Tagovi

Kim Il Sung u Gospodarskoj komori

Oduševila me karikatura u Globusu. Novo-staro-izabranog predsjednika Gospodarske komore Nadana Vidoševića prikazali su sa tijelom i likom neumrlog Kim Il Sunga, sjevernokorejskog lidera koji nije bio samo doživotni predsjednik, već je ostavio i sina kao nasljednika, a ovaj će (ako Marx da) vlast prepustiti jednom od svojih sinova. I tako dalje.
Kako je Vidošević izabran posebna je priča, a ona više od svega govori o vrsti “demokracije” koja vlada u ovoj zemlji. Iako je taj čovjek ostavio debeli trag pljačke i kriminala nikakvi tužioci ni uskoci nisu ga ni dotaknuli. I danas stoluje u svom luksuznom kabinetu okružen navodnim savjetnicima i drugim parazitima koji troše miljarde a nikome za to ne odgovaraju. I naravno da je sam sebe ponovo izabrao, pa će to napraviti i idući puta dok god stanuje u planinarskom domu, od sportova najviše voli pljačkati nogometne klubove, a gaji i ambicije da se dokopa još prestižnijeg posla – onog na Pantovčaku, a nitko mu ne uspijeva stati na rep.

No sve to počinje od Gospodarske komore. Čak bi i svaki student hrvatskog jezika mogao analizom naziva te ustanove objasniti zašto je ta “komora” tako organizirana. Naime stara hrvatska riječ za privredu je – gospodarstvo. Kada se od te riječi stvara pridjev, onda je to gospodarstveno, a ne gospodarsko. Prema tome pravilan termin bi bila Gospodarstvena komora. Kada je, međutim, izabran naziv “gospodarska”, to dolazi od riječi GOSPODAR, a ne gospodarstvo. A zna se što je gospodar. Onaj tko ti zapovijeda, koji te muči, gnjavi, pljačka. Zato to ime odgovara udruzi koja, po nekom suludom zakonu, traži da budeš njen član htio ti to ili ne htio. Moraš. Čim otvoriš tvrtku, moraš postati član i plaćati članarinu. Ono što hrani Kim Il Sunga, njegovih 12 lijepih savjetnica i 600 drugih niškoristi koji žive na grbači gospodarstva koje je u krizi.

Poslije izbora, ako pobijedi prava strana, hitno treba promijeniti taj smiješni zakon. Tko hoće biti član Kim Il Sungove udruge i plaćati članarinu, neka se upiše. Kome ta cijela parade luksuza i razbacivanja novca nije potrebna, može taj novac zadržati za sebe i svoje zaposlenike. Pa neka Kim Il Sung uživa u svojim planinarskim domovima, među svojim savjetnicama i ostalim niškoristima, ako ga tužilaštva i uskoci i dalje budu ostavljali na miru.

Komentari

Oglasnik Mijenjam 3 Kim Il

Oglasnik
Mijenjam 3 Kim Il Sunga za jednu Cher Wang.

Tko je glasao

U zapadnom svijetu je isto ko

U zapadnom svijetu je isto ko i u Sjevernoj Koreji , na određenim mjestima vladaju jedni te isti ljudi 100 godina... Mogu linkati sastav kabineta američkog predsjednika, sastav nadzornog odbora MMF ili Svjetske banke , sastav raznih komisija u EU...

Što nam to govori da je to sistem totalitarizma zamotan u celofan "demokracije i slobode"...

Justice for all !

Tko je glasao

jel se to trocki iz

jel se to trocki iz transparency internationala nešto žalio na kolegu staljina koji je opet dobio demokratske izbore?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Prava strana :))))

Kad je 2000. Račanova koalicija došla na vlast prvo su ustanovili da su opljačkane robne rezerve. Pobrojali su točno što je sve opljačkano od žitarica do mesa. Držali presice i najavljivali progon lopova.

Onda je u Račanovu vladu došao na mjesto zamjenika ministra financija Damir Kuštrak iz Agrokora, pa na mjesto zamjenice ministra gospodarstva Maja Briner iz Agrokora, pa su za ravnatelja policije postavili Benka iz Agrokora te konačno za guvernera HNB-a Rohatinskog iz Agrokora.

Svi su oni na istoj strani. Pravoj strani. Mi smo na krivoj strani. Još uvijek!

Ili još bolji primjer ti je Perković koji je bio osoba od najvećeg povjerenja Gojka Šuška, pa Stipe Mesića i sad Josipovića.

Tko je glasao

Onda je u Račanovu vladu

Onda je u Račanovu vladu došao na mjesto zamjenika ministra financija Damir Kuštrak iz Agrokora, pa na mjesto zamjenice ministra gospodarstva Maja Briner iz Agrokora, pa su za ravnatelja policije postavili Benka iz Agrokora te konačno za guvernera HNB-a Rohatinskog iz Agrokora.

Vrlo zanimljivo nisam imao pojma o cemu se radi.

A primjetio sam da se tom Agrokoru pripisuju neke cudesne moci.

To je prevelika firma i previse lutajuca firma da ima neku dulju buducnost. Cisti cuspajz svega i svacega. Vodjeno bez glave i repa i pod udarom snizenja carina i uzajamnih trgovackih ugovora sa EU.
Konzum je vodjen seljacki i krajnje nekompetentno. To kako im izgleda voce i povrce najblize je internom pogonu za kompostizaciju.Sve je napol trulo i smrdi.
Nisu dakle svladali ni logistiku.
Otkup-jedno skladiste-priijevoz- druga skladista-cekanje narudjbe iz trgovine jos jedan utovar i onda jos jedan istovar u manje skladiste u trgovinama.I konacno prijenos na police...
To toliko izmrcvari hranu da je to suludo. Od tolikog utovaranja i istovaranja se kalo uvecava svakom novom operacijom.
To se vidi na prvi pogled a kako proizvodnja izgleda nemam pojma.
Uglavnom izgleda da Jamnica i uljara jos najbolje posluju. Prvo je upuhavanje co2 u vodu iz bunara, a drugo je stara fora sa dobivanjem uja, margarina i sl. kako se to jos radilo negdje od 1950.
Kad se uljara ogradila prelevmanima ( extra taksama i ogracenjima uvoza da se monopol zastiti) 1l ulja je bila 14 kuna dok je Madjarskoj bila oko 7,5 kuna.
Slobodno poduzetnistvo ne poznaje povlastene tvrtke na trzistu, monopoliste i sl.
Takvi nikad nece prijeci preko zapadne granice i ostaje im samo takvima slicna "transparentna" poslovna okolina ( BiH, Srbija, Makedonija....)

Tko je glasao

Evo ja ću npr. sada napisati

Evo ja ću npr. sada napisati nešto što malo tko u Hrvatskoj zna ali je vrlo znakovito u rasvjetljavanju metoda i postupaka kojima je barun Todorić stekao svojih "prvih 400 milijuna kuna" s kojima je zapravo započeo njegov nagli tajkunski uspon do današnjih neslućenih visina!
.
Dakle 1991. u mjesecu listopadu,
u vrijeme najjačih ratnih razaranja Hrvatske,
a osobito Vukovara,
tada još mladi Ivica Todorić, sin starog Ante,
kao vrlo podobni i izabrani član buduće nove i mlade hrvatske buržoazije (jebote, koja riječ!!),
dobio je odlukom Vlade RH od Narodne banke Hrvatske svojih prvih 100 milijuna DEM kako bi za, tada također mladu, Hrvatsku državu uvezao par desetaka tisuća tona pšenice!
.
I mladi Ivica (sa starim Antom) žarko se dao na posao!
.
Tih je 100 milijuna DEM odmah prebacio na svoje inozemne račune i uvezao žito (doduše fiktivno, ali nema veze)!
.
Ali brižan on, jer tada u listopadu 1991., još ga nitko nije obavijestio da je u Hrvatskoj izbio rat, pa je stoga on brodove (imaginarne, fiktivne!!) sa kupljenim žitom (imaginarnim baravno) posalo direktno u vukovarsku luku!!!!!!!!!!
.
No kako je eto tamo bio rat, ti brodovi su potpoljeni, a žito je zauvijek nestalo na dnu Dunava!!!!
.
Baš kao i tih njegovih (zapravo naših) prvih 100 milijuna DEM (400 milijuna kuna).
.
Naravno da je "naša" Vlada RH odmah uvažila svu tu njegovu tugu i bijes što mu je naše žito istovareno u luku u opkoljenom Vukovaru (možeš si misliti) spaljeno ili potopljeno,
te mu je nakon toga odobreno novih 100 milijuna DEM za slijedeći uvoz pšenice!
.
Priznajem da ne znam dali je i ta druga pšenica nestala u ratnom vihoru (u nekoj drugoj luci ili je pala s nekog mosta) ali zato prisežem da je s onom prvom narudžbom odigrana baš takva igra kako sam je opisao!
.
I eto ti prvog hrvatskog tajkuna!
.
Poštenog kao novorođenče!

Kitz

Tko je glasao

Papar

Misliš li da je sin isti kao i ćaća ili misliš da stariji drži još uvijek konce u rukama.

Osobno ne vjerujem ni u jedno ni u drugo.
Mlađi je pokazao nesposobnost sa Zagorcem. Tada je odmah trebao letjeti. A stariji je sada po strani i čeka izručenje.

Ostalo je točno.

Tko je glasao

Možda je samo ime nebitno,

Možda je samo ime nebitno, mislim na personifikaciju, što oni predstavljaju, a to je kontinuitet u strukturama. Koga god da građani izaberu politika ostaje ista. Pa čak i operativci koji ju personificiraju.

Dodajmo Perkoviću, Hloverku, Prku, Mudrinića i Lukovića.

A da su nesposobni jesu. Jer bi u suprotnom bila drugačija situacija u zemlji da su strukture sposobne.

Nego ona slika s biciklom u snijegu, gdje je ono slikano?

Tko je glasao

Papar

Ok za komentar.

Ovdje je jedan moj prijašnji komentar sa jednim tekstom koji je nestao sa interneta sa originalne adrese:

Pročitaj.

http://pollitika.com/pojacati-oprez-o-kriminalistickoj-istrazi#comment-2...

Inače ti je ona fotografija sa Biokova u prvom mjesecu.
imam ih još:):):)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci