Tagovi

Kalmeta i Sanader – ko tu koga DRŽI ZA JAJA :-)

DESETKA se čeka u Zadru i okolici !!!

Do sada je bila SEDMICA, što je samo po sebi bilo izvrstan rezultat, ali sad se ide na DESETKU !!!
Što će, u slučaju da (ne daj Bože !) pobjedi HDZ-a na izborima stvoriti gadne probleme Ivi Sanaderu !!!

Da ne kažem JAJOBOLJU ;-) !!!

Ako niste shvatili, spomenute brojke se odnose na broj osvojenih saborskih mjesta u IX izbornoj jedinici - osvojenih od strane HDZ-a, naravno (UPDATE: mrak kaže da nije 7 nego 9, i nije 10 nego 11 - ja mu vjerujem i zahvaljujem na ispravci, al' nek' ostane zbog "umjetničkog" dojma :-).

A za cijelu ovu priču je kriv moj vrend Kruško jer mi je prvi otvorio oči na području „izborne matematike“ u ogranku koji se bavi pitanjem „proporcionalnosti između političke moći lokalnog šefa i broja osvojenih saborskih mjesta na njegovom lokalitetu“.

Vrend je osnovni zaključak izrazio otprilike ovako: „Kalmeta kontrolira 7 ručica u Saboru i Sanader tu činjenicu mora respektirati – zdravoseljački govoreći, drži ga za jaja“ :-).

Heh !

Malo nategnuto, reklo bi se. Ipak je Sanader neupitni gazda u HDZu !?

Da, ali ... (uvijek ima ali).

Ovaj ali počinje s posjetom Zvone Radikalnog zadarskoj bolnici prije nekoliko dana. Majci su našli tumor na dojci, i nije bilo druge nego na operaciju. Prvi nalazi su dobri, ali kako pričamo o hrvatskom zdravstvu, konačni i precizni rezultati će biti za tri tjedna (kažu da se u Zagrebu čeka tjedan dana !).

To je druga priča, a ono što je ovdje bitno je da je Zvone Radikalni PAO NA GUZICU kad je došao u zadarsku bolnicu !!!

Iskreno sam se (pozitivno !) zaprepastio – k'o da sam uletio u Star Trek Enterprise !!!!

Sve fasade glajnc nove, izgrađeno i nekoliko novih zgrada, vrtovi s klupama sređeni tip top, ostakljeni ulazi s pokretnim vratima i svježe ispisanim natpisima, mramor na ulazima s rampama za invalide, ....

A TEK KAD SAM UŠAO NA ODJEL KIRURGIJE !!!

„Jel' bi ja mogao naletiti na jednu operaciju, onako usput“ :-)))). Sobe sterilno čiste, sve gajnc novo, u svakoj sobi TV, sobe dvokrevetne i trokrevetne, odjel intezivne njege (poćirio sam kroz prozorčić ;-) ko u „Hitnoj službi“ !

I onda mi sinula vrijednost SEDAM HDZovih ručica (via Zadarska županija) u Saboru !

I zašto će ih u novom sazivu možda čak biti i DESET !

Džaba priče o korupciji, džaba vozača-reketara, džaba 150 milijuna „ekstra“ (u svoj džep) na Kalmetini, džaba SVE !!! Birači u Zadarskoj županiji (a pogotovo u Zadru !) imaju STO SEBIČNIH razloga zašto i dalje glasati za HDZ i „Mistera 10 posto“ !!!

A onaj jedan jedini razlog protiv, jezgrovito sažet u riječi POŠTENJE ... on neće biti dovoljan ! Uostalom, ja nekako Hrvate i ne doživljavam previše poštenim narodom. Je li to uvjetovano geografijom (Italija, Grčka, Španjolska – hmmmm !?) ili naslijeđem komunizma, ja ne znam, ali znam da je „bending the rules“ nama Hrvatima u krvi.
Jer, razlika između podmićivanja policajca sa 100, 200 ili 1.000 kn da bi se izbjegla zaslužena kazna i stavljanja 150.000.000 državnih kuna u svoj i džepove svojih „suradnika“ je SAMO KVANTITATIVNA !!!

Kvantitativno je razlika DRASTIČNA, I'll grant you that :-). Ali je i dalje samo kvantitativna i principijelno se radi o istoj stvari !!! (a nekako je ovo drugo i „lakše“ jer se u prvom slučaju ipak daje vlastiti novac !).

Stoga će IX izborna jedinica za opoziciju biti tvrd orah ! Možda se, doduše, i ugodno iznenadim, ali sam skeptičan.

Pogotovo zato što će Kalmeta uskoro realizirati još jedan svoj trijumf !!! Iako je ministar rekao da će „cesta biti otvorena kad bude gotova“ (ie. misli se na spojnu cestu autoput – Gaženica, tako dragu Zvoni Radikalnom) , ja se sve nešto mislim kako će se eto tako, baš nekako „slučajno“ dogoditi da cesta bude „gotova“ par dana pred izbore ;-))).

Jer, ja sam se sa starim provozao po toj cesti još ovo ljeto ! Falilo je samo par kilometara asfalta. I pri tome mi je jedna stvar upala u oko - NIGDJE SE NIŠTA NIJE RADILO !!! Turistička sezona baš i nije neki izgovor jer je autocesta sasvim odvojena i ne dira lokalni promet, a radovi koji zahtijevaju masovni prijevoz materijala su već bili gotovi !

Eto, neki dan sam shvatio ! A i tu mi je vrend otvorio oči (zlata mi vridi !).

Suma sumarum (and I stand to be corrected !!!) – prilično sam siguran da je ministar Kalmeta sa svojim „suradnicima“ lijepo naštimao završetak radova kako bi se poklopio s izborima te stoga uskoro očekujem otvaranje !

Konačni rezultat: 10 minuta vožnje manje za Zvonu Radikalnog kad ide doma u Sukošan, par stotina (tisuća ?) glasova više za HDZ i 150 milijuna kuna manje u državnom budžetu !!!

Ali i prilika gosp. Pančiću da ponovno malo bude u žiži javnosti (nekako mislim da ne bi trebalo biti preveliki problem doći do dnevnika radova i provjeriti kako je išao tijek izgradnje ;-).

Vidjeti ćemo ...

P.S. Onima koji su na večerašnjem Dnevniku vidjeli da je cesta već „otvorena“ :-), samo poručujem „Šprajc je CAR“ !!!

P.P.S. I jedan savjet za zadarske SDP-ovce (silverci ;-) – nemojte prihvatiti visoko-principijelan stav svog vođe Milanovića i odustati od, kako on to (ponešto krivo, ali i ne sasvim kad se radi o HDZu !) kaže „klevetničke kampanje“ (a u biti se radi o provjerenom principu negative ads marketinga) !
JEDINA NADA Vam je da u građanima Zadra potaknete crva – "Je, u Zadru se puno toga lipoga izgradilo, ali se mogli i za 150 milijuna više“ !!!

Komentari

Evo kako ju je konačno

Evo kako ju je konačno otvorila hobotnica:

Tko je glasao

Sad bih triba početi sa

Sad bih triba početi sa "što san van ja reka'" :-)))

Otvorilo ju, potiho doduše, ali otvorilo !!! A neka, kao što rekoh 10 minuta manje vožnje ...

Tko je glasao

Šta je stvarno otvorena?

Šta je stvarno otvorena? Nije valjda frajer malo zeznuo Kalmetu ili je to ovaj ionako htio obaviti tiho, u što sumnjam. Nisam baš pratila vijesti, pa mi je promaklo.

Tko je glasao

Ali prije Kalmete otvorio je

Ali prije Kalmete otvorio je Šprajc - za kontrolu štete valjda

Tko je glasao

Jednom sam gledao Genijalce

Jednom sam gledao Genijalce na HTV - to je ono kada Gobac, Maja i ekipa pogađaju što koja riječ znači - imali su riječ iz Imotskog i nije slučajno da je od tamo - MUDOVEZ - obrazloženje je bilo to ti je kad jedan drugog drže za jaja u pat poziciji. Meni se čini da su Žužul, Kalmeta i ekipa u totalnom mudovezu:-)

Tko je glasao

Još samo malo pa će HDZ i

Još samo malo pa će HDZ i tako dobivati 102% glasova a onda je to lako preračunati u saborske mandate.

Tko je glasao

Postoji jedan vrlo realan

Postoji jedan vrlo realan scenarij koji se može dogoditi. HDZ će izgubiti izbore, a u IX. izbornoj jedinici ostvariti dobar rezultat. Nakon toga slijedi razvlaštenje Sanadera i inauguracija Kalmete u predsjednika HDZ-a.

Inače, vidio danas sučeljavanje kandidata u IX. izbornoj jedinici. Ukupno 13 pitanja. Ostojić(SDP) poentirao u pet, Kalmeta(HDZ) u tri, Zrilić(HSLS-HSS) u jednom i četiri pitanja neriješeno(između Ostojića i Kalmete). Kotlar(HSP) nedovoljno borben, pružao podršku Kalmeti(čak se i došaptavali), Mišlov(HNS) preimpresioniran sučeljavanjem i s jako lošim nastupom(šteta, jer znam da može i bolje).
Ostojić i Kalmeta apsolutno dominirali sučeljavanjem. Mišlov i Zrilić krenuli sa raspravom na osobnoj razini, ali su se naknadno primirili. Kotlar, čiji automobil je prije nekog vremena letio u zrak, nije smogao snage(jer je dožupan u Zadru u koaliciji s HDZ-om), izraziti nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u Zadru. I Kalmeta i Kotlar i Mišlov i Zrilić su izrazili zadovoljstvo sigurnosnom situacijom u Zadru, a jedini koji se nije pomirio s takvom ocjenom je Ostojić koji je još istakao da imamo gadan problem ako grad u kojem je 15 automobila letilo u zadnjih par godina u zrak(a nijedan počinitelj nije uhićen) proglašavamo sigurnim i mirimo se sa takvom situacijom.
Ukupna ocjena, Kalmeta i Ostojić jako dobro pripremljeni i s dobrim nastupom, ostali jako loši s tim da je Zrilić za dlaku bolji od Kotlara i Mišlova.
Po viđenom sučeljavanju se da iščitati da će se bitka voditi između HDZ-a i SDP-a, a da će se ostali morati jako potruditi ako misle prijeći izborni prag. Uostalom, tako predviđaju i ankete.

P.S. Kad ćemo na ono pivo?
P.P.S. Činilo mi se logičnim staviti ovaj izvještaj pod tvoj post, ipak si iz ove izborne jedinice, a spominje se i Kalmeta.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Za DC Morićev hit Dino

Za DC Morićev hit Dino Killer 2 nije bilo mjesta?

Tko je glasao

Što je to pjesmica izborna?

Što je to pjesmica izborna?

Tko je glasao

Joško Morić, DC, temeljit

Joško Morić, DC, temeljit u napadima na organizirani kriminal u Zadru tokom ove predizborne i izborne kampanje. Bijaše jednom jedan zadarski liječnik sa sloganom Vrijeme dinosaura je prošlo koji je osvojio neloš postotak na lokalnim, te sukladno postotku preživa svoju dozu paprati u gradskoj vlasti.

Morić jedini izabire antikampanju na ovim izborima, pa sam povezao. U principu nemam ništa protiv, dapače, godi njegov lahorčić u eteru.

Tko je glasao

Proslo je vrijeme dinosaura

Proslo je vrijeme dinosaura je ispravan slogan dr.Grgurevica koji trenutno obnasa duznost - dogradonacelnika. Na izborima je njegova "nezavisna" lista dobila ravnih 1220 glasova i na konto toga je upravo on dobio mogucnost biti gradskim vijecnikom te je dobro trgovao i - vrijeme dinosaura se nastavilo. U jos gorem obliku. Jasno, njega su financirali poneki izbjegli iz HDZ-a koji su jucer (13.11.) primijeceni na HDZ-ovom skupu ali i jedan koji je dao nalog svojim nogoloptacima da obuku za zagrijavanje nekakve vjetrovke s HDZ natpisom i sloganima. Trebam li napomenuti da se pomenuti vezuju za lijep niz gradskih afera i poneki djelic kriminalnih dogadjanja u Zadru?
Inace su se te Moriceve optuzbe mogle cuti i preko razglasa kombija koji je vozio gradskim ulicama sinoc (13.11.) u vrijeme odrzavanja predizbornih skupova HDZ-a i SDP-a. I kad je taj kombi prolazio blizu Jazina gdje se odrzavao HDZ-ov skup - gasili bi zvucnike.......

Tko je glasao

I kad je taj kombi prolazio

I kad je taj kombi prolazio blizu Jazina gdje se odrzavao HDZ-ov skup - gasili bi zvucnike.......Ljudi u vlasti ne smiju krasti/I jedni i drugi su nejasni po tom pitanju... nije baš retorika koja Morića izdvaja od ostalih 335 kandidata. Imao je on i zanimljivijih teza koje zvučnici kombija u vožnji ne trpe. Ne bih si želio kvariti dojam o Moriću tvojim viđenjem - rekao bih da je gasio jeku ovih koje ja (ne)spominjem.

Tko je glasao

ispravak netočnog navoda, u

ispravak netočnog navoda, u prošlom sazivu sabora IX je imala 9 sabornika HDZa (dakle 2/3 zastupnika s 46% potpore), po zadnjem pulsu imaju šanse i za 11 (mislim da nije realna ali ne bi bilo fair ne spomenuti)

a glede naslova, koliko ja znam priče o jednom i drugom, mislim da je njima svejedno i da obojca uživaju

Tko je glasao

a glede naslova, koliko ja

a glede naslova, koliko ja znam priče o jednom i drugom, mislim da je njima svejedno i da obojca uživaju
Ma naravno, to ti priča onaj tip s kolodvora, cigo koji spavau vlaku i ponekad je ljubavnica zagreačkim profesorima i poduzetnicima. I kad ga jebeš u guzicu on ti govori, znaš i Kalmeta me tako jebao baš neki nad, ovdje u istom ovom vagonu

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

ova ti je priča bazirana na

ova ti je priča bazirana na osobnom iskustvu ili si ju čuo od onih koji su ju iskusili?!

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Mrak zna o tome...pogledaj

Mrak zna o tome...pogledaj malo više njegovu izjavu..ja sam samo dodao malo pjesničkog opisa na njegovu konstataciju "koliko ona zna priče"

a glede naslova, koliko ja znam priče o jednom i drugom, mislim da je njima svejedno i da obojca uživaju

Samo ne znam da li liberalno i lijevo orijentirani mrak ovo smatra pohvalnim ili je zatucani konzervativac pa se zgraža nad činjenicom da nismo svi heteroseksualci...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

nismo svi

nismo svi heteroseksualci...
Tvoja mentorica Lucija Čikeš se ne bi složila s tobom. Ona zna da je cijeli svemir heteroskesualan...

Tko je glasao

To je sporedno. Bitno je tko

To je sporedno. Bitno je tko jebe u guzicu a tko daje guzicu. E sad ispada da Mrak ima vrlo precizne detalje o tome, izleda da je on tu negdje blizu kad se taj čin događa

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Thx na ispravci (ali da

Thx na ispravci (ali da mijenjam 7 i 10, u 9 i 11 mi je malo blesavo :-). Nek ostane ko pjesnička sloboda...

Tko je glasao

Jos nije rijesen otkup

Jos nije rijesen otkup zemlje koju su oteli ljudima i slijedom toga ne mogu imati gradjevinsku i uporabnu dozvolu a slijedom toga ne bi trebali niti upriličiti otvaranje i koristenje te ceste. Danasnji performance koji je uprilicio Stjepan Gnjec je bio smijesan. Bi li taj tip uistinu otvorio cestu bez potrebnih dozvola i odobrenja?

Tko je glasao

Ma ne, to je uistinu bio

Ma ne, to je uistinu bio performans, i to vrhunski.

Tko je glasao

Damn... kak uvijek trefim da

Damn... kak uvijek trefim da ne pogledam dnevnik kad je nekaj dobroga u njemu. Jel imas negdje snimku tog djela dnevnika bas me zanima. ili bar ukratko rijecim prenesi kaj je bilo. tnx.

Tko je glasao

Ukratko: Šprajc je u

Ukratko: Šprajc je u Dnevniku dao prilog o "kandidatu" (doslovno tako je rekao, bez imena i prezimena !) koji je otvorio Kalmetinu. Bilo ih je desetak, imali su i svečanu vrpcu, prekinuli je i sve po PSu :-)))

Zavalio sam od smijeha, pogotovo zato što sam ovaj post počeo pisati negdje popodne, i manje više je bio gotov PRIJE Dnevnika !!! I onda uleti Šprajc. Uvalio sam djecu ženi i prionuo na posao ;-)

Tko je glasao

LOL vidio snimku ovo je bilo

LOL vidio snimku ovo je bilo predobro :-))). Tnx Zvone!

BTW 4 info, HTV u zelji da sto vise nalikuje na dnevnik.hr stavio je arhivu dnevnika na svoje stranice pa mozete pogledat cijeli dnevnik preko njihovih stranica, arhiva sadrzi dnevnike unazad 7 dana, meni iz nekog razloga ne radi na FF-u pa ako ni vama ne sljaka morete u IE-u http://www.hrt.hr/raspored/dnevnik/

A sad malo crnog humora. Dok sam gledal dnevnik i cekal ovaj prilog bila je vijest o zapljeni droge. Scena je sljedeca

Pokazuju paket droge novinarima koji je zamotan u kaufland novine i dok je policajac razmotavao papir s unutarnje stranice gdje je droga pise velikim slovima "Najveći užitak". Uglavnom scena za pamcenje, ako cijenite crni humor naravno :-))

Tko je glasao

Ali zato Sanader zna i ne

Ali zato Sanader zna i ne dira.
P.S Lik s otvaranjem ceste je pravi. A i ekipa ga je došla snimit. Sjajna diverzija, i naravno Šprajc koji je sveto objavio.

Tko je glasao

Bit će da se Hloverkica

Bit će da se Hloverkica grize sad negdje... a i da ju Ivo masira :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci