Tagovi

Kako reče Albert Einstein...

"Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran."

Najnoviji dokaz te pomalo komične teze i izreke, usudim se reći apsolutan i neoboriv, jučer nam je pružila Milanovićeva družina s Markovog trga. Grčevito se zubima i noktima boreći za ostanak na tronu neprikosnoveno najgore, najnesposobnije i najbedastije vlade u kratkoj povijesti neovisne hrvatske države - vlade prema kojoj su čak i Račanova, Sanaderova i Kosoričina kadrovska rješenja bila mila majka i redom sinji genijalci, stručnjaci, lumeni i poštenjačine - Kukurikavci misle da su se dosjetili jadu kako onemogućiti i spriječiti onih 750.000 krvožednih klerofašista, crnokošuljaša i Thompsonovaca, sjećate se, što su potpisali referendumski prijedlog inicijative "U ime obitelji".

Evo kako glasi ta najsvježija svemirska beskonačnost:

Vladina kontra: Referendumom protiv referenduma o braku?

"...Obraćanje Ustavnom sudu sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti predloženog referendumskog pitanja jedna je od mogućnosti. Za nju su se zalagali neki članovi Kukuriku koalicije, ali zbog ranijih negativnih iskustava s Ustavnim sudom koji je donio nekoliko odluka protiv Vlade, u Banskim dvorima nisu previše skloni toj opciji. Zato se zadnjih dana pojavila ideja o referendumu koji bi Sabor raspisao kako bi se birači izjasnili smatraju li da bi se referendumima smjelo zadirati u temeljna ljudska prava i slobode navedene u takozvanoj glavi tri Ustava. Na tragu je to mišljenja da i brak spada u to pravo, koji bi se ograničavalo jednoj skupini građana ako bi se u Ustav stavilo odredbu koju zahtijevaju »U ime obitelji«. - Sabor može raspisati takav referendum i kad bi on uspio referendum o braku više ne bi bio moguć..."

.

Okej, rado bih bio sklon povjerovati da Milanović zapravo nije tako svemirski beskonačan. Da je ovo samo još jedan dešperatni, očajni probni medijski balončić nekog bezveznjaka iz drugog ešalona vladinih podrepaša, serviran javnosti putem Novog lista, lokalnog stranačkog biltenčića SDP-a. Naime, tko god mu je autor, mogao je i morao barem prvo, prije negoli je otvorio usta & upregnuo novinarska potrčkala, provjeriti što to piše u "takozvanoj glavi tri Ustava", a potom se obavijestiti o svjetskoj i europskoj pravnoj praksi u svezi glede malog mede, pitanja braka. Pa bi vidio da brak nije "temeljno ljudsko pravo" i da ga svjetske države, pa i članice Europske unije, posve slobodno, samostalno i često vrlo različito uređuju. Tako bi uštedio i sebi i Kukurikavcima još jednu svemirski beskonačnu javnu blamažu - jer ni ovakav infantilni "referendum protiv referenduma", unatoč vjerojatnom uspjehu, opet baš ničim ne bi doveo u sumnju, kamoli spriječio, onaj koji traže "U ime obitelji".

Dakle, drage volje bih povjerovao da ovo nije Milanovićev, nego nečiji tuđi svemirski nonsens. Ali... ali.

Prisjećajući se na kakve monumentalno tragikomične bedastoće je gospodin drug premijer protraćio i prokockao već gotovo dvije godine svoje vladavine, nasuprot vrištećem imperativu bavljanja posrnulim gospodarstvom i konstantnim utegom od preko 300.000 nezaposlenih - dvije godine koje su pojeli ideološki skakavci, dvije godine svemirskih beskonačnosti tipa ukidanja sponzorstva obilježavanja bleiburške tragedije, nasilnog uvođenja homo-propagandnog zdravstvenog odgoja, besmislenog medijskog ratovanja s crkvom, nanošenja nemjerljive štete hrvatskoj državi i narodu navrat-nanos zakonskom zaštitom jednog osumnjičenog bivšeg udbaša nasuprot prihvaćenoj pravnoj stečevini Europske unije, te bešćutnog pljuvanja po vukovarskoj ratnoj žrtvi postavljanjem ćiriličnih natpisa pod okriljem mraka, uz otvoreno likovanje besramno četničke Srbije - bogami... teško da je tome tako.

Nije tu u pitanju nikakav drugorazredni ulizica. Ovo je baš upravo Milanovićeva, milanovićevska svemirska beskonačnost, ničija i nikakva druga. Nakon "Tita prije Tuđmana", "slučajne države", "građanskog rata" i sličnih, ovo je samo najnoviji beskonačni svemirski biser u nizu. Stay tuned, more to come.

Komentari

Mikane, jedno laičko

Mikane, jedno laičko pravno/logičko pitanje za tebe: kako vladajući mogu neraspisati referendum koji je zatražila udruga "U ime obitelji" raspisivanjem novog referenduma kojim bi se "spriječile povrede ljudskih prava" (zanemari motiv, mehanizam me zanima...) kad bi eventualne ustavne promjene utjecale samo na referendume nakon izmjene Ustava?

Tko je glasao

tako da rastegnu proceduru

tako da rastegnu proceduru utvrđivanja zadovoljenja ustavnih i zakonskih normi.
referendumu o braku još nije utvrđeno da je zadovoljilo ustavne i zakonske norme.
ako se prije tog utvrđivanja promijeni ustav moguća je interpretacija da referendum protivan ustavu.
na kraju bi tu pravorijek trebao dati USUD, no sam mehanizam je manipulativan i zloupotrebljava se izostanak vremenskih normativa u ustavu i zakonu o referendumu.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

na kraju bi tu pravorijek

na kraju bi tu pravorijek trebao dati USUD, no sam mehanizam je manipulativan i zloupotrebljava se izostanak vremenskih normativa u ustavu i zakonu o referendumu.
Vidi, vidi... A nigdje lexića...

To je to, cijelu unutarnju i vanjskopolitičku jesen će Milanović svesti na besmisleno prepucavanje i natezanje oko ćirilice u Vukovaru i besmisleno sabotiranje referenduma o braku (za što će se izgleda potrošiti ogromni medijsko politički resursi) jer nema ustavnog suda koji u najmanju ruku neće propustiti referendum o braku kao prvi kontra ustavnim promjenama ili kao zadnji prije ustavnih promjena. Ne prejudiciram nego je logika takva da će u ovako bombastičnom procesu proći barem jednokratni izuzetak, ako već ne totalna konfrontacija trodiobene vlasti.

Tko je glasao

Usput, kad si već opsjednut pravdom

baš na ovoj specifičnoj temi, koja nam ruši inače besprijekorni pravni rejting, možda bi te i ovo moglo zanimati - http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Reding-2011.-podrzala-Austriju-k...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Austrija je odbila uhititi

Austrija je odbila uhititi bivšeg KGB-ovca, ruskog državljanina, Mihaela Golovatovog, kojeg je tražila Litva.Reding je tada obrazložila da Austrija »nije morala provesti uhidbeni nalog jer Austrija provodi uhidbene naloge samo za djela nakon 2002.«
Draga, što je tu sporno?

Zašto ti nije jasno da Reding svim srcem i bićem podržava da RH trenutno ne izruči Josipa Perkovića?

Tko je glasao

Aha, kapiram...

Zapravo, kad čovjek bolje razmisli, i TI svim srcem i bićem podržavaš da RH trenutno ne izruči Josipa Perkovića :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naravno, uz osnovno da svim

Naravno, uz osnovno da svim srcem i bićem mogu tvrditi kako Perković nije kriv.

Tko je glasao

Kradem

Onda ti udri po Slovencu.

Tko je glasao

Ispričavam se cijenjeni

Ispričavam se cijenjeni kolega, ali ne razumijem komentar.

Tko je glasao

Kradem

Pa mislim na ono kao zapovjednu odgovornost.
Mislim na nekadašnjeg major KOS-a, ministra jugoslovenske policije i predsednika Saveznog savjeta za zaštitu ustavnog poretka itd
Perković nije moga sa onom stvari mrdnuti, a da ovaj ne da mig.
Stane Dolanc.

Tko je glasao

Ok, sad mi je jasan

Ok, sad mi je jasan kontekst.

Iskreno, procesuiranje i motivi ubojstva Đurekovića je definiran problem u kojem nastupam kao tabula rasa, mene više zanima onaj lex. Tvoja ideja je zanimljiv način obrane, nisam siguran da li je svjedočenje samo jedne osobe dovoljno za prenijeti takvu logičko pravnu odgovornost.

Ne mogu razmišljati da li više šanse ima tužiteljstvo sa ili bez Perkovića u Njemačkoj (ili nekog drugog potrebitog), mogu se isključivo orijentirati na našeg zakonodavca ukoliko predosjećam da će možda postojati sudski procesi u budućnosti koji će pomoći nekim drugim slučajevima koje sam u ideji već opisivao.

P.S. Code Name i Ruža Šušak dolaze do 25% dovoljnih za Milanovićev ostanak u službenoj vanjskoj politici, Linić glumi Manolića u kompaktnoj politici centra.

Tko je glasao

Kradem

Stvar je u tome da ima i netko više od Stane Dolanca. Nije ni on bio posljednja stepenica do pakla.
Druga stvar je u tome (vezivam se na ovo: (nisam siguran da li je svjedočenje samo jedne osobe dovoljno za prenijeti takvu logičko pravnu odgovornost.) da neće biti sjedočenja samo jedne osobe.
Sjedočiti će i drugi (kako u Hrvatskoj tako i u Njemačkoj).
Postoje i drugi uhidbeni nalozi.
p.s. Interesantan je taj code name :):):)

Tko je glasao

Idemo putem reality showa

Idemo putem reality showa koji se spominje u članku koji luna prenosi: skupimo svu našu povijest u ovaj trenutak subotnjeg jesenjeg popodneva 2013. godine.

Nemoguće?

Moguće!

Sve što nas zanima i što bi se moglo pretvoriti u sudske procese je već tu, u 100% slučajeva ispravan slijed riječi ukucan u google će donijeti komad inicijalne konstrukcije za bilo što pripremljeno. Sve što nam se dogodilo smo svjedoci i čitači, samo su, Bogu hvala (bez ironije), detalji ostavljeni za ispravno rekonstrukciju u sudskom procesu.

Kao što su neprofesionalni vojnici u potpunosti preuzeli zadaću devedeset i prve, tako nam sada trebaju ujedinjene snage neprofesionalnih i profesionalnih istraživačkih novinara. Ne znam da li je i do tebe kao i do mene doprla spoznaja kako je lex Perković s jedne blesave, ali vrlo vrlo korisne strane, omogućio da bilo koji upis o bilo čemu iz hrvatske povijesti prestaje biti uspoređivan s bilo kakvom vrstom špijunske djelatnosti.

Naime, jedini obrambeni i napadački mehanizam koji su si ostavili kad mi jednog dana pripremimo materijal za suđenje nekom službeniku države jeste njegovo umirovljenje.

Tko je glasao
Tko je glasao

Valjda im je u opisu posla da trpe i to!

Ovaj je pravilno shvatio Milanovićevo zalaganje oko Vukovara, kao i cijela Srbija i njeni sateliti po RH:

http://www.vecernji.hr/sport/nogomet/mihajlovic-pozirao-majicom-kojoj-je...

Šteta što Mihajloviću nasuprot nije stajao Milanović, taj je najvjerniji navijač i zagovarač toga što piše na majici.

Da nije ništa drugo napravio, već promicanjem nagrade za genocid nad Hrvatima Vukovara, potakao srpske navijače, pa čak i izbornika njihove reprezentacije na ovakve performanse, napravio nam je neviđenu štetu.

Sramota me što, čovjek na tako važnome mjestu- izbornika srpske nogometne reprezentacije, pa onaj drugi pod velikom sumnjom da je ubio preko 10 hrvatskih građanki ("hrvatskih baba"), dobivaju materijale i inspiraciju za svoje provokacije, izravno od Hrvatske vlade i njezina predsjednika.

Ne rugaju se oni samo Vukovaru, već svima nama što nas je zarobila njihova civilna, kada već nije mogla vojna ekipa, koja promiče njihove interese na tlu RH, pogotovo na Vukovaru i još nam se ruga potrebom "provođenja zakona". Koji zakoni mogu opravdati nagrađivanje genocida?
Kakva vlast to potiče?
Nekada Hitlerova!

Strašno je kada se moraš sramiti zbog tuđih djela- a cijela se RH sramoti što su i što rade opisani u tvome dnevniku.

Tako izložili četnicima na porugu žrtve Vukovara, njihove obitelji, sugrađane, silovane žene, Hrvate i RH, je zločin kojemu nije u korijenu glupost, nego pokvarenost i politička "bliskost" s velikosrbima,veća nego s Hrvatima, te pastološka potreba za gaženjem Vukovara- što odrađuju u fazama- prošle godine njihovim performansom "Vukovar je izdan" kako bi ga psihološki odvojili od ostatka RH, a onda tako odvojenoga sada zauvijek zgazili srpskim svastikama po njemu.

Podli plan, podlih ljudi, a takav je i onaj koji je postavio temelj za neviđenu podlost- u RH je u Ustavu podilazio velikosrbima i genocidnim koljačima tako da im je granicu od 50%, iz svoje vlastite mržnje prema RH, spustio na 33%.

I iz groba njegova podlost pokušava gaziti naše Vukovarce, pomagati kreaturama s gornjeg linka i ubojicama "hrvatskih baba" s ovoga linka, https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UfMijGa1GNs , što je najgore uz pomoć današnjega hrvatskoga premijera, ministara i ostale političke "elite" koja je specijalnoratovski navalila na Vukovar uz proziran izgovor "poštivanje hrvatskih zakona".

Po kojim to "hrvatskim" zakonima treba poštivati genocid nad Hrvatima Vukovara na taj način da se nagrađuje koljače, ubojice, pomagače istih, jer su pobili Hrvata do granice koju im je spustio Račan, upravo zbog toga da ih nagradi za genocid?
Po fašističkim jedino!
I zato treba vratiti granicu na 50%, a Vukovar proglasiti mjestom posebnoga pijeteta.

Svemirska glupost bi bila misliti da to rade iz svemirskeg luposti,a ne iz planova SANU(1.i 2.), i njihovih memoranduma, s podmemortandumom- Račanorandumom i iz duboke pokvarenosti struktura koje mrze RH.

Uloga hrvatske policije u ovom slučaju je apsurdna- upregnuta je u podržavanje velikosrpskih planova, protiv žrtava genocida nad narodom čija su policija.
Ovo nije samo apsurd to je ponižavanje tih ljudi.

Valjda im je u opisu posla da trpe i to!

Referendum o referendumu također nije samo glupost, nego beskrajna podlost i pokvarenost onih koji :
velikosrpskim SANU-ovskim akcijama nagrađivanja istih za genocid, umotanim u "poštivanjem zakona", pokazuju kolika je dubina te podlosti i pokvarenosti.

Hrvatska vlada svojim inzistiranjima, uprkos svim ljudskim zakonima i normama, uprkos Hrvatima iz Vukovara, Hrvatima iz cijele Hrvatske i Hrvatima izvan Hrvatske, promiče fašističko nagrađivanje genocida nad Hrvatima u Vukovaru i daje podstreka onima koji su RH razarali, ubili preko 15000 njenih građana da to smatraju opravdanim i poželjnim u budućim odnosima!
Ovo je istina koja zaprepašćuje!

Sve nas može biti sram što je tako, ako njih nije.

Tko je glasao

gdje ti na toj majici vidiš

gdje ti na toj majici vidiš hrvatski grb?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ispod ćiriličnoga Vukovara vidi se hrvatski grb

gdje ti na toj majici vidiš hrvatski grb?
Ispod ćiriličnoga natpisa imena grada Vukovara, a na ćiriličnome natpisu je srpska kokarda.
A što ti misliš čemu sada to?
Iz ljubavi prema Vukovaru ili iz sličnih motiva kao napjev i natpis "Nož, žica, Srebrenica":
Dakle na toj majici piše.
"Nož, žica, srpski bukvar, za srpski Vukovar.

Ti to ne vidiš?
Jasno je, ti vidiš njihovu ljubav, dobrosusjedstvo, brigu za naše umorne oči ("ćirilica odmara oči"), i stanje pred predstojeće prosvjetljenje i preobrazbu, kada im hrvatski dudeki ostvare želje i predaju Vukovar.

Neće ići!.
To vide samo kukurikavci, a nisu svi u RH baš njihove kokoši!

Tko je glasao

Nije njoj on potreban. Srpski

Nije njoj on potreban. Srpski nogometni klub iz Austrije, gdje su očito ljudi rođeni iz Vukovara, naprosto ne smiju naziv svoga kluba napisati na svom pismu. Koliko sam shvatio iz ppetrinih elukubracija, nitko ne smije napisati ime grada na svom pismu, ni Izraelci, ni Gruzijci, ni Rusi, ni drugi.

Što bi tek bilo da su stavili hrvatski grb?

Tko je glasao

Ni svastika nije što je bila prije fašista, tako i ćirilica u V

Argus, ni svastika nije bila što je bila prije nacista.
Tako ni ovaj ćirilični natpis Vukovara, nije ono što bi bio da nije bilo srpskih fašista, niti hrvatskih fašistofila, koji bi ih nagradili za temeljiti genocid nad Hrvatima Vukovara.

Što bi tek bilo da su stavili hrvatski grb?Bio bi to performans ruganja Hrvatima Vukovara i svim Hrvatima, sličan onome kada hrvatska policija u Vukovaru čuva obilježavanje Vukovara srpskim svastikama, a sve se opravdava poštivanjem "hrvatskih zakona" dok istodobno ne poštivaju Zakopn o prebivalištu i općeljudski i svevremenski Zakon o fašističkim zakonima- u kojemu je glavno da se genocid nad nekim narodom ne može nagrađivati tako da se daju veća prava na osnovi rezultata toga genocida!

Tko je glasao

Mila majko, izgleda da su se

Mila majko, izgleda da su se neki ljudi posve izgubili u svemirskoj beskonačnosti... :-)

Hatzivelkos: "ukoliko u Ustav uđe da se referendum ne može raspisati o nekom skupu pitanja pod koje bi potpadalo i pitanje o braku, tada bi taj referendum izgubio ustavnu osnovu"

Prvo. Kukuriku znaju da brak nije "temeljno ljudsko pravo", i to je osnovni razlog zašto s inicijativom "U ime obitelji" ne žele pred Ustavni sud, a ne, kao, što je taj sud "protiv vlade". O kakvoj "protivnosti" se može raditi kad je sastav toga suda rezultat upravo "lijeve" političke trgovine i kadrovskih rješenja nakon Tuđmanove smrti? Ne, nego Milanović zna da inicijativa "U ime obitelji" nije neustavna, i da ih redovitim putem jednostavno ne može spriječiti.

Drugo. Prema posljednjem popisu stanovništva, preko 90% hrvatskih građana se izjasnilo kao vjernici, dok njih svega 0,004% zive u homo zajednici, ali okej, uzmimo da homo populacije prosječno ima negdje između 4 i 5%. Kako se, dakle, ne radi o kršenju ljudskih prava, a "takozvana glava tri Ustava" sadrži cijeli niz drugih stvari koje ni na koji način nisu u pitanju, preostaje samo jedan zaključak - Kukuriku ovom idejom o "referendumu protiv referenduma" zapravo izokola, neizravno, i nadasve prijevarno, žele prisiliti katoličku, pravoslavnu, muslimansku i inu hetero većinu da i homo zajednicu moraju nazivati "brakom", htjeli to ili ne.

Ne još sada odmah, ne, nego u nekoj "svijetloj budućnosti" pobjede "rodne teorije". Sjećate se? Bez groznih, zastarjelih i "diskriminativnih" naziva "mama" i "tata", i s dječicom koja po vrtićima navlače kondome na krastavce. Mislim, ono, Kukurikavci... pa zar vi stvarno vjerujete da 750.000 potpisnika "U ime obitelji" neće skužiti što to pokušavate? :-)

Tko je čitao moje prethodne tekstove na ovu temu, zna da nisam podržao "U ime obitelji" (jer brak nije temeljno ljudsko pravo, pa načelno ne pripada u Ustav), ali zbog ove perfidnosti, ako stvarno pokušate ovo podvaliti narodu, ako opet izgubite i protraćite hrpu vremena i novaca na ideološke budalaštine i bezvezarije, ne samo da ću glasovati protiv vas, nego ću javno dati sve od sebe da vaš prevarantski instant-referendum ne uspije. Ako nešto mrzim, to je licemjerje, a vi ste u tome gori od Račana, Sanadera i Kosorice skupa.

I treće. Kako to već biva kad se tko upusti u podmetanja, podlosti i spletkarenja, Kukuriku čak i ovim "referendumom protiv referenduma" skaču sami sebi u usta. Naime, već duže vrijeme najavljuju donošenje još jednog zakona kojim će dodatno urediti životnu zajednicu homo osoba, a koja se neće zvati "brak" - iako će sadržaj biti uglavnom isti, neće se omogućiti homo osobama da sklapaju brak, nego "životno partnerstvo", ili tako nešto.

Da su Kukurikavci vjerni i dosljedni navodnim vlastitim stavovima, morali bi zaključiti da i taj i takav zakon predstavlja kršenje "temeljnih ljudskih prava", zar ne? Ako je brak "temeljno ljudsko pravo", a homo osobe ga ne mogu sklopiti, onda je i pozitivni Obiteljski zakon iz 2003. "diskriminirajući" i "neustavan", zar ne? A ako je tako, zašto onda donositi još jedan novi "diskriminirajući" i "neustavan" zakon? Zapleli se k'o pile u kučine... :-)

Hatzivelkos: "ne podrzavam ga jer ga smatram manipulativnim"

Stvarno? Iskreno, nakon zadnje dvije godine, jednostavno više nemrem bilivit da je u tom SDP-u ostao itko barem koliko-toliko normalan :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn Tvoja je glupost neograničena...!

Ako u Milanovića ima gluposti ( a ima je, zapravo krivih političkih poteza), ima je i u onih koji su zapeli za taj referendum koji je u vremenima ekomomsko-socijalnog sloma Hrvatske, irelevantan. Kao i "Lex Perković", kao i ćirilica u Vukovaru, kao i tvog glupitekst!
Znaš kakvo je stanje s nezaposlenošću?? Hoće li ovaj referendum o braku išta promijeniti, znaš li koji je natalitete u RH, hoće li referendum išta promijeniti??
Sve u svemu glupost i gluparije sudio čovjeka, ali ovo što se radi u Hrvatskoj desetljećima nafamašuje sve poznate gluposti i sve mega-sopinove, samo zato da se narod ne suoči s pitanjima koje treba rješavati, jer ako ih Hrvatska ne riješi, djeci i unucima će biti ostavljei dugovi i pustoš, u jednom od najljepših dijelova svijeta!
Koje nevostvorene vrijednosti - materijalne i usluge- možeš mi nabrojati u 22 godine samostalnosti, koja to zapravo nije bila!???
Bruxelles u EU može Hrvatskoj izricati formalne kazne, kada je Beograd to mogao Zagrebu???
Hrvatska pseudoelita uz nekoliko iznimaka časnih ljudi u ekonomiji i politici, i dalje se igra.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sjećam te se na nekoj slici s

Sjećam te se na nekoj slici s Kirom Jubitom, sijed si, ali pišeš i ponašaš se kao maloljetnik. Vrijeđaš i lupetaš bez ikakvog smisla, i vidi se da dnevnik nisi ni pročitao.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ne igra se, ona ratuje protiv EU i RH!

ima je i u onih koji su zapeli za taj referendum koji je u vremenima ekomomsko-socijalnog sloma Hrvatske,Ti to preko 700 000 hrvatskih građana nazivaš glupanima?

Hrvatski građani imaju svoje legalne interese, svoje zakone po kojima ih mogu iskazati, a njihovi predstavnici u Saboru moraju odraditi ono što im to društvo (taman i glupaka) odredi na referendumu.

Znaš kakvo je stanje s nezaposlenošću?? Hoće li ovaj referendum o braku išta promijeniti, znaš li koji je natalitete u RH, hoće li referendum išta promijeniti??Pišeš gluposti Ljubo.
Ako su ljudi nezaposleni, to ne znači da nemaju interesa za Ustav , za zaštitu obitelji i braka.

Koje nevostvorene vrijednosti - materijalne i usluge- možeš mi nabrojati u 22 godine samostalnosti, koja to zapravo nije bila!???Ovo je tebi u izravnoj vezi s "Brak je zajednica muškarca i žene.."!?

Bruxelles u EU može Hrvatskoj izricati formalne kazne, kada je Beograd to mogao Zagrebu???Očito može. Ne pravi se lud Ljubo!
Silom su nas utrpali u tiu EU, lažima, lažiranim referendumom, promjenom Ustava, prijetnjama umirovljenicima, a sada kada se nešto odnosi i na njih, a ne samo na ovce od naroda, onda bi glumili kralježnicu, a nemaju ni svitak na njenom mjestu!? Nismo (protivnici ulaska u EU) zaboravili odricanje od ZERP-a, sva poniženja oko Haaga, sve materijalne štete koje su pristupanjem uzrokovali RH, a sada bi zbog EUN, izigravali domoljube, zaštitnike interesa RH, samosvjesne i hrabre borce za ravnopravnost RH u EU.

Floskule, kojima više ne mogu zavarati baš nikoga u RH, i zato su tragikomični u toj ulozi.

Priznajem, uživam što se prevarantima s referendumom za EU, sve obilo o glavu!

Hrvatska pseudoelita uz nekoliko iznimaka časnih ljudi u ekonomiji i politici, i dalje se igra.Ne igra se, ona ratuje protiv EU i RH!

Tko je glasao

@pptr Žlcm vd n pžr

zd b prj rzm mj ps, kml t s pdst znnj?? l, čm t znnj prd pltčk sljpć nspsbnst rzlkvt št j BTN št PN MNJ BTN z HRVTSK NCJ!
nj t sm tvj prblm! ŠKR nspsbnst grđn RH Hrvt n prpznt STNSK NCNLN NTRS pshlgj vc kj nsjdj n SVK zml pltčk spn!
Ndstj nm lmntrn pltčk svjštnst. Hrvtsk j rjtk kd pvjst bl nzvdnjj stcj.
Pdsjć m t n kć kj gr žlcm s dns vd z gšnj pžr l s t pkšv s - cjdljkm z čj!!
dstjm d svk dljnj dsksj n t tm, zgbljn j t vrjm!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

obrisi cedu mile

obrisi cedu mile

Tko je glasao

Znaš da to ne radim. Oni sami

Znaš da to ne radim. Oni sami o sebi najbolje govore :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ali, čemu ti znanje pored

Ali, čemu ti znanje pored političke sljepoće i nesposobnosti razlikovati što je BITNO a što PUNO MANJE BITNO za HRVATSKU NACIJU!
Kolega, složit ćemo se da ćirilica u Vukovaru jeste rasprava eksponencijalne entropije. Kao što npr. rasprava o "ustaškim" urednicima hr.wikipedie nije, jer će se bar doznati odnos vlasništva i prava, ako se već ne dogodi nekakva virtualizacija "ustaškog dojma" izmjenom ili dodavanjem par riječi ili rečenica.

Ali pazi sad, imali smo raspravu o mogućem profiliranju bitnog i kolega zmaichek je naveo upravo referendum kao sredstvo. Bilo kako bilo, dnevnik o referendumu o referendumu je naše, pollitičarsko, referendumsko pitanje o referendumskom pitanju, zar ne?

Odustajem od svake daljnje diskusije na tu temu, izgubljeno je to vrijeme!
Ako je tema ovo gore prvo što sam te kvotao onda ovime gubiš vezu s bitkom koji te je doveo.

Tko je glasao

Hrvatski građani imaju svoje

Hrvatski građani imaju svoje legalne interese, svoje zakone po kojima ih mogu iskazati

Ti si zapravo pritajeni legalist, pa se zato i zalažeš da se provede i Ustavni zakon o pravima i položaju manjina i postave dvopismene ploče tamo gdje zakon kaže!

Tko je glasao

Teška pokvarenost-osobitost frustriranih velikosrba

Ti si zapravo pritajeni legalist, pa se zato i zalažeš da se provede i Ustavni zakon o pravima i položaju manjina i postave dvopismene ploče tamo gdje zakon kaže!Podržavam primijenu Zakon o prebivalištu!

Podržavam hitnu promijenu, kukavički i zloćudno ubačene Račanove odrednica o 33%, jer nije europska, već velikosrpska.

Tražim da neljudski i fašistički zakon o nagrađivanju Srba za genocid koji su oni izvršili nad Hrvatima bude hitno ukinut i da grad Vukovar bude proglašen mjestom posebnoga pijeteta.

Protivim se fašističkom zakonu kojime se vrši nasilje nad Vukovarom, jer samo fašisti mogu nagrađivati genocid nad drugim narodom.

S druge strane Zakon o referendumu nije fašistički zakon!
Potpisi za referendum nisu lažirani, kao prebivalište mnogih Srba u Vukovaru.

Samo se ti češi Argus, jer očito si ćirilaš, frustriran rezultatom Oluje, pa bi se liječio ćirilicom i zapišavanjem Vukovara velikosrpskim svastikama - što je ćirilica djelovanjem četnika i JNA i postala u Vukovaru- velikosrpska svastika.

Ti si pristalica "zakonskoga terorizma" kojime se zloupotrebljavaju zakoni do nivoa pretvorbe u fašističke zakone njihovom primjenom na mjestu izvršenoga genocida, jer se genocid uvažava kao legalni demografski faktor.

Zakone koji se pokazuju kao fašistički, jer bi nagradili genocid, ne treba poštivati, već odmah izmijeniti!

Teška pokvarenost osobitost je frustriranih pripadnika velikosrpskoga "pobunjenoga naroda" i izvire iz onih koji podupiru ćirilicu na mjestu na kojemu su ćirilaši izvršili zločine neviđene od ww2 u Europi.

Tko je glasao

*

* ispravak- *promjenu

Tko je glasao

Izvrsno!

Izvrsna analiza! Točna i sveobuhvatna! Jedino bih možda htio upozoriti da su Srbi ne samo prisvojili ćirilicu, nego presežu i za "je" i "ije", kao što dokazuje ovaj natpis iz manastiru Krupa. Gle ovo, piše "vrijeme", "ljeta"... Nts, nts, nts...

http://prntscr.com/1qn3p9

Tko je glasao

Ne samo ćirilicu, ijekavicu,.. već i ljude-"pokatoličeni Srbi"

Jedino bih možda htio upozoriti da su Srbi ne samo prisvojili ćirilicu, nego presežu i za "je" i "ije", kao što dokazuje ovaj natpis iz manastiru Krupa. Srbi me zanimaju isto kao Moldavci, Bugari, Ukrajinci i ostali- strani narod Hrvatima, a hrvatskim jugoslavenima vječna inspiracija za rad protiv suverene i slobodne RH.

Srbi su problem, jedino u slučaju kada su aktivni ili latentni velikosrbi. Hrvati su također problem, ako su latentni velikosrbi ili još gore aktivni jugoslaveni, ili region-alisti.

Srpski jezik, pismo, običaji, ..., su mi totalno nebitni u svakodnevnome životu, osim kada ugrožavaju moje Vukovarce, i ostale Hrvate.

To ugrožavanje omogućile su im jugoslavenčine, a među njima podmuklica koja je spustila granicu s 50%, na 33% i njegovi sljedbenici u velikosrpstvu, ako baš ne može jugoslavenstvo.

Ti kao da su sijamski blizanci sa Srbima, pa nam stalno svakodnevicu opterećuju njihovim prohtjevima pa čak i prohtjevom da dobiju nagradu za genocid koji su činili, ili podržavali, ili odobravali, nad Hrvatima u Vukovaru.

Neka se otkače od nas, da možemo uređivati svoju državu na dobrobit svih, pa i njih, jer ovo što rade, prvo će se obiti njima o glavu, kao i devedesetih. kada su se samoevakuirali pod sjenom straha za odgovornost za zločine koje su činili.

Pobjegli su od samih sebe, svojih nedjela i svojih planiranih nedjela.

Što predstavljaju srpski manastiri, imali smo prilike vidjeti s onim njihovim četničkim naučnicima iz BiH, u manastiru Krka.

Ma ne samo da nam "kradu" ijekavicu, kradu i nas- "pokatoličeni Srbi", u želji da nam ukradu Hrvatsku, i Vukovar kao simbol borbe za opstojnost i državnost.

Tko laže, taj i krade, a D.Ćosić je tako lijepo opisao "inventivno laganje", ne samo drugih, već i samih sebe!.)))

Nije ih sramota veličati svoje zločine, ako su nakon njih dobili tuđu zemlju (Srebrenicu), pa bi tako i Vukovar, u sprezi sa "Zakonskim teroristima" iz RH!

Neće ići, taman oživjeli "svoga demokratu" iz Kuće cvijeća".)))

Tko je glasao

Referendum-dum-dum

Sabor može raspisati takav referendum i kad bi on uspio referendum o braku više ne bi bio moguć...Ovo citirano iz novinskih tekstova. je potpuno netočno, jer ispunjavanjem uvjeta za referendum, postupak teče po zakonu predviđenim putem.

Nigdje u zakonima nije navedeno da se može organizirati referendum protiv referenduma, već se nalažu uvjeti koje treba zadovoljiti da bi se pokrenuo referendum.

Kada bi to zakoni omogućavali, onda bismo imali borbe referenduma.

Nakon ovoga referenduma, protiv referenduma inicijative "U ime obitelji", moglo bi se opet organizirati potpisivanje referenduma, protiv referenduma koji je protiv referenduma inicijative "U ime obitelji".
A zatim opet referendum, protiv referenduma, kkoji je protiv Vladinoga referenduma, a koji je protiv referenduma inicijative "U ime obitelji",... Pa opet.

Jadnici, koji ne mogu prihvatiti demokratska pravila, čak niti onda kada su uvjeti za referendum abnormalno visoki, kada se zasnivaju na napuhanome biračkome popisu, pa tih 10% i nije 10%, nego daleko više. Misle, kako su u prednosti jer im je dovoljan sastanak da tako odluče, a narod, tko j... - neka svaki puta skuplja stotine tisuća potpisa, dok ne posustanbe.

Oni ne žele na Ustavni sud, jer znaju da nisu u pravu.
Dakle, željeli bi protuustavnu stvar.

Oni shvaćaju da je preko 10% stanovništva tražilo da bude taj referendum.
Dakle, žele protunarodnu stvar.

Pa što si umišljaju?
Ako su dobili izbore da mogu manipulirati zakonom i pravima- "zakonski terorizirati" stanovništvo RH?!

Ovaj "referendum o referendumu" je opasan presedan pokušaja stvaranja diktature od demokratskih pravila.

A bahatost, seže do svemirskih granica, jer otvoreno iskazuju svoju namjeru korištenja instituta referenduma (koji omogućava i Saboru da pokrene referendum, ali ne i suprotstavljanju Sabora eferendumu koji je narod potvrdio svojim potpisima -inače bi to bilo u zakonu i nabrojano-pa bi Sabor bio narodni tutor, a ne njihovo predstavničko tijelo), za gušenje prava građana na referendum

Iza ove inicijative "referenduma o referendumu" izvirilo je lice diktature, lice partijskih apartčika koji bi tu diktaturu zamotali u celofan s natpisom "demokracija".

Prošla su ta vremena, a ako ih žele oživjeti neka odu u Kuću cvijeća i ožive svoga "demokratu".

A ćirilica?

Iznosi upravo one floskule koje iznose i ovdje- bivši ZZP-ovci: ono o tome kako će četnici doživjeti duhovni preokret kada Dudeki od Hrvata stave ćirilicu na Vukovar, da bi zamaglio svoju osobnu volju i volju većine ministara da srpsku manjinu nagrade za ubijanje Hrvata u Vukovaru.

Motivi?
Isti kao četnika iz devedesetih- dokazati da je Vukovar srpski, a ne hrvatski- "Nož. žica, srpski bukvar- za srpski Vukovar"

Odnos prema ćirilici u Vukovaru, nije izraz gluposti, nego neviđene bahatosti, beskrajne pokvarenosti i osjećaja neograničene moći uz neshvaćanja da je najveća sila u samome narodu.
...
O gluposti i glupanima:

"Glupost je sama u sebe zaljubljena i njeno je samoljublje bezgranično"
(M. Krleža)

"Glupome ni Bog ne može pomoći." (S.Radić)

"Glupani i danas sve znaju, osim toga da su glupi! (U. Donadini)

"Pokvaren glupak mnogo je opasniji od zločinca. /M.Vukasović)

"Samo su dvije stvari beskonačne, svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran."A.Einstein

Tko je glasao

Nigdje u zakonima nije

Nigdje u zakonima nije navedeno da se može organizirati referendum protiv referenduma, već se nalažu uvjeti koje treba zadovoljiti da bi se pokrenuo referendum.

to nije točno.
ukoliko u Ustav uđe da se referendum ne može raspisati o nekom skupu pitanja pod koje bi potpadalo i pitanje o braku, tada bi taj referendum izgubio ustavnu osnovu.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Antidemokratska čudovišta

to nije točno.i nakon toga:

ukoliko u Ustav uđe da se referendum ne može raspisati o nekom skupu pitanja pod koje bi potpadalo i pitanje o braku... Daj, hatzi, ne laži tako očito da sam sebe pobijaš, v eć u sljedećoj rečenici.
Prvo kažeš da nije točno, a je
a zatim "ukoliko uđe u Ustav".. -dakle, trenutno u Ustavu nije i ne može se organizirati.

SDP može u Usatav unijeti što mu padne na pamet- koliko i kako cijeni ustav: i to je netko od pollitičara nazvao "zakonski terorizam".

Postali ste pravi teroristi u našoj državi- "zakonski teroristi" koji proizvode i tumače zakone kako bi terorizirali građane, a ne demokratski vladali.

Ustav promovirate kao terorističko oružje partijaša!

Prava antidemokratska čudovišta!

Tko je glasao

"SDP ne može u ustav

"SDP ne može u ustav unijeti..." jer nema dvotrećinsku većinu.

no nisi osporila moju tvrdnju. trenutno se referendum (bar po toj osnovi, a o ostalima ce se najvjerojatnije izjasniti ustavni sud) moze raspisati, no ukoliko se promjeni dio ustava onda to vise ne mora biti tako. a kako za promjenu ustava u saboru trenutno ne postoji potrebna vecina, taj je postupak jedino moguce provesti putem referenduma. pisem hipotetski, jer je taj scenarij i tako za sada cista spekulacija. i drugo, ne podrzavam ga jer ga smatram manipulativnim.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ok, ako može iskren odgovor:,

Ok, ako može iskren odgovor:, ne sviđa ti se zato što će nas pokušati uvjeriti da je sve što promjene u Ustavu konačno ili zato što će ga mijenjati kad god se iscjenkaju oko nećeg trećeg?

Tko je glasao

naš ustav je koma. u brojnim

naš ustav je koma. u brojnim spisima ustavnog suda postoje mišljenja stručnjaka za ustavno pravo da su dijelovi ustava neusklađeni sa ostatkom, a takav nekonzistentan temelj vodi ka brojnim problematičnim situacijama. samo zbog toga će se ustav još morati mijenjati - opet onako na ho-ruk, kada počne gorjeti pod petama.

kad se tome doda još i politički interesi stranaka koje u izmjenama ustava vide neke političke probitke, za očekivati je još podosta zahvaćanja u tu problematiku. nažalost ni ostali akteri nisu na razini, pa imamo i usud koji svojom praksom debelo doprinosi zloupotrebi ustavnog materijala.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Masterpis Plan 22!

Masterpis Plan 22!

Tko je glasao

a jel SDP planiral za svako

a jel SDP planiral za svako referendumsko pitanje koje se nakon "bracnog" pojavi unositi nove i nove Ustavne promjene koje bi sprijecile i ta neka buduca referendumska pitanja?

mislim cist da znamo jel to neko novo SDP pravilo vladanja?...Ono kad ima dost potpisa za neki referendum jel bu se izmjenom zakona naknadno ukidala ta mogucnost referenduma pitanje po pitanje ili kak si si to zamislil / zamislili?

Kaj ne bi bilo lakse odmah uvodenje diktature i suspenzija Ustava i gradanskih prava umjesto ove planirane zajebancije pitanje po pitanje?

Ili najbolje da SDP u Saboru izglasa ukidanje gradana i prava glasa.. to bu vam jos najjednostavnije ...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nemam pojma sto "SDP planira"

nemam pojma sto "SDP planira" (a i ovo cijelo komentiranje je potpuno spekulativno), no pitanje ti je ono, glupavo, buduci SDP ne moze mijenjati ustav.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

strah nije "bracni" vec od referenduma, od gradana koji njime

dolaze do mehanizma kontrole i promjene jace od politickih malverzacija vodecih ljudi drzave..

sto se tice tvog komentara, znamo svi da sdp moze svasta... bar tako misli milanovic sudeci po lex-icu... i jos nekim drugim njegovim izjavama ili zakonima koji su za mandata izglasani.. sto se tice ove moze-nemoze ideje grbin je vec danas izvalio isto sto i ti na ovom site-u.. prema tome, ako "nisi" znao sto je sdp-u na pameti, reci cu ti da je ideja istovjetna tvojem komentaru.. sto to nema veze s icim i sto je ta ideja nastala nakon zahtjeva za referendumom, dakle po nekim pravnim uzusima moze biti tretirana kao namjerna opstrukcija/manipulacija postojeceg zakona/ustava, dakle kao nedopustiva ne samo po politickim uzusima vec vjerojatno i zakonskim .. ne vjerujem da bi sdp-vrhusku smetalo..

i da jos jednom ponovimo... brak ne spada u ljudska prava... potvrdeno i na UN skupovima, tj. odbijen zahtjev da se brak tretira kao ljudsko pravo.. odnosno odbijena i sama pomisao da se o tome raspravlja pa su predlagaci odustali od prijedloga prije nego si dopuste javnu pusionu... i po toj osnovi je citava ideja promjene ustava idiotizam.. linkala sam to pred nekoliko mjeseci na politici.. norveska je to uz podrsku zap. zemalja pokusala progurati preko promjena (organizacije skupova itd) zbog predstojece godine proglasene svjetskom godinom Familije.. nije uspjela i do definiranja braka kao ljudskog prava nece tako skoro doci..

no ono sto ja mislim o ovoj prici je da se milanovicu i kompaniji zivo fucka kako ce brak biti definiran.. ono sto im smeta je referendum kao pojava.. kao gradanska snaga koja je nadredena saboru i politickim klaunovima... narod kojeg politicka vrhuska mora slusati.. eto, to ih uzasava i toga se boje.. ako jedan referendum prode uvijek ih moze biti jos a i ljudi ce biti ohrabreni pronadenim mehanizmom s kojim mogu mijenjati stvari, svoje zivote i nadasve samovolju politicara...

sdp se boji referenduma, a ove price sa brakom i brigom za ljude i izmisljanje novih ljudskih prava po zeljama i prohtjevima je samo prodavanje muda pod bubrege.. da se narod ne dosjeti..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ono sto im smeta je

ono sto im smeta je referendum kao pojava.. kao gradanska snaga koja je nadredena saboru i politickim klaunovima... narod kojeg politicka vrhuska mora slusati.. eto, to ih uzasava i toga se boje.. ako jedan referendum prode uvijek ih moze biti jos a i ljudi ce biti ohrabreni pronadenim mehanizmom s kojim mogu mijenjati stvari, svoje zivote i nadasve samovolju politicara... sdp se boji referenduma, a ove price sa brakom i brigom za ljude i izmisljanje novih ljudskih prava po zeljama i prohtjevima je samo prodavanje muda pod bubrege.. da se narod ne dosjeti

Upravo tako. Svi se oni boje referenduma - kompletna naša tzv. poltička elita smrzne se pomisli da bi narod odista mogao bilo što samoinicijativno i samostalno odlučiti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Partijaši- izrodi demokracije

Ma vidi ti u što se "izrodio" hatzivelkos!

Jesu li ti partijaši takvi izrodi demokracije, ili ih partijeki rad stvori takvima, pitanje je sad!

On bi da zastupnici hrvatskoga naroda priječe tome narodu referendum koji nekim zastupnicima ne odgovara.

A tako je slatko piso o demokraciji i referendumu, dok je bio u oporbi!

Gadljivi su, ili su samo diktaturofilni gadovi, oni koji se ovakvim tiranskim metodama žele osloboditi narodne kontrole.

Ta na izborima ne biramo narodne krvnike, i ne biramo diktatore, nego zastupnike.

Kaj ne bi bilo lakse odmah uvodenje diktature i suspenzija Ustava i gradanskih prava umjesto ove planirane zajebancije pitanje po pitanje?Bi, ali oni bi glumili "demokraciju", kao da ih nije pročitala cijela Europa.

Ili najbolje da SDP u Saboru izglasa ukidanje gradana i prava glasa.. to bu vam jos najjednostavnije ...Najbolje da se netko od njih proglasi "Titom".))), a neku Jovanku će mu već netko pribaviti!.)))

Genocid već priznaju kao legalno pravo za dolazak do povećanih prava onih koji su vršili genocid ,ili onih koji su surađivali u genocidu, ili onih koji bi baštinili rezultate genocida svojih roditelja i djedova- kao pogodni demografski faktor koji im omogućava nastavak (zlo)djela svojih sunarodnjaka-drugačijim sredstvima.

Tko je glasao

moj stav o referendumu je

moj stav o referendumu je doslijedan. prije tri godine sam napisao:

Još prilikom prikupljanja potpisa za referendum o ulasku u NATO savez, odgovorno razmišljajući o promjenama kojima bi trebalo provesti, zaključili smo da prag za raspisivanje referenduma ne smije biti prenizak, kako bi se izbjegla banalizacija instituta referenduma, ali i populistička zloupotreba. Zbog toga je poželjno dodatno zaštiti temeljna ljudska prava (kako se ne bi događali referendumi poput onog u Sloveniji, o pravima izbrisanih, čiju je povredu potvrdio i slovenski Ustavni sud).

http://pollitika.com/post-festum-referendum-u-ustavu

u moj lobistički angažman po pitanju referenduma su od početka bili uključeni osigurači o temama pogodnima za referendum, i ponosim se time da je ta formulacija došla barem do razine amandmana. politička kratkovidnost onih koji su donosili odluke rezultirala je i ovom sramotnom inicijativom, pa nek se sad koprcaju.

no meni je savjest čista - ni prije kao ni sada, pitanje ljudskih prava ne smatram pogodnim za referendumsko odlučivanje.

a ti se slobodno i dalje valjaj u blatu laganja i podmetanja.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Barbari

u moj lobistički angažman po pitanju referenduma su od početka bili uključeni osigurači o temama pogodnima za referendum,Taj tvoj lobistički angažman" je obično s....e i omogućavao bi partijašima da od naroda odmaknu sve moguće odluke, o važnim pitanjima, koje su suprotne volji partijaša.

Ti bi partijašima, umjesto uloge provoditelja narodne volje, podario ulogu diktiranja narodu.

Misliš li ti da je skupina partijaša moralnija, odgovornija, mudrija, pametnija,..., od cijeloga naroda?

Varaš se, a svojim radom su i dokazali da su previše upropastili jer su se otrgli od volje naroda kojemu bi trebali služiti. Tako su stvorili- iz svojih redova najveće lopove, ikada viđene na ovome tlu, i tako su "zakonito" temeljito opljačkali građane RH.

Partijaši na vlasti nisu Nova Crkva da bi određivali građanstvu, recimo, što je brak, što je odgoj o seksualnosti,..., jer takvim uzurpiranjem nekih "prava" od političke elite dolazi do nakarada da manjine teroriziraju većinu, u ime nekakve "pozitivne diskriminacije" i gluposti koje su sapleli oko toga.

i ponosim se time da je ta formulacija došla barem do razine amandmana. politička kratkovidnost onih koji su donosili odluke rezultirala je i ovom sramotnom inicijativom, pa nek se sad koprcaju. Jasno ti je rečeno kako brak nije osnovno ljudsko pravo- Europski sud i druge institucije to su izrijekom i presudile.
Kako SDP ne odustaje od daljih manipulacije oko braka, jasno je da je unutar njega jak homo-lobi, ili je jaka struja povezana s njime, pa inzistira i dalje na svoji nebulozama i rodnoj ideologiji.

Prema tome,sramotno je od onoga tko "se ponosi" tim nasrtajima na brak, na obitelj, na zajednicu i uprkos tome što "pravo na brak" nije ljudsko pravo, te od onoga tko pokušava mizernoj manjini ( vrlo nizak postotak) u društvu omogućiti da derogiraju ono što je tisućljetna tradicija, kultura, vjera, ne samo hrvatskoga naroda, iznjedrila kroz ljudsku povijest i civilizaciju.

Tvoje mišljenje da je referendum o braku -"sramotna inicijativa", je tvoj problem.

Sramotno je od tebe što svoje izdvojeno mišljenje smatraš mjerilom za nesramotu, a preko 90% građana RH smatraš sramotnim jer drugačije misle od tebe i tvoje partije. iako i u samoj Partiji mnogi tako "misle" jer im se to mišljenje honorira partijskim novcem ili raznim povlasticama.

To što ti misliš da ti partijska knjižica daje pravo nasilja nad tom većinom i po ovome pitanju je sramotno.

Sam sebe smatraš nekakvim političarem, demokratom, pripadnikom "elite", je tvoj teški samo+zavaravajući pogled, a istina je sasvim drugačija- pripadnik si horde među kojom je veliki broj običnih pljačkaša duhovnih i kulturnih dostignuća ljudi ovih prostora- barbar koji želi svoju barbarsku homo- vjeru nametnuti kršćanima, muslimanima, i ostalim vjernicima koji čine preko 90% pučanstva, te horde u kojoj je veliki broj istinskih "sjecikesa" Hrvatske..

i ponosim se time da je ta formulacija došla barem do razine amandmana. politička kratkovidnost onih koji su donosili odluke rezultirala je i ovom sramotnom inicijativom, pa nek se sad koprcaju. Ti si se hatzi pretvorio ili u totalnu neznalicu, ili u velikoga lažova, ili si ovo drugo već bio pa je sada isplivalo!
Otkada je pravo na brak ljudsko pravo? Gdje to piše osim u tvome partijskom popisu želja.
Čak ne piše ni u zborniku laži- Planu 21.

a ti se slobodno i dalje valjaj u blatu laganja i podmetanjaNe mogu, jer si ti i tvoji drugovi partijaši, sve glibove i blato pretvorili u svoje nastambe po kojima se valjate tako da prskanjem iz njega pokušavate zablatiti sve ljude u RH, kulturu i civilizaciju do koje su stigli, a nije mi ni u karakteru- volim čistoću, cijenim ljude, a partijske krpe, manipulanti, lažljivci, prevaranti, bahati napuhanci, i ostale kreature koje su isplivale iz vašega koprcajućega blata- jednostavno mi se gade.
Stoga uživaj valjati se u blatu s onima koji bi to blato- talog osobnih nakarada - ozakonjivali.

Tko je glasao

i zato si isto tako reagirala

i zato si isto tako reagirala čim si prvi puta vidjela za što se zalažem.
ili ne, o ne, nisi...

i ti mi ideš popovati o doslijednosti.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Gornji komentar opisuje tvoje

Gornji komentar opisuje tvoje stanje i odnos prema referendumu-onda i sada!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci