj od velikih stranaka.

Tko je glasao

Prigovaralo, daj još samo

Prigovaralo, daj još samo malo dorade u post punk ili rap varijantu ili labavo šlagerski, nije važna kvaliteta obrade samo malo da puk može pjevuckati. Izbaci borgove i slično, imaš puno općenitih pojmova za sva vremena. Najbliži si da izbaciš općenarodne napjeve na tržište, a toga bi nam dobrodošlo, već s ovim si puno bolji od svih koje angažiraju i plaćnju u kampanjama, jači si i od Severine i Bare i Shorty-a, samo imaš višak autorskog izražaja. Možda da nađeš kakvog diletanta za suradnika, koji ima smisla za narodne šlagere.

Tko je glasao

Viš Skviki, kak stoji

Viš Skviki, kak stoji stvar, kak ja vidim!

Po razini kiumuniciranja i argumentiranja nemreš niš pametneg zaklučiti, osim da jim je vlast slatka, i da tome teže. Ako se premišljaš, a treba treba mislit, najmanje ćeš pogrešit ako ih menjaš.

Nek se menjaju da znaju kak je lako izgubiz vlast a teško zadobit. Ak se menjaju onda postaju pametnejši i oni koji su bili na vlasti, i oni koji buju došli na vlast.

Najbolše bu kad drugi dojdu pa razotkrivaju vse kaj su oni prije radili. Tak i mi saznajemo puno toga.

I Javnost saznaje, a to je čišćenje, kao da država uzme gorku sol, ili staviju čepiće odozdola.

Nek nas se boje!

Tko je glasao

Frederik, koja je onda

Frederik, koja je onda poruka ako izaberemo isti onaj SDP koji je vec dozivio debakl? Da se nema potrebe mjenjat, jer je vlast zagarantirana, ako si blizu vrha? Koliko je takva poruka stetna?

Tko je glasao

Ja logički ne mogu shvatiti

Ja logički ne mogu shvatiti ovaj argument.

Zašto bi poraz stranke na izborima diskvalificirao tu stranku za iduće izbore? HDZ je isto doživio debakl 2000. pa je ponovno dobio mandat.

Netko će možda reći da to nije bio "isti HDZ", ali promjene u stranci nisu uvjet da stranka ponovno osvoji mandat, a čak i kad su provedene radi se o PR-u i faceliftingu za javnost. 90% kadra stranke je javnosti nevidljivo i taj dio se nije promijenio ni u HDZ-ovoj "reformi" ni u SDP-u dolaskom novog lidera.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Po toj logici mi i imamo to

Po toj logici mi i imamo to što imamo.Stogodišnje sjedilice koje jedino smrt može otjerati iz fotelje.No jasno mi je da to nekima odgovara...
Zato Hrvatska sa Milanovićem ne dobiva ništa novo.
Isti ljudi u drugačijem celofanu

Tko je glasao

Niti se nemre dobit niš

Niti se nemre dobit niš novo, škola je stara i pogledi se ne mjenjaju preko noči. Za dozrjevanje treba vremena, a bogme i puno volje.

Tko je glasao

Tvrdnja da se ne može

Tvrdnja da se ne može dobiti ništa novo koja se argumentira utjecajem stare škole i nemogućnosti mijenjanja preko noći ne stoji.

Svaka promjena, makar prekonoćna i minimalna pa i ograničena na nekoliko kadrovskih rješenja je nešto novo i dosad neviđeno. To je logika stvari.

Zato nisu potpuno u pravu oni koji kažu da se HDZ nije promijenio. Uveo je Sanadera kao novo kadrovsko rješenje i to je nedvojbeno promjena. Nažalost, ono što je također nedvojbeno je praksa koja je ostala gotovo nepromijenjena.

Na suprotnoj strani imamo stranku (SDP) koja je također uvela novo kadrovsko rješenje (MIlanović) i nedvojbeno je da isto predstavlja promjenu. Kakva će biti praksa, tek ostaje da se vidi jer to sada ni ne možemo znati, samo vjerovati ili ne.

Što se pak vjerovanja u uspješnost tiče, na jednoj strani imamo stranku s novim liderom i četverogodišnjom praksom a na drugoj, stranku s novim liderom bez utega prakse.
Za jednu dakle približno točno znamo što je u stanju ponuditi a za drugu nemamo pojma.

Upravo je paradoksalna obrnuta logika da ono što je razgolićeno u posljednje četiri godine pokušavaju podvaliti kao novo i korisno za zemlju, a ono što je stvarno novo i bez poznate prakse kao staro, već viđeno i štetno pa i to čak s pozivom na praksu od 4-8 pa i više od pedeset godina unatrag.

Tom nakaradnom logikom i neki Shorty može biti promijenjen i nov dok se nekima pripisuje da su krivi i baštine čak ono s čime nikakve veze nemaju jer tad nisu bili ni rođeni.

Najbolje je okaniti se ćorava posla (izvrtanja logike) i pošteno reći, ovima vjerujem a ovima ne jer vjeru i tako nitko ne može niti ima pravo sporiti.

Svaka druga argumentacija je podložna pobijanju jačom.

B-52

Tko je glasao

Nije li sramotan stav SDPa

Nije li sramotan stav SDPa da nudi minimum, umjesto da je upro sve snage da ponudi nesto sto ce eliminirati HDZ iz politickog zivota? Ja smatram da jeste i smatram da takva stranka ne moze biti politicki oslonac napretka.

Samim time i izbor izmedju HDZa i SDPa smatram prividnim, prakticki nebitnim. Jer ono sto Hrvatsku ceka, daleko jer opseznije od price o dekriminalizaciji lakih droga.

Tko je glasao

Ne samo da nije sramotan

Ne samo da nije sramotan već je orjentiranost na vlastiti program uz istovremenu kritiku drugih ponuda normalno i poželjno ponašanje svake političke stranke.

Sramotno bi bilo imati za cilj bilo kakve eliminacije pa i HDZ-a iz političkog života. SDP nema to pravo.

Na neku vrstu eliminacije stranaka s političke scene imaju pravo jedino birači. I to korištenjem jedinog legitimnog instrumenta, biračkog prava.

B-52

Tko je glasao

Ti u spade.

Ti u spade.

Tko je glasao

e da i ja sam razmišljao

e da
i ja sam razmišljao priblizno na takav nacin ....dok mladi gospodin Milanovic nije podrzao arogantnog gospodina Bandica
Taj cin tj.dokaz promjene ambalaze je mene duboko razocarao i iskreno bih volio da za 4 godine budem totalno u krivu

Tko je glasao

Tu je skoro pa obrnuto, te

Tu je skoro pa obrnuto, te kozmetičke igre u SDP-u (umjesto cijele ergele Bandićevih kandidata ubacili samo njega, Jelušića i cijelu grupu mladih, tako mora biti radi rezultata) u kombinaciji sa raznim ostalim uspjesima su toliko zaljuljali bandićevštinu da je skoro pa muk u široko razigranim poslovanjima po Gradu Zagrebu. Sada je sve slično kao kad se je krajem devedesetih ljuljala Marina MD. I kad malo krene za tren ode previše, puca među najčvršćim savezima.

I to se dešava kao sinhronizirano kada i Bandićevi prijatelji Mesić, Pukanić i razni imaju također južinu. Kao da je blistavom nebi najednom zavladala pomrčina. Nije da ljudi brinu za Bandića, nego nitko ne vidi izlaza, defetizam odmah buja, nitko ništa ne zna, nitko nikome ne plaća, taktike rastu do usijanja.

I blagi lahori su već odnijeli ozbiljne poslove, deseci milijuna EUR-a već su nestali gotovo iz ruku. Najgore je što stara navada da nitko nije spreman platiti pomoć otvara domino efekte na sve strane,

Nevezano na bilo šta, teško će biti izbjeći klizanje Zagreba u potpuno nejasne avanture. Najgore je što su svi bitni akteri to doživjeli više puta i iscijeđeni su kao suhe krpe za bilo šta oko bilo čega. A tek novac, kad ga je najviše nedostaje ga svuda. Nitko ne ulaže ni lipe da spriječi velike gubitke. Svi smo preiskusni i nitko više ničem ne nasjeda.

Dramatični dani.

Tko je glasao

Neosporno je da

Neosporno je da Mesići,Bandići,Pukanići,Sanaderi i ostali imaju kvalitete u opstanku i velikim igrama...tj.kako zajebat nekoga.
Moje je misljenje da i u ostalim drzavama uspjesnijim od nas ima i tri puta većih lafova...ali oni rade zajedno da zajebu npr.kompletne regije tipa Balkan i šire.
Svima nama poštenima ili nepoštenima treba jedan cilj....a po meni je to profit a ne preživljavanje
Bandić preživljava...Bandić ne donosi profit..
NE želim da se dogodi:
Milanović preživljava.....Milanović ne donosi profit

Tko je glasao

Naravno da se o tome radi,

Naravno da se o tome radi, oduvijek se o tome radi. Ali dalje, jako dugo su puno šire snage udružene oko profitiranja na preživljavanju, čak na dugovima i zapostavljanju vodovoda, kanalizacije i raznog. I kad su bila tzv. zlatna vremena, baš tada je dovršena arhitektura takvog modela uspjeha, šire snage.

I odavno se radi o tome da li tako impresivno široke snage, u Zagrebu trećina ljudi, znaju šta rade i kud to vodi. I kad su najveće krize i kolebanja, prilično široke snage su se čvrsto držale tog istog modela uspjeha. Sada kao da se model urušava. Previše se time bavim i u fazi sam primopredaje, ili će se još tko baviti ili neće.

Pojednostavljeno, u Zagrebu je, kao i drugdje, opet naišao jaki val uspjeha. Nakon što se je izredalo razno, taj val je zatekao na položaju Bandića i njegovu agilnu pešćeničku grupicu, kao što je Fižulića zatekao nalet trgovine, turizma i promjena DEM u EUR-o. Blagi znakovi slabosti sada se ne odnose samo na Bandića, SDP i slično. Kao i svi valovi uspjeha i ovaj je donio deficit novaca, što ih više ima to ih više nedostaje, i neke druge pojave. Obzirom da ništa novo nije osigurano, čak se bude stare rupe (stadion, bolnica, insfrastruktura), to umjesto nastvaka ritma uspjeha jest šok za za velike divizije uspješnih snaga. Sve fore su odigrane, sve zamjene iskorištene a škripi sve više. Samo zbog pitke vode, urušavanja i slično već nestaju deseci milijuna EUR-a, a sve je bilo u zamahu za toliko novih u plusu.

Sve teorije i prakse kao da se stapaju u jednu točku - nitko nikakvog odgovora više nema i kao da je odgovor šta i kako dalje na svima. A svi bježe od bilo kakvog odgovora. Dakle, paradoksalno ali jednostavno, na pomolu je kraj revolucije i beskrajnih bitki. Sve je obrnuto, protivnika nema a tko će šta rješiti odavno nema. Nitko ništa i ne predlaže. Nitko ne plaća ni lipe za prijedloge. Nitko se i ne gura. Samo nas milimetri djele od potpune demokracije. Samo za tekući hod u Zagrebu bi trebalo cca 10 mlrd kuna, a svi smo u potraživanjima a ne ulaganjima. Samo za najnužnije znanje bi trebalo palatiti dosta, a pola grada se bavi pameću koje nema i nije spremno platiti niti taksene marke. Nespremnost za bilo šta raste.

Iskustva smo da je ovo situacija kada se impresivne industrije uspjeha valjaju po cesti, kao nakon lude pijanke. Samo što se ovaj put radi o majci svih pijanki, prvi put se osjeća da stiže i ceh a ne samo uzimanje. Neopisivo zamršena i istovremeno jednostavna situacija. Kao u Splitu i Hajduku, slijedi ne borba za vlast u Zagrebu nego serijsko izmicanje. U poslovima slično.

Tko je glasao

Zato sto je kapializam ja se

Zato sto je kapializam ja se ni najmanje ne bojim i vjerujem da ću do kraja života ostati optimist.
Naime svaka se stuacija može u kapitalizmu(po meni) iskoristiti.Ako pričamo o globalnijoj ekonomiji ,onda dolazim do spoznaje da Bandić tj.Zagreb i nije toliko bitan.
Sve sto je on zeznuo tj. sto je genijalne startne kreditne mogućnosti grada Zagreba pogresno usmjerio i tako stvorio probleme ,ne spriječava to da se na drugim mjestima ne iskoristi neki svježi kapiatl npr. u gradove Osijek ,Rijeka, Zadar,Slavonski Brod, Bjelovar, Varaždin.
Zato mi i nije jasno zašto se SDP drži Zagreba kao pijan plota.Ako pričamo o prostoru kao matematičkoj i inoj funkciji.....maknimo se iz dvodimenzionalne ravnine.
Para vrti tamo di burgija ne može

Tko je glasao

I ja bih volio da nakon

I ja bih volio da nakon četiri godine ili bolje, manje, svi mi budemo uvjereni da si u krivu.

Međutim, nećemo moći znati ako njegovoj ekipi na izborima ne damo šansu.

B-52

Tko je glasao

Poanta je da se sansa mora

Poanta je da se sansa mora zasluziti. Sve ostalo vodi u politicki oportunizam.

Tko je glasao

Katastrofa je to što se ni

Katastrofa je to što se ni ne pokušava...no tako je bilo uvijek.Razlika između nas i Zapada je samo što su njihove stare guzonje skužile da im mladi i potentni ljudi donose profit...dok naši misle da samo oni sebi samima mogu donjieti lovu...naravno iz proračuna...i to puno manje
Rekao bih da su poremećeni...ili diplomatski.... potrošeni

Tko je glasao

Nisu uvjet, ali ako cemo

Nisu uvjet, ali ako cemo kognitivno percipirati stvari, to mora biti tako.

Tko je glasao

Tvojoj kogniciji onda

Tvojoj kogniciji onda trebaju jake naočale jer prema njoj svaka stranka koja izgubi izbore postaje ne-elektabilna nepoznati broj godina ili barem dok ne provede "reformu".

To je nema nikakvog temelja u realnosti izbora, u zapadnim demokracijama se smjenjuju stranke bez ikakvih "reformi" (uz iznimku ostavke čelnika, što je obično moralni čin nakon gubitka izbora).

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Suvisno je pozivat se na

Suvisno je pozivat se na lose tradicije koje odrzavaju politicki oligopol.

Tko je glasao

Doista, bolje je pozivati se

Doista, bolje je pozivati se na tvoju "kognitivnu percepciju".

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Mozda ne bi bilo zgorega

Mozda ne bi bilo zgorega uzdici se iznad ad hominema?

Tko je glasao

Ono što sigurno ne bi bilo

Ono što sigurno ne bi bilo zgorega je naučiti što taj izraz znači.

Niti jedan moj upis nema formu "gale tvrdi X - postoji nešto problematično s galetom - dakle, X nije točno".

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Panta rei Gale, Treba biti

Panta rei Gale,

Treba biti praktičan. Demokracija je primjena procedura, i na tome treba insistirati. Izbori ili reizbori su normalna demokratska procedura. Nek se mijenjaju jer nitko nikada nije isti. Čak ni Sanader da opet osvoji vlast neće biti isti, jer će ga ova panika oko borbe za vlast drastično promijeniti, i morat će uvodiiti neka normalnija ponšanja.

Zašto bi SDP sa Milanoviće bio ponavljanje onopg što je bilo kad HDZ sa Sanaderom nije bio ponavljanje onog HDZ-a. Panta rei Gale! Ali to o ponavljanju istoga su mentalne zamke u koje te love propagandisti.

Ništa nikada nije isto, panta rei.

Mislim da mi trebamo biti pametniji od njih. Ove priće o tome tko je bolji ne piju vodu, pa čak se i oni sami sada služe podvalama prokazujući na one druge da su gori - što znači da nam nemaju što garantirati. Mi ih trebamo naučiti da se mijenjaju, da vlast ne smije niti može trajati 4 godine nego ni nekoliko mjeseci, jer neka se mijenjaju ako treba i svakih 6 mjeseci kao u Italiji. Sjećam se kad je italija po standardu bila blizu Jugoslaviji, a danas i pored prosječnih 6 mjeseci po jednom izboru su među najrazvijenijima u svijetu.

Nemoj mi samo reći da su oni nešto drugo. Svi smo mi isti, samo oni, iako imaju najrazvijeniju mafiju se bore protiv nje, a mi imamo najmizerniju mafiju na svijetu kojoj smo prepustili državu. Ovu zadnju misao ću objasniti u sljedećem postu kojeg pripremam.

Tko je glasao

U Italiji, koliko mi je

U Italiji, koliko mi je poznato, ekipa se mjenjala i vracala, mjenjala i vracala. Na kraju opet isti igraci, ista prica. Ako stvar promotrimo sa strane kao crnu kutiju, de fakto se nista nije dogodilo (pa tako i ne cudi cinjenica da je mafija jos uvijek tamo gdje je). A to nije dobro, dapace navlaci na defetizam, jer ljudi pomisle, eto, promijenili smo ih, a opet su isti.

Pa tako, gledajuci iz te perspektive, tek kad onaj koji je dobio nogu vise nema sta raditi u politici, dok se ozbiljno ne pozabavi svojim propustima, tek onda cemo moci govoriti o suvislosti price o smjenjivosti. Do tada ovo je zabava za mase. I to stetna zabava, jer cisto za primjer, u SDPu velik dio ekipe ne dolazi do izrazaja upravo zato sto ovaj ne talasaj djir koji dugorocno razbija drzavu u srzi, jos uvijek prolazi zajedno sa svojim protagonistima.

Pokazati ekipi da ovaj djir ne prolazi, znaci otvoriti prostor za nove snage. A to je ono na sto osobno pucam. Sad, s obzirom da mi trebamo vladajucima poslati poruku, mozda bismo trebali malo bolje razmotriti koja ce to poruka biti. Bar sa strane nas koji smo voljni malo analiticnije pristupiti problemu.

Tko je glasao

Sve mi se čini da kad je

Sve mi se čini da kad je Beckett pisao "U očekivanju Godota" mislio na Hrvate.Uostalom,jedan se zove Vladimir.

Tko je glasao

A mozda ne bi bilo zgorega,

A mozda ne bi bilo zgorega, da prestanemo cekati Godota i da uzmemo stvar u svoje ruke?

Tko je glasao

Gale, mi stvarno moramo

Gale, mi stvarno moramo početi ozbiljno surađivati. Izvrsno se nadopunjavamo :-D Mislim, ozbiljno...

Tko je glasao

Tek kad se upoznamo, mocemo

Tek kad se upoznamo, mocemo pocet razgovarati o ozbiljnim stvarima :-)

Tko je glasao

Do prije dva tjedna nisi

Do prije dva tjedna nisi odustao od organiziranja liste za izbore.
Organiziraj nešto za publiku i svi ćemo se upoznat.

Tko je glasao

Ne trcim vise pred rudo. Nu,

Ne trcim vise pred rudo. Nu, trenutna je situacija iz mog aspekta vrlo jednostavna. Ako ekipa nema volje niti stati svojim imenom i prezimenom iza svojeg nicka, ako ekipa nema volje niti osobno upoznati kolege blogere kako bi pospjesili komunikaciju i osigurali koheziju, tada jednostavno ne postoji potrebna podloga niti za ozbiljnije projekte koji ipak zahtjevaju puno vise posvecenosti. Korak po korak, rekli bismo. A istovremeno te pozivam na cugu u duhu potrebe za napretkom. Ako si za, cujemo se putem PMa. :-)

A sto se tice ostalih stvari, tek kad se osigura prostor.

Tko je glasao

Ne znam zašto ti

Ne znam zašto ti inzistiraš na debatnim klubovima, face to face? Po meni, prvo treba iznjedriti alternativni politički program. Kako smo zaključili pod Zvonetovim dnevnikom Taj naš liberalizam: prvo cilj, pa plan pa akcija. Ili kako ja više volim, inžinjerskim rječnikom: Idejni projekt, pa Glavni, pa Izvedbeni pa Radionički nacrt. Za izradu Idejnog projekta ne treba nitko nikoga poznavati. Čak ni za Glavni to nije nužno. A dok dođemo do Izvedbenog, ohoho, ima toga dosta za odraditi.
Govorim ti ovo iz vlastitog iskustva i gubitka, meni a mislim i svakom normalnom, dragocjenog vremena, na raznoraznim debatnim klubovima. U raspravama o svačemu i ničemu, samo ne o nečemu KONKRETNOME. Slična ti je situacija i ovdje. Ako nema ljudi koji mogu iznjedriti neki suvisli Idejni projekt, čemu onda druženje tih ljudi, osim u svrhu razbijanja dosade (a meni baš nije dosadno u životu, pa nemam takvih potreba).
Evo ti jedan svježi primjer sa Mrakovog dnevnika Ništa od sučeljavanja:
Na moj post sa izrekom Douglasa Adamsa, dobijem 7 četvorki. Što je u redu, ok, ali... Na prethodni post (koji je pozicioniran niže jer izreku nisam odmah uočio) u kojem pozivam na gledanje filmića Money as Debt, dobivam jednu četvorku i baš nikakav komentar. Bah. Kužiš? O čemu bi onda i s kim mogli debatirati? Očito su ljudima puno draža beskorisna politička prepucavanja od rasprava o političkoj ekonomiji. I nije slučajno da imamo slavnih sportaša, svjetski priznatih liječnika i znanstvenika, ali nemamo NIJEDNOG svjetski priznatog i cijenjenog ekonomskog stručnjaka (od doba Kotruljevića).

Tko je glasao

Nulta stvar cijele price

Nulta stvar cijele price gdje danasnja politika pada jeste vjerodostojnost. Ako mi zelimo napraviti jednu novu **** (lobisticku skupinu, NVO, stranku, listu, medij, bilo sta), moramo osigurati nulti parametar. Sto se tice programa, da je do deklarativnog, Hrvatska bi vec danas bila medju najjacim svjetskih drzavama, no nije.

Dakle, promrezavanje neovisnih skupina i pojedinaca, te kreiranja vjerodostojnih cvorista, temelj je bilo kakvog politickog djelovanja koje pociva na javnosti.

A bez temelja nema ni kuce, ni bilo cega slicnog, osim mozda satora. Sve u svemu, osobno nisam zainteresiran za sudjelovanje u projektima gdje cu na bilo koji nacin ovisiti o virtualnom identitetu, s obzirom da su virtualni identiteti (osim ako nemaju cvrsta jamstva nekog drugog fizickog identiteta) dovoljno cesto karmicke kurve, da bi se isplatilo ozbiljno petljat s istima.

Jasno, to su moji uvjeti, ne moraju biti niciji tudji. A mozda i ja jednom promjenim misljenje. Pa ko voli neka izvoli :-)

Tko je glasao

Mislim da si potpuno u

Mislim da si potpuno u zabludi. Posto je to tema za posebni dnevnik, evo samo ukratko.
Nije bitna vjerodostojnost osoba, nego vjerodostojnost, ili još bolje, kvaliteta programa. Ja ću npr. besplatno dati svaku svoju političku ili ekonomsku ideju, ili samo pozitivnu energiju (kao što i činim ovdje) zato jer ne želim naplaćivati bolju budućnost svoje ili ičije djece. I ima puno takvih ljudi. Onda od toga treba izdvojiti korisno. I od toga treba poći. Nakon toga treba upoznati ljude sa pravilima debate. Moderator debate treba vrlo vješto voditi debatu, jer me loše moderiranje odvlačilo sa većine tih debata. Evo kako nas Mrak ovdje amaterski tlači, to ti je jedan primjer lošeg moderiranja :)

I neznam što ti to znači da mi bi deklarativno bili neznam gdje. Pa ne predlažem ja da se rade deklaracije ili POLITIKE (moram Mraka malo okrznuti, hehe), nego konkretni političko-ekonomski PROGRAM.

Tko je glasao

Poslek, mislim kak je ovaj

Poslek, mislim kak je ovaj pollitika.com jedan od najboljih blogova u vezi razmjene mišljenja u vezi političkih zbivanja. Ima nas svakakvih i treba dobar želudac i puno strpljenja s nama. Kakvu on ima političku orjentaciju mi je sve jedno. Problem su oni koji s ciljanim provokacijama probaju ljude izvuči iz ravnoteže. Lal smo mi temperamentni, dolazi i do malo domačijih rječi.

Tko je glasao

Jamstva znaci nisu potrebna?

Jamstva znaci nisu potrebna? :-P

Anyway, radi ti sta hoces, nitko te ne sprecava. Ja pucam na jamstva i proces kreiranja vjerodostojnih javnih cvorista, gdje je spajanje virtualnog sa stvarnim vrlo korisna stvar.

I jos jedna stvar, kada se krece u zesce, ozbiljnije rasprave, suvisno je i pomislit da je netko iz ekipe provokator koji zavlaci proces, ako to nije nuzno.

Tko je glasao

MA nije bed otvorimo samo

MA nije bed otvorimo samo grupu na google.com kolega inženjer
To nam omgućuje internet...da konkretno pričamo o konkretnom

Tko je glasao

JA misllim da mogu pomoći:)

JA misllim da mogu pomoći:)

Tko je glasao

To sa promjenama svakih 6

To sa promjenama svakih 6 mjeseci si prepisao iz mojeg IJL. Šalim se :)

Tvojom logikom ja mogu zaključiti slijedeće. Možda bi bilo bolje birati HDZ. Jer bi time dali poruku SDPu, od kojeg smo mnogi ovdje puno više očekivali, da na slijedećim izborima ponudi nešto bolje, puno bolje i konkretnije. Da se potrude. Da nas ne smatraju i oni, stokom sitnog zuba. Pa će onda dobiti i naše glasove. Ako se ne razviju u tom smjeru, neka HDZ vlada vječno. U govnima smo ovako i onako.

Tko je glasao

Čuj ti Redpen, zabi si ti

Čuj ti Redpen, zabi si ti tu svoju CRVENU PENKALU u svoj odvratni crveni ŠUPAK. Ako sam spomenuo da razmišljam o glasanju za HDZ, to radim upravo zbog takvih GNOJEVA kakav si ti. Inače mi to nebi bilo ni na kraj pameti...

Tko je glasao

Ova petica je za negaciju

Ova petica je za negaciju spamera Redpena.

Kao i ostatak petica koje ces dobiti :-)

Tko je glasao

Nikakve velike koristi od

Nikakve velike koristi od tih smjena. Svraka svraki oči ne kopa.

Tko je glasao

to ti misliš. Ja pak

to ti misliš.

Ja pak mislim da je SDP radi gubitka včlasti promijenio svoju strukturu. HDZ je promijenio svoj ukupni image poslije izgubljenih izbora i došao je veliki vođa kojeg će progutati njegovi kad opet izgubi vlast.

Ja sam uvjeren da će doći do promjena, jer ne može netko biti vođa ove nacije a braniti kriminalce i mangupe u svojim redovima. Mi samo moramo insistirati na uvođenju odgvornosti i da to bude mehanizam smjena i promjena.

Nek se mijenjaju, to je jedini lijek.

Tko je glasao

Ja pak mislim da je SDP radi

Ja pak mislim da je SDP radi gubitka včlasti promijenio svoju strukturu.

SDP nije ništa promijenio, par sitnica je izmjenio Zoran Zmijske oči Milanović. Da je Račan ostao živ, ništa se ne bi promijenilo, Račan je bio uvjeren da je on savršen i njegova ekipa staraca.

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ja sam uvjeren da će doći

Ja sam uvjeren da će doći do promjena, jer ne može netko biti vođa ove nacije a braniti kriminalce i mangupe u svojim redovima.

Mislis na Bandica, Sostara i ekipu ili?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci