Tagovi

Kajindrugi

Kao da nije dosta što bijesdrugi gnjavi posjetitelje pollitike sa svojim pričama o mobitelima, nego je sad i kajindrugi počeo laprdati o mobitelima u saboru. Mobiteli su izgleda sjajno opravdanje za novi harač. Eto, kad se ima za mobitele onda se ima i za part'cpacje. I sve dok u Hrvata bude mobitela koristiti će ih se kao opravdanje za nove harače, a kad ih nestane onda će naći nešto drugo.

Kakve veze imaju mobiteli s problemima našeg zdravstva? Što su mu oni skrivili?
Kad već toliko predbaciju korisnicima mobitela, kad već građani Hrvatske toliko puno troše na mobitele hajdemo se pitati zašto toliko troše? Zašto su cijene usluga u telekomunikacijama tako visoke? Zašto smo nešto za što se govori da je budućnost, da nosi tehnološki napredak prodali strancima koji su otpustili tisuće ljudi, iznose iz zemlje ogromne profite a mi imamo skupe telefone i internet? Zašto internet nije dostupniji i jeftiniji? Zašto tako puno trošimo na mobitele?

Ako su mobiteli već toliko zlo onda oporezujmo mobitele i razgovore, a ne se njih koristi kao opravdanje za druge harače. Nek se stavi kunu poreza za minutu razgovora i pola kune za sms poruku pa će se početi manje trošiti.
Što je sa zračenjem, treba li ih zabraniti mlađima od 18 ili zabraniti uopće kad već nanose toliku štetu našem zdravstvu?

Volio bih vidjeti tko i koliko troši na mobitele, možda bi i tu otkrili da postoji paralelna Hrvatska u kojoj se ne troši puno na mobitele ili se ne troši uopće. Znam ljude koji stvarno ne troše puno, koji nemaju za mobitele niti ih oni zanimaju. Velik dio njih imaju male prihode, pa će biti oslobođenih tih nekakvih part'cpacja, ali što vladajući poručuju tim svojim porukama da građani previše troše na mobitele, odjeću, aute....
Što oni žele. Zar žele da svi budu toliko siromašni da sebi ništa ne mogu priuštiti? Je li to njihov cilj? Bi li onda bili zadovoljni? Svakoga tko se nalazi iznad granice siromaštva treba gurnuti u siromaštvo i onda će političari biti sretni. Je li to njhova vizija Hrvatske?

Stvarno me iritira ta navika vladajućih da svaki put kad se nađu u problemima počmu optuživati narod.
Svaki put kad im fali šoldov, otvore naše takujine i gledaju je li u njima još ča šoldov za pokupiti.
Naravno, s druge strane, kad se traži da se pokaže kako se troše naši novci, onda se stalno mulja i skrivaju podaci. Neka lijepo objave sve podatke, neka pokažu gdje i na što se je potrošila svaka kuna. Možda bi onda narod mogao pokazati gdje da štede, koji su poslovi preplaćeni, i koje nam stvari nisu potrebne. Kad već sami ne znaju kako se to radi.

Još jedna stvar mi je vrlo čudna. Odkud ljudima ideja da će utrpavanjem više novca u zdravstvo, riješiti probleme zdravstva?
Vratite se malo unatrag. Svake godine se povećava izdvajanje za zdravstvo, svake godine se sve više režu prava građana u zdravstvu, svake godine se sve više prisiljava ljude da idu na privatne preglede, i sad nam opet pričaju da ako se dodatno srežu prava i ako se utrpama još novca u zdravstvo, da će se problem riješiti. Ma kome to oni muljaju.
Prije će biti da je problem negdje drugdje, a ne u novcu i pravima pacijenata.

A i iza priče o tome da kad se ima za mobitele onda se ima i za part'cpacje, čini mi se da stoji jedna druuga logika koja kaže: ako Bandić može uzeti građanima Zagreba milijune za jedan kiosk, ako su vlada i sabor mogli uzimati milijune za besplatni parking, onda im mogu uzeti i milijune za zrdavstvo. Kad se ima za kioske i parking, onda se ima i za zdravstvo.

Komentari

U mentalitetu HDZ-SKJ-a je

U mentalitetu HDZ-SKJ-a je da guraju nos u tuđe poslove i gledaju tko i koliko troši SVOJE love, a istovremeno se bune kad ih porezni obveznici pitaju kako troše NAŠU lovu. Radi se o mesijanskom sindromu političara koji su si umislili da su Bogom dani. Nekako je Damir Janacpi Kajin stilska figura navedenog, taj je pak umislio da je ne samo Bogom dan, nego da je izborom za zastupnika poprimio ovlasti faraona/cezara/sultana/age/Kreatora koje su mu dodijeljene Odozgo. Uskoro bi se mogao pobuniti da mu iz Ministarstva prosvjete nisu osigurali pravo prvenstva pri spolnim odnosima sa svježim nevjestama.

Tko je glasao

Kajindrugi (ne znam zaista

Kajindrugi (ne znam zaista tko je to) je očito provincijalni seljačić za kojeg su luksuz i automobili i telefoni i mobiteli, a moguće i vodovod i kanalizacija. Vjerojatno je odrastao u nekoj zabiti u kojoj toga nije bilo, pa se navikao živjeti bez toga i slijedom toga sve navedeno mu je luksuz.

Meni je idiotski slušati da su automobili luksuz kad prvi automobil u mojoj obitelji imao moj pradjed prije nekih 75 godina, a telefon imam od kada znam za sebe. Danas ne mogu zamisliti život bez računala, automobila i mobitela. Svo troje mi treba za posao i povećava moju produktivnost. Sve navedeno je nasušna potreba današnjeg radnika, nikakav luksuz.

S druge strane, ja recimo imanje helikoptera i jahti od 30 metara smatram luksuzom, a vjerujem da postoje ljudi kojima je imanje navedenog sasvim normalno i prirodno.

Tko je glasao

ja sam bio popušio posao

ja sam bio popušio posao jer nisam imao auto, a i mobitel je često puta uvjet da imaš posao. ako ga nemaš onda ti uvale službeni.

ako imaš auto koji te mjesečno košta npr 1000 kn, a dobiješ bolji posao koji ti poveća prihode od plaće za 2000 kn, onda auto nije luksuz nego potreba i uvjet.isto kao i računala i poznavanje rada na njemu.

Tko je glasao

22% troška telefona završi

22% troška telefona završi u državnom proračunu, a od preostalog dio završi u porezu na dobit i porezu na dohodak

moglo bi se izračunati točno koliko, ali vjerojatno 30-35% cijene ode u proračun, a odatle sasvim sigurno i u zdravstvo

Tko je glasao

Ma istina je da svaka

Ma istina je da svaka potrošnja ima i drugi efekt.
Ali nije mi jasno da fizička osoba može mjesečno potrošiti 300 ili 400 kn na mobitel, doma na fixnu još toliko... Uopće nemaju osjećaj koliko bi na plaću od 5000 ili 6000 kn trebali trošiti za pojedine usluge...

Mislim danas s familiy paketima po nula kn razgovora, pa friends itd itd - 300 ili 400 kn napričati je stvarno previše

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Opa, b2 je u trenucima krize

Opa, b2 je u trenucima krize povisio plaće sa 4000 kn na 5000 ili 6000 kn . Hura, bit će više za žuju u lokalnom kafiću.

Tko je glasao

ma znam da je tako, oni

ma znam da je tako, oni mobitele kao i pušenje koriste kao opravdanje za nove poreze i svoj nerad i nered koji su stvorili.

s jedne strane optužuju ljude što koriste mobitele i puše cigarete, a s druge strane mole boga da na mobitele i cigarete troše što više jer je to ono što im najbolje puni proračun, slično je i s nekim drugim stvarima poput klađenja alkohola, kave, automobila....

Tko je glasao

Mobiteli su logičan slijed

Mobiteli su logičan slijed u traženju opravdanja za otužno stanje države.

Nekad je to bio imperijalizam, pa unutrašnji neprijatelj, onda ekstremna emigracija koju su naslijedili ostaci starog načina razmišljanja, pa je bio uvijek dobrodošli rat i srpska opasnost, kad je toga nestalo je moderan bio komunistički mentalitet i EU, zatim naglo skačemo na globalnu financijsku krizu a kad se vidjelo da ni to nije dovoljno, odlično su sjeli mobiteli i trošenje oko toga.

Pa koja bi to vlada mogla zadovoljiti rastrošan narod koji bi uz to uvijek htio više i bolje? Da je narod samo malo skromniji i ne traži da jede baš svaki dan, lako bi vlada sve to riješila.

B-52

Tko je glasao

Mene bi samo zanimalo zašto

Mene bi samo zanimalo zašto HZZO kasni i po godinu dana sa isplatom za lijekove pa je stalno dužan veledrogerijama. Gdje nestanu ti novci ili oni uopće nisu ni predviđeni za taj trošak? Nije li to jedan od osnovnih troškova u zdravstvu? I još nešto na što nitko nije rekao ni z. Kako to da se ukinula proizvodnja antibiotika u Plivi, pa se sad uvoze ti isti i po pet puta višoj cijeni. Jel tu država i narod nemaju što za reći? Je li to uopće dozvoljeno, tako unutar jedne države postupati? Ili nam je već sve postalo normalno što se s nama dešava?

Tko je glasao

HZZO kasni jer ga nitko

HZZO kasni jer ga nitko nikad nije pitao za to kako upravlja novcem obveznika zdravstvenog osiguranja. Nitko još nije zatražio a kamoli dobio podatak o tome koliko košta održavanje ogromnog birokratskog aparata kojeg značajan dio služeći se maltene papirom i olovkom služi samo kao transmisija između zahtjeva osiguranika i onih koji imaju stvarnu moć odlučivanja.

Nadalje, dug veledrogerijama je fantastična prilika za obje strane, HZZO ima izgovor za to što je stalno u gubicima i pod to može ugurati i one koji s time nemaju ništa a veledrogerije mogu ostvarivati profit koji normalnim poslovanjem nikad ne bi. Točnije, na konto duga se lakše postižu veće cijene lijekova a reprogram duga koji uvijek ide kroz dogovore donosi lijepe kamate koje nikad ne bi oročenjem u bilo kojoj banci. Faktički, veledrogerije kreditiraju HZZO i naplaćuju visoke kamate za to.

Zato se isplati i jednima i drugima pa svako uvođenje reda u sustav i trošenje novca iz džepova osiguranika i zajedničke kase (proračun) bi išlo protiv vrlo unosne prakse. O reformi zato svi puno pričaju ali je vrlo malo onih iz sustava zainteresiranih da se stvarna reforma provede.

B-52

Tko je glasao

to je ono o čemu sam

to je ono o čemu sam pričao kad sam rekao da stvar nije u novcu, niti u pravima pacijenata. puno se tu stvari mora urediti da bi počeli razmišljati o novcu. ovako što se više novca utrpa u sustav, to ga više razne pijavice lupeške isisaju iz sustava, pa u njega treba utrpati još više novca pa ovi isisaju još više pa još više pa još više......

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci