Tagovi

Kako sa sitnozubanima? Zna se drugovi!

Pa eto pocinje jos jedna Olimpijada lova na fotelje.Tzv. izborna kampanja. I nista novo se nece dogoditi, od onog sto vec nismo vidjeli. Znaci sitnozubani ce opet glasati u skladu sa svojim starim obicajem da se slicno slicnome veseli.Nevazno je da li je netko krao, lagao ili bio korumpiran. Onaj tko misli da ce radi takve sitnice netko izgubiti vlast, se gorko vara.
Time ce se pokazati slijedece:
1. sve novinske afere i blogerski pokusaji da se upozori na neke apsurde ili bolje reci kriminal i korupciju, ce pasti u vodu.
( vidi korist od Feralovih 30000 afera unatrag 17 godina sa rezulatom = 0 )
2. jal i zavist sto i prosjecan sitnozuban ne moze doci do kovcega s blagom.
3. tapkanje na mjestu uz nuzan sistem korekcija mrkvom i batinom po prstima od strane EU radi lud/zbunjenog pravosudja i sl. domacih specijaliteta.
Umjesto da se porezni obveznici otrijezne i upregnu svoje izabrane i placene javne sluzbenike ( politicare) da rade prema planu gradnje kuce kojim su pobijedili na natjecaju, ovdje ce se poceti probijati gabariti i urusavati planirana gradjevina.
Za manjinu koja je zrtva takvih sitnozubanskih idola, preostaje jedina nada osim glasanja za nove stranke, cvrsta volja EU i stranih ulagaca da vrate lovu koju su ovi diletanti spiskali na najgluplje i neprofitabilne projekte. A takvih je osim nuznih cesta, barem 80%.
Kad se sjete da bi jos prebacili svoje prispjele racune "socijalno" na sve pa i ostale a ne samo 200 odabranih i od SDP 2000-2003. godine odlikovanih za sposobnost, preostaju samo 2 opcije:
1. mladi da zbrisu u emigraciju.Ovo vec cini vecina koja ima trazena zanimanja pa smo po tome prvaci Europe
2. stariji da nadju nacin da porez opstruiraju na najmastovitiji nacin.Oni koji su nesto duze "privastnici" znaju da drzava nije nikad bila u stanju ni naplatiti porez nekoj krcmi, a kamo li ozbiljnijoj tvrtci.
Rezultat?
Na ovaj ce se nacin porezni bumerang vratiti u glavu sitnozubana koji su ga i izabrali.Sto ce reci svakome po zaslugama ;)
Pa..............sretno!

Komentari

Ponavljam se, ali moram opet

Ponavljam se, ali moram opet spomenuti Vugrina. Znaš li zašto se ne uvode porezne kase za maloprodaju? Jer bi onda još više obrtnika i malih poduzetnika bankrotiralo. Ali da se uvedu Vugrinove ekonomske mjere, onda bi svi ti mogli poslovati bez problema i bez kršenja zakona, a sredstava u proračun bi se slijevalo više. Ali to je još jedna preglednost koje se boje naši političari. Jer ne vide dalje od svojeg nosa.

Tko je glasao

Pa je li jasno da se i

Pa je li jasno da se i tračka preglednosti ne boje samo svi političari nego i sve elitne divizije i pola domobranstva? Nepreglednost je osnova našeg napretka i to svi izgleda razumije osim tebe i tvog uskog kruga. Bilo kakva preglednost se sprječava i na pomisao, jer i pomisli izazivaju defetizam, a defetizam je ono čega se istinski boje.

Nemoj shvati da te ja obeshrabrujem, samo iznosim evidentnu činjenicu o neprijatelju, koji nikad ne spava. Već sada su nas snage napretka uočile i locirale i napredak kreće na nas. To ne kao neki strah, snahe napretka nastupaju neodoljivom privlačnošću, pa ako te neka neodoljivo privlačna dama zahvaća trebaš znati da to moglo biti to, da te lovi radi sprječavanja preglednosti u maloprodaji i šire. Ako nemaš boljeg rješenja, predaj se bez otpora, samo malo zavlači radi provjere.

Tko je glasao

Nepreglednost vodi u

Nepreglednost vodi u dekadenciju zbog loseg vizira.

Tko je glasao

To vjerojatno odgovara, sli

To vjerojatno odgovara, sli samo djelomično.

Na ovom značajnom postu "kako sa sitnozubanima", zahvaljujući G-news-u, na sami početak olimpijskih natjecanja radi upravljanja sitnozubanima i ostalim, za nas je značajnija druga strana medalje:
- ako smo jako pregledni, to nije dobro jer nas ... Ti govoriš iz pozicije kao da se prvenstveno radi o tome da mi kontroliramo njih a G-news dobro usmjerava da se još više radi o tome da oni kontroliraju nas;
- i u djelu gdje mi kontroliramo njih, nije bezrezervno sve dobro sa pregledenošću. Prvo, prekomjerno iscrpljenje u prazno u djelu bez rezultata. Drugo, pregled koji mi imamo ima i neprijatelj koji ne spava. Treće, mi i neprijatelj nismo odjeljeni, to su djelom naši ljudi, odnos je složen;
- ad dekadencije, to je dobrim djelom i igra, a igra se nikad niti može podvesti potpuno pod pregled niti je to dobro, prave vrijednosti se djelom dobiju bez pregleda. To ti je djelom književnost, ljubavno pitanje, film, glazba, teorija i razna praksa, sve sa djelom nepreglednog, u čemu je bitno a ne nešto sporedno, kao spoj začina u nekoj hrani.

Tko je glasao

JOT igra, nova je igra u

JOT igra, nova je igra u gradu. U JOT igri, postenje i dobrota dolaze do izrazaja. U Ne-JOT igri, postenje i dobrota su stetne osobine. Ko je posten i dobar, ko zeli biti posteniji i bolji, neka igra JOT igru. Nije lako, tradiciju tek gradimo, dosta je nepoznanica, sve to stoji.

Al nije bed. Jer kad se ti dobro osjecas na kraju dana, kada si JOTovski rjesio racune, navecer si veci covjek. I bolji covjek. A to je na kraju krajeva i dobar smisao zivota. Biti bolji covjek.

Jasno. Mozemo mi igrati i Ne-JOT igru, mozemo se kvariti, okruziti se bicima tmine, dozvoliti nizem astralu da nas preuzme. Osjecaj je jak, obuzimajuci, ali nakon plime sve je trulo. Prokleto. Tu na kraju sve postaje bijeg od samog sebe, dosadna, prevazidjena stvar.

Eh da. Mozemo mi igrati igru dvije stolice. SDPovsku igru. Ali ta igra je kao svaka igra na dvije stolice, oportuna, bez moci i utjecaja. Interesantna samo za dosadne birokrate. Nu, ko voli koju igru, neka je izabere i zaigra. No dobro na kraju pobjedi ili preciznije lose samo sebe na kraju prozdre. Jeli.

Tko je glasao

Kuzis Mrace. Paradigme mogu

Kuzis Mrace. Paradigme mogu biti komplementarne, ali i u sukobu. Konkretna prica jeste u sukobu sa tradicijom. I tu ti mogu reci jedan jasan primjer. protivkorupcije.sdp.hr Dakle, ako vec postoji JOT proces, tada je nuzno na temelju inputa doradjivati strategiju, a ne ostaviti dojam da je komunikacija sama za sebe, sto komunikacija u biti nije.

I tako, umjesto da je SDP tim JOT izletom dobio bod, ispao je los, neprofesionalan. Ogolio se, a nije bio spreman rasti. To tako ne ide. Tako se sve svodi na staru pricu. Nema mjesta za dvije stolice, ma kako to zastrasujuce na trenutak moglo izledati.

Tko je glasao

Bez komentara?

Bez komentara?

Tko je glasao

Kakve su vam to JOT igre, na

Kakve su vam to JOT igre, na koje te mrak fila s jedinicama?

Tko je glasao

nije on zbog JOT-a dobio

nije on zbog JOT-a dobio jedinicu (JOT = Javno, Otvoreno i Transparentno)

JOT je donekle simpatičan koncept i ima moje simpatije

Tko je glasao

Kužim da nije zbog samog

Kužim da nije zbog samog izraza. Nego je to nekako povezano sa SDP-om. Tu je nešto izgleda okrznuo što nije smio, a meni nije jasno što je to.
A i to tvoje davanje jedinica bez komentara mi baš ne sjeda. Ipak si ti ovdje vrlo uvaženi član i trebao bi služiti kao primjer ostalima.
K tome da dodam i mlade jurišnike (izgleda od tebe probrane), kojima tvoj sustav omogućava istu snagu utjecaja (ocjena) kao i starim, provjerenim članovima.
Ni onaj tvoj argument o tvojim slabim ocjenama ako je komentar kratak, mi nije sjeo. Nema veze, znači, ako u tom kratkom komentaru netko sublimira svu genijalnost univerzuma, ti ćeš mu šibnut jedinicu?

Tko je glasao

svakome tko uspije

svakome tko uspije sublimirati smisao svemira u jednu rečenicu ću bez dvojbe dati četvorku

gale zna zašto je dobio jedinicu, zato što mu je logika slabija strana u životu i on je u mogućnosti iz jednog jedinog događaja izvesti štogod je potrebno bez da ima osjećaj da je pogriješio
gale ne razumije kako funkcionira život, posao a ponajmanje politika, ima svoje mišljenje koje visoko idealizira i to je otprilike to, kao što je marija lugarić jednom negdje citirala, u teoriji, teorija i praksa su iste, u praksi se razlikuju

dakle svaki galetov mentalni izljev koji nije potkrijepljen dobrim argumentima uglavnom dobije jedinicu (ako ga zamijetim)

Tko je glasao

Mrace, ad hominemom se nista

Mrace, ad hominemom se nista ne rjesava, osim ako netko ne zeli ostaviti dojam hohstaplera.

Tko je glasao

Pa ako imate nešto za

Pa ako imate nešto za riješiti međusobno, onda postoji private komunikacija. Ocjene su javne i poželjno je da i razlozi za njih, budu javni.
Ako već prigovaraš tuđim argumentima, onda se moraš i sa svojima bolje potruditi.

BTW, teorija koja tvrdi da su teorija i praksa isto, je u najmanju ruku, promašena teorija. A što onda tek reći o praksi koja slijedi takvu teoriju?

Tko je glasao

teorija koja tvrdi da su

teorija koja tvrdi da su teorija i praksa isto, je u najmanju ruku, promašena teorija

exactly my point
gale je teoretičar, vrsta kvazi ideologa bez ideologije (jer on propovijeda tehniku ali ne i cilj), a ja sam više praktičar tj. idemo izvući maksimum iz onoga što imamo

Tko je glasao

Po inžinjerskoj strukturi

Po inžinjerskoj strukturi (koja mi je bliža) ti si kao inžinjer, a gale bi bio arhitekt. I veliš, arhitekt bez projekta, bez ideologije, ili možda bolje reći, bez stranke. A možda je njegov projekt, rušenje loših projekata i lagana izrada novog, tj. nove stranke. Kolko je on u tome sposoban, to je već drugo pitanje.
Ja tebe, a posebno Lesara i Vuljanića, vidim kao zalutale inžinjere. Meni je logično, ako arhitekt zariba, da inžinjeri probaju izvući maksimum. Ali nekad to nejde, jer se zgrada tolko nagne, da je ni milion inžinjera ne izravna. Jednostavno to onda treba srušiti i projektirati ponovo. Sa drugim arhitektima. A inžinjeri, oni mogu ostati i isti ako su dobri (što u nas baš nije praksa, kako si i sam primijetio u jednom nedavnom dnevniku).

Tko je glasao

Izvrsna usporedba, kolega

Izvrsna usporedba, kolega inzinjer :) tocno znam o cemu govoris.
Sa svakakvim arhitektima sam radila, od onih koji nemilice uvjetuju zlatne kvake na vratima do onih kojima greda ima raspone odavde do vjecnosti, ali zato prostor otvara prekrasnu vizuru ... meni je uvijek zlo bilo jer nisam razumjela kako kao pametni i nadahnuti ljudi ne vide da njihov zadivljujuci umjetnicki diskurs koji je hvale vrijedan i svijetla baklja u mraku prosjecnosti i ogranicenosti vremenom i prostorom predstavlja ogranicenost novcima i mogucnostima.
Pa i kad im prode takva nadahnutost kod investitora u idejnoj fazi gdje papir svasta trpi, onda nadzor tog istog investitora rezi zbog nepredvidenih i naknadnih radova i nuznih korekcija putem - jer tako to obicno biva.

Pitanje je ne sto je IDEALNO u nekim uvjetima, nego sto je PROVEDIVO ...

Tko je glasao

Vidim Mrace, da meni djelis

Vidim Mrace, da meni djelis kulje, o meni raspravljas, a nisi se jednom SA MNOM udostojio otvoreno popricati o tim stvarima. Cega se bojis, Mrace? :-p

Tko je glasao

Nepreglednost je osnova

Nepreglednost je osnova našeg nazadovanja. Moraću ja sve preglednosti sistematizirati u jedan dnevnik, da te malo poučim nekim stvarima.
Starino nepregledna :)

Tko je glasao

Fight or flight. Obicno bude

Fight or flight. Obicno bude flight. Nu, u ocekivanju fighta idemo dalje :-)

Tko je glasao

Mislim da mnogo toga što je

Mislim da mnogo toga što je Feral pisao, načeo, otvorio nije bilo uzalud. Isto tako blogovi nisu uzalud. Pa čak ako je ovo samo naše vježbanje demokracije, isplati se. Za 4 godine biti ćemo nezaobilazni.(Možda ne baš ja ali ja ću vam s Mirogoja davati svesrdnu podršku)

Tko je glasao

Predviđam pollitika.com-u

Predviđam pollitika.com-u najznačajnije trenutke kad SDP dođe na vlast. Zasad HDZ s pravom tretira pollitiku kao okupljanje oporbe i ne pridaje preveliku pozornost daleko najisplativijem načinu političke promocije i borbe - etabliranom javnom internet portalu.

Ukoliko mrak ustraje na dosadašnjoj koncepciji, pollitika će postati Feral 21. stoljeća.

Mojih 5 dinara.

Tko je glasao

možda do tada se uspostave

možda do tada se uspostave mail veze i s mirogojskim serverima. internet prodire svudje

Tko je glasao

G-news, ovo je sada i više

G-news, ovo je sada i više nego ozbiljno. Konačno si to doveo do pjesme/manifesta, snage koja potencijalno nailazi poznate pjesme/manifeste i Hrvatsku, inetrnacionalnog potencijala (zamisli šta to može značiti samo susjednoj BiH itd.), što takvi autori kao ti ignoriraju ali ih snažno navodi na te staze.

Evo samo skromnih naznaka.

ovdje ce se poceti probijati gabariti i urusavati planirana gradjevina.

Tu su neke šanse. Hrvatska tu ima neke do kosti izraubane ali sačuvane skrivene potencijale, koje je neprilično iznositi neprijatelju koji nikad ne spava. Evo najkarikiranije, na smetlištima. Nisu na Lećavica-Split i Jakuševec-Zagreb snage samo one koje se ističu, aktivisti itd. Tu su ti i neke druge pouzdane snage i potencijali u pitanju - samo smeće, evropski krupnozubani bez osnovne škole i naš koji su napredovali, preživjeli Indijanci u Lećavici i Mićevcu a čiji unuci i djeca su redovima neprijatelja i neke složene strategisjke točkice koje neću iznositi, koje imaju potencijal nedrživiji od poznatih (r)evolucija.

A na drugim pozcijama te arhitekture je još zanimljivije. Samo radi zabave preporučujem mirno i opušteno pratiti tipske točke Donji grad u Zagreb, održavanje zgrada, Vrbani-Špansko-Prečko te Split kao referentnu cjelinu.

2. stariji da nadju nacin da porez opstruiraju na najmastovitiji nacin.Oni koji su nesto duze "privastnici" znaju da drzava nije nikad bila u stanju ni naplatiti porez nekoj krcmi, a kamo li ozbiljnijoj tvrtci.
Rezultat?
Na ovaj ce se nacin porezni bumerang vratiti u glavu sitnozubana koji su ga i izabrali.Sto ce reci svakome po zaslugama ;)

Tu je već krenulo na najpouzdaniji način, dubokim fizičkim odnosima snaga. Neprijatelj (porezna uprava i sve snage aparata i napretka) polako ali sigurno napreduje po cijeloj bojišnici, invazija napada svaku točku, a otpora i snalaženja je sve manje i skoro nema jer su sve nepotrebniji. Ono što je značajno, kao u ekonomskim krizama u Chicago-u i drugdje, amorfne pa i "mafijaške"snage već pokazuju svijest o razmjerima procesa navodnom brigom za svoje ljude, koje ona ne moraju ništa.

Pa..............sretno!

To je veoma važno. Već krenule su lađe, na neki dalek put, u luci zvona zvone ... (u izvedbi Radojke Šverko u the best danima, to je bilo tada preuranjeno a sada, i kao običan zabavni proizvod, veoma ubitačno, to ti je igra u prostoru, vremenu i sadržajima).

U zaokruženim djelima je svaka nijansa važna, škripa i mali neodostaci mogu umjesto slabosti značiti i više nego obrnuto, dati odlučujuće dimezije čuda, kada obične stvari postaju čudo. To ovi mladi sada, kao i uvijek, pretežno ne uvažavaju, na njih djeluju pretežne takve škole, pa se, kao i uvijek, dužnost prijenosa tradicija najboljih škola umjesto uvjeravanja svodi na - odigrati te točke koje obuzimaju dah tih mlađih a i starijih generacija, kao neke vrste zajedničko djelo. Ovo je nešto takvog ranga i sada ćemo vidjeti kako će "this song of freedom" dalje saživjeti. Sretno!

Tko je glasao

Mi se starino, u isto

Mi se starino, u isto vrijeme odlično razumijemo i ne razumijemo se ništa. Naime, često hvališ moj pritisak na preglednost, ali ti ponekad stvarno radiš pritisak na NEPREGLEDNOST. Prvo, sve znamo što ne štima i gdje ne štima, jel tako. To znaš i ti i Grgo i G-news i Frederik i mnogi ovdje. Ali što ćemo poduzeti? Kako to promijeniti? Gdje ubosti? Iz kojeg se ugla sakriti nakon par uboda? Dali se više sakrivati ili više otkrivati? Dali otvoreno iznositi ideje? Ti kao da zagovaraš neko tajno društvo revolucionara, ako ja tebe dobro hvatam... malo su šumovi na kanalima, ali tako je to uvijek s tobom...

Tko je glasao

Evo, povodom toga što smo

Evo, povodom toga što smo na G-news post pod programom "žene kao 51 %", a vezano na drugi post gdje se dama esperanza bavi pitanjima HSLS-HNS-politički centar.

Žene, prekomjerno rasipanje i naprezanje - niti smo dovoljno koncentrirani niti smo dovoljno uspjeli, samo je tu previše toga for us.

Nije to toliko niti iz toga što mi nismo frajeri (odnosi spolova), niti što nas žene zapostavljaju i hrle u krilo maoizma niti je problem neka tradicija (katolicizam itd.) niti slično, sve je to možda i više nego dobro. Ali, jednostavno nije dovoljno, ili ako je dovoljno za prolaz nedovoljno je za zbilju. Evo malo upitnih primjera, koji nisu ništa određeno ali su možda zgodni kao putokazi provjere.

1. Referentni autori i praksa. Poznati hrvatski javni djelatnik Ivan Slamnig je davno napisao "Zvjezdana", ima negdje na internetu, prilično kratko, u nekokoj zbrci naiđe on na Zvjezdanu a ona na njega, hodaju oni tako ... Poslije jedini roman, nije imao love pa su ga upecali na brzinu, slično "Bolja polovica hrabrosti", gdje privremeno bježi od nekih dama. Zatim kao zero čovjek, skoro pred smrt, pjesmu kako smo krivi što su naše dame sada stare babe a da mi nismo niti naučili niti ... Sve je to jedna te ista pjesma. Ako netko na ovim prostorima uživa ugled kod dama i predodžbu da je dovoljno oko toga, to je pokojni Ivan. Ali, to napisano nije umjetnost, to je i život i društvena zbilja. Imao sam čast i nezgodu da smo pomalo, u malom na brzinu skupljenom društvancu, na brzinu, u društvu nešto dama tražili izlaze najprije za opuštanje od (r)evolucije koja teče i neke minimume, koji bi nehotice bili i programi. Iako nismo dovoljno uspjeli, nešto jesmo. Kad bi se htjeli napuhnuti, aiko je bliže kako on pjeva, mogli to prilično objektivno prikazati da smo farjeri, čak ići dotle da smo pomeli druge. Ali, vratimo se na staze kako autor usmjerava, veoma nedovoljno, tu jednostavno ima posla.
2. Hodam tako ja maloprije u društvu jedne dame oko jednog zagrebačkog jezera. Inače tamo nahrupljuju ljudi, sada nikog živog. Dama esperanza se pita gdje politički centar. Uzmimo da je tu centar, možda i epicentar, ako nekome ne odgovara lako ga premjestimo. Traženi centar je ne samo u našim glavama nego i po raznim točkama po Zagrebi i diljem nam preksrasne domovine. Zašto to jezero. Sjetim se da smo nehotice testirali neše raznovrsne snage, uključujući (r)evolucionare svih vrsta i naše agente diljem svijeta, koji odlaze i dolaze na impresivne zadatke. Ključna uočena točka, koja je tu ali koja se uzima kao da je nema, što frajeri izgube iz vida žene s kojima šetaju a i jezero a i sve drugo, ne samo frajeri nego i žene. Rasipanje i prekomjerno naprezanje.

Prije smo pravili po 1-2 uredna programa dnevno, nakon cjelodnevnog posla, za malo opuštanja. a prije nego što (r)evolucija ovlada pivnicma u Frankopanskoj. Jako puno tih programaa je izvedeno, po onom slijedu kako navodiš, inženjerski, i više nego dosljedno. Ja imam u nogama odigranih previiše takvih realizacija, radi se o tome da se konačno moramo posvetiti malo nekim zapuštenim točkama, gdje korov uzima maha u inače prilično sređenom okolišu.

Za programe, evo preporučaam ti npr. gore post izvjesnog G-news-a, to uzmi kao program a ovo ako hoće dodati dodaj. Preporuka, izvodi varijacije na temu. Programi i sve drugo se forme koje se koriste radi drugog, To drugo is life, people, economy, lakes ...

Tko je glasao

Ja bi rekao ovako: family,

Ja bi rekao ovako: family, economy, lakes...
Pa onda sitno pollitics, kolko se stigne, dok se okupljaju snage, dok Gubec Gale šeće po štandovima i ispipava bilo naroda...

I ja bi rekao: vršiti dalje pritisak na preglednost.
Hitrorez - trebao biti preglednost, ali nažalost nije ni do p došao
HROK - preglednost zaduženosti građanstva, da progledaju i oni koji ne znaju da nema tolko banaka, kolko hrvatina može izvadit kredita
Vugrin - da progleda i Mrak, koji tvrdi da je njegov Navision njegova poduzetnička preglednost - jest, samo je Vugrinova preglednost puno jeftinija i jednostavnija - a k tome i croativna :)
afere.pollitika - preglednost sa saborskom epizodom...

Za ovaj post tolko, preglednost ide dalje. Ako sitnozubi shvate da preglednost davi volove, da u bistroj vodi štuke ostaju bez zraka, onda možda bude i nekih tvojih lahora laganih...

Tko je glasao

Poslek, ovo tek sada vidim,

Poslek, ovo tek sada vidim, impresivno.

Jedino, Gubec Gale je još daleko od slabosti da se odluči na ovo što ti pišeš. Umjesto da ispipava bilo naroda, on ti je još u debeloj ofenzivnoj fazi, sam je u stanju držati pod maoističkom opsadom sve sdp-ovce, sav sitniš po centru, sve aktiviste raznih profila, pola zagrebačkih kafića itd. + time navlači jedne protiv drugih = samo ih iskustvo za izbjegavanje i bježanje spašava od njegove ofenzive i novh snaga koje okuplja. Bolje da ti i ostali ex aktivisti to nisi shvatio, jer da jesi sada bi sva raznovrsnost bila pometena i gale bi kao Tito jahao na čelu kolone. To možda na trenutak izgleda zgodno, ali nije se s time igrati.

Tko je glasao

Fakat Ap, moram i ja

Fakat Ap, moram i ja urgirati. Sada navlacis Posl3k-a na mene, a za navlakuse nema potrebe. Neka sve ide svojim tokom, dok cemo Amway spike prepustiti Amwayu :-)

Tko je glasao

Ako Gale radi to što

Ako Gale radi to što pričaš, onda je to upravo to što sam ja rekao.

Dalje mi objasni zašto je bolje da ex aktivisti nešto (izbjegavanje? navlačenje?) nisu shvatili, i kako bi to onda raznovrsnost bila pometena?
I kakve bi Gale mogao veze imati s Titom? Da malo ne pretjeruješ?
I zašto i s čime se nije za igrati?

Znam, puno napornih pitanja, ali moram i tebe pritiskati na preglednost :)

Tko je glasao

Posleku i gale-u. Koliko sam

Posleku i gale-u.

Koliko sam ja dospio vidjeti, prilično ali ne možda i dovoljno, gale ne samo da ispipava bilo (i to radi) nego još više i ozbiljnije radi na programu i pritisku u vezi programa (provjera, okupljanje, velike promjene ...), bitno ozbiljnije nego npr. HNS gdje si i razni pokušavali dati doprinos. To se vidi i po praksi kampanja na internetu, vjerojatno sve stranke zajedno nisu zajedno na internet unijele toliko toga koliko sam gale za taj JOT i ukupne svoje programe, a po otporu i bježanju od kampanje je gale još jači od stranaka.

Da je kojim slučajem gale-ovo okupljanje snaga naišlo na bolji prijem, ništa ne bi bilo čudno da ste ti i razni radili na razradi programa i svime s tim u vezi. Ili, možda do toga dođe.

To nije jednostavno izraziti, bilo kako se izraziš slijedi po pravilu sve više oko toga, gale je tu renomiran. Ja sam vjerojatno refleksno u prvom redu htio reći da je to, imajući u vidu ne samo gale-a i tebe nego i općenito, nešto delikatnije za bavljenje, u svakom slučaju bitno nadilazi moje snage. Time nisam navukao posleka na gale-a, više sam minimalno reagirao na djelić bitnog poslkeovog komentara o ukupnoj društvenoj arhitekturi.

Poslek, ad tvoga drugog komentara o arhitekturi i inženjerstvu, stoji toga dio ali ključno nije tako. Hegelovo (i drugo) nisko svrstavanje arhitekture je kod arhitekata i arhitektica, a pogotovu kod naših u doba maoizma zadnjih desetljeća, stvorilo suprotnost, oni pokušavaju arhitekturu tako smjestiti da je ne samo božanska kategorija, nego i iznad boga, pa nije slučajno da su prvi javni grupni kritičari te ideologije arhitekture crkveni liturgičari i teolozi, ove godine. U tom stvarnom smislu, kad se govori o svemu predmetnom na ovom postu, pa i o odnosu arhitektura, inženjerstvo i usporedbi sa drugim (gale itd.), sve to ima veze ali se odmah u startu mora uzeti kao nedovoljno i neodgovarajuće - u suprotnom se odmah dolazi do ozbiljnih nepotrebnih problema. Pojednostavnjeno, arhitektura i sve drugo, jest i unajboljem izdanju neštu u nečem širem i raznovrsnijem, arhitektura u prostoru, vremenu i društvu a i sve drugo isto. Kreacija toga ne može niti ima smisla biti čisti autorski rad, iako zakon to tretira tako, i to nije usluga arhitekturi nego njezina automatska diskvalifikacija iz miljea društvene i druge ravnopravnosti. To nije nešto naročito pametno, ukazuje na potrebu nužnog minimuma teorije i prakse igre i drugo, sve normalno i redovno.

Tko je glasao

Pocascen sam sto pratis moj

Pocascen sam sto pratis moj lik i djelo :-)

Nu, moram se osvrnuti da stranke ovdje ne mogu biti bilo kakva konkurencija, s obzirom da im je za pocetak infrastruktura zastarjela (mrezni sustavi zahtjevaju i mrezne organizacije), a isto tako sami principi komunikacije utemeljeni na neupitnosti autoriteta.

Mrak se nece sloziti, ali stranke ce morati proci kroz vrlo ozibljno restrukturiranje, ukoliko ce se zeljeti nositi sa ovim procesom. No, bojim se da je sam proces unustarstranacke profilacije takav da kvalitetni kadrovi ostaju po strani, dok podobni, cesto cijepljeni od kritike i morala dolaze u poziciju mjenjati sustav. A od njih bas ne ocekujem previse, napose ne sposobnost za takve reforme.

Stoga osobno niti ne pucam na stranke, vec prije svega kvalitetne pojedince koji uspostavom novih kanala moci mogu vidjeti svoju sansu.

Dalje. Ne okupljam nikoga. Moj posao je prije svega promrezavanje ekipe i dijeljenje stecenog znanja (u ovoj prici sam skoro 10 godina). Ako cemo mi iz Tiaktiva eventualno krenuti u neke ozbiljnije poslove, to opet nece biti okupljanje, vec uspostava jasnih kriterija, oblikovanje novih procesa. Sve u svemu, stvari infrastrukturalne prirode.

Dakle, ne furam se na niti jednu opciju, jer svaki covjek je opcija. Ostatak price je generiranje moci na tim jednostavnim power of simplicity principima, kroz novu paradigmu. I to je to. Po pitanju osvrta na arhitekturu, morat cu priznat da te nisam najbolje razumio. Tako da cu taj dio preskocit :-)

Tko je glasao

Već krenule su lađe, na

Već krenule su lađe, na neki dalek put, u luci zvona zvone ...

To je pjevala Josipa Lisac u "the best danima" :)

grgo

grgo

Tko je glasao

Grgo, kao odlučujući

Grgo, kao odlučujući društveni redaktor, ovime si potencijalno i još ne potpuno čudo doslovno učinio čudom.

Jeste da je i Radojka Šverko u the best danima nešto impresivno, ali Josipa Lisac je ipak nešto što nikakve generacije neće moći zaobići.

I ujedno i tvoja intervencija, kao rederik itd., potvrđuje da je stvar već značajno krenula, da je pitanje autorstva (G-news ... i dalje) sporedno pa upitno i složenije ima sasvim drugi značaj (nisam se uspio o tome izraziti zelenom tajniku, fizičaru i filozofu Oštriću a niti pohabanom ex hns-ovcu posleku), da djelo dobija i neprevidive dimenzije kada su sa djelom u dodiru različiti ljudi a i samo kada sadrži značajni amorfni potencijal, u čemu slabosti kao tišina, ništa, škripa itd. nisu slabosti nego neki ne do kraj objašnjiv i doživljeni dio itd.

Ne bih se toliko bavio i nije moje bavljenje toliko značajno, da opet nije nastupio poznati val deficita pažnje prema raznom, nakon čega slijedi ili je već krenuo još poznatiji val prekomjernog, neproduktivnog i davež čuđenja, sve skupa nepraktično bar u najtežem djelu - preekskluzivnosti iznad ikakvih poznatih svjestkih i naših razina i bez ikakvih pokrića. Kao nekadašnje seanse u udarnim birtijama, baš kada je svakodnevni fajront neizbježan sve razne i više neog iskusne frakcije umjesto iskusnog reagiranja dave do daske, prelaze ikakve (r)evolucionarne granice, i tko da ih onda i zbog čega skuplja i podmiruje im račune.

Tu G-news ne popušta, čvrsto i znalački drži poziciju, pa nama nije teško bar da to vidimo a sa ovakvim dodacima to je već pjesma nad pjesmama.
Orjentiri: 1. studij komprativne književnosti, Uvod u književnost, npr. u izvedbi Gordane Slabinac i nekim Slamnigovim dodacima u opuštenom društvu, 2. Neki počeci predstava Kugla glumišta 3. Razno, amorfno, koje je u istom ozračju.

Tko je glasao

Yes! Negdje sam kao

Yes!

Negdje sam kao nezaobilazan check point u ponovnom prigrljivanju slobode (re droge, liberalizam &td) naveo M. Antonionijev Zabriskie Point. Tu me iznenadio Skviki. Njegove afinitete bih eventualno mogao spojit s najboljim danima domaće zabavne glazbe, ali s psihodelijom teško. Ali eto, događanje čuda svuda oko nas ne može se ni predvidjeti niti spriječiti.

grgo

grgo

Tko je glasao

Po onome što Skviki iznosi,

Po onome što Skviki iznosi, doba rođenja i odrastanja u Zagrebu te duge godine gastarbajterskog napredovanja, Skviki je po defaultu predstavnik složenije liberalističke struje, one koja nikad nije bila u prilici opušteno i trezveno provesti vikend. Oni su kičma raznih poveznica, teret zbrke je na njihovima leđima puno veći. Karikirano, gale koji skuplja nove snage i masira sdp-ovce iznad ikakve mjere, ne uspjeva malo pažnje skrenuti prema takvim novim (internetskim) snagama koje predstavlja Skviki. Do tenora in USA je još dalje, iako je tenor već respektabilni predstavnik američkog krila. To je također zanimljiva igra, ako gale proradi, a proraditi bi mogao sa 1/4 sadašnjih napora, bit će zajebancije na kvadrat.

Tko je glasao

Cudni su putevi Gospodnji.

Cudni su putevi Gospodnji.

Tko je glasao

Hm, sličnu temu sam

Hm, sličnu temu sam propitivao dne 24.02 u postu Neprincipijelna koalicija, dakle kjoš daleko od izbora ali je aktualna, samo u jednom nisam bio tada do kraja precizan.

Naime najveći dio dugovanja na ovaj ili onaj način je generiran kroz banke koje nisu hrvatske, a bankari su nemilosrdni novcarski strojevi. Briga njih nemoralnost u kojoj se iz ispodprosječnog društva izvlače nadprosječne kamate. Oni su već uzeli svoje, a kako idu stvari to im nitko neće dovoditi u pitanje ni ubuduće, što pokazuje činjenica da se nešto ispod polovine oovogodišnjih "novih" direktnih stranih investiranja ustvari odnosi na pretvaranje enormnih bankarskih profita u povećanje kapitala banaka. Neće oni nšta poduzimati dok takav smjer taje. Stvar hoda, eldorado traje, zašto izvlačiti profite i plaćati poreze dok se može povećavati kapital kao sredstvo daljnjeg izvlačenja.

Drugo, banke uvijek profitiraju, pa i kad dođe do kraha (kompanija ili države) jer su se dobro osigurali hipotekama.

Treće, država se navodno prestala previše zaduživati, NB je blokirala unutrašnje plasmane so called "domaćih" banaka, ali dugovi i dalje rastu jer se zadužuju kompanije direktno od matičnih banaka iz inozemstva. Stvar odlično hoda i nema razloga zastajati. Sve dok neka vlast zastupa "veliki" kapital ili dok ne uđemo u EU kad će se stvari stubokom promijeniti, jer više neće biti zaštićenog novčarskog tržišta.

I četvrto, u toj igri neprincipijelne koalicije imamo stalno naše ljude, probrane hrvatske stručnjake (od Prke do Mudrinića). Dakle zasada "posao" nema moralnih zadrški, ali samo u sada već kolonijalnoj Hrvatskoj.

Zaključak, "zavist malih sitnozubih" ne igra nikakvu ulogu, jer se igre igraju daleko iznad njihovih razina. Neće kreditori rušiti ništa, jer oni Hrvatsku već imaju. I to tako da ne snose nikakvu društvenu odgovornost za tijekove procesa, za što se ne može reći da imaju u matičnim zemljama (gdje su im centrale).

Tko je glasao

Procitao sam tvoj post

Procitao sam tvoj post Neprincipijela koalicija i nema se sto oduzeti, a sve je tocno.Imalo bi se dosta toga i dodati, ali si u pravu 100%.
Nesto bi ipak "prilijepio" iz tvoje Neprinciijelne kolicije:
što smo to napravili ovoj naciji da su im iz ruku otete "zlatne koke" prevažne za ukupni društveni razvoj; i dali ih strancima koji izvlače ovako velike profite iz ratom devastirane i pljačkama uništene zemlje. I koliko velike europske Banke - vlasnici naših banaka dodatno izvlače od osiromašenih građana ove "nesretne" zemlje kroz neeuropske kamate!!

E vidis ovo se nekima nece svidjeti!
Naime bivsa je drzava propadala u financijskom smislu svakih 5-7 godina.Uslijed silnog samoupravljanja...Jedino sto je bravar uspijevao prijeteci uvijek Amerima babarogom Rusa u Jadranu u slucaju krize u zamjenu za eventualno nedodjeljivanje daljnih $ i otpis dugova.Netko rece da je iscicao 80 mld$ na taj nacin.
Danas je ta strategijska prednost nestala i nitko ne trza na nikakve ucjene, prijetnje i sl. igrice.
Stovise, trebamo biti i sretni da se nasao netko tko ce pruzeti te opljackane banke.U trenutku njihovog preuzimanja te su banke u ono vrijeme usle u prilican rizik.
Ali!
One su istodobno osiguravajuci svoje izdate kredite i izgurale Hrvatsku prema EU.Znaci osiguravajuci sebe, osigurale su i nas od nas samih.
Kad se pogleda od kad pocinje rast kredita, ali i placa i standarda, onda se uglavnom sve to svodi od 2000. godine prema danas.To se sasvim lijepo podudara sa jasnim stavom Hrvatske da ide na Zapad. A to znaci i prihvacanje pravila igre.Tj. nema vise dovozenja casha kamionima, kad se unisti neka firma, banka ili sl.
No nisu politicari tome ni krivi, vec sitnozubani koji su ih izabrali.I to vise puta za redom.Bedasto je lavu ostaviti na cuvanje svinju, a kasnije se cuditi sto su ostale samo oglodane kosti.Jos je teze iza toga otici kod nekoga traziti jos jednu svinju i reci mu kako ste cuvali onu prvu.Taj ce ako ga nagovorite, sigurno paziti da se lav ne nadje u blizini, ili da vas ne pusti same u takav posao.
Ne mislim da je kriv zbog toga.

Tko je glasao

Duhovito, i točno (dobro

Duhovito, i točno (dobro baš ne sve ali ugglavnom sve). Kad si već pročitao taj stari post daj se potrudi i još dva:
- monade i
- monade 2 - sfinga na vrhu piramide

Da objasnim prije čitanja: napravljen je jedan kompakta sustav političkog djelovanja u u kojem politička kasta zloupotrebljava institut glasovanja, te se stvara privid demokracije ili lažna demokracija. U takvoj otuđnoj situaciji prevalit sve na glasače s kojima se manipulira, je preuzetan čin. Npr. Moja žena, kojoj jedan član obitelji nestao na križnim putevima (što je emocionalno obilježilo širi obiteljski krug) glasuje danas za SDP jer je zgrožena arogantnim ponašanjem HDZ, a moga susjeda SDP-ovca žena ( s identičnim obiteljskim opterećenjima) glasuje bespogovorno za HDZ ( koja, mada je intelektialac odbija sve racionalne argumente - čak iz preduvjerenja neće pročitati Feral ili Nacional - zato što "lažu"). To su ti sitnozubi.

A krupnozubi!

Kompaktna interesna organizacija, koju je stvorio HDZ odlično funkcionira i kad rade dobro i kad rade loše, pa i kad treba Sabor pretvoriti u ogavnu glasačku mašinu kako bi se korumpirani ministri a time i vlada spasila na očigled svekoliko hrvatke TV i svjetske javnosti.

E sad, ako moju ženu i mene ( i obitelj mojeg susjeda) proglasiš krivima za ovakvu vlast previše je, jer je naš utjecaj mali. Po meni jedini krivci su ona stoka krupnog zuba koja sjedi u zakonodavnim, izvršnim i pravosudnim institucijama i ćine to što ćine, a vrlo su svjesni toga što čine. Većinom su to intelektualci visoko školovani , onaj najgornji sloj, najkrupnijih zuba ali neizmjerno mizerno i sitnih duša.

No. možda ti tu stoku nisi prebrojavao. ali treba, jer narod kao fikcija je bezsadržajan pojam. I kad je stoka sasotij se od pojedinih krava i volova.

Tko je glasao

Ako imas volje i

Ako imas volje i razumijevanja engleskog i eventualno njemackog mogu te i ja pocastiti sa mojim "radovima".Ima i jedan filmic.Sve je sabito i objasnjeno pa se poslije truda citanja i gledanja sasvim izmijeni neka percepija sto sto moze i treba misliti.

Gustave Le Bon je jos ispred vremena

i nesto na njemackom ( dosta dugo za prevodjenje za koje nisam siguran da bih ga najkvalitetnije napravio). Jedan govor u drustvancu iz Altane.
Kao motivacija:

Über Medien und Politik kann man nicht reden, ohne die „Skandalierung“ anzusprechen.
Von Friedrich Ebert in der Badehose bis zu Poolbildern des Verteidigungsministers. Die Debatte ist nicht neu. Skandal ist, was als solcher empfunden und verbreitet wird. Die Skandalierung ist selten eine verlegerische Forderung an den Journalismus. Skandale gibt es genug, fast zu viele. Der Markt ist übersättigt. Aber von Skandalen kann Katharsis, eine reinigende Wirkung, ausgehen.
Als Politiker habe ich Erfahrungen in verschiedenen Rollen gesammelt. Ich habe skandaliert und wurde skandaliert. Und aus diesem Erfahrungsschatz ziehe ich die Konsequenz: Es gibt keine Alternative zu kritischen, investigativen Medien, wenn man Korruption, Nepotismus und Machtmissbrauch verhindern will.
Das gilt nicht nur für den Balkan. Man kann trefflich über die Spielregeln der Skandalierung streiten. In England gehört Sex dazu, in Deutschland der Neid. Man kann über die Folgeerscheinung reflektieren. Aber man kann ihre demokratische Sinnhaftigkeit nicht bestreiten.

Ako te zanima...

Skandali po narudzbi i napuhavanje novih "zvijezda" sa ciljem i svrhom...Vrlo stara prica.

Tko je glasao

Najkraće, po dubokim

Najkraće, po dubokim iskustvima ključan je samo jedan djelić - stoka svih zubova se nije uspjela odjeliti, kratko je to vrijeme, a liberalizam i sklonost svi za jednoga i jedna za sve su i prejake, jače od podjela. Tako da smo previše jedna te ista stoka, raznovrsna ali jedno stado ili bar stada na istom području paše. razumljivo je i nužno naglašavanje razlike, ali globalna činjenica i okvir pjesme nad pjesmama se ne može izbjeći.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci