Tagovi

Kako ja predviđam rast cijena cigareta!

Cijene duhanskih proizvoda iza Nove godine ostaju iste jer je Milinović odustao od onih 5 kuna koje će plaćati potrošači! Umjesto tih 5 kuna preusmjerit će se 32% trošarine na cigarete u te svrhe. Time bi zdravstvo godišnje trebalo prikupiti 1,2 milijarde kuna koliko je i bilo prvobitno predviđeno.

Izgleda odlično, međutim, ja se bojim sljedećeg. Uskoro nakon Nove godine Sanader bi se mogao požaliti Milinoviću da sada trpi državni proračun. A, s obzirom da se Milinović zasigurno neće odreći svog dijela kolača, jedino rješenje biti će da se podigne porez TDR-u. TDR pak, uvjeren sam, neće to tek šutke pretrpjeti nego će uskoro zatim podići cijene cigareta za recimo 2 kn s obrazloženjem da "oni nisu Caritas."
Par mjeseci kasnije podići će cijene za još 2 kn. Ovaj puta s obrazloženjem da "sada nekako preživljavaju ali još uvijek su više gladni nego siti!"
Nadalje, u studenom iduće godine podići će cijene cigareta za još 1 kunu jer ipak "dolazi Božić i radnicima svakako treba podijeliti božićnice!"
S time dolazimo do povećanja cijena cigareta od onih istih 5 kuna, ali s jednom značajnom razlikom. Naime gospodo, ovaj puta se narod neće imati na koga žaliti, jer ne diže cijene vlada nego TDR! A za to se ne može kriviti Sanadera i HDZ, zar ne?
Dakle, kako god okreneš, naj..... smo!

Komentari

problem je naravno u tome da

problem je naravno u tome da tdr nije jedini dobavljač u hrvatskoj i da oni dignu cijene tada bi njihova konkurencija profitirala, pa ti stoga logika i nije baš nešto

Tko je glasao

Moja šparkasa!

Moja šparkasa!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Zaprvo se sve svodi na

Zaprvo se sve svodi na kreativnost uzimanja novca.

Tko je glasao

Prijatelju sori ali ti

Prijatelju sori ali ti ništa ne razumiš kao prvo vlada ne diže ništa jer je gospodin direktor jači od bilo koje vlade a kad gospodin direktor nešto diže to je samo da bi mu projizvodnja radila što više jer što je više zabranjeno viša je i cjena, alkohol u doba prohibicije je zaradio najviše novca ,sve je to več izmišljeno samo šta lobi pre jak u našoj zemlji i oni če ti izmisliti sve samo da nebi razumio o čemu se radi .

Tko je glasao

Ok, slažem se da je

Ok, slažem se da je gospodin direktor moćni igrač. Upravo zato bi mu dr. Ivo mogao sporazumno dignuti taksu. Zašto? Pa, da je direktor zatim može dići nama. Bolje rečeno, direktor ne može dizati taksu, ali može osnovnu cijenu proizvoda koliko god želi, jer drži monopol. Na taj način gospodin direktor ne gubi apsolutno ništa, dr. Ivo dobiva što želi, a mi se ionako možemo jebat jer nas nitko ništa nije ni pitao!

Tko je glasao

Ljudskost, poštenje,

Ljudskost, poštenje, tolerancija, korektnost nisu riječi koje Balkanac razumije ako je na vlasti. Ako je na vlasti Balkanac uči samo kako Musa jarca dere i baš ga briga za gladne penziće, za vjerovali ili ne i gladne studente, za jadne radnike. Čuva samo svoje debelo prkno i grabi bezobzirno. A kad vidim ministra zdravstva, zlo mi je od njegove face. On je tipični Balkanac. Use i u svoje kljuse. Od njega najmanje od svih vladajućih očekujem razumijevanje, a treba ga imati čak i za pijance i one koji puše. To nisu kriminalci, to su bolesnici, jadnici kojima je čaša ili cigareta posljednji luksuz. Luksuz koji ih uništava, svakako, ali oni i ne cijene vlastiti život. Ovakvi kao ministar i žele ih dokrajčiti. Pritom ih ne boli briga što će svaki ovisnik ostati i gladan ali ovisnost će uzeti svoje i od njihove djece. I za to boli dupe ministra. Dali mu da bude aga i tako se ponaša.
Htio je zajebati i doktore i pacijente, vjerojatno će i uspjeti. Njega treba obući u onu odoru, a ne Sanadera. Kod Sanadera barem ja imam samo jedan problem. Neznam koji je pravi Sanader: onaj sa splitske rive koji je pred sobom imao čovjeka u kolicima i pokušavao rušiti tadašnju vlast i ovaj pun demokracije, milih riječi i tolerancije. Jedan Balkanac, drugi Europljanin. Koji je pravi?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci