Tagovi

Kako je završio zakonodavni tsunami i silovanje procedure

Ovdje je orginalni post drlesara gdje kuka o puno posla u saboru.

Dobio je u svojem postu i odgovarajuće komentare na svoje izmotavanje. Njegovo vrijeđanje bivše izborne baze ("više traje izbor za čistačice nego za ustavne suce" kaže ex. sindikalac) i slične kafanske usporedbe pokazuju da ipak njega ne muči "silovanje" procedure već jednostavno nije radnik (kao i većina sindikalca)....

A sve je dodatno dokazao što već danas "ladi jaja" u voćnjaku, dok ex izborna baza (opet ti radnici za koje se najviše brine), jurcaju tramvajem ujutro na posao i pate se na 40+ kad se popodne vraćaju doma. A sve to za 2000 kn....

Ovo sam mu poručio na njegovom blogu


Izgleda da zakonodavni tsunami (ili silovanje procedura) na koji si se žalio neki dan na pollitika.com (i na svojem blogu) bila ipak čista ljenost jer eto već danas uživaš u svojem voćnjaku dok radnici i na +38 idu u cik zore u tvornicu na posao... Zaboravio si svoje sindikalne prijatelje, ha?

NE BU IŠLO DRLESAR, tvoj teški saborski rad ipak nije težak...

A ove tvoje životopisne usproedbe s čistačicama su ljetni humor. ŽIVJELI SINDIKATI!

ps.
@Mrak: pazi na kraju kako ti vrijeđa Jurčića, kaže da bi on bio idealni zamjenik Čačića (opet bi mijenjali ustav zbog fotelja?)

Ima još parlamenata gdje se radi malo više nego što sindikalci mogu podnjeti...
Senate pulls Iraq 'all-nighter' to mark protest

Komentari

Bijesni Iako imam podosta

Bijesni
Iako imam podosta razloga, ja se neću služiti vulgarnim riječnikom u ovom odgovoru.
Najprije tebi i tvojima želim puno životne sreće i uspjeha, osim na izborima, dakako.
Poput svojih zajedničara u Saboru, sindikalce ili "EXsindikalce" spominješ u negativnom kontekstu.Vidiš, ja sam na svojih 6 godina vođenja sindikata jako ponosan, isto kao i na 6 godina moga rada ilegalnog sindika ili poluleganog sindikata u bivšoj državi.Kao i doprinosa SSSH-a na demokratizaciji našega društva. Unatoč prijetnjama, paleži, premlačivanja i ubojstva sindikalnih mi kolega čega je za vrijeme Tuđmanove vlasti bilo i previše.
U "kafane" za razliku od tebe ne zalazim pa te vaše kafanske priće ne kužim.
Koliko i što sam radio u ovom mandatu pokazuje, između ostalog i statistika. Ne moja, ona službena koju daje INFODOK Sabora.
I ne brini, već sutra, u četvrtak će odbor za Ustav ponoviti proceduru za preostalih 5 sudaca. I ja ću biti za to pod uvjetom da od dana otvaranja kandidatura do dana odlučivanja na odboru prođe najmanje 20 dana a od dana odluke Odbora do dana odluke Sabora najmanje 15 dana. To je bilo sve što smo i sada tražili. Uostalom, pošto sada mi i SDP nismo glasali, tko je kriv što Sabor od 10 kandidata koje je odbor predložio nije izabrano svih 8? Tko je izdao dogovore s Pupovcem, Radinom, Kramarićem, Đapićem i Friščićem?
Ja se odmaram u svom vočnjaku na svoj teret a vaš doktor i njegova svita zajedničara će opet "ladit jaja" na račun poreznih obveznika.
I zaista mi je žao što uistinu na mom blogu nisi ostavio komentar. Ali, hvala ti na besplatnoj reklami.
Neka te tvoj bog čuva.

Tko je glasao

Unatoč prijetnjama,

Unatoč prijetnjama, paleži, premlačivanja i ubojstva sindikalnih mi kolega čega je za vrijeme Tuđmanove vlasti bilo i previše.

Milan Krivokuća je ubijen. Jeste li zastupniče Lesar priupitali svog saborskog predsjednika Vladu Šeksa išta o tom slučaju.

Ivan Tolić je pretučen. Spominjala se neka firma koja se bavi
industrijskim otpadom. Je li se tu išta otkrilo ili je Tolić zadovoljan što ga je Bandić postavio za direktora ZET-a?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Tolić s temom nema veze. A

Tolić s temom nema veze.
A što se Krivog tiće, svake godine na dan ubojstva pitam: tko je ubojica? Istraga još traje, odgovaraju.Ali, ima još imena i slučajeva koji ti nisu poznati.

Tko je glasao

mislim da si fulao poantu

mislim da si fulao poantu (kao što to HDZovci često čine), problem nije u dugi radnim satima nego u činjenici da su kandidati za ustavne suce imali po 12 minuta za predstavljanje (u mojoj firmi kada zapošljavamo ljude u prvome razgovoru je predviđeno 30 minuta, a onda ide drugi ili treći krug), to je u najmanju ruku neozbiljno ma što ti rekao o tome

ili recimo situacija da imaš 4 minute rasprave po prijedlogu zakona samo zato jer se mora stići rok...

totalna glupost i u takvoj okolini ništa dobroga ne može izići

Tko je glasao

Kad se neko u jednoj firmi

Kad se neko u jednoj firmi kandidira za posel se o njemu niš nezna.

Kandidat za ustavnog suca može bit samo neko ko je u javnosti poznat i ko se je ko sudac dokazal.

Svi političari znaju o svakom pojedincu sve.
Isto tak i oporba jer nebi našli naknadno prigovore na ovo ili ono o izabranim sucima.

Osobno mislim da se je tu radilo o pritisku, jer se zna da vrjeme stiska. Da su iz vlade te kandidate predstavili prije isto bi se nekaj našlo i odugovlačilo.

Da ne ggovorim kak bi sve ispalo da se je to ostavilo za posle ljetne pauze.

Tko je glasao

apsolutno se ne slažem bilo

apsolutno se ne slažem
bilo je 24 kandidata (ili tako nekako) i samo njih 8 treba biti izabrano za suca ustavnog suda

dakle tih 24 kandidata treba pogledati sa stručne razine, potom i s pozicije svjetonazora i pristupa poslu, s pozicije minulog rada i ugleda i koječega drugoga - ne vidim kako to možeš napravit u 12 minuta po kandidatu

drugo, suci ustavnog suda su vrhovno i neovisno pravosudno tijelo koje bi moralo biti izglasano konsenzusom (ne mora, ali bi bilo dobra), mislim da bi dobra praksa demokracije to morala nalagati kao elementarnu pristojnost

Tko je glasao

Ovo ti je dobro, Elementarna

Ovo ti je dobro,

Elementarna pristojnost

I to u našem saboru.

Tko je glasao

ja sam još uvijek dovoljno

ja sam još uvijek dovoljno mlad da se mogu smatrati idealistom i dovoljno neiskvaren da mogu tvrditi da mogu napraviti razliku

Tko je glasao

Cjeniš ljude po onom kaj

Cjeniš ljude po onom kaj napišeju?

Znaš kaj je papir?

Tko je glasao

cijenim ljude prema onome

cijenim ljude prema onome što napišu, prema onome što kažu i prema onome kako se ponašaju

kako bi drugačije cijenio ljude?

Tko je glasao

u mom kraju kažu da se vol

u mom kraju kažu da se vol ili bik, ovisno od sela do sela, veže za rogove, a čovjek za riječ. ako ne držiš do svoje riječi, kako možeš tvrditi da si vjerodostojan. nije važno je li ta riječ izgovorena ili napisana.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Kaj se tiče držanja do

Kaj se tiče držanja do svoje rječi bi ti bilo bolje šutet. Ti pobijaš ono kaj si napisal o nacional socijalistima.

Treba o tvojoj vjerodostojnosti još nekaj reč.

Za mene je uvjek interesantno videt kak ljudi koji jedva čekaju nekom spustit i ponizit ga, sami sebi u svojoj osvetoljubivosti skopaju jamu.

Imamo mi i visokoj politiki dobar primjer za takve igre.

Tko je glasao

Čini mi se da je stvar

Čini mi se da je stvar prešla na osobnu razinu. A to onemogućuje bilo kakvu argumentiranu raspravu. Tako da bi bilo dobro da, u nedostatku argumenata koji eć pobiti moje argumente ili bilo čije druge, odustanete od rasprava.

Niti jednom riječju niste pobili moj zaključak, osim što ste napisali kako ne mislite da je to tako. Činjenica je da nacional-socijalizam ili nacizam grubo zvuči, ali ako je prisutan u našem društvu, ne smijemo pred tim zatvarati oči i praviti se da to nije tako.

Ako li nacional-socijalizam nema, ne vidim čemu toliko žuči oko toga što ja pišem. Neki neuki klinac je izvukao kroivi zaključak i to je to. Ali više od 40 tisuća posjetitelja Thompsonovog koncerta i molotovljevi kokteli namjenjeni gay prideu demantira takav pristup stvarnosti.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Gospodine Mitrandir73, Kod

Gospodine Mitrandir73,

Kod ove teme ste se opet umješali u razgovor sa sumnjom da nisam vjerodostojan.

To je teška rječ i dobro prešla na osobnu razinu.

Onda si dobro pročitajte vašu analizu o osobnim razinama i argumentima.

Hallo, izumrle su velike ideologije koje su masovno ubijale ljude i zadnja od njih koja je izgleda najviše ljudskih života do sad uništila, (još danas ima pojedinih ostatka koji su isto na samrti primjer Korea) ime joj je komunizam.

Tko je glasao

Ako pažljivo pročitate moj

Ako pažljivo pročitate moj post primjetit ćete da nisam o nikom konkrenot govorio. Samo samo napomenuo da se od nekuda mora krenuti, s određene temeljne razine, jer se, inače, nepovjerenje širi na sve strane. Ako se ne moževjerovati čovjeku na riječ, što je to čime nas netko može uvjeriti, dakako osim dijelima, da se drži onoga za što se zalaže ili iza čega stoji?!

A što se tiče velikih ideologija koje su izumrle, volio bih vidjeti primjere da je to tako. Kako s prostora bivše Jugoslavije, tako i u svijetu. Osim što nacizam postoji na razini pojavnosti, postoji i u stvarnosti. Na raznim razinama i na razne načine. Od ograđivanja visokim betonskim zidom ili protjerivanja cigana, do maltretiranja pripadnika manjaina te političkih neistomišljenika.

I na koncu, ne znam kakove veze s našom raspravom ima komunizam. Zašto se tu ideologiju povezali sa svim što smo do sada napisali? Niti sam pisao o tome tko je imao koliko žrtava, niti sam navodio druge elemente vezane za njemački nacizam. Smao sam rekao/napsaio da socijalizam i nacionalizam, odnosno nacionalsocijalizam, jest nacizam.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Stvarno ne rezumijem vas

Stvarno ne rezumijem vas zajedničare ili njihove simpatizere! Jedna od najvažnijih elemenata demokracije je procedura. Zašto? Zato što jamči određeni slijed događanja i omogućuje da se, pravodobno, urgira ako nešto nije kako treba. S druge strane, ista ta procedura omogućuje da se, s vremena na vrijeme, čuje i glas manjine u političkom životu.

HDZ je odavno pokazao da mu poštivanje procedure nije vrlina. Dapače! Kad njima treba, držat će se procedure k'o pijan plota, a kad im ne odgovara odnose se prema istoja ko slon u staklarnici.

bijesdrugi je, kao i obično, fulao bit priče, a ona je da Vlada našega Ive Sanadera, kao i njegovi zajedničari u Saboru nisu ništa radili do posljednja 4 dana, posljednje ozbiljne sjednice Sabora prije izbora. I onda je nastao tsunami jer su se morale odraditi neke obaveze. I poštivati rokovi. Koji su, uglavnom, samonametnuti.

Nije poanta u tome koliko naporno ili manje naporno rade zastupnici, nego u kvaliteti njihova rada/rasprava. A ne možeš mi reći da su 4 minute dovoljne za raspravu o nekom, bilo kojem, zakonu.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ne tvrdim da nisi u pravu,

Ne tvrdim da nisi u pravu, samo tvrdim da se je s dobrom voljom i dialogom taj problem mogel rješit. U saboru su ko magarci, kad si nekaj zamisliju onda nema ni malo volje iči jedan drugom u susret.

Suci su se morali izabrat i da se je ostavilo za posle pauze, sigurno se nebi izabrali prije izbora i došlo bi do krize. Kome je to u interesu, neznam.

Tko je glasao

Pa nije OK biti ljubomoran.

Pa nije OK biti ljubomoran. Covjek je presao iz sindikata u Coning. Isto kao Eduardo Da Silva iz Dinama u Arsenal.Ja im nisam zavidan. ;)
I vi cete skoro u oporbu pa onda mozete lagano iz hladovine uzivati i ove podje....... kad pocnu brljati. U sto ne sumnjam da hoce. Opet nude iste konje za trku.A izgleda da ce ju i dobiti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci