Tagovi

Ključevi EU privrednog čuda

Čini mi se da EU ne stoji baš najbolje, a čini mi se također da će stajati još gore, ali će zato dobro padati.
Ni sa USA stvari ne stoje dobro i općenito s građanskim društvom. Komično je to da su komunisti bili u pravu kad su govorili o "trulom kapitalizmu". Ovaj stvarno trune. Bolest od koje trune zahvatila ga je negdje početkom dvadesetog, a u drugoj polovini tog stoljeća se ozbiljno razmahala. S početkom ovog, 21.og postaje kronična i sustavno ruinira društveno tkivo.

Da bi se to spriječilo, stvara se npr. Free trade i EU. Efekat je suprotan. Propadanje se širi, sistematizira, standardizira i ubrzava.

Ima li koga tamo da mi ne vjeruje?

Od onoga što se danas poduzima u razvijenim zemljama ništa ne pomaže. Dapače, škodi. Svijet vode budale, i to puno veće nego što su ove naše.

Sreća da taj jadni svijet ima mene, koji sam otkrio od čega on boluje i nakon dijagnoze propisao lijek koji će ga spasiti i povratiti mu snagu i smisao opstanka.

Ima li koga tamo da mi ne vjeruje?

Nemojte se igrati; ljudi!

Napisao sam tekst koji tom razvijenom štreberskom i očevidno debilnom svijetu objašnjava o čega je bolestan i pokazao mu kako može ozdraviti.

Kako smo i mi postali dio tog svijeta, lijek koji će njima pomoći, pomoći će i nama, stoga bih vama, kao avangardi svih lezilebovića preporučio da ga pročitate.

Zašto?

Kad ga pročitate moći ćete, udobno se izležavajući, jednostavno vladati svijetom i samo govoriti ljudima što da rade: ti to, ti to, ti to

Tito je imao Nesvrstane, a vi ćete cijeli svijet.

U vašem je interesu da mi vjerujete.
Dodatak:
Govoreći ozbiljno: ekonomija građanskog društva stoji vrlo loše, a one ekonomije koje se još nisu razvile do tog stupnja a trenutno posluju vrlo dobro, zapravo samo produbljuju vlastiti grob. Npr: Kina, čije su se rane i bolesti već polako počele pokazivati.

Sa najrazvijenijim ekonomijama svijeta stvari stoje slično kao i sa kasnim, "prosvjećenim" feudalnim ekonomijama, svaki pokušaj spašavanja ili popravljanja ukapa ih sve dublje u živo blato u kojeg tonu. Onovremene ljude i njihova gospodarstva mogla je spasiti, a i spasila je tek buržoaska revolucija.

Ekonomije građanskih i ostalih društava može spasiti jedino svojevrsna revolucija za koju se zalažem. Ona će, ako se zbude, biti vrlo radikalna, korjenita, ali na sreću, neće trebati proliti niti kap krvi i niti jednu suzu da bi se ona provela. Sve što je rečeno važi i za nas. Na navedenom linku možete se uvjeriti da se ne šalim niti govorim gluposti.
Hvala na pažnji.

Linkajte se ovdje: http://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/06/20/eu-keys-to-new-economi...

Komentari

Dodatak

Dodatak:
Govoreći ozbiljno: ekonomija građanskog društva stoji vrlo loše, a one ekonomije koje se još nisu razvile do tog stupnja a trenutno posluju vrlo dobro, zapravo samo produbljuju vlastiti grob. Npr: Kina, čije su se rane i bolesti već polako počele pokazivati.

Sa najrazvijenijim ekonomijama svijeta stvari stoje slično kao i sa kasnim, "prosvjećenim" feudalnim ekonomijama, svaki pokušaj spašavanja ili popravljanja ukapa ih sve dublje u živo blato u kojeg tonu. spasila ih je jedino buržoaska revolucija.

Ekonomije građanskih i ostalih društava može spasiti jedino svojevrsna revolucija za koju se zalažem. Ona će, ako se zbude, biti vrlo radikalna, korjenita, ali na sreću, neće trebati proliti niti kap krvi i niti jednu suzu da bi se ona provela. Sve što je rečeno važi i za nas. Na gornjem linku možete se uvjeriti da se ne šalim niti govorim gluposti.
Hvala na pažnji.

Tko je glasao

...simptomi bolesti su

...simptomi bolesti su vidljivi oodavno.
Otkad su egzaktne vrijednosti kao i principijelne vrijednosti izjednačene s virtualnim vrijednostima i marketinško/propagandnim pristupom ekonomiji. Sada je to taj status quo koji se sviđa i struci i masi. tko god probao vratiti stvar na početne pozicije e da bi otuda pokušao ispraviti ranije krivo srastanje...naići će na poricanje.
Radi se tu o potrebi da se nastavi s iscrpljianjem resursa budućnosti dok iz usta i pera "pametnih" gromoglasno frcaju parole o zauzdavanju neodrživog rasta. I pravednički gnjev, naravano...a jedino što je neodrživo jest rast po osnovi zaduživanja...
Svima se to sviđa, koristiti, otići od stola prije nego dođe konobar a račun ostaviti onima koji su za stol došli kasnije.
...jedino je važno kako prodati priču tim mladim naivcima što hoće-neće nastupaju za zajednički stol...kako im objasniti da je uvijek bilo baš tako,
Naša i ranije generacije su dobile opipljivu ostavštinu, oni kao generacijska zajednica dobijaju računovodstvenu djedovinu, pa nek se u ostavinskoj raspravi riješe kome pripada aktiva a kome pasiva. Obično su pjesničke duše i obzirni karakteri u takvim situacijama ostajali kraćih rukava. Ili će ovaj put, po prvi put, bolje proći takvi suprotivu barbarskim naravima? baš me zanima ...
...a za sakriti takvu istinu, tako nešto treba izbrisati povijest i ranije misli, zaboraviti na Dostojevskog i dvojbu o moralnosti zločina i imanentne kazne, izjednačiti radnu etiku s etikom preživljavanja pod svaku i bez obzira na cijenu, ...za to treba stvoriti novi virtualni svijet jer u stvarnom bez morala i etike kakvu znamo, teško da se taj konflikt može riješiti civiliziranim sredstvima.
...dakle, naša generacija već zbog konflikta interesa nije sposobna nuditi rješenja, neka rješenja ponude predstavnici tih generacija koje trebaju plaćati račun. O njihovoj koži se radi...
Svoj dio posla smo velevaženo obavili...

Tko je glasao

Indian

Ha , što da ti kažem?

Svaka riječ ti zlata vrijedi.

I ono sa klopanjem i ostavljanjem računa za iduće korisnike stola ti je izvrsna parabola..

No mene neće jako pogoditi to: ako usprkos naporima kakvi su moji ipak sve bude išlo nizbrdo, što je najvjerojatnije, barem za još neko vrijeme. A neće me iznenaditi, niti jako pogoditi, jer sam mislio da bi se baš to moglo zbiti i prije nego sam počeo pisati ovakve stvari.
Nisam računao na dobru volju i neku entuzijastičku radišnost ljudi u kreiranju budućnosti, nego čak više na sklonost neradu, varanju, krađama i sličnim stvarima.

Upravo radi toga akcent sam stavio na zakone i kaznene odredbe za takve činidbe.

Neka zakoni i kazne (a i nagrade), ono što je teže učine lakšim -, pošteni život i rad učine snošljivijim nego nepošteni život na osnovu varanja, krađa i slično.

Spomenuo si Dostojevskog. Izvrsno.

Ja bih tome dodao samo jednu svoju staru misao: Društvo koje nema oštrih kazni za teške i štetne prijestupe, na najboljem je putu za propast, ili najmanje barbarstvo.

Vidim da ti je pogled mračan i da ti je tuga ispunila dušu.

Na sreću mogu te bar malko obradovati tvojim vlastitim mislima i uvidima.

Kažeš: Naša i ranije generacije su dobile opipljivu ostavštinu

Znači: Neko ju je stvorio, a to pak nije moglo proći bez stanovitog morala i agilnosti koje su se do danas takoreći sasvim istopile.

Ako ponovo dođe do nekog poleta, i on će se s vremenom zaustaviti i uloviti u vlastite zamke.

Svejedno Ja sam uvijek zato da tražimo previše, ali da nikad ne očekujemo da će se to i ostvariti. Dosta da se ostvari i malko od toga.

A malo po malo pa će na kraju biti, i pogača, i palača.

Tko je glasao

...Vidim da ti je pogled

...Vidim da ti je pogled mračan i da ti je tuga ispunila dušu....nije mračan, i nema tuge...bilo bi tako da sam iznenađen i uvrijeđen onim što vidim.
...ali nisam. Sve se odvija uzročno-posljedično baš tako kako jedino i može se odvijati. I nikako drugačije. Znakovi pored puta su jasni da jasniji ne mogu biti.
Jedino opći wishfulthinking spriječava ljude da ih ne vide...
...srećom, ili možda nesrećom, izvježban sam da razlikujem ono što bih želio da vidim od onog što stvarno jest. Nema tu ničeg tužnog niti razočaravajućeg....da se veselo živjeti i s tom perspektivom pod nosom. Ružičaste naočale su zgodna stvar, ali ja bih se osječao smješno s njima na nosu a ne ovako radosno...

Tko je glasao

Indian

Ne moraš više tražiti. Ja sam pročešljao tekst i našao još dosta takvih stvari.

Puno ti hvala.

Tko je glasao

???

Sjećam se teksta ali ga ne mogu naći odmah.
Hvala ti što si me obavijestio
Ako slučajno nađeš još nešto samo mi javi

Unaprijed hvala

Tko je glasao

Therefore, it isnecessarythat

Therefore, it isnecessarythat therebe an instrument, by which thehuman species, throughpunishmentandsimilar methods, all, orat leastthe vast majorityof itsmemberscancoerce to activitythat achievesits objectives....ovo tek toliko da se vidi da je bar netko pokušao otvoriti ponuđeno...i ovako dobronamjeran kakav sam, da te upozorim ovim malim primjerom da kako tvoje velike misli mogu zbog banalnih razloga izgubiti utjecaj na moguću publiku
...i kako nam zbog najprizemnijih razloga može povijest budućnosti otići u skroz drugom smjeru od poželjnog.
Ispravi to što prije Petre,uime sreće budućih pokoljenja...

Tko je glasao

Indian

Je li to iz mog teskta?
Nisam ga pregledavao nakon paste- anja

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci