Tagovi

Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative?

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je da je 27. veljače 2017. primilo notu veleposlanstva SAD-a u Zagrebu koja se tiče tužbe u predmetu „Lalich et al. v. Republic of Croatia“, a pokrenut je pred Okružnim sudom Sjevernog okruga Istočnog područja Illinoisa.

Navodi se da se radi o tužbi koja je sudu u Chicagu predana 31. svibnja 2016., a kojom se od RH traži 3,5 milijardi dolara odštete za naknadu štete koju su pretrpjeli hrvatski Srbi, Romi i Židovi tijekom Drugog svjetskog rata.

U zadnjih četvrt stoljeća obilno se ulagalo u ustaški revival od izvođenje ustaštva na hrvatsku javnu i političku scenu, provedene fašističke kontrarevolucije pod vodstvom Franje Tuđmana, koja je rezultirala izgonom gotovo 400.000 Srba, „hrvatske domovinske vojske“, kvislinga izjednačenih u pravima s antifašističkim borcima, preko naziva novčane jedinice, ruku podignutih na nacistički pozdrav, pozdrava „Za dom!“ s odzivom „Spremni!“, proglašavanja antifašizma zločinačkom ideologijom …

Mediji su prepuni promocije fašizma, kreature u crnom se postrojavaju, prijeteći se okupljaju i uz dernjavu ZDS marširaju Zagrebom pa i s plinskim bocama.

Gotovo bez odziva politike i represivnog aparata.

A onda se čudimo kad se javljaju neki koji sami iz tzv. NDH vuku teške ožiljke na duši ili njihovi potomci vide u današnjoj Hrvatskoj sve ono što do 1990., odnosno Tuđmanovog dolaska na vlast, nisu vidjeli i odlučuju se za te boli i izgubljenu imovinu tužiti RH, koja se kroz retoriku i postupke njenih političara tvorno pokušava prikazati svijetu kao pravna slijednica tzv. NDH, jer je sramota biti pravnom slijednicom Titove Jugoslavije, odnosno SRH. Jer da to nije sramota ne bi predsjednica lupetala o jugoslavenskom totalitarizmu, „jugo-komunističkom zločinačkom režimu“, ORJUNI i orjunašima, ne bi iz Predsjedničkih dvora izbacivala bistu simbola antifašističke borbe, maršala Tita, niti bi odlikovala Nikolu Štedula …

O da, pisao sam ja na mojem blogu o tom „kapitalu“, koji je počeo ulagati Franjo Tuđman, a nastavili njegovi apologeti:

„Uzdizanje zločinačke tvorevine i zločinačkog režima kakav je bio onaj u tzv. NDH, a sotoniziranje ratnih pobjednika, partizana, a posebno proglašavanje Tita monstruoznim zločincem, moralo je izazvati odjek.

A odjek je bilo i ono traženje odštete već obeštećenih Volksdeutschera, Austrijanaca i Nijemaca, kojima su se onda pridružili svojim zahtjevima i Talijani, koje njihova država, ne poštujući sporazume sa SFRJ, nije obeštetila.

Ali gledajući one gadove na blajburškom polju, one uniforme, one zastave i onu simboliku, nije teško zaključiti da će se pljuvanju ratnih pobjednika, onih koji su omogućili opstanak hrvatske države, pridružiti drugi ratni gubitnici, pogotovo oni iz Italije.
Najprije su iz tih orkestriranih, zapravo zahtjeva za revizijama međudržavnih sporazuma zaključenih između R Italije i SFRJ, bili isključeni predstavnici službenih talijanskih vlasti, a u zadnje vrijeme vidimo da su službene vlasti čak preuzele vodstvo u toj raboti. Sljedeće će biti zahtjev za povratkom "otetih" talijanskih teritorija, koje su im "krvožedne jugoslavenske komunističke vlasti" silom oduzele. Talijani bi čak mogli i u Hrvatskoj pronaći saveznike za ostvarenje tih svojih nastojanja među proustaškim hrvatskim smećem koje i jest glavni krivac što talijanska iredenta tako agresivno diže glavu.“ (10. 02. 2008.)

„I sad trebalo je investirati u boljitak domovine i svih njenih građana, pa je država prvo krenula s nematerijalnim investicijama raskrčmivši ugled odbacivanjem antifašizma i prihvaćanjem fašizma, odnosno njegove hrvatske inačice, ustaštva.

Ta „investicija“ je ubrzo počela rentirati „kamate“ kroz zahtjeve Volksdeutschera da im se isplate, već jedanput isplaćene naknade za oduzetu imovinu, a Talijani odnosno optanti nisu zaostajali, iz svijeta, pa i najbližeg susjedstva, počeli su dolaziti zahtjevi da se RH proglasi pravnom slijednicom tzv. NDH i od nje zatraži ne samo isprika već i isplata obeštećenja i ne samo Židovima, nego srodnicima svih koji su stradali u ustaškim logorima smrti.
Prisjetimo se samo riječi talijanskog predsjednika Napolitana i njegovih optužbi izrečenih pred nešto više od četiri godine na račun Hrvatske i Hrvata.
I pitanje je kako bi se stvari na tom planu dalje razvijale da nije bilo Mesićevog žestokog i dobro utemeljenog odgovora, jer je bilo očito da bi Italija najradije obezvrijedila Osimske sporazume.“ (17. 10. 2013.)

„Ovaj puta ćemo o političkom “kapitalu”, jer i tako možemo nazvati političko djelovanje u cilju “ulaganja u budućnost” kroz uspostavu države vladavine prava i izgradnju države blagostanja za sve.

“Kapital” koji je od uspostave višestranačja obilno “ulagan” i koji “rentira” visokim “prinosima” zove se ustaštvo, kulminaciju smo doživjeli kroz blokadu državnog vrha od “stožerlija” u Vukovaru u ponedjeljak 18. 11. 2013. i u utorak, 19. 11. 2013., navečer kad je po završetku nogometne utakmice protiv Islanda razdragani Josip Šimunić, koji je ustaštvo upio s majčinim mlijekom, ustaškim pozdravom “Za dom!” pozdravio jednako razdragano mnoštvo na tribinama, koje mu je gotovo unisono odgovorilo gromkim “Spremni!”.“ (24. 11. 2013.)

Reakcije iz svijeta na buđenje fašizma u Hrvatskoj nisu izostajale, ali hrvatske vlast su se, ako izuzmem već spomenutu svojedobnu oštru reakciju Stjepana Mesića na izjavu talijanskog predsjednika G. Napolitana, pravile kao da se to njih ne tiče.

No sada je uslijedila tužba grupe američkih državljana, pred američkim sudom, koji se proglasio nadležnim i optužbu prihvatio.

Hoće li MVEP u svojem očitovanju, koji će iznoseći navode iz preambule ustava RH, uspjeti obezvrijediti navode iz optužnice i pred američkim sudom dokazati da RH nije pravna slijednica tzv. NDH, već da je uspostavljena odlukama ZAVNOH 1943. kao plod antifašističke borbe hrvatskog naroda, ostaje da se vidi. Dodatnu „težinu“ dokazivanju antifašističkog karaktera RH predstavljat će bivši član „Ustaške uzdanice“ i svojedobni promotor ustaštva, ministar Davor Ivo Stier.

Komentari

Nadam se da će taj "sud"

Nadam se da će taj "sud" presuditi da je Republika Hrvatska pravni slijednik NDH.

Pa da tada završimo priču za sva vremena.

Tko je glasao

RH nije pravni sljednik NDH.

RH nije pravni sljednik NDH. To nije pitanje ideologije, nego prava.

Btw kako je to neki dan simpatično rekao M. Holjevac, ako Hrvatska jest sljedica NDH i mora plaćati odštetu, onda molim lijepo nek' nam se vrate natrag kompletni teritorij BiH, Srijem, Zemun, Boka... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

MKn, ne misliš valjda da je

MKn, ne misliš valjda da je moje uvjerenje kako je RH pravni slijednik NDH?

Očito nisi razumio moj cinizam i sarkazam.
Nemam volje pisati dnevnik o toj "tužbi" i eventuallnoj presudi koja bi uopće nekog na bili što obvezivala
... a ponajmanje čitati nekakve blesave komentare pojedinih blesana ovdje nakon tog dnevnika.
Blesane, koji o politici znaju manje nego li Marica o grbavom qu....

Usput, odličan je potez ta tužba...
Samo nekima je jasno, očito je, da tužbu financira RH a službeni potpisnici tužbe su ljudi koje je RH platila i kupila...

Sam zaključi zašto!!??

Nooo, to razumiju samo oni koji uistinu nešto znaju...
... u te koji bi mogli i trebali znati ubrajam i tebe.

Imam previše posla...paaa:
Lijep pozdrav!

Tko je glasao

NDH do Zemuna...

... i neka se vrate Dalmacija, Istra i Rijeka majčici Italiji...

Tko je glasao

Glupane, nakon pada Italije

Glupane, nakon pada Italije 1943. je Dalmacija i ostalo bila što...???
Što, čija? Pod čijom ingerencijom, koje države? Hrvatske, tj. NDH!
Ili su tvoji četnici i partizanska gamad tamo uspostavili državu? Civilnu i pravosudnu vlast?

Tvoj kralj i njegova Yu su prodali Italiji sve to a u hrvatsku je to isto vratio dr. Ante Pavelić! Ostalo su puste bljezgarije komunističke dijareje.

Ajde dečec, igraj se ti hvatanja pokemona a ne pačaj se u ono što je za tebe "špansko selo".
Tj. - odjebi!

Tko je glasao

nanervirani ustaša?

Istina, poznata je čvrsta sudbena i vojna vlast u Dalmaciji i Istri od 1943. do 1945. godine :) Još se danas pjevaju pjesme o tome, barem na otoku Visu :)

Prijavljujem se suverenom njemačkom redarstvu u NDH... a valjda je zato i Lorković 1943. od Nijemaca čuo da lijepo odjebe sa svojim NDH-zahtjevom o Dalmaciji i Istri :)

Stvarno je smiješno kako lako postaneš prostak... k'o da si iz šume došao...

Tko je glasao

@zaphod, ne pravi se ni

@zaphod, ne pravi se ni pametan ni fin jer ni jedno ni drugo nisi niti si ikada bio.

Tko je glasao

@Otpisani, Zaphod je ne samo Srbin nego fašist velikosrpski

Otuda njegova mržnja prema svakoj Hrvatskoj. Naravno da nije nikad bio pametan, ali zao i pokvaren do srži jest, nije to od Boga nego od roda.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

lako za mene...

... ja sam grozan, to se zna... ali ti, ovako uljuđen i obrazovan Hrvat. državni dužnosnik, na plaći poreznih obveznika, čovjek bi očekivao nešto više...

Tko je glasao

Srpski kralj ih je prodao još

Srpski kralj ih je prodao još u Rapallu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@ustašuljački idiot

Srpski kralj je prodao ono što nikd nije imao!?
Kretenčino!

Kraljevina SHS je jednostavno bila prisiljena potvrditi sve ono što je 1915. u Londonu dogovoreno s Kraljevinom Italijom.

Tko je glasao

Silovanje pameti

Znači srpski kralj je bio "prisiljen" prodati Dalmaciju, a Pavelić nije, nego je dao dragovoljno? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

To je logika čobana martologa, čemu čuđenje?

Ista logika po kojoj je Pavelić podijelio djelove Hrvatske jer nije volio Hrvatsku, a čobani nam oteli 45% Hrvatske jer su dragi i pošteni.

Za vrijeme Pavelića Hrvatska je bila 45% veća nego za vrijeme fašističkog smradnog užasa komunizma. Toliko o smrtnim neprijateljima Hrvata.

Ovo je tema za ozbiljnu analizu, naime ovaj spin o Paveliću koji je kao izdao Hrvatsku, a komunisti kao oslobodili i vratili Hrvatskoj dijelove teritorija je oboriv činjenicom o duplo manjoj Hrvatskoj nakon "oslobođenja". To je služilo u svrhu odvraćanja pažnje od toga koliko su nam oteli terirtorija svinjari, ali polako, There will be blood, a čobanluk će da bidne opet pašaluk.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Prisiljena? Pa što se ti

Prisiljena?
Pa što se ti tvoji četnici i tvoj kralj nisu oružjem borili za taj prekrasni dio tvoje Kraljevine?

Prvi koji se oružjem borio za taj dio Hrvatske je Jure Vitez Francetić... zato mu i je Pavelić naštimao smrt... jer Paveliću tada nije pasalo (1941 - 42) ratovati protiv Benita debila.

Tko je glasao

A Pavelić je mrzio Hrvatsku, jel četnička fukaro?

Pa je dao dijelove Hrvatske iz mržnje Italiji? jel fukaro?

NDH Površina
- 1941. 98.572 km²
- 1943. 102.771 km²

Republika Hrvatska nakon što su velikosrpski strvinari oteli sve što su mogli oteti

Površina
- ukupno 56 542 1 km2

102.771 - 56.542 = 46.229 km2

46.229 km2 je Hrvatska manja nego za vrijeme NDH. U postotcima braća strvinari i svinjari oteli su Hrvatskoj 44.98253398332214% teritorija. Dakle 45%.

I onda se još usuđuju spominjati Pavelića i NDH kao one koji su nanijeli štetu Hrvatskoj.

Mrš fukaro četnička.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

iju izričaja....

... nema do Hrvadtscke uljudbe.

Kao što rekoh, ponekad čovjeku bude žao što NDH nije ostala do kraja rata, bez antifašizma i oslobođenja, pa da vidimo koliko bi današnja RH imala km2.

Tko je glasao

Da je među HR partizanima

Da je među HR partizanima pobijedila Hebrangova hrvatska struja, a ne "jugoslavenska", Staljin bi priznao Hrvatsku kao sovjetsku republiku u NDH granicama. U tome i jest bio pravi razlog sukoba s Titom, kao i selidbe centrale KPJ u Beograd.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

a Hebrangova hrvatska struja je...

... antifašistička bila... ili ustaška?

O tome ti i govorim, nema današnje RH bez antifašizma u WW2. Samo to.

A to da bi Staljin priznao... koje granice NDH... one do Zemuna i to? Staljin bi priznao kvislinšku tvorevinu uz (hipotetski) srpski antifašistički pokret? Ajd da mi je i to vidjeti...

Tko je glasao

???

Kakav te srpski kralj spopao, pa otkad to NDH priznaje srpskog kralja?

Kako si ti loš ustaša, kako si loše ovo pokušao obraniti, čuš sad rapalski ugovori odjednom vrijede, zločesti srpski kralj, živjela NDH do Zemuna, ali rapalske ugovore ćemo poštivati :D

Zato postoje Rimski ugovori, nešto si pobrkao...

Na ovo fakat samo Laganini može pasti...

... čovjeku (kad vidi tebe) stvarno padne na pamet ideja - Kako bi izgledala današnja Hrvatska da tijekom WW2 nije postojao hrvatski antifašizam - dakle osnivanje NDH i svega kako je započelo - te konačni pad uz "jedine prave antifašiste Srbe", Crvenu armiju i čerečenje poraženih...

Tko je glasao

Zaphode jadniče jadni

Rapalski ugovori su vrijedili koliko god se mi opirali. Jadniče jadni Zaphode Svinjarski kralj je bi bio kralj Jugoslavije ma koliko se mi opirali, a takvi kao ti prijevarom su ga i ustoličili kao gospodara života i smrti Hrvatima.

Jadniče jadni Hrvatska je i onda bila mala i nije mogla ništa protiv zaplotnjačkih Londonskih ugovora koji su doveli do Rapalskih ugovora, a kojima su Italiji pripojeni Trst, Gorica, Gradiška i dio Kranjske, Istra (osim dijela općine Kastav), grad Zadar, otoci Cres i Lošinj, Lastovo i Palagruža, te je stvorena Slobodna Država Rijeka.

Jadniče nepismeni i neobrazovani, Hrvatska je i u početku ww2 bila mala i možemo mi sad lamentirati koliko hoćemo ali Italija je bila velesila i rat sa Italijom značio je rat i sa Njemačkom, idiote, a tvoj kralj je posalo u Berlin Ivu Andrića koji se sastao sa Hitlerom i održao srcedrapajući govor njegovom veličanstvu i njegovoj mudrosti Hitleru, to ako pokušaš vrludati mudroserinama o nekima koji su bili drukčiji i da te odmah vratim u tor stoko komunjarska.

Narano da bismo mi svi voljeli da je Hrvatska do Tokija na jednoj strani i San Franciska na drugoj i do polova na ostale dvije strane, ali nije, jbg.

No NDH je ipak bila ovolika pajacu i agentu svinjarske dinastije, gledaj i crkni:

dru-granice_620x0

Croatia_41_45_en
image hoster

Pogledaj gnjusu velikosrpski kolika je bila Hrvatska, a kolika je sad kad su vaši strvinari oteli sve što su oteli. Strvinarski agentu, Hrvatska će opet biti velika država, a vi ćete svinjari i strvinari prema Tarabića proročanstvima i prema Bogu i pravdi svi moći stati pod jednu šljivu.

I ovo su rekli: '... Na našim granicama i preko njih nova nacija će se pojaviti... biće dobri i pošteni ... i odgovoriće na našu mržnju sa razlogom... vodiće računa jedni o drugima kao o braći... A mi, u našoj ludosti, pokušaćemo ih pokrstiti sa našom vjerom... ali, zalud...'

Dakle svinjarski agentu, pogledaj i reci kolika je bila NDH, a koliko su je tvoji svinjarski strvinari to proširili pa da ti toliko seruckaš nepismen.

dru-granice_620x0
free upload image

Gle velikosrbine, ti imaš pravo voditi velikosrpsku politiku, ali istinu i činjenice ne možeš ignorirati, bez obzira koliko mrziš Hrvatsku i Hrvate.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

retardant...

... i gdje su tu Istra, Dalmacija i Rijeka? A o tome se vodi rasprava, ako se dobro sjećaš... ako ide Zemun, onda nema Istre, Rijeke i Dalmacije...

a da ne spominjemo da zapravo nema niti NDH ispod linije razgraničenja...

S kim se ja raspravljam... čuš velesile Italije i Njemačke... zanimljivo kako se toga antifašisti nisu bojali - pa smo dobili SR Hrvatsku, s granicama (koje imamo danas) s himnom (koju imamo danas) i Saborom (koji imamo danas).

Kao što rekoh, baš bi bilo fora vidjeti kako bi izgledali ovi krajevi da nije bilo hrvatskog antifašizma, bi li Hrvatske ikada više uopće postojalo, mudrače.

Tko je glasao

Smeće četničko, piše lijepo "Istra osim dijela općine Kasatav"

Fukaro otvoreno četnička pišu i otoci, a lijepo sam naveo da je ostatak otišao Rimskim ugovorima, četniče.

Antifašizam je bio u nekim krajevima poput Dalmacije donekle i pozitivna pojava, na kontinentu i u Istri primjerice antifašizam je bio koljačka rulja iza koje nisu ostali Hrvati ni Talijani, a ni svi ostali nesrbi, fukaro četnička.

Srbine, Hrvatska je bila pola Europe, Hrvatska nije odjednom s neba pala fukaro i dok smo mi vas čobane spašavali i pokušavai naučiti kulturi vi ste uporno rovarili i ubijali Hrvate u milijunima, to je naslijeđe tvog komunjarskog antifašizma kojega se i Europa odriče kao govna koje se mora izbristai iz povijesti, jer je govno i čak je i fašizam je za vašu varijantu antifašizma civilizacijski iskorak od 10 tisuća godina.

Hrvatska će graovino postojati dok ejs vijeta, postojala je i postojat će, možeš se ti ubiti ali Hrvatska će postojati vama četnicima fašistima uprkos.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

kontinentalni antifašizam...

... veliki komunjarski koljač Franjo Tuđman...

Ja ne znam gdje si ti povijest učio, ali Hrvatska nije postojala samostalno prije WW2, dakle jest kvislinška tvorevina, te se - dolaskom srbočetnika, ruske Crvene armije i antifašističkog koljača Franje Tuđmana ne bi dobro provela nakon poraza u ratu.

Znam da je komplicirano... a ovo "postojala je i postojat će" spada (prema mom skromnom mišljenju) u psihički poremećaj. Tvoj.

Tko je glasao

Hrvatska jest postojala i postojat će, Šešeljev sine

Čitaj jadniče : https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_povijest

Drago mi je druže četniče da si otvorio sve karte, drago mi je zbog drugih ovdje, a ja već odavno znam tko si što si i što radiš, čobane.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

insajderske informacije

Uopće ne sumnjam da si pun informacija iz prve ruke, kulturni momčiću.

Tko je glasao

Odakle bi on znao za Rapalski ili Londonski ugovor

kad to ne piše na imbecilixu na kojem je on završio srednju uzaludnu?

Kao pokvarena ploča su ovi imbecili, sto puta im daš popis literature koji će pročitati da se ne blamiraju i sto i prvi put se opet blamiraju. imbex.hr mudvaci.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Retardi svih zemalja ujedinite se u mržnji protiv Hrvata

"Ovo je dopis putem kojega se potvrđuje kako je tužba podignuta u SAD-u, Illinoisu, podignuta bez pristanka mojih klijenata te je stoga ništavna, iz razloga krađe identiteta te prevare pred sudom", napisao je Levy.

"Lalich i Kljaic nisu imali pojma o toj tužbi te nemaju nikakvih veza s odvjetnicima koji se navode u tom slučaju", dodaje se.

Levy u nastavku navodi kako su još 3 onih koji tuže Hrvatsku s popisa preminuli te kako je lako moguće da preostali članovi popisa ne znaju da je tužba podignuta.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-odvjetnik-tvrdi-nije-istina-...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Što se četničkoj babi snilo...

"...tužba grupe američkih državljana, pred američkim sudom, koji se proglasio nadležnim i optužbu prihvatio..."

Točno, moderna Hrvatska nije pravna sljednica NDH, Tuđman je jako dobro znao što radi. No, nešto drugo je važnije: taj američki sud, kao ni bilo koji drugi ne-međunarodni sud, nema baš nikakvu ingerenciju nad hrvatskom državom. Ili bilo kojom drugom državom, usput rečeno. To što je sam sebe "proglasio nadležnim" ne znači baš ništa. Da je to moguće, onda bih ja sutra pred Općinskim sudom u Osijeku tužio Srbiju za 35.000.000.000,00 (slovima: trideset pet milijardi) dollara ratne štete u Domovinskom ratu. Baš bi mi dobro došlo :-)

Ta je tužba tragikomična propagandna budalaština, a ni taj sud nije puno bolji. Kakvi su oni koji navijaju da će od toga nešto biti, prosudite sami :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

nadležan

Američki sud je nadležan jer može narediti zapljenu imovine Republike Hrvatske na području SAD-a, ali i šire.

Sve ostalo je nevažno.....

Kada govorimo Općinskom sudu u Osijeku ili bilo kojem drugom našem sudu sve što se imalo reći je rečeno u slučaju INA MOL

Tko je glasao

Američki sud je nadležan jer

Američki sud je nadležan jer može narediti zapljenu imovine Republike Hrvatske na području SAD-a, ali i šire.

Ne može. Hrvatska nije fizička osoba, niti tvrtka, nego država - međunarodni subjekt. Nijedan lokalni sud nijedne države nema ovlasti plijeniti imovinu strane države. Kad bi se to nekim slučajem dogodilo, bio bi to akt agresije, na koji bi bilo odgovoreno recipročno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Namibija

Plemena iz Namibije digla tužbu u SAD protiv Njemačke:

Pretrial conference in German colonial-era genocide case

Tko je glasao

mislila

To je mislila i Argentina.....

Tko je glasao

Ma daj, pa zar stvarno misliš

Ma daj, pa zar stvarno misliš da bi Amerika ušla u sukob s bilo kim zbog lupetanja nekakve šačice četnika..?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

gospodar svemira

To ne bi bio sukob.
Oni su "gospodari Svemira",a mi smo država koja ima malo više od 4 milijuna stanovnika.

Jednostavno kada gledaš iz Washingtona kada oni zafučkaju Hrvatska smije samo pitati koliko visoko moramo skočiti. Ovdje sam ti naveo samo njihov pogled na ovu situaciju.

Kada bi sud u SAD donio odluku da isplatimo četnike, mi bi ih isplatili i ne bi bilo nikakvog sukoba. Možda ne danas ili sutra, ali za 5, 10 ili 50 godina mi bi ih na kraju krajeva isplatili. To ti je realno stanje

Tko je glasao

Ne sporim da Hrvatska nakon

Ne sporim da Hrvatska nakon Tuđmana nema dostojnog političara, ali stvari jednostavno ne funkcioniraju tako. Nijedan lokalni sud nijedne države ne može se ponašati kao međunarodni.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@ustašuljački idiot

Da zaista nema nikog dostojnog da ga na stražnji ulaz uvedu u Bijelu kuću, nego se morju slikati ispred njene ograde.

Tko je glasao

Da mi je kuna za svaki put

Da mi je kuna za svaki put kad si me ovako bezvezno, besmisleno i bespomoćno vrijeđao, bio bih bogat kao Krez :-).

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@ustašuljački idiot

Da zaista nema nikog dostojnog da ga na stražnji ulaz uvedu u Bijelu kuću, nego se morju slikati ispred njene ograde.

Tko je glasao

Što je ustašuljački šljamu ...

... koji dalje od "U" ne vidi?
U 2. Svjetskom ratu na tlu okupirane Kraljevine Jugoslavije, koja činom okupacije i okupatorskog čerupanja nije prestala postojati, vodio se krvavi narodnooslkobodilački rat, koji je uz to imao obilježja međinacinalnog i međukonfesionalnog sukoba uz provedbu socijalne revolucije.
Vlast u Jugoslaviji po završetku rata bil je upravo plod te revolucije.
Kako je ta vlast za svoju ideološku podlogu imala antifašizam i komunističku ideju besklasnog društva, izvršena je "uzurpacija uzurpatora", nacionalizacija i konfiskacija privatne imovine po raznim osnovama.
Tu imovinu nije nikad i nikome trebalo vraćati zato što ona nije pripala nijednom pojedincu, nego je predstavljala općenarodno vlasništvo i bila dio materijalne osnove novostvorenog društva.
Naprotiv, imovinu koju su ustaške vlasti otele Židovim, je trebalo vratiti vlasnicim ili njihovim potomcima ili srodnicima, pa makar poslije bila nacionalizirana. Zašto to nije učinjeno ja ne znam, ali mogu špekulirati da je tome pridonijelo otvoreno svrstavnje Tita i Jugoslavije na stranu arpskog svijeta u sukobima Židova i Arapa.
Uostalom i Ameri, koji vole čekićati po pravima na privatrno vlasništvo, tražili su upravo povrat imovine koju su Ustaše provodeći rasne zakone oteli Židovima, povrat nacionalizirane i konfiscirane imovine poslije rata, gotovo da nisu spominjali.

Povrat te imovine imao bi jednakog smisla kao i povrat imovine izvlaštenom francuskom plemstvu po okončanju Francuske revolucije.
Ako bismo po okončanju revolucije izvršili restituciju, zbog čega je onda ona provođena i zbog čega je prolijevana krv?
A dobro znamo koje su tekovine Francuske revolucije i rado se pozivamo na vrijednosti koje je ona podarila čovječanstvu.
Tko je i socijalistička revolucija iznjedrila potpunu ravnopravnost svih ljudi i naroda i iznjedrila samoupravni sustav vlasti, koji će najveći svjetski ekspert za strukturalne promjene Ichak Kalderon Adizes, bez zadrške prozvati demokratskim socijlizmom.

Tko je glasao

Ludilo brale

"Tu imovinu nije nikad i nikome trebalo vraćati zato što ona nije pripala nijednom pojedincu, nego je predstavljala općenarodno vlasništvo i bila dio materijalne osnove novostvorenog društva."

Ludilo.

Tko je glasao

Pobogu, napisao si 289 riječi

Pobogu, napisao si 289 riječi bez ikakve sveze s mojim postom. Moram priznati, već neko vrijeme se pitam, kako ti se samo da? Ja sam star, znači ti si već praktično jednom nogom u grobu. Koji je to psihopatološki motiv, kakva je to mamutska, dinosaurska frustracija koja te toliko tjera javno praviti redikula od sebe..?

Gubiš vrijeme. Jugoslavenska priča je gotova. The end, das ende, la fin, конец, kraj. Izgubili ste. Nema natrag. Pomiri se sa sudbinom, ništa drugo ne možeš. Ni ti, ni bilo tko drugi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Fukara Feniks hoće reći da je Kraljevina Jugovnoslavija

bila krasna država koju je trebalo sačuvati.

Evo malog govora Ive Andrića, posalnika Kraljevine Jugovnoslavije u Berlinu 1939.

Hitler je Andrića primio u 11 sati i 30 minuta. Andrić je prilikom predaje akreditivnih pisama održao govor:

“Poštovani kancelare,

Čast mi je da Vašoj Ekselenciji predam pisma kojima je Kraljevsko Namjesništvo, u ime Njegovog Veličanstva Kralja Jugoslavije, moga uzvišenog Suverena, izvoljelo da me akreditira kod Vaše Ekselencije u svojstvu svoga izvanrednog poslanika i opunomoćenog ministra, kao i opozivna pisma mog prethodnika gospodina Cincar Markovića.

Smatram za naročitu sreću što mi je Kraljevsko Namjesništvo povjerilo taj zadatak. Odnosi dobrog susjedstva, kao i živa privredna i kulturna razmjena dobara između Njemačke i Jugoslavije odgovaraju potpuno željama i namjerama Kraljevske vlade, i ja sam naročito povlašten što mi je Kraljevska vlada dala dužnost da rad mog prethodnika na tom dijelu nastavim, a u cilju produbljenja i učvršćenja tih prijateljskih odnosa i uzajamnog poštovanja koje vlada između oba naroda.

Dozvolite, gospodine kancelare Reicha, da uvjerim Vašu Ekselenciju da ću sve svoje snage posvetiti tom zadatku koji predstavlja jedan od značajnijih ciljeva vanjske politike moje vlade. Slobodan sam izraziti nadu da mi blagonaklona podrška Vaše Ekselencije neće nedostajati u vršenju moje dužnosti.

Predajući Vašoj Ekselenciji moja pisma, koristim ovu svečanu priliku da izrazim u ime Njegovog Kraljevskog Visosti Kneza Namjesnika, Kraljevskog Namjesništva i Kraljevske vlade najljepše želje za osobnu sreću vaše Ekselencije, koja s toliko uspjeha i dostojanstva stoji na čelu Velikog Reicha, kao i za dobro i napredak njemačkog naroda”

Više na narod.hr: http://narod.hr/kultura/13-ozujka-1975-umro-ivo-andric-sporni-govor-pisc...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Feniks, Tko je i

Feniks,

Tko je i socijalistička revolucija iznjedrila potpunu ravnopravnost svih ljudi i naroda .

Nek kaj, puno ljudi je osjetilo tu ravnopravnost, samosi Zaboravil napisat da su neki bili ravnopravniji.

Anka Berus je imala na Tuškancu 5 garaža, a oni ravnopravni su spavali u barakama.

Drugi partijski funkcioneri su imali ogromne stanove po gradu, a na Pantovčaku i Tuškancu su uživali ogromne vile sa poslugom.

Jebemti jednakost.

Tko je glasao

@Skviki

Tita si preskočio, a što je tek taj imao!?
A nije se morao slikati pred ogradom Bijele kuće.

A što su tek potomci naslijedil!?
Budaletino!

Tko je glasao

Feniks, Ti si bolestan. Idi

Feniks,

Ti si bolestan. Idi bre pa se leći.

Tko je glasao

Da, trebao si podići tužbu,

Da, trebao si podići tužbu, treba se pisati, govoriti o šteti koju su napravili a to je cilj te američke tužbe, da se piše o Hrvatskoj samo najgore, kako će završiti neće biti nikoga briga, previše je informacija da bi normalni amerikanac pročitavši vijest kako je Hrvatska tužena za ratne zločine pratio i čekao kraj suđenja, ne zanima ga, a podsvjesno, loše mišljenje o Hrvatskoj je stvoreno.
To Srbi rade konstantno od 1990. a blesavi Hrvati se bave partizanima i ustašama osim kad im netko sa zapada nabije na nos ustaštvo onda odjednom više ne znaju tko su, što su bili ti izdajnici i vade se na AVNOJ, Jajce 1943. antifašizam, pobjednike partizane, saveznike zapada u borbi protiv nacista.
Jadno !

Tko je glasao

Da, trebao si podići

Da, trebao si podići tužbu...

Na kraj mi pameti sramotiti se i bacati novac. Takva tužba ne može uspjeti.

To Srbi rade konstantno od 1990...

Od 1945. Ili možda čak i prije.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

izgubiti

Ovi koji nas tuže će izgubiti.

Kada bi znao što ja znam tada bi bio svjestan da tužitelj nema nikakve šanse i da bi sve trebalo završiti na prvoj sudskoj sjednici.

Normalno druga stvar je što će naše "bistre" glavice izmisliti, ali to nije moj problem...

Tko je glasao

Potpuno nebitno hoće li

Potpuno nebitno hoće li izgubiti ili dobiti, ogromna šteta je napravljena a još kad se netko u USA sjeti da NDH nikad nije potpisala
kapitulaciju i da rat proglašen od Hrvatskih izdajnika još uvjek traje mogli bi ga završiti jednom odlučnom "balkanskom olujom".

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci