Tagovi

Kako su na referendumu glasovali LAŽNI birači?

Kako su na referendumu glasovali LAŽNI birači?

Ne može se iz velike laži stvoriti poštenje i častan rezultat!

O broju LAŽNIH birača, tj birača koji ne postoje, ali postoje na službenome –lažnome biračkome popisu, sada se raspravlja naveliko na pollitika.comu, a vidim i u člancima istaknutih novinara.

Cijenjeni član pollitika coma @Hatzivelkos, tvrdi da je stvarnih, tj. od krvi i mesa, a ne politike, 3 700 000. birača.
@Walpurga se spušta još niže, na 3 500 000, a @žaki tvrdi kako ih nema više od 3 400 000, a u današnjem Večernjem listu tvrde da, uzimajući u obzir popis stanovništva iz 2011, i broj punoljetnih građana po njemu, ima 3 175 642 birača.

Svi se ,dakle, slažu da je popis birača, na referendumu o ulasku RH 22.01.2012. u EU, bio LAŽAN, a takav ostaje do daljnjega, jer na njemu , kako oni tvrde ima oko milijun lažnih birača i više, ovisno o autoru (@Hatzi 800 000, @ walpurga 1 000 0000, a @žaki 1 100 000 )

Dakle, priznaje se da je više od milijun LAŽNIH birača

Današnji Večernji list iznoseći taj podatak o 3 175 642 stvarnih birača, preskače da su njegovi novinari u kampanji ZA-EU, upravo te činjenice zatajivali, prešućivali i nisu potraživali da birački popis postane istinit i time zakonit.
Danas ih ističu na 2 stranice, a nakon toga će opet zašutjeti prije referenduma o referendumu, jer po njihovoj sadašnjoj brojci ne bi tada trebalo 450 000 ZA referendum, već 317 564.

Ima li uopće još država u EU koje su imale takav LAŽNI birački popis za svoj referendum , za pristupanje u EU, pa da bismo mogli odgovarajuće uspoređivati rezultate?

Koja bi država uopće uzela za mjerodavan takav popis birača za referendum, ili čak i za izbore?

Koja bi država, uopće imala obraza to ponuditi svojim biračima, pogotovo za tako važnu odluku?

Postavimo pitanje:
Zašto se oni nalaze na biračkome popisu i koja je njihova uloga?

Bilo bi odgovora: „Zbog bivše vlasti; Zbog F.Tuđmana; Zbog socijalnih privilegija zainteresiranih; Zbog..., ili slično, ali nije taj LAŽNI popis birača na stol svojim građanima na referendumu stavila bivša vlast (iako bi, ne dvoje mnogi o tome), niti pokojni F.Tuđman, niti ..., nego ova „Kukuriku“ koalicija na vlasti, izabrana 4.12. 2011, a koja se prije brinula i tvrdila da je LAŽAN popis birača važan uzrok njihovih gubitaka na izborima.
Zašto?

Nije imala vremena?
A zašto?

Zašto se žurila s referendumom, kada ni svojim građanima nije osigurala javnu raspravu primjerenu važnosti njihove odluke, niti poštenu medijsku prezentaciju obje opcije?

Jedna opcija :PROTIV, gotovo da nije imala pristup medijima, a druga opcija ZA imala je na raspolaganju sva sredstva, pa se čak koristila i prijetnjama neisplatom mirovina biračima, ako ne budu glasovali ZA.

Zašto, kada nije sredila taj LAŽNI birački popis, na koji se prije oštro obrušavala i to s pravim razlogom?

Zašto nije iskoristila popis stanovništva iz 2011.,napravila pravi birački popis, pa da se referendum ne zasniva na LEGALIZIRANOJ LAŽI?

Ponovo se laži iz lažnoga biračkoga popisa, žele iskoristiti kako bi se našao „pošteni argument“ , kojim se želi postići podizanje postotka onih koji su stvarno izašli na referendum.

Osnovni aksiom je LAŽNI birački popis i svi teoremi o većoj postotnoj prolaznosti , koje sada pokušavaju dokazivati kojekakvi kvazipoštenjaci, kvazinovinari, i slični „ljubitelji istine“, su LAŽNI, jer se naknadno pozivajući na svoje „poštenje“, sada obrušavaju na „strašnu laž od biračkoga popisa -tešku milijun LAŽNIH birača“.

Sada odbacuju svoje joker-birače ZA (LAŽNE i prekobrojne), te ih sve pripisuju strani NEIZAŠLIH, jer tvrde time: „Nisu nam ni trebali, nismo ih ni iskoristili za svrhu davanja legitimiteta i legalnosti referenduma pumpajući njima postotke izlaznosti“.

Manipulanti su ostavili, ili postavili, oko milijun svojih LAŽNIH birača, da umjesto nas odluče o nama, a sada nam te LAŽNE, koji guše naše istinsko pravo da odlučujemo o sebi, svojoj djeci, našoj državi i budućnosti, podmeću i sve njih pripisuju samo NEIZAŠLIMA.

Za tih milijun LAŽNIH birača, mogu reći da nitko nije glasovao PROTIV!
Dokažite suprotno!
Za tih milijun LAŽNIH birača, mogu reći, da ih je: pola izašlo, a pola nije!
Dokažite suprotno!
Za tih milijun LAŽNIH birača, mogu reći da ih je izašlo točno onoliko koliko je bilo potrebno za prolazak referenduma.
Dokažite suprotno!

Ovi , koji sada „pošteno korigiraju postotke izlaznosti“ uvećavajući ih svojim naknadno pronađenim poštenjem, samo dokazuju da nije bilo dovoljno IZAŠLIH, kako bi referendum bio častan u „svojoj velikoj laži“.

-Opcija svi LAŽNI samo među NEIZAŠLIMA, i čišćenje biračkoga popisa nakon referenduma, matematički povećavaju izlaznost, ali baziraju se na poštenju politike, poštenju promidžbe referenduma, poštenju organizacije referenduma, poštenju provođenja referenduma, te poštenju prijenosa i obrade referendumskih rezultata.
A sve je to upitno!

-Umjerenija opcija: pola LAŽNIH među jednima, a pola među drugima, već dovodi do rezultata ispod 50% ZA, i referendum pada.

-Opcija druge krajnosti: da netko sve LAŽNE, odnosno jokere-ZA , pripiše izašlima, bila bi prava katastrofa po referendum i njegove zagovarače.

Dakle, koja je opcija istinita?

Novinari i svi podizači postotka izlaznosti na referendum 100% LAŽNIH ( a koje sami dokazuju poštenim podacima), pripisuju NEIZAŠLIMA.

Tvrdnja zasnovana na njihovom poštenju, dosadašnjem ugledu, dosadašnjoj stručnosti i demokratičnosti, ponašanju u ovoj kampanji ZA-EU, te i po njihovim tvrdnjama, LAŽNOM popisu birača, s preko milijun LAŽNIH birača, govori o pravom karakteru ovoga referenduma.

Genijalno!
Manipulacije ostavljaju prostor za svakakve kalkulacije!

Zašto to rade?
Netko, mizernih 43,51% ZA, na referendumu, može sutra iskoristiti kao argument da smo ušli u EU, s ispod 50% biračkoga tijela. Taj rezultat, pokazuje da narod nije odgovoran, za ono što će se događati nakon ulaska u EU i svu odgovornost prebacuje na politiku.
S razlogom.

Ovo napuhavanje postotka izlaznosti, zabrinjava, jer očito netko ne bi želio pokupiti zasluge za sve DOBRO, koje nas čeka u Uniji!

ps. Ne može se iz VELIKE LAŽI stvoriti istina i poštenje, niti ostvariti častan rezultat.

Zaslužili su prvo mjesto u ovoj ligi:

http://pollitika.com/liga-lazljivaca

Komentari

Gledaj Ppetra

moj brat je u Australiji od 1975.
Državljanin je i glasač. Dijaspora. Međutim,niti na jednim izborima nije sudjelovao,jednostavno mu je svejedno.

Znači,zašto bi od njega i takvih zavisio neki rezultat,a čime ga natjerati.

Na njihove australske izlazi jer mora,a smatra da bi bilo nepristojno da odlučuje o Hrvatskoj .

Odlučuju oni koji izađu na izbore. Oni koji ne izađu -neka šute.

Kao kad na vjenčanju svećenik kaže: Ima li tko prigovora,neka kaže sada ili neka zauvijek šuti.

Hehe.

sve dobro...

Tko je glasao

Neizašli kao pobjednici referenduma

Odlučuju oni koji izađu na izbore. Oni koji ne izađu -neka šute.Oni koji nisu izašli, možda su najviše napravili: srušili su legitimnost izbora, paradoksalno, ali istinito, jer su oni za demokraciju napravili više od onih koji ispunjavaju građanske dužnosti. Paradoksalno, ali nužna posljedica lažiranosti biračkoga popisa.

Njihova poruka, ovaj puta je jača od poruke onih koji su izašli, a zbog njih moglo bi biti i ovo:
http://pollitika.com/referendum-nije-prosao

Svojim neizlaskom pokazali su svu bijedu propisa koji reguliraju referendume, ogolili svrhu lažnih biračkih popisa, te su zaledili sreću na licima političke elite.

Namjerno su propagandom ostavljali utisak da je sve već gotovo, a kada su to birači prihvatili, onda im to nije odgovaralo, jer im ipak trebaju partneri za igru lažne demokracije i skrivanje njihove manipulacije.

U uvjetima tako malene izlaznosti, prostor za laganje oko referenduma NEIZAŠLI su značajno suzili, a nastojanja ovih "popravljača postotka izlaznosti" tj. "popravljanje štete", samo donosi još veću bijedu , jer se još bolje vidi sada ogoljena sramotna laž biračkoga popisa.

Nisi shvatio u potpunosti o čemu sam u dnevniku pisala, pa da ne objašnjavam @Bigulica ti je dobro objasnila na koga se odnosi što sam napisala.

Referendum o referendumu, očito je potreban, ali mogli bi ga izmanipulirati, ako se prije toga ne sredi birački popis.

Tko je glasao

Draga Ppetra

da bi tako ab hoh govorila u ime neizašlih na referendum morali bi ti svaki pojedinačno dati punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika,pa i moja stara majka (87 g.),moj susjed koji uvijek pametuje i brunda a također nije izišao.

Onda,mnogi od tih neizišlih,a pretpostavimo većina 2/3 bi glasali ZA.

Stoga,nemojte se više s time sramotiti.

Tvoja ideja je izgubila,pretrpi poraz,onako sportski.

Mislim,ako je netko i dvojio,vidjevši Natka Kovačevića i slične kako agitiraju protiv EU,morao je glasati ZA ako je razuman čovjek.

sve dobro...

Tko je glasao

Svjestan si ti ove manipulacije, ali odgovara ti rezultat

Dragi drvosječa, uz milijun priznatih LAŽNIH birača, za koje ne znam kako su upotrijebljeni, a mogu svašta misliti, znam tko se sramoti.

Uopće nije bitno kako bi glasovali neizašli, oni su svojim neizlaskom pokazali što misle: "Referendum nije za njih bilo nešto zbog čega je bilo vrijedno, podići gu...cu i otići glasovati".

Oni su pobijedili kao najveća grupa od 3 grupe: ZA, PROTIV i "boli me briga - NEI IZLAZIM".
To što je netko mogao biti u grupi ZA, ili PROTIV, a nije, ne mijenja stvar. Nisam u dnevniku uoće komentirala ni navodila pretpostavke što bi glasovali NEIZAŠLI, već što su odglasovali LAŽNI.
Možeš li ti to uopće, ograničen svojim ZA, shvatiti i prihvatit?

Meni ne bi bio problem prihvatiti odluku većine mojih sugrađana, kada bi to bila stvarna , a ne manipulirana većina, kada ne bi bilo milijun LAŽNIH birača, za koje nema nikakvih točnih informacija kako su "glasovali", a jedina točna informacija je da se oni sramno nalaze na popisu birača, kako bi mogli poslužiti politici u nužnosti prijevare.

Svjestan si ti ove manipulacije, ali odgovara ti rezultat koji ona polučuje.

nije sramota izgubiti od boljega, ali je sramota ne pobijediti ni uz teške prijevare
Ne sramim se, a jasno je tko se nesvjesno "srami": Onaj tko ima potrebu naknadno napumpati postotke svoje "pobjede" , čišćenjem svojih vlastitih biračkih popisa od svoje sramote- lažnih birača.

ps.Mislim,ako je netko i dvojio,vidjevši Natka Kovačevića i slične kako agitiraju protiv EU,morao je glasati ZA ako je razuman čovjek.
Kako si ti @drvosjek, uopće preživio u ratu?
Toliko naive, da mislim kako te ne bi prihvatili ni oni iz Hlebina:))
Ma vid´ ti; jave se kada god trebaju dokazivati kako su oni upravo takvi da je najbolji izbor biti suprotno od njih.
Skoro kao onaj odbjegli, koji ovaj puta nije došao reći da je baš on PROTIV, kako bi svojom pojavom naveo na suprotno.
Nisu Oni svoj zanat učili 1 dan, @drvosječo!

Tko je glasao

Također mislim

da su neki javno istaknuti PTOTIV-aši,tzv.desničari obični provokatori ,spin.

Kad već pitaš;)))
U ratu sam preživio i to često vršeći izviđanja u dubinu skoro cijelog rata .

Nikad se nisam vraćao istim putem dva puta.

Nisam do kraja vjerovao nadređenima,posebno 91,a posebno onima koji su se pravili veliki.

Imao solidnu obuku u JNA i bio " kadar stići i uteći i na strašnom mjestu postojati".

Bio izvrsne fizičke spreme.

Već tada želio na zapad,rekli bi u EU i NATO.

Ukoliko ne bude valjalo,lako promijenim mišljenje.

Budi sigurna da sam ja ZA EU usprkos našim političarima,a ne zbog njihovih manipulacija.

Uglavnom,okupirani smo,hehe,prilagodi se i digni bijelu zastavu.

sve dobro...

Tko je glasao

Promjena mišljenja, kod Mađara, Grka,...ostalih, i @drvosjeka

Ukoliko ne bude valjalo,lako promijenim mišljenje.
A koristi li od tvoje promjene mišljenja!.)))
Moram razmišljati o mlinu za pšenicu, nakon ovih blagodati iz EU.)))

Nije bilo lako ući u EU, ali izaći bogme nećeš lakše nego iz Jugoslavije.

Uglavnom,okupirani smo,hehe,prilagodi se i digni bijelu zastavu.
Okupirani jesmo, samo što nas je uz "stranu silu", "lažne birače", okupirala i vlastita lažna pamet!

Bijela zastava!?
Nikada!

Ti si podigao bijelu zastavu, a vlastitu spustio na pola koplja!
Kada promijeniš mišljenje, pitanje je što će ti ostati od ove na pola koplja?

A plava zastava sa zvjezdicama- koliko je već pale njeni podanici, dogorjet će i sama.
Samo da ne zapali i nas sa sobom, zbog onih koji su pred njome nosali bijele zastave.

Tko je glasao

Lako za zastavu

sve dobro...

Tko je glasao

ajmo po redu

Prvo, "propis" koji regulira ovaj referendum je donešen poodavno... dakle neizlazak na referendum nikako ne može biti nekakvo "rušenje legitimnosti" - jer je to u kontradikciji sa zdravom logikom.

Drugo, ideja da netko "na vrhu" čija je ideja bila progurati "ZA" sada plače i nariče nad slabom izlaznošću građana je toliko smiješna i nerealna, da je nevjerojatno da ju itko uzima u obzir. Mislim, lijepo je biti toliki politički naivac...

Treće, davati toliku svetost, političku jednomišljenost ovih neizašlih... ajmo malo u brojkama... na referendum o hrvatskoj samostalnosti je izašlo 83,56% birača. Sada, to zvuči puno u usporedbi s ovom brojkom. No, ima mali trik. Tada je popis birača brojao 3,5 miliona ljudi.

Dakle - na najvažniji referendum (kada su ljudi bili itekako zagrijani, nitko im nije trebao objašnjavati važnost tog referenduma i imali su čvrsti stav) izašlo je cca 3.000.000 glasača.

Sada ih je izašlo 2.000.000... dakle uopće nije loš rezultat... Inače, ovo me sve više podsjeća na Vladu Jadranke Kosor koja se hvalila smanjenjem nezaposlenosti (zaboravljajući da spominje samo one evidentirane na burzi, koji se lako brišu) a preskačući pad zaposlenih. Zašto ljenčinama dajete takav alibi i odjednom nekakvu telepatsku političku moć?

Tko je glasao

stanovnika manje a birača više ... kako je to moguće?

na referendum o hrvatskoj samostalnosti je izašlo 83,56% birača. Sada, to zvuči puno u usporedbi s ovom brojkom. No, ima mali trik. Tada je popis birača brojao 3,5 miliona ljudi.
1991. godine je Hrvatska imala 4.784.265 stanovnika (prema vidi link a na popisu birača je bilo 3,5 miliona ljudi. birački popis je manji za maloljetnike i sve one koji nemaju pravo glasa. a radi se o dobu kad tek počinje kompjuterizacija. 2011. ravno dvadeset godina kasnije je isutucaija drugačija - popis birača je (4.504 000) veći od popisa stanovnika. 4.290.000). razlika je očita.

popis birača dijaspore je drugi popis. to se vidi u noći proglašavanja izbornih odnosni referendumskih rezultata.

w. ;)

Tko je glasao

walpurga

Bez ljutnje, ali ja nisam maloumnik... Dakle, nema potrebe da mi objašnjavaš (ni drugima) da su birači punoljetne osobe (osim onih koji su lišeni tzv. poslovne sposobnosti)... Također mi ne moraš objašnjavati što je dijaspora...

Jel tebi poznat pojam dvojnog državljanstva, problema s previbavalištima, jesi bila 90-ih u dvorani u sklopu Zagrebačkog velesajma gdje su se domovnice dovozile kamionima, printali podaci i dijelile... to su sve glasači, po svim pozitivnim propisima RH... Ne branim takav sustav, ali taj sustav je trenutno na snazi. Samom moralnom osudom istoga se ne postiže - ništa.

Upravo zato i uspoređujem na ova dva referenduma - broj IZIŠLIH na referendum, a ne broj na glasačkom popisu...

Tko je glasao

@zaphode,

ne smatram te maloumnikom. dapače. samo neki koji se isto pozivaju na matematiku broj maloljetnih i onih s oduzetim pravom glasa uporno ne odbijaju od popisa stanovnika kako bi dobili pravu sliku.

što se tiče dvojnog državljanstva. nisam bila na velesajmu ali sam imala izbjeglice i znam kako su začas došle do dvotrukog državljanstva.

zbog osoba s dvostrukim državljanstvom imamo više birača od stanovnika, a o onima s pravom glasa da ne govorimo.

izlaznost birača je mala - po Hadziju i menni je 53%, po večernjaku 60% ali u svakom slučaju toj maloj izlaznosti nije razlog kako su se ljudi zamorili već jednostavno što je poslana jasna poruka vladajućima (bivšim i sadašnjim) o preslaboj obaviještenosti što na EU donosi, što je sve dogovoreno. tu su pristupni fondovi iz kojih se može povući novac. zbog čega se već prije nije povukao iz predpristupnih fondova, već je dobar dio ostao neiskorišten. vladajući bi morali malo više računa voditi o proizvodnji i standardu.
dobar dio je glasao za EU kako bi Hrvatska postala sređena, pravnija. razlog nad kojim bi se političari morali itekako zamisliti.

w. ;)

Tko je glasao

Donio je zajedno i pobjedu i sramotu

Ako je birački popis legalan, onda se prema njemu računa izlaznost. Ne možemo sada utvrđivati drugačiju izlaznost, na osnovi raznih procjena.

Htjeli mi to ili ne, birački popis (takav kakav je s lažnim biračima ) je službeni dokument na temelju kojega se izračunava izlaznost, a ona je prema tome službenom dokumentu bila 43, 51%., a ne sadašnji proračuni i naknadna popravljanja biračkoga popisa.

Ako nekome ne odgovara, službeni i po točno zakonom definiranim pravilima određeni postotak izlaza, a to je očito, onda neka napravi istiniti popis i na njemu izvrši ponovni referendum.

Uostalom, koga svrbi taj se češe: Zašto pobjednici sada navlače postotak izlaznosti?
Jasno je zašto!
Ako je lažni popis dobar za održavanje referenduma, onda je dobar i za utvrđivanje izlaznosti!
Na lažima se ne može stvarati istina.

Prihvatite što vam je donio lažni birački popis: pobjedu i sramotu zajedno!

Tko je glasao

zašto sramotu? :)

Ako je legalan - onda je sve ok :) Osim toga, pa glasala si na njemu, zar ne?

Donosi ljutnju jer su se vladajući izblamirali nepotrebno mijenjanjem klauzule o 50%+1... da su samo malo sredili popis, ispala bi izlaznost preko 50% sama po sebi...(moja slobodna interpretacija)

Tko je glasao

Lažno legalan popis i referendum

Legalan je kao i birački popis-Lažno legalan.

Ali ne mogu ga, malo uvažavati- a malo ne uvažavati, oni kojima ne odgovara, ono što takav Lažan, legalno izrodi.

Ako im je legalan popis, onda im mora biti legalno i sve ono, što se po pravilima, na njemu izrodi.

Unijeti u Ustav, koji predstavlja jednu državu i narod, da je referendum važeći i ako ne pristupi polovina od svih birača, je primjer u kojem ustavne odredbe omalovažavaju narod.

Tko je glasao

ajde ajde

Da je rezultat bio 66% protiv i 33% za (uz istu izlaznost) - divljala bi tu od sreće, prema tome, ne muljaj :))

Tko je glasao

Ne odlazim svojom voljom, u tuđu kuću, u kojoj je kaos i zlo

Ne bih!
Ni jedna, ni druga opcija nisu dobre.
Ovaj puta, rekla bih da sam ja glasovala za "Manje zlo", a to baš nije neka radost.

Da je iz EU, lako izaći, rekla bih hajde da vidimo, ali gledajući isti dan, Mađare s natpisima EU=SSSR, Sovjetski tenkovi= zapadne banke" i "Ne želimo biti kolonija", te one silne svijeće za ponovno traženje slobode mađarskome narodu, pa marširanje mađarskih fašista, mislim da niste dobro odabrali.

Samo slijepci mogu na to žmiriti.
Nadam se ipak realnosti, koja je sve bliža što je više nezadovoljstva u EU, a time obiluje, tako da 2013. nećemo imati u što ući!

U kuću u kojoj je svađa i nered ne odlazim svojom voljom, ni željom većine moga naroda!

Tko je glasao

dokle god...

... kupujem mahune domaće tvrtke u dućanu, na kojima sitnim slovima piše "Pakirano i punjeno u Mađarskoj", neće me smesti tako glupi transparenti :)

Tko je glasao

Glupi transparenti?- samo za one koji ih ne mogu razumjeti

Znam da te neće "smesti", ali te mogu u budućnosti "pomesti".)))

Tko je glasao

ok, u nečemu se slažemo

Da, izlaznost je mala. DanielN ima odličan dnevnik gdje egzaktno utvrđuje da u RH ne postoji mjesto gdje je više ljudi izašlo na referendum negoli na stranačke izbore. Dakle, stranačke izbore nekako smatraju "važnijim".

Kako je do toga došlo - ne znam. Izbori su nešto što traje 4 godine, a odluka referenduma će ipak trajati nešto dulje (ok, ppetra će reći da će trajati 6 mjeseci).

No - možda ljudi jednostavno ne znaju koji je pravi odgovor i nisu htjeli "preuzeti odgovornost" za odluku. Ne znam, stvarno ne znam...

Tko je glasao

odgovornost

nekima je lakše kritizirati nego svojim glasom odlučiti o svojoj budućnosti.

w. ;)

Tko je glasao

Bez posla!

Ubi te @walpurga!.)))

Odmorit ću se.)))

Tko je glasao

Ne radi se o tome!

Radi se o prenapuhanosti biračkog popisa od 25 - 30%! Radi se o imenima koja - ne postoje, pokojni su, navedeni su dvostruko, nemaju prava glasa po drugim osnovama...

Ne radi se dakle o neažurnosti od nekih 5%, do čega može doći možda i zbog nekih objektivnih okolnosti.

Pored ovolike nabildanosti broja birača, sva su nagađanja o mogućim manipulacijama, kalkulacijama i zlouporabama dozvoljena i nitko se od njih ne može vjerodostojno obraniti.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Cijenim stav tvoga brata

daj mu pozdrav od mene. Samo ovdje @ppetra nije govorila samo o dijaspori, nego o onome najproblematičnijem dijelu glasačkog tijela koji je nepostojeći. Na onu praksu da se pojavljuju mrtvi, ili dvostruki. To bi nam stvarno svima bilo u interesu očistiti.

pozz
doza

Tko je glasao

Ma znam

time se vraćamo na priču o prebivalištu.

Mihajlo Mihajlović ima prebivalište u Hrvatskoj gdje ima kuću, uzeo putovnicu i otišao u Kanadu.

Bi li ga brisao sa popisa birača, ako ustav pravo glasa veže za državljanstvo.

sve dobro...

Tko je glasao

Nije bitno gdje je dok god je živ i državljanin RH

I dok je u popis birača upisan samo jednom.

Kad bih želio biti krajnje maliciozan mogao bih reči da je onih ~1.000.000 lažnih birača odreda glasalo ZA.
I kako bi @ppetra rekla - dokažite da nije bilo tako!

Pa vidite onda statistiku.

Tko je glasao

Pored toga

što osobno mislim da se ljutiš na krive ljude, apsolutno ocjenjujem dnevnik plusom, jer sam sretan da se konačno i posve suprotstavljene opcije mogu okupiti oko zajedničkog cilja. Meni je to važnije od trzavica oko toga je li kriv ovaj ili onaj, važno je da svi mi počnemo tražiti da se popis sredi.

Ne marim čak ni za to što će sada mnogi od onih dežurnih proroka koji su upravo tvrdili da je potrebno da lažni birači ne pomognu desnoj opciji na izborima da bi se konačno svi okupili oko zajedničkog cilja, na marim, dakle ni za to što će ispasti da su bili cijelo vrijeme u pravu, ali dajte već konačno da svi zajedno tražimo od tih vlada (u množini) da prestanu, prokleto, lažirati svako izjašnjavanje građana.

Ovaj probelm ne završava na na samim izborima. Čak i kada smo imali prosvjede, svi oni novinski tekstovi koji su navodili manje prosvjednika nego li ih je bilo, zapravo su time umanjivali značaj tih prosvjeda.

Kad se bude išlo na prosvjed radi popisa, apsolutno možeš računati na mene.

pozz
doza

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci