Tagovi

Kaznena prijava - Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna

(Napomena: na sve okolnosi navedene u ovom blogu već su formirani predmeti državnog odvjetništva te nije potrebno formiranje novih predmeta. Pozdrav legama iz Osijeka)

Dana 28. veljače 2011. godine pozvan sam na prikupljanje obavijesti (poziv broj:511-19-34/08-12-73/11) temeljem odredbi čl. 177. stavka 3. Zakona o kaznenom postupku (NN 62/03).

Obavijesti sam davao u svezi kaznenih dijela koja sam opisao u kaznenim prijavama protiv Ivice Mudrinića, Božidara Poldrugača i Gašpera Gaćine.

Obavijesti sam dao Policijskoj upravi Zagrebačkoj, Odjelu gospodarskog kriminaliteta, Heinzelova 98 u razdoblju od 1. do 4. ožujka 2011. te sam 7. ožujka dostavio na istu adresu još neke podatke.

Obavijesti su se odnosile na više kaznenih dijela.

Prvo i najjednostavnije je kazneno djelo za koje je prijevljen Božidar Poldrugač utaja poreza i drugih davanja članak 286. stavak 1 i 2. Kaznenog zakona .

Iako se radi u usporedbi s drugim djelima benignom djelu, postupanje po toj kaznenoj prijavi je interesantno iz analogija i razloga opisanih u blogu Pošteno suđenje za Ivu Josipovića drugi dio .

Od mog osobnog interesa je iskaz koji se odnosi na sumnju da su Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina i Božidar Poldrugač nezakonito i nepotrebno ugovarali usluge za trgovačko društvo Hrvatski telekom d.d. u cilju nezakonitog izvlačenja minimalno 50.000.000 kuna.

Moj interes u rasvjetljavanju počinjenja ovog djela proizlazi i iz činjenice da je Uprava društva u cilju zataškavanja počinjenja meni dala nezakonit izvanredan otkaz. Odnosno uvjerenja da je nezakonit otkaz kazneno djelo što je također bilo predmet ovih iskaza.

Budući da sam u veljači 2000. godine dobio nezakoniti ( kasnije od Vrhovnog suda poništen )izvanredni otkaz ugovora o radu imao sam neposredna saznanja i dokaze o nezakonitom izvlačenju 50 od ukupno 417 milijuna kuna koji su HT napustili na isti način za vrijeme dok su Nadzornim odborom HT-a predsjedavali Ivan Mijatović i Slavko Linić.

Uvjeren sam da je gotovo cijeli iznos transakcije iz tog razdoblja nezakonito i nepotrebno ugovoren odnosno da se radi o najobičnijem nezakonitom izvlačenju novca iz HT-a.

Dokumenti koje sam predao prema mom uvjerenju teško terete Ivicu Mudrinića. Dokumenti su grupirani u četiri skupine:

1. Dokumenti koje je potpisao Ivica Mudrinić a odnose se na ugovaranje novčanog transfera i prateća korespodencija s Detsche Telekomom.

2. Dokumenti koje je potpisao Ivica Mudrinić i prateća korespodencija s resornim ministarstvom.

3. Finsncijska izvješća i interna komunikacija društva Hrvatski telekom d.d.

4. Dokumentacija kojom je utvrđeno stanje poslovnih procesa u Društvu koje je utvrdio nezavisni savjetnik Ernst & Young

Prema tada važećem Statutu dioničkog društva Hrvatske telekomunikacije (broj spisa Z-1-23360/99, od 5 listopada 1999. godine) jasno su definirane ovlasti i odgovornost članova uprave Društva. Tim statutom definirano je da se transferi tog iznosa ne mogu izvršiti bez znanja Nadzornog odbora.

Moram izraziti zabrinutost i upozoriti javnost na činjenicu kako se postupa prema mojim kaznenim prijavama.

Naime Policija prikuplja obavijesti samo po prijavama koje sam dostavio Ministarstvu unutarnjih poslova, dok po prijavama koje sam dostavio USKOK-u, a koje je USKOK ustupio Županijskom državnom odvjetništvu na daljni postupak, ne postupa.

Budući da o daljnjem tijeku postupka nakon što MUP prikupi obavijesti odlučuje DORH, za kojeg vidimo kako „postupa“ kad je Mudrinić i ekipa u pitanju dužan sam ponoviti sve sumnje koje sam do sada javno iznosio a koje se mogu sažeti u jednu rečenicu:

Da Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović ukazivanjem časti Ivici Mudriniću imenovavši ga u Gospodarski savjet daje jasnu političku poruku da se ne provode kazneni postupci protiv gospodarskog kriminala u telekom sektoru“.

Osim što nema napredka protiv odgovornih iz HT-a u kaznenim postupcima iz osobnog iskustva znam da nema napredka niti u građanskim parnicama kad je HT tuženik.

Naime u postupku kojeg vodim, a gdje je HT već izgubio na Vrhovnom sudu nemoguće je taj postupak okončati jer HT već godinu dana odbija Sudu dostaviti podatke koje od njega Sud rješenjem zahtijeva. Sud je HT-u već tri puta ponovio isti nalog i opet ništa. Poslijednji put 1. ožujka.

Svojim postupcima HT ugrožava pristupne pregovore jer je kao Društvo koje ima veliki broj starih predmeta statistički znatno utječe na mjerila za zatvaranje poglavnja 23.

HRsvijet.net

SEEbiz.eu

Ostali blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

Komentari

Kaznena prijava - Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna

A zasto sve te podatke ne posaljes u Deutsche Telecom, ovdje samo gubis vrijeme

Tko je glasao

A što bi to njima trebalo

A što bi to njima trebalo javiti, a da oni to već ne znaju? Pa ne samo da znaju gdje je lova nego čak i pišu izvješća tko što cuga i tko se s kim ševi u slobodno vrijeme. Znaju oni i gdje je lova i tko šilji Mudinića.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/htova-menadzerica-maja-zbog-uhodjenja...

Tko je glasao

Uvijek se negdje pojavi ime Slavka Linića

Izuzetno poštujem tvoju borbu. No. jasno je ponašanje predsjednika Josipovića jer u pozadini stoji legendarni Slavko Linić. Kao kod borbe gospođe Balenović protiv Dragičevića, ključnu ulogu odigrao je opet Slavko Linić kojeg je branio predsjednik Mesić.

Poznata je sudska borba u Rijeci između pokojnog Vladimira Bebića (bombarder s Kvarnera) i Slavka Linića. Bebić je sudski kažnjen u roku od 2 mjeseca a u protuutužbi sud nije uspio dvije i pol godine dostaviti Liniću poziv na raspravu.

Danas kada smo pred vratima EU ništa se bitno nije promjenilo. Suci se 'razbole' na dan rasprave samo da dođe do odgode. Donose rješenje da se rasprava odgađa zbog 'službene odsutnosti' suca. Ne smiješ se zamjeriti moćnima. A Linić je velikom broju riječkih sudaca dodijelio stanove dok je bio gradonačelnik.

Glavno je pitanje da li je Hrvatska demokratska država... Sve više mislim da nije, a onda znači da je potrebna revolucija...

Tko je glasao

Primbjedbica

Poštovani kolega, već sam ti par puta izrazio svoju podršku u borbi protiv T-com mafije i još je imaš.
Potpuno mi je jasno što si išao odsjeći Mudrinića od Pantovčaka i za to ti je bilo dosta prvi tekst kojim si i prežestoko podbo Josipovića. Poslije onoga cirkusa sa policijom dobio si još veću podršku u javnosti i na ovim stranicama.
E onda si napravio, po meni, sitnu grešku i ponovio isti napad na Josipovića koji ti je bio nepotreban iz više strateških razloga tvoje i naše borbe. Jedan je banalan, ponovio si se.
Sada zbog toga trpi ovaj tvoj tekst koji je trebao biti bolje ocijenjen. Ima još jedan razlog a to je što su prosvjedi top tema.
Imaš jednoga užasno moćnog neprijatelja, Mudrinića. Ne treba ti drugi pogotovo što Josipović ima 80% podršku naroda i nije izvor zla nego je nemušto i lošom političkom procjenom stavio Mudrinića u svoj gospodarski savjet. Ako budeš poistovjećivao Josipovića i Mudrinića doći će do loše percepcije tvoje borbe u narodu i tu gubiš podršku.
Prema tome mudro (ne mudrinićevski) nastavi dalje u interesu svih nas.
Srdačan pozdrav
Goran

Tko je glasao

Ceterum censeo Karthaginam

Ceterum censeo Karthaginam esse delendam.

Hvala na podršci.

Tko je glasao

@papar Dokaz??

Imaš li ti još kakvih dokaza da Josipović štiti Mudrinića?? Biti u Gospodarskom savjetu nije nikakva zaštita niti politička poruka. Da sudovi nisu moćni ima na stotine razloga, a ti lupaš po Josipoviću kao Maksim po diviziji. Siguran sam kada bude neke pravomoćne presude protiv Mudrinića, da će ovaj isti dan frknuti iz savjeta. Budi uporan, PODASTRI DOKAZE KOJI SE TRAŽE I NE BUDI OPTEREĆEN FIKS IDEJAMA.
Ja imam ozbiljne pritužbe na jednog predsjednika hrvatske stranke koji bi trebao u petak biti na Pantovčaku. I što da radim?? Pisat ću o tome, pa tko objavi...Možda se već vrlo skoro pokaže o kome se radi.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

t-com

je prekosutra top destinacija prosvjeda

Tko je glasao

"Daj-nam-kon-ku-rent-nost...D

"Daj-nam-kon-ku-rent-nost...Daj-nam-kon-ku-rent-nost..."

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Predlažem ovakvu šetnju 10.03.:

Cvijetni – Varšavska, ho-to – HNK – Savska, t-com –Vukovarskom do ZABA – podhodnik - HAZU

Tko je glasao

Držači ljestvi

A Kaptol? Kad će oni doći na red?

Tko je glasao

Cvjetni-Kaptol-HDZ bi trebali

Cvjetni-Kaptol-HDZ bi trebali biti "default", uz povremena osvježenja tipa MUP, MP, HAZU..

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

u subotu su prvi na redu

onda produžimo do prebendarskih, i vratimo se do hypo na trg

Tko je glasao

Uskoro će mjesta koja se

Uskoro će mjesta koja se obilaze biti identična onoj Index-ovoj listi krivaca za stanje u društvu. I što kad mirni prosvijedi ne daju rezultata? Tko će zaustaviti nezadovoljne? Velika je odgovornost na Bajiću za stabilnost države. Bio sam pisao na tu temu:

http://pollitika.com/ivica-mudrinic-osuden-na-smrt

Tko je glasao

Mladen Bajić je fukara koja

Mladen Bajić je fukara koja kao i njegove podređene mui marionete odrađuju prljave poslove dnevnopolitičkog sadržaja.

Mladen Bajić i prćija pod nazivom Državno odvjetništvo su slugani i potrčkarala mafije koja je umjesto naroda dobila državu.

Mladen Bajić ekspresno rješava pitanje ukradenog stana u koji se je uselila Sanaderova zapisničarka i trenutačna marioneta organiziranog kriminala, a tisuće prašnjavih akata o privatizacijsko-pretvorbenoj plački i lopovluku ratnih i poratnih profitera mu leže u ladicama.

Jadranka Kosor koja je na čelu pokreta koji je opljačkao državu i narod i Ivo Josipović i oporba, u prvome redu interesne skupine i lobiji koji su mu financirali financirali izbornu kampanju, su dio strukture kojoj Mladen Bajić i kler mafije koja obnaša vlast u državi zahvaljuje svoj opstanak i djelovanje u interesu onih kojima je mito, kriminal i korupcija postala zakonom zaštićene djelatnost.

U toj i takvoj državi gdje su vlast i oporba zajedno s predsjednikom države samo plutajuća govna u septičkoj jami bezakonja, mita, kriminala i korupcije, suvišno je očekivati da će vladavina prava osloboditi narod i državu od šljama i smrada koji je postao sam sebi svrha.

To dokazuje i ponašanje oligarhije za koju su prosvjednici na ulicu šetači, a ne dokaz da nezadovoljnici na ulici traže pravo na bolji život. Traže ono što ime je banda lopovska iz Banskih dvora i Markovog trga sistematki uništavala i na kraju oduzela, a fikus s Pantovčaka obećao kroz neku svoju novu PRAVEDNOST vratiti.

No sve je to kao što vidimo prevara i laž političkih luftbremzera, profitera i lažljivaca kojih bi se posramio i čuveni barom lažljivac Minchaussen.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

MI svi... dobro znamo,

zakonPAPIRi, a što jesu,
zakonNASILJE, a što jest,

zakonPAPIRe imati je jedna strana medalje,
ponašanje imati po zakonPAPIRima je druga strana medalje,

zakon nekima je papir, dakle zakonPAPIR,
zakon nekima je nasilje, dakle zakonNASILJE,

zakonPAPIRi NE obvezuju naredboDavce,
zakonPAPIRi obvezuju naredboPrimce,

*****

Tko je glasao

HT već godinu dana odbija

HT već godinu dana odbija Sudu dostaviti podatke koje od njega Sud rješenjem zahtijeva.

Kako je to moguće? Zar ne postoje određene sankcije za nepoštovanje sudskih odluka?

Tko je glasao

Moguće je. Sud se tri puta u

Moguće je. Sud se tri puta u proteklih godinu dana očitovao resornom ministarstvu o stanju predmeta. Sudstvo je nezavisno nitko ne može narediti sudu što da radi. Od suda smo četiri puta zatražili da kazni tuženika sud je to odbio učiniti. Treba se prisjetiti kako je prošao sudac koji je presudio protiv Ine pa ga DSV nije potvrdio. Čovijek je završio na ulici.

Pravosuđe je najgori segment društva. Čemu se čudite? Pa nisu nam iz čistog hira rekli da ne ispunjavamo uvijete za zatvaranje poglavlja 23.

Evo kako to konkretno izgleda. HT odbija dostaviti podatke o plaći. Mi tražimo da ih se kazni. Sud odbija jer je Vrhovni sud u nekom slučaju presudio da se stranku koja odbija dostaviti podatke o plaći ne može kazniti nego da sud mora "posebno cijeniti" takav postupak stranke. Sud ponovno donosi isto rješenje i posebno naglašava da ponavlja zahtijev.

Ali onda možeš tražiti neke druge podatke pa ideš na vještačenje. Uglavnom HT namjerno oteže postupak i svaki mjesec stvara dodatnih oko 65 tisuća kuna troškova samo u tom predmetu. Dakle umjesto da dostave tri stranice ovi iz HT-a na zadnja tri ročišta su dostavili oko tisuću petsto stranica dokumenata samo da ne dostave te tri stranice.

Otprilike 70% ročišta je potpuno bespotrebno i postoje samo zato jer su zakoni šuplji. Da nisu imali bi tri puta manje sudaca i ne bi imali zaostataka.

Predlažem štivo na tu temu:
http://www.vecernji.hr/vijesti/poglavlje-23-devet-problema-koje-hrvatska...

Tu se radi o tome da HT mete stvari pod tepih jer ih sudski gone za milijarde kuna. Pa dok ide ide.

Tko je glasao

da se radi o najobičnijem

da se radi o najobičnijem pranju novca daj molim te samo definiraj sto tocno mislis pod pranjem novca?
Uzmi u obzir: http://www.ijf.hr/pojmovnik/pranje_novca.htm
Naime, koju tocno fazu pranja novca ti razotkrivas?
Je li to kriminalna radnja koja stoji iza postupka kojom se stjece prljavi novac, ili je to druga faza ukljucivanja tog novca u legalne tijekove novca?
Daj molim te malo to pojasni.

Tko je glasao

Pa nije u skladu s tom

Pa nije u skladu s tom terminologijom koja se odnosi na banke i narko mafiju. Moj iskaz je povezan s nezakonitim izvlačenjem novca iz HT-a preko fiktivnih usluga. Dakle nešto kao velika Fimi media. I u tom slučaju se koriste istom terminologijom iako se slažem da je primjedba na mjestu.

Tko je glasao

Cesto se upotrebljava izraz

Cesto se upotrebljava izraz "pranje novca" i olako preko njega prelazi, a gomila ljudi to onda uzme zdravo za gotovo i nastaje prava zbrka.
Naprosto, razlika je izmedu pranja novca i izvlacenja novca.
Ukoliko se radi o pranju novca taj postupak je sam po sebi kaznjiv. Pranje novca utjece strasno i na ekonomiju (sve je u gornjem clanku napisano)..., medutim uono sto je najgore u pozadini pranja novca jest drugo kriminalno djelo kojim je novac nastao.
Izvlacenje pak novca nesto je posve drugo premda moze jako sliciti na pranje.
Ti kad potezes ta pitanja vjerujem dobro znas o cemu govoris - a to mi je jedino bilo malo cudno - inace sve 5.

Tko je glasao

Evo ispravio sam to jer se u

Evo ispravio sam to jer se u jednom drugom blogu stvarno spominjem pranje novca pa da ne bude zabune. Hvala.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci