Tagovi

Kako je SDP uništio važnost sposobnih ljudi

Odgledah još jedno Otvoreno (teško je gledati Bagu kako je tužan što mu SDP nije pobijedio) i sad sam tako iznerviran da moram napisati dnevnik :)

1) Đurđa Adlešić ne kuži koliko ponavljajući naučene rečenice uništava svoj image. Neće je spasiti ova koalicija, jednostavno nestaje

2) Nevjerojatno je kako Đurđa ne želi u niti jednom obliku odgovoriti o kojim ljudima u ministarstvima se raspravlja u koalicijskom sporazumu... Zašto?

Zato što je u ovoj državi godinama razvijan koncept da pojedinci nisu važni (to još vučemo iz samopuravnog socijalizma kada je "društvo" jedino bilo važno, pojedinac je bio neprijatelj sustava) i sada imamo takav strah od jasne komunikacije "da, ja znam i želim upravljati s ministarstvom za {nešto}" da nas Đurđica do nepodnošljivosti zasipa floskulama da se ne priča o foteljama već samo "o programima". Pa tko će te programe provesti, u kojoj organizacijskoj strukturi....

A krivica SDP-a? Naravno da postoji, u poznatoj predizbornoj varci zvanoj SDP Tim (autostoperi i još neki koje smo samo u moovingu vidjeli u jednom spotu) kojim su SDP-ovci skrviali nedostatak lidera koji bi preuzeto odgovornost i ispunio oobećano (eh, kako je Jandroković bio u pravu na onoj prvoj konferenciji nakon izbora Milanovića, nije niti svjestan toga)... Danas barem znamo da hoće kakiti...Milanović će biti taj koji će kakiti...

Braćo SDP-ovci, ajde učinite dobro djelo i spasite nas seljaka i liberala. Priznajte nam izbornu pobjedu i da sastavimo vladu od manjinaca i HNS-a jer će nas ovi žuto-zeleni doći glave... Ajde da se ujedinimo na zajedničkom cilju...

Komentari

Nemojte patiti za

Nemojte patiti za nama.
Nikad vam nećemo dati.
Ne volimo vas.
Nismo vam braća.

Braća su vam seljaci i seljačine.
Uživajte u europskopučkom incestu.

Tko je glasao

Možda griješim dušu, ali

Možda griješim dušu, ali povlačim paralelu između Bijesa drugog i njegovog najavljenog nedolaska na meeting u Tolkiens sa izbjegavanjem HDZ-ovih birača da se nakon izlaska sa birališta izjasne u izlaznim anketama.

Tko je glasao

Ma, nije to o čemu govoriš

Ma, nije to o čemu govoriš posljedica socijalizma (koji, usput, kod nas nije bio ni četvrtina onoga iza "željezne zavjese"), nego posljedica mentaliteta, koji uvijek u prvi plan stavlja kolektivitet. U ovom društvu pojam društva utemeljenog na pojedincu, što je temelj liberalizma, jednostavno ne postoji. Već u Sloveniji, cca 20 km od Jelačić-placa, je posve druga situacija.
Slažem se da je Đurđa Adlešić pokopala samu sebe, i to ne samo u jučerašnjem "Otvorenom", nego u praktički svim javnim istupima od proglašenja preliminiranih rezultata izbora, ali od nje nije bilo drugo ni za očekivati. Pa, jasno je još od prije izbora bilo da je HSLS-u bliži HDZ, nego SDP. Trebalo je to samo dobro upakirati u celofan prihvatljiv za javnost (barem onaj pismeniji i urbani dio, kojem se HSLS navodno obraća), a to se radi preko - kao - stalnog inzistiranja na programima. Savršeno je već sada jasno i da će HSLS nestati; progutat će ga HDZ, kao što je to već uradio s DC-om i HSU-om, a zapravo i HSP-om. Adlešićka je, nakon što se Budiša povukao iz politike - a upravo je on HSLS usmjerio totalno udesno! - propustila priliku od te stranke napraviti političku grupaciju koja je usmjerena na urbanu i mlađu populaciju (tj. srednji sloj u gradovima), koja nije toliko opsjednuta avetima prošlosti i koju zanima napredak, kako osobni, tako i društva u cjelini. Ovako, ta je stranka danas zapravo desnija od HDZ, koji više i nije klasična desnica, nego desni centar (tu se Sanaderu mora priznati da je napravio povijesno djelo). Sve se to, uostalom, vidi i na rezultatima izbora - ne samo ovih, nego i ranijih - na kojima HSLS dobiva sve manje i manje zastupnika u Saboru.
Što se HSS-a tiče, mislim da će i njih prije ili kasnije "usisati" HDZ. Biračko tijelo im je ionako isto, a to će reći pretežno ruralno ili ruralnih korijena, konzervativno i slabije obrazovano. Pitanje je samo hoće li HSS-ova oporba (Jambo, Lalićka i sl.) prihvatiti koaliciju s HDZ-om, jer oni su svega ovoga svjesni, ili još postoji neka, makar i minimalna šansa, da HSS okrene kompas. Inače, slažem se da bi i HSS i HSLS bilo najpametnije izbjeći u svakom mogućem koaliranju. One su, po svojim stavovima, "stranke opasnih namjera" za Hrvatsku (da parafraziriam jednog pokojnog hrvatskog političara) i istinska prijetnja našem uklučivanju u EU. No, izborni rezultati su takvi kakvi jesu i mora ih se respketirati.
Što se tiče SDP-a, Milanović je jako pogriješio što je sastavljanje nove Vlade unaprijed prepustio HDZ-u. Uzimajući u obzir sve navedeno, i laiku je jasno da, kada se HSLS i HSS sporazume s HDZ-om, neće više biti ni prostora ni volje za pregovore sa SDP-om.
Jedino dobro što bi iz ovih izbora moglo proizaći je to da će Sanader vjerojatno ostati premijer, ali neće imati Vladu, jer će svi važniji resori u njoj zapravo pripadati "žuto-zelenoj koaliciji". Takva Vlada niti će biti monolitna, niti će samo jedna stranka moći raditi što joj padne na pamet.

Tko je glasao

Kako snijeg pada i vrijeme

Kako snijeg pada i vrijeme odmiče, prigoda je za malo pitanje - šta tko u stvari hoće, šta bi stvarno koja stranka, šta Mesić ...?

Zna se da bi vlasti, manje ili više milijardi ali ne sve više nego sve manje šta bi stvarno. To je već sada ekstremni Savez komunista, pijane sedamdesete godine prije potrebe ekonomske stabilizacije i reformi sustava osamdesetih, kada se ni jedno pitanje nije smjelo smatrati upitnim. I kad je osmadesetih otvoreno, čuvenim ekspozeom Milke Planinc, opet ni jedno pitanje nije smjelo biti uredno otvoreno a o rješenju se nitko nije ni zamarao, uključujući cca 90 % sadašnjih, koji su i tada bili.

Dakle, idemo dalje, nema predaje, mi znamo i možemo, trebalo bi i zašto nije (Mesić tako cca 50 godina) ... i dalje ništa pouzdano. Koga god pitaš nema ni pro forma odgovora.

Da li tko od pollitičara zna ima li ikakvih drugih stvarnih namjera?

Tko je glasao

Uostalom, Kartagu treba

Uostalom, Kartagu treba razoriti.
A iz pepela postojeće demokracije, uzdići će se jedna nova, Story Super Nova istinska demokracija koje će odražavati volju naroda.
A onda, što bi ap rekao, spašavaj se ko kako može!

Tko je glasao

Mene zanima kome bi kruna

Mene zanima kome bi kruna pala s glave ako bi Sanader pozvao Milanovića na razgovor. Ionako i jedan i drugi (kao) sastavljaju vladu, pa su po tome kolege. Ne mora biti ni na Iblerovom ni na Trgu žrtava - ima par mirnih kafića u uličicama između. Vladu ćemo ionako imati samo jednu, i jedni i drugi su spremni trgovati sa svim i svakim, mogu makar prepričavati viceve i anegdote (tipa "jesil čuo da me ova tražila...").

Ovako, obojica ispadaju jadna druga liga u odnosu na Friščića, Adlešić i Pupovca. Kako li su samo uspjeli obuzdati svoj ego toliko dugo? Sumnjam da im i gledanje na trećeligaše (Pusić, Đapić) može biti kvalitetna utjeha...

Oko izdaje birača ne treba puno brinuti, birači su primjetili da su ih i jedan i drugi već davno izdali.

Tko je glasao

Ja sam među onim biračima

Ja sam među onim biračima koje nitko nije izdao. Ali nas nitko nije ni iznenadio.

Tko je glasao

Ako nije do sada onda

Ako nije do sada onda vjerojatno ni neće, zar ne?

Tko je glasao

Nikad ne znaš. Iznenađenja

Nikad ne znaš. Iznenađenja su uvijek moguća :)
Nadica umire posljednja. Prije nje umre Štefica :)

Tko je glasao

Vjerojatno im je do mozga

Vjerojatno im je do mozga došao program proizvodne i indusstrijske obnove Ljube Jurčića pa im raste strah da kakvom kavom i pokušajima u krugu 100 m urušili svu postojeću industriju i napredak, što ni i njih progutalo.

Ako im samima nije došlo do mozga tako nešto, vidljivo je da ih time više nego dave sve postojeće napredne i industrijske snage, svako malo netko neporezno otkriva nestrpljenje (šta nestrpljenje, gori) i zabrinutost već stupnja halucinacija (Zagreb daje 5 mlrd kuna stadion u 2 varijante na referendum, uvode se specijalne policije, zbijaju se redovi). Panika se širi i kontinentom, da se samo Marko Brecelj dovuče do Zagreba potpuno bi se zaljuljalo.

Tko je glasao

Panika se širi i

Panika se širi i kontinentom, da se samo Marko Brecelj dovuče do Zagreba potpuno bi se zaljuljalo.
Mislis na pjesmu koja zavrsava ovako:

Okupili smo se uz tebe
jer nas je strah da te izgubimo
Ispisali smo tvojim imenom lica gradova
a tvoj lik stavili u izloge
Gledas nas kako prolazimo
pristojno odjeveni prolaze i oblaci
salijevaju duge kise sa suzama
Dunav nikako da napoji Crno more
slanog okusa
velikih godina
koje se nikada nece vratiti.

Tko je glasao

Ne znam kaj vam je toliko

Ne znam kaj vam je toliko bitno da SDP odustane od slaganja vlade? Jedino što se broji su ruke kojih trebate imati 77 da bi formirali vladu.

Prema nekim današnjim izjavama Vesne Pusić moglo bi se zaključiti da bi HNS (čitaj Čačić i Pusić) rado svoj dio kolača vlasti, tako da ne bi bilo ništa neobičnog da vam se pridruži i HNS.

Nego mene zanima kako ćete svojim biračima objasniti zašto nema Pelješkog mosta u slučaju ako ostanete na vlasti slijedeće 4 godine?

Tko je glasao

Ne znam kaj vam je toliko

Ne znam kaj vam je toliko bitno da SDP odustane od slaganja vlade? Jedino što se broji su ruke kojih trebate imati 77 da bi formirali vladu.
Pa onda HSS i HSLS ne bi mogli ucjenjivati svojim "programima"

Prema nekim današnjim izjavama Vesne Pusić moglo bi se zaključiti da bi HNS (čitaj Čačić i Pusić) rado svoj dio kolača vlasti, tako da ne bi bilo ništa neobičnog da vam se pridruži i HNS.
To i kažem, dajte nam HNS i imao stabilnu i modernu vladu...

Nego mene zanima kako ćete svojim biračima objasniti zašto nema Pelješkog mosta u slučaju ako ostanete na vlasti slijedeće 4 godine?

Staviti ćemo tamo veliki jumbo (ne Jambo, baš jumbo) na kojemu će pisati:
ovdje bi trebao biti most, ali umjesto njega 100.000 seljaka ima jednu kravu i svinju više i sigurnu mirovinu. Sve im je to dao Matija Gubec. Gdje si Franjo Tahi, pomozi nam.... :)

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Kako ti odjednom treba

Kako ti odjednom treba regionalna strančica puna debila poput Lesara?

Tko je glasao

Jumbo plakata će biti sve

Jumbo plakata će biti sve više zbog dugih moderniteta vlasti. Osim Pelješkog mosta su zreli:
- kanal Dunav-Sava, kojom je mađarska grofovska bagra (mlađi Krleža o Starčeviću) planirala što ugodnije poliviti do svoje BiH a konačnici do svoga jadranskog mora;
- bolnica Blato, koja je za nešto dotrajalog betona isisala bar 3 mlrd kuna;
- izvršene dogradnje na stadionu Maksimir, koje su uz devastaciju uglednog stadiona isisale 2 mlrd kuna a spremaju se novih 5:;
- sanirani Jakuševac, koji je isisao jako puno i jako prijeti, a najvažnije truje preostale pitke vode;
- pročistač zagreb 10 mlrd kuna, koji je tu bez veze;
- beskrajne količine stanova koje radi država;
- beskrajne igre sa hranidbenim lancem, najviše fiktivni djelovi sa nešto papira kojima se stalno mjenjaju podaci i proizvode brojke, posebno tatini i mamini ipak instant soc real sinovi;
- beskrajne nezakonite gradnje, prvenstveno država, i beskrajni nered u prostoru;
- beskrajne uprave sa beskrajnom industrijom besmilsenih poslova i podataka, kojima je glavna uloga da koče većinu toga i zamagljuju dio toga;
- beskrajnu nesvijest koja vlada po tim strukturama, pa i HDZ i HNS-LD, koje na koncu nemaju političara koji je Friščiću do koljena a izgleda da ih i filozof Čehok čita kao dobar dan;
- 4 Mesićeve glavne i niz pomoćnih rezidencija, bar pola Žužulovih ...;

i još jako puno toga.

Tko je glasao

Dugo sam razmisljao da li da

Dugo sam razmisljao da li da ti dam bod ili ne. Ono, nasmijao si me, pa bih mogao.
Jako mi je smijesno sto ti je SDP kriv zato sto morate trgovati i podilaziti Gjurgji i Cehoku.
Jako smijesno.
Drugo, to upravo dokazuje moju tezu oko vase pobjednicke nervoze i slabasnog pobjednickog govora. Znao je Ivo vec te noci sto ga ceka i zato nije bilo trijumfalizma.
Prvi put se desava da necete moci vladu sastaviti "sami" i to vas muci. Totalno nepoznati teritoriji. No tu nije kraj problema. Tu vam je jos hrpa "crvenih" stolaca u saboru, te hrpa obecanja, te hrpa EU uvjeta...
Nece vam biti lako, ali ce predstava biti zasigurno zanimljiva.

Sto se tice boda, nista od njega, ali i to je vec napredak. Obicno bi bio minus vec nakon prvih par recenica. Sad sam procitao cijeli dnevnik, nasmijao sam se i nisam vidio nikakvu uvredu.
To od mene zasluzuje cistu 0, ali na dobrom si putu.

Tko je glasao

a zašto bi SDP spašavao

a zašto bi SDP spašavao HDZ od žuto-zelenih, HDZ će pojesti tu neprirodnu koaliciju, žutih neće biti, zeleni koji od pamtivijeka su desno orijentirani, samo u novoj RH su imali biraće naklonjenje lijevo pa će i ti biraći nakon ove Vlade prijeći tamo gdje i po prirodi razmišljanja pripadaju i tako nestade i zelenih, za SDP i HDZ dugoroćno to je win-win kombinacija, samo što će stigmu lešinara odnijeti HDZ što i zaslužuje, osim toga HDZ odlićno uništava stranke manjeg kapaciteta, pa mu SDP ne treba kad mu ta rabota tako dobro ide :)

savjesni

Tko je glasao

Čitam dalje i agenti šalju

Čitam dalje i agenti šalju izvješća. SK je na sve većim mukama.

Kao što Joža Friščić sigurno igra sa preko 70 % podrške uz pomoć SDP, kojeg trenira i uigrava na socijaldemokraciju, Čehok u gradu Varaždinu također siguirno igra, konkurencija praktički radi za njega.

Čehok je prvi ne SK gradonačelnik, nakon dugih SK naprednih razdoblja u kojem se je govorilo isključivo kroz nos, u kojem Vžd nije šljivo 5 % ni Merđimurje ni Zagorje ni okolicu, u kojem je jedna te ista inženjering financijsko-industrijska klika, uključujući Čačića i njegovu obitelj, upravljala svime, kada okolo ništa nije bilo važno pa sada Čačić, učeći od Bandića, sa zaduživanjem za 2-3 veću cijenu okolo gradi JPP škole. asfaltira i slično, skupljajući narodne glasove spasa nakon što ih je ista partija i klika desetljećima davila i dozvoljavala im da ujutro uđu a popodne iziđu iz grada.

Čehok je uveo socijalni liberalizam, ravnopravnost pojava i oblika, za puno manje novaca otovorio konkurenciju, internetizirao grad, otvorio i počeo povezivanje sa svijetom, nešto kao Irska, što je HSLS i propagirao krajem 1989.g. Dakle, HSLS je tu iskazao profil, u gradu varaždinu, a demagog Čačić to pokušava pripasati sebi.

Sada malo usporedbe na primjeru Zagreba. Stranke HDZ (Marina MD), HNS i SDP su provodile i provode neobično iste programe i pokazale su se u neobično istom profilu, i Bandić koji je vjerojtaano najistaknutiji socijaldemokrat u RH se snažno zaokreće praksi da grad radi biznis poslove i pomoću dozvola i lokalnih policijskih snaga ucjenjuje i kontrolira građane i manje poduzetnike, koji sami rješavaju infrastrukturu, nakon što to plate cca 10 mlrd kuna godišnje, sve opet IGH, Dakić, akademik Kincl, Dinamo itd. Tu praksu je SK provodio desetljećima, Čačić opet a u Marina MD i Bandić SDP to prenose na cijelu RH, nešto bitno gore nego što upozorava G-news, koji kasni i to samo kozmetički zahvaća, pogotovo uzevši u obzir dodatke takvoj praksi gdje i na malo kolebanje u svijesti kod HNS dobivaš štake i letiš kroz prozor i ako se prezivaš Mesić, kod SDP Bandić Linićeva klonica Doris Kažimir peglaa gore nego kulturna revolucija u Kini a HDZ Marina MD zna se 50 godina (trava ne raste gdje bageri prođu).

Ovim novostima je potvrđeno ono što je javljeno već prije - gospodo i drugovi gotovo je, i više nego gotovo. SK je na umoru. Bilo kakve egzibicije oko toga samo zadaju dodatne brutalne udarce u tijelo koje umire. Kao i obično, ne samo da nismo posvetili dužnu pažnju nego nismo nikakvu pažnju, Neprijatelj je to iskoristio i zadao odlučne udarce. Sada vrije u Splitu, Dubrovniku, Zagreb kuha ... Spašavaj se tko se kako snađe.

Tko je glasao

Hahaha, čitam i ne

Hahaha, čitam i ne vjerujem... da nije tužno bilo bi presmješno u što sve ljudi vjeruju. MOlim te, pogledaj malo dalje od onog što se čini očito pa ćeš vidjeti da govoris stvari koje nemaju veze s istinom. ČEhok nije NIŠTA napravio za Varaždin, SVE što je on radio je radio ISKLJUČIVO za sebe. Za sve što se dobro učinilo u gradu Varaždinu i sve što se izgradilo i svi projekti koji su se pokrenuli zaslužni su građani grada čiji su se pojedinci potrudili da se nešto organizira i napravi. Samo zato što se Čehok slika u prvom planu svakog događaja koja mu paše je zato jer MOŽE i zato jer to dobar MARKETING i zato jer pojedinci onda vjeruju kao je on čudesno biće koje je izgradilo Varaždin. E pa nije. I to je istina. Čitajte malo više forume i koristite mozak a ne lokalne medije koji su svi pristrani i plaćeni. Samo jedan forum više ne možete čitati a to je onaj gradski jer ga je Čehok zatvorio - previše ga je boljela istina koju su tamo pametni ljudi pisali.

Tko je glasao

jesi ti lud?:))))) da se SDP

jesi ti lud?:)))))
da se SDP podrži HDZ-a?
Daj se probudi
fino mučite se vi s tim političkim marginalcima
kad ste tako gladni vlasti da se možete i dalje
bogatiti na naš račun
he he he

Tko je glasao

Braćo SDP-ovci, ajde

Braćo SDP-ovci, ajde učinite dobro djelo i spasite nas seljaka i liberala.

Treba spašavati zemlju i narod od korumpirane stranke, koja na svim razinama na kojima obnaša vlast krade, vara, mulja, namješta natječaje,
jedino je što želim da doživim da nam svi ti veliki dragi vođe objasne odakle im i na koji način su stekli svoju imovinu, i pritom ne mislim na ono što je vidljivo već na švicarske račune.
Zato spasite nas od HDZ-a i svih njegovih ljudi koji nas nesmiljeno pljačkaju već predugo vremena.

Tko je glasao

Nešto mi tu ne štima.

Nešto mi tu ne štima. Milijun ljudi je podržalo HDZ. Zašto ih spašavati od njega?

Tko je glasao

zato što sanader je jedan

zato što sanader je jedan obični lažljivac primjer:2003 govorio je kako če zaštititi generale RH 2005 stjero ih je u haag

Tko je glasao

Ljudi, ostavite se lidera!

Ljudi, ostavite se lidera! Lideri su Chavez, Putin, Castro, Gadafi i slični! I ne brine ih previše odgovornost nego samo apsolutna moć! Vrijeme lidera je poodavno prošlo.

I budite pristojni prema Đurđici! Inače neće dići nježnu ručicu! I bolje bi vam bilo da učite voziti kombajn!

Tko je glasao

Ljudi, ostavite se lidera!

Ljudi, ostavite se lidera! Lideri su Chavez, Putin, Castro, Gadafi i slični! I ne brine ih previše odgovornost nego samo apsolutna moć! Vrijeme lidera je poodavno prošlo.

Vrijeme lidera je prošlo? U kojem svijetu ti živiš. Lidere postaju sve važniji i važniji...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Meni je u citavoj ovoj prici

Meni je u citavoj ovoj prici zao Cehoka koji gubi na kredibilitetu zbog ovakvih pojava Djurdje Adlesic. Djurdja je sinoc u Otvorenom pokazala svoju nekonzistentnost i dvolicnost. Prakticki je cijelo vrijeme indirektno pljuvala po bivsim Sanaderovim ministrima, koje je HSLS podrzavao sto je mali paradoks, i izrazila blize politicke ciljeve SDPovim sto je dijametralno suprotno od onoga sto sada rade.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

O Đurđi ne vrijedi

O Đurđi ne vrijedi trošiti riječi. Njezin limit je u sinoćnjem srazu s Pupijem ponovo došao do izražaja. I sada nečija vlast ovisi o njoj... Jadno, jadno...

Tko je glasao

čehok je jedan od ljudi

čehok je jedan od ljudi koji mi ništa nažao nije napravio ali u njega jednostavno nemam elementarnog povjerenja, nemam racionalnog objašnjenja ali to je jednostavno tako

Tko je glasao

Ajde, ajde. Progutat ćete

Ajde, ajde.
Progutat ćete vi žuto-zelene, ne brini.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma ja mislim isto... Probava

Ma ja mislim isto... Probava će biti dulja nego inače, stolica malo tvrđa. Ma brzo će to sve proći...

Tko je glasao

Podsjetnik na dosadašnji

Podsjetnik na dosadašnji Đurđin opus laži - tu je u ravni sa Sanaderom

Tko je glasao

Otkad to bijesdrugi ima

Otkad to bijesdrugi ima braću? Pa takvih poput njega se stidi i vlastita mater?

Tko je glasao

gosn. Cerovac ovakva

gosn. Cerovac ovakva netoleranta izjava s vaše strane je za mene kao novog člana ovdje vrlo iznenađujuća:))
Neka rate tisuću cvjetova (doduše ne u našem dvorištu)
he he he

Tko je glasao

Je, u pravu ste, evo još

Je, u pravu ste, evo još sam zauzet skupljanjem pepela da se pospem pepelom!!

Tko je glasao

Stara opuzenska: "Tko radi

Stara opuzenska: "Tko radi taj i griješi", reče patak i siđe s kokoši.

Važna je isprika.

Tko je glasao

Mrak, Razočaral si me i do

Mrak,
Razočaral si me i do fest.
Na ovim stranicama se nebi smjelo tolerirat spominjanje majke. Posle se buš čudil kak sve izmiče kontroli.

Tko je glasao

moraš me poznavati da bi

moraš me poznavati da bi razumio zašto je ocjena takva

Tko je glasao

Baš je divno gledati kako

Baš je divno gledati kako se ocjenama onog komentara ljudi legitimiraju. Na papiru protiv vrijeđanja, osim kad je u pitanju politički neistomišljenik. Onda može, ali neizravno. Rekao bi Rojs, budite muško pa ga sami uvrijedite, a ne ovako, dajete zvjezdice za niske uvrede.
Utoliko poštujem g. Cerovca jer je barem imao muda reći što mu je na umu direktno u glavu, a ne kroz zvjezdice.

Tko je glasao

Ne samo da sam priznao

Ne samo da sam priznao pogrešku a ne griješe samo Bog i budala, nego, kako sam u životu pregrizao gomilu govana dao sam mu još i bod da iskupim grijehe.

Tko je glasao

Ma svo zlo bilo u tome :)

Ma svo zlo bilo u tome :) Uostalom, neš ti velike stvari, uvreda na internetu, nije baš nešto revolucionarno novo.
Ja sam dao nulu čisto zato jer je pollitika.com stvarno začudno čisto mjesto kakvi svinjci znaju postati mjesta gdje se priča o politici. I ne bih htio da se krene s takvim stvarima koje onda eksponencijalno rastu, znam, bijah moderator politike na forum.hr (evo gale će potvrdit da sam bio strog i pravedan :D ). Ma sam se i sebi divim koliko se kontroliram i ispadam tu neki čistunac iako u RL itekako znam psovat, podjebavat i slično, ali to ostavljam za susret u subotu :D

A druga stvar što me snervala (a nema veze s vama) je to što takvu komunikaciju neki podržavaju (uključujući mraka (?)) kad se radi o bijesudrugom, a kad isti taj bijesdrugi uputi slične uvrede onda se sjate davati nule i zgražati se. I to zatvorenih očiju, bez gledanja u ocjene, mogu reći koji su to ljudi. Drži se partijska linija, a to ne samo da je smiješno nego onako baš patetično.

Tko je glasao

Hm, ovakav tipični

Hm, ovakav tipični trollerski i očito neodgojen komentar od mraka dobije 3. I to za tekst bijesadrugog koji je sasvim uredan i pristojan.

Poslije ćemo se čudit kad stvari malo izmaknu kontroli s vrijeđanjem i opet će bit kriv bijesdrugi.

Tko je glasao

Ivek, Kad smo bili djeca i

Ivek,
Kad smo bili djeca i posle u mladosti, a vjerujem da je kod svakog pravog Zagrepčana mama uvijek bila svetinja. Puno noseva je bilo razbijeno.

Tko je glasao

Zaslužio sam loše ocjene

Zaslužio sam loše ocjene za taj komentar.

Tko je glasao

Braćo SDP-ovci, ajde

Braćo SDP-ovci, ajde učinite dobro djelo i spasite nas seljaka i liberala. Priznajte nam izbornu pobjedu i da sastavimo vladu od manjinaca i HNS-a jer će nas ovi žuto-zeleni doći glave... Ajde da se ujedinimo na zajedničkom cilju...
Kaj vam je Friscic stisao jajca u srafstuk pa skvicite? Ocito da vise nema labavo i kako Ivo hoce. Osnovna poluga HDZ-a bahatost izbijena je i sada se mora krotko i ponizno kako bi se ocuvala vlast. Bar ono sto ostane od vlasti. Nece moci Ivo prekidati u govoru neke ministre i soliti im pamet ili kako je Vesni S.O. smjestio bez trzavica u vlasti. Sada mu vlast visi na tankom koncu i tako ce biti kroz 4 godine. Sto se tice nastavka vladavine kapejota tu si potpuno u pravu jer je HDZ ustvari slijednik kapejota to jest eskaju i prema ponasanju i prema vladanju maniri su potpuno isti.

Tko je glasao

Lidera više nema. Lidera

Lidera više nema.

Lidera nije ni bilo. Zadnji lider je bio dr Vlatko Maček. Pavelić i Tito nisu poveli ništa, oni su bili dio inercije koja je zahvatila šire područje. Nisu poveli nikakvu borbu, poveli su je razni ljudi, kao 1991.g. Nisu razrješili niti jedno bitno pitanje, to se vidi po svemu poslije njih, do danas.

Ni nakon 1989.g. nije nastavljeno po liderskoj liniji. Inercija Saveza komunista koji do ovog posta i ovih izbora plovi u grču nakon Tita Tito nije uspjela ne samo rješiti niti jednu točku nego ni otvoriti. Obzirom da Srbija i dalje snažno plovi kud plovi, i bez Miloševića bi bilo isto i Hrvatska nakon Slovenije ne bi imala nikakvog drugog izbora osim osamostaljenja. Ni do danas nije jasno šta je profil stranke HDZ a sve manje je jasna i socijaldemokracija SDP-a, pogotovu kada je sada tumače Linić i Bandić zadnjim delanjima. O narodnom i liberalnom karakteru HNS-a da ne govorimo, to je puno manje čisto od socijalnog liberalizma HSLS-a.

Da li su Sanader, Milanović, Čačić i Mesić lideri ? Da li Hrvatskoj trebaju lideri ? Možda takvi lideri da bi pijanci istaknuti analitičari mogli drviti dalje, da im tandem Šeks-Arlović to omogući. I šta bi bilo da im se to omogući, najbolje se vidi kako te impresivne divizije sa liderima na čelu rastura nekoliko ljudi koji su, gle čuda, također dobili mandate.

Post je kao o kongresu raspada SK SFRJ. Bijesdrugi je prof.dr.sc. Ivo Družić, moli drugove Miloševića i Šuvara da prevladaju animozitete i da se drugarski dogovore, jer samo to nedostaje da bi sve nastavilo u redu. Druže Družiću, i uz najbolju namjeru nije moguće.

Marinko Čulić objašnjava da je krajnji čas da Mesić nekako izvuče stvar. Rastu dramatični pokušaji. Koji uzaludna izborna kampanja nakon izbora. Bilo je uredno daavno najavljeno da su izbori odvano završeni i da je krenula postizborna drama.

HDZ, SDP, HNS-LD, HSS, HSLS, IDS pa i manjine nemaju zajedno niti pola glasova od ukupnog broja birača u RH. Najmonolitnije stranke su HDZ i HNS-LD, koje funkcioniraju kao klasične socrealističke tvrtke s kojima nije pouzdano ni djelomično ni ukupno poslovanje. SDop nije ni blizu konsolidiran.

To ne ukazuje da bi mogli razmišljati, zajedno S Mesićem, o kakvom izvanrednom stanju, nego prije o veoma hitnim i ozbiljnjim sređivanjima redova ili o predaji znački, pištolja, milijardi i svega ostalog, dakle o hitnim i izvanrednim demokratskim izbornim konvencijama, jer je volja birača dugo jasna i jer je stanje stranki evidentno u rubnom stanju. Kakvo uživljavanje u dvostranačje, kakve pobjede, kakve kombinacije s Mesićem, te stranke u takvom stanju ne mogu ozbiljno razgovarati s Todorićem kojeg su zajedno izgurale a gdje bi se mogle ozbiljno nositi sa problemima Zagreba, Splita ... i sa EU. Joža Friščić, uglavnom anonimni tip, se pokazuje bitno bitno većim majstor od svih tih kombinacija.

Vrijeme je za molitvu da Joža preuzme vođenje Vlade. Meni i bar pola građana je to "ni u džep ni iz džepa", ali za jake političke snage je to izgleda jedini pravi izlaz. I nije samo simbolika, obzirom da se je dugo izbjegavala ravnopravna konkurencija zar je čudno da se nastavlja tamo gdje je prekinuto?

Tko je glasao

što se tiče vođa/lidera,

što se tiče vođa/lidera, nedavno je www.mojposao.net objavio članak naslova "Vođa se postaje, a ne rađa" koji prilično dobro oslikava stvarno stanje stvari. svako od nas je vođa, odnosno može postati lider. hoće li se to i dogoditi ovisi o okolnostima. poanta je da su vođe/lideri osobe koje su u određenom trenutku odlučile preuzeti rizik i voditi proces kada se to od njih najviše očekivalo.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Lider je onaj koga se psuje

Lider je onaj koga se psuje kad se drustvo podnapije i tu se stvari vrlo sporo mijenjanju.

Jesi li vidio sto je jucer Milic objavio? Kolicinski pregled ustrijeljenih jelenske divljaci i njihovih lovaca, divizije u pohodu na divljac - doslovno, a imena ... genijalno. U principu je to vrhunski potez Milica, a primjer lidera i sljedbe kroz desetke godina mozda i ponajbolji. Na tim slikama i lovackim dernecima ja sam strasno zavidan kad vidim kako je snijeg pljustao u to doba sto nama postaje sve vise i vise samo sjeacanje.

Tko je glasao

Blago se nazire liderski

Blago se nazire liderski uticaj.

Zadnji pravi lider je bio dr Vlatko Maček. Mali lideri su bili Tripalo i Budiša. To su ujedno najogađeniji tipovi. I sada se to kao bumerang vraća.

Dr Vlatko Maček je bio sve obrnuto od onoga što se desetljećima servira. Vidiš da ga i ovdje cijeni ljevičarski filozof zeleni Oštrić, a kapital svih vrsta je bio i više nego zadovoljan, uz socijalnu brigu. Ovo sve zajedno na kupu ne može ni na niovu običnog zbrajanja pojmiti kako je to moguće uskladiti.

SK snage se zaboravile Tripala, što je dalo poticaja za pojavu Milanović a malo dovelo u pitanje SK ruže Savka-Ratko-Vesna.

Budiša se za nijansu pomalja, insajder Cerovac iznosi da je on bio stvarni lider 71. a neobjašnjivo gađenje nakon 3.1.2000.g. je snažan vjetar u jedra promoćurnom filozofu Čehoku i rokerici Đurđi, veliki "gotovčevi" liberali Kramarić, Banac, Kovačević i drugi su ... a sa libra liberalom Radošom su SK ruže pozdano odigrale autogol.

Aktivnosti lidera Mesića i raznih, kao i niz desetljeća dosad, uredno dolijevaju ulje na vatru, samo sada više nema magle koja to prikriva.

Obzirom da je dr Vlatko Maček bio lider koji je veoma praktično objedinjvao te sve snage i imao pišljivih 90-95 % glasova te veliku potražnju za poslovanjem iz Evrope, Hrvatska se vraća kući.

Tko je glasao

Hvala, hvala, ali evo

Hvala, hvala, ali evo snjezine (bar za kratko). To je ustvari ostalo sto me najvise istinski raduje.

Tko je glasao

Dvorana u Osijeku, koja je

Dvorana u Osijeku, koja je donijela HDSSB, je usput odnijela Đapića i HSP, spregu Kramarić HSLS-Glavaš-Šeks itd. HDZ-Arlović itd. SDP, uštedu cca 400 milijuna kuna, otvorila Osijek i Slavoniju na velika vrata (dosad minornu pored gigantskih Istre i Like) te unijela solidne opasnosti u kontinuitet dvostrukih cijena, tako dragih svim strankama.

Svaki dan koji Friščić (Pankretić) i Đurđa (Čehok) pregovaraju štedi cca 0,5 mlrd kuna i nosi dramatične valove u zahuktali kontinuitet milijardi, u kojem ozračju su protekli i izbori i sve nakon 1971.g., a da niti jedno ozbiljno pitanje ne samo nije rješeno nego nije niti otvoreno. Još tjedan dva i moglo bi se otvoriti jako puno ozbiljnih pitanja. Svakim danom nesumnjivo i iznenađujuće raste ozbiljnost poslovanja, davež se povlači a nemogući koraci postaju laki i normalni.

Zato molba HSS-HSLS koaliciji, razvlačite što više, ništa ne gori, obrnuto je, treba gasiti požare koji plamte desetljećima i svaki dan više dramatično povećava šanse !

HDZ. Istrčao je Luka Bebić, koji koordinira građevinske i financijske divizije, vjerojatno i odnose sa Todorićevim divizijama (lions, rotary, hup ...).

SDP. Nema Jurčića, Željke Antunović. Istrčao je Linić, valjda gori Štroku. Bandić ide dalje, netko mora delati (stanove zaa tržište, ulice i komunalije rade građani sami), zaduženja 2 mlrd, poskupljenja od 50 % na više, uvođenje vlastite policije za naplatu dugova, kupnja DC-a, HSP-a, Bandić & co gubie kompas.

HNS. Čačić tvrdi da je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, Jurčić ne dolazi u obzir. U prijevodu, pošto je kao ministar raspolagao sa više od 30 mlrd kuna, mjera bar 15 %, 3 mandata još direktor INA-e, valjda inzistira na bar duplo više sa više nego duplo mandata.

Pupovac čeka ...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci