Tagovi

Kako od ustaša napraviti pitome junake?

Posljednji pokušaj povijesnog revizionizma kojim se negira, ublažava ili uljepšava ustaška strahovlada i ustaški zločini je izdrkotina Večernjakovog Magazina za vojnu povijest. Na njegovoj naslovnici prikazana je polunacerena spodoba Jure Francetića zapovjednika Crne legije, pod šljemom s golemim slovom “U” i s njemačkim “šmajserom" u rukama. Francetić tako najavljuje glavnu temu u Večernjakovom magazinu Ustaška vojnica, oružana sila Ustaškog pokreta u NDH 1941-43. Koliko samo um može biti bolestan kad stavi na naslovnicu masovnog koljača s didaktičkim ciljem da podučava čitatelje o načinima kojima je ustaška industrija smrti tamanila neistomišljenike, ponajprije srpske seljake, pitanje je za svakog židovskog psihijatra.

Romantično prikazivanje duševno poremećenog Francetića nije dakako prvi gnjusan iskorak hrvatskog informativnog mainstrema u borbi za bolju ustašku prošlost. HRT-ov TV kalendar sastavio je herojsku pričicu o Juri Francetiću u kojoj se masovna ubojstva i pokatoličenja Srba uopće ne spominju, ali se zato raspreda o Francetićevom sjajnom proboju do Drine. Zapravo, HRT još nije prikazala ni jedan dokumentarac o stradanju Srba u ustaškim logorima smrti, ustaškim pokoljima na Kozari ili pokolju u Glinskoj crkvi kad su katolički svećenici i ustaše namamili preko hiljadu i pol Srba pričom da će biti pošteđeni smrti ako prijeđu na katoličku vjeru.

Umjesto prikazivanja potresnih dokumentaraca o žrtvama Drugog svjetskog rata, kako to radi BBC ili ZDF, u Hrvatskoj imamo struju koja zataškava ustaške zločine ili u najboljem slučaju, opravdava postojanje NDH kroz uspoređivanje fašizma i komunizma pri čemu se bezboznički komunizam redovito prikazuje kao veće zlo od fašizma.

No da se vratim na Francetića kojem ni Večernji list, ni HRT, ni filofašistički povjesničari, kao ni svećenici koji drže mise zadušnice njemu i Paveliću ne mogu nacrtati auerolu nevinosti:

Ubojstva, zatvaranja i masovne deportacije Srba i Židova su bile svakodnevne aktivnosti Francetićevih ustaša - zasnovane na ustaškoj politici i pravdane službenom ustaškom politikom koja je zahtijevala totalno istrebljenje Židova i pokolj, progon Srba i njihovo prisilno pokatoličavanje u Bosni i Hercegovini.

Izvor 1: Tomislav Dulić: Utopias of Nation: Local Mass Killing in Bosnia and Herzegovina, 1941-42, Uppsala Universitet, 2005, str. 124, 132, 133.

Francetić je osobno sudjelovao u hapšenju, zatvaranju i ispitivanju istaknutih Srba i Židova, poput Vase Miskina, Nisima Albaharija, Vukosave Šain.

Izvor 2: Sarajevo u revoluciji, tom drugi; Milutin Đurašković, Hapšenje u Kaknju i bjekstvo iz sarajevskog zatvora, NIŠP Oslobođenje, Sarajevo 1977. g.

Ustaška neviđena bestijalnost ispoljena prema Srbima i Židovima je prisilila njemačku vojnu komandu da zahtijeva Francetićevu smjenu sa položaja komandanta Crne legije. Pavelić se suprotstavio Nijemcima i čak unaprijedio Francetića u komandanta svih ustaških jedinica u Bosni i Hercegovini.

Izvor 3: J. Lee Ready: The Forgotten Axis: Germany's Partners and Foreign Volunteers in World War II, McFarland & Co., 1987., str. 172

Po zahtjevu komandanta svih koncentracionih logora u NDH, Vjekoslava Luburića, Francetić u suradnji sa svojim pomoćnikom Dragom Jilakom i ustaškim tabornikom sa Pala Boškom Cvenćekom, hapsi na prijevaru 74 Srba i odvodi ih u Krušćicu, selo pokraj Viteza, na izgradnju ograde i dodatnih baraka za zatvaranje zatvorenika i logoraša. Izgradnjom tog logora počinju deportacije Židova iz Sarajeva. Dopisom Ravnateljstva ustaškog redarstva NDH u Zagrebu 23. srpnja 1941. godine, poslatom svim župama, donesena je odluka kojom se naređuje ustaškom povjereniku za BiH Francetiću:
„Da odmah izda shodnu odredbu područno-redarstvenom ravnateljstvu da se najžurnije izvrši pritvaranje svih Židova i pravoslavaca - Srba, koji su već bili poznati kao komunisti, bilo pak da su imalo sumljivi, da su skloni tom pokretu. Iste mjere valja preduzeti i protiv komunista katoličke i muslimanske vjeroispovjesti, kao i drugih, time, da se pridrže do daljnjeg u pritvoru, dok Srbe i Židove, ima se smjesta otpremiti u zbiralište (Koncentracioni logor Gospić)... "

Izvor 4: Sarajevo u revoluciji, tom drugi; Danilo Jakovljević, O prvim zločinima nad stanovništvom u okolini Sarajeva, NIŠP Oslobođenje, Sarajevo 1977. g.

TAKO JE KLAO FRANCETIĆ

Boris RAŠETA
20. svibnja, 2004.

“O zločinima što ih je Crna legija počinila u razdoblju dok je njome zapovijedao Jure Francetić ima mnogo svjedočanstava,” kaže Slavko Goldstein, jedan od rijetkih hrvatskih intelektualaca koji su se i na televiziji očitovali o zločinačkom djelovanju Jure Francetića. “Meni su poznata svjedočenja iz partizanskih, ustaških i njemačkih izvora”, dodaje Goldstein. Kao primjer navodi zapise iz srpnja 1942. godine u drugome svesku “Dnevnika” Vladimira Dedijera. U to vrijeme oko Kupresa vodile su se teške borbe između dvije partizanske brigade i ustaške Crne legije, s velikim obostranim gubicima. Srpska sela u okolici podržavala su i udomljivala partizane. Pod zapovjedništvom Jure Francetića Crna legija izvodila je akcije koje su nazivane “odmazdom”. U Gornjem Malovanu ubijeno je 70 seljaka i seljakinja. Najbrutalniji pokolj Crna legija je počinila 17. srpnja u srpskome selu Urije.

Milovan Đilas ušao je narednog jutra s jednom partizanskom jedinicom u to selo i dao opis za koji Goldstein kaže da je najpotresnije od svega što je čitao o zločinima počinjenim nad civilnim stanovništvom na tlu bivše Jugoslavije u Drugome svjetskome ratu. Dedijer je prenio Đilasov iskaz u svoj “Dnevnik” pod nadnevkom 28. srpnja 1942. godine.

Izvor 5 : Feral Tribune

Komentari

ova diskusija je vidim odavno

ova diskusija je vidim odavno otišla izvan granice normalnog i pristojnog

vlasnik dnevnika će biti blokiran na tri mjeseca pa se vidimo 1. studenog

p.s. vidim da se dolje piše kako je nick "stara" baniran, da to je točno i to zato jer je prekršila pravila, korisnik je upozoren i točno zna što treba učiniti da se ta zabrana makne
p.p.s. daljnje komentiranje na ovom dnevniku je ugašeno

Tko je glasao

Zamolba

Ja bih pledirao na sve sudionike da se vrate civiliziranoj raspravi i da raspravljaju s poštovanjem i uvažavanjem sugovornika, uz sugestiju da, nakon sastavljanja nekoliko smislenih rečenica, po pritisku dugmeta pregledaj, još jednom odvagnu svoje riječi i promisle treba li uopće prilog objaviti, a posebno hoće li on koga povrijediti ili uvrijediti. Hvala.

<

Tko je glasao

Rakar, zašto korisnik Celsou nije baniran?

Nije me bilo par dana, čitam i evo što me dočeka:

celsou
26.06.2013 - 14:09
Doći ćemo već večeras, majku ti jebem.

Prema čl. 139. Kaznenog zakona, prijetnja je kazneno djelo. Korisnik Rebel je osoba s imenom, prezimenom i adresom, a ovo je izravna i nedvosmislena prijetnja. Možda Rebel ne želi prijavljivati policiji, tražiti Celsouov IP itd, ali to je njegova stvar - neovisno od toga, ovo je Rakarov problem, kao vlasnika bloga, jer toleriranje kriminalnog ponašanja pretvara ionako posrnulu Politiku u zadnju balkansku krčmu i ćumez. Vidim da Celsou i dalje posta, iako su drugi korisnici, recimo Feniks, dobivali višemjesečne banove i za daleko slabije i benignije stvari.

Pa pitam opet: Rakar, zašto korisnik Celsou nije baniran?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Rakar, zašto korisnik Celsou

Rakar, zašto korisnik Celsou nije baniran?

To pitanje postavlja čovjek koji je ničim izazvan napisao:

Za informaciju raznim celsououima, tenorima, bugulicama i inim sudionicima traktorske olimpijade '95, imam i dozvolu za nošenje oružja... ali mi često nedostaje Drvosjekova strpljivost :-)

Mene čudi zašto ti nisi još baniran.

Tko je glasao

Ne znam ni za jedan

slučaj od kada sam ovdje ( ne znam za ranije ) da se nekom FIZIČKI direktno prijetilo.

Malac,
smatraj se sretnim , jer je @Rebel ono roker i miran čovac, pa je to samo objelodanio i traži zaštitu od gazde Mraka. Tja,što očekivati od glazbenog kritičara, hehe.

Savjet. Možeš imati probleme zbog toga. Više vrsti.

Problem prvi:

@Rebel ode u najbližu policijsku postaju i podnese protiv tebe prijavu za Prijetnju. Isprinta ovo što si mu napisao na PP. Izjavi da osjeća strah za svoju sigurnost i sigurnost svoje obitelji. To potpiše i svojim potpisom stavlja prijedlog za tvoj kazneni progon. Ode kući.

Problem drugi:
Policija dolazi kod tebe čim te locira za koji dan. Razgovaraju s tobom. Ti kažeš,ali on je mene uvrijedio. Na uvrede se ne smije uzvraćati prijetnjama. Oduzimaju ti računalo kao materijalni dokaz. Ono s kojeg si prijetio. Privremeno. Ukoliko obrišeš i sl. imaju programe i tehniku da to iskopaju.
Sve prikupljeno dostavljaju mjerodavnom državnom odvjetništvu na odluku.

Jedno vrijeme se ne događa ništa i ti živiš u neizvjesnosti. Kad....

Problem treći:

Jednog lijepog dana dođe poštar i da ti da potpišeš preporučenu poštu gdje te pristojno obavještavaju iz suda i uz poziv ti dostavljaju optužni prijedlog drž. odvjetništva zbog prijetnje na štetu oštećenog @Rebela.

Problem četvrti:

Pošto si politolog, u pravo se razumiješ kao Mara u krivi qrac, prisiljen si angažirati odvjetnika-koji košta i za početak ti uzima minimum 1500 Kn.
Odvjetnik ti obeća,da ako ti je prvi put,spasit će te zatvora,ali to će koštati malo više,jer će on na prvoj raspravi tražiti vještačenje @Rebela da neki vještak utvrdi da li se on zaista uplašio,što ćeš isto ti na kraju platiti.

Problem peti:

Na suđenju se budeš branio da je @Rebel tebe uvrijedio,opstruirao tvoje upise i živcirao,ali to nije kazneno dijelo koje se progoni po službenoj dužnosti ili na prijedlog oštećenog nego-privatnom tužbom, a ne smije se uzvraćati ozbiljnom prijetnjom da će se napasti život ili tijelo. Tj.prijetiti batinama.

Problem šesti:

Osudit će te na kaznu zatvora u trajanju od tri (3) mjeseca,uvjetno na 1 godinu,ako ti je to prvi slučaj i ako je sudac/tkinja dobre volje.
Platit ćeš odvjetnika i troškove,svoje i @Rebelove.

Zavest će te u evidencije i neko vrijeme ne budeš mogao dobiti potvrdu o nekažnjavanju koja ti treba ukoliko se želiš zaposliti u državnoj službi.

Eto, to je samo jedna ,mekana verzija problema koji te mogu snaći zbog glupe lakomislenosti.

Tvrđe verzije ti mogu objasniti ako budeš inzistirao, pro bono.

sve dobro...

Tko je glasao

E ja sam dočekao da mi

E ja sam dočekao da mi ustašolika kreatura poput @drvosjeka drži moralne lekcije. Čovjek koji je napisao da se "lezbijke moraju izliječiti silovanjem", a i sam si jednoj pollitičarki sugerirao silovanje. Za to si bio baniran 3 mjeseca.

slučaj od kada sam ovdje ( ne znam za ranije ) da se nekom FIZIČKI direktno prijetilo.

Budi ljubazan. Kopiraj tu moju DIREKTNU prijetnju.

Problem prvi:
@Rebel ode u najbližu policijsku postaju i podnese protiv tebe prijavu za Prijetnju

Neka to učini. Možeš i ti umjesto njega!

Problem drugi:
Policija dolazi kod tebe čim te locira za koji dan. Razgovaraju s tobom. Ti kažeš,ali on je mene uvrijedio. Na uvrede se ne smije uzvraćati prijetnjama. Oduzimaju ti računalo kao materijalni dokaz. Ono s kojeg si prijetio. Privremeno. Ukoliko obrišeš i sl. imaju programe i tehniku da to iskopaju.
Sve prikupljeno dostavljaju mjerodavnom državnom odvjetništvu na odluku.
Jedno vrijeme se ne događa ništa i ti živiš u neizvjesnosti.

Jebala te neizvjesnost. Jedva čekam. U Hrvatskoj je i tako moda da se ustaški zločini prešućuju. Rebelovo ismijavanje klanja mojih predaka na sudu će biti medijski popraćeno. Nikakva neizvjesnost, nikakvo suđenje ni ništa drugo me ne može pokolebati ako cilj bude otpuhavanje magle s ustaških zločina.

Niti išta brišem niti to namjeravam. Dapače, sve sam Rebelove provokacije stavio na papir.

Problem treći:
Jednog lijepog dana dođe poštar i da ti da potpišeš preporučenu poštu gdje te pristojno obavještavaju iz suda i uz poziv ti dostavljaju optužni prijedlog drž. odvjetništva zbog prijetnje na štetu oštećenog @Rebela.

Ateista sam, ali molim boga za taj dan.

Problem četvrti:
Pošto si politolog, u pravo se razumiješ kao Mara u krivi qrac, prisiljen si angažirati odvjetnika-koji košta i za početak ti uzima minimum 1500 Kn.

Kad mi policajac koji o faksu zna koliko i tele govori o ustrojstvu faksa. Na svakoj godini politologije se uči jedan pravni kolegij.

Odvjetnik ti obeća,da ako ti je prvi put,spasit će te zatvora,ali to će koštati malo više,jer će on na prvoj raspravi tražiti vještačenje @Rebela da neki vještak utvrdi da li se on zaista uplašio,što ćeš isto ti na kraju platiti.

Neću imati odjetnika niti vještaka. Dovoljan mi je Rebelov komentar koji je komentirajući moj dnevnik o BiH rekao da me se treba ispeći kao svinju i turnuti mi u šupak mrkvu. Pa neka sud ustvrdi je li takvo govno "isprepadano".

a ne smije se uzvraćati ozbiljnom prijetnjom da će se napasti život ili tijelo.

Vidi policajca koji glumi odvjetnika. Znaš li ti kako je uopće uobličena moja prijetnja?

Osudit će te na kaznu zatvora u trajanju od tri (3) mjeseca,uvjetno na 1 godinu,ako ti je to prvi slučaj i ako je sudac/tkinja dobre volje.
Platit ćeš odvjetnika i troškove,svoje i @Rebelove.

Super to i želim. Bit ćemo zajedno u zavoru jer si jednoj pollitičarki prijetio silovanjem.

Tko je glasao

Nisi ti baš normalan

ja eto dobronamjeran a ti bi se htio proslaviti u javnosti kao borac protiv ustaša. Ono,stopama pretka kojeg su partizani ubili negdje podno Grmeča jer je NAVODNO ukrao neku sitnicu. Moš si misliti.
Ako su partizani ubili tvog pretka Srbina negdje na Kozari to znači samo jedno-da je bio četnik jer ih je Kozara bila puna,ubili su i "svog" Dr.Mladena Stojanovića.

Kakav si student bio mislim da svi ovdje manje/više vidimo.

O mom obrazovanju ti ne znaš ništa jer se nisam išao hvalisati kao ti, koji se zapravo nemaš čime pohvaliti, a ja sam bio policajac u posebnim jedinicama za vrijeme rata 1991-1996,za tebe znači-ustaša. Za neke druge,samo branitelj.

Tipično srpski -lažeš,nisam bio baniran 3 mj. nego 1 mj. jer sam @Bigulici rekao da ju je "trebalo mobilizirati u Kažnjeničku bojnu da dečkima pere čarape", a nitko nije spominjao ili prijetio silovanjem.
No,dobro žene u vojsci nisu samo da peru čarape pa mislim da sam opravdano bio baniran.

Što se tiče " silovanja lezbi" ,hoćeš reći da silovana lezbijka ne bi rodila dijete,za razliku od tebe koji možeš roditi zna se što i to je bilo u toj raspravi, gdje sam samo argumentirao da su lezbe manje zlo od pedera. Pederi potencijalno prenose neke bolesti. Uostalom ti to sigurno bolje znaš.
Ujedno,to dokazuje da se lezba ne rađa nego postaje.

Kojoj sam ja to pollitičarki prijetio silovanjem?

sve dobro...

Tko je glasao

Kojoj sam ja to pollitičarki

Kojoj sam ja to pollitičarki prijetio silovanjem?

One zbog koje si bio na hlađenju tri mjeseca.

Ako su partizani ubili tvog pretka Srbina negdje na Kozari to znači samo jedno-da je bio četnik

Govno ustaško, Bio je partizan. Drugi ga je partizan ubio jer je nešto ukrao. Nitko od mojih nije bio ni u ustašama ni u četnicima.

Kakav si student bio mislim da svi ovdje manje/više vidimo

Kad ti budeš studirao - javi se!.

a ja sam bio policajac u posebnim jedinicama za vrijeme rata 1991-1996,za tebe znači-ustaša

Jel ti to mene zajebavaš? Ustašolik si zbog gnjusnih proustaških komentara na pollitici, ako si bio častan i dobar, kapa dole. Da nije bilo hrvatskih vojnika i policije danas bi u Hrvatskoj imali četnoliku tvorevinu poput Dodiklanda

Tipično srpski -lažeš,

Ovo je rasistički. Ali šta to znači u moru tvojih proustaških, homofobnih i mrzitelljskih izjava. Ti si napisao da si bio tri mjeseca na hlađenju.

"trebalo mobilizirati u Kažnjeničku bojnu da dečkima pere čarape", a nitko nije spominjao ili prijetio silovanjem.

Pa i posljednjem kretenu to bi trebalo zvučiti kao poziv na grupno silovanje.

Što se tiče " silovanja lezbi" ,hoćeš reći da silovana lezbijka ne bi rodila dijete,za razliku od tebe koji možeš roditi zna se što i to je bilo u toj raspravi,

Vidim da ustraješ na svojim metodama "liječenja" lezbi. Već mi je pomalo muka.

Tko je glasao

Ovdje ga

"""Pa i posljednjem kretenu to bi trebalo zvučiti kao poziv na grupno silovanje."""

dočekasmo.

Na Kozari se Srbi ( dok nisu biježali) nisu ubijali između sebe zbog krađa, nego su četnici pomagali Njemcima kod čišćenja terena jer su se borili protiv komunista, pa mi je prije za povjerovati da ga je ubio partizan, a to što se ti boriš za bolju prošlost kao ove komunjare danas

drugi je par opanaka.

sve dobro...

Tko je glasao

Koji si ti podmukao kreten.

Koji si ti podmukao kreten. Tko je rekao da se to uopće dogodilo na Kozari? Partizani su migrirali po cijeloj BiH, Srbiji, Hvatskoj....Opsjednut si misijom da partizane izjednačiš sa ustaškim šljamom kako bi njihovu pravednu i plemenitu borbu hraćnuo i obezvrijedio. U svakom slučaju, naći nekog drugog sugovornika koji će ti pomoći u tvojoj bezumnoj raboti jer je s tobom diskutirati - ispod časti. Mogu ti samo ponoviti što je partizan Vonta rekao o svom sinu.

Sin Nenad

Znam, govorilo se i pisalo kako sam se javno odrekao sina Nenada. To nije istina. Službeno ga se nisam odrekao, ali on za mene ne postoji. Blizak sam samo s karakternim ljudima. A on to nije. Nekad je pretjerivao pišući protiv popova, pa sam ga ja spašavao. Tad je molio da mu pomognem i pomogao sam mu. Kao svom sinu. Devedesetih godina se skroz okrenuo. Zaprepastilo me kad me je tužio popovima, i oni su to objavili, da sam učinio kulturocid nad njim jer ga nisam krstio.

Perverzni Tuđman vrbovao je sračunato moga sina, Šiblova sina i Hebrangova sina. Tuđman je imao troje djece, a nijedno nije krstio. Kao ni Bobetko. I njihova djeca nisu ustala protiv svojih očeva. Jedino moj sin!? Krstio se pod stare dane i u popovskom listu je pisalo da je u toku krštenja govorio: dajte mi još svete vode, još, još! S njim nemam ništa. Ali mu ne želim zlo. To ne želim nikome, pa ni svome sinu. On je pogazio sve svoje pretke antifašiste. Eto mu Tuđman... Od izvrsnog novinara postao je propali političar! Jadno!

Stepinac i Jasenovac

Zar nadbiskup Alojzije Stepinac zločin u Jasenovcu nije nazvao sramotnom ljagom i zločinom?

- Ne želim vas uvrijediti, ali o Stepincu znam neusporedivo više od vas. Najprije moram kazati da Alojzije Stepinac krivično pravno nije bio kriv. On je morao poštivati zakone NDH do 8. svibnja 1945., a onda naše zakone. On je s te strane čist i sudilo mu se iako je gledajući tu stranu bio nevin. Ali, gledajući s moralne strane, on je bio daleko ispod najniže dopuštene moralne granice koju jedan svećenik mora imati. Stepinac nije vodio računa ni o kome tko je imao veze s antifašizmom, čak je ignorirao i svećenike antifašiste. Citirat ću Aleksu Benigara, hrvatskog franjevca, poznatog duhovnog i teološkog pisca, koji je bio misionar u Kini i profesor na Papinskom sveučilištu Antonianum, autora čuvenoga i najopsežnijeg Stepinčeva životopisa „Alojzije Stepinac – hrvatski kardinal“.

On tvrdi da je Stepinac nakon ubojstva osam katoličkih svećenika u Jasenovcu napisao ogorčeno pismo Anti Paveliću - da je taj slučaj “sramotna ljaga i zločin, koji vapi u nebo za osvetom, kao što je sramotna ljaga čitav Jasenovac za Nezavisnu Državu Hrvatsku! Ali, čitava javnost, napose rodbina ubijenih svećenika, traži zadovoljštinu, odštetu, izvođenje krvnika pred sud! Oni su najveća nesreća Hrvatske...” Čudno je da je Jasenovac za Stepinca „sramotna ljaga i zločin“ tek nakon likvidacije ovih svećenika, a ne odmah kad je ustrojen. Još je čudnije da to nije spominjao nakon partizanske pobjede, da nije tražio ništa od onoga što je naveo – ni zadovoljštinu ni sud! Nije učinio čak ni elementarnu dužnost da se tamo, u Jasenovcu, pokloni ovim i ostalim žrtvama fašizma!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView...

Tko je glasao

Balavče

ti si potomak četnika. Pretke su ti ubili partizani, Tvoji roditelji su " izbosne" došli u Hrvatsku i glumatali žrtve ustaškog terora i temeljem toga tražili privilegije u Hrvatskoj, dok su se Hrvati iseljavali vi ste se naseljavali u Hrvatskoj za vrijeme Yuge.

Svaka baba koja je krepala od tifusa ili starosti je žrtva ustaša. Ono četnika što su pobili partizani također ste pripisali ustašama.
Ubili ste Srbina Dr.Mladena, ubili ste Hrvata Ivu Lolu Ribara.

Meni ne moraš prodavati fore ,ja sam odrastao s tvojima.

Sad nam ovdje prodaješ priče o ustašama 70 g. nakon WW2, a svaki put kad napišeš "ustaša" misliš u sebi na Hrvata katolika.

Također nam, poput svog zemljaka "izbosne" Srbina pokušavaš nametnuti pederski odgoj u škole, ali ste pri tom protiv da to isto bude i u Srbiji ili RS. Valjda vam odgovora da našu djecu trujete tom ideologijom.

Podmetni kugu neprijatelju,jel tako.

Sad, naravno braniš komunističke zločine podvlačeći ustaške i uveličavajući iste.

Komunistički zločini se moraju osuditi radi pouke nekim Hrvatima da ne smiju ubijati Hrvate, nipošto i nizašto ni zbog kakve ideologije.

Moj ćaća je vjerovatno ubijao takve poput tvog djeda jer je ratovao na potezu Banja Luka,Bihać,Duvno ,Livno.

Nosio je Maschingevere 42, tako da je vjerovatno mnoge tvoje rođake poslao Bogu na istinu, uostalom kao što sam i ja 91-95 i opet bih da zatreba.

A to što me ti nazivaš ustašom.to me zabole qrac. Ti si Srbin u Hrvatskoj i ako ti Hrvatski način života ne paše, sjedi na traktor ,avion-svejedno.

Ja vidiš nisam podmukao, ja otvoreno kažem što mislim, a ti svoje četništvo zaogrćeš u tzv. antifašizam, e to je podmuklo mala kukavice.

Srbi su popušili povjesno gledano i od ustaša i od hrvatskih partizana koji su 90-91 prešli u ustaše. Sjećaš li se toga. Zamisli stogodičnji rat i vidi rezultate.

Mi danas imamo nezavisnu Državu Hrvatsku, a Srbija je kao što vidimo sve manja i manja.

Sad nam takvi poput tebe ,koji su se uvalili u okrilje bivših komunista misle prodavati pamet, ali ti si glup bez obzira na tvoj fax politologije. Glup si jer ne znaš jednu stvar,a to je da je Hrvat najprije Hrvat, a tek onda antifašista,komunista, ustaša ..što već.

To ti je dokazala 9o. kad su bivši komunisti Račan,Šuvar i kasnije Tuđman i ostali stali zajedno s emigrantima i onim koji su se borili za Hrvatsku u WW2.

Znači,preostaje ti samo da se prikloniš ili ukloniš, ti malo pročetničko žgepče.

sve dobro...

Tko je glasao

Popuši kurac ustaško

Popuši kurac ustaško govno.

Jedan internetski silovatelj meni govori da su mi preci četnici. Ako si toliki frajer kao što misliš, daj mi svoju adresu, ime i prezime pa da te tužim zbog sramoćenja i širenja lažnih vijesti. Ako je to sve istina, da su moji preci bili četnici, neće za tebe biti nikakvih problema u sudskom postupku jer ćeš u slučaju da sam ja lagao, još dobiti odštetu.

Tko je glasao

hahahaha

pa sam si rekao da si od Kozare i da ti je pretka Srbina ubio partizan. Znači,dragoviću moj,zaključak se nameće sam po sebi. Tamo su Srbe ubijali uglavnom Njemci i Ustaše, a ako je kojeg ubio partizan, taj je zasigurno bio četnik.

Inače su cijele jedinice četnika prelazile u partizane kad im se ratna sreća okrene, tako da imam razloga vjerovati u to što pišem jer si nam to sam rekao.

To što su tebi roditelji ispričali da je bio partizan, koji je eto ukrao neku sitnicu pa ga je drugi partizan ubio ti je zbog onog što roditelji često lažu djeci da se prikažu boljima.

Kod Srba je to naročito zamjetno i to je sam Dobrica Ćosić dobro opisao.

""""Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”"""

Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe"

Jebiga ti baš nisi neki sugovornik; ili prijetiš ili "se vas bum tužil".

Histerični kolerik.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa ako si tako uvjeren u

Pa ako si tako uvjeren u istinitost svojih tvrdnji neće ti biti problem da se nađemo na sudu.

Budući da si malo usporen, pa moram nekoliko puta ponavljati jedno te isto, neće mi biti problem opet ponoviti kako bi u ludu glavu ušlo malo pameti.

Taj je bio partizan i ubio ga partizan jer su partizani uveli željeznu disciplinu u svoju vojsku pa se i "krađa jabuke" kažnjavala smrću.

To da su "četničke jedinice prelazile u partizanske" možeš nježno priopćiti svome drugu Đapiću. Bilo je upravo obratno, a to je dokumentirao i istražio Ivo Goldstein.

Od početka Drugog rata do 1943. broj hrvatskih Srba u NOV je bio 25 posto, iako oni u stanovništvu Jugoslavije su činili svega 4 posto. Poslije 1943. g nakon dolaska većeg broja partizana Hrvata u NOV, broj hrvatskih Srba u NOV se smanjuje na 10 posto.

Tko je glasao

Zar ti misliš

"""Taj je bio partizan i ubio ga partizan jer su partizani uveli željeznu disciplinu u svoju vojsku pa se i "krađa jabuke" kažnjavala smrću.""

da danas itko još vjeruje u te nebuloze.

Moguće da su se zarakijali i oko nečeg posvađali (možda mu je ovaj htio preoteti ženu tj. tvoju babu) pa jedan drugom presudio, kako je bilo puuuno slučajeva i za vrijeme tzv. "Krajine",

Istina je da su streljali jednog kapetana i još neke koji su željeli gurati svoj penis u debela crijeva svojih podređenih, rekao bih s pravom.

Nisu se smjeli seksati s partizankama jer su "drugarice" bile predviđene za više po činu,komandire i komesare, joj joj baš si naivan.

Otimali su od sirotinje, silom mobilizirali, pljačkali,palili, silovali, mučili zarobljenike,presvlačili se u ustaške uniforme i radili teror gdje su se malo dvojili,presvlačili se u četničke uniforme i vršili teror gdje su se malo ljudi dvoumili. Obična banda koja nije poštivala nikakva ni ljudska ni božja prava. Komunisti imaju samo jedan cilj. Vlast. Sve je dopušteno.

Lagali i obećavali "zlatnu ili drvenu žlicu" ali jednakost.

Kad su napadali na URAAA JURIŠ iza je išao komesar s mašinkom i one koji nisu dovoljno brzo jurišali jednostavno rafalom posmicao ( ruska škola ratovanja, na jednu pušku trojica,hehe)

Tek kasnije 1944. su počeli bar glumiti vojsku.

Momak, ti jednostavno nemaš pojma o čemu pričaš nego recikliraš propagandu za koju misliš da ima prođu.

Ja ti kažem kako je bilo, a ti se ljutiš. Ovi moji drugari iz Novigrada,Prijedora, Prusaca i Dubice, bosanski Srbi su stameni ljudi dobrih živaca,a ti si neki živčan ,kao da si božemprosti,gay.

Bit će da te lagodan život u Zgb. pokvario, omekšao. Biva to.

Tko te plaća jebao ga ćaća ;-))

sve dobro...

Tko je glasao

Ma ti si kreten. Pročitao sam

Ma ti si kreten. Pročitao sam samo prvu rečenicu i neću više gubiti vrijeme za ustaške propovjednike. Ako hoćeš možemo se naći na sudu da ponoviš ondje svoje tvrdnje o mom "četničkom porijeklu". Samo mi je žao tvog oca kojem sigurno nije bilo ni na kraj pameti da će mu vlastiti sin pljuvati po njegovoj plemenitoj borbi.

Tko je glasao

Rat nije kao takav zamisljen

niti jedan rat nije plemenit.. jer da jest ne bi ga ni bilo...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Znam, znam

da istina može biti neugodna

sve dobro...

Tko je glasao

Poslao sam isti dan mraku@

Poslao sam isti dan mraku@ PP, čisto iz predustrožnosti da bude spreman IP adresu zadriglog četničića proslijediti policiji ako za to bude potrebe, jer kukavica se nije udostojila predstaviti meni kao ja njemu i nažalost nemam izbora, a tužakanja su zadnja stvar kojima se želim baviti

Kada sam pisao o konsolidaciji pollitike, mislio sam upravo na ovakve i slične situacije, u kojima bi moderatori upozorili ili učinili mjere restrikcije bilo kome tko pređe granicu dobrog ukusa, a za ovaj tip prijetnji kojima je pribjegao celsou@ (ima još toga u PP-u) trajna zabrana je najmanje što bi ga trebalo zadesiti

Tko je glasao

Rebel

Ako još ima toga na PP-u samo objavi. Ali ako misliš da me možeš provocirati kao @tenora ili @vz pravednika, grdno si se prevario. Moja reakcija je usmjerena na konkretnu tvoju izjavu i opet bi ju ponovio. Sad glumiš neku savjest, hineći ugroženost iako si me podmuklo, opsesivno i ustrajno izazivao i provocirao. A sve je počelo 15. 2. kad si ničim izazvan na moj dnevnik o BiH napisao ovo:

rebel
Majketimile, ovo čak više nije ni smiješno. Možda je ovo neki malware "aparatčik

------------------------------------------------------------------

celsou — Pet, 15/02/2013 - 12:59.

Koji je s tobom vrag? Šta ti hoćeš?
-----------------------------------------------------------------------

Rebel — Pet, 15/02/2013 - 17:12.

tebe i pravednikavz@ na ražnju, on sa jabukom u ustima a ti sa mrkvom u guzici
nadam se da nije previše?
-----------------------------------------------------------

I od tada traje tvoje opsesvino komentiranje. Valjda si umislio da me možeš maltretirati.

Meni je savjest apsolutno čista i ako je moja prijetnja urodila plodom, da mi se više ne obraćaš, jer drugo ništa nije uspijevalo - uspio sam.

Tko je glasao

da li je to uspjeh? i ciji?

nisi naravno jedini, no kako mi se cini.. @rebel se oprostio od pollitike.....
da li je to uspjeh?
i ciji?

nemam pojma, no meni se to svakako nimalo ne svida..
ne svida mi se ni sto nema mnogih koji su prije komentirali prisutnih u novijim raspravama..
ne svida mi se da je @stara banirana, da je @kukljica baniran..
ne svida mi se ni sto se na face-pollitika.com promoviraju lose ocjenjeni dnevnici, sa istom politicko propagadnom porukom.. i to sto se to vec danima ponavlja po istom obrascu
ne svida mi se da su rasprave sve vise i vise poprilicno proste i primitivne..

puno toga mi se ne svida..
no to nije bas nesto bitno..
bitnije je da se pollitika.com drasticno mijenja... pa postaje sve ociglednije
ovisna, ali ne i neutralna..

ne bih rekla da je to bilo ciji uspjeh..
vec iskljucivo nas sveopci neuspjeh..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

?

Zašto je stara banirana?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ne svida mi se ni sto se na

ne svida mi se ni sto se na face-pollitika.com promoviraju lose ocjenjeni dnevnici

Kad budeš pisala suvisle tekstove, a ne populističke plahte s krnjom tipkovnicom, možda ti se posreći, pa više nećeš biti tako ljubomorna.

Tko je glasao

...

Pa pitam opet: Rakar, zašto korisnik Celsou nije baniran?

ROTFL

evo odmah sada će ti odgovoriti, pričekaj malo...koji tjedan ili mjesec...

:)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Dakle, na Politici je

Dakle, na Politici je dopušteno prijetiti nekažnjeno. Divlji zap... divlji istok, jebote :-)

Pa, dobro. I ja sam ovdje imenom i prezimenom, a nije naročito teško doznati ni gdje živim. Za informaciju raznim celsououima, tenorima, bugulicama i inim sudionicima traktorske olimpijade '95, imam i dozvolu za nošenje oružja... ali mi često nedostaje Drvosjekova strpljivost :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Banovi

Nema ni Kukljice iako je ban istekao.
Kolio znam ne uspijeva mu prijava na pollitiku.
Kad se to dogodilo Feniksu, dizalo se drvlje i kamenje.
Pa je i LJRW o tome napisao i posebni dnevnik.

Tko je glasao

VP

Ovaj VP je stvarno odlučio provocirati javnost sa temama i naslovnicama.

Sad je još jedan zločinac na novoj naslovnici, TITO.

Tko je glasao

Hoće PTSP i u miru

Ja razumijem porive depresije na spomen Tita, na vašu žalost Tito će ostati zapamčen u svjetskoj povijesti velikim - zlatnim slovima. Bez obzira koliko ga mali mravi nagrizali...

Tko je glasao

Treba progledati

Jugokomunistički zločini nakon završetka Drugog svjetskog rata ili Partizanski zločini nakon završetka Drugog svjetskog rata označavaju niz zločina genocidarnog razmjera nad zarobljenim Hrvatima, Muslimanima, Slovencima, Srbima i pripadnicima drugih naroda bivše Jugoslavije od strane totalitarnog režima pod Titovim vrhovnim zapovjedništvom.

Bez suđenja masovno su ubijani vojnici i civili, među kojima je bilo najviše Hrvata ali i brojnih pripadnika drugih naroda iz svih bivših jugoslavenskih republika. Veliki broj intelektualaca, uglednika, državnih službenika bivše NDH i osoba koje su bili nepodobne zbog vjerskog ili nacionalnog opredjeljenja jugokomunisti su oduzeli pravo na život. Jugoslavenska komunistička nomenklatura desetlječima je skrivala i relativizirala svoje strašne zločine. Javne rasprave i istrage bile su zabranjene. Na području Slovenije evidentirano je preko 600 masovnih prikrivenih grobišta različite veličine s preko 100 tisuća ubijenih ljudi a u Hrvatskoj preko 900 s mogućih 90.000 žrtava.

U poraću je ubijeno i više od 50.000 pripadnika njemačke manjine.

Pobjednički komunistički partizani smatrali su paušalno protukomuniste kolaboracioniste, s kojima se po završetku rata moglo po volji postupati. Ćinjenicu da su protukomunističke izbjeglice bile žrtve komunističkog partizanskog nasilja (Jugoslavenske armije) sve do raspada Jugoslavije službena državna strana je nijekala. .[1]

Procesom demokratizacije i osamostaljenja Hrvatske i Slovenije bio je popraćen raspravom o pomirbi, kojom je bio razbijen titoistički tabu koji je prešućivao zločine titoizma i štitio Titove zločince. Iako nije došlo do njihove osude, ipak je ponekim miroljubljivim gestama prije svega misama ili komemoracijama postignuta osnovna suglasnost u osudi titoističkih pokolja ratnih zarobljenika i civila.

Raspadom Jugoslavije i nakon sto je režim izgubio svaki legitimitet dobila su na snazi kazivanja o vlastitom identitetu njegovana i inozmstvu u izbjegličkim krugovima..[2].

Mislim,to se piše na Wiki ali i kojekuda.

Općepoznata je činjenica u svijetu da je Tito bio jedan komunistički zločinac par exselance.

To što je bio antifašist ništa ne umanjuje ovo naprijed.

sve dobro...

Tko je glasao

povjesničari, viktomolozi i sl...

Znaš... prvo imamo pristranih "1.000.000 stradalih u Jasenovcu", a onda povijest, nakon 50 godina, novijim metodama dođe do konkretnog broja od cca 83.000 (ima i manjih i većih, ali ajmo reći da je tu negdje).

Budući da nisi dijete, ja bih malo pričekao, a ne svaku broju koju si naveo uzimao tako ozbiljno.

Tko je glasao

Bez ironije molim

kad su u pitanju nevine žrtve, a nevini su svi oni koji su ubijeni mimo borbe, a bez suđenja i šanse da se obrane.

Upravo oni koji ne dopuste da se to raščisti pogoduju manipulaciji brojkama.

Ma da je 1/10 previše je, jer neosuđen zločin zaziva osvetu.

sve dobro...

Tko je glasao

Smiješno....

Ljudskost se mjeri time koliko mu je ljudi došlo na sprovod? Možda su došli se uvjeriti da je riknuo za stvarno.

Zajebanciju na stranu, ali Tito je velik državnik, međutim ono što mu se ne može ni zanijekati je da je bio i diktator i zločinac. Po broju ubijenih za koje je Tito odgovoran, on je veći zločinac od Francetića.

Ali to je normalno kad pričamo o povijesnim osobam, posebice onima koje su vladale u ratnom dobu ili nekim krizama.
Njegove zasluge kao odgovornog za smrti velikog broja ljudi, prepoznali su i stranci, pa je tako svrstan u TOP10 zločinaca

Jebiga.

Tko je glasao

Weteran

za ovaj komentar goni se u 3PM.koji su ga to stranci prepoznali kao TOP 10 zlocinca.Fasisti kao i ti.jebo te ante pavelic,alojzije stepinac i drvosijek.eto to vam dodje kao grupni sex ili ti redaljka.

Tko je glasao

http://www.24sata.hr/cudne-vi

http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/deseti-najveci-ubojica-20-stoljeca-bi...

Prije nekoliko godina, kad sam počeo pisati na ovom "portalu" nisu se koristile ovako uvredljive riječi, niti se sugovornika vrijeđalo. Jasno mi je da puno toga ovisi o kućnom odgoju, ali dopuštanje da se ovakav jezični izričaj uvede na ove stranice ne doprinosi kvaliteti rasprave. Ovaj dnevnik, skoro od početka pršti nasiljem i vrijeđanjem. Nisam ni za cenzuru, ali jesam za odgovornost. Neka mjerodavni malo razmisle.

Čudno je to sa Titom i njegovim fanovima. Nedavno sam gledao dokumentarac o Kini, pa je bio dio o Maovom "velikom iskoraku naprijed". U tom "iskoraku" umrlo je 35 milijuna ljudi (seljaka), ali Mao je za Kineze i dalje bog, car, štogod. Jasno mi je za Kineze.....dobar dio njih niti ne zna za rezultat velikog koraka, ali mi nisu jasni naši štovatelji lika i djela Tita. Oni bi bar trebali biti upoznati sa svim rezultatima koje je njegova vladavina imala, posebice odmah nakon 2. svjetskog rata, dok komunisti još nisu preuzeli vlast.

Tko je glasao

opet se nacugao portir u

opet se nacugao portir u šinteraju pa ostavio vrata otvorena

Tko je glasao

Ja razumijem

porive depresije na spomen Tita, na vašu žalost Tito će ostati zapamčen u svjetskoj povijesti velikim - zlatnim slovima. Bez obzira koliko ga mali mravi nagrizali...
Mravi!?

Kakvi mravi?
Mravi su za njih viša bića.

U ovom slućaju riječ je o amebama ... eventualno o paramecijumima.

Tko je glasao

Staljin i Tito- velike "ličnosti"

I Staljin je nekima i danas veliki junak, ali ne i zločinac!

Katynska šuma pokazuje njegovo junaštvo, a i brojni gulagi po Sibiru!

Tko je glasao

Mene sada zanima nakon što se

Mene sada zanima nakon što se četnoliki četničić celsou@ zaprijetio i pojeo govno, hoće li to postati redovna praksa na stranicama pollitike.com?

Hoćemo li neistomišljenike "locirati" i naučiti pameti? Hoćemo li poput KKK-ovaca raditi "raidove" na kuće i obitelji oponenata? Je li to nova praksa?

PS I da, završavam ovim komentarom osvrte na otvorene prijetnje jedne obične kukavice, ološa i šljama od kakvih milosti ne tražim ali tako mi boga milost je zadnje što bi dobili od mene.

Tko je glasao

Vidi govneta kako navlači

Vidi govneta kako navlači patnju crnaca na sebe. Govno koje opsesivno provocira se želi prikazati žrtvom KKK?

A kad mu se priprjeti počne cmizdrti, kmečati, tužakati, i izmišljati. Ako je netko pojeo govno to si svakako ti jer si mislio da možeš izazivati bez ikakvih posljedica.

Tko je glasao

najbolji

Meni su ti uvijek najbolji oni koji bi u ime demokracije i slobode sve koji se ne slažu s njima pozatvarali ili poubijali.

Takvi branitelji demokracije bez obzira na to da li su crni ili crveni su mi uvijek najdraži

ps. crni i crveni je napisano po abecednom redu

Tko je glasao

Po običaju uopće nemaš pojma

Po običaju uopće nemaš pojma o čemu se radi.

Tko je glasao

to je zanimljivo da, jadnik

to je zanimljivo da, jadnik se polomio od borbe za prava LGBT zajednice i nacionalnih manjina, a sa druge strane bi šakama zavodio reda među neistomišljenicima i to zbog toga što mu rekoh da ne raspreda rekla-kazala bez ikakvih dokaza poluizmišljotine o bacanju beba kao glinenih golubova, kojima je svrha što?

Ja nemam problema sa osudom režima NDH i osudom zločinaca ala Francetić, ali imam sa zadriglim četnicima koji bi na osnovu toga jahali svakoga tko se ne slaže sa njihovim lupetanjima

Sjećam se, a taj komentar tj. rasprava postoji na pollitici ispod jednog mog dnevnika gdje je veleštovana Julijana Mirkov TVRDILA da su u mom vojvođanskom selu 43-e ili 44-e godine srpski paroh i njegova žena bačeni u Dunav kroz rupu u ledu (!!??!). Pazite, to je notorna laž i neistina koja se izjavljuje u ime čega? Mira? Suživota? Ili iz patološke i bolesne navade da se jedan narod prikaže genocidnim i zlotvorskim u svojoj srži.

Ne razumijem takav način razmišljanja. Odjebite.

Tko je glasao

Julijana Mirkov

Ti prvo obrisi bale,a onda ustani kada govoris o gospodji Julijani Mirkov.nazvati gospodju Julijanu notornim lazovom moze samo jedno neobrazovano,neodgojeno,drsko i bezobrazno stvorenje.tako valjda razgovaras sa onom svojom seljancurom od dervente.ako imas imalo obraza (u sto sumnjam)pokazat ces nam taj komentar gospodje Julijane.njoj ne treba odvjetnik,ali iz postovanja prema gospodji Julijani trazim da nam dokazes po cemu je ona iz patoloske i bolesne navade zeljela prikazati jedan narod genocidnim.ovo trazim jer si izbrisao dnevnike a time i komentare.
ja razumijem tvoj nacina razmisljanja i zato ODJEBI.

Tko je glasao

pusenje

Tko je glasao

tenor

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

glupane Kao prvo rekoh da je

glupane

Kao prvo rekoh da je njena tvrdnja notorna laž i neistina

Kao drugo, komentare ispod dnevnika nisam i ne mogu izbrisati, da nisi glupan kao što jesi to bi sa dva klika provjerio prije nego zabaljezgaš ovdje

A sad trk do posude, umij se, musav si

Tko je glasao

a evo i dnevnika ispod kojeg

a evo i dnevnika ispod kojeg se nalazi spomenuta tvrdnja dotične:

http://pollitika.com/odlazak

--------------------------------------------------------------

Bačka, treći dan pravoslavnog Božića, 09.01.1942: Hronika
Olga Grbić rođena Mirkov i njen muž protojerej pravoslavne crkve u selu su "uhićeni" (isto selo koje pominje Rebel), uvezanih ruku i nogu ubačeni su u džakove i bačeni živi u rupu otvorenu na zaleđenoj reci.
Zašto?
Da li ima ičeg konstruktivnog u ponavljanju grozota?
U evociranju gadosti?
Da li možemo sagraditi budućnost na mržnji? Jer zaborava, u našim krajevima nema i to svi vrlo dobro znamo.
Mi istoriju učimo u našim domovima.
Ko će nas naučiti da opraštamo?
Julijana Mirkov
--------------------------------------------------------------

Tko je glasao

dakle da pojasnim ispod mog

dakle da pojasnim

ispod mog sasvim benignog i nimalo ostrašćenog teksta o izbjegličkom usudu, koji je usput budi rečeno i mrak@ dijelio preko pollitikinog facebooka (prvi tekst koji je tamo dospio pa slučajno pamtim), a osim toga do sada je objavljen na 4-5 portala od kojih 2-3 iz Srbije, gospođa Mirkov je našla shodnim
napisati tvrdnju za koju tvrdim da je notorna laž

ako nekoga zanima tekst:

http://www.buntovnikbezakorda.com/2011/08/odlazak.html?m=0

Tko je glasao

tenor

a kaj se pak dotikavle tvojih psećih opservacija o "seljančuri iz Dervente", daklem, ako netko nezna tvoja musava njuška kroz ogradu šinteraja aludira na moju dragu suprugu čije porijeklo si saznao iz ovog teksta:

http://www.buntovnikbezakorda.com/2011/08/dotepenec.html?m=0

Ako i ostavimo na stranu tvoju zatucanost i malograđanštinu, te krenemo ljude gradirati ili degradirati kroz prizmu porijekla, mjesta rođenja ili obrazovanja, moja draga supruga je fakultetski obrazovana žena, rođena u Zagrebu, no prije svega ja vidim njene kestenjaste krupne oči, dugu crnu kosu i prekrasan osmijeh

a ostalo, ostalo su sitne črčkarije, toponimi i geografske tričarije

jer za ljubav treba imati dušu, a za psa povodac :)

pusa

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci