Tagovi

Karamarko provodi državni udar

Tomislav Karamarko, za kojeg se traži opoziv iz vlade, pokrenuo je nezakonito okupljanje saborske većine s ciljem formiranja nove vlade. Putem medija raznim konstrukcijama i lažima želi se stvoriti slika moćnog HDZ-a koji će preuzeti vlast formiranjem vlade. Samoproglašeni mandatari mašu nepostojećim podrškama zastupnika i pozivaju zakonski izabranog Predsjednika vlade i neke njegove članove vlade da odstupe, daju ostavke.
Procedura za smjenu Premijera i vlade zakonima je utvrđena i ukratko se sastoji od nekoliko faza:
- potrebno je skupiti određen broj potpisa saborskih zastupnika za opoziv predsjednika vlade,
- uputiti saboru zahtjev za opoziv,
- sabor upućuje zahtjev vladi za mišljenje,
- nakon mišljenja vlade zahtjev ide na glasanje u sabor
- ukoliko zastupnici većinom glasova prihvate opoziv, Predsjednica Republike Hrvatske imenuje tehničku vladu i mandataru koji ju uvjeri da može skupiti potreban broj zastupnika za formiranje vlade, daje mandat za formiranje vlade.

Do sada su skupljeni potpisi za opoziv Predsjednika vlade, zahtjev je predan saboru a sabor je zahtjev uputio na mišljenje vladi.
Predsjednik vlade nije opozvan, pa su, on i njegova vlada jedina zakonska vlada u RH.
Kako Predsjednica RH nije dala nikome mandat za formiranje nove vlade, sve aktivnosti Karamarka, Miloševića, Brkića, njihovih satelita, javnih i tajnih plaćenika, koji skupljaju saborsku većinu, proglašavaju nove predsjednike sabora, premijere, zamjenike premjera, su u cijelosti ilegalni i smatraju se udar na legalno izabranu vladu i sabor RH.
Definicija državnog udara prema Wikipediji je:

Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi, koja se od revolucije razlikuje po tome što je vrše dijelovi izvršne vlasti ili državne uprave - najčešće vojska - a ne obični građani.

Karamarko i njegova ilegalna družina, raznim prisilama, ucjenama, prevarama, korupcijom žele prisiliti dio zastupnika da podrže njihovu vladu.
Povod ovom pokušaju državnog udara od strane Tomislava Karamarka je zahtjev za njegov opoziv s mjesta Prvog podpredsjednika vlade, zbog afere nazvane "konzultantica".
Ta afera je pokrenuta zbog saznanja da je lobist MOL-a plaćao velike iznose tvrtci supruge Tomislava Karamarka, da bi Karamarko za uzvrat, temeljem svoji ovlasti i mogućnosti, pogodovao MOL-u.

Stvarni razlog rušenja vlade Tihomira Oreškovića je strah interesnih skupina (mafije) da će izgubiti INA-u ali i druga državna poduzeća koja su uredno pljačkali.
Dosadašnja rotacija vlasti između HDZ-a i SDP-a pogodovala je interesnim skupinama u državnim poduzećima, čak bi se moglo reći da su te interesne skupine u vladama HDZ-a i SDP-a imale svoje ljude.
Međutim, u trenutnoj vladi koju vodi stručna osoba Tihomir Orešković i u kojoj sudjeluje Most, nezavisna lista, došlo je do promjena. HDZ kao najveća stranka vladajućih nije dobio, za interesne skupine važne resore, gospodarstvo, tajne službe i policiju i ne može utjecati na predviđene reforme.
Vlada je započela s radom, reformama, neka državna poduzeća trebaju ići na prodaju. Ina treba na arbitražu zbog štetnog upravljanja Mola. U Inu je vladala postavila ljude koje ne kontrolirju interesne skupine.
Sve navedeno upalilo je alarm kod interesnih skupina, pokrenuti su svi legalni i ilegalni resursi sa svrhom smjene vlasti. Razni čačiči, lovrinovići, pupovci, čorići, aktivirani, ucjenama i koruptivnim obećanjima zdušno ruše vladu lažima.
Aktivirani su spavaći u HDZ-u, obavještajno podzemlje, korumpirani mediji, lažni domoljubi i slični mračni likovi. U tijeku je neviđena kampanja rušenja legalne vlasti, državni udar.
Zoran Milanović, aktivirao je SDP-ovu mašineriju podrepnih muha, njihov zadatak je, ako Karamarko ne formira svoju vladu, omogućiti izbore prije ljeta, preuzeti vlast i osigurati interesnim skupinama neometano poslovanje unutar državnih poduzeća.

Zadatak je jasan, Tihomir Orešković, Božo Petrov s Mostom moraju nestati.

Situacija je jako opasna, u naftnom biznisu vrti se strašno veliki novac. Ina i Mol za javnost nisu transprentni. Postoje razna nagađanja o prikrivenim vlasnicima, povezanosti s raznim lobijima. Povijest nas ući da je zbog interesa i kriminala u Ini bilo i ubojstva...
Međutim, sva ta događanja, sve te nedopuštene aktivnosti, hrvatsko pravosuđe ne potiče na sprečavanje kaosa, samovolje. Na zaštitu pravnog poretka.
Svi šute, gledaju glupe tv reportaže s anketama o izborima i analiziraju kakav bi ishod državnog udara mogao biti. Sramota za jednu državu čiji stanovnici se vole smatrati boljim i većim od svojih susjeda.

Komentari

I crkva se opredijelila

. U novom Glasu koncila, u komentaru Ivana Miklenića "Izigravanje općeg dobra"
Kad je u javnosti zaživjela afera »Konzultantica«, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu.
ili
Logični, premda kompromisni apel predsjednika Vlade da odstupe oba potpredsjednika Vlade pa da Vlada s novim ljudima na tim položajima nastavi svoj, čini se, ipak dobro započeti posao na reformama, naišao je na potpuno suprotne reakcije. Jedan potpredsjednik javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade. Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa.
ili
I ponovno se nameće pitanje, koje će opet vjerojatno ostati bez odgovora: prepoznaju li slobodni političari i slobodni građani nevidljivu ruku koja skrivena iza scene čvrsto drži i ne pušta okovanu Hrvatsku, koja Hrvatskoj i dalje onemogućuje slobodu, demokraciju, pravnu državu, a time i boljitak?

Ja ipak ne bi to tako grubo prema Karamarku. Meni se čini da je stvarni sukob na relaciji tehnički premijer - partitokracija na hrvatski način. Orešković je tehnički premijer bez tehničkog mandata, zamišljen kao politički projekt premošćivanja političke krize oko sastavljanja vlade. No, Tim je to drugačije shvatio i počeo je raditi rekordnom brzinom, koju stranke ne bi mogle pratiti ni u tri mandata. Njegov način rada potpuno odudara od rada stranačkih birokracija. Sam donosi odluke, ne trči u stranačku središnjicu jer nema stranačku iskaznicu, ne pati od kreiranja nacionalnog zlata i srebra, i ponaša se kao netko tko razumije da je kriza takva da se i nema vremena za partijska nadmudrivanja..
I došlo je do šlusa. Sada on mora zatražiti ili pravi tehnički mandat za stvarnu tehničku vladu, ili se predati u ruke stranačkih birokracija sa dobro poznatom metodologijom rada
- prvu godinu se upoznajemo sa materijom
- drugu godinu kadroviramo
- treću godinu pokušavamo nešto raditi
-četvrta godina je predizborna.

Tko je glasao

S obzirom što je Tim Tehničar do sad napravio

potpuno je jasno da bi bilo bolje da nije ništa radio.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

a šta je trebao napraviti?

a šta je trebao napraviti?

Tko je glasao

A sto je uopce napravio?

A sto je uopce napravio? Prepisao par zakona od prijasnje vlade i dao par koncesija?
Ova vlada je pala u onom trenutku kad su Zidovi odlucili ne ic na drzavnu komemoraciju u Jasenovac. Nazalost je cijela vlada od Oreskovica do Kovaca preko Hasanbeganovica intelektualno potkapacitirana da bi shvatila sto to znaci u europskom kontekstu.
Postoje i razlozi zasto knjigovodje u tvrtkama tesko napreduju iznad akaunting dipartmenta. Nedostaje im sireine je obicno razlog.

Tko je glasao

Orešković je uveo praksu u

Orešković je uveo praksu u Vladu da se odluke donose u Vladi , a ne u stranačkim središnjicama. Time je u političkom akvariju nastala strašna uzbuna, jer oni uopće ne mogu zamisliti praksu odlučivanja izvan stranačkih središnjica. A to i nikada nisu bile odluke, nego politička propaganda vlastitih stranačkih interesa sa dijapazonom od nacionalnih interesa do državnog srebra i zlata.
Tako se kratki mandat vlade skratio još više na minimum, s ocjenom da je izbor Oreškovića totalni promašaj, jer naravno čovjek nije političar, žargon mu nije politički, ponašanje nije političko, odluke naprečac i bez beskrajnih kompromisa unutar i van stranaka.
Svatko tko otprilike pozna način na koji funkcionira vlade je iznenađen brzinom kojom je Orešković neke stvari doveo do kraja. Treba imati u vidu da je on ipak na početku mandata, da mu je ekipa nova, a okolina ne baš previše susretljiva prema premijerima s ovakvim ambicijama.
Političke garniture su dva, tri mandata telili nekakv LNG na Krku. Pa i vrapci na grani znaju da Hypo banka ima hipoteku na zemljištu na kojoj je trebao nastati kopneni LNG, i da se svaka garnitura jako trudila da investitora navuku da tanki led transakcija oko zemljišta. Pazi sad, odjednim, plutajući LNG, po uzori na litvanijski u Klaipedi, odluka donesena...

što se tiče istražnih radova za rezerve ugljikovodika na kopnu, on ih je samo završio prema koncepciji koju je prethodna vlada napravila. Ne vidim u tome ništa loše. Čim je INA startala samo na jednom polju, to znači da nafte niti nema u dovoljnim količinama da bi se opravdala investicija uz ovako niske cijene nafte.
I to, mora se priznati, brzo i efikasno, uzimajući u obzir da ga svi redom ruše ko na kuglani.
Oreškoviće je oktroirani manager koji je u određenom trenutku poslužio da se formira nekakva vlada. S mandatom koji ima, polu političkim, polu tehničkim je pokazao da može povući određene efikasne poteze. Od Milanovića je neusporedivo bolji, a Karamarko i Petrov se baš i nisu vrući hladne vode napili da bi pomogli premijeru.
Proračun je uspio skrpati, kakav takav, a za ostatak svojih potencijalnih zadataka i ovako nema mandat. Prema tome, za sada ocjena - prolazna.

Tko je glasao

Točno

"Ugovor o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika za istražni prostor"

Sve je to već prije dogovoreno.
Za vrime prijašnje vlade.

Sad je samo potpisano, oprerecionalizirano. ( dakako tu ne ulazim u izbor "koncesionara).
Ista bi se strvar dogodila da je i SDP-ova Vlada ostala.
E sad da li bi Kanađani dobili tu nešto ne znam.

Tko je glasao

Optosti, ali kakve su ovo sad

Optosti, ali kakve su ovo sad floskule? Odluke se u svakoj parlamentarnoj demokraciji donose i u stranackim sredisnjicama. S tim da je u prakticki svakoj parlamentarnoj demokraciji 'stranacka sredisnjica' na celu vlade. Ja si ne mogu zamislit situaciju da je u Njemackoj bivsi knjigovodja iz Bayera premijer, a predsjednik/ca CDU-a i SDP-a podpredsjednici vlade bez vlastitog resora? Ti mozes?
Zadnji put si svakog tko bi se usudio posumnjati u mantru o privatizaciji slao u Sjevernu Koreju (zaboravivsi naravno na pola zapadnog gospodarstva koje je ili posredno ili neposredno u drzavnoj vlasnistvu - od njemackog Volkswagena do britanskih banaka), a sad nam S. Koreju dovodis u Hrvatsku. Imamo li nekakve izbore za parlament? Ima li narod originalni mandat? Daje li narod mandat politickim strankama. Je li onda i za ocekivat da politicke stranke donose odluke?
U ovom cirkusu upravo uzivamo jer se sve pomijesalo. Samozvani strucnjaci su na mjestu gdje bi se trebale donosit politicke odluke, politicari su na mjestu gdje bi se trebal donosit strucne odluke.
Oreskovic danas nema podrsku vecine zastupnika u parlamentu. Zato je svaka odluka koju on u ovom trenutku donese nelegitimna. Bilo tko na njegovom mjestu u Z. Evropi bi odstupio u onom trenutku kad je izgubio potporu vecine HDZ-ovih zastupnika. Tako, da ako vec govorimo o nekakvom drzavnom udaru (iako je sve to nategnuto, radi se o cirkusu uistinu politicki, strucno, intelektualno i svakoliko potkapacitiranih osoba koje ne bi bile sposobne provest drzavni udar ni da zele), ako ga netko provodi, to je onda onda Oreskovic, a ne Karamarko.

Tko je glasao

Kakve su to odluke stranačkih

Kakve su to odluke stranačkih središnjica? Konkretno, po kakvoj proceduri se donose, tko ih donosi, tko potpisuje odluku, koga ona obvezuje, tko je odgovoran u slučaju spora, i kad bi na sve to postojao odgovor - slijedeće pitanje glasi: šta će nam onda vlada?
da postoji određena razina komunikacije zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti, da se komunikacija koordinira preko stranačkih tijela, to je nesporno. Ali, to je jako daleko od konstatacije da "stranačke središnjice donose odluke"
Jesi našao usporedbu sa Njemačkom - Njemačka je federalna država, na federalnom nivou sasvim normalno funkcionira velika koalicija, to sve zajedno ima 200 godišnju tradiciju. U Njemačkoj nije problem takozvane konfederalizacije vlade, u kojoj su ministri samo delegati svojih stranaka, jer je model parlamentarne demokracije prilično funkcionalan i vlade mogu i moraju funkcionirati samostalno i autonomno, bez svakodnevnog uplitanja stranaka. Kod nas je to problem, kao u svim tranzicijskim zemljama, a očituje se u fenomenu potpune neefikasnosti vlade, jer stranačke središnjice ne mogu uskladiti svoje stavove, niti postići kompromis. A to nemogu učiniti zato jer de facto misle da stranke odlučuju o svemu i svačemu, a vlada je samo demokratska maska za široke mase.
Ovaj puta se desilo kod nas nešto sasvim suprotno, slučajni, ili namjerno. Vlada, kao samostalno tijelo, je donijela odluke, napisala ih, potpisala i za njih snosi odgovornost. Razočaran sam utoliko što hrvatski demokratski korpus ne razlikuje slovo a od slova b. Umjesto da se kaže - konačno, efikasna i brza vlada u kritična vremena, bez obzira na sve druge mane i nedostatke, sasvim obrnuta reakcija. Drvlje i kamenje na sirotog Tihomira, koje su, nota bene, i doveli da bude brz i efikasan, i ponovno zazivanje višepartijskog tamburanja partijskih diletanata o svemu i svačemu o čemu uglavnom pojma nemaju.

Ako nešto trebam pojasniti, onda je to to da ja uvijek govorim o konkretno situaciji, ovdje i sada u Hrvatskoj. Ako nešto dobro funkcionira u Skandinaviji, ili negdje drugdje, to još ne znači da je to putokaz za nas, i obveza da takav način rada ili institucije imitiramo.
Kod nas državno vlasništvo ne funkcionira efikasno, to je dokazano u zadnjih 25 godina. Razloga ima mnogo, neke od njih sam i sam pokušao objasniti, pa ih neću sad ponavljati. Beskorisno je sada navoditi svjetle primjere efikasnog državnog vlasništva negdje u svijetu, jer se oni jednostavno ne mogu aplicirati na jednu partitokratsku državnu strukturu. Poznatisu mi primjeri i uspješnih državnih holdinga od Singapura, do Norveške, Švedske i Finske, i ostalih. Za nas je pravo pitanje zašto mi to ne možemo uspješno primijeniti?
U međuvremenu, dok traje diskusija, ako je uopće bude, bolje je sve privatizirati što nije zaista u izvornoj domeni uloge države, a posebno manjinske paketiće u nekim kompanijama koje nigdje na svijetu nisu od strateške važnosti.

Tko je glasao

"manjinske paketiće u nekim kompanijama"

to služi za uhljebljivanje stranačkih poslušnika, za ishodovanje poslova s državom i izvlačenje ev. donacija stranci...pa znaš valjda..

Ono kad JP HŠ donira obje veće stranke.

sve dobro...

Tko je glasao

Mislim, doista, jesi li ti pri sebi?!

Kao prvo, odluke kod nas trebao bi donositi Sabor, na Vladi je da ih predlaže, artikulira i obrazlaže, a potom provodi.

Naš je Sabor skup rogova u vreći, slično kao uostalom i Vlada, pa stoga nije niti čudno da hrpa odluka prolazi ispod radara lijene, neodgovorne, bedaste i bahate narodne vlasti (tj. Sabora), gdje ih jedva možeš okupiti na radnom mjestu, a javne i saborske rasprave su osakaćene, ili ne postoje, osim ako se ne radi o raspravama o njihovim guzicama.

Tu se Tim Građevina našao kao loš stečajni upravitelj okružen još lošijim i štetnijim ministrima - maheri poput Šustara i Nakića spušili su milijune eura iz EU fondova, a genijalci poput Marića i samog Građevine srozali su nam obveznice u smeće, pa bolje da su ostali doma, nego putovali svijetom.

Super mi je da TI i svi vrapci na grani znaju kako su nam naftna polja neisplativa, za razliku od ovih glupih stranih investitora koji su se došli ovdje zajebati od strane lukavog premijera i nama napuniti kasu, a sebe osiromašiti :P

Uglavnom, trećina nam je kopna u koncesiji, fakat prolazna ocjena.

Ne treba zaboraviti spomenuti niti doprinos njegove gospođe koja umjesto da se bavila heklanjem i zaštitom kolibrića ko svaka normalna prva dama, priključila se notornoj Opus dei debeloj kraljici. Mislim da je njihov doprinos hrvatskom skretanju udesno nezanemariv, unatoč njegovom lažnom tehnomenadžerskom kvaziracionalnom gardu.

Uglavnom, daleko im kuća!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...u stvari, ako netko upravo

...u stvari, ako netko upravo izvodi (puzajući) državni udar, ondak su to " neutralni i neovisni" mainstream mediji,
...upregnuti u interese statusa quo,
...ako se jedan "Glas Koncila" pojavljuje kao najobjektivniji,
"Glas Koncila", kojeg se ovdjekarce na ovim stranicama nije moglo citirati bez da dežurni čuvari sekularne korektnosti ne skoče bijesno na zadnje noge...
ehm, pa gdje je to o´šlo?
...i tko je sad´ tu avantgarda?

Tko je glasao

Đe ste pol miljuna branitelja???

http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/HRVATSKA/U-TIJEKU-JE-STRASNA-V...

Više od godinu dana ste kurcu svirali, a sad vas nije ni čuti...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

hehe

vidiš @Biguljačo da i nismo baš tako blesavi , krezubi ognjištari koji sjede pred trgovinama i ispijaju pivčuge.

Ovo sada ti je na Đakićevom nivou. Mene su na tom portalu banirali na 8 dana jer sam se suprostavljao generaliziranju oko Srba. Više im nikad nisam došao. Nivo Crnoje i to je to.

Kod Kutine imaš uredno pumpe koje rade ( možda si ih vidjela s autoputa) već desetljećima i ništa se loše nije dogodilo.

Radi se o plohama gdje se vrše probna bušenja, pa kad se pojavi nafta uspostavi se crpka i cijevi i to je to. Posadiš okolo stabla i ni ne vidi se pumpa.

Za rata su tamo Arkan i Hadžić imali monopol. U Baranji.

Znači što, stare strukture bez obzira na stranku boje se da ne budu mogli uzimati provizije.

Eto zašto je dobro da je premijer već bogat, a ne neki goljo gladan svega.

Investitori odustanu kad vide da moraju podmićivati nekoliko levela ;-), pa se smjene ovi na vlasti pa isponova. Zato stagniramo.

To će raditi manje više naši ljudi. Ukoliko je na privatnom posjedu biti će pošteno plaćeno.

sve dobro...

Tko je glasao

Kako mali Ivica zamišlja državni udar

Ne petljaj se u stvari o kojima ne znaš ništa. Ako te zanima što stvarno jest bio pokušaj državnog udara, čitaj:

Milanović namjerava zadržati vlast bez pobjede na izborima

Usporedivo je učinio Račan kad je 2003. odbio poslušati izravan nalog Sabora da Gotovininim odvjetnicima omogući pristup haaškim dokaznim materijalima. Šef državne vlade odbio je izvršiti volju vlastitog parlamenta, ali nije dao ostavku. I nikom ništa.

Naravno, ni tad ni sada za veleizdajnike nikakvih sankcija nije bilo, jer je kompletni vrh DORH-a već godinama izravno uključen u detuđmanizaciju, trećejanuarski i Kukuriku kriminal, predizborne kampanje, medijska linčovanja i slično.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

A kako ste vi mislili da će

A kako ste vi mislili da će se platit 56 miljardi EUR duga? Ova država je tu lovu već potrošila i to za đaba.

Tko je glasao

ljudi su izginuli i odseljavaju da bi jebivjetri stvorili dug

kako veli horvatinčić, tako i jest:
hvala branitelji

Tko je glasao

Dopunio si @mucak

"Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi, koja se od revolucije razlikuje po tome što je vrše dijelovi izvršne vlasti ili državne uprave - najčešće vojska - a ne obični građani."

....s politološkom definicijom državnog udara...

Sve što si u dnevniku napisao opire se toj definiciji.

1. Karamarko nema vojsku
2.Glavni stožer odgovara (i ) predsjednici
3. Karamarko nema MUP
4. Karamarko nema tajne službe
5. Karamarko nema snagu
6. Nema ni motiv.

Predsjednik najjače stranke s najviše saborskih zastupnika i čovjek koji se dobrovoljno odrekao premijerskog položaja ( nije inzistirao na istom), koji je učinio puno ustupaka manjinskom partneru, nema zapravo ni motiva za državni udar i ovaj tvoj dnevnik je samo još jedan u nizu upisa koji imaju svrhu proizvodnje "pakla" i nesigurnosti.

Ovo čemu svjedočimo je udar na njega.

Državni udar bi bio izvediv u slučaju ugroze nekih vitalnih državnih interesa ( veleizdaje ) uz pomoć generalskog zbora i branitelja veterana, ali za to nema ni najmanje potrebe.

Za prošle veleizdaji sklone vlade i predsjednika kada je sve smrdilo na veleizdaju, bilo je dovoljno podići šator pa da se jugošljameri zaseru od straha.

Sadašnji predsjednik vlade je doveden po hdz i mostu. Sad svjedočimo sukobu na desnici i vama jugošljamerima i pederoliberalima je zapravo hdz
s ovakvim Karamarkom bolji nego što bi moglo uslijediti.

Zamisli, predsjednica koja je izbacila Titu, premijer sin ličkih emigranata iz Kanade, pa da je recimo Brkić umjesto Karamarka te klerik Petrov povezan s Markićkom i dr. konzervama. Iličić ministar kulture ili prosvjete, Jurčević na čelu HTV-a i tako to...

Još budete naricali za Karamarkom, hehe

Budem vas morao uzimati u zaštitu.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

da ne zaboravimo da smo mali članovi
NATO
EU
pak nejde samo tak državni udar. No da bi ga neki željeli. Bi.

Tko je glasao

pretstava je bila krajnje nužna

"Akteri aktualne političke groteske s elementima dalekosežne višesmjerne veleizdaje nastavljaju sa svojim naoko sumanutim, ali – prije će biti – pomno proračunatim djelovanjem. Tako na stranicama Vlade RH, za koju nikome nije jasno je li u zbilji uopće postoji, netom mrtvo-hladno objavljuju najavu brže-bolje potpisivanja ugovora kojima, praktički, na širokom pladnju naftnim kompanijama serviraju čitavu Slavoniju, Srijem i Baranju, odnosno nešto više od trećine površine kopnenog dijela Hrvatske".
http://tris.com.hr/2016/06/ne-svrdlajte-mi-ravnicu-danaas-u-15-40-sati-d...

Tko je glasao

Ništa to neće uzrujati naše krezoljube

Bitno je da se to učinilo s himnom na usnama, desnicom na srcu i krunicom u džepu, da je to blagoslovila crkva koja preporučuje molitvu za političare i da nam precjednica voli Tupsona...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tvoja mržnja prema KC točno

Tvoja mržnja prema KC točno pokazuje tko i što si ti!

Tko je glasao

Upravo tako

mrziteljica crkve. Odvratno je koliko štete nanose i kako su uvijek na pogrešnoj strani. Što je tu novog?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ništa novoga. Hrvatima je

Ništa novoga.
Hrvatima je jasno tko najviše mrzi KC- oni koji su za DR rušili hrvatske crkve. Možda nisi bila među njima, ali po svojoj osobnosti pripadaš im!
Gradnjom ZZP-a to si i dokazala.

Bilo bi dobro da vam se ostvari ono što zazivate, pa biste cijenili ono što danas imate!

Tko je glasao

Ha čuj, nisam ja kriva što je crkva jednostavno odvratna

pa proizvodi ljude i mišljenja poput tvojih.

Sekularna društva su sretnija, tolerantnija i sigurnija, u što se može uvjeriti svatko tko usporedi današnju stvarnost (klerikalnu) s nekadašnjom (sekularnom).

Crkva je izmišljena i služi jedino tome da kad na razini racionalnog sva kvarnost vladajućih postane preevidentna i nepodnošljiva, uleti crkva koja će masama prati mozak u zoni iracionalnog.

Zato je crkva poželjan džoker u rukavu svake vlasti.

Pazite samo da se previše ne razletite, jer ćete još niže pasti.

Tako je i crkva, nakon što je blagoslivljala fašizam, morala na neko vrijeme pod kamen.

Bilo bi bolje da je tamo i ostala.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

I kod crkve dogodi se izuzetak

Po meni dobra analiza trenutne krize
Objavljeno u Glasu koncila
Izigravanje općega dobra
Ivan Miklenić
Hrvatska javnost napeto iščekuje kakav će biti rasplet političkih sukobljavanja u redovima vladajuće garniture i ne može biti nego nesretna što se u dosadašnjim događanjima ponovno davala prednost partikularnim interesima te je tako smišljeno izigravano opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države.
Dok hrvatska javnost napeto iščekuje kakav će biti rasplet nakon što je pokrenut postupak za opoziv prvoga potpredsjednika Vlade i nakon što su otvoreno zatražene ostavke, najprije obojice potpredsjednika Vlade, a potom i predsjednika Vlade, te je najavljen opoziv predsjednika Vlade, poželjno je cjelokupno to događanje u političkom vrhu izvršne vlasti makar površno analizirati sa stajališta općega dobra, odnosno što je u tom događanju u službi legalnih i legitimnih hrvatskih nacionalnih interesa, a što im se protivi.
Poznato je da je sadašnja Vlada počivala na sporazumu Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih zastupnika, dakle nije to bila klasična koalicija, te je Vlada na baš takvom, krhkom temelju imala šansu ako bi političari iskreno slijedili logiku zdravoga razuma, težili reformama i stvarnom pokušaju omogućavanja svekolikoga boljitka u Hrvatskoj. Moglo se imati razumijevanja za sporost i stanovite trzavice u rješavanju i popunjavanju kadrovskih križaljki – može se čak možda reći da je Most u tom sučeljavanju uvelike bio odgovorniji, časniji i zauzetiji za ono što bi moglo donijeti boljitak – no za gotovo sustavno onemogućavanje stvarne stabilizacije nove garniture na vlasti ne može biti razumijevanja. Najjača stranka umjesto da je strpljivo dogovarala i usuglašavala rješenja s partnerima, i umjesto da je gradila okvir i stvarala politički prostor za nositelje izvršne vlasti koji su pretežno ipak bili pravi ljudi na pravim položajima, neprestano je manipulirajući medijima i javnošću vršila pritisak na partnere, stvarala uznemirenost i sijala nesigurnost među članove Vlade. Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države. Jesu li to događanje prepoznali članovi te najjače političke stranke ili su po dobroj staroj maniri bivše partije bili sretni što im je stranka ponovno na vlasti i što su smatrali da je dovoljno da budu na liniji »vođe«, ostat će vjerojatno neodgovoreno pitanje, ali i gorak okus njihova zakazivanja i neodgovornosti. Isto tako, vjerojatno će ostati neodgovorena i pitanja, prvo: zašto članstvo te stranke nije htjelo, moglo ili smjelo iznjedriti predvodnike stvarno čiste prošlosti? i drugo još teže i dalekosežnije: je li gotovo nedemokratski izabrano vodstvo stranke zapravo imalo zadaću štetiti Hrvatskoj? Činjenica je da je Hrvatskoj učinjena golema šteta.
Kad je u javnosti zaživjela afera »Konzultantica«, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu. U najjačoj političkoj stranci nije bilo sluha ni volje za prihvaćanje, razumijevanje i ostvarivanje zdravorazumskoga rezoniranja po kojemu ni politička stranka, ni Vlada, ni Hrvatska ne smiju biti talac interesa jedne osobe ni određenoga projekta. Logični, premda kompromisni apel predsjednika Vlade da odstupe oba potpredsjednika Vlade pa da Vlada s novim ljudima na tim položajima nastavi svoj, čini se, ipak dobro započeti posao na reformama, naišao je na potpuno suprotne reakcije. Jedan potpredsjednik javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade. Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa. Opet će vjerojatno ostati neodgovoreno pitanje: zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?
Snažna međunarodna politička poruka hrvatskim političarima, upućena diplomatski kroz ponuđene visoke kamate prilikom pokušaja plasiranja hrvatskih euroobveznica u Londonu, više nego jasno govori što u međunarodnim odnosima znači destabiliziranje Vlade i što znači nedemokratsko i interesno ponašanje određenih političara. Istodobno svakom objektivnom promatraču jasno je da izvanredni parlamentarni izbori teško mogu biti u službi općega dobra Hrvatske, kojoj je potrebna unutrašnja stabilnost, stručno, umješno i marljivo upravljanje, a nema na vidiku političke snage koja bi to bolje od sadašnje garniture, ali bez onih koji rade za svoje interese, mogla zajamčiti. U tom kontekstu veoma je važna prvotna najava vodeće političke stranke u opoziciji da će, kako su prenijeli mediji, podržati opoziv sadašnjega predsjednika Vlade, odnosno rušenje sadašnje Vlade. Takvo političko stajalište nije samo znak legalne težnje opozicije da dođe na vlast, nego je i način da se što više našteti protivničkoj političkoj stranci, da se pruži ruka spasa pojedincu, kojega su neki protivnički političari javno nazvali »političkim mrtvacem«, da bi se i dalje nastavilo skriveno savezništvo koje je, ovih dana, posebno došlo do izražaja pri izboru novih sudaca Ustavnoga suda kad je bilo zanemareno opće dobro, a prednost dana sebičnim grupnim interesima. I ponovno se nameće pitanje, koje će opet vjerojatno ostati bez odgovora: prepoznaju li slobodni političari i slobodni građani nevidljivu ruku koja skrivena iza scene čvrsto drži i ne pušta okovanu Hrvatsku, koja Hrvatskoj i dalje onemogućuje slobodu, demokraciju, pravnu državu, a time i boljitak?

Tko je glasao

Crkveni udar protiv državnog udara

Normalno da bi svi status quo, a među njima i crkva, jer bi ponovnim miješanjem karata većina izgubila mjesto za svoje masne guzice, bilo u Saboru, bilo u Vladi.

Osim toga, ne treba izgubiti iz vida da su naši političari, osim što su kvarni, korumpirani, glupi i pokvareni, ujedno i lijeni ignoranti - ipak sad dolazi ljeto, di ćeš po ovoj sparini vodit neke kampanje, dovlačit autobuse glasača i slično...

Crkvi je jasno da je ovo što imaju debeli golub u ruci, a nakon prosera Markićke, Ilčića i sličnih mogu očekivati samo vrapca na grani.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

I Hitler je imao

problema s crkvom, Staljin, Tito i dr., koji su željeli zamijeniti Boga .

Eno u Sj. Koreji broje godine od rođenja djeda današnjeg "boga".

sve dobro...

Tko je glasao

Evo upravo nam se

Evo upravo nam se ostvaruje... Todoric daje premijera, HDZ dovodi Pupovca na mjesto potpredsjednika vlade, Darko Milinovic nam govori da se oni mogu rijesit Hansanbeganovica prije nego sto ppetrica kaze migranti raus. Opet ce se u Zagrebu rodit Hristos, Karamarko ce jest leb i sol u pravoslavnoj katedrali, Coric i Tepes ce na granici plesat kozaracko kolo sa odusevljenim Vucicem i Nikolicem. Kud ces bolje...

Tko je glasao

Navedeni sretnici, više nikada neće moći reći ništa

prije nego sto ppetrica kaze migranti raus.Jednog lijepog dana, kada u zemljama koje su primile migrante u ime "slobodarske" humanosti, ovi postanu konačno "integrirana", "kulturološki prilagođena" apsolutna većina, a u praksi je dokazana uspješnost integracije, sretnici poput @martina će slobodno iskazivati svoje spolno opredijeljenje, gay pridova će biti na svakom koraku, uz sveopću oduševljenost novostvorene vjerski tolerantne većine , ali i nevladinih udruga za promicanje ljudskih prava, centara za mirovne studije i drugih udruga forsiranje infinitiva, koji će konačno od novostvorene većine, od novostvorenog "slobodarskog" društva dobiti materijalna sredstva koja i zaslužuju.

Svi će u "slobodarskom" transu, u ozračju konačno postignutog cilja, obasuti kameno - cvjetnim aranžmanima, s oduševljenjem plesati kozaračko kolo.

Ali, pravi katolici ipak neće reći : "Kud ces bolje...", jer gore navedeni više nikada neće moći reći ništa.

Tko je glasao

integracija...

... recimo kao tata Bill Gatesa... ili kao Obama

Tko je glasao

Malo je reč da se ovo

Malo je reč da se ovo pritvorilo u skečeve "Monty Pythona" ili "Top Liste Nadrealista". Scena u kojoj političari neke države moraju trčat za izbjeglicama i molit ih da dođu živit u njihovu zemlju jer od ovih 50 šta bi ih Hrvatska tribala zbrinit niko ne želi u Hrvatsku. Šta više reč o takovoj državi. Stvarno neznan bili plaka ili se smija di mi ovo idemo.

Oni zastupnici kojima je stvarno stalo do javnosti, a ne do fotelja i kokošarenja tribali bi podržat Oreškovića i Petrova. Šta je čovik do sad zapravo učinija? Ono šta bi učinija svaki menađer koji dođe na čelo posrnuloga poduzeća. Da bi se spasilo poduzeće triba pronać novce pod hitno. Pitanje zašto, u takovome momentu, totalno je irelevantno. Zato je Orešković učinija ono jedino šta se može učinit za namaknit novce pod hitno. Ja san zato da mu se da šansa još godinu dan da vidimo kako će dalje nakon šta namakne novce. Nakon toga perioda onda se eventualno može ponovo pokrenit glasanje o nepovjerenju za premijera. Petrov ako ništa drugo bar se trudi igrat ulogu Gandalfa, ma koliko to patetično izgledalo, koji na MOSTU Khazad-Dum stoji na putu čudovištu i viče "You Shall Not Pass".

https://www.youtube.com/watch?v=mJZZNHekEQw

Kad bi SDP tako učinija "ubili" bi Karamarka i vjerojatno HDZ, ušetedili bi novce za nove izbore, spriječili bi nastanak novih gubitaka radi ponavljanja izbora, da ne govorin o rejtingu Hrvatske, gospodarstvu,... Ovo pragmatično riješenje zvuči ka neka utopija, a svi dobro znamo zašto. To najbolje zna ona šutljiva većina koja ne izlazi na izbore jer u toj lakrdiji vriđanja zdrave pameti ne želi sudjelovat. Kako za sada nema niti jedne opcije radi koje uopće ima svrhe izlazit na izbore najveću koncesiju na pumpanje glasova iz toga izvora za sad može dobit jedino SDP ako napravidu prave korake. Ja ne vidin da išta činidu u tome smijeru, upravo suprotno, i zbog toga njihovoga inzistiranja na novin izborima ja opet neću glasat za nikoga.

Tko je glasao

Izdaju INE napravio je Račan i SDP , 25% i "zlatna dionica"

Uništavanje iNE izvršio je SDP i Račan. To govore činjenice, a tone laži da to sakriju i drugima podvale izrekao je SDP, uzurpiranjem hrvatskih javnih medija mediji, a sada i ti Mucke lažeš podvaljivanjem SDP-ejskih grijehova gospodinu Karamarku.

Ako netko vrši državni udar, onda je to Milanović & Co koji zlouporabljuju sve medije, a posebno HRT, te MOST, u ime onih koji su iza Bože Petrova i kojji očito brane svoj naftni biznis.

Nije te sramota tako bezočno lagati?

Zašto bi i bila- ta to je tvoj i vaš kulturni narodni običaj!

Tko je glasao

Pamtim kad se u Italiji

svako malo smijenjivalja vlada, izbori vanredni izvanredni.

Baš je ta Italija neka izudarana zemlja.

Bezveze dramatiziraš. Udar se radi pomoću vojske a ne političkim nadmudrivanjem u parlamentu.

Jedina donekle točna teza u tvom dnevniku je ta da su do sada hdz i sdp rasprodali masu toga i mnogi su uzeli proviziju. Javna poduzeća služe za uhljebljivanje i tako to...e sad su se pojavili neki novi igrači koji žele svoj dio kolača.

Gubitnici zadnjih izbora destruktivno mute vodu i bacili su kosti a onda su se most-ovci polakomili.

Oreškoviću i Petrovu smeta Karamarko na čelu hdz-a , oni bi željeli zapravo preuzeti hdz jer hdz i ubuduće bude davao predsjednike i premijere.

Orešković i Petrov bi bili naši Putin i Medvedev. Tko to ne kuži neka se ne bavi političkom analizom.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

još malo pa si blizu. Orešković je već bez suglasnosti Karamarka i Todorića uposlio Kanađane na vrtanju nafte i plina. Sada je htio Todoriću preuzeti poslove s Monsantom.
No veliki cvječar se neda jebuckati. Ima on svog čovjeka za vrh vlasti. Gospon Marić bi novi mandatar , ili da ne velim marioneta a cvječar bu povlačil drtice da bu ovaj plesal.
Tu su ti još banke. Tko bu njima krojil kamate? Em je Marić i njihov prednji vezni.
Najebali smo ovak i onak. Kad sve to bučne u vodu, aj ti meni objasni za koga da glaamo da bu nam bolje. Kad se setim Milanovića, Marasa, Grčića Jakovine, Dončića dojde mi volja da sve skup pošaljem u 505 pm bez crte.
Ak su lovci naoružana skupina pijanih ljudi koja kroz šumu ide u birtiju onda neznam kak bi sefiniral ove naše političare.

Tko je glasao

ne beri brigu @Boltek

ak za 4 godine ne porastu plaće i mirovine bit će belaja

Kad SAD ukine vize masu će se ljudi odseliti u USA, a radnu snagu koja bude htijela raditi ove neke poslove koje naši neće budemo polako uvozili.

Mi smo za neke zapad.

Što se tiče nafte, ako nafte ima treba je iskorištavati. Što više amerskog i kanadskog kapitala i interesa u RH je dobro. U slučaju nužde oni će braniti svoje interese.

Tako to ide.

"za koga da glaamo"..trenutno je stanje takvo: što desnije i konzervativnije tj. i nacionalno i socijalno...

sve dobro...

Tko je glasao

Kako si ti glup i ujedno veleizdajica, to je nevjerojatno

Blagoslovljena je svaka zemlja koja nema nafte i dijamanata...

Kako "oni" brane svoje interese, vidimo po Bliskom istoku i Africi...

Điiizus, kolko ste vi desničari glupi i štetni....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ovako državni udar definira Wikipedia

Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi, koja se od revolucije razlikuje po tome što je vrše dijelovi izvršne vlasti ili državne uprave - najčešće vojska - a ne obični građani.

drvosjek tvoja tvrdnja da se udar radi pomoču vojske samo djelomično je točna a što se vidi prema gornjoj definiciji

Tko je glasao

imamo Liepu plavku kao stabilizator

imamo evo sada ( nažalost ) i popunjen USUD, jer ja sam se nadao da neće biti usuda pa da dođemo u gradove da bijemo gadove, da malo Zagreb gori i tako to...zato nažalost.

Zašto nažalost 2x. Ovo što gubitnici zadnjih izbora rade doslovce traži da sve gori. Toliku količinu nepomirljivosti s demokratskim načelima , kako se ponašati kad izgubiš izbore doslovce traži batine. Polupan Zagreb, zapaljene gume..ma znaš već kako to ide ...

Naša vajna tzv. ljevica je nedomkratska , ne miri se s gubitkom izbora. Od toga da nisu dali ni 100 dana novima, do napuhane fašizacije , izmišljanja ustaša, optrčavanja kod kojekakvih Kominterni da se cinkaju partneri tj. drugi politički pol... silna zloporaba od medija do djece u politikantske svrhe...

Znači podvlačim...jugošljam traži batine ... izaziva nerede... to "mi ili oni" taj "pakao". Nije to bez vraga.

Najlakše bi bilo sankcionirati i obnoviti Tesla banku, posuditi nekoliko milijuna E i podijeliti ovisnicima navučenim na dop ( kulturnjaci, ngo-vna i dr. medijski udbaši i kosovci) e da bi bili mirni.

To smo već vidjeli. To je radio Sanader, Milanović.

Neki će ipak morati početi tražiti alternativne načine zarade jer, para jednostavno nema.

sve dobro...

Tko je glasao

imamo evo sada ( nažalost ) i

imamo evo sada ( nažalost ) i popunjen USUD, jer ja sam se nadao da neće biti usuda pa da dođemo u gradove da bijemo gadove, da malo Zagreb gori i tako to...zato nažalost.
Sunce i alkohol, smrtonosna kombinacija, pazi se Drvosjeće da ne padneš bez ispaljenog metka !
No, bar neke koristi, žena bu ti konačno živnula i sretna dočekala duboku starost !

Tko je glasao

pogledaj europske metropole

gore gume i auti, policija koristi gumene metke , konje, pse i suzavac...

u Zagrebu nešto kao prosvjeduju pederi i lezbe oko toga što eto neće klinci u školama učiti da je ok biti gay i njima se pridruže gubitnici zadnjih izbora

s druge pak strane konzerve zajedno s ženom predsjednika vlade nešto kao agitiraju oko abortusa...

Ljevičari sami crtaju kukaste križeve i ušata U da bi mogli biti kao antife.

Slabo to nešto kod nas, dugo nije bilo fajta...

sve dobro...

Tko je glasao

Orešković i Petrov bili bi

Orešković i Petrov bili bi Račan i Kosorica, a ne Putin i Medvedev!

Tko je glasao

Isti qrac

no dobro i ja sam na liniji da MI HRVATI budemo malo čvršći, e ali nemamo arsenal A+H bombi

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci