Tagovi

Kiro do kraja prosviro

Ministar u HDZ vladi koji je naslijedio Mlinarica danas je dao neopozivu ostavku. No nije ju dao zbog toga sto je visestruko prijavljivani policajac u Bjelovaru prekoracio ovlasti i unistio jedan zivot ili zato sto je nacelnik policijske postaje u trenutku bijesa a kako sam procitao i on je vise puta prijavljivan pretukao suprugu nego zato sto je uhvacen u lovu sa generalom Markacem. General je uhicen po nalogu Haga a eto Kirin konacno daje ostavku na kraju svog mandata. Da je bilo pameti i srece ostavku je trebao dati puno prije ili ga je Dr. Ivo trebao najuriti i s time odrzati vjerodostojnost svoje vlade. I tako u lovu iznenada lovac postade lovina a Sanader je pred Hagom izgubio i ono malo reputacije koju je priskrbio uhicenjem Gotovine. U svemu tome nepromisljeni Markac odlazi izgleda u pritvor.
Tako da kraj vladavine ove vlade ostaje i dalje prozet aferama i nepromisljenim koracima. Jedino sto ostaje kao novogodisnja zelja Dr. Ivi da za novu vladu probere sposobnije i kompetentnije osobe za ministre.

Komentari

Ostavka je i tako

Ostavka je i tako irelevantna. Dao ju je tehničkoj vladi, koja je i onako u odlasku. jasno je bilo još u predizbrnoj kampanji, da mu nije bilo namjenjeno ministarsko mjesto u novoj vladi HDZ ni jednoj varijanti. Tako da od ove ostavke ni štete ni koristi.
Predpostavljam da ju je "dao", u obliku potpisa na već sročeni tekst koji mu je premijer poslao. Nije morao uoće misliti. Ni njega ni Drive nema u javnosti uopće, jedino se Kosorice nešto pojavljivala, i komentirala, što samo govori o bijesu koji je izazvan ovakvim ponašanjem.
Da mi je žao ikoga iz ove priče, nije. Svi su punoljetni, svjesni ljudi koji su mogli reći i neću ići u lov. Ali nisu.
A premijer je požnjeo što je i posijao. Od genijalnog ministra nije bilo ništa drugo ni za očekivati. Ako je naučio školu, imenovati će nešto inteligentnije ministre, a ako nije, onda ćemo i mati nekog novog Kiru, nama za zabavu.

Tko je glasao

Ni njega ni Drive nema u

Ni njega ni Drive nema u javnosti uopće, jedino se Kosorice nešto pojavljivala, i komentirala, što samo govori o bijesu koji je izazvan ovakvim ponašanjem.
A ni na Kirinom blogu nema ništa o tome.
Tamo piše:
Hrvatski političar i aktualni ministar unutarnjih poslova u Vladi Republike Hrvatske Ivica Kirin...

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pogledajte kako na svom

Pogledajte kako na svom blogu ovu materiju komentira naša (bivša) kolegica Lion Queen. Dnevnik nosi naslov 'Glupa, gluplja' (asocijacija je na vesnu, autoricu dnevnika 'Glup, gluplji'):

Dušo draga, takvo osiguranje kakvo je Hrvatska dala generalu Markaču, da ga čuva glavom i bradom sam ministar policije, takvo osiguranje do sada nitko nigdje nije dao. Za ponašanje generala Markača na slobodi jamči sam ministar. Zato ne vidim čemu takva uzbuna, osim što ti je muka od toga što bi general Markač mogao uživati u čistom zraku. Sram te može biti. Fuuuuujjj. Nije ni čudo da si popušila na izborima.

Zaključak:
Nije naš jadni Kiro
jedini koji je prosviro!

ragusa

Tko je glasao

Apsolutno se slažem. Ali

Apsolutno se slažem. Ali možda je opet i lavica u pravu. Možda je Kiro najpametniji u stranci i vladi? ;_)

Tko je glasao

Ovo je dubinska - bravo

Ovo je dubinska - bravo majstore!
Ma što 'majstore' - velemajstore!

ragusa

Tko je glasao

Pjesmica za

Pjesmica za rastanak!

Povremeno me uhvati napad stihoklepstva. Na sreću, rijetko. ;-> Predviđeno je da se pjeva na glazbu poznatog šlagera Novih fosila: "E moj Saša..."

E moj Kiro,
dragi Kiro,
odavno si ti prosvir'o!

Na ju-bi-tu je tvoja slika
tad' si bio naša dika.

E moj Kiro,
dragi Kiro,
sada tužno si zasvir'o!

Iz lova tvoje slike stižu
i prašinu u Haagu dižu.

E moj Kiro,
dragi Kiro,
Sada si nam ti odsvir'o!

Ostao si bez fotelje
ostalo su puste želje.

E moj Kiro...

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

http://dellboy.blog.hr/ http:

http://dellboy.blog.hr/
http://dellboyblog.wordpress.com/
Rođen sam u Croatiji i to nije sve
obožavam policiju, volim ha de ze.
Imam snimke jubitoa i pjesmice te,
poslali mi Bijes i Dellboy, još mi fale dvje
Slušam Jacu, Ivu, Ratka, Vladu, sve sam prošao
na Indexu u naslove ja sam došao
Volim se sa lovom bavit skoro svaki dan
za veprove svaki puta spremim novi plan.
Nije dobra sačma, nije dobra kugla
interventni lakat valja iza nekog ugla.
Nije dobra sačma, nije dobra kugla
interventni lakat valja iza nekog ugla.
Ja sam mali Kiro i sad sam odsviro
jer ja nemam takav dar da sam dobar ministar.
Ja sam posto žrtva zbog tri vepra mrtva
Hajde za mnom zaplačite.
Ja sam lovac Kiro, zato sam odsviro,
sa mnom je u lovu bio taj što nije smio.
I moja je glava zbog indexa pala
i zbog jednog generala.

Sto ti je nas narod za cas evo pjesama raznih.

Tko je glasao

I sad bi svi mi građani i

I sad bi svi mi građani i porezni obveznici, kao, trebali biti sretni i pomisliti "NAPOKON", a ne da se pitamo kako je uopće moguće da je lik poput Kirina UOPĆE MOGAO PROVESTI GODINE (!!!) NA MJESTU MINISTRA u ovoj zemlji !!!

Cirkus, uz glavnu zvijezdu kleptokratske predstave dr. Ive, se nastavlja. I nadalje uz dobre PR spinove koje narod i dalje puši.

Tko je glasao

Usprkos naizgled

Usprkos naizgled jednostavnom činjeničnom stanju ne vjerujem u slučajnost ovog događaja. Ali
daleko od toga da to mogu objasniti.

P.S. Htio bih posjetiti da ni riječi objašnjenja do danas o tragediji helikoptera u Vukovaru.

Tko je glasao

Evo i bijesprvi napravio in

Evo i bijesprvi napravio in memoriam:

Tko je glasao

Kiro odsviro. Čitaosam

Kiro odsviro.
Čitaosam tekst njegove neopozive ostavke i stavio bi ruku u vatru da mu je to netko drugi napisao jer on nije tako elokventan. Možda se sada vrati na prijašnje radno mjesto, naime jedno vrijeme je bio izbacivač. Nakon posla vozača kamiona koje je početkom devedesetih bio preduvjet u CV-u za političko napredovanje, proteklih godina svjedoci smo promjene trenda. Kamionđija out , izbacivač in. Osim Kire i ministar Primorac je svoje znanje tae kwon doa uvježbavao (osim na svojoj djevojci) i kao izbacivač.

Tko je glasao

..."da za novu vladu probere

..."da za novu vladu probere sposobnije i kompetentnije osobe za ministre."

Jedini kriterij za odabir ministara u HDZ-ovu (plus koalicijski "partneri") vladu bit će da to budu poslušnici koji će bez pogovora izvršavati ono što im naredi DrIvo, a što će njemu naređivati oni koji ga plaćaju (pa si može kupovat skupe satove) i čijim interesima služi. S HDZ-om na vlasti Hrvatska može imati samo marionetsku vladu i time je zadovoljen i posljednji (ali najvažniji) uvjet da ju se s punim pravom smatra banana državom.

grgo

grgo

Tko je glasao

Ne znam što misliti o

Ne znam što misliti o ovome.S obzirom u kojoj smo državi ništa nas ne treba iznenaditi.Toliko glupavo da je to apsolutno nevjerovatno.Iako je toliko nevjerovatno da se postavlja pitanje neke druge igre.Nisam sklon velikim teorijama zavjere ali sumnjam da je Markač trebao biti žrtvovan iz ne znam kojeg razloga.Kiro je to već odavno,ovo je samo dijabetes na kraju.Bubam,ali ovo mi je stvarno nevjerovatno.Jer ako nije tako onda je idiotizam u naponu u ovoj našoj političkoj kasti.

Tko je glasao

Kad bolje razmislim, ne

Kad bolje razmislim, ne razumijem zbog čega je Kiro uopće bio i postavljen na ministarsko mjesto. Zna se da u vladi nije smio biti nitko sposoban i samostalan tko bi mogao baciti i najmanju sjenu na Velikog Vođu, ali da je morao uzeti baš takav kalibar ... stvarno mi nije jasno.
Meni je u ovom slučaju najinteresantnija šutnja Odlučnog Nepogrešivog Lidera. Ne javlja se, kao da se sve ovo događa u nekoj dalekoj državi. Kaže Maček: očitovat će se kada bude vrijeme. Ja bih to preformulirao: očitovat će se kada on bude mislio da je vrijeme, a ono je već davno prošlo. Prošlo je pola sata nakon objavljivanja fotografije - tada je trebao uz primjerenu medijsku halabuku smijeniti Kirina i Haagu poslati nekakav dopis ... barem on zna izmisliti isprike.
Vjerojatno će neki kolege komentatori naći nekakvu dublju pozadinu cijelog incidenta, međutim ja sam uvjeren kao se radi o čistoj nepatvorenoj gluposti, a sve svi pokušaji zataškavanja pokazuju da ne znaju ni dobro lagati (uuuu, koliko puta su već uhvaćeni ... prave majstore ne lovi se tako često), a kamoli smisliti nekakvu "zavjeru".

Tko je glasao

Ruperte, dobro si primjetio

Ruperte, dobro si primjetio kako ostavku nije podnio zbog policajaca nasilnika, od kojih je jedan bio zaštitar Đurđe Adlešić, a drugi, čini mi se, pomoćnik načelnika. Vjerojatno bi tamo i ostali da nije sve isplivalo u javnost, pa se sad odjednom i Adlešićka kao nešto zgraža. Fuj!
A što se tiče Kire...mene njegovo imenovanje nikad nije čudilo jer je za dr. Ivu pomanjkanje inteligencije i kreativnosti najbolje jamstvo odanosti. A odanost policije je u državi kakvu imamo svakako najbitnija, zar ne?

Tko je glasao

Daisy, ispravak netočnog

Daisy, ispravak netočnog navoda ;-),
bosančero je to naveo u svome dnevniku, ja to nisam napisao u svom komentaru, ali u potpunosti se slažem s njim ... to je pak jedna druga dimenzija cijele priče o prethodnoj vladi o kojoj bi se moglo (a i je) napisati štošta. Samo da podsjetim kako npr. ministar Rončević ne osjeća nikavu odgovornost za sva sranja koja su se događala u njegovom resoru jer bi to po njegovom značilo priznanje krivnje i td. itd.
Ali, eto, kad već pišem, moram spomenuti da mi je najjača stvar što Kirin navodi kako iz ... pazi sad ovo ... dakle iz moralnih razloga on podnosi ostavku.
Zanimljiv je taj moral koji proradi tjedan dana nakon "nemoralnog" događaja i to kad više nema drugog izlaza. Tako je i Žužul podnio ostavku ... Moral? Gospon Vukelić, jeste li negdje u literaturi našli što je to? To Vaša mama ne kuha? Gospon Kalmeta? Ni Vaša? Aaaaa, kažete, imate novog šofera, pa dobro, to je u redu, rekli bi socijalno osjetljivo ... nek se malo raspodjeli. Gospon Sanader? uh, koliko kažete da je sati ? ... u redu, kasno je, idem ...

Tko je glasao

pazi sad ovo ... dakle iz

pazi sad ovo ... dakle iz moralnih razloga on podnosi ostavku.
To je najbolji dio. Mislim odu u lov pa se ponosno izfotografiraju pa gradonacelnik Virovitice ponosno razasalje fotke i onda skuzi sto je napravio pa ovi onda moralno lazu kako su stare fotke i na kraju polijeveju benzinom po vatri nebili ju ugasnuli. Ocito se radi o skupini ljudi koji bas i nemaju previse skrupula niti morala i jos su pri tome toliko bahati da zaboravljaju osnovna pravila raubsicanja a to je stroga konspiracija. Jer iako je lov odobren i nije krivolov Markac je morao znati kamo ide i zbog cega se ne smije fotografirati pa je to trebalo biti onemoguceno. Ovako su htijeli ispasti frajeri a ispali su ............. (ovdje umetnite sto vam odgovara).

Tko je glasao

Nešto mi štekaju ove

Nešto mi štekaju ove zvjezdice, pa ti evo ovako dajem peticu :-). Da, zamijenila sam te s bosancerom, to mi je valjda od ove temperature zbog koje i sjedim pred računalom, umjesto da sam vani. No, bitno je da nisam puno fulala :-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci