Tagovi

Kako je banda Ivice Mudrinića opljačkala državu?

Vjerovali ili ne, preko 90% dobiti HT-a, koja se svake godine izvlači iz naše države u Njemačku u Deutsche Telekom A.G. , ostvaruje se preko infrastrukture koja uopće nema uporabnu dozvolu!!!

A uporabnu dozvolu ne može niti imati jer nikada nisu ispunjeni uvijeti da bi se ona mogla ishoditi. Probajte zamisliti neku drugu gospodarsku djelatnost, neki drugi pogon, tvornicu, koji bi radila punom parom bez uporabne dozvole. I to dulje od desetljeća. A o novcima koje su izvukli obavljajući djelatnost na takav način da i ne govorimo.

Ta infrastruktura najvećim dijelom jest sagrađena u skladu sa prostornim planovima. Ta infrastruktura jest sagrađena u skladu s planovima i projektima. I točno je što Mudrinić tvrdi da se te investicije vode u njihovim poslovnim knjigama i da su dio HT-ovih bilanci.

Ono što nedostaje je pravo gradnje. A nedostaje jer ga HT ne plaća. HT nije vlasnik prostora gdje je ta infrastruktura položena.

Kako je do toga uopće moglo doći?

Poslijednjih 12 godina u upravi HT-a nije bilo niti jednog člana koji je pravne struke. Imali su čak i takve članove koji nikada nisu uspjeli završiti nikakav fakultet.

Član uprave zadužen za tehniku, izvršni direktor podjedinice za mreže i direktor sektora za planiranje i razvoj nisu položili stručni ispit, nisu članovi komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu i nemaju uvjerenje o osposobljenosti u skladu sa Zakonom o gradnji.

Nasuprot tome, kompanija je za predsjednika uprave imala Ivicu Mudrinića koji se od početka svoje karijere u Hrvatskoj služi obmanama i prevarama, te je od početnih pola milijuna njemačkih maraka vrijednog stana kojeg je 1992. godine „trampio“ sa državom, obmanjujući javnost da je u zamjenu državi poklonio svoje patente, stasao u najvećeg balkanskog iluzionistu svih vremena koji svake godine državu košta milijarde kuna.

I tako je u HT-u već 12 godina. Ti ljudi jako dugo vremena uopće nisu imali predodžbu o razmjerima nezakonja i povredi tuđih prava koje su počinili. Veću glupost od njih može učiniti samo onaj tko bi nekoga od ovih uzeo u svoj savjetnički tim.

No tu nije kraj. I tlo je bilo plodno. U resornom ministarstvu taj resor sve do nedavno vodio je HSLS. Prvo u vladi Ivice Račana, a potom i u onoj Ive Sanadera. Bili su tu biseri poput ministra prometa koji nikada nije položio niti vozački ispit, pa sve do državnog tajnika koji je u kasnim tridesetim odjednom dobio diplomu Prometnog fakulteta. Položio jedanaest ispita u jednom danu. A devet drugog dana.

Međutim vlasnici su u cilju zaštite svojih prava pokrenuli postupke. Potražuju milijarde. S kamatama. Koje godišnje iznose stotine milijuna kuna. Rastu kamate, a raste i glavnica.

O stvarnim rizicima za HT po tim postupcima, kao i o brojnim drugim rizicima, recimo radnim sporovima, HT nije izvjestio dioničare. Nisu navedeni u prospektu izdanom prilikom javne ponude dionica. Istom onom prospektu za kojeg je tadašnji ravnatelj Ante Samodol rekao da je neozbiljan i neprihvatljiv pa ga je odbacio. Ali ga je, nakon što su cijeli vikend na njega vršili pritisak, ipak odobrio. Jer ponuda dionica je išla zajedno uz izbore za Sabor.

Izdavanje prospekta pokušao je osporiti Ilija Rkman iz udruge Potrošač, jer nisu navedeni rizici od tužbi korisnika, ali je Sud tužbu odbacio obrazloživši da Rkman nije zainteresirana strana.

Za istinitost sadržaja prospekta jamče članovi uprave HT-a. A pomaže im povučena ručna kočnica na hrvatskim sudovima. Dok se dobit izvači u Njemačku.

Pisac ovog bloga Mislav Šutalo je:
-diplomirani inženjer elektrotehnike,
-član komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu,
-glavni projektant javne telekomunikacijske mreže za pokretne komunikacije investitora HT,
-dobio izvanredni otkaz ugovora o radu, jer je resornom ministarstvu uputio pritužbu predlažući upravni nadzor nad investitorom HT, kojeg je Vrhovni sud RH poništio u rujnu 2009. godine te od tada ne može izvršiti presudu.

Temeljem pritužbe, koja je bila povod izvanrednom otkazu, na Sudu je utvrđeno da HT ne poštuje Ugovor o ostvarivanju koncesije kojim se štiti državni interes RH.

Komentari

Opet pala staklena stijena

ZAGREB - Staklena stijena veličine 2x1,5 metar ponovno je pala oko 13.30 sati sa 7. kata zgrade T-HT-a u Savskoj 32.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, lakše su ozlijeđena dva zaštitara, a oštećeno je jedno parkirano vozilo. Na terenu se nalazi veliki broj policajaca, a promet Savskom ulicom u smjeru savskog mosta u potpunosti je obustavljen.

Jedan zaštitar je stradao na sedmom kata prilikom odvajanja staklene stijenke Staklo je palo na crni Mercedes vlasnika Stjepana Svedrovića. Nastala je šteta na prednjem staklu, krovu i retrovizorima.

Podsjetimo, 7. lipnja također je pala velika staklena stijena, no tada nije bilo ozlijeđenih.

http://www.jutarnji.hr/na-terenu-policija-i-vatrogasci--promet-otezan--s...

Tko je glasao

nedavno sam cula da glavni

nedavno sam cula da glavni staticar nije odgovoran za statiku fasade u smislu trajnosti.. ako se glavni tj. odgovorni projektant pobrinuo za dokaz stabilnosti koju je napravio neko odgovoran (kao trajnost ne treba dokazivati ili eksploatacionu bla bla) .. nisam mislila da je tako, a ni sada bas nisam sigurna da je taj koji mi je to rekao u pravu..

no ono sto je ocigledno, a malo sam vrtila film o gradenju proslih godina.. izgleda da se takvo pravilo uvrijezilo u praksi..

to je najvjerojatniji razlog pucanja fasade.. neadekvatan proracun.. ili premale dilatacije izmedu stakala ili nepovezivanje pomaka zgrade sa staklom u proracunu pa uslijed toga premale dilatacije..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Horvatinčić se oglasio kad je

Horvatinčić se oglasio kad je palo prvo staklo i rekao je da je to jer se zgrada ne održava dobro. On kaže da se svake godine moraju zatezati zatege.

Valjda postoji neki elaborat održavanja zgrade.

Nakon što je palo prvo staklo, nije postavljeno novo, nego je samo stavljena neka prostirka. Mislim da je fasada sada opasna.

A odgovornost je negdje na relaciji Hypo-HT-Horvatinčić.

Tko je glasao

u pravu si.. svakako je

u pravu si.. svakako je opasno..

gradevinska inspekcija je vec nakon pada prvog stakla trebala odrediti prvu zastitnu mjeru.. ogradivanje prostora na koji moze padati, nadstresnicu za ulaze i skelu do vrha... za pregled i sanaciju .. i naravno istraga tko je kriv..

samo to je HT pa .. jeltega..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Idemo dalje...

HOTO GRUPA Tome Horvatinčića priopćenjem se ogradila od drugog pada stakla s Hoto Business Towera u Savskoj cesti.

Podsjećamo, nedavno je sa zgrade palo jedno staklo, ali u tome padu nitko nije ozlijeđen. U jučerašnjem, drugom padu stakla sa zgrade, lakše je ozlijeđen zaštitar, a oštećeno je i jedno parkirano vozilo.

"Hoto Zagreb prodan je prije sedam godina"

Investitor izgradnje građevine Hoto Business Tower, koja je u dugogodišnjem zakupu od strane tvrtke HT - Hrvatski telekom d.d., bilo je društvo Hoto Zagreb iz portfelja trgovačkih društava Hoto Grupa.

Društvo Hoto Zagreb d.o.o. koje je ujedno bilo i vlasnik građevine Hoto Business Tower, prodano je inozemnom investicijskom fondu prije sedam godina. Stoga se jasno može zaključiti kako ovaj objekt nije u našem portfelju već sedam godina iz kojeg razloga ostaje nejasno zbog čega se uopće u kontekstu ovog događaja spominje investitor koji je još k tome građevinu gradio prije 11 godina.

Za vrijeme dok smo bili vlasnici društva i ove građevine, redovito su obavljani svi radovi njezinog održavanja, uključujući i redovite radove održavanja fasade. Naime, ovaj objekt ima ugrađenu "spider" fasadu čiji se elementi u sklopu redovitog godišnjeg održavanja trebaju zatezati svake godine.

Slijedom navedenog, u cijelosti odbacujemo bilo kakvu povezanost s navedenim događajem pada staklene stijene s građevine Hoto Business Tower, piše u priopćenju.

HT već nakon prvog pada stakla tražio Horvatinčićevu reakciju

Glasnogovornica Maja Weber rekla je jučer da je HT već nakon prvog pada stakla s nebodera prije dva i pol tjedna također tražio reakciju Tome Horvatinčića.

"Šokirani smo zbog ponovnog pada stakla sa zgrade. Nakon zadnjeg incidenta zatražili smo od vlasnika zgrade da poduzme sve mjere kako bismo zaštitili prolaznike i zaposlenike kako se to više nikad ne bi ponovilo. No, unatoč tome, suočeni smo s još jednim incidentom. Zbog toga smo duboko zabrinuti za sigurnost i ozbiljno razmatramo sve mogućnosti za kompaniju", rekla je Weber.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hoto-grupa-o-padu-stakla-s-nebodera-u...

Da Weber inaće laže to već znamo:

http://pollitika.com/hrvatski-telekom-dd-maja-weber-obmanjuje-dionicare

Ovdje se pokušava prikriti pranje novca, koje je kroz zakup nebodera odradio Mudrinić. A Mudrinić bi već krenuo prema Remetincu da ga ne štiti Josipović.

Tko je glasao

investitor građevine je sudionik u grtađenju,

a ovaj investitor koji znalca-ubojicu tomu horatinčića ima još i za supervizora sa šalom, je suodgovoran za puno toga
pod jedan
za "lobiranje" "urbanistima" da se na tom mjestu gradi neboder i još k tome izvodi rampa za garažu (rampe garažne su mu inače, uz drumska i morska ubojstva, hit, relaksacija - silovanje s ubistvom javnog prostora)
tako da je izbor stakla koje puca ko od šale na temperaturema višim od 30 stupnjeva u potpuno normalnom paketu - jebate fasada koju se mora zatezati svaku godinu
koji argument
možda su i stari rimljani morali pritezati kamenje na koloseumima da se ne sruši od urlanja rulje žedne krvi

Tko je glasao

Ja sam se već zabrinuo da se

Ja sam se već zabrinuo da se vodi rasprava na temu zahvata u prostoru bez brojčeka. Evo sad je sve na svom mjestu. Skoro sve. Još samo da pospremimo likove iz diskusije gdje im je mjesto.

Nego, na koloseumu je bila neka konstrukcija koja je stvarala hlad. Valjda je imala neke zatege.

Ali usporedba nije loša. Cirkus i jedno i drugo. A kako je krenulo ni krvi neće faliti.

Tko je glasao

kod provjere zgrade krenite

kod provjere zgrade krenite od gradevinske jame i svih istraga koje su zataskane ....

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

daleko prije građevinske jame

od "urbanista"
odnosno korupcije (sudionici HT, horvatinčić, potpisnik plana)
odnosno tko je ucrtao i potpisao plan u kojem se na ovakvom mjestu može sagraditi ovolika zgrada i sa ovakvim prekidom pješačke komunikacije
slično varšavska
ukratko
transparentna morbidna "prenamjena" gdje pješaci postaju gladijatori - robovi u borbi sa slučajem padanja staklenih ploča

Tko je glasao

Sve je to moguće samo zato

Sve je to moguće samo zato što je DORH čvrsto pod kontrolom Mladena Bajića, a Mladen Bajić na uzici mafije koja je dobila državu!
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/objavljujemo_nepobitne_dokaze_da_b...

Nema veze tko je na vlasti, jer su svi izbori financirani iz fondova zločinačke organizacije koja je nedostupna policiji, pravosuđu i svim ostalim institucijama, Njihove Lupeške!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Udruga Potrošač pismo Josipoviću, Milanoviću...

Udruga Potrošač poslala je redakcijama otvoreno pismo naslovljeno na predsjednika Josipovića, premijera Milanovića i ministra pravosuđa Orsata Miljenića, u kojem upućuju na moguće nepravilnosti u tužbi 42.000 potrošača protiv Hrvatskog telekoma. U tom je sporu niz, u najmanju ruku, neobičnih detalja.

Riječ je o predmetu u kojem udruga Potrošač zastupa interes 42.000 potrošača u vezi nezakonite naplate telefonskih impulsa i telefonske pretplate.

"U vezi gore navedenog predmeta, a u zastupanju interesa sedam potrošača donesena je presuda 2007. godine pred Općinskim sudom u Zagrebu, a kojom je utvrđena nezakonita naplata pretplate od strane tuženog Hrvatskog telekoma.

Budući da se radi o sporu male vrijednosti, a budući da je tuženik u svom prospektu naveo da mu je savjetovano da će njegova žalba biti usvojena, društvo Potrošač je podnijelo predstavku Županijskom sudu u Zagrebu dana 13. ožujka 2009. i 17. ožujka 2009. te je zatražilo zaštitu u vezi predmeta koji se vodi pod brojem P-8028/03, a temeljem kojega je usvojen tužbeni zahtjev i utvrđena nezakonita naplata pretplate, a uzimajući u obzir da se predmet predugo rješavao, budući se radi o sporu male vrijednosti čije je rješavanje po zakonu hitno.

HT-ovci najavili u prospektu da će žalba biti usvojena

U svojem dopisu Županijskom sudu u Zagrebu dana 13. ožujka 2009. godine smo s posebnom zabrinutošću obavijestili Županijski sud o izjavama tuženih koji su u svom prospektu o prodaji redovnih dionica javnom ponudom naveli da je 'društvu savjetovano da će žalba biti usvojena', a naši članovi su se pitali tko je tajanstvena osoba koja bi to mogla savjetovati u ovom predmetu tuženika. Također je na strani F 31 prospekta navedeno da društvo - Hrvatski telekom smatra da je 'vjerojatnost suprotnog rješenja u ovom predmetu neznatna', što bi značilo da se prejudicira odluka Županijskog suda.

Na navedeni dopis koji je podnesen prije tri godine Županijskom sudu naše društvo nije dobilo nikakav odgovor, a posebno je zabrinjavajuće da Županijski sud nije već 4 godine donio odluku u navedenom predmetu koji je u pravilu hitan te se isti ne bi mogao niti smio rješavati pune 4 godine jer se radi o sporu male vrijednosti.

Što čeka Vrhovni sud?

Dodatno zabrinjava i reakcija Vrhovnog suda RH kojemu su neki od tužitelja podnijeli zahtjev za suđenje u razumnom roku dana 26. rujna 2011. godine, a koji se vode pod brojevima Gzp-1633/11, Gzp-1642/11 te Gzp-1644/11, što bi značilo da Vrhovni sud RH nije postupio po istome šest mjeseci, a niti je odredio rok Županijskom sudu u Zagrebu da što hitnije donese presudu u navedenom sporu male vrijednosti.

I vama mora biti jasna nevjerica i zabrinutost naših članova koji su nam dali punomoći kada su pročitali navedene podatke, međutim - daljnje postupanje sudova povećalo je dodatno njihovu zabrinutost, kao i saznanje o činjenici da je predsjednik uprave tuženog g. Ivica Mudrinić imenovan u gospodarski savjet koji savjetuje predsjednika Republike Hrvatske.

Stoga smo bili prisiljeni uputiti ovo otvoreno pismo kako bi se zaštitili interesi svih građana – potrošača koji su društvu Potrošač dali punomoć za postupanje, te kako bi isti imali ravnopravan položaj pred sudovima, a budući da iz svega prije navedenoga proizlazi da bi mogla postojati i osnovana sumnja u postupanje sudova u Republici Hrvatskoj u vezi gornjeg predmeta, jer bi proizlazilo da Hrvatski telekom, ovdje tuženik, i prije presude zna da će žalba biti usvojena budući da je isto naveo i u svojem prospektu i to u trenutku kada je izgubio spor pred prvostupanjskim sudom.

Obavijestili nadležne u Europskoj komisiji

Također molimo da Županijski sud dostavi podatak u kojem vremenskom roku su suci dužni rješavati sporove male vrijednosti tj. da li je uobičajeno da ovaj spor male vrijednosti nije riješen više od 4 godine, a također da se provjeri u kojem roku uredujući sudac u ovom predmetu inače rješava sporove male vrijednosti, a sve to kao bi se otklonile bilo kakve sumnje u zakonitost postupanja sudova.

O ovom predmetu društvo Potrošač je obavijestilo i gospođu Lauru Stefan koja je koordinator za antikorupciju u Europskoj komisiji i zadužena je za Republiku Hrvatsku, kao i gospođu Monicu Louis Macovei koja je također u ime Europske komisije zadužena za monitoring u poglavlju pravosuđa", piše u otvorenom pismu.

Danas.hr
11.04.2012.

Tko je glasao

@Papar ma i ta udruga

@Papar ma i ta udruga potrošač je fikus u kojem su se uhljebili dežurni lajavci na mjesec.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Šuška se šuška....

A kakve je sve dozvole izdavalo resorno ministarstvo dok mu je Mudrinić bio na čelu i kako je izgledala prva postava Deutsche Telekoma u HT-u pisalo je u već u blogu: "Ivo Josipović - posljednji Šuškov prijatelj"

http://pollitika.com/ivo-josipovic-posljednji-suskov-prijatelj

Naš dosljedni predsjednik ukazao je čast Ivici Mudriniću postavljanjem tog prevaranta u svoj gospodarski savjet. O prevarama Ivice Mudrinića već se pisalo ovdje, postoje čitavi dokumenti o prevarama obitelji Mudrinić kojima se pristupa s ovog portala. Nekoliko tisuća ljudi je putem ovog portala pristupilo dokumentima koji svjedoče o tim prevarama.

Nećemo sada o tome da je ukazivanje ove časti Ivici Mudriniću u potpunoj suprototnosti s Josipovićevim predizbornim obećanjima, pozivu na izbore i govoru prilikom ustoličenja jer je zbog tog Josipovićevog postupka pokrenut postupak temeljem članka 46. Ustava Republike Hrvatske. Osim toga činjenica je da je Josipovićev prethodnik na tronu, za Mudrinića rekao da je ovaj kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru.

No budući da u svom predizbornom programu nije nagovijestio nedavna vanjskopolitička postupanja u Bosni i Hercegovini ovdje ćemo napisati koju rijeć o nespojivosti Josipovićevog ukazivanja časti Ivici Mudriniću s Josipovićevim stavovima o hrvatskoj politici prema Bosni i Hercegovini u devedesetima.

Znam da se moje pisanje ne može mjeriti sa službenim čvagatorima koji izvještavaju Josipovića za plaću ali prigodno je:

1. Kao predsjednik uprave HRT-a Ivica Mudrinić osnovao je TV Erotel koji je na području Republike Bosne i Hercegovine reemitirao tri programa HRT-a. Nije postojao nikakav sporazum dvije suverene države o ovome, a sustav odašiljača za reemitiranje tri programa HRT-a na teritoriju druge suverene države zahtijevao je određene resurse potrebne za izgradnju i održavanje. Pod pritiskom međunarodne zajednice reemitiranje je prekinuto.

2. Kad je međunarodna zajednica gusjeničarima srušila Hercegovačku banku Mostar rušeči zapravo ostatke HR HB i kriminalni milje koji se okupio oko te političke opcije, Ivica Mudrinić je bio na popisu ljudi koje je međunarodna zajednica optužila za nezakonita djelovanja i zabranila je Ivici Mudriniću i svim njegovim srodnicima do trećeg koljena da ulaze u banku. Prinudna upraviteljica banke nije demantirala ulogu Ivice Mudrinića u poslovanju banke iako je glasnogovornik HT Jurleka prijetio tužbom tražeći demantij.

3. Za vrijeme dok je Ivica Mudrinić bio ministar pomorstva prometa i veza, to ministarstvo je na službenom memorandumu s grbom Republike Hrvatske, ovjereno službenim pečatom ministarstva, izdalo dozvole za postavljanje radijskih postaja na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine. Dozvole su izdane javnom poduzeću iz Republike Hrvatske koje po Zakonu radi na teritoriju Republike Hrvatske i čija je djelatnost po Zakonu od državnog interesa. Dozvole sadrže između ostalih podatke o nazivu lokacije radijske postaje, podatke o zemljopisnoj dužini i širini i podatke o nadmorskoj visini objekta. Da nema nikakve zabune da je ministarstvo jedne države izdavalo dozvole na teritoriju druge države jasno je iz naziva radijskih postaja kao i iz nadmorske visine objekta radijske postaje jer svima nam je poznato da u Hrvatskoj ne postoje planine visoke preko 2000 metara. Ovakvi postupci kojima se htjelo podilaziti mentoru na čiji se poziv potpisnik dozvola vratio iz Kanade nažalost mogu se i štetno protumačiti.

Još je devedesetih HDZ otpisao Mudrinića zbog brojnih skandala. Dok još nije bilo ovakve korupcije u medijima o Mudriniću se pisalo kako državnu imovinu krade vrijedno kao pčela te da ga treba nominirati za Nobelovu nagradu za kriminal. (Tko želi obnoviti i utvrditi gradivo papar.blog.hr). Kao zadnju slamku spasa na sjednici gdje se odlučivalo o izbacivanju Mudrinića, Mudrinić je zavapio Franji neka mu se kaže otvoreno ako mora otići i zadnji Šuškov prijatelj. Josipović se pohvalio da će razbiti i zadnji Franjin sef, e pa ne mora kopati tako duboko da bi pročitao transkripte kako je zaustavljeno da se HDZ još devedesetih obračuna s ovim prevarantom.

Podilazilo se Franji, a često i manipuliralo u vrijeme kada mu je uznapredovala smrtonosna bolest značajno smanjila prostor rezoniranja. Zlobnici bi rekli pomutila um.

Tako je i Škegro što mi je osobno priznao u sklopu svog projekta privatizacije HT-a uklopio Mudrinića u tu priću. Nisu Franji podilazili samo domaći manipulatori. Kada su Njemci formirali svoj dio uprave HT-a 1999. godine u upravi je sjedio i stanoviti gospodin kojem je ovo bio prvi posao u Europi. Gospodin je došao iz Južne Amerike gdje je boravio od 1945. godine kamo je došao s roditejima. Bilo bi zamaranje publike da sada nabacujem slova na temu koji dio njemačkog nacionalnog korpusa je 1945. završio u Južnoj Americi, tek zamislimo koliki su im resursi trebali da se iz porušene Europe dokupaju prekooceanskog kopna.

Kada sam krajem 1999. godine international business development direktora (to mu je bila titula) iz Deutsche Telekoma upitao za gospodina iz posebnog dijela njemačkog nacionalnog korpusa, odgovorio mi je da su upravu složili po istom načelu kako je složen i hrvatski dio uprave. Da su bili politički korektni. Naime prema podacima kojima su oni raspolagali Mudrinić je bio naša dijaspora. Kao klinac bio je pripadnih ekstremne emigracije i čak su imali podatak da je na kanadskom sudu svjedočio kao maloljetni pokajnik oko nekog paklenog stroja kojeg su nestašne ustaše pokušale negdje postaviti. Sada iz afere o „Maji“ znamo da su Njemci svoja saznanja upotpunili i seksualnim navikama hrvatskih menađera te je Mudrinića žena prošle godine najurila iz kuće. Ali o tome su hrvatski mediji nadugačko i naširoko izvjestili (u spin obliku naravno).

Nakon što je Stipe antifašista dobio izbore Deutsche Telekom je odmah promijenio svoj sastav uprave, a svježe ustoličeni Slavko u nadzornom odboru zajedno s Gorankom brzo se sporazumio s Mudrinićem. No to u ovaj tekst ne stane.

Franjo je stvarno jako volio Šuška. A bio je tad već i jako bubani.

No kakvo je zdravstveno stanje Josipovića Ive i voli li i Ivo šušak?

Tko je glasao

otac i sin

Kako je do toga uopće moglo doći?
Mislave, postavio si pravo pitanje, no odgovor ti ne valja. Ovo o čemu ti pišeš su samo posljedice praiskonskog grijeha koje je počinio tvoj – tata Mladen Šutalo. Svi ti objekti koji čine osnovna sredstva HT-a (infrastruktura) nelegalno su izgrađeni u vrijeme dok je direktor javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije d.d. bio tvoj otac, a njegovih 20 hajduka činili su tadašnji upravitelji telekomunikacijskih centara u županijama. Kao odgovorne osobe svjesni su bili da javno poduzeće gradi tk mrežu bez projektne dokumentacije, bez riješenih imovinsko-pravnih odnosa, bez građevinskih dozvola, a svi su objekti pušteni u upotrebu bez uporabnih dozvola.

Kada je 1999. država prodala 35% HT-a strateškom partneru kompaniji Deutsche Telekom A.G. reviziju i procjenu radila je revizorska kuća PriceWaterhouse&Coopers. Pretpostavljam da je ova činjenica uzeta u obzir kod određivanja cijene prodaje javnog poduzeća strancima.

Uglavnom, kada su stranci preuzeli upravljanje HT-om tvoj otac je odmah „otišao“, a dvadeset upravitelja tk centara u županijama su 30. lipnja 2003. dobili otkaze uz, za naše prilike, pozamašnu otpremninu od milijun kuna, plus službeni audi i ostale sitnice.

Zatečeno stanje novi vlasnici nisu željeli rješavati jer im se to ne isplati (legalizacija nelegalno izgrađenog). Nastavili su eksploatirati mrežu kao da je ona pravno njihova.

Ostaje dilema kako će država riješiti ovaj problem, i da li će ga uopće rješavati. Što će biti sa kompanijom ukoliko svi vlasnici zemljišta zatraže naknade za služnost za sve proteklo vrijeme. Naime, ministar Vrdoljak je počeo nešto rješavati te je lopticu za sada prebacio na teren lokalne uprave. Sve su naznake da se 'Lesi vraća kući', tj. daljnji razvoj nepokretne širokopojasne mreže će ubuduće financirati opet građani, jer su telekom operatori izračunali da im se to ne isplati zbog dugog vijeka povrata uloženog kapitala. Ne mogu dioničari povrat uloga u komunalnu infrastrukturu čekati dvadeset i više godina. Vraćamo se na početak: vrijeme kada su građani izdvajali 2 – 3 tisuće DEM za ondašnji telefonski priključak. Neizvjesno je hoće li mobilni broadband pobijediti u razvojnoj trci.

Podržavam tvoje pisanje Mislave, ali bih volio malo više objektivnosti.

Tko je glasao

Nije to baš tako. Niti

Nije to baš tako. Niti približno.

Naime do 1998. godine bila je na snazi odredba u Zakonu o gradnji kojom se takva infrastruktura (definirana tadašnjim člankom 46.) mogla graditi. Nije to bilo nelegalno u doba kad se gradilo. Takav je bio Zakon.

Međutim kako se zakoni mijenjaju tako su se promijenili i uvijeti pa sam 1999. godine pokrenuo u dogovoru sa resornim ministarstvom (priznajem na njihovu inicijativu), da se to uredi za infrastrukturu u mobilnim.

Nakon što smo našli rješenje sa ljudima u ministarstvu pristupili smo izradi dokumentacije i prikupljanju suglasnosti zajedno sa ministarstvom graditeljstva jer su oni priznali građevinu kao građevinu od državnog interesa za koju dozvolu izdaje ministarstvo a ne područni uredi.

Dakle postoji sva dokumentacija, gdje sam ja imenovan glavnim projektantom. A zašto se dokumenti nisu riješili, to sam napisao, a s tim se i vi dijelom slažete. Vi kažete jer im se ne isplati. Ako se nešto nelegalno koristi to je onda pljačka i nelegalno ostvarena dobit. Malo banalizirate problem.

Dakle u veljači 2000. godine ja dobivam izvanredni otkaz ugovora o radu jer nakon što sam više puta upozorio upravu da se ne poštuje zakon i ugovor o ostvarivanju koncesije poslao sam pritžbu resornom ministarstvu. Na sudu državni inspektor svjedoči da je sve što sam napisao istina.

O kompetenciji ljudi koji su nastavili raditi moj posao sam napisao.

Novi vlasnici nisu imali nikakvo pravo reći da ne žele raditi po zakonu jer im se to ne isplati. To nitko nema pravo napraviti. To je organizirani kriminal. Dobit ostvarena na takav način je protupravna dobit.

U jednom dijelu jeste u pravu kada kažete kako se nešto gradilo jedno vrijeme. Nije baš bez dokumentacije, ali jest bez nekih dozvola koje su kasnije bile potrebne. Međutim niste u pravu kada kažete da je to bilo nezakonito. To je bila odluka države da se to omogući, jednako kako što je kasnije bila odluka da se to uredi.

O tome postoji dokumentacija, rješenja, zapisnici protokoli...

Procjenu vrijednosti HT je radio svaki kupac za sebe. DT je angažirao Chase Manhattan. On je bio njihov savjetnik. Imali su uvid u sve. Imali su pravo razgovarati sa svima nama, pitati nas što hoće, obilaziti infrastrukturu, dokumente itd...

Oni su znali precizno što kupuju, i bili su iznenađeni onim što vide. Jer su prije nas kupili mađarsku kompaniju. I moglo se dobro usporediti stanje sutava tamo, ali i u drugim zemljama istočnog bloka sa situacijom u Hrvatskoj.

Situacija u Hrvatskoj je bila za red veličine u boljem stanju u svim pogledima od situacije u drugim zemljama gdje je tih godina DT kupovao državne kompanije.

Dakle ako se prića stavi u ispravan kontekst, onda se vidi da to na što ste vi ciljali nije baš ispravno. Priznajem da nisam išao u širinu i da se smisao ovog bloga može komprimirati u prvu rečenicu bloga. I to je jedino bitno.

Nije Hrvatska tu drugačija od drugih država. Različiti smo samo u tome što se ovdje zakoni ignoriraju pa iz Hrvatske DT izvlači neusporedivo više dobiti po građaninu nego li je to slučaj u drugim državama.

A to nije posljedica genijalnosti uprave HT-a nego objesti, lopovluka i korupcije visoke politike. A ne kako što to krivo navodite poslovne odluke što im se više isplati. Poslovne odluke moraju biti u zakonskim gabaritima, a ne izvan njih.

Ali to nije odluka DT-a. Oni uopće ne zalaze u to ima li neki objekt uporabnu dozvolu. Za to odgovara uprava. DT samo zanima dobit, a da li se ta dobit ostvaruje na zakonom dozvoljen način za to odgovara uprava. Pa ja u tekstu i navodim na uprava podnosi neistina izvješća dioničarima od samog početka.

Tko je glasao

kažu da Petrokemija unatoč

kažu da Petrokemija unatoč predobrom poslovanju ide na prodaju jer kakti ima povlaštenu cijenu plina.... t-com koristi besplatno infrastrukturu koju je otuđio građanima rh i njemački vlasnik nije još platio ni kunu za to?????

p.s.
dnevnik je odličan....samo promjeni ime komore koje si član, ne zove se više HKAIG ...ona se podjelila pa je sada tvoja HKIE

Tko je glasao

Ma je ali ovo što pišem

Ma je ali ovo što pišem izvačim iz nekih podnesaka iz postupaka, a tamo su nazivi kakvi su predani dokumenti.

Tko je glasao

@3103 točno, nitko ne

@3103 točno, nitko ne spomimje da t-com i Njemci koriste besplatno infrastrukturu koju su financirali svi hrvatski građani i građanke. Kotiste naše krovove za instalaciju držača za vodove, naše zemljište i placeve za bandera s kablovima, a za sve to zahvaljujuči lupežima na vlasti koji puši evropskim komesarima, ne plaćaju ni jedne jedine lipe naknade.

Možda je došlo vrijeme da svako građanin i građanka traže naknadu za korištenje svojih krovova i zemljišta, ili po kratkom procesu zaštiti svoje vlasništvo od uzurpatora T-Coma, i ukloni nosaće i kablove sa svog vlasništva i nekretnina.

Isto se odnosi i na HEP! ILI?

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Malo širi kontekst.

Nije naglasak na tome besplatno nego na bespravno. Jer rješenje nije samo to platiti. To bi bilo lako.

Stvar je u protupravnoj dobiti. Dakle može se utvrditi zašto je do toga došlo. Kako je nekome i zašto uopće palo na pamet da počini nešto takvo. Što je za taj sustav značilo takvo postupanje u odnosu na njihovu dobit. Kakvi su parametri menađerskih ugovora temeljem kojih se isplaćuje bonus, produljuje ugovor itd...

Zamislite slijedeću situaciju.

Da ste vlasnici parcele negdje na moru. I dođe netko i na toj parceli vam bez pitanja sagradi neki ugostiteljski objekt koji brzo vraća uloženi novac. Recimo diskoteku. Diskoteka radi ludilo, ali rade i inspektori, pa utvrde da je to sve nezakonito, izdaju rješenje o uklanjanju građevine.

Međutim bespravni korisnik vaše parcele, umjesto da ukloni građevinu, umjesto da se s vama nekako nagodi, kupi dio zemljišta pa to legalizira, ide korak dalje, pa dio dobiti reinvestira u nove sadržaje, otvori kockarnicu.

Opet inspekcija utvrdi da ovaj krši zakon, izda rešenje o uklanjanju nove građevine, a ovaj iduće godine dio dobiti opet reinvestira u restoran kojeg gradi opet bespravno na vašem zemljištu.

I onda to idućih sedam godina eksploatira izvlači dobit.

Dakle ne može se sada rješenje tog problema svesti na određivanje pravične cijene najma zemljišta.

Odgovorna osoba investitora je počinila kazneno djelo bespravne gradnje, pa ga ponovila, pa opet, a to sve u cilju stjecanja nezakonite dobiti. To je teška zloupotreba.I dobit ostvarena na takav način je nezakonita.

A čije su građevine i koliko treba platiti nakande, to tek treba odlučiti.

Tko je glasao

po kratkom postupku to sve

po kratkom postupku to sve nacionalizirati, a gospon-drugovima platiti putne troskove do golog otoka...
VIVA FIDEL!

Kitz

Tko je glasao

@Kitz ovo sa nacionalizacijom

@Kitz ovo sa nacionalizacijom je u redu, ali zagađivanje naših otoka i mora mislim da se može izbjeći slanjem gospon-drugova na radne akcije pošumljvanja Lonjskog polja.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Svaka čast čovječe! :))))

Svaka čast čovječe!
:))))

Tko je glasao

Vezano za za T-com konkretno

Vezano za za T-com konkretno znam da je drzava MENI ukrala 500 DM kada je prodala Telekomunikacije.
Kako?

Još uvijek negdje u starim papirima imam Ugovor koji sam postpisala s PTT-om za uvođenje telegonskog prikljucka u kojem precizno piše da je u cijenu priključka od ne znam koliko dinara ali je to bilo 500 DEM uračunata investicija u izgradnju infrastrukture - dovođenja linije do moga stana i osiguranja prikljucka u centrali.

Stanovala sam u gradu pa sam platila manje jer su ipak postojali vodovi i centrala.

Oni koji su stanovali u okolnim selima placali su od 2000 do 5000 DEM.

U ratu je to odjednom umjesto DRUSTVENOG postalo drzavno vlasnistvo sto je omogucilo politicarima da to prodaju kome hoce i na taj nacin otmu moju imovinu kao i imovinu i svih gradjana koji su imali telefonski prikljucak prije rata

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

i tako par puta, za svaku

i tako par puta, za svaku novu liniju ponovo.. bar meni

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Papar

Bilo bi dobro da nabrojiš o kojoj se sve infrastrukturi radi.
Daj nam podatak kako su sređeni imovinsko- pravni odnosi.
Tko je vlasnik zemljišta na kojemu se nalaze samostalni repetitori HT-a.
Kakvi su ugovori sa vlasnicima zemljišta i sa onima tko gospodari tim zemljištem.(npr. Država-Hrvatske šume).
Postupak izdvajanja?itd
kakvi s uogovori i pod kojim uvjetima kad se koristi postojeća infrastruktura kao što su RTV tornjevi (npr. Sljeme, Sv. Jure itd)

Isto tako interesantno je kabliranje.
Plačanje služnosti kako privatnicima tako i ostalim vlasnicima (država, gradovi, županije).

Vidio sam neke nebulozne prijedloge ugovora.
U nekim gradovima je to ii prošlo.

ima puno pitanja.

Tko je glasao

Za informaciju vip je jednom

Za informaciju vip je jednom mome iza trogira prošle godine isplatija oko trieshiljada kuna što koristi zemlju za odašiljač.
B-net je o svom trošku raskopa moju ulicu , uveja nam telefon , internet i televiziju . Dok nije doša moj b- net ima san vipovu kutiju sa internetom i telefonom. T- kom sam odjeba čim se pojavija vip sa tom kutijom . Ti t- kom je meni drpnija tri iljade maraka kad mi je spaja telefon iako su kablovi provučeni kroz kanale u ulici još za vrime tita i nije da te kanale b-netu iako ima mista u njima još za dvaes operatera.
Inače t- kom je tipični primjer kolektivne mizerije hrvatskog naroda , naroda bez ponosa i svog dostojanstva . To ti je isto ka da ti neko ukrade auto i ondak te taksira s tim autom . Ti se taksiraš s tim lopovom a imaš drugog taksistu koi je san kupija auto.
Stvarno ova je zemlja puna svita retardiranog i bez imalo ponosa.

Tko je glasao

Pa napisao sam 90%, napisao

Pa napisao sam 90%, napisao sam i razlog zašto. Koliki bi to bio blog kada bi nabrojao što u to spada. To i je to o čemu pitaš prema vlasnicima u prvom redu gradovima i županijama.

Recimo da ja sad nazovem iz Zagreba nekoga u Makarsku. nemam pojma kog bi tamo nazvao, ali uzmimo to kao primjer.

Poziv se uspostavlja kroz bakrenu paricu koja ide položena u cijev koja se nalazi na zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba. Tako ide do komutacije gdje dalje putuje svjetlovodom koji je položen u cijev uz rub državne ceste D1 pa onda ista prića po Makarskoj, parica u cijevi ispod neke ulice itd... Ovo je sad bilo jako pojednostavljeno ali oslikava princip.

E sada bi bilo potrebno detaljno objasniti kako je to bilo moguće postaviti, kako je bilo moguće to prodati, i kako je bilo moguće da se nakon svega toga to nije pravno uredilo niti vlasnicima platila njihova prava te umjesto toga lova izvlačila iz države.

No zanemarimo to, mi, imaju institucije koje bi se trebale time baviti, treba vidjeti što se može napraviti. Imaš li dozvolu, nemaš, možeš li ju dobiti, ako možeš možeš, ako ne možeš, onda je to državno.

Naravno naplatiti im ovo što su do sada bespravno koristili.

Tko je glasao

OT

a kako se tu uklapa Optima?

Tko je glasao

@COPRNJICA sa oproštenjem

@COPRNJICA sa oproštenjem isto sranje samo drugo pakovanje. Možda su po pitanju cijene impulsa nešto pravedniji, ali u kompletnom paketu, uključujući internet ( recimo sa dial up opcijom) prava katastrofa.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

ma ovaj dio me zanimao

"E sada bi bilo potrebno detaljno objasniti kako je to bilo moguće postaviti, kako je bilo moguće to prodati, i kako je bilo moguće da se nakon svega toga to nije pravno uredilo niti vlasnicima platila njihova prava te umjesto toga lova izvlačila iz države."

Ja sam kod trećih!

Tko je glasao

Pa to je ono na što ovim

Pa to je ono na što ovim blogom ukazujem. Da se rješenje za ovu situaciju ne može tražiti samo kroz građanske postupke, nego je to u prvom redu stvar inspektorata i dorha. A rješenje je u kondicijama menađerskih ugovora.

Tko je glasao

Očito je da DORH ima previše posla

pa stoga ne uspijeva niti jedan od poslova riješiti ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Pa dial up je sama po sebi

Pa dial up je sama po sebi katastrofalna opcija. Gledam kod kuma, on je do sada imao VIP-ov Home box, telefon i internet, dok se njemu otvori jedna, ja sam s T-Com wireless pregledao već 3 stranice. :)

Sad on slijedi moj primjer pa je isto uzeo O3 surf paket.

B-52

Tko je glasao

Nije li do prije nekoliko

Nije li do prije nekoliko godina vladao pravi rat za podzemlje u kojem je svoje isključivo pravo na polaganje kablova branio HT a izvodili su ga iz činjenice da su kupovinom tvrtke kupili i cjelokupnu infrastrukturu. Ostalima je bilo tada a nekima vjerojatno nije ni danas jasno da tomu nije tako, odnosno da podzemlje pripada državi tj. jedinicama lokalne samouprave i da one mogu dati i drugima pravo da u kanale polažu svoje kablove. Neke su JLS tako uredile svoj odnos s HT-om, pa i ostalima, a neke vjerojatno nisu ni danas.

Dok se u tom ratu nekada i fizički sukobljavalo, varilo poklopce šahti pa i rezalo položene kablove, danas toga više nema. HT je izgubio prigrabljeni monopol i ostali operateri su mogli početi s pružanjem jednako kvalitetne usluge, negdje možda i bolje.

Konkretno, iz Optime se hvale da imaju novu i modernu infratsrukturu, ja mislim da se upravo radi o novim kablovima u podzemlju a da od HT-a na centralama samo izdvajaju parice i koriste postojeće linije prema kućama i stanovima korisnika. Nude telefoniju, internet i TV.

Da ne ispadne kako se sad pravim mudar i da kao znam o čemu se radi, trenutno čekam da mi stigne Optimina oprema za O3 surf paket a T-Comu otkazujem dugogodišnju suradnju. U odnosu na ovo što sad koristim, isto će me kod Optime stajati 60-tak kuna mjesečno manje. Nije puno al` čovjeka veseli. Zašto da dajem Mudriniću ono što ne moram.

Koliko sam čitao po forumima, Optima je prevladala početne probleme i sada pružaju kvalitetnu uslugu. Mislim da je to posljedica činjenice da HT malo po malo ipak gubi monopol. Optima kao i drugi operateri sad mogu kvalitetom i cijenama privlačiti nove korisnike. Ranije, u uvjetima HT-ovog monopola to nisu mogli.

B-52

Tko je glasao

To stanje je bilo kaos, i to

To stanje je bilo kaos, i to je nedopustivo u pravnoj državi. Ali tu već znamo odgovor. Što se tiće Optime i ostalih tu je situacija malo drugačija jer oni su polagali svoju instalaciju u postojeći sustav, pa ta radnja nema obilježje građevine.

Međutim stanje koje je postignuto je katastrofalno, to je i dalje kaos i to je napravljeno planski. O tome sam već pisao i glavni krivac je Gašper Gaćina bivši član uprave HT-a kog su postavili za predsjednika vijeća nezavisnog regulatora. To je presedan u svijetu i na to je upozoravala EK. Kasnije su to malo promijenili, pa više nije predsjednik nego zamjenik. hahha.

Počinio je ogromnu štetu. Sve što se moglo učiniti naopako tako je i učinjeno. O tome sam već napiso nekoliko blogova.

Tko je glasao

svi naši kaosi su planski

"Konkretno, iz Optime se hvale da imaju novu i modernu infratsrukturu, ja mislim da se upravo radi o novim kablovima u podzemlju a da od HT-a na centralama samo izdvajaju parice i koriste postojeće linije prema kućama i stanovima korisnika. Nude telefoniju, internet i TV."

U svakom slučaju znam da se za većinu (ovisno o centrali), kako novih brojeva, tako prelazaka sa brojem, predaje zahtjev Tcomu. Koji ovi imaju pravo odbiti bez objašnjenja. Prema tome ispada da OT uglavnom nije neovisna od Tcoma.

Pitanje je bilo usputno, ne razumijem se previše al me zanimalo jeli Tcom jedini koji prodaje istu stvar više puta ili ih ima još (i za čiji račun to rade!)

Tko je glasao

U svakom slučaju znam da se

U svakom slučaju znam da se za većinu (ovisno o centrali), kako novih brojeva, tako prelazaka sa brojem, predaje zahtjev Tcomu. Koji ovi imaju pravo odbiti bez objašnjenja. Prema tome ispada da OT uglavnom nije neovisna od Tcoma.

Tako je bilo negdje do listopada prošle godine, mjesec gore ili dolje, ali sad više nije.

Prema trenutno važećoj regulativi, uz uvjet da su podmireni svi računi, T-Com može otezati najviše 30 dana što uglavnom i čini. Ali ne može više od toga. Također, od tada drugi operateri ne moraju T-Comu na ime korištenja kanalske mreže plaćati dio telefonske pretplate, što su do tada morali zbog čega nisu ni mogli biti konkurentni s cijenama.

Od tada drugi operateri više ne ovise o T-Comu i nude povoljnije cijene.

Monopol na kanalsku mrežu im je oduzeo sud a uskratu suglasnosti vjerojatno AZTN.

B-52

Tko je glasao

Nadziri se sam, nadziri se sam!

Međutim stanje koje je postignuto je katastrofalno, to je i dalje kaos i to je napravljeno planski. O tome sam već pisao i glavni krivac je Gašper Gaćina bivši član uprave HT-a kog su postavili za predsjednika vijeća nezavisnog regulatora. To je presedan u svijetu i na to je upozoravala EK. Kasnije su to malo promijenili, pa više nije predsjednik nego zamjenik. hahha.

"Do it yourself" sistem nadzora nije usamljeni slučaj:

Iste godine, na mjesto šefice Vijeća stručnjaka za autorska i srodna prava, 2005., imenovana je Romana Matanovac Vučković, bliska suradnica Ive Josipovića do tada zaposlena upravo u ZAMP-u i u poduzeću Emporion d.o.o. To je Vijeće između ostalog, bilo nadležno za nadzor rada ZAMP-a.

B-52

Tko je glasao

Papar evo primjer

Na temelju članka 35. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine» broj 91/96., 68/98., 137/99., 22/00., 73/00., 114/01., 79/06., 141/06., 146/08., 38/09. i 153/09.), članka 55. Statuta Grada Koprivnice („Glasnik Grada Koprivnice“ broj 4/09.) i točke IX. Zaključka o visini naknade za korištenje telekomunikacijske kanalizacije (TK/DTK) u vlasništvu Grada Koprivnice i osnivanje služnosti u svrhu polaganja telekomunikacijske infrastrukture na javnim površinama kojima upravlja Grad Koprivnica i nekretninama u vlasništvu Grada Koprivnice („Glasnik Grada Koprivnice” broj 3/09.), gradonačelnik Grada Koprivnice 31.05.2010. godine, donio je

ZAKLJUČAK
o osnivanju prava služnosti u korist trgovačkog društva
HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.

I.

Osniva se pravo služnosti u korist trgovačkog društva HT-Hrvatske telekomunikacije d.d., Savska cesta 32 iz Zagreba (u daljnjem tekstu: korisnik služnosti), za elektroničku komunikacijsku infrastrukturu i povezanu opremu (EKI) u vlasništvu HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. (u daljnjem tekstu: povlasno dobro) sagrađenu na nekretninama kojima upravlja Grad Koprivnica i javnim površinama kojima upravlja Grad Koprivnica, javno dobro -nerazvrstana cesta, k.č.br. 3075, put u Basaričekovoj, k.o. Koprivnica, koja je upisana u zk.ul. broj 13844 k.o. Koprivnica (u daljnjem tekstu: poslužno dobro). Pravo služnosti osniva se na neodređeno vrijeme.

II.

Sadržaj prava služnosti iz točke I. ovog Zaključka, čine ovlasti prava svakodobnog pristupa, prolaza, korištenja, održavanja i obavljanja ostalih poslova na elektroničkoj komunikacijskoj infrastrukturi i povezanoj opremi (EKI) sagrađenoj na poslužnom dobru, a u svrhu osiguravanja neometanog funkcioniranja elektroničkog komunikacijskog prometa kao i proširivanja TK usluga u skladu sa potrebama korisnika, a sve na način i pod uvjetima propisanim zakonom i odlukama nadležnih tijela Grada Koprivnice.

III.

Sukladno Zaključku o visini naknade za korištenje telekomunikacijske kanalizacije (TK/DTK) u vlasništvu Grada Koprivnice i osnivanje služnosti u svrhu polaganja telekomunikacijske infrastrukture na javnim površinama kojima upravlja Grad Koprivnica i nekretninama u vlasništvu Grada Koprivnice (“Glasnik Grada Koprivnice” broj 3/09.), (u daljnjem tekstu: Zaključak o visini naknade), utvrđuje se visina godišnje naknade za pravo služnosti iz točke I. ovog Zaključka, koju je dužan uplatiti korisnik služnosti.

IV.

Pravo služnosti iz točke I. ovog Zaključka, osniva se uz godišnju naknadu od 6.214,65 kn (slovima: šesttisućadvjestočetrnaestkunaišezdesetpetlipa).
Visina naknade iz prethodnog stavka, obračunata je na temelju podataka iz katastra vodova (dužina trase 1.375,55 m, 17 kabelskih zdenaca), raspoložive tehničke dokumentacije – Glavni projekt TK mreža Koprivnica – centar, TD 1/2002. od mjeseca siječnja 2002. godine, izrađen od korisnika služnosti, te visine naknade utvrđene Zaključkom o visini naknade.
Godišnju naknadu iz stavka 1. ove točke, korisnik služnosti, obvezuje se platiti Gradu Koprivnici u roku 15 dana po upisu služnosti u zemljišne knjige, a naknadu za naredne godine po izdavanju računa od strane Grada Koprivnice do 15. siječnja za tekuću godinu.

V.

Temeljem točke V. Zaključka o visini naknade, korisnik služnosti se obvezuje Gradu Koprivnici u roku 15 dana po upisu služnosti u zemljišne knjige, platiti jednokratnu naknadu za proteklo razdoblje do 3 godine u ukupnom iznosu od 18.643,95 kuna (slovima: osamnaesttisućašestočetrdesttrikuneidevedesetpetlipa).
.

VI.

Za osnivanje prava služnosti iz točke I. ovog Zaključka, Grad Koprivnica sklopit će ugovor s korisnikom služnosti.

KLASA: 363-02/10-01/25
URBROJ:2137/01-06/1-09-1
U Koprivnici, 31.05.2010.

GRADONAČELNIK:
Zvonimir Mršić, prof.

O b r a z l o ž e n j e

Po službenoj dužnosti temeljem točke IX. Zaključka o visini naknade za korištenje telekomunikacijske kanalizacije (TK/DTK) u vlasništvu Grada Koprivnice i osnivanje služnosti u svrhu polaganja telekomunikacijske infrastrukture na javnim površinama kojima upravlja Grad Koprivnica i nekretninama u vlasništvu Grada Koprivnice (“Glasnik Grada Koprivnice” broj: 3/09) Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša predlaže donošenje Zaključka o osnivanju prava služnosti s korisnikom služnosti HT- Hrvatske telekomunikacija d.d., Savska cesta 32 iz Zagreba za elektroničku komunikacijsku infrastrusturu i povezanu opremu (EKI) sagrađenu na nekretninama kojima upravlja Grada Koprivnice i javnim površinama kojima upravlja Grad Koprivnica, javno dobro-nerazvrstana cesta, k.č.br. 3075, put u Basaričekovoj, k.o. Koprivnica, koja je upisana u zk.ul. broj 13844 k.o. Koprivnica.

Slijedom navedenog predlaže se donošenje zaključka u prilogu.

Nositelj izrade i predlagatelj akta:
Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

PROČELNICA:
Maja Ištvan Krapinec, dipl. ing. arh.

Tko je glasao

To je primjer jedne ulice.

To je primjer jedne ulice. Isto tako imamo javno objavljen podatak da je ministarstvo utvrdilo da oko 500 objekata ima rješenje o uklanjanju građevine jer nema građevinsku dozvolu. A nemože ju niti imati. A to je samo ono što je netko prijavio....

Tko je glasao

u kojem svojstvu je Mudrinić

u kojem svojstvu je Mudrinić na Kninskoj tvrđavi između Gotovine i Tuđmana, jučer sam gledao sliku?

Tko je glasao

da nije bio tada tamo ne bi

da nije bio tada tamo ne bi ni danas bio ovdje. Malo se ljudi sjeća, ali krajem 97 Mudrinić je bio maknut sa svih funkcija, nakon što je bio smjenjen sa položaja direktora HRT-a. Bio je jedan od najomraženijih HDZ-ovaca, mediji su se sprdali s njim i njegovim patentima.

Mudrinić tada šalje ženu Božicu, o tome su mediji pisali, Tuđmanu da plaće i moli za muža. Plakala je na temu, pa zar mora otići i zadnji Šuškov prijatelj. To je Globus napisao.

Tuđman je bio slab na tada pokojnog Šuška, a to je iskoristio Škegro koji je imao svoj plan privatizacije HT-a, nakon što je već omastio brke sa prodajom Tesle. To su jedine dvije privatizacije koje je odradio Škegro direktno.

Škegro svoj projekt nije mogao ostvariti sa postojećom upravom u HT-u pa se sjetio tamo gurnuti Mudrinića, da se nađe neko rješenje za njega, mislilo se tada da je to privremeno do privatizacije, ali po Škegrinom tumačenju Mudrinić ih je poslije prevario i okrenuo se služiti DT-u.

Božici je bilo jako ružno kad je Ivica napustio nju i četiri kćeri zbog kako forumi pišu mlađeg dečka nakon svih govana koje je za njega pojela.

Tko je glasao

Koliko znam Tuđman je uzeo

Koliko znam Tuđman je uzeo Ivicu Mudrinića pod svoje i u HDZ, jer je u Hrvatsku navodno donio neke patente. http://danas.net.hr/hrvatska/abenacic/je-li-jedini-ivicin-patent-onaj-na...

Stara pošalica na račun prvog čovjeka HT-a, koji je dolaskom u Hrvatsku postao jedan od najvećih direktora koje je ta država vidjela u svojih 20 godina kaže da je jedini patent koji je Ivica Mudrinić donio iz Kanade sa sobom bio je onaj na hlačama'

http://pollitika.com/ivica-mudrinic-lik-ne-djelo
http://pollitika.com/mudrinic-kao-covjek-za-sva-vremena
http://danas.net.hr/hrvatska/ivica-mudrinic-gradjanska-akcija-t-com-ht-p...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

U svojstvu visokog časnika za

U svojstvu visokog časnika za vezu ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

u svojstvu zgrtalice osobnih

u svojstvu zgrtalice osobnih dobara

Tko je glasao

u svojstvu izvida - jel' se

u svojstvu izvida - jel' se može na tvrđu stavit antena...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne postoji banda Ivice Mudrinića!

Nekakva banda svakako postoji, ali to nije banda Ivice Mudrinića! Naslov je pogrešan i navodi na pogrešane zaključke da u RH postoje nekakve bande organizirane od pojedinaca ( u konkretnom slučaju pojedinca koji je došao iz hrvatske dijaspore).
Matrica za hrvatsku pretvorbu donešena je od struktura koje su vladale u YU, koje su kao i sve slične strukture u istočnoj Europi pokušale sa manje ili više uspjeha sačuvati vlast i poslije pada komunizma.
Od stupnja kvalitete provedene lustracije, te strukture su i sačuvale vlast (novac) tako da danas i u RH imamo privid nekakvih bandi, iako su one samo komponente jednog preciznog paradržavnog aparata stvorenog u svrhu očuvanja vlasti u bivšim totalitarnim zemljama u koje spada i RH.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci