Tagovi

Kandidat Damir K. na zutoj traci

Citajuci sto se danas dogodilo u domovini i svijetu naisao sam i na vijest o prometnom prekrsaju jednog izmedju predsjednickih kandidata, naseg puckog tribuna Damira Kajina. Vjerujem da svi vozaci dnevno naprave na desetine prekrsaja, tako da vijest uopce ne bi bila zanimljiva. Ali eto, radi se o kandidatu za predsjednika, pa je red i da se nadje u pregledu dana. Netko je fotografirao Kajinov automobil kako stoji u Savskoj ulici u Zagrebu u zutoj traci cekajuci zeleno svjetlo na semaforu. Medjutim, iz odgovora na pitanje novinara se moze zakljuciti da je i Damir K. bio polaznikom ubrzanog tecaja o odnosima s javnoscu (kao i vecina ostalih kandidata) gdje je jedina lekcija: Kad te uhvate s prstima u marmeladi i pitaju sto si napravio (pogrijesio), ti odmah skreni s teme i navedi sve mane svojih protukandidata. Tako smo umjesto odgovora na pitanje zasto saznali da je on jedini izmedju kandidata koji vozi auto stariji od sest godina i da svi drugi kandidati imaju vozaca i voze se s zatamnjenim prozorima, a on jadan mora upravljati automobilom sam.
Drugi kandidat, Andrija H., nam isto tako danas, u clanku do ovoga, objasnjava zasto je Primorac nepozeljan kandidat. Primorac je naime izdajica i dezerter, i kao takav ne moze voditi ovu drzavu. Ali, ocito je mogao, kao isti taj izdajica i dezerter, s Hebrangovim blagoslovom, voditi ministarstvo obrazovanja i sluziti kao primjer hrvatskoj djeci.
Prije par dana smo bili svjedocima bizarnoj svadji izmedju ove dvojice kandidata. Tako je Kajin u jednom intervjuu ustvrdio da je on najsiromasniji kandidat (zaboravljajuci istaknuti da se za tu cinjenicu moze zahvaliti bivsoj supruzi koja je iskazivala posebne simpatije prema razlicitim kreditnim karticama), da bi odmah dan nakon toga Hebrang istaknuo da je on najsiromasniji kandidat. Dobio sam osjecaj da cemo na izborima izabrati crkvenog misa, a ne predsjednika drzave.
Sto mislite da ova dvojica kandidata (a i vecina ostalih) osobno razmisljaju o svojim potencijalnim biracima? Sto gluplji, to bolji?

Komentari

Blago onoj zemlji u kojoj je

Blago onoj zemlji u kojoj je znak uspjeha i sposobnosti biti siromašan.

Tko je glasao

Radi li se o

Radi li se o ovome:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/damir-kajin-uhvacen-u-prekrsaju-ako-t...

Tko kaže da tvoj dnevnik nije zapravo PR Damira Kajina kako bi se skrenula pozornost na njega, tko kaže da ovaj moj odgovor nije krizno komuniciranje Damira Kajina....

O PR-u ipak treba nešto znati - kad smo kod brzih tečajeva možda je ovo planirani i odrađeni Kajinov PR event. Zašto? Neki protukandidati neće smjeti ništa komentirati, a da ih se ne navuče na tanak led a o tim stvarima nije dobro pričati pred izbore. Npr. saga o vozaču Bandiću. Također Kajin nije slučajno spomenuo plaćene vozače, kada se stvari stave u pravi kontekst. Radi se o prihvaćanju odgovornosti i kredibilitetu protukandidata. Naprimjer u slučaju Vidoševića http://www.vecernji.hr/vijesti/presretaci-dvaput-zaustavili-kaznili-vido....

Ako ovo pak nije osmišljeni event, u tom slučaju radi se o tome da je netko angažiran da Kajina ali i druge prati na svakom koraku (na što je i sam ukazao), pa u završnici možemo očekivati vrlo podmuklu kampanju, jer su i metode kojima se konkurencija (Ili mediji) služe kao što vidimo vrlo podmukle. Zašto? Jer je Damiru Kajinu vrlo teško naći sabu političku točku, odnosno teško je ne složiti se s većinom njegvih stavova.

Što o meni kao biračici misli Damir Kajin mogu si jedino misliti. A mislim si ovako:

Damir Kajin o svemu o čemu bude upitan, ili kad sam ima nešto za reći, nikada ne govri nejasno ili dvosmisleno ili zakrabuljeno kako bi kasnije mogao imati odmak.
Nikada nije pobjegao od onoga što je činio, govorio i zastupao iako je tako mnogima stao na žulj, ali ne zato što bi mu to bila namjera nego naprosto zato što je u datom trenutku iskreno iznio svoj politički stav ili svjetonazor kojeg NIJE MIJENJAO po potrebi trenutka ili situcije.
Nije mijenjao stranku, nije minirao stranku, ali otvoreno o problemima (i u društvu i u stranci i uvlastitoj obitelji) progovara, Damir Kajin je Hrvatski branitelj al se s time ne ku..., Damir kajin je antifašist, Damir Kajin vrlo pošteno odrađuje svoj posao saborskog zastupnika, Damir Kajin je protiv ovakvog sporazuma s Slovenijom, Damir Kajin je jedini iznio jasan stav o biskupskoj poruci, Damir Kajin jasno proziva uredništvo za političku kuhinju na HTV, Damir Kajin nema PR jer nema novaca, (jer da ga ima - rekli bi mu da baci one papiriće iz ruku i ne gleda u njih dok govori, da digne glavu dok govori, i da se više smije jer mu je osmjeh veliki adut, veći od Vidoševićevog. Osim ovoga drugoga PR-a mu ne treba)....

Mislim si da me ovaj čovjek ne bi prevario jer već sad znam kako o čemu razmišlja i mislim si da Damir Kajin ne misli da bi njegovo biračko tijelo trebao biti ono koje je što gluplje, za razliku od drugih protukandidata i urednika informativnog programa HTV-a!

Damir Kajin jedini od svih kandidata ima ono što je najvažnije za pobjedu na izborima - karizmu. On uvijek ostavlja dobar dojam, odnosno nikad ne ostavlja loš dojam. Damir Kajin ne teba sloganima pozivati na poštenje, odgovornost, radišnost, promjenimo ovo ili ono.

Čak ni njegovoj izrazito skupoj web stranici ne treba ništa dodavati: http://www.damirkajin.org/

Mislim da će se mnogi iznenaditi rezultatima prvoga kruga, ponajviše što drugoga vjerovatno neće ni biti. Zato mediji uprono lažnim anketma, kao i dežurni politički (plaćenici) analitičari najavljuju drugi krug kako bi se demotiviralo biračko tijelo, jer će po njima "drugoga kruga sigurno biti" a tako se stvara plodno tlo za razne "analize" - za dodatno medijsko protežiranje kandidata koji realno gledajući nemaju nikakve šanse osim one koje su im napuhavali mediji na čelu sa HTV-om sve do početka službene kampanje. Usprkos svemu mišljenja sam da će Damir Kajin ipak biti izabran za Predsjednika Rapublike Hrvatske.

Misao desetljeća:

Damir Kajin:
"Ovakvu državu kakvu imamo danas nitko nije sanjao, zemlja po mjeri tajkuna i bande lopovske koja potkrada pojedince. Od tuda treba početi i sve im oduzeti. Za početak bih pola predsjedničkih kandidata uhapsio. Ovi izbori mogu biti prekretnica.
Neki će njima pokušati konzervirati stanje ili nuditi nešto novo. Nakon odlaska Sanadera na djelu je pretvorbeni kapital koji počinje preuzimati institucije. Bolje da propadne država nego da oni dođu na vlast. Hrvatska ne treba lažne nade, građanima treba reći da će biti još gore."

Slijede "ad hominem" diskreditacije Damira Kajina kao pijanca, partizani i ustaše, MPT...... tako da mojih komentara više neće biti.... Pa ako treba i popit - Živjeli!

Tko je glasao

Svaka čast anonimna

Svaka čast anonimna korisnice... Pored sve pljačke i otimačine oni priču o prometnom prekršaju koji svaki vozač u godini dana bar pet puta napravi... Šta je slijedeće kod prestrojavanja Damir Kajin nije dao žmigavac... :) Mislim budale se bave ovakvim stvarima , a kod pametnih ljudi samo raste u očima , pa novinari nastavite...

Justice for all !

Tko je glasao

Na sreću su ostali

Na sreću su ostali predsjednički kandidati ( osim Kajina ) dobro potkovani imovinom pokretnom i nepokretnom pa većina građana vjerojatno nema dojam da će biti izabran crkveni miš za Predsjednika. Na ovim izborima u prvom krugu dobro promisliti koga birati. Zamislite tragedije da nam se u drugom krugu nađu Bandić i Kajin. Jedan koji je i bježao od policije zbog prometnog prekršaja i Damir koji stoji u žutoj traci. Možda je najsigurnije glasati za Vidoševića koji nije siromah, a vozi ga automobilski as. A opet možda ima koji kazneni bod ( prometni ) od ranije dok ga nisu vozali već je on "vozao".... Koji proračun, koja kriza, ma koja korupcija - kaznene bodove na sunce.

p.s. Ovo je sarkazam.

Tko je glasao

Možda je najsigurnije

Možda je najsigurnije glasati za Vidoševića koji nije siromah, a vozi ga automobilski as.

Automobilski as se i sam pohvalio kako vozi Vidoševića:
http://www.jutarnji.hr/vozim-preko-200-na-sat--pa-neka-nas-ulove-/351619/

Tko je glasao

Treba dobro pripaziti na

Treba dobro pripaziti na onog biciklaša, kažu da vozi po zagrebu i preko 70 km na sat.

Tko je glasao

I kandidati su ljudi, zar

I kandidati su ljudi, zar ne? Krše pravila (od prometa do pristojnosti), ponekad lažu (ili ne govore istinu), nekulturni su (kad jedu, kad su na utakmici, kad misle da ih nitko ne čuje), imaju sitnih mana (koje su takve jer velikih nema), ponose se onim čega se pametni stide itd. itd. S takvim ponašanjem se mnogi mogu poistovjetiti i ne vidim u tomu neki poseban problem. Naravno da bi bilo poželjno da se znaju ponašati pristojno, da poštuju pravila, da budu svjesni svojih mana i slabosti, da ne lažu i ne kradu, ali sve to nije presudno za funkciju na koju pretendiraju (osim ovog zadnjeg). Presudno je kako će djelovati ukoliko nekog od njih izaberemo za predsjednika/predsjednicu.

Nekim je bitno samo ponašanje tj. imidž i zato PR industrija naglašava upravo tu dimenziju kandidata. Kad se dese ispadi koje spominješ, zadatak PR-a je kontrola štete (koliko vidim, ne ide im baš najbolje, ali se i ne brinu previše, jer sve su to uobičajene stvari u našem društvu :). Djelovanje (ne "delanje") u kojem se osobe iskazuju svojim vrlinama (poštenje, hrabrost, suosjećajnost, komunikativnost, dosljednost itd.) nije u fokusu javnog mnijenja, upravo zbog činjenice da je politika postala taocem PR industrije ili, još gore, show business. Osobni dojam stvaram na temelju presjeka ponašanja i djelovanja svakog od njih, jer vjerujem da ponašanje ipak u nekoj mjeri (ne u potpunosti, ali kad je ekstremno onda se mora oglasiti zvono za uzbunu) određuje i kako će neka osoba djelovati kad preuzme javnu funkciju. Spomenute u dnevniku na njoj ne vidim.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Pa, u tome i je bit.

Pa, u tome i je bit. Napravio je prekrsaj koji skoro svaki vozac u Zagrebu napravi svaki dan, i koji mu ne moze donijeti nikakvu stetu. Ali, umjesto jednostavnog priznanja cujemo parole smisljene u nekom PR stozeru.

Tko je glasao

Pa, u tome i je bit.

Pa, u tome i je bit. Napravio je prekrsaj koji skoro svaki vozac u Zagrebu napravi svaki dan, i koji mu ne moze donijeti nikakvu stetu. Ali, umjesto jednostavnog priznanja cujemo parole smisljene u nekom PR stozeru.

Kako nije priznao molim pročitaj ponovno tekst... Ljudi bar pročitajte tekst a ne naslov... Čovjek je rekao neka ga kazne ako zaslužuje kaznu... priznaje svoju grešku a normalno malo je ukazao na druge (predizborna kampanja...)
Ma blatite čovjeka i pišite eseje o Bandiću, Hebrangu, Vidoševiću i sličnima svejedno takvi i pristaju nažalost ogromnom djelu hrvatskog naroda...

Justice for all !

Tko je glasao

Ako mu je takvu taktiku

Ako mu je takvu taktiku sugerirao piarovac, onda ga treba odmah otpustiti :-) Mada sam uvjerena da je Kajin spontano odgovorio, isto kao i Pusić onoj ženi koja joj je dobacila da je flundra ili flojsa. Koliko primjećujem, kad se radi o temperamentu, gotovo nitko od političara ne sluša savjete piara. Njega je, uostalom, najteže mijenjati ili korigirati.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Srećom je Damir osoba kojoj

Srećom je Damir osoba kojoj piarovac nije potreban da kaže što misli. Priliku imate izabrati jednog od poštenih političara sa mnogim ljudskim vrlinama ( i ponekom manom ). Hoćete li je iskoristiti - vjerojatno nećete. Nadam se da će dobiti bar 10% glasova da sa 250.000 kn pokrije troškove kampanje ( iako sam protiv toga da se sredstva isplaćuju iz proračuna ). Potajno se nadam da će ući u drugi krug u kojem je sve moguće. Za drugi krug ipak treba samo cca.400.000 glasova koji može dobiti veći broj kandidata.

Tko je glasao

@martin Ni na kraj pameti

@martin
Ni na kraj pameti mi nije braniti Kajina koji je počinio prometni prekršaj i baš se nije potrudio da ga i prizna, pa se možda i ispriča u smislu kako piše nemesis (i ja sam čovjek odnosno griješiti je ljudski). Ali,uspoređivati ga na bilo koji način s lopinom malo većeg kalibra, dr Hebrangom, nije baš pogodak u sridu. I bojim se, nakon ovoga što sam vidio s kandidatom Vukšićem (afera!!) da Damir Kajin nije daleko od istine - pola predsjedničkih kandidata - uhititi!
Eh, kada bi umjesto Bajića na tom mjestu bio čovjek koji ima elementarne kuraže!!???
Danimir

Danimir

Tko je glasao

i baš se nije potrudio da

i baš se nije potrudio da ga i prizna

@Danimir,
čekala sam nekoliko sati da ispraviš ovaj dio, ali kako očito nemaš namjere ispravljati skrećem pozornost da je iz članka vidljivo da je Damir više puta ponovio da je spreman platiti kaznu.

Tko je glasao

@marival Pa kako je htio

@marival
Pa kako je htio i platiti kaznu, u čemu je problem kod Damira K.??Što spominje koliko mu je auto star? Pa možda zbog starosti auta ima problem s volanom,kočnicama, neposlušan je.. i završio je na žutoj traci? Ti n i k a d a nisi vozila žutom trakom, bar malo?Zapravo, uopće ne vidim razlog da se čovjeku koji je elementarno pošten i zaista jedan veliki i hrabri galamđija-borac protoiv mita i korupcije, spočitava neka žuta traka, tim više što je bio spreman platit kaznu, za razliku od Čačića koji se sprdao s policajcem na Markovu trgu!
Danimir

Danimir

Tko je glasao

A sto je taj veliki

A sto je taj veliki galamdzija i borac protiv korupcije napravio s korupcijom 'u vlastitim redovima'? Nisam primjetio da je ikad spomenuo korupciju ili ista napravio na svojoj strani Ucke. Uvijek je sve bilo usmjereno prema onoj drugoj strani. Dalje, osim sto smo od njega u ovoj kampanji culi da bi pola tajkuna trebalo zatvoriti, nikad nismo culi za jedno konkretno ime. Ali, ovcama dovoljno.

Tko je glasao

@martin Pa što bi trebao

@martin
Pa što bi trebao Kajin raditi? Osnovati svoju policiju i - hapsiti? A imena se znaju, treba samo otvoriti novine. Da i bacimo pola u vodu, još ostaje dovoljno likova za privođenje!
Ali, moj Martine, nema u nas ništa bez političke volje odnosno direktive. Dakle, kada Jaca kaže MOŽE onda se to radi.. To se zove "neovisnost" policije i sudstva...
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Danimir, A imena se znaju,

Danimir,

A imena se znaju, treba samo otvoriti novine.

Öekaj malo, pa kaj nisi i ti ko i neki drugi tvrdil, da su mediji u rukama vladajuče stranke i da ne pišu istinu.

Tko je glasao

@skviki Mediji su bili

@skviki
Mediji su bili POD KONTROLOM vladajuće stranke, posebno HRT, "Vjesnik" još i danas. Ostavkom "velikog meštra sviju hulja"(izraz Krleže) maske padaju i mediji sve otvorenije pišu, posebno Jutarnji i Večernji, o nečuvenim primjerima pljačke, mita, korupcije, nefunkcioniranju pravne države - u što su upleteni najčešće HDZ pa i najveći igrači (ministri). Previranja na HRT su znak da i Sutlć i HLO-ZLO moraju otići! Bez slobodnih i profesionalno vođenih medija nema slobodne i demokratske Hrvatske!
Danimir

Danimir

Tko je glasao

@Danimir, kod Damira u

@Danimir,
kod Damira u ničemu nije problem. Možda čita pollitika.com i vidi koliko svi vape za poštenim političarem koji se od politike nije obogatio malo previše pa skuplja glasove na svoje poštenje. Ja inače nikad nisam vozila žutom trakom jer toga u Istri nema ( ako pak ima, onda sam sigurno vozila a da nisam ni primijetila ). U Zagrebu sam prolazila i kroz crveno i žutom trakom do Markova trga, ali je to bilo pod pratnjom policije pa mi se ne računa.

Tko je glasao

U Zagrebu su ponegdje žute

U Zagrebu su ponegdje žute trake nacrtane tako mudro da se čovjek doslovno izlaže smrtnoj pogibelji ako NE vozi po njima.
Radje ću platit globu nego da me satre ZET-ov zglobni autobus. Tko ne vjeruje nek pokuša vozit po Hrvatske bratske zajednice od Mosta slobode prema Lisinskom i nek skrene u prvu desnu ulicu. U špici po mogućnosti. ;-)
(Isključivo na vlastitu odgovornost.)

@martin, samo naprijed! Možemo o tvom pokušaju snimit i dokumentarac. Radni naslov: "Prometni propisi vs Zdrava pamet - 1:0"

I da znaš da ću (vjerojatno) glasat za Kaina. Jedina alternativa mi je Jurčević, al me strah da nam draga državica ne produži u totalni fundamentalizam. To što je netko (možda) dobra osoba ne znači da bi bio i dobar predsjednik.

Tko je glasao

@martin Ni na kraj pameti

@martin
Ni na kraj pameti mi nije braniti Kajina koji je počinio prometni prekršaj i baš se nije pootrudio da ga i prizna, pa se možda i ispriča u smislu kako piše nemesis (i ja sam čovjek odnosno hgriješiti je ljudski).kalinbraAli,uspoređivati ga na bilo koji način s lopinom malo većeg kalibra, dr Hebrangom, nije baš pogodak u sridu. I bojim se, nakon ovoga što sam vidio s kandidatoim Vukšićem (afera!!) da Damir Kajin nije daleko od istine - pola predsjedničkih kandidata - uhititi!
Eh, kada bi umjesto Bajića na tom mjestu bio čovjek koji ima elementarne kuraže!!???
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Pročitaj, molim te,

Pročitaj, molim te, Bandićev životopis na njegovoj stranici...

http://www.milanbandic.com/biografija.html

Pred tim je sve drugo minorno. Kakav Kajin i krivo svrstavanje i žuta traka...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci