Tagovi

Kakva (nesposobna) Vlada, takvi ministri

Kao što Vlada Kukuriku koalicije na čelu sa SDP-ovim premijerom Zoranom Milanovićem nakon pola četverogodišnjeg mandata zaslužuje i nižu ocjenu nego što je dobiva uglavnom namještenim neanonimnim anketama, tako se može ocijeniti i većina ministara. Prije svega treba utvrditi da je Kukuriku koalicija, da bi zadovoljila apetite svojih partnera, povećala broj ministarstava u odnosu na prethodnu HDZ-ovsku garnituru, tako da Hrvatska sa 21 ministrom ima veći broj ministarstava od većine zapadnoeuropskih zemalja, jer jedna Španjolska ima samo 13 ministarstava, među kojima uopće ne postoji ministarstvo turizma, iako je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana.

Ovo je važno napomenuti jer u programu štednje i novih nameta koju Vlada nameće građanstvu ona se ponaša kao da se nju to ne tiče. Sam Zoran Milanović ima ured od 49 ljudi, pa je upitno što oni uopće rade kad premijer iz dana u dan daje besmislene izjave koje katkad graniče s glupošću, poput one antologijske da je Hrvatska slučajna država. Kakav je premijer nije slučajno da su, osim rijetkih iznimaka, takvi i njegovi ministri iz Milanovićevog ideološkog dječjeg vrtića ili iz glavnog partnera HNS-a, navodno liberalnih demokrata. Kako HNS može biti liberalan ako predsjednica stranke i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavljuje da je prošli referendum predstavljao teror i da je protiv civilizacijskih dosega hrvatske države, a jedan njezin član potpis 750.000 birača za referendum naziva „prljavim pokretom“. Kao prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić je opsjednuta idejom Zapadnog Balkana, a ne zastupanjem hrvatskih nacionalnih interesa u međunarodnim odnosima, a posebice se ističe popustljivošću prema tzv. regionu, odnosno Beogradu.

U Beograd je pobjegao kad je u Hrvatskoj počela pobuna hrvatskih Srba sadašnji potpredsjednik Vlade Branko Grčić koji je navodno ekonomski strateg SDP-a, a kakav je to strateg najbolje pokazuju katastrofalni gospodarski rezultati na pola mandata. O utjerivaču poreznog harača Slavku Liniću opterećenim brojnim korupcijskim aferama manje-više sve je poznato. Najsmješniji je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina iz HNS-a koji sustavno radi na propasti hrvatskog sela, a posebna priča su Milanovićevi pioniri, Željko Jovanović, Arsen Bauk, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić i Gordan Maras.

Ni jedan od njih ne može se pohvaliti nekim uspjehom u svojem resoru, a posebice se to odnosi na ministra uprave Arsena Bauka koji sa strukom nema nikakve veze, pa je tako omogućio hrvatskim Srbima u Vukovaru koji se ne žele zvati „hrvatski“ nego samo Srbi da lažnom statistikom traže prava koja im inače ne bi pripadala. Jednako tako Gordan Maras sustavno radi na propasti hrvatskog obrtništva, dok se Siniša Hajdaš Dončić proslavio najnovijim sumnjivim koncesijjskim ugovorom za Zračnu Luku Zagreb koja je ustupljena sumnjivom francuskom konzorciju koji na računu ima 100 eura. Liječnik iz Makarske Mirando Mrsić iako ministar rada i mirovine nudi radnicima recepte neoliberalnog kapitalizma, a kirurg Željko Jovanović, etnički Srbin, pored niza propusta u reesoru prosvjete i znanosti progoni nogometaša Simunića, ali ostaje na beogradskom stadionu kad se pali hrvatska zastava. Problemtični branitelj Predrag Matić nasilno objavljuje registar branitelja s ciljem da se smanji njihov broj zbog lažnih branitelja, ali to nije ostvareno. Moglo bi se i dalje nizati, ali i ovaj spisak je dovoljan da se zaključi da je Vlada Kukuriku koalicije potpuni politički promašaj, te da nema čak ni teoretski moguićnosti da nas baš ona izvuče iz sveopće krize. Pitanje je samo koliko dugo narod to može trpjeti.

Komentari

Sve po Planu 21?

Plan21- "Lažljivi,nesposobni,ignorantski,bešćutni gadovi"-dnevnik

Tajni Plan 21.

1.Upropasti!

2.Rasprodaj!

3.Zaduži!

4.Kupi 1600 automobila!

5.Uhljebi 6000 SDP-HNS-SDS-IDS -UDBAS-članova!

6.Redefiniraj brak!

7.Prijeđi na opskrbu el. energijom, preko strane tvrtke i uništi HEP!

8.Zaduži Hrvatske vode- pa zbog nametnutih dugova kasnije rasprodaj!

9.Uvedi nasljednu zapovjednu odgovornostza Hrvate i sudi im, a za ubojstva desetak Hrvata u Antinu, ne optuži nikoga, a pogotovo Tomislava Nikolića, jer su to bili samo "psi uz tarabe" na putu Tome do četničkoga vojvodstva!

10.Uvedi nagrade za genocid nad Hrvatima i pokloni ga Tomislavu Nikoliću za zasluge u promicanju humanitarnoga rada u Antinu!

11. Preuzmi vlast od naroda ucjenjivanjem HDSSB-a, pa i kamikazkim razotkrivanjem Laburista-komunista!

12.Uvedi ćirilicu u Vukovar da bi razvijao regionalne preduvjete i povukao optužbu za genocid.

13. Okupiraj javnu HRT i stavi joj na čelo provjereni KPJ-kadar.

14.Uvedi ZO protivan kulturi, tradiciji, vjeri, voljki Hrvata!

15.Diskriminiraj Hrvate na svakome koraku- u vladu ih stavi što manje, a Srba što više, zaštiti udbaše do posljednje kapi hrvatske krvi.

16.Proizvodi ustaše goebelsovskim medijima, pa u proizvodnju upregni i stranačkoga predsjednika, te ubaci Židove da to proširiš po svijetu!

17.Napadni branitelje na svim frontovima- po džepovima, ali i na pollitici!

18.Brani ćirilicu u Vukovaru, kao Slobo Kosovo- promjenom Ustava i prijetnjom milicijskim snagama

19.Rasturi hrvatsko gospodarstvo- prodaj HPB, CO, Petrokemiju, HEP,...... sve da pripremiš za 20.:

20.Pripremljenoj RH, pridrži noge i ruke, da uđe MMF!, i 21.:

21.Radi po uputama MMF-a i dalje drži ruke i noge RH, a po potrebi razbij joj i zube!

Tko je glasao

KAKAV-TAKAV

Kakav komentar, takva i Vlada, a bogme i opozicija !

Tko je glasao

Stvarno su nesposobni!

Ta vlada je grozna. HDZ je samo 18 godina pljačkao, upropaštavao, krao i varao, a ovi to nisu uspjeli sve popraviti u pune 2 godine. Umjesto ove vlade treba nam novi Sanader i njegov pomoćnik Vidošević, pa onda Kaljmeta i slični likovi da nas još više opljačkaju.

Tko je glasao

Na Ustavni sud- ocjenu ustavnosti predloženih ustavnih promjena

Umjesto ove vlade treba nam novi Sanader i njegov pomoćnik Vidošević, pa onda Kaljmeta i slični likovi da nas još više opljačkaju.Trebaju, jer bi manje zla napravili, od ovih koji trenutno uništavaju HEP, Zadužuju RH do nebeskih visina, zadužuju Hrvatske vode silnim milijardama da ih tako pripreme za preuzimanje onih kojima služem a od investicija su samo nastavili HDZ-ove: pro-dali ZLZ, sada brljaju o Pelješkome mostu, a onda su bili protiv, smanjili su broj radnih mjesta, povećali siromaštvo, "ukrali Božić" i godišnji odmor (tako su onda pisali o Sanaderu i kosorici", uveli demokraciju iz 1945-tih, partijsko kadroviranje na HTV-u, a sada bi još i razvlastili hrvatski narod- protuustavno, i to treba dati na Ustavni sud: "ocjenu ustavnosti prijedloga ustavnih promjena u Saboru, prije glasovanja o njima.

SDP i Kukuriku pripremaju najveću pljačku u povijesti RH: pokušavaju opljačkati vlast od hrvatskoga naroda za sebe, pokušavaju opljačkati demokraciju i uvesti diktaturu.

Na Ustavni sud treba poslati zahtjev za ocjenom Ustavnosti predloženih promjena Ustava, jer ne može netko iz koga ne izvire vlast ograničavati vlast onih iz kojih vlast izvire i pripada im.

Pogotovo treba propitati sumnjivo trgovanje "pravnom državom" ( o čemu već i ptice cvrkuću po granama)
:sumnju na iznuđeni pristanak HDSSB-a na neustavne promjene Ustava (izdaju naroda), u zamjenu za neprocesuiranje čelništva HDSSB-a i držanje USKOKA na uzici .

Većega moralnoga i političkoga pada nije bilo u RH, a niti opasnijega političkoga zlodjela: zloupotrebljavanje USKOKa i pravne države da bi se prisililo parlamentarnu političku stranku na zlodjelo- pristajanja na Ustavne promjene kojima bi se RH otrgnulo iz ruku naroda i stavilo u ruke političara sklonih više Memorandumu 2, nego interesima RH.

Što se šuti o aferama "Patria", "Daimler" i ubojstvima 10-tak hrvatskih građana iz Antina i vjerojatnoga ubojice T.Nikolića?

Nisu u igri HDZ-ovi kadrovi, pa nema pljačke?
Ili, ubijeni su samo Hrvati- kao "psi uz tarabe", pa nisu nužni sudski procesi!?

Tko je glasao

Ukratko, napravili su

Ukratko, napravili su smišljenu urotu u fazama:

a) smanjili su potrebnu izlaznost na 3 birača da bismo ušli u EU
b) istovremeno su namjerno ostavili jednu jedinu jedincatu riječ manjka u svemu što su izmjenili
c) sad vraćaju nazad kad su ispunili dogovoreno među sobom i u suradnji s Crkvom koja je bila suzdržana za referendum o pridruživanju EU čime je CK SKH baza glasača osudila narod na EU; utrpavaju sve i svašta na račun što im je naloženo od US da umjesto "deset posto" stave "najmanje deset posto"
d) vrati se na a) ako u ovom trenu nisi u rakursu na veleizdaju

Tko je glasao

Genijalac

Kakva (nesposobna) Vlada, takvi ministri
Obzirom da vladu čine ministri da li je moguća da bude drukčije?

Eh, još jednom vidim da si uhvatio veliki zalet da bi pljunuo što jače, no ni ovaj put ti domet nije prešao vrh vlastitih papuča.

leddevet

Tko je glasao

Loše. Vlada svakako zaslužuje

Loše.
Vlada svakako zaslužuje kritiku, ali kvalitetniju od ove tvoje koja cilja na nečiju nacionalnu pripadnost.

Nadalje, nisi provjerio niti podatak koji ministar je iz koje stranke. Jakovina nije iz HNS-a, nego iz SDP-a.

Moj pregled rada ministara:
Jakovina je trebao odletjeti još u trenutku kad se saznalo da je propustio u imovinsku karticu staviti firmu koju ima, a kasnije lagao o tome.

Hajdaš Dončić je trebao odletjeti nakon nedavne prometne nesreće na autocesti kod Sv. Roka.

Jovanović je trebao odletjeti u trenutku kad je njegovo ministarstvo potrošilo novac koji je bio namijenjen za putne troškove nastavnika.

Grčić, Maras, Vrdoljak rezultati jednaki nuli.
S tim da je Vrdoljak kao ministar graditeljstva bio dobar i za njegova mandata se po pitanju lealizacije objekata zbilja dosta napravilo, ali na mjestu ministra gospodarstva ajme i kuku.

Ostali ministri svojim radom me ostavljaju ravnodušnim. Što nije nužno negativno.

Jedini koji punom parom radi svoj posao je Linić. Njegov posao je puniti proračun i on radi na tome. Problem su oni koji ne rade svoj posao i uništavaju svaki Linićev trud.
Čini mi se da građani dijele moj sud o Liniću jer već mjesecima je Linić redovno među najpopularnijim političarima u zemlji, unatoč porezima, zaduženjima itd.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Omiljen, kao prije, Camilla, prema princezi Diani

Jedini koji punom parom radi svoj posao je Linić. Njegov posao je puniti proračun i on radi na tome. Problem su oni koji ne rade svoj posao i uništavaju svaki Linićev trud.Puni u kadu na kojoj buši rupe da voda "zakonito" otječe prema partnerima (zaduživanje, kupovine automobila, dvojni izbori, naredbe da se državne i javne usrtanove opskrbljuju el.energ. preko strane tvrtke-slovenskoga GENI-a, umjesto HEP-a, zaduživanje silnim milijardama da se upropaste Hrvtaske vode, prodaja CO, HPB;..).

Koliko god punio proračun i davio za to poduzetnike, s druge strane takvim mjerama smanjuje broj poduzetnika i i punjenje držane blagajne još i smanjuje, a jedino broj nezaposlenih povećava.

Upravo treba raditi suprotno- smanjiti opterećenja poduzetnika, stvoriti tako povoljnu klimu za nove poduzetnike, širiti bazu-povećavati broj onih koji bi manje uplaćivali, poticati stanovništvo na proizvodnju hrane pa taman i samo za vlastite potrebe-da se manje uvozi... povećani broj poduzetnika utjecao bi tako da bi se manjim izdvajanjima za pojedinca, ipak blagajna više napunila, nego ovakvim uništavalačkim mjerama.

Bolje da Linić ništa ne radi- bilo bi manje štete po RH.
A i vlada!
Do sada je u 2 godine po negativnim trendovima debelo nadići čak i vlade Sanadera i Kosorice, pa čak i Sanadera po količini bahatosti.
Vratili su nas u crno doba totalitarizma, posvađali s Europom,...

Čini mi se da građani dijele moj sud o Liniću jer već mjesecima je Linić redovno među najpopularnijim političarima u zemlji, unatoč porezima, zaduženjima itd.Pouzdanost anketa je posebna priča, a istina je:

Linić je najomraženija osoba u RH i nitko ga , osim onih unutar vladajuće stranke ne podržava.

Za njega je čak i Karamarko, po omiljenosti, kao princeza Diana, prema Camilli.

Ne zna se ni što je s onim navodima o nekakvoj korupciju za koju postoji i svjedokinja, ali vlast-i njegova, jasno, šuti i ignorira i svjedoke i indicije!

Tko je glasao

Kakva autokracija, takvi

Kakva autokracija, takvi ministri?

Tko je glasao

zašto bi Dončić trebao otići?

zašto bi Dončić trebao otići? ne pitam zato jer ga simpatiziram, ja sam vanstranački građanin, nego zato jer kod nas nikada nije povučena oštra crta između političke i profesionalne odgovornosti. Osim toga postoji i državna institucija koja se zove ured za upravljanje državnom imovinom, pa tako i auto-cestama, a postoje i uprave auto cesta i uprave kćeri-auto cesta. To je sve magla koju treba raščistiti, a Dončić, ako treba već otići, treba otići jer u toj magli, i još nekim drugim maglama, nije uveo reda. To je njegov posao.

Jako me čudi i velika popularnost S.Linića. Čovjek je nanizao seriju propusta od lošeg planiranja proračuna, izgubio je kontrolu nad deficitom i to zato jer nemilosrdno opterećuje proračun s propalim brodogradiištima, velikim otpisima državnih potraživanj u predstečajnim nagodbama i totalnim promašajem u smanjivanju PDV-a za turizam. Svu lavinu državog duga on tretira kao elementarnu nepogodu.U dvije godine još nije ni pokušao sastaviti nekakvu strategiju kontrole duga i plan restrukturiranja. Valjda čovjek misli da Hrvatska to može vratiti.

Tko je glasao

Dončić treba otići jer su oni

Dončić treba otići jer su oni tražili isto od Kalmete nakon Rudina.
Vjerodostojnost se gradi tako da ni "svojima" ne dozvoljavaš ponašanje zbog kojih si prozivao "njihove".
Tadašnja oporba, a današnja vlast je od Kalmete tražila političku odgovornost nakon željezničke nesreće s 6 poginulih.
Neka pokažu mrvu dosljednosti i isto traže od Dončića.

Popularnost Linića? Ne znam, ja je objašnjavam dojmom da Linić jedini nekog vraga i radi u ovoj Vladi.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

osim na pollitici

silverci,

Dončić treba otići jer su oni tražili isto od Kalmete nakon Rudina.
Vjerodostojnost se gradi tako da ni "svojima" ne dozvoljavaš ponašanje zbog kojih si prozivao "njihove".
Tadašnja oporba, a današnja vlast je od Kalmete tražila političku odgovornost nakon željezničke nesreće s 6 poginulih.
Neka pokažu mrvu dosljednosti i isto traže od Dončića.

pretvorimo to u pitanje
zašto je nama, na pollitici, ali jednako tako i među građanima potpuno, apsolutno, jasno
da "oni", to jest sadašnja vlast to neće tražiti od dončića...
ne prihvaćam objašnjenje
da bi i druge političke stranke, poglavito hdz, vjerovatno napravile to isto
niti
opće rečenice, kako je to politika, koja je kurva, i koja kvari ljude ...

mislim da je takvo ponašanje manifestacija općeg principa
a mi smo se kao djeca krotitelja divljih zvijeri navikla na režanje tigra
navikli na taj princip

cilj opravdava sredstvo
doći na vlast, za sdp, za većinu naših stranaka, opravdava laž i manipulaciju

ako i jest tako u hrvatskoj politici
ne smije biti/ ne bi smjelo biti
u medijima

lustracija znači rješiti se tog principa
ako nigdje drugo, barem na pollitici

luka

Tko je glasao

Linića ili vole ili mrze

Vole ga oni koji u cjelokupnoj učmalosti misle kako jedini Linić nešto radi, a mrze ga oni koji su kusali posljedice njegovih djela.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

La donna e mobile

Linić nažalost stvara kaos svojim stalnim najavama promjena u poreznom sustavu. Takve promjene koštaju nemale pare sve one koji pokušavaju privređivati u ovoj državi.
Ono što bi trebao napraviti je uvesti reda i provoditi zakone koje imamo, nešto kao što se desilo kod fiskalizacije iako se i tamo zaigrao i pretjerao te strpao u istu kopanju one koji izdaju svega par računa mjesečno s onima koji izdaju nekoliko stotina na sat.

Nažalost, kod njega nema nikakve poticajne fiskalne politike nego samo panično prikupljanje para gdje god stigne.

leddevet

Tko je glasao

Nema ništa loše u prikupljanju para

kad Linić te pare ne bi skupljao u rešeto.

Osim toga, običan sitnozuban je toliko oguljen po pitanju svega, da mu Linić dođe nešto kao krvnik.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Prešeto

kad Linić te pare ne bi skupljao u rešeto.
Eh, da je bar rešeto!
Linić nažalost najveći dio para izvozi, a ostatak pohranjuje u crne rupe Jadne naše.

leddevet

Tko je glasao

je je.. najpopularniji je..

je je.. najpopularniji je.. eto i todoric ga voli dok preuzima hotelcice za sitnez.. kao posljedicu linicevog zakona..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

može biti i gore

ne volim todorića i smatram kako je on svojim širenjem, neplaćanjem računa na vrijeme, neplaćanjem poreza dao svoj poprilični doprinos urušavanju gospodarstva i poljoprivrede. što se tilče hotela koje on kupuje za siću doalzim do zaključka ako će se ti hoteli oporaviti pod njegovim vodstvom, onda je bolje da ih kupi on nego neki stranac. previše su toga što donosi pokupovali stranci tako da dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa.

inače sam da se todoriću i njemu sličnima prestane gledati kroz prste.

w. ;)

Tko je glasao

ne volim todorića i smatram

ne volim todorića i smatram kako je on svojim širenjem, neplaćanjem računa na vrijeme, neplaćanjem poreza dao svoj poprilični doprinos urušavanju gospodarstva i poljoprivrede. što se tilče hotela koje on kupuje za siću doalzim do zaključka ako će se ti hoteli oporaviti pod njegovim vodstvom, onda je bolje da ih kupi on nego neki stranac. previše su toga što donosi pokupovali stranci tako da dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa.
Špica špice Todoroslavenstva, državna himna.

Tko je glasao

Čuj zapravo

(a u kontekstu Todorića posebno) - što zapravo znači ta fraza: "dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa"? Koja je razlika između Todorićevog hotelskog biznisa (gdje dobit kao ostaje nama) i npr. Lukšićevog (gdje dobit ne ostaje nama), koji je, ako zanemarimo djedove korijene da ne velim kakve, pomoću kojih je uz Tuđmanovu podršku započeo muljažama oko Karlovca da bi sad postao hotelski mogul, čisti stranac i (su)vlasnik multinacionalke? Koliko znam, obojica opremaju/hrane svoje hotele pretežno uvoznom robom, a vrlo vjerojatno Lukšić svoje šljakere čak i nešto bolje plaća.

Ako nas toliko žulja "da dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa", zašto se toliko grebemo o strane investicije i štelamo zakone za toliko poželjnu investicijsku klimu (za strance)?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kao prvo, ovim putem tražim

Kao prvo, ovim putem tražim dopuštenje od @walpurge da gornji tekst iskoristim za dio dnevnika.

što zapravo znači ta fraza: "dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa"?
U takvom dnevniku bih možda približio pozadinu onog zbog čega se postavlja gornje pitanje, a jednokratni "odgovor" bi bio protupitanje:

da li znaš da Microsoft ima strategiju uvjetovanja plaćanja svojih poreznih obveza nabavkom novih M$ proizvoda od strane države i/ili produljenjem plaćanja licence za postojeći softver na sljedeću godinu?

Kao što nitko nikad od nas neće moći pojmiti prostor svemira, tako vjerujem da nitko od nas ne može niti pojmiti što staroj pedofilčini može pasti i pada na pamet u internatu za djevojčice.

Tko je glasao

Ma daaj, kaj fakat?!

A ja sam mislila kako je sve počelo s BSA...

Još mi samo objasni - čime Todorić i ini uvjetuju oprost poreza i obratno.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Još mi samo objasni - čime

Još mi samo objasni - čime Todorić i ini uvjetuju oprost poreza i obratno.
Nisam rekao da se Velikom vođi oprašta porez.

Tko je glasao

Bilo kako bilo

ovo zanimljivo pitanje nije pobudilo previše zanimanja, kao ni pitanja.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dobit odlazi van a nama ne

dobit odlazi van a nama ne ostaje ni figa
Ako si mislila na ovo, to je nacionalsocijalizam.

Tko je glasao

Izvrstan analitički članak,

Izvrstan analitički članak, pun konkretnih podataka i jakih argumenata.

Kako se ono zove ovakav članak? .... Hm ... a da ... pamflet.

Tko je glasao

...

Pitanje je samo koliko dugo narod to može trpjeti.

ako su građani hrvatske mogli izgurati 10 godina tuđmanova režima i pretvorbeno-privatizacijske pljačke, 4 godine račanova bauljanja i neodlučnosti da počisti nered koji je naslijedio, te skoro 2 mandata sanaderovog notornog bezobzirnog pljačkanja, a izgurati ćemo onda još i dvije godine ovih nesposobnjakovića...a nakon toga će nas ponovo obasjati hdz-ovo sunce s kojim će nestati sve one loše stvari koje nas opterećuju - pederi, ćirilica, nezaposlenost...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci