Tagovi

Kako se slizati s novinama - smanjenjem PDVa

Eto, doživjeli smo i smanjenje PDVa na tiskovine. da, da, na sitnih 10 %. čemu služi smanjenje poreza? s obzirom na to da se cijene tiska nisu spustile očito da se radi o "ulaganju" u nešto drugo. službeno objašnjenje je to da će se za tu razliku "poboljšati kvaliteta novina" i bla bla bla. zanimljivo, država daje 12% nekome, ona ista država koja će mene naguziti ako pređem preko crvenog na zebri i kada nema prometa, ista država koja oprašta pdv našim bajnim fudbalerima ili nekima daje da sav porez koji su utajili od svekolikog općinstva otplate na rate. jebo te, koja dobrota!!

to naravno nema veze što se približavaju izbori i što mediji, htjeli to neki priznati ili ne, poprilično oblikuju javno mišljenje u zemlji u kojoj se ljudi još nisu naučili razmišljati svojom glavom.

poboljšanje kvalitete tiskovina? znači li to da više nećemo morati čitati debilne članke o našim javnoestradnim likovima? o tome tko si je dao povećati/smanjiti cice ili napumpati usne? o tome koji nogometaš je metnuo ovoj ili onoj manekenki? možda će cijene melodija, slika ili filmova za mobitele biti otisnute većim fontom? aha, moš mislit!! i još će možda neki novinari otkriti što znači istraživačko novinarstvo? aha, hoće hoće...

i tako, ode 12% nekome u džep a mi ćemo uživati u "kvalitetnijim novinama" do kraja života. živi bili pa vidjeli...

Komentari

Ako je porez smanjen jer se

Ako je porez smanjen jer se želi povećati dostupnost i kvalitetu novina građanima, te ako se time želi postići veći stupanj informiranosti građana, znači li to da će se i nama koji se informiramo uglavnom putem interneta smanjiti porez na korištenje interneta?

Tko je glasao

hoće, hoće, smanjit će

hoće, hoće, smanjit će se. kao i ostali porezi koji se dotikavlu nas smrtnika. pa jedva su ukinuli porez na knjige prije gro godina - valjda su po sebi zaključili da rvati niš ne čitaju knjige kao i oni pa da neće puno izgubiti.

Tko je glasao

Skoro zaboravih,

Skoro zaboravih, sjećate li se one akcije kupovine pužnica za djecu oštećena sluha? čini mi se da država na kraju nije dala da se makne pdv sa pužnica. jer djeca ovoj državi nisu važna, važni su nogomet, mobiteli i lekar ivo... i, naravno, predizborna kampanja podržana od svih novina nagrađenih sa 12%. sramota!!!

Tko je glasao

I onda će EPH izdati novi

I onda će EPH izdati novi tabloid koji će se zvati "Sutra" po 3kn da se nosi s 24sata i eto vam kvalitete o kojoj govori Orešković:

Tko je glasao

mislim... frajer prica o

mislim... frajer prica o povisenju cijene energenata, o vcecoj cijeni papira...a novine sve deblje, novinski izdavaci sve vise i vise izdaju tiskovine... pa po meni tu nesto ne drzi vodu....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Bojim se da će izdavaće

Bojim se da će izdavaće srediti tržište. Poslje smanjenja PDV-a pojavit će se nove novine, povečat će se konkurencija, povečati kvaliteta a pasti cijena. Sada treba smo malo vremena.
Dobre novine trebale bi biti besplatne, financirati se od reklama.
Nešto kao Politika.com :)

Tko je glasao

@Mucke. Neće izdavače

@Mucke. Neće izdavače srediti tržište kad njim vladaju monopoli. Lijepo ti je Potjeh napisao da će sada EPH (imaš u prilogu direkotora Stipu Oreškovića) vlasnik Globusa, Jutarnjeg, Metro expresa, Slobodne Dalmacije, Feral Tribunea, Glorije, Mile, Auto kluba... izdati dnevni tabloid "Sutra" kao
konkurenciju Styrijinom 24 sata. To ti je jedina tržišna posljedica koja će se dogoditi. Jel to povećanje kvalitete? Uz to, taj "Sutra" dobrim dijelom će biti punjen prilozima građana, pa će i ulaganje u njeg biti manje. Dakle, sve se čini da se izdavači još više obogate, novinari budu minorniji, a publika zaglupljenija.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Marijan Beljan je u Upravu

Marijan Beljan je u Upravu Glasa Slavonije ušao kad je firmu preuzeo Glavaš iz kvote HSLS-a. A mudar je i Vrhovčev zet Stipe Orešković.

Nema mi druge nego igrati lotto, pa pokrenuti novi politički magazin. Već sam zatefterio nekoliko blogera i blogerica s Pollitike. ap može nastaviti pisati pod pseudonimom samo ga mora promijeniti da nas ne tuži Associated Press. ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Pa da ti pravo kažem nije

Pa da ti pravo kažem nije luda ideja, jer to danas više uopće nije skupo s dobrom idejom - ako može Hrvatski list možeš i ti.-)

Tko je glasao

Hehe ;) Ja ću potražit

Hehe ;) Ja ću potražit stvarnu lovu. Hrvatski list se financira preko razno-raznih zadarskih sponzora. Znaš kakvi su već poduzetnici u Zadru: od Rene Sinovčića, koji sad pohodi Karamarka, pa do Kalmete. Jesam zaboravio Bibinjce, hehe.

Trebam ja i istraživače. Tu računam na tebe. Naravno da nebi prevladavale teme o tajnim službama i da suradnici nebi trebali "razmišljati" kao ja. Poanta je u tome da stvarno postoji prostor za politički magazin. Globus i Nacional su oglasnici, a o Feralu smo već raspravljali.

P.S. iskopao sam danas Globus iz svibnja 1999. i naletio na redoviti oglas za "Petrač osiguranje". Prije toga sam znao samo da je Petrač nekoj ženi natukao vrat jer je galamila zbog njegova nepropisnog parkiranja u njenom dvorištu i da mi tu temicu Pavić nije htio objaviti. Pojma nisam imao o drugim njegovim poslovima. E da sam ja bio vlasnik Globusa, svejedno bih objavio tekstić, a ne oglas. To će biti naša koncepcija. Mislim da ovo društvo sazrijeva za takav magazin.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci