Tagovi

Kako nas sve pljačkaju - slučaj HŽ !?

Kako nas sve pljačkaju!?

Svojevremeno sam obećao da ću na Pollitici objaviti podatke o slučaju namještanja natječaja u HŽ-u prije nego što se ostali hrvatski mediji o tome raspišu, jer radi se o slučaju u kojem sadašnja uprava tog državnog poduzeća na perfidan način pokušava opljačkati desetke milijuna eura državnog novca i koji će ovih dana sigurno prerasti u još jednu u nizu korupcijskih afera u Hrvatskoj.
No, krenimo redom!

19.06.2010g. HŽ je objavio javnu prodaju svojih potraživanja prema željeznicama bivše Jugoslavije i Albanske željeznice za period 1991-95 godine koji je Sporazumom o verifikaciji dužničko-vjerovničkih odnosa(UIC 17.06.2003g.) određen u visini 13.550 000 eura glavnice, odnosno ( naknadno 31.prosinca 2009g.) kao ukupna svota sa svim kamatama u visini od 44. 679 978,18 eura.
Na taj natječaj javilo se više ponuđača, a konačnu obavezujuću ponudu 13.08. 2010g. poslala su dva ponuđača-

1.NYKONYA iz Praga, koja je ponudila iznos od 16 milijuna eura, s tim da bi u roku od četrnaest dana nakon dobivanja tog natječaja HŽ-u uplatila gotovinski iznos od 1,6 milijuna eura, a ostatak iznosa (14,4 milijuna eura) se obavezala isplatiti kroz vagone poznatog češkog proizvođača vagona "Legiosa" i to u roku od godine dana.

2.”NOVI PLOBEST” iz Ploča je ponudio manji iznos od 15. 550 000 eura i to kroz kompenzaciju svog terena od 62.324 m2 u Pločama koji je po stalnom sudskom vještaku procijenjen na iznos od 25. 912 551, 19 eura.

Nakon obavljenih pregovora sa ta dva ponuđača uprava HŽ-a na čelu sa direktorom HŽ-Carga i predsjednikom Uprave HŽ-a- Zlatkom Rogožarom (dvije ključne funkcije u HŽ-u!?)je otkup tog potraživanja ipak prodala drugom(lošijem!) ponuđaču, pravdajući tu svoju odluku "strateškim interesima" HŽ-a u luci Ploče!?
Bez obzira što je Nykonya ponudila veći iznos kroz gotovinsku uplatu i kompenzaciju kroz vagone koji su HŽ-u nasušno potrebni, uprava HŽ-a se ipak odlučila da to potraživanje ustupi "Novom Plobestu" za nižu cijenu i to kroz kompenzaciju njihovog terena u Pločama!?

Uvidom u sudski registar je vidljivo da su vlasnici poduzeća "Novi Plobest" iz Ploča, Petar Pripuz (vlasnik poduzeća CIOS zbog kojeg je Kalmeta nedavno smijenio bivšeg predsjednika uprave HŽ-a Zorana Popovca(malverzacije od 5 milijuna kuna) te na njegovo mjesto imenovao Zlatka Rogožara , te koji se često povezuje sa tzv. "Knežijskom zločinačkom organizacijom"), te Drago Tadić.. formalni vlasnik "Osjek-Koteksa"(stvarni je austrijska firma "Alpina-bau"), koji je nedavno bio u istražnom zatvoru zbog afere u slučaju Glavaš kad je zajedno sa splitskim građevinskim poduzetnikom Jurišićem skupljao novac kojim se pokušalo podmiti suce Vrhovnog suda da ponište prvostepenu presudu Branimiru Glavašu za ratne zločine u Osijeku.
U toj aferi se spominjao i Petar Pripuz koji je Tadiću dao 60 000 eura, a koji se pred Uskokom pravdao da se radilo samo o "prijateljskoj posudbi novca Tadiću" i da on nije znao da je taj novac bio namjenjen za podmićivanje sudaca!?

"Novi Plobest" iz Ploča je pravni sljedbenik bivšeg "Azbesta"iz Ploča koji je u stečajnom postupku 2002g.sa svim pogonima i tim terenom u luci Ploče na splitskom Stečajnom sudu prodan za svega 10,5 milijuna kuna, s tim da je stečajni upravitelj novim vlasnicima(Pripuzu i Tadiću) iz stečajne mase bivšeg poduzeća dao 6 milijuna kuna kojima se trebao sanirati opasni azbestni otpad iz okruga te tvornice, a koji su oni samo razbacali po okolici Ploča o čemu i danas pišu "Zeleni" u Pločama.
Znači HŽ, odnosno Zlatko Rogožar, ta nova "poštena" uzdanica Kalmetinog ministarstva je samo taj teren Novog Plobesta u Pločama prihvatio kao vrijednost od gotovo 26 milijuna eura, a cijela tvornica(zajedno sa terenom) je 2002g. plaćena 10,5 milijuna kuna, odnosno i niže kad se uračunaju onih 6 milijuna kuna za sanaciju otpada koji nikad nije napravljen.
U ovom novom "Hrvatskom(HŽ) strateškom interesu"(bolje rečeno, običnoj pljački!) Kalmeta, Rogužar, Pripuz, Tadić i još neki... podijeliti će 24 milijuna eura ukradenog novca koji ćemo na kraju mi sanirati!
Valja spomenuti da u luci Ploče poduzeće "Brodometal" prodaje svoju parcelu (slicne kvadrature i pozicije) za svega 13,5 milijuna kuna, ali ona očito nije interesantna HŽ-u kao što je ova Pripuzova i Tadićeva!:)
Ima li kraja ovim lopovima!?

Komentari

Paz' ovo!

"Uz atraktivan teren radnici ostali bez plaća i odštete

Velika se, inače, prašina podigla nakon što je Index pisao o poslu koji su odradili HŽ Cargo, Novi Plobest i C.I.O.S. Petra Pripuza. Zajedničkom ponudom zemljišta Novog Plobesta od 15,5 milijuna eura otkupili su potraživanje HŽ Carga od 45 milijuna eura prema srpskoj, crnogorskoj, makedonskoj, albanskoj i bosanskoj državnoj željeznici."
- http://www.index.hr/vijesti/clanak/jos-jedan-odlazak-novi-plobest-seli-p...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Spina nikad dovoljno

Predlažem kratku stanku oko teme kleptomanije, evo sadržaja od kojeg ćemo biti ili ne biti.
Da, krunica je argument...
http://www.index.hr/images2/braniteljipresuda_cijeli.jpg

Tko je glasao

Lutrija

Još jedna "genijalna procjena" branitelja i "branitelja". Šansa da će Gotovina i ekipa dobiti manje od 20 godina je manja nego dobiti jack pot na lutriji.

Tko je glasao

Da, nažalost je tako, ali

Da, nažalost je tako, ali samo zato što je sud u Hagu politički sud.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

A kome ta krunica šteti?

A kome ta krunica šteti?

Neki uz svoje poruke imaju crvene zvjezde a ima i takvih koji upotrijebe svoj religiozni simbol.

Tko je glasao

Grb bez krune - Hrvatska do Drine

Ma imaš ti praf, uz ustaški grb ide i krunice - uvijek je išla!

Tko je glasao

Golgota ne piši gluposti, taj

Golgota ne piši gluposti, taj grb nije ustaški. Kolko je meni poznato 29 listopada 1918 je promjenjen hrvatski grb. Do tada je bil sa početnim bjelim poljem, a jedan od naj starijih iz 1495 je u gradu Insbruck-u i počinje sa bjelim poljem.

Tko je glasao

Crkva Svetog Marka

u Zagrebu isto ima početno polje bijelo a to nema veze sa ustašama. O toj upotrebi početnog polja se toliko raspravljalo ali svaka priča je imala neku rupu. Bila je ona povjesničara da je u ratu početno bijelo a u miru crveno. No to je opet u sukobu sa Crkvom Svetog Marka koja je sagrađena u relativnom miru a i crkva ne bi trebala mijenjati krov od okolnosti.
Uglavnom to su sve bezvezarije. Pa ustaše su se pozdravljali sa tri prsta.....

Tko je glasao

Reasonable doubt

Nekak' sumnjam da su se inicijatori ove akcije duboko zagledali u hrvatsku povijest, pa potom dugo i staložemo razmišljali - hoće li neki od povijesnih grbova s bijelim poljem, premda to za običnog čovjeka ima konotacije ustaške države, ili pak za crveni... A sumnjam da su se za grb s početnim bijelim poljem odlučili i po metodi eci-peci-pec... Tako da ne sumnjam da je Golgotina sumnja opravdana!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

osobno

se pokušavam držati što dalje od tih rasprava. Evo sada na vrhu odličnoga dnevnika imamo opet raspravu o ustašama i partizanima, zapravo još gore. o njihovim simbolima.
Da će molitva i post generalima pomoći, sigurno neće. Da se to Crkva miješa u politiku i to je istina. Ali da je to klopka za beskonačne i na kraju besmislene razgovore što i ja sada sa ovim svojim upisom potvrđujem:)

Tko je glasao

Crkveni spin od onixa - molitva za mafijaša

Splitski, čudno da nisi skužil metaforu kojom sam samo naglasio grandioznost hapanja u rvackoj. Priča o pozivu branitelja od neke tamo opskurne udruge a kojima se pridružila i službena crkva za molitvu generalima od kojih su neki cijepljeni ratni zločinci glede ekonomskog kriminala (šverc oružjem i naftom) . Prema tome ovdje je riječ o pojedinačnom kriminalu kojeg se prešućuje samo zato kaj je u sprezi s državnom mafijom. I to nema veze s Ustašama i Partizanima već ima veze s molitvom i za zločinca.

Tko je glasao

tako je krenulo

ali se odmah i okrenulo:) kao 1 000 puta na ovoj stranici. Imali smo diskusiju o intelektualcima, poštenim i nepoštenim, ne vjerujem da je različiti odnos niti među poštenim i nepoštenim svećenicima kao niti braniteljima ili lučkim radnicima. Nepošteni su, u pravilu bučniji. I moraju biti pošto su ipak u manjini. Ovdje se Crkva, dosta infantilno. zauzima za optužene generale. Kada bih rekao kada SVI svećenici i branitelji to rade zbog zauzimanja boljih pozicija u društvu i zataškavanja svojih grijeha- bio bih daleko od istine. Isto je reći i suprotno.
Naglasio sam jedno sigurno-to je mješanje crkve u politiku i pravosuđe i to je nedopustivo. Kod branitelja je malo drukčija slika. Dobar dio njih je prepoznao one koji sada buču iz osobnih razloga ali ako se suprostave ispast će da su protiv svojih suboraca. Zato sve više ignoriraju ovakve pozive i razgovore.
Ti si taj plakat stavio, najvjerojatnije, iz razloga koji si naveo u komentaru. Ali takva slika sa malo tona odmah otvara dugotrajnu mučnu raspravu. I to ti je poznato. Znači samo da si uz sliku napisao malo duži komentar nje a ne išao u osobno asocijativnu vizualizaciju te fotke, možda, naglašavam možda, bi se izbjegao još jedan virtualni verbalno partizansko-ustaški sukob.
Ne vjerujem da ti je to bila namjera ali vidiš da je rezultat uvijek isti. Teško su se mogle jasno isčitati tvoje misli iz fotke i par riječi i evo ti belaja.

Tko je glasao

Generali kao spin kleptomana

Naravno da nitko ne može znati kaj se nekome vrti po glavi i stoga tvoj prigovor stoji. Naime u ovom druženju na pollitika.com manje više se zna tko kako piše i zbog čega piše te sam u kontekstu toga ja malo pretenciozno pretpostavio da će me se lako pročitati između redaka. Ja sam ogorčeni protivnik trolanja bilo čijih dnevnika, a ovo moje vizualno bi zaista bilo turbo trolanje i to još Ediju s čijim stavovima se uglavnom slažem. Već iz same te spoznaje očekivao sam prepoznavanje poante hapanja, a što i je kontekst dnevnika.
Samu ilustraciju plakata upotrijebio sam kao eklatantan primjer bezobrazluka paralelnog hapača (rastrošna crkva) koji poziva vjernike da u korizmi moli za generale koji su između ostalog na početku rata nama ghrađanima oružje iz donacija prodavali po 500 DM a prodavali su i naftu srpskoj vojsci a koje konvoje je Maglov morao osiguravati put Trebinja i sl. Za takve likove Kaptol poziva na molitvu - fuj...
Kao da podsjećaju na aktualnost vremena kada su se grijehovi opraštali temeljem kupovanja istih - sada se mafija osjeća ugroženom i zato zbijaju redove. I to mafijaštvo žele socijalizirati isturanjem krunice kao argumenta bezgrešnog začeća...

Tko je glasao

Skviki

Oprosti, ali nekako mi se čini da bi ti kao vjernik, katolik - trebao biti protiv korištenja vjerskih simbola u svjetovne svrhe.

Ili su mene sve krivo učili.

Tko je glasao

Ovakvi nam blogovi trebaju

Svaka čast, imaš moj glas. (znam da ne znači puno, ali...)

pozz

Tko je glasao
Tko je glasao

edi, oprosti - ovo nije direktno vezano na Tvoj dnevnik

ali ekspolodirala bih od muke pa ću radije link nakeljiti ovdje da vide svi koji se još nisu odlučili da li bi se trebali sutra pridružiti prosvjedima ili ne!

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Drzava-stedi-pa-otima-600-kun...

" Novim Zakonom o socijalnoj skrbi, kojeg Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uskoro šalje u proceduru, djeca – najteži invalidi, čiji roditelji imaju status njegovatelja i za to primaju naknadu od svega 2.500 kuna na mjesec, ostaju bez pola ionako mizerne osobne invalidnine. Kako predviđa novi zakon, invalidnina od 1.250 kuna na mjesec, koja pripada djeci, prepolovljavat će se ukoliko roditelj ima status njegovatelja, što znači da će oko dvije tisuće teško oboljele djece, ovisne o aparatima, morati preživljavati s još manjim sredstvima nego do sada. Pet udruga roditelja, kojima je Vlada dala svega nekoliko dana za očitovanje o novom zakonu, digle su se na noge, i najavljuju odlazak na Markov trg."

Jebem ti takvu državu i takvu vladu koja svoje stolice spašava preko leđa najnemoćnijih i bolesnih, ako ima pravde na ovom il na onom svijetu - nek ih zadesi ista ovakva teška sudbina! Zar je to država za koju su ljudi ginuli? Jesmo li o tome sanjali, kad smo pričali o slobodi?

Samo su mi dali podstrijeka da sutra vičem i zviždim još jače i mantram da nestanu bestraga, jednom za svagda!

Tko je glasao

drzava je prezduzena, drzavni

drzava je prezduzena, drzavni deficit je sve veci i kako sacuvati stare navike nego na stednji na socijalno najugrozenijima?!
nausikaya, kako bi licka skupina predvodjena dadom milinovicem i dalje dijelila pokradenu lovu sa vlasnikom medikola kojemu je kroz projekt "privatno-javnog partnerstva" lani isplaceno na stotine milijuna kuna da se ne "stedi"!?:)
btw. o medikolu se danas raspricao vecernji list (i hebrang), ali nitko ne spominje da dorh vec cetiri dana ceslja po hzzo-u tragajuci za isplecenim racunima toj privatnoj zdrastvenoj ustanovi!
drugovi istrazitelji, dousnici i svi ostali koji po zadatku boravite na pollitici, kad vec kopate po tom medikolu i hzzo-u, provjerite na koji nacin se financirao bergmanov projekt
privatne sanitetske prakse u zagrebu i vukovaru!?:)

Tko je glasao

Kad se dođe u bolnicu i treba

Kad se dođe u bolnicu i treba pregled, onda su aparati u kvaru, treba čekat mjesecima, a niko u čekaoni. Sve videl i doživel kad mi je žena bila bolesna. Kad se pobuniš onda upučuju kod privatnika, jel kod tih ide brže.

Trebal sam i ja specijalni nalaz krvi za prostatu, no u bolnici to nije išlo, a upučen sam kod privatnika. Tam sam došel odma na red, no moral sam platit.

Zbog čega ne može bolnički laboratorij napravit analizu krvi i zaraditi?

Sva sreča pa je kod mene bilo sve u redu.

Tko je glasao

skviki, po kolicini ct i mr

skviki, po kolicini ct i mr uredjaja na broj stanovnika, hrvatska je medju prvima u europi!
za razliku od europskih drzava u kojima se ti aparati koriste i 16 sati dnevno, prosjecna satnica koristenja tih uredjaja u hrvatskim bolnicama je 4 sata.
u cemu je problem!
hzzo jednom godisnje placa troskove bolnicama(po troskovinku koje izdaju te bolnice), ali ne placa svaki radioloski pregled posebno, vec se troskovnik odredjuje pausalno po svakom radioloskom uredjaju tako da ravnatelji bolnica nastoje sto vise ograniciti (zbog troskova) koristenje tih uredjaja.
na drugoj strani, hzzo u sklopu "javno-privatnog partnerstva" sa privatnim poliklinikama ugovara isplatu svakog radioloskog pregleda, tako da privatnici te svoje uredjaje maksimalno iskoristavaju!
i budali je jasno da se sa ovakvim razlicitim tretiranjem usluga u zdravstvu pogoduje privatnicima i da se to ne radi zbog necije gluposti vec samo iz koristi(lopovluka).
drugi put kad ti se dogodi ista situacija i kad te upute na pregled kod privatnika, provjeri dali je taj privatnik ugovaratelj sa hzzo i od svog lijecnika zatrazi uptnicu po kojoj ti taj privatnik mora napraviti pregled besplatno(kao u bolnici) jer mu ga placa hzzo!
vecina privatnika tu uslugu naplacuje dvostruko!:)
uostalom imas moj pp, pa mi javi ako ti sto zapne!:)
po novome, lijecnici opce prakse ce ti ubuduce vaditi krv i slati je na laboratorijsku analizu.
budemo videli koliko ce ta nova mudrolija milinovica dugo izdrzati!?

Tko je glasao

a usput provjerite i

a usput provjerite i hebrangove ("dijagnostika 2000") radioloske racune!:)
nisu kao medikolovi ( zbog cega se jedino hebrang i ljuti), ali vrijedi i u tu kaljuzu zaviriti!

Tko je glasao

samo naprijed nausikaya, sve

samo naprijed nausikaya, sve ono sto moze doprinijeti tome da ova lopovska oligarhija sklizne sa vlasti i po mogucnosti otklizne u remetinac, je dobrodoslo na ovaj moj dnevnik!:)

Tko je glasao

utjeha prosvjeda

Kad bi to bila ekipa koju možeš vikanjem i zviždanjem stjerati, ne bi bilo ovog što linkaš i ne bi bili uništeni.
Peripatetični prosvjedi su zbilja respektabilni....da je na ulici i 10 x više ljudi bilo bi isto.
Radi se o ekstremnom apsolutizmu
Svejedno, obzirom da smo dno dna dosegli,
i zbilja je svakog normalnog sram,
ovi prosvjedi makar imaju to: stvarno poštovanje

Tko je glasao

Tako je!

Apsolutizam, a još malo i totalitarizam!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Dozirana sila

Peripatetični prosvjedi su zbilja respektabilni....da je na ulici i 10 x više ljudi bilo bi isto.
Radi se o ekstremnom apsolutizmu

Napokon da je netko izustio tu misao i činjenicu. Zato je pacifikacija preskakatelja (koji je u pozadini imao instruktažu) i strateški i taktički pušiona kolko god to nekome zvučalo odiozno. Prosvjedi u Varšavskoj su stoga (po svojoj političkoj konkretnosti) bili jači bez obzira na krajnji ishod. Kordone na Brijegu je trebalo probiti onako kako je to preskakatelj pokazao. Ovako će se prosvjedi (koje ja podržavam) ugušiti u svojoj jalovosti.

Tko je glasao

Vrijeme je da se sruši ograda, nježno

da se nitko ne ozlijedi
Znam i kako

Tko je glasao

mhm

možda kad bismo manje hodali južno od centra a više išli ubrdo...

Tko je glasao

nemam što više reći, no da kao samomisleća građanka

sudjelovanje u prosvjedima shvaćam kao svoju moralnu i građansku dužnost.
Ne želim gledati u pod jednog dana kad me kćer bude pitala - 'Mama, a gdje si TI bila i što si radila dok su nas od nas radili robove?'

Žao mi je što više roditelja ne razmišlja o tome kakvu zemlju i društvo ostavljamo svojoj djeci, jesmo li im i vodu i zrak rasprodali! Bit će da sam preosjetljiva jer mene je sram.

Tko je glasao

heheh

Dobar dnevnik Edi.
Ja bih te samo nadopunio sa još jednim koji leži u Remetincu, a koji je i te kako vezan za sanaciju otpada u Pločama.
A to je Vinko Mladineo.
E sad povezanost sa tvoijm dnevnikom bi trebalo posebno elaborirati.
Onako u kratko.
Dio se očisti i ilegalno otperja na drugo misto.
Svudi. Uz ceste.
Uz vinograde i maslinike.
I onda fond ponovno plača čišćenje:):):).
Jeb ga moglo se to sakriti da nitko ne otkrije ali bitno je to da se nađe i da se ponovno sanira iz Mladineovog fonda. Evo malo prića može se nači na ovom blogu u svezi Ploča.
O Salonitu - Vranjic ne bih sada, valjda ga to pitaju u Remetincu.

Adresa bloga:

http://lijepa-nasa.bloger.hr/default.aspx?date=1.4.2008
i drugi:

http://www.gradploce.com/hr/vijesti.asp?ids=2058

pozdrav,
grdi

Tko je glasao

stecajni upravitelj bivseg

stecajni upravitelj bivseg plobesta(azbesta!) je pripuzu i tadicu dao sest milijuna kuna iz stecajne mase poduzeca kako bi se sanirao azbestni otpad, medjutim...od svog tog otpada samo je par bacvi otislo na zbrinjavanje u austriju (jer su zeleni u plocama napravili medijski pritisak), a sve ostalo je zavrsilo oko bacinskih jezera i dio u plocanskom podmorju.
kad vec pricas o tom remetincu, danas je rogozar svjedocio protiv bivse uprave hz-a(kobak i ekipa koja je u remetincu) hvaleci se kako je zahvaljujuci njemu otrkrivena ta malverzacija u hz-u.
jos kad bi otrkrio tko je tajanstvena osoba koja je kod hotela antunovic od kobaka uzela 100 000 eura kako bi kod kalmete sredila da se ta afera zataska(o cemu je bilo i na dnevniku) i kad bi kazao kako sa tom osobom on gotovo svakodnevno ispija kavu u antunovicu, "hrvatskoj borbi protiv korupcije", u reziji hdz-a..nigdje nebi bilo kraja!:))

Tko je glasao

Edi. Nisi ti na prosvjedu?

Edi. Nisi ti na prosvjedu?

Tko je glasao

big brother Gale

is always watching

Tko je glasao

Ma reko je da dolazi, kad ono

Ma reko je da dolazi, kad ono od Edija ni 3.

Tko je glasao

je, je gale...ja sam se

je, je gale...ja sam se pretplatio na te prosvjede i red je da na svakom budem!?:)))
dali si se konacno i ti odlucio ili se jos premisljas!?

Tko je glasao

Kako će nas još pljačkati

Kada je prikazano da je, s osmjehom na licu,  HDZ predsjednica primila novih 1.000 mladih ljudi i njihovim predstavnicima svečano podijelila i iskaznice stranke, pokreta koja ima najviše problema od svog postojanja i nalazi se u zadnjoj godini ovog mandata, nije na odmet postaviti neka pitanja:

  • koji to mladi ljudi ulaze u ovom trenutku u stranku
  • što od te stranke oni očekuju
  • što stranka od njih traži i što im može ponuditi

Ta stranka ima, barem tako kažu, 220.000 članova od čega su 65.000 mladi. Na upite novinara o poruci novih mladih riječkih hadezeovaca Dajana Kruneš iz Rijeke nije imala komentar jer joj nije bilo dozvoljeno davati izjave. Baš je Rijeka bila zadužena za zahvalnicu za prijem.

Jedini viđen element političke ideje u praksi HDZ je ono što ljudi zovu hapanjem. Da li je moguće da je to još uvijek u ovim mladim ljudima motivator, njihov vrijednosni sustav. Većina primljenih bi trebali biti prosječni dvadesetogodišnji ljudi i žene čije je svjesno pamćenje upravo ovih zadnjih sedam godina Sanadera + Jadranke. Koji bi njihov stvarni motiv mogao biti? Ili je čak čitava priča o prijemu samo Mačekov PR vezan uz otvaranje kampanje.

HDZ je iz primjera 1999 godine na sličan način završavao mandat – gdje god je to bilo moguće “napunio” je svojima sve šupljine za buduća razdoblja do povratka na vlast. Ima li u ovoj demonstraciji prijema neka veza s dogovorom da se primi 1.000 mladih pripravnika? Za koliko će baš ovih mladaca iskaznica stranke biti jedina preporuka za pripravničarenje?

Stranka će ovu mladost uložiti u svoju budućnost, to je njihovo topovsko meso. Ako slučajno dođu crveni neka im se sa svakog mogućeg mjesta onemogućava, neka se i mladi i stari  obuče za ovu godinu dana za buduće spontane na rivi u Splitu slične događaje. HDZ će se u zajedništvo starih i ovih mladih sigurno okrenuti krajnje desno. Ulozi (bijeg od Uskoka, DORHA, sudstva i sl) su toliki da će upravo strah od posljedica vladanja u ovih sedam godina omogućiti da će u kampanji i izborima sve biti dozvoljeno u ultimativnoj borbi za ostajanje na vlasti.

Tko god odnese pobjedu na slijedećim izborima tek će onda ovo morati imati u vidu. Protesti ovih dana su za svakog tko u buduće dođe na vlast naznaka da će biti kontrolirani kroz čitav mandat, čak će uslijed velikih očekivanja izgubiti i onih 100 dana poštede.

Tko je glasao

odusevljena sam dnevnikom..

odusevljena sam dnevnikom.. odmah prosirila na face..

vec danima skupljam ovakve i slicne "poslovne" poteze koji se brzinski odvijaju u posljednjim danima vlasti!

izuzetno je vazno da HDZ ode cim prije, jer ce, kako se vidi i u ovom dnevniku u zadnjih par mjeseci povecati ionako enormnu stetu za duplu.

prosto je nevjerojatno koliko se prica o antikorupciji i progonu kriminala da bi se isti odvijao jos ubrzanije u pozadini..

ne znam kako, samo znam da je nuznost maknuti ih s vlasti bas da bi se ovakvo poslovanje zaustavilo, a nakon toga i procesuiralo. ocito je da se jos uvijek osjecaju savrseno sigurni. tko je glavni, pitam se, kad citam ovakve podatke..

Tko je taj koji ih jos uvijek cuva da se ne boje raditi ovakav kriminal?

Koliko su stvarno zasticeni ? Do kud seze politicki kriminal?

Da su u Hrvatskoj jaki, jasno mi je, Da su na Balkanu povezani, jasno mi je i to, No nije mi jasno do koje visine su nasli zastitnika u Europi ili dalje

koji, osim nesposobnosti nase oporbe,

izgleda ipak jako cuva "nase" kriminalce od bilo kakvog progona..

Kako drugacije objasniti ovo sto se dogada? Jos uvijek tiha podrska iz EU Jacinoj Vladi.. relativno priznanje reformi koje apsolutno nisu provedene..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

zahvaljujem lunoprof, mozda i

zahvaljujem lunoprof, mozda i zlatko rogozar koji je takodjer na faceu to procita i mozda pozeli demantirati sve ovo napisano!?:))

Tko je glasao

Ne znam jel tko primjetio, al

Ne znam jel tko primjetio, al muljaže u Hrvatskim vodama bi po obimu mogle biti uz bok onima u HAC-a.

Njihov proračun je težio u dobrim starim vremenima i do 2,7 milijardi kuna i sve su to oni uspijevali potrošiti na razne projekte, a čim padne malo više kiše, imali smo poplave.

Hrvatske vode namjestile 29 natječaja za 2,5 milijardi kuna:

http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatske-vode-namjestile-29-natjecaja-2-5...

Tko je glasao

krrrreki, na niti jedan

krrrreki, na niti jedan natjecaj u hrvatskoj koja raspisuju drzavna i javna poduzeca, gradovi ili resorna ministarstva se ne moze natjecati onaj tko ne plati proviziju (mito) direktorima tih poduzeca, a ovaj ih dalje rasporedjuje po stranackom kljucu.
zasto bi hrvatske vode po tom pitanju bile izuzetak!?:)
krade se na svim razinama u ovoj drzavi, u kojoj njena "borba protiv korupcije" zvuci kao totalno isprazna floskula!
vise bi vjerovao talijanskoj mafiji kad bi ona objavila svoj rat drogi, prostituciji, reketu i svom ostalom kriminalu, nego sto vjerujem ovim lopovima kad oni laprdaju o toj svojoj "borbi"!

Tko je glasao

no, kad se udje u taj krug

no, kad se udje u taj krug povlastenih, priljevu novca nigdje nema kraja.
neki dan sam u splitu saznao kako je srecko jurisic (poduzece europlin) od vlade ive sanadera dobio 600 000 kuna samo da na tri labudice doveze bagere na trasu buduceg autoputa prema gorici i sisku, da bi se promotivno(pred prosle izbore) napravio medijski igrokaz oko tog vladinog "fantasticnog" projekta.
tri dana su bageri lezali na livadi, nisu ni litru goriva potrosili, a europlin je inkasirao tu lovu!?:)
srecko jurisic je inace jedan od najvecih izvodjaca na trasi plinovoda prema dalmaciji(plinacro) i usko je vezan za dragu tadica("osijek-koteks i novi plobest) za kojeg ekipa iz alpine bau(koja je preko tadica preuzela tu firmu, ali se o tome ne smije javno govoriti:))) kaze da je sjebao stvar jer dok je zajedno sa jurisicem i pripuzom uz posredovanje mesicevog zeta, renata obranovica prikupljao onu lovu za podmicivanje sudaca, preko telefona koje je tad prisluskivao uskok govorio i o provizijama koje su davane ministrima.
ne quzim, zasto je tadic sjebao stvar kad se uprkos tom prisluskivanju od strane uskoka i drzavnog odvjetnistva, nista nije pokrenulo u tom smjeru!?
tko je u ovoj drzavi nedavno laprdao o tome kako nema "nedodirivih"!?:))

Tko je glasao

govorio i o provizijama koje

govorio i o provizijama koje su davane ministrima.
ne quzim, zasto je tadic sjebao stvar kad se uprkos tom prisluskivanju od strane uskoka i drzavnog odvjetnistva, nista nije pokrenulo u tom smjeru!?
Očito su Austrijanci s Koteksom imali velikih planova u Lijepa naša koji su možebitno ovim činom prisluškivanja dovedeni u pitanje. Resorni ministri kao i direktori velikih javnih poduzeća su ključni za pokretanje velikih infrastrukturnih projekata, a naša borba protiv korupcije ma kako ona falična bila čini se da je na njih djelovala kao svojevrsna šok-terapija pa su sve zamrzli. Iz tog razloga je nedavno Kosorica pokušavala kod Bajića dobiti garancije da ih neće progoniti i izgleda je u tome uspjela dok se val "investicija" naglo širi i sklapaju se novi poslovi po ustaljenim obrascima.
Moguće da joj je Bajić obećao da neće više hapsiti po ministarstvima jer vjerojatno nitko ne bi ostao na slobodi :)))
Malo sam prosurfao na temu tog Alpina bau kojega spominješ i gle čuda, austrijska firma koja ima sjedište kod Salzburga (Sanaderov grad kako mi se čini) i koja je u RH došla 1997. Osijek Koteks je preuzela otkupom dionica više dioničar izmedju ostalih i ovog Pripuza kojega spominješ u poslu s azbestom i HŽ-om ( Pripuz je posjedovao ca 8% dionica Koteksa). Tadić trenutno posjeduje oko 20% dionica Koteksa, a svojedobno je najavljivao sticanje kontrolnog paketa u čemu očito nije uspio. Austrijanci drže blizu 70% pa je malo čudno zašto je Tadić još uvijek na čelu tvrtke pogotovo nakon ovih nepodopština oko Glavaša, a posebno nakon što su Alpine bau 2009. preuzeli Španjolci. Možda im treba zbog jakih veza u RH i regionu kojima se Tadić posebno hvalio ( možda je u rodu s Borisom Tadićem, tko zna:)))

Tko je glasao

informaciju o tome kako se

informaciju o tome kako se tadic uvalio u probleme jer je govorio o provizijama za ministre u vrijeme dok mu je uskok prisluskivao telefone, cuo sam od osobe(naravno, da necu reci koje) iz austrijske uprave alpine-bau!
kako se radi o gradjevinskim poduzecima koje dobivaju gotovo sve poslove u hac-u i hz-u ne treba biti previse pametan (dovoljna je i pamet jadranke kosor) da se zakljuci o kome se tu radi?:)
krug investicija se toliko siri da je i domagoj milosevic konacno uspio hz-u prodati onaj svoj kostur od zgrade u selskoj!:)
o tome cu ipak nekom drugom prilikom.
alpina bau je preko zagrebackog odvjetnika bozenka loze jos 2006. g otkupila vecinski udio u osijek-koteksu ali je to skrivala od javnosti kako bi se osijek-koteks na natjecaje javljao kao domaca, a ne kao firma u vlasnistvu stranaca.
tako bar oni govore, ako im je za vjerovati!:)
zasto ti je cudno sto je tadic jos uvijek na celu osijek-koteksa?
gdje naci novog direktora koja je dobar sa kalmetom, bandicem , rogozarom..etc i koja zna za koliko provizije oni namjestaju svoje natjecaje?
gdje naci onoga tko umije reketirati manje gradjevinare kako bi i oni polizali mrvice ispod tog drzavno-mafijaskog stola?
tadic je gotovo savrsen menadjer za ove nase balkan-business prostore i austrijanci to sigurno znaju cijeniti!:)
spanjolci imaju udjela u osijek-koteksu, ali da je alpina u vecinskom vlasnistvu fcc-a to ni ja nisam znao!?
hvala na informaciji koja sam provjerio i koja je tocna!:)
drago tadic je iz tomislavgrada dosao na studij u osijek, pomalo studirao i vise prodavao svercane traperice iz italije..i koliko mi je poznato, nema rodbinske( ni nacionalne) poveznice izmedju njega i tadica.

Tko je glasao

@krrrrek

haha mozda.. obzirom na poslove Alpinebau u Srbiji.. i svih afera tamo..

Uostalom ni ne kuzim kak to funkcionira jer u Srbiji rade samo sa radnicima Osijek-Koteksa i nesto sitno Alpininih nadglednika.. Bar na cestogradnji.. tj. mostogradnji

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

funkcionira na isti nacin kao

funkcionira na isti nacin kao i kod nas!
drzava daje posao provjerenim igracima koji ce osloboditi proviziju za direktore javnih poduzeca i ministre, te koji kasnije reketare male izvodjace
kako bi i oni dobili svoje mrvice.
balkanski business prostor!:)
zar mislis da su braca zuzul svu lovu od farbanja tunela samo sebi stavljali u djep?

Tko je glasao

@edi3

ma meni je smijesno kad se sklad gradnja spominje samo u kontekstu tih tunela...

a gdje je ono prije? onog strasno mnogo prije?

onog sto Sklad veze za Dinarik, Dinarik za Mikulica, Mikulica za Osijek Koteks, sve zajedno za Konstruktor...

svi su se primili tih tunela. ja bi rade gledala kako su dobijeni natjecaji na ARZ-u, tuneli i mostovi, pa vijadukt Rascane... pa vijadukt Golubinjak... pa ..

ponekad mi se cini da je jedini razlog procesuiranja tog tunela

jer je Zuzul-Sklad taj objekt direktno ugovarao sa HAC-om

kako ne bi slucajno nizovi i slijedovi izasli iz silnog sklada..

a to vrijedi i kao pravilo svih danasnjih Bajicevih procesa. Odabrano zrtveno janje cuva Niz koji seze do nebesa..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

mislim da je jovanovic

mislim da je jovanovic izrekao onu pametnu o tome kako jadranka kosor moze zatvoriti poglavlje 23, jedino ako zatvori svu svoju vladu, sto je uostalom jedini ispravni naputak za nju i bajica.
naravno, kad bi oni stvarno htjeli suzbiti kriminal i korupciju o kojoj samo isprazno blebecu.
u ovom dnevniku je izneseno niz optuzbi na racun HŽ-a koje mogu dokumentirati, medjutim, bez obzira sto su ga procitali mnogi iz hz-a, medija, a vjerojatnije i iz policije i drzavnog odvjetnistva..nikakve reakcije od strane tih sluzbi, a ni hz-a uopce nema!?
bar da me tuze za klevetu!?:)
no, kako ce uskoro uslijediti tuzba prema hz-u i krivicna prijava protiv svih onih koji su sudjelovali u namjestanju ovog natjecaja(a i mnogo toga o cemu jos necu govoriti), djaba im bilo ignoriranje svega ovoga sto sam ja ovdje napisao!
ovo im je samo bila uvertira!:)

Tko je glasao

Autizam i "tkovasjebe" pristup pomiješan sa žutilom

Koliko su puta već novinari i/ili blogeri otvarali škakljive teme, koje bi punile medije kojih par dana, pa potom odumrle prirodnom selekcijom površnog senzacionalizma i žutila? Da se bavim angažiranim istraživačkim novinarstvom, bila bih iskreno frustrirana, a vjerojatno i bez posla.

Ovu vlast može probuditi iz samozadovoljne učmalosti jedino direktan udarac u temelje, a to je - lova! Nikakav moral, čast, pravednost, već isključivo lova!

Cinično moram primijetiti da bi jedna složna i efikasna inicijativa tipa "prestanimo plaćati ovo ili ono" imala većeg i dalekosežnijeg utjecaja na buđenje vlasti od svih ovih prosvjednih šetnji gradovima. Jer, ruku na srce, zašto ovi ne bi bili ignorirani? Primjetno je da medijska pažnja popušta, tj. prosvjedi su postali svakodnevica i "šta tu imaš pisat'".

Psi laju, karavane prolaze, država pretače iz šupljeg u prazno...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

na netu su se prije ovog mog

na netu su se prije ovog mog dnevnika pojavile sumnje u ispravnost odluke hz-a u vezi tog natjecaja, medjutim u tim tekstovima je bilo dosta netocnosti.
u ovom dnevniku sam prilozio sve tocne podatke i dao informaciju da je od ciosa daleko bolju ponudu dala ceska nykonya, sto jasno upucuje da se radi o kriminalu uprave hz-a.
postoji informacija i da zlatko roguzar zna tko je osoba x koja je od bivse uprave hz-a uzela 100 000 eura kako bi podmitila kalmetu da abolira njihovu pljacku i o kojoj je kao nepoznatoj osobi govorio treceoptuzeni andrija saric na sudjenju bivsoj upravi!
sto sam jos trebao napisati da netko primjeti sve ovo?
no, ovo je ipak samo uvertira jer ono sto uskoro slijedi sigurno ce ih natjerati da izvuku glavu iz pjeska.
kad vec govorimo o medijskoj blokadi i njenoj mafiji, zna li tko kako stoji sanaderovo austrijsko svjedocenje o hypo banci!?:)
i onda naivci jos uvijek misle da je sanader neprimjetno pobjegao iz hrvatske!:))

Tko je glasao

ono sa zagorcem?

ono sa zagorcem?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

i da ne zaboravim, ovdje sam

i da ne zaboravim, ovdje sam jos naveo kako je hz pregovara o kupnji zgrade ministra domagoja milosevica u savskoj ulici u zagrebu (bivsi pogoni pastora) u kojoj ce smjestiti svoju upravu!
sto je uopce vijest u ovoj sjebanoj drzavi?
to da je vlatka pokos operacijom povecala svoje sise!?:))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci