Tagovi

Kako je HDSSB prepustio Vukovarsko-srijemsku županiju HDZ-u

Kako se zove kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije iz redova HDSSB-a? Kako se zove kandidat za gradonačelnika Vinkovaca iz te stranke? A Iloka? Otoka? Vukovara?

Ne znate? Naravno. Jer to nitko ne zna. Kandidata nema. Na cijelom teritoriju Vukovarsko-srijemske županije ne postoji niti jedan službeni kandidat za niti jedno mjesto načelnika, gradonačelnika i župana.

Možda je to slučajno. Možda je neka posebna politička taktika u pitanju da bi se postigao određeni efekt. A možda je HDSSB prodao cijelu županiju, u kompletu HDZ-ovim kandidatima?

Pogledajmo činjenice: predsjednik HDSSB-a Vukovarsko-srijemske županije je dr. Davorin Pezerović, internist u bolnici u Vinkovcima. Predsjednik HDSSB-a grada Vinkovaca je...dr. Davorin Pezerović. Tajnica HDSSB-a Vukovarsko-srijemske županije (to mjesto stranka plaća) je Branka Pezerović, supruga dr. Davorina Pezerovića. Facebook stranice HDSSB-a vodi Igor Pezerović, sin dr. Davorina Pezerovića; on je i službeni fotograf za VSŽ. I vodi mladež HDSSB-a. Ok, to samo dokazuje određeni nepotizam. Ali narečeni doktor na prošlim izborima 2009. godine bio je prvi na listi i nositelj liste i za grad i za županiju VSŽ. A tako će biti i ovaj put. Jer, kaže on, podignuo je ljestvicu kriterija tako visoko, da je za sada samo on može dosegnuti.

On je odlučio biti kandidat za gradonačelnika VInkovaca. Ali se to ne smije službeno objaviti. Taj čovjek, koji je pohvatao sve funkcije koje HDSSB VSŽ nudi, nije održao niti jednu konferenciju za novinare već godinu i pol dana, te šira javnost (čitaj: gotovo svi koji ne žive u njegovoj ulici) ne znaju niti tko je on niti koga predstavlja.

Budući da je ljedstvica tako visoko podignuta da je obični članovi HDSSB-a nikada ne mogu dohvatiti, dužnosnici HDZ-a tu ljestvicu preskaču kako god ima padne na pamet. Tako je zanimljiva sljedeća informacija: gradonačelnik Otoka je otišao do Osijeka i tamo sa Šišljagićem i Pezerovićem dogovorio da HDSSB nema osnivačku skupštinu za Otok, da nema kandidata za gradonačelnika, a da će im on ostati dobar prijatelj.

Koji dan kasnije, Šišljagića je pohodio i župan Galić. Donio je darove i zamolio istu uslugu vezanu za njegovu poziciju. Moli dvije stvari: ili da HDSSB nema kandidata, ili da mu protukandidat bude Pavo Barić, mladić od 57 godina kojega krasi niz vrlina od kojih se HDZ-ovcima većina sviđa. Kako za sada idu pripreme za izbore, HDSSB neće uopće imati svog kandidata za župana. Galić je toliko nepobjediv da su se svi unaprijed za određenu svotu predali.

Gradonačelnik Vinkovaca iz redova HDZ-a Mladen Karlić nema potrebe ići u Osijek. Osijek je njegove izbore već odradio. Stavit će Pezerovića kao kandidata za gradonačelnika, jer je ovaj dao časnu riječ da neće napadati niti HDZ niti SDP. Napao bi ih on, da nije sam gori od njih.

I tako, HDZ se riješio HDSSB-a u VSŽ, a time posredno i opasnosti od SDP-a, jer SDP nigdje neće moći sam formirati vlast, a HDSSB VSŽ će biti, jamči Pezerovićeva ergela, biti dovoljno slab da ne može nikome pomoći osim samome sebi.

Tako da je i SDP digao ruke od VSŽ, osim u Vukovaru.

Moram priznati Tomislavu Čuljku da ima nos za politiku. Nanjuši one najgore i podvrgne ih sebi. Svaka čast.

Komentari

...

Prvi put sam otišla na ovu stranicu, strašno! Pristrano, primitivno, nestručno... Ne smeta mi iznošenje navoda, to je tek vaše mišljenje samo, vaše viđenje, ali sve ostalo je - ajme, ajme meni!

Tko je glasao

VSŽ i gradovi ?

@StarPil

Čuj ne bih se htjel mješati u visoku politiku ali kad već nabrajaš gradove po VSŽ ne znam jel znaš da je i Županja grad u VSŽ ? I to veći kvadraturom i stanovništvom recimo od Iloka, Otoka ? S puno većim dosadašnjim političkim rezultatima od većine gradova u VSŽ ?
Kao osoba koja radi u institutu, trebao bi biti toliko pismen da to znaš !

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

U Županji ne postoji službeni

U Županji ne postoji službeni kandidat HDSSB-a za gradonačelnika. Ako tvrdiš suprotno, zalijepi link pa me demantiraš. Gdje se to može pročitati? I gdje si ti to, tako pismen, pročitao? Za dezinformacije je potrebno biti podao, zar ne?

Petar Macut

Tko je glasao

@starPill

Ne, ne postoji službeni kandidat u Županji no moram te upozoriti da ne postoji službeni kandidat niti u jednom gradu, općini ii županiji niti jedne političke stranke jer izborne liste još uvijek službeno nisu potvrđene od strane DiP-a.

Drugo, evo ti kandidata HDSSB-a u Županji odnosono link na tekst o izbornoj skupštini HDSSB-a na kojoj je imenovan predsjednik podružnice a koji će biti kandidat te stranke za gradonačelnika.

http://www.zupanjac.net/1/index.php/vijesti/gradske-vijesti/2695-izborna...

Nisam ti ničim dao povod da me vrijeđaš ali ti po starom dobrom običaju vrijeđaš svakog tko ne dijeli tvoje mišljenje. E sad bih se ja trebao upitati što ti uopće radiš u institutu ako ne poznaješ elementarne osnove svoga posla ali neću, prepustit ću to drugima da procjene.

LP i ništa osobno - slavonika

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

Ne bih se štel mešat

ali zar se tu ne radi samo o dvije frakcije ,gdje se jedna frakcija odvojila igrajući na lokalpatriotizam.
HDZ je dovlačio novce iz ZG-a pa se Čobanković i sl. obogatili ,dok HDSSB gricka po malo lokalno ,jer puno nemaju.

U jednom si u pravu. Ukoliko se Vinkovčani i dr. ne mogu odljepiti od tih starih kadrova istih s dva naziva-bolje niti ne zaslužuju.

Najveće podmetanje i najveći Sanaderov uspjeh na tom području je što je uspio Hrvate podjeliti na špranci odnosa prema ratu.
E sad ,Hrvati tog područja bi se trebali rastosiljati te umjetno nametnute podjele i okrenuti se oko sebe pa pogledati ima li još riba u Savi ,Dunavu ....

Ove stare ribe plivaju leđno.

sve dobro...

Tko je glasao

Čarlamijus Veličanstveni- iz stranke u stranku

Nakon samo godinu dana izbačen si iz HDSSB-a. Bilo je tvoga prošetavanja i po HSP-u, ne znam jesi li prije toga bio još negdje.
U emisiji "Karte na stolu", stavljaš se na stranu zatvorenika u Mostaru, te optužuješ dr. Šišljagića da ide protiv Glavaša.

Ta za koga si ti, osim za samoga sebe?

"Čarlamijus " koji napada stranke iznutra i onda ide dalje?

S linka jasna je tvoja ogromna ambicija. Što je iza nje? Rad u Institutu dr. Ivo Pilar?
Nije se tamo lako "uvaliti", pogotovo kao znanstveni novak. Ne ide bez debelih veza, a za to su potrebne i određene političke boje. Koje si ti konačno političke boje?

Nije baš pametna odluka onih stranaka koje te prime u svoje redove. HDSSB je makar bio dovoljno pametan da te na vrijeme prepozna i da ti da tvoj "crveni karton".

Primjedbe koje imaš na rad stranke, još više krase sve velike stranke, ali ti o jednoj šutiš kao zaliven- tiha patnja ili tajna ljubav, dok se bacaš drvljem i kamenjem po svojim bivšim strankama i HDZ-u: veliki "desničar" u ratu protiv "desnice".

Tipičan "Čarlamijus" i njegovi politički zadaci u pohodu.
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/asterix-as-bsss-4-nas-prijat...

Daj, tek su te izbacili, a ti se opet nabacuješ na njih.
Mislim da im je najpametniji potez u zadnje vrijeme, što su se riješili nekih kadrova iznutra.

Tko je glasao

Rezultati će biti jedini

Rezultati će biti jedini marker, tko je u pravu a tko nije. Ovo što sam gore naveo samo je dio nepravilnosti na koje Osijek žmiri. Da li je s tim upoznat. Ti svoje političke ambicije očito zadovoljavaš serkajući iza anonimnosti. Shvaćam da tvoji nazori izviru iz tvoga uskog mentalnog skupa. Ja ne pripadam lijevom spektru političke scene, ali nisam zasljepljen mržnjom, ili zaglupljen kao ti da na događanja oko sebe gledam crno-bijelo. Kao ameba.

Petar Macut

Tko je glasao

Dobro da su te odbacili jer si u Čarlamijus bojni

Ja ne pripadam lijevom spektru političke scene, ali nisam zasljepljen mržnjom, ili zaglupljen kao ti da na događanja oko sebe gledam crno-bijelo.
Ne gledaš ti crno ni bijelo, već crveno i opet crveno.

Kaocrvena ameba.

Meni odgovara socijaldemokracija što se tiče odnosa prema radu, radnicima, socijalnim pravima, ali ne ova lažna- krupnokapitalistička.

Ti pripadaš Čarlamijus bojni i to je očito.

Tražiš političko uhljebljenje. kao što si našao društveno u kojemu ništa bez dobre sprege s politikom!
Za razliku od tebe ja djelujem izvan stranaka, onako kako građani to mogu, pa i pisanjem na ovome portalu.

Osijek ne žmiri ništa više od RH, od Zagreba, Rijeke,...

Zaglupljeni su oni koji u tebi vide nešto. Drago mi je da te HDSSB odbacio, što je dokaz da nisu baš toliko zaglupljeni!

Tko je glasao

Ja crveni? Koja notorna

Ja crveni? Koja notorna glupost. Amebice, ja sam osobno podnio dvije kaznene prijave protiv Željka Saboa zbog gospodarskog kriminala. Znadeš, on ti je gradonačelnik Vukovara iz redova SDP-a. Osim toga, zbog moje prijave ministarstvu financija naložena je revizija proračuna grada Vukovara i njegov rebalans.

Također, ako ti to nije problem shvatiti, inicirao sam i prikupio potreban broj potpisa protiv ćirilice, onda kada je to imalo svrhu i smisao, dakle 2010. godine, u vrijeme kada je HDZ bio na vlasti u državi; osim toga, organizirao sam prosvijed protiv dolaska Borisa Tadića u Vukovar.

Koliko ti imaš godina? Čisto informativno, jer mi se čini da ih nemaš dovoljno; da znam prilagoditi tekst tvojoj dobi, iako, ruku na srce, mentalna dob ti ne prelazi granice devetogodišnjaka.

Petar Macut

Tko je glasao

Evo link na "Karte na stolu"

Dodatak: sve je jasno iz tvoje priče, a stavljati se na stranu zatvorenika u ovom slučaju je bacanje Čarlamijusove kosti među HDSSB-ovce, po specijalnome zadatku uništenja konkurencije na području Slavonije i Baranje:

http://www.youtube.com/watch?v=vdUrSAsj83I

Tko je glasao

Mora da si i ti dio

Mora da si i ti dio generalskog zbora, Ćesić-rojrovog kalibra razmišljanja kada u svemu vidiš specijalne ratove. Najlakše je tako:ono što ne shvatiš proglasiti specijalnim ratom. Smiri se, nije to ništa specijalno - sami će sebe uništiti. Ali ne zamaraj svoju specijalnu glavu s tim.

Petar Macut

Tko je glasao

Za razliku od tebe nisam član

Za razliku od tebe nisam član nikakvoga zbora.

Budući da šetaš od stranke do stranke, a u Vukovaru su te smjestili u Institut društvenih djelatnosti dr.Ivo Pilar (nemoj pričati da si tamo došao po sposobnostima, ta javna je tajna kako se stiže u institute), očito si pravi specijalac za šetanje.

Ne namjeravaju sebe uništiti, jer su se tebe riješili, Čarlamijuse Veličanstveni.

Da su te ostavili, vjerujem da bi se prije uništili.

ppetra

Tko je glasao

A tko me je to doveo u

A tko me je to doveo u institut, HDZ? Budući da sam posao dobio u rujnu 2009. godine. kada je HDZ bio na vlasti.

Ja znam da ti posao ne možeš naći drugačije nego preko veze, stoga nemoj srati po drugima i liječiti svoje komplekse.

I daj mi reci tko si da znam s kim se raspravljam. Jer bi mogao prema onome što pišeš pomisliti da si neki retardus.

Petar Macut

Tko je glasao

Može biti

I daj mi reci tko si da znam s kim se raspravljam. Ona koja zna kako se dobivaju poslovi u Institutima za društvene djelatnosti!

A tko me je to doveo u institut, HDZ? Budući da sam posao dobio u rujnu 2009. godine. kada je HDZ bio na vlasti.Može biti, on je prepun takvih kadrova koji su ga izjeli iznutra.

Tko će, ako ne svoj svome!

Budući da ti je dnevnik takav: o tvojim bivšim partijskim drugovima, sad ovima, onda onima, ujedno je i dnevnik o tebi koji šetaš po partijskim bespućima i pljuckaš po partijama koje ne dozvole da im se nametneš.

Tko je glasao

Anonimus si u svakom pogledu.

Anonimus si u svakom pogledu.

Petar Macut

Tko je glasao

HDSSB te prokužio i maknuo iz svojih redova, Čarlamijuse Veliča

Bolje Anonimus, nego druker kojemu je zadatak, šetati po hrvatskim strankama i rovariti iznutra za vječnu Partiju.
Tvoji dnevnici otkrivaju što i tko si: za SDP daješ savjete, udaraš po HSP-u, HDZ-u, sada HDSSB-u.
Meni je jasno, a prema onome što je napravio HDSSB, i njima je konačno postalo jasno.

Podsjećaš me na one davne "najglasnije desničare", koji su se zalagali za nešto samo da bi uspjeli zavarati naivce, ući u njihove redove, a onda prelaziti na svoj istinski zadatak: podrivanje iznutra.
Koliko je još takvih po hrvatskim strankama!?

Slično je s ćirilicom, s tvojim razmišljanjima prije osude Gotovine, o HSP-u... a posao baš u Institutu dr Ivo Pilar, također puno govori.

Sasvim je dovoljno da i slijepci po hrvatskim političkim strankama pogledaju što i tko si.
Trebao bi ići tamo gdje pripadaš- među one za koje čarlamijuskim metodama drukaš po drugim strankama.

Anonimus nije loše biti, bolje nego tajni Čarlamijus Veličamstveni, koji igra na karte na stolu igru vlastite umišljenost da i drugima da do znanja o svojoj važnosti.

Budući da si malo-malo u medijima, a jasno je što su hrvatski mediji, lako se "prokuži" tvoja posebna uloga.

Anonimus si ti, nažalost još uvijek za neke, jer je tvoj pravi rad anoniman, dok se istodobno "busaš u prsa" .
Tko o tebi više zna, tome se sve kockice lijepo slažu, u priču o "lažnome desničaru" koji čarlamija po tuđim strankama i kontinuirano piše i radi protiv njih, umotano u dobre namjere, a s namjerom razaranja istih.

Drago mi je što te HDSSB prokužio i maknuo iz svojih redova.
To ipak govori nešto pozitivno o njima.

ppetra

Tko je glasao

u tvom promašenom životu,

u tvom promašenom životu, brbljanje je jedino što ti preostaje. Kod tebe je anonimnost stanje duha jer se bojiš. Samo ponekad ispuzaš iz rupe, pljucneš i brzo se vratiš natrag. Sitno i nebitno.

Petar Macut

Tko je glasao

To mi je plus

Nisi ono čime se predstavljaš, već kako djeluješ!

To što nisam poznata kao ti, samo je moj plus!

Tko je glasao

daj si sama pluseve, kad

daj si sama pluseve, kad nitko drugi neće.

Petar Macut

Tko je glasao

Nisi spomenuo jos jednu

Nisi spomenuo jos jednu opciju ali izgleda ne racunas na tu opciju kao ozbiljnu?

Tko je glasao

koju?

koju?

Petar Macut

Tko je glasao

A onda znaci nema ni jedne

A onda znaci nema ni jedne druge opcije.

Tko je glasao

nitko vrijedan spomena.

nitko vrijedan spomena. Nažalost.

Petar Macut

Tko je glasao

A eto prilike za nekog sa

A eto prilike za nekog sa strane. Mozda je vinkovcanima vec dosta toga pa bi izabrali promjene i drugacija lica. Mozda nezavisna lista uglednijih gradjana neokaljanih do sada?

Tko je glasao

Što se tiče Vinkovaca, mislim

Što se tiče Vinkovaca, mislim da će i sljedeće četiri godine uživati u vladavini HDZ-a, kao i prethodnih 22 godine. Nazvao bih to sjevernokorejskim kompleksom:nisu naučili na bolje, a kada bi bio zločest rekao bih da nisu niti zaslužili bolje. U RH, za razliku od Koreje, ipak vlada kakva takva demokracija.

Petar Macut

Tko je glasao

A gdje ti vidiš to bolje?

Nazvao bih to sjevernokorejskim kompleksom:nisu naučili na bolje, A gdje ti vidiš to bolje? U ovome što imamo sada na državnoj razini?

Ja vidim nastavljanje lošega, s još većim žarom:
prijetnja javnome dobru, nastavak golfa na Srđu, u samo godinu dana novih preko 70 000 nezaposlenih, napadi na srednji i niži sloj i vođenje politike u interesu krupnoga i stranoga kapitala, ekonomsko ubijanje RH, još više bahatosti, još veću neslobodu medija, još više glupih ispada političara, još više boljega znanja engleskoga jezika, još više uvjeravanja da je narod glup pa ne vidi kako bolje čitaju/pričaju engleski, nego ga pišu, ili obratno, stvaranje, a ne čišćenje kaljuža, još više partijskoga uhljebljavanja do najnižih poslova.

Trenutno imamo političku fazu : Pipl trast mast as, dok upropaštavaju preostalu proizvodnju u RH, i uvode zakone po kojima će zakonito opljačkati hrvatske građane i uvesti ih među robove.

Tko je glasao

Kako skočiš s Vinkovaca na

Kako skočiš s Vinkovaca na državnu razinu i euroizbore! Znaš, postoji realna razlika između lokalnih, europarlamentarnih i parlamentarnih izbora. Nije sve crno-bijelo, ni pojednostavljeno. Neradi se o specijalnom ratu.

Petar Macut

Tko je glasao

Nije specijalan, već specijalistički!.))

Znaš, postoji realna razlika između lokalnih, europarlamentarnih i parlamentarnih izbora. Nije sve crno-bijelo, ni pojednostavljeno. Neradi se o specijalnom ratu.kako ne? Vodi se specijalni rat protiv građana RH, a vode ga "ekonomske ubojice" iz raznih stranaka u RH, ili sluge stranih "ekonomskih ubojica".

Svaki dan viđamo posljedice njihovih djelovanja.

Ova odluka o obnavljanju državnoga voznoga parka, od oko 300 milijuna :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obnavlja-se-drzavni-vozni-park-vlada-...
pokazuje kolika je potreba "štednje" i kako se ona provodi u RH.
Vjerodostojni su kao neliječeni alkoholičari.

Ta tvoja realna razlika o izborima topi se na partijaškim sastancima o uhljebljavanju kadrova. V
Očito je velika razlika i u potrebi znanja engleskoga jezika: za lokalne je poželjno znanje, a za europske neznanje stranoga jezika.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci