Tagovi

Kiro u Remetincu sviro?

Početkom godine na vodećem slavonskom portalu virovitica.net je otkriveno da se iza nicka ROKS krije ni manje ni više do aktualni virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Detaljnije o tome se može pročitati na:(molim zaista otvoriti linkove)

http://www.virovitica.net/tolusic-alijas-roks-na-sudupriznajem-pisao-sam...

http://www.virovitica.net/sdppozivamo-zupana-da-se-javno-isprica-svima-k...

http://www.virovitica.net/24-sata-internetski-lumeni-iz-virovitice-osvaj...

http://www.virovitica.net/prpic-pisati-panegerike-o-samom-sebi-moralno-j...

http://www.virovitica.net/sliku-svoju-ljubim-zupan-tolusic-na-internetu-...

Ovih dana je otkriveno da je i njegov kolega Ivica Kirin alijas Kiro, alijas Yubito, alijas Jin1 gradonačelnik Virovitice tjerao zeca na virovitica.netu i i istjerao dopis Općinskog suda u Virovitici pod oznakom P7 1-42/11-02 od 24.06.2011.
Iz dopisa kojeg je Općinski sud u Virovitici dostavio mr Siniši Prpiću, predsjedniku Hrvatske stranke pravne države je vidljivo da je uvredljivi komentar pod tekstom Prpić: Smiješno je da Kirin koji je Sanaderu omogućio kupovanje vlasti govori o korupciji, objavljen 8. ožujka ove godine, potpisan nickom jin1 poslan s broja telefona vlasnika Ivice Kirina, Požari 63, 33.000 Virovitica.
Sudu je taj je podatak, radi osiguranja dokaza u izvanparničnom postupku, 27. lipnja ove godine dostavio Odjel za korporativnu sigurnost Hrvatskog telekoma.
Jin 1, odnosno osoba koja je koristila Kirinovo računalo na portalu Virovitca.net napisala je: objasni prpiću odakle ti 600 000 kn na računui tvojim pajdašima lova u štednoj onda tu prozivaj druge.
To je teško povrijedilo Prpićev ugled i čast jer ga se stavilo u kontekst lopova pa je odlučio potražiti sudsku zadovoljštinu.

Detaljnije o tome se može pročitati na:

http://www.virovitica.net/kirin-pod-nickom-jin1-klevetao-prpica/16180/

http://www.virovitica.net/prpic-ne-vjerujem-u-kirinovu-reinkrenaciju-cit...

http://www.virovitica.net/kirin-se-ispricao-prpicu-i-svima-koje-je-uvrij...

Zatim pogledati ovaj snimak:

http://www.youtube.com/watch?v=NUQBhyTllfo

I da je ovaj čovjek bio Ministar.
I da je ovaj čovjek gradonačelnik Virovitice.

http://www.virovitica.hr/uprava/gradonacelnik

I da je ovaj čovjek sudjelovao kao ministar u aferi Fimi Media:

http://www.vecernji.hr/vijesti/afera-fimi-media-kirin-ce-dobiti-oprost-a...

Imati tolke afere iza sebe i biti toliko bahat i zaštičen te dalje voditi grad Viroviticu to samo govori o ovoj Vladi, i samom HDZ-u koji se pro forma bahati promjenama na bolje.

I zato Gubernatorice ne prodaji nam maglu.

grdi

Komentari

Sve se to pomete pod tepih

(Namjerno nisam napisala sag.) Ja se bojim da će se sve to brzo zaboraviti kao i prijašnja afera, a i ova aktualna o pronevjeri novca u aferi Fimi medije. Stvarno ne znam kako im uspjeva vratiti gradonačelnika s takvom prošlošću, a još i dobiti izbore s izabranim predsjednikom vlade u zatvoru, što mi se još čini moguće. Nerazumljivo mi je da živimo u takvoj državi u kojoj ljudi koji vide što ne 'štima' ne planiraju uopće izaći na izbore. Ne bi vjerovali koliko ih ima. Najviše mladih, koji ili nemaju posao, ili studiraju, ili su odselili da bi našli posao. Kako da se nacija probudi i počne boriti za bolje sutra? Kako da im se dokaže da stvarno mogu nešto promijeniti? Kako da ih se otrgne od te pasivnosti? Normalno, sve pristaše vladajućih će izaći na izbore, čak i oni koji vide da nešto nije u redu jer su nekakvom pogodbom ili dobili posao ili im je netko od prijatelja nekako profitirao ili se boje ili-ili.

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

Evo sada i Pajo alijas

Evo sada i Pajo alijas saborski zastupnik Josip Đakić svojim kokodakanjem u kokošinjcu na markovom trgu digao prašinu u Virovitici, točnije rečeno virovitica.net http://www.virovitica.net/dakic-ne-mozemo-svi-biti-isti-i-imati-jednaka-...

Posebno mi je zanimljiv ovaj komentar: virojoza 6.7.2011 23:13:37

"Ne možemo biti svi isti u domovini Hrvatskoj i ne možemo svi imati ista prava."...
Pa naravno da nemožemo svi biti isti, to pokazujete svojim primjerom kad pred nekolicinom maljoljetnica vikendom u Boleru lupate čaše na šanku i kad se skidate do pasa...a onda Vas je strah doći doma ženi pa spavate pred zgradom u autu!!!
Naravno da nemožemo svi biti takvi, to mogu samo pojedinci poput vas, to sigurno nisu prava branitelja za koja se tolko zalažete, to su prava za pojedince uravo vama slične...
Bolje bi vam bilo gospodine Đakić da se pokrijete po ušima i da više javno ne istupate, jer sramotite ovaj Grad, Županiju i cijelokupnu braniteljsku populaciju...

Nakon što je kako se navodi u kaznenoj prijavi sakupljao braniteljski staž u nepostojećoj postrojbi lokalni meštri otkrivaju još već herojsku stranu tog uvaženog saborskog zastupnika perjanice HDZ-a, predsjednika HVIDRE, i lokalnog šerifa koji u strahu od žene spava u autu.
http://www.virovitica.net/hdssb-podigao-kaznenu-prijavu-protiv-josipa-da...
http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=4329-Pripadnost-nepostoje%E6oj-postrojbi-!-%D0aki%E6-Josip

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Čini mi se da Jaca odustaje

Čini mi se da Jaca odustaje od svoje namjere da izmjeni Zakon o braniteljima i ustavnih promjena koje je tobože prihvatila na prijedlog branitelja.

Naravno to ne čini direktno, već je znajući da joj za promjenu Ustava, u Saboru potrebna dvotrećinska većina, što znači i glasovi SDP-a. http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzov-djakic-digao-tenzije-u-saboru-n...

Zato je gubernatorica Jaca s lanca pustila virovitičkog Jopu, aka Josip Đakić koji je popljuvao oporbu, posebno Vesnu Pusić i SDP.

Naravno Jopa je svedušno obavio zadatak, a kako i nebi http://www.stkpula.hr/dragotadic/dnevnik.php?kvaka=izbor&redar=2008-04-0...
http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=4329-Pripadnost-nepostoje%E6oj-postrojbi-!-%D0aki%E6-Josip
http://www.virovitica.net/hdssb-podigao-kaznenu-prijavu-protiv-josipa-da... kada mu ona kaznena prijava visi nad glavom.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Evo par Kirinih alijas Jin1

Evo par Kirinih alijas Jin1 bisera:

http://www.virovitica.net/nada-cavlovic-smiljanec-stojim-iza-svake-rijec...
jin1
________________________________________
IZVINJAVAM SE NA MOJIM DIDAKTIČKIM POGREŠKAMA JER KA TUCAM KOTAČE NA VAGONIMA I PUMPAM GUME NA VAGONIMA IZRIČAJ MI SLABI ŠTO U PRIJEVODU ZNAČI DA IMAM SMANJENU INTELEKTUALNU AKTIVNOST U SOCIJOLOŠKOM OBRAČANJU MASAMA. S DRUGE STRANE STVARNO STE MI VRATILI VJERU U ŽIVOT. HA ha ha ha ha

jin1
________________________________________
Budalo Stevo možeš me tužiti i i u dupe poljubiti ja ne moarm znati kako se zoveš jer te bolje poznam nego što ti misliš i nisam napisao ono što o tebi znam ali ti si se dao zavesti u kampanji tvoje šefice koja je sjebala desetke poštenih sdpovaca u našem gradu i županiji a naročito u gradu slatini i žao mi je pederi što se od dragovana popušili foru da napadate čovjeka i njegovu ženu zbog izmišljenih teza smišljenih od zna se koga u SDP-u. Ja sam vaš član i izaći ću iz SDP-a i sve što si srao zajedno sa Nadom i ekipom reći ću Kiri pa neka se on sam obračuna sa smećem jer sam davno to trebao napraviti. Zato tuži dok ti je vrijeme dok imaš vremena za mene, jer uskoro ćete moriti brige kako sakriti vlastita sranja jer te neki i u hž ne vole.

http://www.virovitica.net/dakic-o-boravku-predsjednika-mesica-u-viroviti...
jin1
________________________________________
Ja mislim moji drugovi da mesić uopće nije trebao doći u Viroviticu nakon što je jedva dočekao da zatrži smjenu ministra iz našeg grada dok za njegove ljude ne vrijede ista pravila (lucić i rončević). Nisam političar ali definitivno znam da mu je vrijeme za mirovinu. A pero druže moj i ja sam za vrijeme predsjedničkih izbora ga poštivao kao poštena čovjeka ali znaš onu našu daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je. Usput onaj tajkun žužić ćiji sin gazi nevinu djecu na cesti je bahat jer je financirao upravo našeg predsjednika. A i slažem se sa hdzeovcima kad ga prozivaju što je on napravio za naš kraj. A radim u Tvinu i znam pouzdano da se sam pozvao u goste iako ga ovdje nitko nevoli. inače i ja sam jadnik pa verujem dok ne naj.bem.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Ovo si dobro pronašao.
Ima toga koliko hočeš.

GUBERNATORICE JEL VI ČITATE OVO? :):):):)

Tko je glasao

@grdilin nema šanse da

@grdilin nema šanse da gubernatorica Jaca nezna o prljavim rabotama svojih Don Quijota, klimavaca i aparatčika na terenu.

Sjetimo se naređenja gubernatorice Jace da joj pišu pisma podrške
http://www.virovitica.net/clanovi-hdz-a-moraju-premijerki-poslati-220-ti...
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/02/28/0099006.html
http://www.mondopress.com/cluster/dobili-naputak-da-pisu-pisma-potpore-j...
http://www.vecernji.hr/komentar/258115/

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Čitanje,

Kukljica i Grdilin,

da PMinistarka čita tada ne bismo svjedočili neprekidnom nizu nebuloza,
koje u svojoj bezgraničnoj ambiciji, ograničenosti i opijenosti vlašću, provaljuje
pred očima zgrožena naroda.

Klauški o tome na index.hr piše:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zovite-doktora-kosor-je-izjavila-nest...

Jedna od posljednjih gluposti je kako Josipović niti itko drugi nisu prigovarali Račanu za objavu datuma izbora.
Kao da je PRH u to vrijeme bio ikakav faktor.

Hvala Vam za razotkrivanje vampirske prirode HDZa i PMinistarke.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

i drugi su shvatili da ne čita :)

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Josipovic-Neka-premijerka-cita-Ustav-ja-odredujem-datum-izbora!-Kosor-Ne-znam-zasto-je-predsjednik-nervozan

Tko je glasao

@grdilin nema da fali,

@grdilin nema da fali, sigurno čita, ili misliš da joj je ono crvenilo u licu prirodni ten?

Za svaki slučaj poslao sam joj email ovog sadržaja:
Utorak, 5. srpnja 2011, 14:36:23 Naslov: informacija
od: ime i prezime
Za: predsjednica@vlada.hr

Gospođo gubernatorice,
U želji da informiram gubernatoricu Jacu o tome što se događa u provinciji u kojoj joj podanici i potrčkarala surfaju po internetu šaljem vam ovu informaciju
http://www.virovitica.net/primjena-policijskih-ovlasti-po-nalogu-guberna...
http://www.virovitica.net/arhiv2/najcitaniji.asp
http://www.virovitica.net/roks-i-jin1-samo-vrh-sante-leda-na-kojoj-u-vir...
http://pollitika.com/kiro-u-remetincu-sviro

Ime i prezime, mjesto

Tko zna možda i gubernatorica Jaca već odavno surfa na internetu samo joj još nismo ušli u trag pod kojim nickom!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

citiram te:

"Tko zna možda i gubernatorica Jaca već odavno surfa na internetu samo joj još nismo ušli u trag pod kojim nickom!"

Ma surfa na ovakvim stranicama:

http://gastrodiva.bloger.hr/default.aspx?tag=salate

Tu traži recepte za krompir salatu i recepte kako spremitii hobotnicu na sto načina.

p.s. Inače pollitikinim ženskinjama preporućam ovaj blog jer ima zaista izvrsne recepte.

grdi

Tko je glasao

@grdilin heboga miš da se

@grdilin heboga miš da se gubernatorica Jaca ne skriva pod imenom autorice ove kolumne http://www.libela.org/libelin-blog/2086-zenska-solidarnost/

Ili Pipi: http://www.ptp.hr/article/ogledalce-ogledalce-tko-je-najbolji/58475
http://www.ptp.hr/article/moji-brosevi-moji-snovi/55281

Ne vjerujem da koristi nick InesA: http://www.ptp.hr/show.jsp?article=21339

Ili V.G.: http://www.ptp.hr/article/ja-ja-i-samo-ja/57958

Više o liku i djelu gubernatorice Jace na http://www.ptp.hr/show.jsp

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

U Virovitici se sprema ljuti boj.
Gubernatorica u igru ubacuje svog aduta Đakića.
Đakić se baca na SDP.
Situacija se zakuhava :):):)
Ponovno se traže ip adrese od nekih korisnika Virovitica.net
Doznao sam da nisam na tom spisku :):):), a nisi ni ti jer tebe i tako znaju :):):)
Vidit ćeš ovih dana što će se zbivati.
Nastupaju jake Đakićeve snage heheeheeh

grdi

Tko je glasao

@grdilin ma imaju oni sve

@grdilin ma imaju oni sve brojeve mojih kućnih i mobilnih telefona, a ne samo IP. Što se Jope tiče nema frke, zna vrag da se u tamjan ne smije dirati.

http://www.stkpula.hr/dragotadic/dnevnik.php?kvaka=izbor&redar=2008-04-0...
http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=4329-Pripadnost-nepostoje%E6oj-postrojbi-!-%D0aki%E6-Josip
http://www.virovitica.net/hdssb-podigao-kaznenu-prijavu-protiv-josipa-da...

Kako ono glasi ona krilatica na koju se pozivaju najveći lupeži u Hvatskoj. Čini mi se "Neka institucije rade svoj posao", što bi značilo Đakiću čuvaj se Bajićeve ruke!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Neznam zašto ovaj link

Neznam zašto ovaj link http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=4329-Pripadnost-nepostoje%E6oj-postrojbi-!-%D0aki%E6-Josip radi samo kada ga se ukuca u googlu, ali evo teksta u cijelosti:

U svojoj raspravi dana 10.11.2010. godine pod točkom Izvješće o radu Državnih odvjetništava u 2009. godini, saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić postavlja pitanje što je s HDSSB-ovom prijavom protiv saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića.
Zastupnik Burić u svom obraćanju Saboru tvrdi kako je kaznena prijava protiv Đakića podignuta "nakon objave Registra hrvatskih branitelja u kojem je za navedenog upisano u ratnom stažu da je bio pripadnik "Zapovjedništva II. ZP OSRH Đakovo"
u razdoblju od 15. kolovoza 1990. do 27. lipnja 1991. godine." , a da "takva postrojba u to vrijeme nije ni postojala" , te da je ona osnovana "336 dana nakon što je Josip Đakić navodno počeo braniti RH od velikosrpske agresije".

Također izražava čuđenje što je u tom istom razdoblju u toj postrojbi bila još 591 osoba, a gotovo sve osobe su "iz Virovitičko-podravske županije, a među njima čak i cijele obitelji, pa čak u jednom slučaju i 11 članova iste obitelji".
Te pita zašto ni nakon 205 dana od kako je prijava predana Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku "od DORH-a ni traga ni glasa "

Rasprava Dinka Burića
Kaznena prijava, koju potpisuje Vladimir Šišljagić ( predsjednik HDSSB-a), predana je 19. travnja 2010. godine, a u njoj se tereti Josipa Đakića da je poticao nepoznatu osobu ili osobe da mu krivotvore ratni put i upišu pripadnost Zapovjedništvu II ZP OSRH ? Đakovo za period od 15. 08.1990. do 27.06.1991. Na taj način, tvrdi se u prijavi, je Josip Đakić ostvario neutvrđenu materijalnu korist, ali svakako veću od 30000 kuna, te se navodi da je time počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti ? poticanje na zloporabu položaja i ovlasti iz čl. 337, u vezi čl. 37 KZ.

Iz prijave je vidljivo da sporno Zapovjedništvo u čijem sastavu je "navodno" bio i Đakić nije postojalo u vrijeme koje je navedeno u registru branitelja.

Naime 17.07. 1991. godine je osnovano zapovjedništvo OS Istočne Slavonije i Baranje u Osijeku. To Zapovjedništvo mijenja naziv 03.10.1991. godine u Zapovjedništvo Operativne zone Osijek, a tek 26. 11. 1992, postaje Zapovjedništvo II Zbornog područja Đakovo.

Kaznena prijava
http://www.dragovoljac.com/images/stories2011-2/RAZNO2/kazdjakic.jpg

Pregledom registra branitelja vidljivo je da je u toj "nepostojećoj" postrojbi na dan 27. lipnja 1991. godine bila 631 osoba. Također iz registra se vidi da je na početku u toj postrojbi dana 05. kolovoza 1990. godine bilo 19 osoba.
Đakić nije jedini pripadnik "nepostojeće postrojbe". Na popisu je i mnoštvo poznatih imena poput generala Đure Dečaka i njegovog brata Dragutina; suca Ivana Turudića, bivše saborske zastupnice HDZ-a, Marijanke Nemet, bivšeg gradonačelnika Slatine i nekadašnjeg većinskog vlasnika Slatinske banke, Ante Šimare, Dušana Alebića, predsjednika uprave Poljoprivrednog kombinata Orahovica?

Još je neobičnije što se na popisu, u Registru branitelja, u toj "nepostojećoj postrojbi" nalaze cijele obitelji. Rekord drže obitelji Blažević (čijih je čak 10 članova bilo u toj postrojbi), obitelj Duvnjak (9), Ribić (7), Dečak i Dumenčić (6)?
Kako je moguće da je u toj postrojbi evidentirana 631 osoba na dan 27. lipnja 1991 godine kad tada još nije postojala ni prethodnica Zapovjedništva II Zbornog područja - Đakovo?

Kako je moguće da to isto Zapovjedništvo od 05.08.1990 do 14.08. 1990. godine broji samo 19 ljudi da bi 15.08.1990. broj ljudi u zapovjedništvu došao na onaj broj kojeg spominje zastupnik Burić u svojoj raspravi, a to je 592?
Da li su ti ljudi za vrijeme koje im je uvedeno dobili bodove i kakve?
Da li su za to vrijeme primali i plaću?

Da li je netko drugi podizao njihovu plaću? Neposredno nakon rata su išle priče da su pojedini zapovjednici imali na popisu, u svojim postrojbama, one koji su bili kod kuće, a da su oni za to vrijeme uzimali njihovu plaću. Moglo se čuti kako su neki plaćali kako bi ih se vodilo na popisu, a da ih se ne diže u vojsku. Je li takvih bilo i na ovom popisu?
Da li su za "pripadnost nepostojećoj postrojbi" ostvarili pravo, kako pita Burić, na 7,5 milijuna kuna dionica u Fondu hrvatskih branitelja (malo više jer to je izračun za 592, a bilo ih je 631)?
?
Puno je još pitanja na koje bi netko trebao dati odgovor.

http://savjest.comRubrika: Braniteljski portal - Obavijesti,

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Možda čekaju da ih ustavno zaštite:):):)

Onda će Jopa nositi uz odlikovanja na reveru i bedž na kojemu će pisati "NE DIRAJ-USTAVOM ZAŠTIČEN".

HEHEEHEH

Tko je glasao

Imati tolke afere iza sebe i

Imati tolke afere iza sebe i biti toliko bahat i zaštičen te dalje voditi grad Viroviticu to samo govori o ovoj Vladi, i samom HDZ-u koji se pro forma bahati promjenama na bolje.
Možda ja ne razumijem pro forma demokraciju u Hrvata, no ne govori li to ponešto i o biračkom tijelu koje uporno te i takve bira na mjesta na kojima rade to nad čime se snebivaš? Na stranu mrtvi glasači, muljanje kod brojanja i sl. smicalice. Činjenica je da taj i takav HDZ ima nezanemarivu podršku u anketama i izborne muljaže su samo manji dio njihovog zadržavanja na vlasti.

Bottom line, takva vlast puno više govori o biračkom tijelu nego o njima samima. Oni su takvi jer im se može. Gotovo svatko tko je bez kontrole, postat će takav.

--
Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
(P. J. O'Rourke)

Tko je glasao

@Charon naravno da ovo

@Charon naravno da ovo http://www.virovitica.net/potvrdena-malverzacija-u-viroviticko-podravsko... nije jedini način na koji su ova HDZ-ova spadala osvojili vlast.

Na djelu su i posljedice HDZ-ove dugogodišnje politike zapošljavanja, zbog čega su mnogi prisiljeni glasovati za HDZ, jer postoji opravdani strah da će kada na vlast dođu "oni drugi" ostati bez posla.

Osim toga tu je i na djelu jedna od najgorih metoda koje primjenjuje ta možemo je slobodno nazvati kriminalna banda koja ucjenama dolazi do osvajanja potrebnih mandata za formiranje vlasti. Poznati su slučajevi da je HDZ na izborima totalno poražen, ali je ipak ostao na vlasti. Nisu tu samo u pitanju političei debili i lupeži koji su se prodali i izdali volju birača, tu su na djelu i učini izborne prevare i kaznenih djela ucjena i prisila koje unatoč prijavama institucije koje ne rade svoj posao, nisu sankcionirane.

Pa svi znamo da je upravo Antun Palarić taj mišljenja sam najveći HDZ-ov ortak, manipulant i kreator HDZ-ovog izbornog inženjeringa godinama vodio Središnji državni ured za upravu pod čijim su pokroviteljstvom legalizirane mnoge izborne prevare HDZ-a. Za te i takve svoje usluge Antun Palarić je nagrađen mjestom sudca na Ustavnom sudu, čime je HDZ uz kumove uzdanike, utajivača poreza, manipulatorici životopisa i druge deficitarne persone koje još uvijek sjede, ili su prodefilirale Ustavnim, i ne samo Ustavnim sudom, osigurao da mu svaka prevara dobije pravosudno pokriće.

http://pollitika.com/sve-sto-vam-nitko-nije-htio-reci-o-birackim-popisim...

Tako to bijaše na početku i ostade do dana današnjega!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ako već pričamo o konkretnom

Ako već pričamo o konkretnom slučaju, Virovitici, možemo pogledati i konkretne brojke (strane 12-14 za grad; strane 3 -5 za županiju).

Prvo što se tu vidi je da ovdje nije bio slučaj "da je HDZ na izborima totalno poražen, ali je ipak ostao na vlasti". U samom gradu, Kiro ima duplo više glasova od drugoplasirane (56% ukupno), HDZ jako slično. Na razini županije je stvar isto tu negdje, čak je za župana više u korist HDZa.

Drugo što se vidi, a ovo smatram važnijim jer je puno manje podložno postizbornim manipulacijama, je klasična svehrvatska "boljka": 50% birača nije izašlo na izbore. Tim ljudima je svejedno je li na vlasti HDZ, SDP ili netko treći (pošteniji i sposobniji, na primjer). I dok možemo raspredati o tome kako se i zašto opredijelilo onih 50ak% koji jesu izašli na izbore, nema nikakvog opravdanja (objašnjenja su razna, ali opravdanja nema!) da onih preostalih skoro 50% -- dakle imaju moć sami izabrati koga hoće -- ne izlaze na izbore.

To nas vodi do izostanka narodne kontrole i "kažnjavanja" vlasti na izborima. Zato HDZ radi što hoće, jer ljude nije niti toliko briga da jednom u dvije godine prošeću u obližnju školu ili gdje već i na 2-3 komada papira zaokruže isto toliko brojeva. "Oni" to, naravno, potiču, ali krivnja je i dalje na "nama", tj. onom dijelu "nas" (obično skoro 50%, a ponekad čak i više) koji prihvaća taj modus operandi, na štetu svih "nas".

--
Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
(P. J. O'Rourke)

Tko je glasao

Yu-bito

Evo počeo ga rasturati i Predrag Lucić u "novom listu.hr".
Počela se dizati prašina oko njegovih gluposti.
Evo teksta:

JAJE MAJKE TEREZE- Predrag Lucić

Želiš li ti to, sudbino, uvjeriti Ivicu Kirina da je internet izmišljen samo zato da bi se svijet rugao njegovome liku i djelu?

Sudbino, sram te bilo i stid te pojeo, zašto se tako okrutno sprdaš s Ivicom Kirinom?

Zar ti nije bilo dovoljno što si mu, u vrijeme kada se pučanstvo smijalo njegovim gafovima na YouTubeu, nalijepila doživotni nadimak JuBito? Zašto si mu sada priredila novu blamažu, otkrivši da se upravo on skriva iza nick-namea »jin1« pod kojim su objavljeni brojni prijeteći, pakosni, tupavi i uvredljivi web-komentari? Želiš li ti to, sudbino, uvjeriti Ivicu Kirina da je internet izmišljen samo zato da bi se svijet rugao njegovome liku i djelu?

Sjećaš li se, nemilosrdna sudbino, Kirinova ministarskog mandata?

Jesi li zaboravila kako je taj najmlađi ministar u Sanaderovoj vladi bio srdit kada se otkrilo da anonimne dojave, dostavljene policiji, završavaju u medijima? I kako je dreknuo: »Nema više ''anonimki''! Tko ima konkretnu informaciju, neka je da! Osobno smatram da će se onaj tko želi dobro ovom društvu, i potpisati.«?

Pa zašto si ga onda nagnala da sada, kada je izrastao u zrelog i odgovornog gradonačelnika Virovitice, putem interneta plasira anonimne dojave o svojim političkim protivnicima i da ih optužuje za posjedovanje sumnjivoga novca? Želiš li ti to, sudbino, Kirinovim riječima kazati kako i on spada među te koji ne žele dobro ovom društvu, jer si ga, eto, uhvatila da se nije potpisao ispod dojave?

Što si, sudbinetino jedna, zapravo htjela kada si Ivicu Kirina navukla da se ne potpiše ni ispod posta u kojemu je napisao kako će mu njegov politički protivnik »lizati onu stvar«?

I zašto si ga izazvala da ispisujući rečenicu »Jedino što ćeš ti osjetiti bit će braniteljska jaja po tvojoj guzi!« pokaže svu raskoš svojih mužjačkih fantazija i da se onda ne usudi potpisati svojim muškim imenom i prezimenom, nego onim slinavim i bespolnim nick-nameom »jin1«, iza kojega se umjesto potentnoga Ivice iz Virovitice mogla kriti i nekakva Marica iz Jajca?

Jesi li time, podmukla sudbino, htjela poručiti da Ivica Kirin nema ni »onu stvar« ni »braniteljska jaja«? Da naš Kiro nije ponosni hrvatski sin, kakvim se voli predstavljati, nego jedan kukavni, beskarakterni i bezimeni »jin«?

Sjećaš li se, sudbino, kako je ministar Kirin – na vrhuncu svoje moći – očitao lekciju »novinarima sumnjive prošlosti« zato što su policiju optuživali da je zataškala tučnjavu u kojoj je sudjelovao sin njegova stranačkoga kolege Josipa Đakića?

Zar ti u ušima još uvijek ne odzvanja Kirinova poruka kojom je razoružao sva ta piskarala što su bjesomučno nasrtala i na njegov osobni ugled i na dignitet cijeloga MUP-a: »Gospodo, vi ne volite Hrvatsku. Nikad je i niste voljeli, zato tako i pišete.«?

Pa zbog čega onda danas dopuštaš da virovitički gradonačelnik svojim pisanijama zatire i posljednje ostatke vlastitoga ugleda? Imputiraš li mu ti to, sudbino, da on piše tako kako piše zato što ne voli ni sebe ni Hrvatsku?

I što ti, sudbino, još zapravo hoćeš od Ivice Kirina? Zašto se s tim čovjekom sprdaš i u trenucima kada se on javno i iskreno ispričava »svima koje je povrijedio, odnosno uvrijedio na internetu i u životu, kroz svoje osobno i političko djelovanje «?

Zašto ga nagoniš da svoju ispriku dopunjuje citatima iz molitve Majke Tereze? Hoćeš li biti sretna i zadovoljna ako se »jin1« na webu oglasi pod novim nadimkom »Tereza s jajima«?

Link:
http://www.novilist.hr/hr/Komentari/Kolumne/Trafika-Predraga-Lucica/Jaja...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Isti tekst je objavljen i na Virovitica.net:
http://www.virovitica.net/jaje-majke-tereze/16216/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svoju kolumnu na Virovitici.net objavio je i Stjepan Tot Služeći se i mojim dnevnikom uz moje dopuštenje.
Evo i njega:

" Početkom godine na vodećem slavonskom portalu virovitica.net je otkriveno da se iza nicka ROKS krije ni manje ni više do aktualni virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. Detaljnije o tome se može pročitati na:(molim zaista otvoriti linkove)

http://www.virovitica.net/tolusic-alijas-roks-na-sudupriznajem-pisao-sam...

http://www.virovitica.net/sdppozivamo-zupana-da-se-javno-isprica-svima-k...

http://www.virovitica.net/24-sata-internetski-lumeni-iz-virovitice-osvaj...

http://www.virovitica.net/prpic-pisati-panegerike-o-samom-sebi-moralno-j...

http://www.virovitica.net/sliku-svoju-ljubim-zupan-tolusic-na-internetu-...

Ovih dana je otkriveno da je i njegov kolega Ivica Kirin alijas Kiro, alijas Yubito, alijas Jin1 gradonačelnik Virovitice tjerao zeca na virovitica.netu i istjerao dopis Općinskog suda u Virovitici pod oznakom P7 1-42/11-02 od 24.06.2011. Iz dopisa kojeg je Općinski sud u Virovitici dostavio mr Siniši Prpiću, predsjedniku Hrvatske stranke pravne države je vidljivo da je uvredljivi komentar pod tekstom Prpić: Smiješno je da Kirin koji je Sanaderu omogućio kupovanje vlasti govori o korupciji, objavljen 8. ožujka ove godine, potpisan nickom jin1 poslan s broja telefona vlasnika Ivice Kirina, Požari 63, 33.000 Virovitica.
Sudu je taj je podatak, radi osiguranja dokaza u izvanparničnom postupku, 27. lipnja ove godine dostavio Odjel za korporativnu sigurnost Hrvatskog telekoma.

Jin 1, odnosno osoba koja je koristila Kirinovo računalo na portalu Virovitca.net napisala je: objasni prpiću odakle ti 600 000 kn na računui tvojim pajdašima lova u štednoj onda tu prozivaj druge.

To je teško povrijedilo Prpićev ugled i čast jer ga se stavilo u kontekst lopova pa je odlučio potražiti sudsku zadovoljštinu. Detaljnije o tome se može pročitati na:

http://www.virovitica.net/kirin-pod-nickom-jin1-klevetao-prpica/16180/

http://www.virovitica.net/prpic-ne-vjerujem-u-kirinovu-reinkrenaciju-cit...

http://www.virovitica.net/kirin-se-ispricao-prpicu-i-svima-koje-je-uvrij...

Zatim pogledati ovaj snimak:

http://www.youtube.com/watch?v=NUQBhyTllfo

I da je ovaj čovjek bio Ministar.
I da je ovaj čovjek gradonačelnik Virovitice.

http://www.virovitica.hr/uprava/gradonacelnik

I da je ovaj čovjek sudjelovao kao ministar u aferi Fimi Media:

http://www.vecernji.hr/vijesti/afera-fimi-media-kirin-ce-dobiti-oprost-a...

Imati tolke afere iza sebe i biti toliko bahat i zaštičen te dalje voditi grad Viroviticu to samo govori o ovoj Vladi, i samom HDZ-u koji se pro forma bahati promjenama na bolje.

I zato Gubernatorice ne prodaji nam maglu.

grdi

PS: Gornji tekst prenosim na virovitica net s dozvolom autora.

Naravno ovo s ROKSOM alijas Tomislavom Tolušićem i Jin1, aka Ivica Kirin, alijas Yubito je samo vrh sante leda na kojoj u Virovitici plovi lopovska garnitura HDZ na čelu sa saborskim zastupnikom Josipom Dakićem, Šeksovim posilnim za Virovitičko-podravsku županiju.

Josip Dakić je inače policijski evidentirani nasilnik čije rabijatnosti završavaju bacanjem ljudi niz stepenice, a koja bacanja policija unatoč liječničkim nalazima koji govore o nasilništvu, onda policija kvalificira kao pad u pijanstvu! http://www.jutarnji.hr/u-policiji-zataskali-prijavu-protiv-dakica/23931/

Inače o dogodovštinama Kire i Jope kako glasi popularni naziv saborskog zastupnika Josipa Đakića može se pročitati ovdje: http://www.virovitica.net/ministar-hara-kirin/3978/

Naravno po onoj jabuka ne pada daleko od stabla to nije sve: http://www.virovitica.net/zbog-pokusaja-ubojstva-uhicen-sin-josipa-dakic...

Dodamo li tome, ili podsjetimo li se na postupanje zagrebačke policije u slučaju moje konferencije za medije http://www.virovitica.net/primjena-policijskih-ovlasti-po-nalogu-guberna... ne treba se čuditi da provincijske ekspoziture mafije koja je dobila državu niti mogu, niti smiju raditi svoj posao u skladu s odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika. Naime te odredbe i postupanja po njima kao što moje uhićenje i privođenje na informativni razgovor dokazuje služe Jaci i bandi lopovskoj za stvaranje http://www.virovitica.net/strah/15988/ te zlouporabu policije u sprječavanju slobode govora, ili primjene načela da su svi građani i građanke Hrvatske ravnopravni i da nema nedodirljivih. http://www.virovitica.net/strah/15988/

Znajući da je u Virovitičko-podravskoj županija kao rijetko gdje u Hrvatskoj na djelu kadrovska politika po kojoj prioritet kod zapošljavaju ne određuje stručnost i sposobnost, već stranačka pripadnost, onda postaje jasno koliko ima istine u http://www.virovitica.net/strah/15988/ Tome je doprinijelo na samo to što su lokalni radio Virovitica i tjednik Virovitički list bruka novinarske struke, već i odluka onih služnika bande lopovske, grobara demokracije i neovisnosti medija s prisavske maloumnice da nakon osmogodišnjeg prikrivenog rada, jednostrano otkazažu tzv. izvođački ugovor svojoj jedinoj novinarki u Virovitici. http://www.virovitica.net/zasto-bi-gradani-placali-pristojbu-za-medijsku...

Da policija, Državno odvjetništvo i pravosuđe nisu u službi vlasti koja je sama sebi postala svrha, gubernatorica Jaca, bi se s kompletnom glasačkom mašinerijom koja joj daje podršku, a kojoj pripada i njen aktualni glasnogovornik Vladimirće Šeks, već odavno pridružili svojim ortacima u Remetincu. Ovako skandali se otkrivaju i padaju u zastaru ili zaborav, a banda lopovska spokojno uživa na otetom, opljačkanom i na više nego sumnjivi način stečenim privilegijama, funkcijama i položajima.

Štoviše i na kraju ovih mandata koje trenutačno uživaju u Saboru i vladi politička će oligarhija narodu ostaviti da otplaćuje enorme dugove i kredita kojima su ga zadužili i odveli u dužničko ropstvo, dok će oni kasirati enormne privilegije i mirovine.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E sad poslije svega trebati će Yu-bitou obraza pojaviti se pred Gradskim vijećem Virovitice.
Trebati će prošetati gradom i gledati njegove građane u oči.
Možda bi mu bilo naj bolje otići na godišnji odmor van Hrvatske gdje ga neće prepoznati.
U stvrai ne znam dali to može ako je pod istragom u slučaju "Fimi Media".

grdi

Tko je glasao

@grdilin u stranačkim

@grdilin u stranačkim prostorijama HDZ-a u Virovitici sinoć je do kasno u noć gorjelo svjetlo. Još sinoć čitanost kolumne je prešla 2000 otvaranja, a kako je danas radni dan trenutačno je prešla 4500 otvaranja i to u manje od 24 sata.
Neću tvrditi da je okupljanje počelo nakon što je objavljena kolumna nakon izlaska kolumne http://www.virovitica.net/roks-i-jin1-samo-vrh-sante-leda-na-kojoj-u-vir... ali fakt je da su nakon njenog objavljivanja proradili telefoni. Čitajući neke komentare rekao bi da ima mjesta zabrinutosti lokalnih šerifa.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Sinoć je bila nedjelja.

Da to nije bio neki tulum u prostorijama HDZ-a? :):):)

Tko je glasao

Tko zna možda su

Tko zna možda su županTolušić, aka ROKS i gradonačelnik Kiro, aka Jin1, održali seminar svojim nasljednicima. Tema: U lažima su kratke noge.

http://dalje.com/hr-hrvatska/hdz-ov-zupan-tomislav-tolusic-na-webu-hvali...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@grdilin moji izvori kažu da

@grdilin moji izvori kažu da je gubernatorica Jaca dala nalog za pranje glave i podrezivanje krila Sanaderovom kadru Kiri i Šeksovim klimavcima Jopi i Tolušiću. Navodno im je stavljeno na znanje da do se kraja mandata nesmiju ni glasno nakašljati bez znanja i dozvole barabe Šeksa.

Živi bili pa vidjeli, u svakom slučaju moj izvor kaže da im je politička karijera obješena o klin! Kako mi reče moj izvor Državno odvjetništvo i USKOK su dobili zeleno svjetlo iz Banskih dvora. Zato se nebi iznenadio da se nakon sinoćnjeg sastanka s tom trojkom koja je očigledno pala u nemilost gubernatorice Jace pozabavi Državno odvjetništvo i USKOK.

Nezgoda je jedino u tome što nakon Sanaderove izdaje hrvatskih generala i Šeksove izdaje Branimira Glavaša u Virovitici trenutačno nema pouzdanog HDZ-ovca koji gaji simpatije prema gubernatorici Jaci.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@grdilin to je samo vrh sante

@grdilin to je samo vrh sante leda na kojoj u Virovitici plovi lopovska garnitura HDZ na čelu sa saborskim zastupnikom Josipom Dakićem, Šeksovim posilnim za Virovitičko-podravsku županiju. .

Josip Dakić je inače policijski evidentirani nasilnik čije rabijatnosti završavaju bacanjem ljudi niz stepenice, a koja bacanja policija unatoč liječničkim nalazima koji govore o nasilništvu, onda policija kvalificira kao pad u pijanstvu! http://www.jutarnji.hr/u-policiji-zataskali-prijavu-protiv-dakica/23931/

Inače o dogodovštinama Kire i Jopa kako glasi popularni naziv saborskog Zastupnika Josipa Đakića može se pročitati ovdje: http://www.virovitica.net/ministar-hara-kirin/3978/

Naravno po onoj jabuka ne pada daleko od stabla to nije sve: http://www.virovitica.net/zbog-pokusaja-ubojstva-uhicen-sin-josipa-dakic...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Virovitica je pravo čudo od mjesta.
heheheh
A tek kad se sjetim veprovine i kako je na.eba Mladen Markač.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/haski-optuzenik-general-markac-po-bil...

Nego Kuki daj mi imenuuj sve osobe koje su na fotografiji :):):)
Nekako mi je posebno interesantan lik sa kapicom djeda Mraza.:):):)

Jel ono i Đakić tu?
Imaš li one linkove na njegov ratni put i primjedbe na isti?

Tko je glasao

@grdilin malo sam se propitao

@grdilin malo sam se propitao o onome s kapicom i navodno se radi o nekom tipu iz hrvatskih šuma. Kao što sam rekao Siniša Prpić bi sigurno znao više, ali vidim da se ne želi uključiti u raspravu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Može biti da je Siniša na godišnjem odmoru pa nema interneta, a opet može biti da mora biti oprezan radi možebitnog koaliranja sa HDZ-om na idučim izborima.
Njegova stranka bi mogla biti jezičac na vagi budućeg Virovitičkog Gradskog vijeća.

Iako moram priznati da je dobro nasapunao Yu-bitoa ili Jin1.

eheheheheh

grdi

Tko je glasao

Kuki

Ma ja sam se šalio sa onim sa kapicom na glavi.
To je naš OGI- mlađi Krajačić.
Nego kad smo već kod njega ovdje stavljam jednu kolumnu Ante Tomića, vezanu uz dotičnoga i samu Makarsku.
Inaće je Smoje za dosta prića za svoje "Naše malo misto" bio inspiriran stvarnim događajima iz Makarske koje su mu prepričavali stari Makarani svjedoci toga vremena.
Isplati se pročitati:

Krajačić Jr. u našem malom mistu

Nepunih pet kucanih stranica kucanih širokim proredom na nekom rasklimanom pisaćem stroju, s brojnim ispravkama i dopunama plavom kemijskom olovkom, donio mi je prije nekog vremena građanin koji je želio da mu ne spominjem ime, tvrdeći da je to rukopis izgubljenog poglavlja, ili barem dijela poglavlja, čuvene Kronike našeg malog mista. Miljenko Smoje, prema njegovim riječima, u ovoj je pripovijesti fikcionalizirao anegdotu o narodnom heroju Stevi Krajačiću i njegovu sinu Ognjenu, koju je kao reporter jednom čuo u Makarskoj, a u posljednji je trenutak odustao od njezina objavljivanja zbog političke delikatnosti teme.

Štogod bilo, ostavljamo vam da sami prosudite je li retke koji slijede doista napisao Miljenko Smoje ili su oni djelo nekog njegova manje darovitog književnog suvremenika, koji se drznuo dirnuti u nezaboravno djelo humorističkog klasika.

Ante Tomić

"Vrućin se litnjin popodnevon mišaju jezici, kupačice ciče na českon, u oštariju se naručije na ingleškon, u restoran na njemačkon, u ladovinu pod odrinon pivaju Poljaci, ka da je cili svit doša na otok. Otkako su nazad par godin furešti otkrili ovi naš raj, Malo misto pari skupština Ujedinjeni naroda, nema nacije koja se ovod nije pod žarkin suncen ispružila na šugamanu.

Njemaca je i Talijana najviše. U prvo vrime svitu ji nije bilo drago vidit, ali čin su ovi izvadili pineze, zaboravila su se neprijatejstva i otpale ratne kraste. Lire i marke zacilile su stare rane. Nikor živ ne bi reka da su nan do jučer oni bili najgore zviri i najcrnji dušmani. Talijanima se, koji su nan ricinusovo uje u grla livali, najboje vino nosi, a Njemce, koji su misto zapalili, rašireni se ruku dočekuje isprid novi, obnovjeni kuća.

"Vilkomen! Benvenuti, kari amići!" viče Roko Prč isprid otela smijući in se bilin zubiman.

"Ajde kvragu i ti i oni", reče mu koji put jidno njegova drugarica Anđa, možda jedina u cilemu našem Malom mistu koja je ostala svisna, nepopustljiva prema okupatorima i fašistima i njihovin domaćin slugaman. "Ubit su te tili, gubo, a ti in gujicu ližeš."

"E, Anđo, ne razumiš ti kako se to okriće."

"Bome ja san uvik na liniji. Ja se ne okrićen."

"A vaja se okrićat. Vaja se okrićat, moja Anđo. Sve se okriće, još su drugovi Marks i Engels i drug Lenjin pisali o temu. To se zove dijalektički materijalizam", pouči je Roko, koji je u četvrti misec, dok još nije počela sezona, tri nedije bija u partijsku školu i od tega se vrimena razbacije nekin velikin nerazumjivin ričima.

Kraj svih Njemaca i Talijana koji slobodno šetaju pjacetama i kaletama, opet se ne bi moglo reć da je ovod popustila budnost. Narod njeguje tekovine Enobea, o prazniku nema ponistre bez državne bandire, svake je godine sve masovniji odaziv na tradicionalni kros za Dan ustanka i svi se u prolazu s poštovanjen malo naklone drugu Stevi koji, evo, treću godinu zaredon sa ženon i dicon lituje u vili na kraj mista, u mirnoj vali meju čempresima. Velika je čast, svi se slažu, da je drug Stevo, predratni komunist, prvoborac, narodni heroj i visoki republički funkcioner baš naše Malo misto izabra za mrvu počinit od svoji brojni i teški državnički dužnosti.

Drug Stevo ne izlazi puno vanka. Ribari bi mu izdaleka na plažici ispod vile digod vidili ženu i dicu, ali niko ne pamti da se narodni heroj sam ikad, njanci jednon okupa.

"Kažu da se bidan ne svučije da mu se ne vide friži", pripovida Bepina guleći prasku doturu Luiđiju. "Da su mu puno grubi ožijci od ran ča ih je dobija na Neretvu i Sutjesku."

"Ma ke friži, ma ke rane", pobisni Luiđi. "Vlaj se ne svučije jerbo ne zna plivat."

Dotur Luiđi neće priznat, ali drug Stevo mu se zamirija još prve godine kad je doša. Njih četiri, likar, predsjednik, sekretar i Roko, pošli mu se jednu večer, ka ča je i red, javit ka viđeniji ljudi u našen Malom mistu, izrazit mu dobrodošlicu, ča se reče, stavit se na raspolaganje, ako je kakva potriba, a ovi ih jedva na po ure i priko voje primija. Nervožasto je tuka prstima po stolu, ka da ne more dočekat da odu. Ni vode in nije ponudija da se napiju.

Predsjednik i Roko kontali kako će se sprijatejit s drugon Stevon, a on da će in pomoć kupit novo ambulantno auto, asfaltirat rivu, obnovit vatrogasni dom, produžit lukobran u trajektnon pristaništu. Čudo se tega za misto more učinit kad imaš nekoga na visokon položaju u Zagrebu. Ali kad ih je funkcioner onako ladno dočeka, nisu mu ništa ni spominjali. Otišli iz vile malo ka i posramjeni i jedva se pozdravili na rastanku. Dotura Luiđija i danas zaboli kad se siti te večeri i žaj mu je da drugu Stevi, pa neka je sto put narodni heroj, nije reka ča ga ide. On jedini možda od svega svita neće mu se naklonit na ulici, nego okrene glavu od funkcionera i čini fintu ka da je baš ovi tren nešto zanimjivo vidija.

"Partizansko dite, odma se vidi da je vaš", govorio je Roko veselin, zadovojnin glason. "Puca po Njemcima i Talijancima... Udrija momak po okupatoru... Morete bit ponosni, druže Stevo.
Srića, lito je i likar nema vrimena razmišjat o drugu Stevi, posla je u sezoni barenko tri put više nego u zimu. Dite padne, rasiče se na siku pa mu vaja šivat kolino, ili se koja šinjorina ubode na ježinca, pa sunčanice, pa trovanja od pokvarene spize, pa se uvik neko na ribarsku večer napije i potuče, a bilo ih je par i ča su od fureštkinja dobili jednu bolest ča je tribalo krit od žena. U najzadnju jednon oko podne dolazi mu krupna Švabica u suzama, s velikon crnon masnicon na butinu. Ležala ona bidna na plaži i neki je mulac iz zračne puške olovnon kuglicon pogodija.

"Vrag in tiće da", beštima je dotur Luiđi pinceton pažljivo vadeći metak i dezinficirajući ranu, ali samo ča je nju sa zamotanon nogon iz ordinacije otpustija, u čekaonicu je uša Talijan sa jednakon dijagnozon, jednaka crna masnica, samo u njega u kosti, pod lopaticon. I još je možda uru i po posli doša još jedan Austrijanac, ča je zračnon puškon dobija u vrat, a malo pri mraka, kad je skoro vas svit otiša s plaže, jedna Talijanka pogođena u drob. Likar je ozbiljno posumja da su ovi slučajevi lovačke nezgode diteta što je išlo u tiće i o njiman obavistija druga predsjednika.

"To je, drugovi, sabotaža!" grmija je tu večer Roko na hitno sazvanon sastanku u općini.

"Neko nan oće rastirat furešte", doda je sekretar ogorčeno.

"Reakcija ponovo diže glavu", zaključija je zloslutno drug predsjednik.

Sastavljena je lista potencijalni narodni neprijateja i naloženo milicjoneru Mili da ispita koji je od njih naoružan zračnon puškon. Plus je Mile dobija zadatak da neprimjetno, u civilu patrolira vrtlima i vinogradiman poviše plaže.

Koordinirana akcija organa reda i zakona urodila je plodon još sutradan ujutro kada je Mile iza jednog bajama zateka crnomanjastog nevajalca od koji dvanaest godin. Krvolok je, prema milicionarovu svidočenju, zračnon cilja jednoga debelog na luftmadracu, kad ga je on uvatija za uvo i sve tako, ne puštajući, kroz cilo naše Malo misto proveja. Malolitni se zločinac tako dera i skriča da njegovo japšenje nije nikome promaklo. U deset minuti Roko je dotrča iz otela, predsjednik i sekretar iz općine priko puta, a likar teška srca ostavija jednu smišnu Čehinju ča je od sunčanja dobila opekline drugog stupnja.

"An, dolija je!" viknija je predsjednik zadovojno.

"Koji si ti mali?!" upita je pripadnuto dite Roko strašnin glason.

"Ognjen", promuca je mali kroz ridaje.

"Koji Ognjen?!"

"Ognjen...", kaže ubojica i još doda prezime od kojega su se svi u sobi odjednon ka zaledili od užasa.

"Mile, crna nesrićo", zavika je, čin se malo osvistija, predsjednik na milicionera, "koga si to uvatija. Istoga časa da si pustija dite. Koje smo mi zviri ovod da dicu apsimo. Sine, poji ti lipo doma", okrenija se predsjednik Ognjenu, "ovo je, bit će, neka greška."

"A, ne, ne", usprotivija se Roko iznenada. "Ovo neće lišo proć. Mali ne izlazi dok mu ne dođe pape da ovo rišimo."

"Roko, budi pametan. Mali nije zna ča radi, zaigralo se dite. Kakav pape, završit ćemo svi u pržun zbog tebe", vikali su predsjednik i sekretar u glas, a Roko se kočoperno isprsija i svečano reka...

"Drugovi, ja preuziman odgovornost za ovu stvar na sebe."

Drug Stevo stiga je mrk u milicijsku stanicu more bit uru i po kasnije i bez riči se zaputija u sobu di ga je njegov jedinac čeka skupa s direktoron otela. Zatvorili su se u sobu i dugo razgovarali, a predsjednik, sekretar i dotur Luiđi su stali kraj vrata i ka dica prisluškivali. Iznutra se čulo isprekidano...

"Partizansko dite, odma se vidi da je vaš", govorio je Roko veselin, zadovojnin glason. "Puca po Njemcima i Talijancima... Udrija momak po okupatoru... Morete bit ponosni, druže Stevo. Raca vas nije izdala... žestoku krv ima. Pravo dite jednoga narodnog heroja... Ma, opet, vidite, nije zgodno, ne bi bilo dobro da se ovo pročuje... Mi smo sa svoje strane spremni sve učinit..."

Već idućeg prolića počeli su veliki radovi u našen Malom mistu. Asfaltirala se riva i produžen lukobran trajektnog pristaništa, a u prvomajskoj paradi provezla se cvićen okićena nova ambulantna kola iz kojih je mnoštvu razdragano mava dotur Luiđi. Čudo se tega učinilo otkad Malo misto ima prijateja na visokon položaju u Zagrebu, čovika kojega je direktor otela u samo po ure zainteresira za naše probleme. Okrenija ga je na našu stranu, baš ka ča drugovi Marks i Engels kažu da se sve okriće. Roku Prču zlata je vridila ona lekcija o dijalektičkom materijalizmu ča je naučio u tri nedije u partijskoj školi."
Link:

http://www.jutarnji.hr/krajacic-jr--u-nasem-malom-mistu/237861/

grdi

Tko je glasao

@grdilin Đakić je između kire

@grdilin Đakić je između kire i Markača. Neznam sve tipove sa slike. Možda nam tu može pomoći gospodin Prpić.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki

Dakako da su na fotografiji više manje interesantni svi.
Ali meni je upao u oko baš onaj sa kapicom djeda mraza.

Dakle imamo Kiru, Đakića i malog Ogija.
A to je iz dragosti nazvan OGI.
Dakle Ognjen Ogi Krajačić, sin Ivana Steve Krajačića.

Ovdje prenosim "Nemanjin" dnevnik sa bloga 45-linesa:

link:
http://peratovic.blog.hr/2007/12/1623900741/policijska-dinastija-krajaci...

Vrlo interesantno za pročitati te se može puno stvari povezati

Tko je glasao

Neopozova Kirina ostavka

Ovako je to bilo poslije lova na veprove:

"29. prosinac 2007. objavljeno u 00:00
Povodom najnovijih događaja i okolnosti vezanih uz slučaj generala Mladena Markača, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin uputio je danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske dr. Ivi Sanaderu pismo u kojem podnosi neopozivu ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova RH.

Tekst pisma donosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

podnosim Vam neopozivu ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova RH.

Smatram to svojim osobnim moralnim činom i dužnošću zbog okolnosti u kojima sam se našao u slučaju generala Mladena Markača.
Izražavam svoje duboko žaljenje i ispriku svima koji su zbog toga, na bilo koji način, povrijeđeni ili im je učinjena šteta.
Vama gospodine Predsjedniče zahvaljujem na ukazanom povjerenju i suradnji, te želim puno uspjeha u daljnjem vođenju Vlade Republike Hrvatske."

Kiro bi svaki dan morao pisati isprike.

A ti mu Siniša Prpiću vjeruj i oprosti.
Jebena je ta politika:

Tko je glasao

Linkovi

Kako linkovi nisu radili to sam popravio pa sada rade.

grdi

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci