Tagovi

Kapitalizam rušiti pa i onaj kukuriku

Svima je sve jasno glede angažmana uk resursa planete, sustav mora proizvoditi za potrebu jedinke, a ne za profit i gomilanje kao samoj sebi svrha. Ako planetu poštuje biljka koja ne gomila, ako planetu poštuje životinja koja lovi samo da bi utažila glad nema razloga da homo ljud bude izuzetak jer ta priča o izuzetku nas je dovela pred globalni slom s mogućim katastrofalnim posljedicama po ukupni bio život.
Cijela planeta se ljulja u fašističkom orgijanju kapitala i onih 1% bolesnih jebivjetara a pametnjakovići nas pokušavaju uvjeriti kako je sustav privatnog hapanja samo privremeno u krizi i kako se isti može popraviti zamjenom kurte i murte ili murte i čačića...milanovića, bauka koji kruži europom i kamenskim i pučišćem. Svima je jasno da se treba vratiti u pozitivna iskustva socijalizma, kooperative i samoupravljanja kojeg je prepoznala nobelovka e.ostrom, a sada ga podupire i židov chomsky.
Sve se češće događa da radnici i zajednice rada preuzimaju vlasništvo i upravljanje nad tvrtkama, kaj je korak naprijed u odnosu na privatno vlasništvo, no nije dovoljan ukoliko i dalje postoji unutar tržišnog sustava. „Tržišta su destruktivna" jer ne uzimaju u obzir vanjske posljedice: financijske krize, ali i daleko ozbiljnije ekološke posljedice. „Kada padne financijski sustav, spasit će vas porezni obveznici - uništite li okoliš, neće vas spasiti nitko." Uz to, tržišni sustav ima i štetne psihološke posljedice jer zagovara doktrinu „svakog pojedinca za sebe". Treba, dakle, ići i dalje od promjene samog vlasništva: ukinuti sustav koji proizvodi radi profita umjesto radi upotrebe. To znači rastavljanje velikog dijela tržišnog sustava. Al ima jedan problem, onih 1% kompulzivnih bolesnika neće pljeskati restituciji pozicija moći. Upotrijebit će i argument svjetskog rata ne bi li zadržali bogomdano pravo na hapanje. Odgovor prezrenih mora biti masovan, solidaran, beskompromisan...
Studenti quebeca u kanadi su prepoznali bit problema, može li ih ostatak svijeta razumjeti i podržati...!? Mogu li se rvati odreći manjeg zla i podržati povratak novog početka...

Komentari

Farsa normalnog gdje jedni imaju a drugi nemaju

Planet sve teže podnosi grabež kapitalizma, stalna i beskrajna akumulacija jede prirodu. Ne može se baš sve pretvoriti u višak vrijednosti, jer ćemo onda ostati bez ičega.
Kapitalizam treba okončati. Treba ga spremiti u povijest i to što prije. Što se kasnije krene to će biti radikalnije i posljedično teže ostvarivo, a žrtve će biti veće. Mehanizam ekonomske krize utihnuo je pod administrativnim rješenjima i postao podređen borbi za održavanje političkih državnih institucija naspram društva. U Hrvatskoj ekonomska oligarhija i političke stranke zastupaju podmukli, parazitski i neproduktivni dio društva.
Kapitalizam se u Hrvatskoj kao i drugdje u svijetu polako ali sigurno pretvara u robovlasnički sustav. Sve više ljudi gladuje kod nas kao i u cijelom svijetu...

Tko je glasao

U Hravtskoj BDP 4.785 dolara po glavi stanovnika!!!???

Hrvatskom vlada opće neznanje i sveopći lopovluk. Uz sva ova uhićenja lopovluk je ojačao, to je izjavio i državni odvjetnik Mladen Bajić. Mjere koje poduzima vlada su loše kao da ih bira 'ćorava kokoš', te mjere se poduzimaju brzo i silovito, iako ne znaju kakve će to rezultate dati. Kada je SDP došao na vlast 2000. godine, neki su kritičari govorili da se oni razlikuju od HDZ jedino po tome u čiji će džep ići opljačkano. Mjere koje predlaže Predsjednik RH su također loše. Bolje bi bilo da ne radi ništa i bavi se protokolom, jer će se stanje samo pogoršati. Da bi se nešto riješilo mora se znati kakvo je stanje.

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/borko_ivan_samija_hrvatska_ne_moz...

Tko je glasao
Tko je glasao

Tko u Hrvatskoj uopće zna za rat u Quebecu

Eskalacija pobune u Quebecu: prosvjednici u Montrealu se oglušili na izvanredne zakone i sukobili se s policijom, preko 300 uhićenih.

http://www.advance.hr/vijesti/eskalacija-pobune-u-quebecu-prosvjednici-u...

Tko je glasao

ekipa kontra ce propast, kao

ekipa kontra ce propast, kao i prosvjedi isfurani na kontra. ekipa za ce prosperirati, kao i prosvjedi isfurani za.

i tu se mi hrvati pokazujemo za red velicine zrelijima od zapada, sto opet i ne cudi, s obzirom da smo prosli puno vise sranja nego zapad u zadnjih 50 godina.

Tko je glasao

Zakaj bi hrvati učili od ikoga kad imaju JOT

Tijekom posljednja dva tjedna, studentska pobuna u Quebecu ušla je u jednu sasvim novu fazu. Ono što je počelo kao otpor porastu cijena školarina, do sada se već pretvorilo u pokret protiv aktualne vlasti, ali i socijalno-ekonomskog sistema u cijelosti.
Premijer Jean Charest i njegova Vlada pokušali su silom spriječiti pokret, no, nakon svakog pokušaja pokret je bivao sve snažniji i snažniji. Pokušali su unijeti razdor među studente, no bez imalo uspjeha. U čistom očaju, na kraju su donijeli niz izvanrednih zakona koji dramatično ukidaju slobodu govora i okupljanja. Implementacija takvih rigoroznih zakona šokirala je ne samo studente, već i šire društvo. Solidarizacija sa studentima raste iz dana u dan, obični stanovnici i radnici prelaze na njihovu stranu.
Prema najnovijim informacijama pobuna se polako širi i izvan francuskog govornog područja pokrajine Quebec. Prošlog tjedna ministrica obrazovanja je bila prisiljena podnijeti ostavku.

http://www.advance.hr/vijesti/obiljezavanje-100-dana-ustanka-u-quebecu-r...

Tko je glasao

Vidis. Kada su prosvjedi

Vidis. Kada su prosvjedi postali za, stvar je krenula u nekom smjeru. Cak su i Kanadjani bistriji od nekih tu velicina.

Tko je glasao

Nerazumijevanje prirode prosvjeda

Gale,
kak ti nije neugodno da pokušavaš prodati tezu kako je konstruktivan onaj prosvjed koji je "ZA" a ne protiv. Prosvjeduje se zbog nezadovoljstva ne zbog sreće - dakle, prosvjedi jesu bunt protiv a svečanosti su institut - za! Kapito...

Tko je glasao

Prosvjeduje se ovdje ZA protiv

kapitalizma pa ZA protiv rigoroznih zakona pa ZA protiv koječega, ali nažalost nema niti jednog ZA za išta osim tih svih ZA protiv :))

Provinciopolis

Tko je glasao

Kada imas prosvjede protiv,

Kada imas prosvjede protiv, to su ljevicarski, ne građanski prosvjedi. Posljedica je da dolazi do sukoba izmedju "realne" i "nerealne" ekipe, konzervativaca kojima balavurdija sa svojim prohtjevima i obijesti ne uljeva povjerenje i koji su voljni legitimirati represivni aparat onog trenutka kada prosvjedi protiv krenu u nasilje. A do tada, ako je drzava suvisla, prosvjedi se furaju, ali rezultata nemaju.

I to ti je to. Djir de Gaulla. Vuk sit, ovce na broju, lazni festivali demokracije i opcenito gluposti.

Tko je glasao

A kakvi bi bili...

npr. ovi prosvjedi u Grčkoj? Jesu li to ljevičarski ili građanski prosvjedi? Jesu li to "za" ili "protiv" prosvjedi? I kako misliš da će završiti?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ako se ne stvori ideja za,

ako se ne stvori ideja za, zavrsit ce policijskom drzavom. Jer ce u bezidejnosti biti legiitmirana upotreba policijskog terora.

Tko je glasao

Gle teze

Kak ti to misliš da moju ideju "za" (recimo potpuna rehabilitacija konoplje) oligarhija koja ju je prognala iz civilizacije i koja ima represivni aparat mogu biti na istoj strani i pod "za" podrazumijevati istu stvar. Pa nije vrag da taj perpetumobile ne vidiš...

Tko je glasao

Kako netko tko je prognao

Kako netko tko je prognao konoplju moze biti za ,kada je protiv?

Tko je glasao

Moj "za" je za jebivjetre protiv - dakle kom obojci kom opanci

Prema tome uzalud široki pokret "za" kad će lobi uvijek biti protiv, a lobi ima silu. Kako promijeniti stanje - ljubavlju???

Tko je glasao

Neces daleko dogurati dok

Neces daleko dogurati dok razmisljas u sferi ili ili. Iliti, osim zuto i plavo, postoji jos puni spektar boja.

Tko je glasao
Tko je glasao

Poruka hrvatskom društvu

Ovdje se vidi koliko su oni socijalnije društvo od SAD-a, npr. i socijalno i građanski svjesnije od nas - kad im se nagaze socijalna prava (bitno manje nego nama), oni dižu glas i izlaze u stotinama tisuća na ulice. Njima je još uvijek daleko bolje nego nama, ali eto, mi smo kmetsko društvo, navikli da nas se gazi i da šutimo. Naprotiv, kad se skupi 50 prosvjednika na trgu, ostali im dovikuju da su prljave komunjare, neradnici, bezperspektivni studenti šta su došli radit smeće po javnoj površini i neradnici...

Tko je glasao

Ne opravdavam napade na prosvjednike

no ne opravdavam niti prosvjede bez jasnog i kvaltetnog riješenja problema zbog kojeg se prosvjeduje !
Kao primjer ... Protiv EUa prosvjed, a ja slučajno tamo išavši na Dolac... Kad sam čuo šizofren glas čijem je govoru bez iole kvalitetnije argumentacije zahtjeva te uz silnu demagogiju malkice falilo da klikne kako je za doma spreman, poželio sam glasati za fEUdalce ...
Mogu se složiti sa prosvjedom protiv kaitalizma, ali sve dok se ne ponudi jasno riješenje detektiranog problema ta moja podrška neće biti ništa više od deklarativne. Posebice kada vidim kako "elita" organizatora prosvjeda odbija dati prostor ljudima poput mene, a koji umjesto detekcije problema nude konkretno i kvalitetno riješenje.
Iz ovog zadnjeg zaključujem da je riječ samo o još jednoj "eliti" hapatelja pozicija. Valjda ih stoga moja riješenje niti ne zanimaju jer ista donose sve ono u kaj se i ta elita kao i ona pozicionirana, tako rado kunu i puna su im usta - vladavine naroda .
A narod sve to skupa osjeti pa zato podrške niti nema jer da je suprotno, da netko ponudi konkretno i kvalitetno riješenje, podrška bi bila itekakva ... No doći će vrijeme " iz guzice u glavu " pa alternative nasilju, nažalost neće biti ... Vjeruj mi da mene u toj priči ne bute gledali ukoliko kvalitetnog riješenja osim detekcije postojećeg problema ne bude ...
U suprotnom i život svoj...

Provinciopolis

Tko je glasao

Keynesijanizam ekonomske laži u Hrvatskoj

Pobunjena većina mogla bi zahtijevati preraspodjelu bogatstva, a možda i potpunu demokratizaciju ekonomije kroz "kolektivizaciju sredstava proizvodnje, plansku ekonomiju i pretvaranja poduzeća u samoupravne radničke kolektive
Lažna dvojba između štednje i rasta služi tek prikrivanju kapitalističkog poraza u borbi s vlastitim proturječjima i sve glasnijih zahtjeva za prijelaz iz kapitalizma u "ekonomsku demokraciju..

http://www.h-alter.org/vijesti/svijet/o-ekonomskoj-demokraciji

Tko je glasao

Hrvatski kapitalizam je prijevara - isto kao i DR

Ovo je dio onoga o čemu sam svojevremno rekao da još ne smijem govoriti posebice onaj ratni dio...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/oporezivanjem_todorica_mudrinica_i...

Tko je glasao

Ekslozivno štivo

ha, ovo je tema a ne ova prekapanja po kostima od prije 100 godina, hvala kolega na ovom linku

Tko je glasao
Tko je glasao

Za sljedeći prosvjed onima

Za sljedeći prosvjed onima koji dođu obećati besplatnu porciju graha, majicu i kemijsku ( ili upaljač) s logom organizatora i datumom ( ovo zadnje je bitno za privuči i kolekcionare).

Lonac s grahom montirati na neko vozilo tako da se mase mogu usmjeravati u željenim pravcima i uspjeh je zagarantiran.

Takodjer bi bilo dobro oraganizirati transport iz perifernih i provincijskoh krajeva Hrvatske ( što će reći svih krajeva osim metropole) autobusima i vlakovima i to izreklamirati kao turističku ekskurziju.

;)

Tko je glasao

12 M - na kojoj to planeti živi hrvatska

Za razliku od Zagreba, globalni prosvjed 12M uspio je u većini glavnih gradova u Europi posebice u Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Grčkoju ali i Belgiji, no daleko najviše ljudi bilo je i Španjolskoj gdje je na desetke tisuća ljudi izašlo na ulice.
U Madridu će tako na trgu Puerta del Sol prosvjedi trajati sljedeća četiri dana, a time se zapravo obilježava i godišnjica prosvjednog pokreta "Indignados" koja je zapravo bila preteča danas najpoznatijeg Occupy Wall Street pokreta. Indignados, u prijevodu bijesni, prosvjedovali su protiv kapitalizma, rastuće nezaposlenosti koja je na rekordnoj razini te protiv apsolutne dominacije banaka.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/antikapitalisticki-prosvjedi-svi-na-n...

http://www.advance.hr/vijesti/poceli-masovni-4-dnevni-prosvjedi-indignad...

Tko je glasao

Hrvatski gradjani potvrdili

Hrvatski gradjani potvrdili su svoju politicku zrelost ne povodeci se za globalnim trendov : ima lazne alternativa. Hrvatska : cia - 1: 0

Tko je glasao

stvar odluke

Hm, građani RH su čas ovce - a čas potvrđuju političku zrelost.

Lijepo je govoriti u ime građana i tako ocjenjivati njihove postupke kako interpretatoru odgovara.

Tko je glasao

Okretanje pile naopako.

Okretanje pile naopako.

Tko je glasao

Opet nas kradu...

Preteča Indignadosa, kao i Occupy pokreta bili su upravo prošlogodišnji tzv. "facebook" ili preciznije rečeno Pernarovi prosvjedi, koje je stari lukavi kauboj Karamarko uz pomoć par pijanih Indijanaca kupljenih perlicama uspješno razbio...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Liberalna mantra - što više zatvorenika to veći profit

SAD je svjetski prvak po broju zatvorenika: ima ih ukupno 2.3 milijuna, što znači da se svaki stoti stanovnik zemlje nalazi iza rešetaka. Američka unija za građanske slobode (ACLU) navodi da se „broj ljudi u zatvorima između 1970. i 2005. godine povećao za 700%". Podaci o privatnim zatvorima još su alarmantniji. Industrija privatnih zatvora počela se razvijati 1980-ih godina da bi do 1990. obuhvaćala 67 kaznionica napučenih s prosječno 7000 zatvorenika dnevno. Između 1990. i 2009. godine „broj ljudi zatočenih u privatnim zatvorima porastao je za više od 1600%, s približno 7000 na približno 129,000 kažnjenika".
CCA je u siječnju razaslala pisma u 48 američkih saveznih država, od kojih su mnoge u financijskim problemima, nudeći im otkup državnih zatvora i sklapanje ugovora po kojima bi preuzela upravljanje zatvorima na najmanje 20 godina. Njezino obrazloženje da su privatni zatvori isplativiji od državnih, naglašava Rasor, već je mnogo puta opovrgnuto. CCA je za kupnju zatvora osigurala 250 milijuna dolara, a u pismu navodi koje kriterije zatvori moraju ispunjavati kako bi došli u obzir za kupnju. Među njima su minimalan kapacitet od 1000 ležaja i jamstvo da će popunjenost tijekom cijelog trajanja ugovornog roka („od 20 ili više godina") biti najmanje 90%.

Zato anđeoska konoplja mora biti biljka sotone...

Tko je glasao

Zamisli ti slobodnog tržišta

kapitalističkog !!!!
Oš neš, al popunjenost mora biti 90 % pa makar i nedužne ljude u kaveze stavljali ...
Sloboda, demokracija, slobodno tržište, robovlasništvo, fašizam, diktatura.
I to nije sve !
Za sve to je kriv socijalizam, planska privreda, Tito i jugonostalgija .
@libzard

Provinciopolis

Tko je glasao

Društveno vlasništvo otimačinom u privatno

Fašističke elite 90-tih restituiraju silom narod u ime 1%!
Kao što svi znamo, u bivšoj državi, prije 1990, su skoro sva sredstva za proizvodnju (tvornice, poduzeća, trgovine, hoteli...) bila u društvenom vlasništvu. To znači da su pripadala svima nama ‒ svim stanovnicima zemlje. Nakon toga se dogodila pretvorba i, na pravno vrlo mutan način, je društveno vlasništvo pretvoreno u državno vlasništvo da bi ta ista država onda počela s ubrzanom privatizacijom većine svoga vlasništva, tj. predajom tvornicâ, poduzećâ itd. privatnim vlasnicima. Tako ono što je nekoć bilo društveno ‒ tj. vlasništvo svih nas ‒ prelazi u ruke sićušne novonastajuće kapitalističke oligarhije. Ono što su nekoć posjedovali svi, sada prelazi u ruke 1% najbogatijih. To je, u suštini, proces koji je Tuđman (apokrifno ili ne ‒ potpuno svejedno) nazvao "200 bogatih" obitelji (a teorijski obradila, zanimljivo, Vesna Pusić u svojim Vladaocima i upravljačima 1992), a što se drugačije zove "tranzicija" ili restauracija kapitalizma.
nova gospodarska oligarhija, nastala kroz proces prvobitne akumulacije kapitala kroz privatizaciju, je upravo onaj ključni čimbenik koji, putem svog financiranja pojedinih stranaka, odlučuje tko će na izborima pobijediti i kakvu će oni politiku nakon izborâ voditi. Da bi pojedina stranka ili političar uopće dobila mogućnost prikazati se kao "realna" opcija ‒ mora imati financijska sredstva (koja dobiva od kapitalistâ). Dovoljna količina novaca strankama jamči dobro kotiranje na izborima. Ostatak, tj. koja će točno frakcija vladajuće političke oligarhije na izborima pobijediti, ovisi o drugim čimbenicima ‒ trenutnim političkim okolnostima, karizmi, elokventnosti i sposobnostima pojedinih političara i sl.
Zato sjenka podržava osnovnu tezu dnevnika da ovaj društveni sustav treba "zamijeniti"
sustavom i vlasništvom po volji većine građana.

Tko je glasao
Tko je glasao

"sustavom i vlasništvom po

"sustavom i vlasništvom po volji većine građana."

A koje izabrao ovu vlast? Manjina?

Tko je glasao

Da manjina!

Iza rezultata demokracije izbora skriva se direktni interes ekonomske oligarhije. Bitni broj glasova (da bi ostvario parlamentarnu većinu) možeš ostvariti samo ako imaš brdo love u zaleđu. Priča o našem Grubišiću i Lesaru je ovdje folklor.

Tko je glasao

Koliko ti to love treba da bi

Koliko ti to love treba da bi ljudi culi i glasali za tebe?

Tko je glasao

Kolega@

Izbori su (za respektabilan rezultat) u velikoj mjeri marketing. A marketing puno košta. Za skromni rezultat ne treba marketing i to može proći bez velike love tipa Lesar, Grubišić...

Tko je glasao

Koliko to treba love za

Koliko to treba love za marketing? Recimo da imas politicku opciju koju je amenovala pollitika.com glavom i bradom?

Za primjer, LEsara nismo amenovali, samo smo ga dozivjeli kao maaalo manje zlo, pa je otisao u politicku stratosferu.

Dakle, koliko je Lesaru trebalo love i sto bi se s tom lovom postiglo kada bismo imali neku jaku opciju za promjenu?

Tko je glasao

Marketing i lova

Kao prvo, politička opcija koja igra u ovoj priči mora imati u sadašnjoj konstelaciji snaga iznad 20 zastupnika i po tome Lesar nije treće opcija nego marginalac.
On je imao na raspolaganju u novcima svoju saborsku apanažu od 500 000 Kn - kolko je potrošio nemam pojma. Veliki igrači ulažu 10-20 mil Kn.

Tko je glasao

Znaci, sa 500 000 kuna neki

Znaci, sa 500 000 kuna neki polumuljator osvojio trecu poziciju u Saboru. Drugim rijecima, 500 000 kuna je dovoljno ako si malo suvisliji igrac od Lesara da budes i nesto relevantniji.

Eto, toliko o moci kapitala. Dovoljno je 10 000 ljudi da kesira 50 kuna i stvar rijesene.a Sta ne postoji 10 000 ljudi u RH koja ima toliko kapitala i koja bi dala u politikcu opciju? WTF?

Da nije mozda to problem?

Tko je glasao

Preporučam pročitati:

http://www.advance.hr/vijesti/jesmo-li-ih-stvarno-birali-kapitalisticki-... - Kapović

S obzirom na dulinu članka koji završava bez priželjkivane poante, prenosim meni interesantnije dijelove:

U zadnjih dvadesetak godina prelaska iz realsocijalizma i jednostranačkog režima u kapitalizam i višestranačku "demokraciju", neke od najčešćih pučkih mudrosti kojima se komentirala katastrofalna politika vlastî, koje su zemlju opljačkale, deindustrijalizirale i dovele na koljena, bile su "mi smo ih birali" ili "narod ima vlast kakvu zaslužuje". Iako na razni pučke mudrosti postoji i onaj drugi poučak "svi su oni isti", u samo dvadeset godina je unutarnja logika liberalne "demokracije" poprilično internalizirana i uzima se zdravo za gotovo da je onaj tko pobijedi na izborima doista demokratski izabran i da je to "volja naroda". Jasno je da tu ima mnoštvo kontradikcija, kao kada određena vlada provodi očito nepopularne mjere (npr. rast cijenâ ili mjere štednje) ili kada sve redom odbijaju referendume kao jedno od sredstava odlučivanja, unatoč postojećoj zakonskoj regulativi koja ih teoretski omogućava, no u konačnici se drži da je izabrana vlast ipak izabrana vlast koja ima određen legitimitet, stečen na izborima, raditi to što radi.

Ovo je uvod u amnestiju birača koji "loše biraju" i ukazuje na podvalu ili pak naivnost onih koji uporno tvrde kako smo si "sami krivi". Podvala se sastoji u tome što se široke mase želi zapravo uvjeriti kako oni zapravo žele ono što im se događa, te kako su zapravo sudionici u zločinu, pa bi stoga, jelte, bilo najbolje da začepe.

Potom i ono što je kratko i jasno izložila sjenka:

Odgovor na brojnost izravno plaćenih reklama (kao i razmjera izborne kampanje po zemlji, štandova, letaka, bedževa i sl.) u doba izborâ je jednostavan ‒ to ovisi o platežnim mogućnostima pojedinih stranaka. No odakle dolaze ti novci? U najvećoj mjeri, zanemarimo li državne subvencije i različite crne fondove (od isisavanja novaca iz državnih poduzeća do slučajeva poput špekulacija o albanskoj mafiji koja je financirala kampanju bivšeg predsjednika Mesića), od onih koji se odluče podržati određenu političku opciju. To mogu biti i obični ljudi i dio sredstava se doista tako skuplja, no jasno je da 100kn koje npr. svojoj stranci dâ neki njezin simpatizer, obični građanin, ne može biti ključno u ovoj cijeloj priči. Potpuno je jasno da prava sredstva tu ovise o velikim igračima. A veliki igrači su tu pojedini kapitalisti, kompanije, poduzeća itd. Recimo, najveći pojedinačni donator trenutnog predsjednika Josipovića je bio Sanaderov tajkun (trenutno pod istragom) Robert Ježić (DIOKI, Novi list). Ono što je tu potpuno jasno je da bez para nema ni muzike ‒ tko za izbore nema novaca, nema praktički nikakve šanse na njima uspjeti.

Može li nekakav gerila marketing i internet aktivizam to promijeniti - po meni, za sad teško, prvenstveno zbog ograničenog dosega u odnosu na gore napisano.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Jep. Kapovic stvari gleda iz

Jep. Kapovic stvari gleda iz pozicije gdje je pobjegao od jota, jer ga je ekipa u jotu skarala, pa onda takav nesposoban da uvjeri ekipu u bilo sta jer brije na gluposti, sada vidi uspjeh diretkne akcije takve politicke redikulosti.

Nu, da se vratimo na temu. Koliko to treba love za marketing? Ajmo u brojkama. Koliko je Lesar potrosio da bi postao 3a opcija. I koliko bi taj neko daleko dogurao kada bi bio toliko dobar da ga i na netu priznaju kao kvalitetnu opciju?

Tko je glasao

Kapitalistički parlamentarizam

Biga,
sve više mi se dopada tvoje promišljanje i zaključivanje!

S ovom pričom je vezana eutanazija koncepta "naoružanog naroda" 90-tih a koji koncept jedini bi mogao osigurati djelovanje progresivnih snaga iznutra koje bi eventualno izborima zasjele na vođenje društva a da pritom ne budu zbačene prevratom krupnih igrača kako to rade u primjeru Sirije, Libije, Afganistana, J.Amerike...

Nekako si mislim da taj institut naoružanog naroda (ONO i DSZ) zavređuje jedan dnevnik poradi razobličavanja priče o demokraciji odn kapitalističkog parlamentarizma!

Tko je glasao

;Ma naravno da ti se svidja

;Ma naravno da ti se svidja sta brije bigi, kada ste iste skole prosli i iste nam probleme stvorili sa takvom sposobnoscu apstraktnog misljenja.

Tko je glasao

Kritičko razumijevanje koncepta ONO i DSZ

Hoćeš li ti to reći da je "naoružani narod" u konceptu JOT naroda out!?

Tko je glasao

naoruzani narod je jamstvo

naoruzani narod je jamstvo ustavnog poretka.

Tko je glasao

naoružani narod - pljačka banke

Tko je glasao

Kriminalci koji se bave

Tko je glasao

Tako je

A kad nema njega nema jamstva da tamo neki kisingeri i brzezinski neće obračunati po kratkom postupku sa izbornim pobjednicima koji nisu po volji imateljima kapitala tj onim 1%... kapito! Tolko o mogućnosti promjene sustava iznutra.

Tko je glasao

Oruzani narod je sustav

Oruzani narod je sustav iznutra.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci