Tagovi

Kninske ustaške davorije, poskočnice i đavolije

Kao i svake godine, tako i ove, u Kninu je 05. 08. održana centralna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na taj dan s kninske Tvrđave hrvatski politički establishment ili bar jedan njegov dio narodu podvaljuje proglašene istine, držeći ga maloumnim, kao da narod ne zna da se radi o lažima i obmanama koje je lansirao Franjo

Tuđman, kako bi opravdao svoje sulude „državničke“ poteze, kojima je doslovce uništio potencijalno prosperitetnu državu kakva je bila Hrvatska, bogata i nezadužena, u trenutku kad joj se on „popeo na grbaču“.

Danas je RH siromašna i prezadužena zemlja, rastrzana ideološkim i drugim podjelama u hrvatskom nacionalnom korpusu, postala je „daleka i beznačajna periferija Evrope“, kako je to za vremena upozoravajući pretskazivao Ante Marković, „muljevito dno Evrope“ kao ju je okarakterizirao The Economist.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kako se službeno imenuje proslava „veličanstvene“ VRO „Oluja“, odnosno njenog okončanja, a time i okončanja DR, kad su snage HV ušle u napušteni Knin, slavio se sve do 2015. na dva mjesta, službeno u Kninu, uz političarske govorancije i „kađenja“ samima sebi i hrvatskim braniteljima, a guslarski neslužbeno se taj Dan koji se sve vrijeme u redovima „stožerne hrvatske stranke“, njenih ustaških satelita, klerofašista iz redova KC i s njima povezanih družbi, doživljavao i slavio kao Dan pobjedonosnog ustaškog okončanja 2. Svjetskog rata, u Čavoglavama, rodnom mjestu opjevanog i raspjevanog „heroja DR“, Marka Perkovića Thompsona, podalje od očiju javnosti.

No toj dvojnosti je 2015. na kraj stala predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, objedinjujući proslavu u jedinstvenu manifestaciju koja se održava u Kninu. Već lani bilo je jasno vidljivo da pomalo prevladava ustaški karakter te manifestacije, što je posebno došlo do izražaja kroz veličanje predsjednice RH i predstavnika HDZ-a, a pogrde i vrijeđanja predstavnika „nenarodne“ vlasti iz redova Kukuriku koalicije uz pokoji ZDS. Ipak istini za volju lani je taj ustaški „štih“ proslave bio jasno uočljiv, ali ipak nije bio prevladavajući.

Ali su se zato ove godine ustašama i ustašovanju otvorile sve rajske dveri, kad je nakon predsjedničinog programatskog, predizborno u korist HDZ-a, intoniranog govora i nesuvislog lupetanja „predstavnika branitelja“, uslijedio marš bivših pripadnika „crne legije“ odnosno IX bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“ uz skandiranje ZDS i pjevanja ustaških pjesama što su sve mirno i nezainteresirano promatrali pripadnici policije, okupljeni građani pozdravljali pljeskom, a časnici HV, doduše ne svi, podizanjem palca i pljeskom. Tokom dana se na razno-raznim mjestima u gradu i razno-raznim, pa i čisto alkoholnim povodima, klicalo ZDS, što je naravno kulminiralo navečer na dobrotvornom koncertu na kojem je glavna zvijezda večeri bio već spomenuti Marko Perković Thompson.

Istini za volju policija je kasnije iako nevoljko napisala nekoliko valjda prekršajnih prijava, pa i samom Thompsonu radi ZDS, koje će se naravno „izgubiti“ negdje u proceduri, tako da ćemo 05. 08. dogodine u Kninu, ne bude li kakvih vrućih pljuski iz svijeta, svjedočiti isključivo ustaškoj manifestaciji.

Ja osobno, ne dovodeći ni u jednom trenutku u pitanje pravo hrvatskih vlasti da zaštite ustavno-pravni poredak i teritorijalnu cjelovitost RH, pa i da pobunu vlastitih državljana okončaju i silom, radi svih onih popratnih pojava koje su pratile VRO „Oluja“, od ubojstava civila, razaranja, paleža i pljački, kojima je nekoliko tisuća kvadratnih kilometara hrvatskog državnog teritorija pretvoreno u spaljenu zemlju, ali i kao direktnog uzročnika egzodusa preko 200.000 vlastitih državljana, „Oluju“ nikad ne bih slavio. Prvenstveno radi ipak prebrojnih ubojstava civila, koji su odlučili ostati u Hrvatskoj, koja se ne mogu ničim opravdati, a radi svoje brojnosti niti ubijene, nerijetko na krajnje svirep način, označiti kao kolateralne ili žrtve slučaja.

Koliko je meni poznato hrvatske se vlasti službeno srpskom narodu nikad za ta zvjerstva ispričale nisu.

A trebale su, a morale su, jednako kao što su morale i trebale identificirati počinitelje i dovesti ih pred lice pravde, a nisu. I vjerojatno nikad i neće.

Kao što vjerojatno nikad neće iskreno i nedvosmisleno pozvati prognane Srbe da se vrate.

I nadalje će se, pa makar samo iz inata, slaviti „najveću vojnu pobjedu u hrvatskoj povijesti“, koju je bez ijedne bitke, ako izuzmemo nešto čarki na Baniji, „pobjedonosno okončala hrvatska vojska“ pobjedom nad „trećom komunističkom silom svijeta i četvrtom vojnom silom u Evropi“, koju su činila tri „krajiška korpusa“ s valjda po 5.000 vojnika u svakom, vojnom silom koja gotovo da nije ni pokušala pružiti otpor i braniti svoju „državu“.Bez obzira na nespornu ulogu Amera i sva pretjerivanja, vjerojatno nitko ne bi riječi rekao da se u toku same operacije i neposredno po njenom završetku nije dogodilo ono što ima sva obilježja zločina protiv čovječnosti, a to je nešto čega bismo se trebali stidjeti, a ne to slaviti i još proglašavati veličanstvenim.

Osobno mislim da samo idiot može izjaviti da je VRO „Oluja“ bila „etički čista kao suza“ sve da osim iseljavanja/progona preko 200.000 vlastitih državljana, kakogod se to pokušalo prikazati kao samoiseljavanje/samoprogon, nije bilo drugih „popratnih pojava“, iza kojih je ostala pusta i spaljena zemlja i sva ona pobijena starčad koja je nasjela na Tuđmanova obećanja pa ostala u svojim domovima.

I onda to još ne slaviti dostojanstveno, pa i uz odavanje pijeteta žrtvama, nego pretvoriti u ustaški dernek je i neprimjereno i tužno i ružno.

Tamna sjena nekih mračnih oblaka u obliku slova „U“ zastrla je proslavu, ograđivanje predsjednice RH i njena osuda ustaških divljanja ne može dovoljno pokvariti ni samo onaj „umjetnički dojam“ koji su svojim „performansom“ ostavili bivši pripadnici IX bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“.

Da, osudili su i ogradili se od kninskih događanja i mnogi drugi, tko koliko iskreno njima na dušu, još brojniji pojedinci s javne i političke scene kao i udruge civilnog društva su uputili svoje proteste i iskazali ozbiljnu zabrinutost, ali će se eskalacija ustaštva nastaviti sve dok promocija fašizma ne prestane biti pravo na drugačije mišljenje i postane dijelom kaznenog progona.

Komentari

Inače ne čitam dnevnike koje

Inače ne čitam dnevnike koje napiše Fenix, ali ovaj jesam, mada sam znao što će napisati.
Proslava ove godine nije bila ništa drugačija od one lani. Ista stvar. Ili bilo koje godine do sada ako zbrojimo Knin i Čavoglave.

Zašto se ove godine odlučilo medijski dignuti halabuka o "ustašlucima", to treba pitati naše političare i one koji upravljaju medijima. Što je drugačije ove godine od one prošle?
Pitanje za razmatranje.

IX bojni HOS-a moja podrška. Držte se dečki i nedajte da vam 2016. godine banda oduzima vaš znak i vaše geslo pod kojim ste se 4 godine borili i koje je legalno još uvijek u OSRH. Znam kako bih se ja osjećao da mi netko danas prodaje prosere o tome kako je Puma zločinačka životinja, krvoločna, itd...
Zato...ZA DOM - SPREMNI.

P.S.
Ovdje se može pročitati moj prošlogodišnji dnevnik. Iduće godine ću ga vjerojatno samo prepisati, jer neće biti nikakve razlike :))

http://pollitika.com/izvjesce-iz-knina

Tko je glasao
Tko je glasao

I nadalje će se, pa makar

I nadalje će se, pa makar samo iz inata, slaviti „najveću vojnu pobjedu u hrvatskoj povijesti“, koju je bez ijedne bitke, ako izuzmemo nešto čarki na Baniji,

daaa, bez ijedne bitke... !!?? ti stvarno nešto o tome znaš ravno iz čiča dražine kolibe!!??
http://pollitika.com/cica-drazina-koliba
Mani je strašno žao što tvoji četnici nisu pružili otpor do posljednjeg (čovjeka) stvora! Jaaako mi je žao.
Jer da jesu - pobili bi ih do posljednjeg što i je jedino rješenje za vas i vaše "mitomašenje".

Najbolje se vidi ovih dana i svih akcija koje ste poduzeli... da je metak u čelo najbolji način vašeg prosvjetljenja. To smo u Oluji i tako i tako trebali provesti..., a ne darivati traktorijadu.

Za početak, što se tiče "drugog roka", najbolje je objaviti listu aboliranih četnikuša i četnika.
I to treba učiniti odmah, ali nema tko jer u Hrvatskoj na pozicijama tog ranga nema ni jednog jedinog Hrvata.

Znači, hrvatski branitelji su na potezu - kao i obično.

Tko je glasao

Za početak, što se tiče

Za početak, što se tiče "drugog roka", najbolje je objaviti listu aboliranih četnikuša i četnika.

A ne, koja korist od objavljivanja lista aboliranih, nešto kao i lista srama poreznih dužnika? A je sram ih je, jako.
Treba odmah poništiti taj zakon o aboliciji, protiv svih aboliranih podiči optužnicu, ako su u Srbiji poslati nalog za izručenje.
Previše posla? Za naše poštene suce i njihove frendove to je sitnica, eventualno nova mogučnost zarade sa strane da za određenu količinu EU novaca zaborave na nekoga, da.
Jer ipak, "imamo Hrvatsku" !!

Tko je glasao
Tko je glasao

Zoranercegovanska "braniteljica"- memorandumašica, ili glupača

Feniks ti odrađuješ po jednoj metodologiji memorandumašenja: onako kako to odrađuju otvoreni jugoslavenčine i obožavatelji komunističkih zločinaca, a ta "branitreljica" po drugoj- metodologiji : po metodologiji razočaranih tzv. branitelja- kao što odrađuje Z. Erceg -snimatelj Ratka Mladića.

Koje je još zlo u RH, potvrđuje činjenica da DORH, Ministarstvo branitelja, braniteljske udruge,... , građani , još nisu podnijeli prijave za provjeru podataka o stjecanju braniteljskog statusa za Mladićevog intimusa Z. Ercega.

Nije baš logično biti Hitlerov povjerljiv čovjek, vozati se u automobilu sa zločinačkim Hitlerovima generalom, snimati za njega, a zatim primati židovsku mirovinu za obranu Židova , te svaki puta kada netko napada Izrael i izraelske junacke, i sam apadati i blatiti Izrael i njegove junake pozivajući se da si sam bio židovski junak i da želiš popravlajti Židove.
Sličan scenarij Ercegovi gazde rade i s ovom "braniteljicom.
Usporedba sa Židovima samo zato da se vidi što stvarno rade takve gnjusobe koje pljuju po RH i HV-u, a same se predstavljaju braniteljima.

Proziran je taj scenarij odabira "hrvatskih branitelja" koji blate Hrvatsku i HV, te pod izgovorom moralnosti pljuju po braniteljima i Hrvatskoj.

Ta potpisana je ili sličnih odlika kao Erceg, ili je notorna glupača, ili uhljeb koji nema niti roda niti nacije, ili je isto izgubila udajom, ili prodajom za "hljeb" izdajnički.

U doba kada slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, blatiti u svijetu najčasniju operaciju oslobađanja vlastite državeod zločinačkog krvožednog agresora, je agresorski čin.
Zato babetina koja se proziva braniteljicom ne zaslužuje takav naziv, a ako je slučajno i bila, ili je bila kova onih koji su nam ubili M. Barišića, ili je obična budaletina, a kao što sam napisala može biti i običan krpelj- uhljeb koji siše krv svoga naroda i svojom slinom mu širi bolesti.

Ljiga, a ne braniteljica.
Samo još jedna udbaška priča po metodi zoranercegovanskih "branitelja".

A što su radili svojima:
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/oluja-je-bila-pakao-ne-nego-docek-iz...
tek daje za naslutiti kakve su patnje uzrokovali Hrvatima!
Nije niti čudo što je najveća srpska tragedija doživlejna u Oluji- gaženje Srba, srpskim tenkovima Mile Novakovića.
Zaštop Srbi šute o tome?
I gornji link kazuje zašto. Zato što se boje Srba u Srbiji, četniuka koji su im odveli muževe, djecu u Arkanov logor , neke ubili, a mnogima uništili zdravlje mučenjima.

Oluja bi bila časna i da smo pobili onoliko terorista koliko su ti teroristi ubili Hrvata, u svojoj agresiji na RH, a ovako je to najčistija i najmoralnija ratna akcija na svijetu. Zato Srbi trebaju slaviti dr. F, Tuđmana, kao svoga sveca, ranga sv. Save, a ne još ga prozivati za dobročinstva u Oluji!

Spasio im je najmanje 20 000 ljudi, jer osveta bi ih najmanje toliko pomela kod svakog drugog naroda koji bi se oslobađao od takvih krvnika i zločinaca kakvi su bili Srbi.

Tko je glasao

Podsjećam pacijente, ...

... da je tema dnevnika ustaško divljanje u Kninu 05. 08.

Tko je glasao

U tom slučaju imam pitanje za

U tom slučaju imam pitanje za tebe budalu; jesi uopće pročitao svoj Dnevnik i što u njemu sereš?

Tko je glasao

I nadalje će se, pa makar

I nadalje će se, pa makar samo iz inata, slaviti „najveću vojnu pobjedu u hrvatskoj povijesti“, koju je bez ijedne bitke, ako izuzmemo nešto čarki na Baniji, „pobjedonosno okončala hrvatska vojska“ pobjedom nad „trećom komunističkom silom svijeta i četvrtom vojnom silom u Evropi“, koju su činila tri „krajiška korpusa“ s valjda po 5.000 vojnika u svakom, vojnom silom koja gotovo da nije ni pokušala pružiti otpor i braniti svoju „državu“.Bez obzira na nespornu ulogu Amera ...

Koji si ti smiješni i jalni čovječuljak. Koje si ti smrdljivo lažljivo govno od čovjeka !? Pa zbog mlađih generacija, bitno je da te još jednom pokopam skupa sa tvojim lažima. Iako mi je nevjerojatno da ovo što sam ti citirao, uopće sere vojno nesposobni levat kao ti !
Oluja je budaletino bila samo finale nakon bitaka koje su se cijelu godinu ranije odvijale u zaleđu Knina, a gdje su Srbi dobili takve batine i gdje su tako dobili po p***i da i dan danas šute kao zaklene kokoši. I zato im, baš kao tebi, treba prekrajanje povijesti i "dogovorena predaja Krajine", jer je teško priznati vojni poraz, čist kao suza, a koji je srpska vojska doživjela na Dinari.

Daklem

Operacija Ljeto '95 bila je uveritira u Oluju. Oslobođeno je područje ukupne površine 1600 četvornih kilometara uključujući gradove Bosansko Grahovo i Glamoč. Zauzimanjem Bosanskog Grahova hrvatske snage izbile su na prilaze Kninu i presjekle jedinu komunikaciju koja iz Knina preko Drvara vodi prema Banji Luci. Vojska Republike Srpske odbacena je dublje u Bosnu, a Knin i cjelokupno područje Dalmacije pod okupacijom srpskih odmetnika gubi najvažniju prometnicu i dolazi u poluokruženje. Istovremeno, inženjerija SVK otpočinje danonoćnim radovima na osposobljavanju jedine preostale prometnice koja izvodi prema Bosni (Knin-Otrić-Srb-Gornji Lapac). Nakon stabiliziranja bojišnice na dostignutim položajima od prijevoja Derala do Kupreškog polja, počinje priprema za Operaciju Oluja. Ratno stanje na cjelokupnom području tzv. RSK proglašeno je već 28. srpnja. Među srpskim odmetnicima počinje se širiti strahovita panika, a srpski zapovjednici zatekli su se u čudu jer su u potpunosti izgubili zaleđe. Ako se i očekivao napad HV-a, očekivao se iz pravca Zadra ili Splita, nikako iz pravca Bosanskog Grahova, čime je cjelokupan prethodni plan obrane RSK prestao biti aktualan. Bježanje stanovništva prema Bosni započinje već idućeg dana, 29. srpnja 1995. i to najprije iz Knina gdje su imućniji stanovnici i oni koji su bili svjesni ranjivosti RSK na brzinu popakirali najnužnije i s obiteljima se zaputili put Bosne.

05.08. u 05:00 Srbi su samo mogi birati da li će Oluja trajati 5 ili 14 dana, odnosno da li će srpska vojska doživjeti potpuno fizičko uništenje ili će ipak bar spasiti živu glavu. Naravno, Srbi ko Srbi, jebo pretke, jebo prošlost, pali traktor i spašavaj guzicu. Nisu Srbi moj Fenikse kao mi Hrvati, koji smo svako selo branili kao Vukovar ... do posljednjeg metka.
A što se tiče dogovora, da moguće da je postojao... ali u tvojoj glavi; sa duhovima kojih nikako da se riješiš.
Kako rekoh, idi blesane igrat šah sa unucima a ne da ti se smijemo na Pollitici.

Tko je glasao

@Sanpjer na lešo

U jednoj emisiji "Talk im Turm" na SAT.1 nedugo iza "Oluje" jedan umirovljeni general Bundeswehra rekao je da s vojničkog stajališta ta operacija "smrdi do neba" ("es stinkt bis zum Himmel"), jer bi "obzirom na vojne snage, čak i uz nespornu američku pomoć, u ozbiljnom sukobu,obzirom na konfiguraciju terena, Hrvatima trebao koji mjesec da operaciju uz velike žrtve uspješno okončaju".

A u mojoj glavi je i Šarinićev posjet Miloševiću, pa se u "Oluju" krenulo tek poslije Miloševićvog jamstva da se VJ neće miješati, dato uz uvjet da se ne napada Srbe u Istočnoj Slavoniji i Zapadnom Srijemu.
I bi tako!
Baš sve i samo u mojoj glavi.

Tko je glasao

Budalo; možeš ti u svojoj

Budalo; možeš ti u svojoj vakuum tikvi koja ti krasi ramena konstruirati što god hoćeš iz razgovora kojeg je "babina strina od jetrve rekla zaovi od nevjeste", a tiče se Oluje i pripadajućih vojnih operacija.
Vjerujem da su Šarinić i MIlošević zasigurno "dogovorili" i filigransku vojnu taktiku i nadmudrivanje a koja se odvijala kroz bitke u zaleđu Knina čitavu godinu ranije.
Što se tiče angažmana Vojske Jugoslavije (bijednika koji su palili napuštene Konavle, klali ranjenike po vukovarskoj bolnici ili bombardiralinspomenike kulture kao Dubrovnik) nu vidi što baš taj tvoj Milošević besjedi;

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milosevic-krajinskim-srbima-6000...

Ili ovako još jednom, ako nemaš što pametnije za "argumentirat" osim ovih pizdarija, de života ti onda ne seri

Tko je glasao

@Sanpjer na lešo

Govnau, vojnički gledano "Oluja" je bila malo pa ništa, "veličanstvena" po zlodjelima onih koje su promatrači opisivali prije kao razbojničke družine nego organiziranu vojsku.

Tko je glasao

Nisam sasvim siguran sto su

Nisam sasvim siguran sto su rekli promatraci; ali sam sasvim siguran sto je rekao Haag.
A kako tamo stoji, onda mi se cini moj Feniks da opet lagano kakis.
Ili kako bi ti kolega Savo Štrbac rekao: "Prdiš u cabar"
Osim ako dvije zaklane kokosi, prevrnutu psecu kucicu i slomljen crijep na seoskom svinjcu, ne smatras "ustaskim zlocinima" :)

Tko je glasao

@Sanpjer na lešo

Haaški sud nikome za zločine počinjene u "Oluji" nije sudio, to je prepušteno domaćem prevosuđu.
A ono nikome za to suditi neće.

Ta to su samo zločini počinjeni nad Srbima u "obrambenom pravednom ratu", a poznata Vukovićeva inovacija unesena u područje pravnih znanosti da onaj koji se brani, a to su uvijek i samo Hrvati, ne može počiniti zločin.

Pa i ustaški logor smrti u Jasenovcu u WWII je bio samo depandansa HNK.

Tko je glasao

Kakve veze ima Jasenovac i

Kakve veze ima Jasenovac i Oluja?
Pa Jasenovac je oslobođen u akciji Bljesak!

Tko je glasao

A kakve veze ima Republika

A kakve veze ima Republika Hrvatska sa NDH ?
Kakve veze ima za dom spremini i VRA Oluja ?
mnogima se malko pomješalo u glavi

Tko je glasao

@kutinski egzeplar

Vidim da su i tebe oslobodili, a morali bi te čuvati.
U ustanovi zatvorenog tipa.

Tko je glasao

Misliš na mene? :):):)) Nema

Misliš na mene? :):):))
Nema zatvora ni ograda za ovaj lik!
Pitaj si traktoraše i SRBaše.

Plus toga - ja određujem tko će u "zatvorene staje"; - vaše je prošlo.:):):)
Žao mi je, iskreno mi je žao.. a pobili ste milijune i na koncu - izgubili.

Lijepi pozdrav s Garič-planine!
Evo, pozdravla te još jedan znanac iz Moslavine:
https://www.youtube.com/watch?v=TU1u_BPO0dE

????SI videl? Takvi smo ti mi pitomi Moslavci.

Tko je glasao

Na prošlogodišnjem derneku

Na prošlogodišnjem derneku prosječan domoljub je potrošio 47 lipicanera, tj. gotovo pola nacionalne platežne životinje - po procjeni je bilo oko 100.000 posjetitelja, a fiskalizirano je 47.000 kn.

Da li su ove godine domoljubi bili šire ruke, tj. da li su domoljubni ugostitelji svojoj ljubljenoj domovini priznali nešto više prometa, baš bih volio saznati...

O incidentima neću, to je i tako samo element folklora...

Tko je glasao

100.000 vojnika ispucalo samo

100.000 vojnika ispucalo samo 47.000 metaka? Haaa, pružili ste slab otpor! :):):)

Evo, i @Feniks tu negdje trkelja da bitaka nije ni bilo... A njemu se mora vjerovati; - ipak je on najmjerodavniji u staračkom domu zvanom "grobnica jugoslavenštine".
( I pelene još uvijek mijenja sam...., a mijenjati ih mora često)

Tko je glasao

Pa ne znamo.... na

Pa ne znamo.... na predprošlogodišnjem "derneku" u organizaciji SDP-a i lijeve bratije, drugovi Linić i Milanović su dekretom odlučili da glasilo socijalističkog naroda Hrvatske "Jutarnji list" kao i glasilo socijalističke omladine Hrvatske "Index" imaju dobiti oprost duga od 2.2 milijarde kuna putem Zakona o predstečajnim nagodbama
Zbog čega misliš da bi prosječan domoljub uplatom poreza trebao na desničarskim "dernecima" financirati socijalističke parazite i njihovo drkanje k***a?

Tko je glasao

Socijalistički paraziti su od

Socijalistički paraziti su od postanka države svega 8 godina drkali qrac, u ostatku vremena su drkali desničarski paraziti. Prosječan domoljub je svih 25 godina izbjegavao plaćati porez, do te mjere da su si i zakone riktali prema tome, tako da sve bude po zakonu. Od privatizacije i pretvorbe pa nadalje.
Osim toga, od tog poreza i jedni i drugi paraziti žive skupa sa svojim familijama, rodbinom, kumovima i prijateljima, neovisno u čijim uzdama je vlast....

Tko je glasao

za mene osobno taj kninski

za mene osobno taj kninski dernek u svom značenju nije puno više "morbidan" od onog u Kumrovcu, i jedno i drugo je nešto što pametan čovjek neće ići činiti i raditi

zabava za mediokritete, ispoljavanje uglavnom niskih strasti te nadasve negacija individualnog intelekta u korist masovnog idiotluka

Jopet, niti jedno od ta dva derneka ne oduzimaju bobe od dobroga Oluji ili Titu.

Tko je glasao

Feniks k`o feniks

Zbog čega bi se Hrvatska ispričala Srbima? Akcija je izvedena etički ispravno kao malo koja ratna akcija u svijetu.

Devet ljudi među 100 000 nije nikakav ustaški dernek -uzalud ti podvale.

Već Hrvatska vidje dosta raznih čuda,al ne nađe štrika za toliko Juda (A.G.Matoš 1911)

Tko je glasao

"Ja osobno, ne dovodeći ni u

"Ja osobno, ne dovodeći ni u jednom trenutku u pitanje pravo hrvatskih vlasti da zaštite ustavno-pravni poredak i teritorijalnu cjelovitost RH, pa i da pobunu vlastitih državljana okončaju i silom..."

Ovo je nešto novo od tebe. U roku 12 minuta naći ću barem 10 tvojih tvrdnji u prijašnjim dnevnicima u kojima si tvrdio nešto sasvim suprotno.

Ili si promijenio mišljenje, što ne držim grijehom. Ili bezočno lažeš, što ti nije strana disciplina.

Tko je glasao

@Rbl

Svk držv m prv zštt svjg stvn-prvng prtk trtrjln cjlvtst tk d pbn vlstth držvljn mž knčt n rzlčt nčn p slm. p tm j, nvsn js l pstjl drg bzblnj rjšnj, „lj“ bl lgtmn kt hrvtskh vlst clj slmnj ržn pbn djl srpsk pplcj RH.
< hrf="http://plltk.cm/vlcnstvn--js-pnst" ttl="http://plltk.cm/vlcnstvn--js-pnst">http://plltk.cm/vlcnstvn--js-pnst

Sm t trž, blsnč.
J n trbm pn tržt d bh t dkz d lžš.

Tko je glasao

Svaka država ima pravo

Svaka država ima pravo zaštite svojeg ustavno-pravnog poretka i teritorijalne cjelovitosti
Točno tako @Feniks; - zato je SR Hrvatska nakon 17.08.1991.
http://pollitika.com/balvan-revolucija
imala pravo pobiti ih sve, spaliti im domove i njive, poravnati teren..
A eto, vidiš nije!

I to je pogrešno i protudržavni čin.

Tko je glasao

Što reći o nakaradnom

Što reći o nakaradnom poimanju agresije, okupacije i građanskog rata, jer tuđmanoidi ne priznaju definicije tih pojmova onako kako vrijede za čitav civilizirajni svijet iz čega je proizašla “uzvišena” kategorija Domovinsaki rat i hrvatski branitelji, koji su svojim napadima na jedinu legalnu oružanu silu ustvari pokrenuli rat u Hrvatskoj.
Nije to bila nikakva agresija na Hrvatsku, nego napad Tuđmanove paravojske na SFRJ.
Tuđman i njegova svita guslali su svoje, ne poštujući gotovo ništa od odredbi međunarodnog prava, njih legitimitet niti legalnost vlastitih činova uopće nisu zanimali, ništa im nije značilo jednostrano kršenje ugovora, pa ni ustava kao najvišeg oblika multilateralnog ugovora, čije jednostrano kršenje nije dopušteno zato jer se tim kršenjem narušavaju prava drugih.

http://pollitika.com/dan-pobjede-lazi-i-obmana-i-dan-quottrenkovih-pandu...

Jel treba dalje?

Odi spat. I stavi si krastavac na čelo, navodno pomaže po vrućini.

Tko je glasao

@Rebel

Riječ je bila o "Oluji", šljameru, a ne o početku rata ili je to za tebe jedno te isto?

Tko je glasao

pa ako nije bilo agresije i

pa ako nije bilo agresije i ako je riječ o građanskom ratu kako Oluja može biti na bilo koji način legalna?

Tko je glasao

@Rebel

Pa ti si i obdarenjiji nego sam ja mislio.

Tko je glasao

tnx!

tnx!

Tko je glasao

jer sada mi nije jasno kako

jer sada mi nije jasno kako RH ima pravo na zaštitu svog ustavno-pravnog poretka ako je riječ o paravojsci koja je rušila ustavno pravni poredak jedne države, znači srušivši ustavno pravni poredak SFRJ Tuđmanova paravojska je došla u poziciju legalne sile koja ima pravo štititi svoj ustavno pravni poredak koji je netom prije bio ništavan i nelegalan?

ne berem

Tko je glasao

@Rebel

Ništa ti ne bereš, a i ne trebaš brati, jer kad bi ti išta brao, ja te ne bih smatrao idiotom.

Jer kako se za neke druge idiote u Jugoslaviji ništa promijenilo nije, nego je sve ostalo kao što je bilo odmah poslije rata 1945., tako i za tebe status Hrvatske i njen međunrodno--pravni položaj ostao isti i 1991. i 1995.

Daj se goni više!

Tko je glasao

Jadno i prozirno. Pogotovo za

Jadno i prozirno. Pogotovo za one s višegodišnjim iskustvom na pollitici.

Tko je glasao

@Rebel

Tvrdio si:
U roku 12 minuta naći ću barem 10 tvojih tvrdnji u prijašnjim dnevnicima u kojima si tvrdio nešto sasvim suprotno.

A koliko puta po 12 minuta će ti trebati da mi "nabiješ na nos" ono drugo?

Tko je glasao

čuj, to je bilo nako iz

čuj, to je bilo nako iz zajebancije, zar zaista misliš da ću prekapati po dreku da bi dokazao da je o dreku riječ?

porota neka mi budu stari pollitičari, pa valjda se zna šta si sve ovdje ovih godina drobio i nije problem ako si promijenjio mišljenje to je ok, ljudski, neljudski je međutim palamuditi i bezočno lagati kao što upravo činiš

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci