Tagovi

Kako zeko oštri kandže i priča p…

Opće prihvaćeni je stav ili barem jadikovka u medijima da smo mala ali najljepša i najbolja zemlja (za veliki odmor), s najduhovitijim, najuljuđenijim i najinteligentnijim žiteljima, ali smo malo neshvaćeni, svi drugi bi htjeli komadić našeg, a mi ne želimo tuđe, samo svoje ne damo! I okruženi smo pogrešnim susjedima, koji su jako ljubomorni na nas pa ni ne spavaju nego spletkare kako da nam naude.

Malo povijesti: Hrvatski Sabor je 3. listopada 2003. godine donio Odluku o proširenju jurisdikcije RH na Jadranskom moru iliti odluku o ZERP-u. Onda smo malo prtljali s odlukom, Hidajet je tamo nešto potpisao, pa nije potpisao, pa je preuzeo obvezu pa to nije obvezujuće itd. Uglavnom, sveudilj pravocrtna hrvatska vanjska politika, kao i u brojnim drugim slučajevima do sada.
Vijeće ministara Europske unije je na isti datum, ali dvije godine kasnije, 3. listopada 2005. donijelo odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Hrvatskom. Dakle, neke stvari su bile poznate objema stranama u trenutku otvaranja pregovora (ili su trebale biti).

Kako priznati javnosti u pred- i post-izborno vrijeme da si politički kastrat (a svi se junače i viču ZERP! ZERP! ZERP!) odnosno kako reći ono o čemu smo i Peregrine Falcon i ja danas pisali: „nemam cojones/testise“ iliti prevedeno „prekršit ću zakon i Ustav i neću provesti odluku Sabora“? Odnosno „dragi koalicijski partneri, ja znam da ste vi čvrsto na svojim pregovaračkim pozicijama oko ZERP-a, i ja ću naravno deklarativno vas podržati u tome, ali neću uraditi ništa nego ću na kraju reći da zbog „belosvetske urote“ moram privremeno odustati od istog? A vi ćete dragi koalicijski partneri šutjeti jer sam vas za šutnju honorirao. Pa ionako će ta odluka biti na snazi samo dvije godine?“

Ali nisam htio pisati (samo) o ZERP-u. Htio sam napisati nešto o našim susjedima i o našem ulasku u EU. Danas sam napisao u komentaru u Potjehovom dnevniku: netko je rekao da naši političari ne moraju klečati (kako je Sanader upitao Mesića), „dovoljno je da se naguze kao i do sada“. Kaže Smučar (cijenim drugačiji diskurs, i svakako pozdravljam njegovo sudjelovanje u forumu), da te prvo EU članice u pristupnim pregovorima dobro „izmaltretiraju“:
Paradoksalno, država kandidatkinja izložena je svim vrstama pritisaka, dok traje proces pridruživanja. HR za sada je izložena I i SLO pritisku glede ZERP - a. SLO je recimo, jedina od desetorice novih članica, ušlih 2004., morala da potpuno otvori svoje tržište nekretnina za članice EU i prije punopravnog članstva i to na zahtjev Italije, iako su neki, još uvek uticajni političari (npr. B. Pahor) vikali, da Italijanima ne damo ni ciglu.;)) Tek posle ulazka u punopravno članstvo, država sjedi za istim stolom sa ostalima, uz sva prava riječi i uvažavanja njezinih mišljenja.
I dodaje:
To što Slovenija danas je punopravna članica EU - via facti - ojačava njenu poziciju.
Ovo me podsjeća na brojne američke filmove na temu ulaska u bratstvo na američkim univerzitetima.

A kakva je pozicija susjeda, konkretno, Slovenije prema Hrvatskoj?
Idemo nabrojiti samo nekoliko detalja (da ne kažem floskula):

  • Ljubljanska banka – gdje su novci završili? Cijela Slovenska majmunada oko izbjegavanja obveze prema štedišama ne samo u Hrvatskoj (a u Hrvatskoj ih je navodno 130 tisuća!? A glavnica je oko 300 mil EUR, s kamatama i preko mlrd EUR) je zadivljujuća. Uzmi novce i bježi. Jučer sam čuo da je LjuBa imala poslovnicu i u Studentskom gradu u Zagrebu! Naravno, kaže smučar da je Slovenija danas punopravna članica EU, a najnoviji razvoj događaja vezanih s LjuBa pred sudom u Trstu (bio je tema nedavnog članka na Pollitici) to potvrđuje. Dakle novce smo vam uzeli i sada vas gledamo u oči i kažemo da baš i nismo, jer mi smo Europljani, ali ipak ćemo o vašim novcima pregovarati.
  • Izlaz na otvoreno more - Slovenija ima mora dovoljno da može njime patrolirati i na luftmadracu s vanjskim motorom. Kako god da pokuša izaći na otvoreno more, Slovenija mora proći kroz teritorijalne vode Hrvatske ili Italije. Nisu ludi da prihvate arbitražu oko granice, pogotovu oko razgraničenja na moru, pa znaju da nisu jedina zemlja koja je u nepovoljnom položaju s obzirom na teritorijalno more. Dakle mi bismo malo vašeg mora, ali mi smo članica EU, a vi još niste, i tako će sve to biti „naše“ kada uđete pa idemo i o tom vašem moru malo pregovarati (ako je EU more zajedničko – onda imaju preko Talijanskih voda izlaz gdje hoće, pa i oni i Talijani su u EU!)
  • Sveta Gera – odnosno Trdinov Vrh. Slovenci i sami kažu da su vrh zauzeli davnih dana, jer Hrvati nisu imali cestu koja vodi do vrha sa svoje strane, ali i dalje ne miču vojsku odozgo. Dakle nije sporno da je to vaše, ali mi bismo malo i o tome pregovarali…

I da ne nabrajam dalje… Slovenija kaže s jedne strane da Srbija treba dobiti status kandidata za članstvo 2008 godine, a s druge strane kaže možda će usporiti tempo pregovora s Hrvatskom. A onda opet kažu dat ćemo Hrvatima drugu šansu (što sad, da li ćemo nastaviti pregovore ili ne, odnosno, da li se netko od naših u međuvremenu nagnuo prema naprijed ili nije?).

Pa prekinite pregovore! Pa što onda? Mi bismo trebali nastaviti s našim reformama (to je po meni i jedina korist od procesa pregovora: dodatni napor na uljuđivanju Lijepe naše i na podizanju standarda građana, javne uprave, sudstva, zdravstva i sl). Ne želite nas? Ni mi ne želimo vas, odnosno ne pod svaku cijenu. Može se sasvim dobro živjeti i bez vas, ali uz rad, red i disciplinu (odnosno transparentnost i odgovornost). Ako su vam Bugari i Rumunji dobri a mi nismo, onda OK. Ako vam trebamo, vratite se nazad za stol, mi smo u međuvremenu proveli dodatne reforme (dobro zvuči, još kada bismo to uistinu i napravili, eh kud bi nam bio kraj)!

Ali isto tako gospodo, ne očekujte da ćemo se više dati naguziti kao do sada. Ne očekujte da će neka vaša velika firma opet doći i sagraditi pogon u Hrvatskoj koji je izveden suprotno izdanoj građevinskoj dozvoli, koji slijedom toga nema uporabnu dozvolu jer zagađuje okoliš a za koji je ta vaša firma dobila državnih subvencija od RH u visini četvrtine projekta. Kada joj inspekcija zatvori pogon, velika mama kuća plače u Bruxellesu, pa onda EU administracija šalje prijeteće prosvjedno pismo i kaže da će se to odraziti na pristupne pregovore!? (I dalje dobro zvuči).

Znači, kako Smučar kaže, a i svi ostali, mi šutimo i nagnemo se prema naprijed, jer smo u pregovaračkom položaju (za razliku od misionarskog položaja) a oni onda s nama „pregovaraju“ (može se reći i „opće“). Imat ćemo pravo glasa kada postanemo punopravni članovi, ako do tada nešto od nas ostane.

Ako do tada recimo Mađari ne zauzmu Bilogoru ili pak ne otvore neku novu OTP banku po uzoru na susjede Slovence. I još jedno piranje za kraj: a što mi držimo u svojim rukama što je Slovensko i o čemu bismo mogli na isti način pregovarati?

Komentari

I Davorin Rudolf u emisiji

I Davorin Rudolf u emisiji Poligraf na Hrvatskom radiju govori o malom zeku: Neka svatko lovi u svom moru

Rudolfa žalosti i iritira kampanja koja se provodila ne samo u hrvatskim medijima nego i na političkim razinama sa svrhom da se ZERP ne primijeni.

"To nazivam mentalitetom prestrašene države", a kao primjer manipulacije javnosti naveo je primjer TV prezentacije zapisnika sastanka trojice državnih tajnika u Bruxellesu 2004. koji se naširoko citirao, ali se prešućivalo kako u njemu stoji da je Hrvatska spremna odmah pristupiti pregovorima o zaključenju strateškog ugovora u području ribarstva s EU.

Od potpisa na taj famozni zapisnik ni Bruxelles, ni Italija, ni Slovenija nisu željele ništa poduzeti da se zaključi takav ugovor, premda je s Hrvatskom održano sedam rundi pregovora. Italija je, kao što je poznato, u međuvremenu proglasila svoj ekološki pojas, a Slovenija protupravno gospodarski pojas (jer slovensko more zatvaraju mora Hrvatske i Italije pa taj fantomski slovenski pojas nije u izravnoj vezi sa slovenskim kopnom i morem, kako to zahtijeva međunarodno pravo) i ribolovno more. EU cinično i često selektivno primjenjuje međunarodno pravo, jer su sve države članice EU, osim Grčke, proglasile neki oblik ZERP-a.

Tko je glasao

Polako stići čemo i do

Polako stići čemo i do same biti problema - zato jer Hidajetova zabilješka ne navodi datum, do kada pregovori o modalitetama primjene ZERP - a na države članice EU treba da budu završeni, Hrvatska se ispostavila EU komisiji, Italiji i Sloveniji, da odugovlače istima, a istovremeno pozivaju se na političku obavezu, koju je Hrvatska dala, kad god to požele.

Pozdrav iz Ljubljane.

Tko je glasao

A dok mali zeko oštri

A dok mali zeko oštri kandže STA prenosi:

Janša o ERC: Možna tudi blokada pristopnih pogajanj s Hrvaško (nujno)
Ljubljana, 4. januarja (STA) - Če Hrvaška ne bo spoštovala zavez, ki jih je glede uveljavitve ekološko-ribolovne cone (ERC) dala članicam Evropske unije, obstaja tudi možnost blokade pristopnih pogajanj, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal slovenski premier Janez Janša. Poudaril je, da bi bila to bolj kot poteza Slovenije ali EU prostovoljna odločitev Hrvaške, ki je pristala na pogoje, zdaj pa jih ne izpolnjuje.

np/sk
04.01.2008 12:03

Tko je glasao

Hina prenosi kako slovenski

Hina prenosi kako slovenski "Dnevnik" komentira malog zeka i njegovo oštrenje kandži:
"ZERP je predstava za domaću hrvatsku javnost. Velike riječi o suverenosti su jedno, a stvarnost je nešto drugo... Sanaderu se nije žurilo riješiti to pitanje prije 1. siječnja. Zato bi slovenski pregovarači sada hrvatskima morali dati do znanja da se Sloveniji uopće ne žuri, da je o tome spremna pregovarati niz godina i to nakon što Hrvatska pristane potpisati međunarodni ugovor, a ne neki papirić kojega će se kasnije odreći. Skoro je sigurno da će Hrvatska nakon takve poruke ekspresnom brzinom naći za Italiju i Sloveniju povoljno tzv. privremeno rješenje za problem koji je sama zakuhala"

Tko je glasao

Komentar na zadnju vijest

Komentar na zadnju vijest Financi (najdonji link), prenosim s business.hr (vlasnički povezani list s Financama preko BBP):
Talijansku koćaricu "Antonio Madre" koja je tijekom ribolova ušla u hrvatsko teritorijalno more blizu Palagruže zaustavio je patrolni brod Hrvatske ratne mornarice "Šolta".
Talijanska koćarica zaustavljena je u moru kraj Palagruže, što znači da su Talijani prešli ZERP da bi ušli u hrvatske teritorijalne vode.
Talijanska je koćarica prepraćena u višku luku, a ribari su privedeni sucu za prekršaje.

Kočarica je zatečena u teritorijanim vodama, a to se i do sada tretiralo na isti način, ZERP je samo "teaser"

Tko je glasao

A ja bih vratio loptu na

A ja bih vratio loptu na našu polovicu terena i razmislio o slijedećem...

Dakle, prvo o perspektivi: mi želimo k njima (EU) a ne oni k nama. A zapravo su oni već tu (banke, auti, uvoz dvostruko veći od izvoza, itd.). A zapravo tebe (i mene a mogu i reći skoro sve nas) zanimaju naše unutarnje reforme. I bez toga nećemo moći k njima...

Drugo ZERP: Imamo ga suvereno pravo proglasiti. Točka. No to nam može otežati ulazak u EU. A to smo si omogućili sami...

Već sam negdje napisao kako se kod nas radi o diplomatskom amaterizmu (Račan-Drnovšek, Hido Biščević) i političkom profesionalizmu (foteljaštvo, građevina, itd.).

Treće, korupcija, gospodarski kriminal, neplaćeni prekovremeni rad, itd. Zapravo si to radimo sami, ili ? Ako se i nađe koji stranac koji bi to radio, to mu dopuštaju "hrvatski okviri" (ne zakoni).

Napravimo rezime: imamo državu, a što sad ? Vanjski utjecaji će uvijek postojati, no jesmo li sami spremni na njih ?

PS Moja supruga radi u njemačkom ministrastvu vanjskih poslova (radila je i za njihovog državnog tajnika) i ona ne poznaje ovakav dokument (onaj koji je Hido potpisao/"ovjerio"). A ni njene kolege. Dakle, što se htjelo postići sa tim činom ? Da li se razmislilo kako bi ga suprotne strane mogle interpretirati ? Zašto nema datuma u tom dokumentu ? Zašto je to nije odmah obznanjeno nakon potpisivanja ? ...

PPS Mislim kako su ovaj potez Slovenci jako dobro pripremili. Kako presjedaju EUom i kako ne mogu gurati svoje problem u prvi plan, prepustili su nas Italijanima. Neka nas oni lagano kuvaju. Nije loše, a !?

Tko je glasao

Slažem se s tobom: lopta

Slažem se s tobom: lopta jest cijelo vrijeme na našoj strani, jedino što mi nismo sigurni što bismo s njom. Povod članku je politički i diplomatski diletantizam, a nitko me ne može uvjeriti da u Hrvatskoj nema sposobnih ljudi (doista možda politički ne odveć podobnih, ali jako sposobnih, ili kako u zadnje vrijeme pišemo ljudi s cojones/testisima)...
Oduvijek me nervirao stav primjerice nekih na našoj obali: "uređujemo i gradimo da bi turistima bilo ljepše". To je uredu ukoliko uređuješ unutar hotela/apartmana i sl. Ali ukoliko uređuješ okoliš, gradiš infrastrukturu, parkove, sređuješ plaže i slično, pa valjda to radiš da bi tebi i tvojima bilo dobro!? Samim tim će i turistima biti ljepše.
Prilagodbu zakonodavstva, reformu pravosuđa, poljoprivrede, sustava subvencija i slično, treba provesti radi nas samih, da bi nama bilo bolje, da bi život običnog građanina bio bolji/sigurniji, a ne da bismo se dodvorili Europi. Ovako izgleda kao da smo raspisali natječaj za odabir novog okupatora, jer nismo sposobni sami živjeti u vlastitoj državi!
Na ovaj način dopuštamo da stranci kada dođu, umjesto da se ponašaju kako su to navikli u svojoj državi, prihvate našu "logiku" i dodatno je usavrše jer misle da mogu (a prolazi im) nastupati s položaja sile.
A mi odmah stanemo u "pregovarački položaj"...

Tko je glasao

Kod nas ima dovoljno

Kod nas ima dovoljno sposobnih ali da li ih netko nešto pita !

Ja bih jako volio znati tko su bili savjetnici u slučaju pripreme sporazuma Račan-Drnovšek i u slučaju Hido Biščević ! Meni stvarno nije jasno koji je to mentalni sklop smislio takva rješenja.

Tko je glasao

Trebalo bi odvojeno

Trebalo bi odvojeno pogledati oba slučaja jer se ne mogu podvesti pod isti nazivnik (a istovremeno mogu ;-)
Ja sporazum Račan-Drnovšek gledam kao pokušaj pronalaženja integralnog rješenja za više odvojenih spornih točaka, dok je Hidajet bio upetljan u samo jednu (a ta jedna nema veze s ovim točkama otprije).

Tko je glasao

A ja sam ta dva slučaja

A ja sam ta dva slučaja namjerno stavio u isti koš iz konteksta savjetnika takovih rješenja.

Račan-Drnovšek: Miješanje pitanja razgraničenja sa onima ekonomske prirode ? Volio bih ako mi netko može objasniti zašto ?! Davanje koridora + trokutić mora koji nigdje ne dira nacionalne vode. Gdje to još postoji u svijetu ?

Hido + Sabor: Donošenje odluka o izuzimanju članica EU iz ZERPa (bez fiksnog datuma do kada) u saboru a potom prijavak istoga na sastanku (ako je prijavak ustvari sve što je tada potpisano !?). Neka mi netko pokaže ili ukaže koji smo protuustupak tada dobili sa njihove strane. I neka mi netko objasni zašto se to nije moglo prijaviti u diplomatskim misijama, nego na sastanku trilaterale.

Moja referenca kao i komentar na tvoje pret-prethodno pitanje su savjetnici i ideolozi tih odluka. Zašto odgovarajući stručnjaci nisu bili priupitani !

PS Može biti kako su to oni koji vole "pregovarački položaj".

PPS Između EU i nas se vode pregovori o ulasku. Ako smo do sada već toliko bili popustljivi, nisam siguran ako nam je bolje rješenje uopće ići tamo. Ni ZERP ne možemo ispregovarati kako treba.

Tko je glasao

Ja se slažem s tvojim

Ja se slažem s tvojim prethodnim komentarom (zato sam u zagradama i napisao da se mogu podvesti pod isti nazivnik). Jedino je različit omjer "quid pro quo" u ta dva slučaja i zato sam ih razdvojio.

Pregovorači ne mogu promijeniti uvjete pristupanja Uniji, mi moramo u konačnici preuzeti sve što je u paketu, pitanje je samo koliko dugo možemo neke stvari odgoditi. Kako je krenulo, nećemo odgoditi ništa.

Tko je glasao

super naziv, "pregovarački

super naziv, "pregovarački položaj", hehe, dao bih ti dvadeset zvjezdica za taj štos:).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Za razliku od misionarskog

Za razliku od misionarskog položaja ;-)

Tko je glasao

Evo, dajem vam thumbs up,

Evo, dajem vam thumbs up, iako niste sasvim dobro preuzeli odnosno interpretirali moje postove u značenju, u kojem sam želio, da se shvate ... ali možda i ja nisam bio dovoljno jasan - ipak pišem u jeziku, koji mi nije maternji.;)))

Ali bit' junak jednog dnevnika ... ne znam, da li sam to zaslužio!;)))

Pozdrav iz Ljubljane.

Tko je glasao

Kako ne, smučar, drago nam

Kako ne, smučar, drago nam je da se netko iz Slovenije uključio u ovo naše šarenilo koje se proteže od krajnje desnice do krajnje ljevice (ili barem tu negdje), osobito kad ovako kulturno i na visini podastire svoje argumente, slagali se mi s njima ili ne (iz mojih se reakcija vidi da se s njima, većinom, ne slažem, ali to nije razlod da kvalitetnom protivniku ne dam dobre bodove.

Što se tiče jezika, nama je to jasno i nema tu problema, a i mi svakako pišemo, u dijalektima, na bosanskom, dalmatinskom, zagorskom, zagrebačkom, slavonskom (i ja ponekad umiješam zagrebački kad sam tu rođen, kao i u normalnom govoru gdje sam malo kajkavac, a malo štokavac).

U svakom slučaju, svako, pa i drukčije mišljenje je, bar ja tako mislim, dobro došlo.

Normalno je da ne gledamo na stvari iz istog kuta...

Peregrine Falcon

Tko je glasao

G. Peregrine, " ... (iz

G. Peregrine,

" ... (iz mojih se reakcija vidi da se s njima, većinom, ne slažem, ali to nije razlod da kvalitetnom protivniku ne dam dobre bodove." ...

==> Protivniku? Iskreno se nadam, da ste mislili na suparnika iliti kolegu debatera. Il' se možda varam?;)))

Pozdrav iz Ljubljane i hvala na dobrodošlici te na dobrim ocjenama. (A dužan sam vam još jednu repliku na vaše obraćanje u Potjehovu dnevniku.)

Tko je glasao

Protivnici su i momčadi u

Protivnici su i momčadi u sportu, a i ovo se ovdje odvija vrlo "sportski", uglavnom.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Protivnik nije

Protivnik nije neprijatelj:). Imam prijatelja koji su mi ili politički ili neki drugi protivnici (suparnici). Neprijatelja nemam, rat je odavno završen:).
Doduše i neprijatelja se mora poštivati ako se trudi ne činiti zlo, a nikad ga se ne smije potcjenjivati niti dopustiti da nas uspije razjariti, jer znači da je našao našu slabu točku koju može iskoristiti i upotrijebiti naš bijes kako bi nas onesposobio za trijezno razmišljanje.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Smučar, citati tvojih

Smučar, citati tvojih komentara na drugi tekst su poslužili samo kao dopuna onog što sam htio reći, tim više što dolaze iz Dežele. Naravno da su, u kontekstu u kojem sam ja pisao, "malo izvučeni".

Nadam se da će "biti junak dnevnika" ujedno biti poticaj za tvoje daljnje sudjelovanje na forumu, ili još više, za pisanje jednog članka, primjerice pogled na Hrvašku iz Dežele.

Vrlo dobro se služiš hrvatskim, pa bi tim prije mogao odvojiti malo vremena i napisati kratku (ili još bolje dulju) crticu!

Tko je glasao

Sad ćeš vidjet tko je

Sad ćeš vidjet tko je junak kad njemu SOVA zakuca na vrata, kao SOA Peratoviću. :-)

@Smučar - palac gore i tebi.

Tko je glasao

A ne, ne ... neće

A ne, ne ... neće valjda.

SOVA je za krupnije ribe tipa predsednika Vlade ili šefa opozicije.;)))

Pozdrav iz Ljubljane.

Tko je glasao

tako je i peratović mislio

tako je i peratović mislio :)

Tko je glasao

Dakle, bit (ili kako bi to

Dakle, bit (ili kako bi to naši istočni susjedi rekli, suština) problema je pogođena u ovom dnevniku:).
Mislim da filozofija naših vođa mora biti nebrušenje pandži ako ih nemaju cojones uporabiti (kad ih se treba zlorabiti to im ide dobro), jer nema ničeg toliko ponižavajućeg kao kad se ono klinci posvađaju negdje (npr. u školi), pa jedan opali drugom pljusku, a onda onaj u "trpnom" odnosu prijeti "Vidjet ćeš ti kad izađeš van!" ili "Pokazat ću ti ja sutra!",a onda ih taj dočeka vani i pita: "A što ću to ja sad vidjeti?", a on ne zna bi li sad piškio ili kakao, a svi znaju da se zapravo ukakao i kaže:"Nisam ja to rekao!" . Pa ima ili većeg poniženja kad nakon lupanja po prsima pokažeš takav kukavičluk. Što mogu misliti oni drugi klinci koji to gledaju? Podrugljivo se smiju, naravno! Oni slabiji (stoka sitnog zuba koja spada među njihove sljedbenike) potajno, a oni jači otvoreno. A onaj koji ga je pljusnuo, potaknut njegovim pokazanim kukavičlukom i slabošću ga dalje još više zlostavlja.

Situacija s našim političarima je upravo takva.

Ako su već zagrizli govno, neka ga sa smiješkom pojedu, to jest neka imaju hrabrosti stati, okrenuti se i suprotstaviti, kad im je već IQ manji od broja cipela pa već pri donošenju spornih odluka nisu mogli procijeniti što će se dogoditi i hoće li se s posljedicama svojih odluka moći nositi, a očito je da to ne mogu, pa se stalno ponižavaju povlačenjem svojih odluka ili obvezivanjem na njihovo neprovođenje i na taj način slabe našu vjerodostojnost, ugled i položaj u pregovorima, jer suprotna strana zna da će naši dragi vođe i ljubljeni vođe (sličnost s naslovima korejskih vođa nije slučajna) učiniti sve što im se kaže, pa makar im nakon toga oči bile jako velike, a položaj ostane sagnut i ukočen.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

A da tebe očas izaberemo za

A da tebe očas izaberemo za vođu pregovaračkog tima, ako već ne za premijera. Mislim da su ovakvi stavovi u pregovaranju prihvatljivi, i zapravo jedini produktivni.
No, lijepo smo spavali i sanjali, a sad buđenje, u sumorno maglovito jutro HR zbilje.
Na žalost nema tih testista u HR politici ( Vjerojatno da imamo ženu na čelu vlade, bi ih bilo, :) malo seksizma nije na odmet ) koji će to napraviti kako si napisao. Ali je barem bilo lijepo pročitati bajku.

Tko je glasao

Ne moj mene za pregovarača,

Ne moj mene za pregovarača, ja uvijek kažem "dobro, ali ne može", ako ne vjeruješ - pitaj moje djelatnike ;-) premda mi još nitko nije dao otkaz.
Upravo sam pogledao prvi dio Dnevnika u 19:30, kaže Sanader da je ZERP stupio na snagu, a da Rupela treba pitati zašto je rekao da nam treba dati drugu šansu, ipak to je izjava koja odaje ozbiljnost i zrelost slovenske diplomacije i bla, bla, bla.
U svakom slučaju Sanader mi izgleda umoran i iscrpljen (ili moj 16:9 ekran previše izobličuje sliku...)

Tko je glasao

Je, Kanader je umoran,

Je, Kanader je umoran, iscrpljen, a nisu li mu i okice malo malo veće (a i čudno hoda):).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Gle sad, pa ti ga

Gle sad, pa ti ga analiziraš do bola...
Da ga nisi možda snimio, mogli bi ga staviti na Jubito, pod rubrikom Ministarstvo smiješnog hoda (The Ministry of Silly Walks), premda mogu promijeniti i DNA i otiske prstiju hod im je uvijek isti ;-)

Tko je glasao

U ovom slučaju takav stav

U ovom slučaju takav stav nam i paše.
Sanaderu ovo sigurno nisu najljepši dani u životu. Taman kad pomisli da je smirio igru, i da se stvari odvijaju prema predviđanjima, izleti neki njegov igrač i ponovo panika. Dulje od mjesec dana se bori za život, nije ni to lako. Ali ga ni ne žalim.

Tko je glasao

Dakle opcija "popravi

Dakle opcija "popravi komentar" kod mene definitivno ne radi (Mrak, što da radim?), nisam htio napisati "Ne moj mene..." nego "Nemoj mene", isprike zbog (privremene) nepismenosti...
Griješiti je ljudski a praštati božanski...

Tko je glasao

I ja sam imao nekoliko

I ja sam imao nekoliko slučajeva kad mi opcija popravi nije radila, a i nekoliko objava krnjih tekstova...

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Potvrđujem - popravak

Potvrđujem - popravak komentara ne funkcionira.
Bezuspješno pokušao u više navrata.

ragusa

Tko je glasao

Ni meni ne radi popravljanje

Ni meni ne radi popravljanje DCroatovih komentara. :-)
Sorry, nisam izdržao da ne napišem.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Dobro što tebi i Ragusi ne

Dobro što tebi i Ragusi ne radi popravljanje mojih komentara, ali ZAŠTO MENI NE RADI - vičem na Mraka ;-)

Tko je glasao

ako kreneš editirati

ako kreneš editirati komentar ODMAH nakon što si ga napravio morao bi uspjeti

negdje sam napisao koje je pravilo oko toga, komentar je moguće popravljati ako nakon njega nije bilo nijednog drugog komentara

Tko je glasao

negdje sam napisao koje je

negdje sam napisao koje je pravilo oko toga, komentar je moguće popravljati ako nakon njega nije bilo nijednog drugog komentara

Jednom mi nije radilo kad sam išao popravljati odmah nakon objave, dosta je malo vjerojatno da je bilo drugih komentara iza. Anyway, bilo bi u redu da javi neku poruku ako se ne može popravljati, a ne da lupam
po mišu bezveze :)

ezastupnik.blog.hr

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci