Tagovi

Kako zaraditi korupcijom? Pročitaj i nauči

Hoće li i nakon ovih nadolazćih izbora HSS ostati glavna hrvatska udavača?
Vec je evidentno da je ta stranka u rasulu i da pojednci iz vrha te stranke obmanjuju svoje birače na račun svoje osobne koristi.
Sve ostale stranke se trude pridobiti glasaće na razne naćine...razni gospodarski programi,razne afere,pa novi alati političke borbe(internet),razni pojedinci...

Od HSS-a nista osim javne ponude Friščića "dajte nam toliko love i mi ćemo biti uz vas".

Ta lova ce najvjerojatnije otići na poljoprivredne poticaje koji se kod nas još uvijek daju na površinu zasijane poljoprivredne kulture a ne na proizvedenu jedinicu (kilogram) ubrane poljoprivredne kulture.To znači ako imate 500 ha zemlje i prijavite se za poticaj pšenice (država daje za poticaj ove žitarice 1000 kn/ha), da ćete dobiti 500 000 kuna.
Država vas neće kontrolirati,neće obilaziti vaše zasijane površine a najmanje će se truditi oko vas kada dojdje vrijeme žetve jer ona treba otkupiti vašu pšenicu.Prije same žetve HSS će preko svoje operativne organizacije "Hrvatskog Seljačkog Saveza" (koja broji veliki broj lojalnih članova i koja uvijek osigurava da HSS ostane najpozeljnija udavača)organizirati medijsko pojavljivanje neke seljačke udruge koja će od vlade zahtijevati povečanje otkupne cijene pšenice na 1.20 kn/kg brinući se za tzv.male seljake kojima je ta cijena na malu površinu naravno neprofitabilna.
S jedne strane ucijenjivat će postojeću bilo koju vladu "Seljčkom bunom" i blokiranjem prometnica za vrijeme turističke sezone a s druge strane će vješto prikriti korupciju i malverzacije koje se već godinama odvijaju na području poljoprivrede i poticaja poljoprivrednih kultura.
Znaći,ako imate puno zemlje ne morate ju pravilno zasijati određenom polj.kuturom
i brinuti se za nju tj.ulagati i raditi na njoj već je dovoljno samo se prijaviti na poticaj i dobit ćete čiste novce.Točnije ako imate 500 ha zemlje i prijavite poticaj na pšenicu i kukuruz možete godišnje čisto zaraditi 1.000.000 kuna.

Zemljište će te dobiti na koncesiju od države samo ako ste blizu vatre a kako ne bi bili blizu vatre kad su vaši glasovi odlučujući jer vi ste najpoželjnija hrvatska udavača.
Neki ljudi u HSS ovu metodologiju koriste već godinama.
Prije par godina bili smo svjedoci da su seljaci blokirali prometnice a u skorije vrijeme to se ne događa iako se od onda nije bitnije mijenjala otkupna cijena pšenice.

Zašto?Moguća su dva odgovora:Prvi,povećali su se poticaji...ali povećali su se i troškovi.Drugi,operativno tijelo koje organizira seljake na prometnice Hrvatski Seljački Savez je korumpirano.
Potvrda toga su političke malverzacije u Brodsko-posavskoj županiji iz koje dolazi predsjednik Hrvatskog Seljačkog Saveza ,znači glavni operativac za dizanje "Seljačke bune" i njegovih 500 ha zemlje kao i neprirodna koalicijska vlast u Slavonskom Brodu HSP-SDP.

Tagovi

Komentari

Evo još jedna poduka o

Evo još jedna poduka o korupciji. Shvaćam. Iako ja vjerujem da su svi korumpirani. Međutim mući me nešto drugo: zašto mene, pa čak i onda kad sam u rukama držao dosta moći, nikad nitko nije pokušao korumpirati. Ni ručak,ni večera, ni jahta, ni vikendica - ništa. Pa zar sam toliko manje vrijedan od ostalih?

Tko je glasao

ako se sa jedne srane daj

ako se sa jedne srane daj eogromna subvencija za brodogradnju, onda je logično da će i "selaki" tražiti svoj dio kako bi šutjeli, jer šutnja j ezlato, zar ne?
I sad se pitaite kakve veze imaju brodovi sa pšenicom.... Imaju, jer su obje "aktivnosti" sredstvo za isisavanje proračunskog novca u korist pojedinih političkih opcija odnosno interesne skupine koja ima jak utjecaj na centre političke moči. Sve se naravno odvija uz blagoslov svih političkih stsruktura i to po onoj vi nam ovdje, mi vama ondje i svi zadovoljni osim građana kojima je ipak svaki dan sve gore.
Zar policija ili USKOK u tren ne mogu raskrinkati tu pljačku oko poticaja u poljopriovredi... mogu ali očito ne žele, a zato?
Zar policija ili USKOK u tren ne mogu razotkriti pljačku u brodogradnji. Zanimljivo je da u toj branši kooperanti dižu ogromnu lovu, a brodogradilišta stalno u gubitku,... A kako je to moguće? Jednostavno je i slijepcu da se z ajedan brod napuca radnih sati da ih ni da dan traje 72 sata nebi mogli odraditi, i to se kao ne vidi.. a vidi vidi, samo se okreće glava u stranu. Znate li koja onop tvrtka najviš elove vuć eiz brodogradnje?... pa čuli ste je već toliko puta da vam mora biti sumnjivo, ali nije za USKOK ili DORH. Tvrtka SKLAD... poznato vam je zar ne?
I da se vratim na udavaću HSS. Sve navedeno u tekstu stoji osim jedne sitnice, a to ej da nakon ovih izbora neće imati sa čime trgovati. Znate ovdje igra broj zastupnika, a toga ovaj put "selaki" imati neće.

Tko je glasao

Slazem se...no hoce li tome

Slazem se...no hoce li tome doci kraj.Jesmo li mi svi kreteni? A što se tiče "selaka"....za njih će glasati neka baka Regica
....a za kog drugog nego za svoje selake

Tko je glasao

Nije li to malo bahato i

Nije li to malo bahato i uvredljivo prema bakici i seljacima?

....za njih će glasati neka baka Regica
....a za kog drugog nego za svoje selake

Tko je glasao

Upravo tako i nikako

Upravo tako i nikako drugačije:))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci