Tagovi

Kada će IDS izbaciti Jakovčića iz stranke?

Blog se preselio na novu adresu:

aleksandar-hatzivelkos.from.hr

Ovaj upis možete pak naći na ovom linku

Vremenom ću sve dnevnike preseliti na novu adresu, no blog na pollitika.com ne namjeravam brisati, u prvom redu radi komentara koji ipak predstavljaju tuđe uloženo vrijeme i mišljenje - čime, smatram, nemam pravo raspolagati.

Nadam se da se i dalje čitamo.


U ove „burne“ dvostruko predizborne dane, dok iščekujemo prvo izbore za EU parlament, a potom i lokalne izbore, zapela mi je jedna stvar za oko. Zapravo sitnica, ali me čudi da se nitijedan medij nije uhvatio istražiti ju (ili barem ja ne znam za takav slučaj). Naime, nakon što je SDP odlučio na lokalne izbore u Istri izaći kontra IDS-a, pa potom nakon što je ostavku podnio i IDS-ov ministar turizma (zbog osnovane sumnje o prstima u pekmezu), i nakon što je Milanović u vladu pozvao predsjednika IDS-a, Jakovčića, isti mu je odgovorio kako smatra da više može pridonijeti kao zastupnik u EU parlamentu, nego li kao član Vlade. Pa je i predstavio listu pomoću koje se misli izboriti za to mjesto, s kojega, jelte, može više učiniti. Eh, ono što me zaintrigiralo jest činjenica da Jakovčić na te izbore izlazi sa „nezavisnom“ listom. Dakle, predsjednik IDS-a izlazi na izbore sa nezavisnom listom. Nisam se mogao ne sjetiti Bandića, koji je kao visoko rangirani dužnosnik SDP-a izašao na predsjedničke izbore kao nezavisni. I po sili Statuta dobio nogu iz stranke. Pa sam si postavio razumno pitanje – a vidim da u javnosti još do sada nije postavljeno – zar IDS-ov statut to dopušta?

Continue reading →

Komentari

Jednostavno je

Jednostavno je objašnjenje zbog čega Jakovčić ide s nezavisnom listom. Naime, sa listom IDS-a kao stranke nikad ne bi prošao, s obzirom na antagonizam od vremena do vremena na kojem jaše Jakovčić naspram vlasti u Zagrebu. Ovako, On, Jakovčić pokušava građanima Hrvatske nametnuti neku lažnu širinu koju On ima, da bi prošao za EU. Toplo se nadam da mu birači koji izađu na izbore neće dati glas, jer ga nije zavrijedio, jasno, i bez da spominjem druge razloge, koji spadaju u djelokrug djelovanja/nedjelovanja pravne države.

Tko je glasao

i. jakovcic iliti nino

i. jakovcic iliti nino nekretnino je toliko opljackao istru i istarsko gospodarstvo da tu dugo nece biti oporavka...
arenaturist prodan za cca 2 milijuna eura, a nedugo zatim preprodan za otprilike 60 puta visu cijenu. oko 120 mil. eura! o najatraktivnijim zemljistima u istri koja su nakon kupnje od strane hypo igraca od jeftinih poljoprivrednih zemljista i pasnjaka na brzinu postala gradjevna zemljista bi se dalo knjige napisati...
za gradonacelnika pule instalirao narkomana miletica, balavca bez imalo radnog i zivotnog iskustva, a ciji je otac kao oficir jna iz aviona bacao na pulu letke sa protivhrvackim sadrzajem...
izborna baza su mu manjine kao romska, talijanska, bosanska, srpska, siptarska... i izbore dobiva iskljucivo njihovim glasovima jer autohtoni istarski hrvati ne izlaze rado na izbore, a manjinci izadju svi 100%...
gastronomiju, kao jednu od najprofitalnijih grana turizma je ids smisljeno gurnuo siptarima u ruke kako ne bi to uzeli hrvati iz npr. zagreba, slavonije, ercegovine... ako nadjete u rovinju ili medulinu ijedan ugostiteljski objekat na boljoj lokaciji, a da nije siptar vlasnik... kod siptara u lokalima nema nikada inspekcija, a kod drugih, pogadjajte!
u zadnjim desetljecima prije 91. su srbi (rankovicevci) naseljavani planski u istru i dobivali poslove u sup-u, vojski, bankama, vodece polozaje u gotovo svim javnim poduzecima (gdje sjede i danas), besplatno atraktivna gradilista u medulinu, puli, premanturi, rovinju, porecu; na listi za stanove nisu morali niti dana cekati itd. itd. oni su "dresirali", inace tolerantne istrane kako su svi dobrodosli u istru osim sunarodnjaka hrvata...
tamo se je antihrvatska politika vodila za vrijeme yuge kao sto se vodi i danas! prije par godina je osobno vojo stanimirovic bio nazocan u osnivanju podruznice sdss-a za istru, jebote, srbin iz tovarnika osniva podruznicu srpske stranke u istri gdje srbi nisu nacionalna manjina nego dosljaci iliti dotepenci, kao i bosanci i chiptari! ali, u hrvackoj je sve moguce! sta je nacionalna manjina svi dobro znamo, i u austriji nije hrvat iz npr. zagreba, koji je dosao zivjeti u eisenstadt (zelezno) nacionalna manjina nego samo onaj gradiscanski, autohtoni! ubuduce cu govoriti kada neko ima puno novaca "ima puno love ko hrvacka nac. manjina", a ne vise "ima para ko djajic!"

http://www.ipress.hr/istra/zupan-jakovcic-ima-i-6000-neprijavljenih-kvad...

Kitz

Tko je glasao

kada dobijem minus od

Kitz

Tko je glasao

istarski

demokratski sabor je samo još jedna u nizu partijskih septičkih jama na hrvackoj političkoj sceni. njihov statut je nebitan, hrpa deklarativnih pizdarija koju svaki glavešina, savjet, povjerenstvo itd. može interpretirati kako mu paše.
djelovanje partijskih septičkih jama je štetno po hrvacko drušvo i treba ih zakonom zabraniti. iz septičke jame može isplivati samo feces, nikako tratinčica.
uvaženi gospodin župan i budući europarlamentarac jakovčić nije ništa drugo doli tusta lopina, istarski pandan sanaderu.
da ovaj šekret koji nazivamo državom iole funkcionira, naročito što se tiče pravosuđa, taj bi odavno bio omiljen plijen zatvorskih silovatelja, ali ni to mu ne bi bila dovoljna kazna za ono što je učinio ovom napaćenom narodu.

u biti zajebo sam se, u hrvackoj silovatelji ne idu u zatvor, njihova zlodjela se karakteriziraju kao kurtoazni pozdravi. tusti bi bio plijen goropadnih zatvorenika koji nemaju za prometne kazne ili su pušili stravičnu drogu joint, pomiješanu s marihuanom.

ipak njega treba u EP poslati, tamo su najveće kriminalčine.

jakovčiću slušaj sad poruku od svetog ilije, nećeš u zatvor, nisi ni prije.

Tko je glasao

Meni se nameće zaključak –

Meni se nameće zaključak – IDS jednostavno nema Statutom propisano tijelo za provođenje kandidacijskog postupka za EU parlamentarne izbore.
Ha, zato su i išli s nezavisnom listom jer po vlastitom statutu IDS ni ne može kandidirati svoju listu za europarlament, tako da sve štima i sve je ok.

Mislim, tako bih ti ja odgovorio da sam IDS-ovac.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

hehe, siguran sam da to isto


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

eh, greska, otislo pod krivi


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

To da statuti stranaka

To da statuti stranaka postoje u najvećoj mjeri samo zato što su kao dokument obvezni pri registraciji a da se stranački život umjesto na slobodnom odlučivanju stranačkih tijela temelji uglavnom na volji i želji predsjednika stranaka nije novost na hrvatskoj političkoj sceni. Čak i kad imaju ovlasti, stranačka se tijela bespogovorno priklanjaju onome što žele kažu predsjednici stranke. Bezbroj je primjera, bez obzira na veličinu stranaka.

Da čak ni statut nije prepreka govori nam primjer brisanja iz članstva preko 3000 članova zagrebačkog SDP-a za koje se samo sumnjalo da podržavaju Milana Bandića kao i raspuštanje cijelih organizacija po Istri koje se unatoč tome što imaju pravo na samostalno odlučivanje nisu bespogovorno poklonile volji Zorana Milanovića i podržale kandidaturu IDS-ovog otpadnika, poznatijeg kao "nisam štupido". Jedan od poznatijih slučajeva je i preodgoj zagrebačkog gradskog odbora da Ostojićem zamijene kandidata kojeg su oni htjeli i izabrali.

Sasvim je jasno da IDS neće izbaciti Jakovčića jer se nije ni kandidirao protivno volji stranke, ma što to značilo. Kao što je jasno da ni SDP neće izbaciti one koje bi po statutu trebao, odnosno bio dužan pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zbog narušavanja ugleda stranke, opet ma što to značilo.

Iako statut SDP-a to nalaže, neće se čak ni na dnevni red staviti slučajeve Zdenka Antešića, Tihomira Jakovine, onog Vukovića iz Nove Gradiške, Miranda Mrsića i nepoznatog autora priopćenja o tome da je SDP prijavio kašnjenje financijskog izvještaja a bogme ni Tomislava Sauche čija supruga ležerno posluje s državnim i gradskim poduzećima.

Obzirom da te zanima kad će IDS nekoga izbaciti, pretpostavljam da ti nije neinteresantno ni kad će tvoja stranka izbaciti barem ove što sam pobrojao. Dakle, kad će SDP izbaciti svoje članove za koje je dokazano da su kršili zakon i lagali?

To je, držim, krupniji prijestup od Jakovčićevog tamo kandidiranja i puno značajnije za sudbinu ove zemlje. Jakovčića je puno lakše neizabrati nego s vlasti otjerati SDP-ove desperadose. Radi li SDP-ovo pošteno članstvo barem nešto po tom pitanju?

B-52

Tko je glasao

učlani se u IDS pa daj

učlani se u IDS pa daj prijedlog. Ovako mi se čini nepristojno govoriti drugima što da rade.

Tko je glasao

Poliatičke junferice

učlani se u IDS pa daj prijedlog
Moram priznati da je apsolutno dosadno pronalaziti na svakom Hatzijevom dnevniku ovakve upise koji aludiraju na njegovo članstvo u SDP-u i na temelju toga krenu soliti pamet.

leddevet

Tko je glasao

oksimoron. ako ti je dosadno

oksimoron. ako ti je dosadno zašto onda odgovaraš i čitaš?

Tko je glasao

oksi-moron

ako ti je dosadno zašto onda odgovaraš i čitaš?
Kako možeš znati da je neki upis blesav ili dosadan ako ga ne pročitaš?

leddevet

Tko je glasao

hehe, siguran sam da to isto

hehe, siguran sam da to isto napises npr. @bosanceru ili @sm-u kada krenu pisati o sdp-u


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Razlika postoji

Građani imaju pravo komentirati stanje na kompletnoj političkoj sceni i nitko ih, pogotovo ne članovi stranaka koje se kunu u demokraciju, ne smije prozivati zbog toga.

Međutim, kad takvi kao ti, dakle deklarirani članovi i zagovornici jedne stranke, drže prodike drugim strankama, s punim vas se pravom može i treba kritizirati sve dok imate jedne kriterije za svoju a druge za tuđe stranke. Politička borba koja uključuje podmetanje, licemjerje pa i laganje jest legitimno sredstvo u borbi za vlast ali je pravo građana da se zgražaju nad onima koji se tim metodama služe.

Meni je kao građaninu jednako gadljivo i kad Jakovčić namjesti posao nekom svom pajdašu i kad neki SDP-ovac namjesti posao nekom svom članu obitelji. Sve dok političke stranke muzu novac poreznih obveznika, kao građanin imam puno pravo tražiti od svih njih da polože račun.

Dakle, moj odgovor na tvoje pitanje iz naslova je - istog trenutka kad SDP izbaci Sauchu, Jakovinu, Vukovića i Antešića. Mrsiću može i samo opomena jer laganje uvijek može pravdati time da je podatak dobio od drugoga.

B-52

Tko je glasao

čuj, @bosancero je puno vise

čuj, @bosancero je puno vise stranački čovjek nego ja.
ali nije moje da pišem o tome. ako želi, napisati će sam.
meni je samo puna kapa tog licemjerja u odnošenju prema članovima pollitike.
pa recimo i kod tebe. ti nisi ni slovo napisao o drugim strankama dok si bio u SDP-u, ne?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ako nisi stranački čovjek...

zašto si zapravo u stranci?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Prvo, nisam rekao da nisam

Prvo, nisam rekao da nisam stranački čovjek, već da sam to daleko manje od nekih drugih članova na pollitici. A zašto sam u stranci? Zato jer smatram da je to najefikasniji način za utjecanje na političke procese. Ali je potrebna tona upornosti i strpljivosti. I to ne samo zbog stranke. Društvo samo po sebi producira negativnu selekciju u politici. Dovoljno je samo na ovom mjestu pročitati komentare.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Okej...

Mimo pisanja na pollitici, gdje nastojiš argumentirano iznositi i braniti svoje stavove, možeš li opisati na koji način ti to uspjeva u SDP-u? Mislim, kao nekoga tko nikad nije bio niti u jednoj stranci, čisto me zanima kako to ide i do koje je mjere točno moje mišljenje da je 90% članstva (barem) u svim strankama, pa tako i SDP-u, samo u funkciji statistike i nosača iskaznica, uz pokoje iskakanje čovjeka-sendviča, pardon člana-iskaznice, a koji služe samo kao "legitimacija" ovima koji se bave, kako je to sm nazvao - političkim poduzetništvom?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

moja aktivnost u stranci je u

moja aktivnost u stranci je u ovom periodu prvenstveno lobistička. i networking.
nažalost nemam dovoljno vremena da bi se intenzivnije posvetio.
a ni za groundwork bas nisam imao vremena, pa i nisam neki uzoran član :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Molio bih te onda da kad prvi

Molio bih te onda da kad prvi put uhvatiš vremena, odgovoriš zašto mi podmećeš da ti branim pisanje o čemu i kako sam želiš.

Nadam se da ne zloupotrebljavaš namjerno činjenicu da ni svi članovi Pollitike a kamoli oni koji prate izvana, sigurno ne čitaju baš sve što pišem pa samim time ne mogu odmah znati da je ta tvoja tvrdnja neistinita i zapravo bezobzirno podmetanje političkom neistomišljeniku.

Nekad je zlatno pravilo PR-a, pa i lobiranja, bilo da nikada ne smiješ lagati. Izgleda kako je i to pravilo nestalo u tzv. Milanovićevom SDP-u.

B-52

Tko je glasao

Efekat Hatza po pitanju

Efekat Hatza po pitanju deklarativnih stavova koje ovdje iznosi je 0 unutar SDPa. S druge strane Hatz svojim licemjernim objavama ala ova gore, jednostavno zagadjuje javni prostor jer zmiri za sranja koja se dogadjaju u stranci koju on osobno legitimira, proziva druge za manje stvari i kroz upotrebu sarma, ljude velikih osjecaja i manja sposobnosti supromiranja istih navodi da se SDPu gleda kroz prste dok cini zlocinacki pothvat.

Ukratko, jedno od najstetnijih djelovanja na pollitika.com-u.

Tko je glasao

Kad sam ja bio u SDP-u,

Kad sam ja bio u SDP-u, ovakve se stvari nisu dešavale. Račan je bio živ a stranka je živjela jedan sasvim drugačiji život, opozicijski. Želiš li biti pošten, i sam ćeš si priznati bitne razlike.

Po mom dubokom uvjerenju, a i psihologija kaže tako, svaki čovjek ima određeni prag tolerancije za razno. On nije kod svih jednak ali postoji. U politici su pak jako rijetki oni kod kojih taj prag praktički ne postoji, koji su spremni žrtvovati sve za određenu zadovoljštinu koja ne mora nužno biti materijalne prirode.

Jedini stvaran problem iz mog vremena je bio Bandić kojeg sam po mnogim pitanjima branio, kao i ostali iz stranke, uz jasnu ogradu od kriminala i malverzacija na rubu zakona. Jedina metoda obrane mi je bila da od sugovornika tražim neki dokaz da je učinio ono što mu se stavlja na teret ili već klasično, zašto institucije ne odrade svoj posao. Doista se ne sjećam primjera u kojem bi bilo bjelodano da krši zakon u mjeri u kojoj se to sad može vidjeti kod Antešića, Jakovine, Vukovića, Sauche ili da laže poput ovih iz sadašnje garniture što su tvrdili da je o kašnjenju financijskog izvještaja obaviješteno nadležno tijelo. No sigurno je jedno, da ga nisam uvijek kritizirao kad sam mogao ili kako sam sve mogao. No taj moj "grijeh" je sveta vodica prema današnjem grijehu svih poštenih članova stranke koji šutke, svako iz svog razloga toleriraju stvari za koje cijela javnost vidi da se događaju i kakve su. No ogromna većina njih, s kojima ja imam bilo kakvu vrstu kontakta, uključujući i ove stranice barem više otvoreno ne agitira za SDP niti brani Milanovićeve i ostalih grijehe. Pasivni su, u dobroj mjeri rezignirani i uglavnom ignoriraju kritiku stranke. Prsti jedne ruke su previše za nabrojati, od svih koje poznam da su članovi, one koji će se obrušiti na kritičara ili još uvijek agitirati.

O nekakvoj (ne)sposobnosti, nepotizmu, bahatosti i raznom što krasi aktualnu garnituru nisam ni bio u situaciji raspravljati jer sam u stranku ušao makon poraza na izborima (malo čudno za današnje uvjete jer većina ipak pohrli nakon pobjede). Dakle, u moje se vrijeme ovakve stvari nisu događale i svoju sam kritiku mirne duše upućivao političkoj konkurenciji.

Najmanje sam ja kriv što se SDP izrodio u ovo što je sada i što najnaklonjenijem socijaldemokraciji ili ljevici općenito, daje pregršt razloga za oštru kritiku. Prije pobjede na izborima sam ga kritizirao što je anemičan i ne pokazuje dovoljno žara za rušenje HDZ-a a poslije, zato što vlast obnaša tako kako obnaša. No to je već friško vrijeme pa sigurno pamtiš.

Nisam za to da članstvo masovno napušta stranku niti osuđujem one koji ostaju ali jasno lučim "funkcionere" i na razne načine "ugužene" od običnog članstva. Jako dobro znam kolika je i kakva moć unutar tih skupina i nemam previše očekivanja. Imam samo jedno, da obični članovi ne skaču kao opareni na moje kritike aktualne vrlo loše prakse unutar stranke i vlasti. Za ove s jasnim materijalnim i inim interesima mi nije čudno ali za obične članove, kakvim se i ti voliš prikazati, jest.

No priznajem, u tzv. prijelaznom periodu, volim to nazvati "na putu prema van", i sam sam imao problem kako se postaviti prema onome kod Milanovića što mi se nije sviđalo. Problem mi je bio kako kritizirati njega a ne naštetiti stranci. To sam donekle riješio određeno vrijeme pasivizacijom pa ni ovdje nisam pisao. Uzeo sam pauzu da vidim kako će se stvar razviti. Kako se razvijalo u pogrešnom pravcu, tako se brusila i oštrica moje kritike. Dokle je došlo, vidiš i sam.

Iz današnje perspektive kad gledam, mislim da mi je izlazak iz stranke bio jedna od boljih odluka u životu. Kao i ulazak uostalom jer ne žalim vrijeme koje sam proveo u stranci, doživio puno toga lijepoga i upoznao puno dobrih ljudi. Samo što, barem ja tako mislim, to više nije ista stranka. Mlanović ju je "genetski modificirao" po nekoj svojoj viziji i mjeri.

Nisu ovo nikakvi savjeti niti recepti za sadašnje obično članstvo SDP-a, pogotovo ne pritisak ili prozivka ikoga, pa ni tebe, no baš mi je nekako došlo da to napišem. Za vlastitu dušu. Ako pak usput nekome i pomogne da sagleda gdje se trenutno nalazi i je li to još uvijek ili baš tamo gdje želi biti, neće mi smetati. Dapače.

B-52

Tko je glasao

Znači da rezimiramo. Dok si

Znači da rezimiramo. Dok si ti bio u SDP-u, stranka je bila super (a Bandić je mila majka za ove danas). Pa zato si ti imao pravo pisati što si htio. A sada je stranka najveće zlo, pa ja nemam pravo pisati o drugim političkim strankama. Čovječe koji si ti cenzor. Uz napomenu da smatram da sam ja svojim pisanjem i djelovanjem puno više djelovao kontra stranačkog mainstreama, i da si fakat ne mislim dozvoliti da mi netko propisuje ili odobrava što ću ili kako pisati. Iz mog osobnog iskustva "neovisni" su građani poput tebe ili chaosa pokušavali ograničiti moje pravo da pišem. Od nikoga iz stranke nikada nisam doživio ništa slično.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Pa zato si ti imao pravo

Pa zato si ti imao pravo pisati što si htio. A sada je stranka najveće zlo, pa ja nemam pravo pisati o drugim političkim strankama. Čovječe koji si ti cenzor.

Bi li citirao dio mog komentara u kojem sam to napisao?

S konstatacijom da SDP iz Račanovog doba i ovaj sad Milanovićev nisu isti se ne moraš slagati, nigdje nisam tražio tvoje slaganje, ali pripisivati mi da ti uskraćujem pravo na pisanje je vrhunac. Podmetanje je u SDP-u postalo omiljena disciplina ili što?

i da si fakat ne mislim dozvoliti da mi netko propisuje ili odobrava što ću ili kako pisati. Iz mog osobnog iskustva "neovisni" su građani poput tebe ili chaosa pokušavali ograničiti moje pravo da pišem.

A tko ti to brani? Siguran sam da ćeš zabranu prije dobiti iz SDP-a nego od mene.

Štoviše, ja volim kad pisanjem zagovaraš SDP i Milanovića. I zato što mi to pruža mogućnost da iznesem vlastiti stav, ali još više, zato što obranom ponašanja koja ja kritiziram postižeš puno veći efekt. Jer ti nitko ne može podmetati kako mrziš SDP i Milanovića.

B-52

Tko je glasao

Tako je. Sanader je kriv za

Tako je. Sanader je kriv za sve. Ostali su svi super likovi, osim par kriminalaca, ali i to su iznimke koje igrom slucaja svi dobise punu podrsku svoga clanstva. Daj SM, ne nasmijavaj me.

Tko je glasao

Kako vidim jedina stvarna

Kako vidim jedina stvarna razlika izmedju obicnog clana i onog sto vuce konce je u spretnosti ovih drugih. Ne u moralu, jer obican clan podrzava sve to, dozvoljava sve to, osigurava sve to i sve to postoji upravo iskljucivo zbog podrske obicnog clana. Tako obicni clan nosi punu odgovornost za to sto se dogadja na vrhu HDZa, to jest SDPa.

I ne moze se sada govoriti da se nije znalo, da se nije moglo, jer davala se podrska dok se pljackalo i varalo i samim time minimum minimuma postenja je priznati to i odstupiti iz politike za sva vremena. Jer ocito je da cak i sa dobrom namjerom, zbog manjka kapaciteta za bavljenje politikom, rezultati su ukratko zlocinacki.

Kriminal i pljacka su zasticeni, a građani su dovedeni na rub ropstva. To je politicki kredit koji se ne moze oprostiti.

Tko je glasao

Običan član,

Gale,

običan član je potpuno nevažan osim kad skupština treba izabrati neko tijelo
ili donijeti odluku.

Običan član je sasvim dobar za akcije po štandovima,
ali odluke se donose u centrali i niti ogranci,
niti podružnice nemaju autonomiju.

Ako običan član pokaže da misli svojom glavom, a ne da kimajući usvaja
demagogiju stranačkih šefova,
taj običan član brzo postaje nepodoban.

A ako nije ništa zgriješio da ga imaju razloga izbaciti,
tada počinju podmetanja, spletke i monade svake vrste
kako bi se čovjeku zgadilo i otišao sam.

Osobno sam svjedočila takvim metodama,
naravno ne u SDPu,
ali vjerujem da metode nisu bitno različite,
već samo učestalost njihove primjene.

Tako da mnoge stvari koje su činili hadezenjare, nisu činili sdpovci,
ali su činili neke druge, doduše benigne usporedimo li ih sa HDZom.

Mislim da je licemjerno prozivati Hatzivelkosa radi članstva,
te mu to stalno nabijati na nos.
Čovjek ima svoje stavove i dobro argumentirane,
tako da mu članstvo u SDPu nije nikakva mana.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Iz moje perspektive stvari su

Iz moje perspektive stvari su daleko jednostavnije.

SDP je zlocinacnka organizacija. Slucaj Bajic to jasno demonstrira. Tko je clan zlocinacke organizacije, to je slobodnom voljom.

Svatko snosi odgovornost za sudjelovanje u zlocinackom pothvatu kroz sudjelvoanje u zlocinackoj organizaciji.

Tko je glasao

I da. Zamisli da se Hatz

I da. Zamisli da se Hatz uspio probiti u vrh SDPa. Sta bi tek onda tolerirao kada bi imao jos masu materijalnih i egzistencijalnih spojnica? Mislis da bi bio bolji ili gori nego sto je sada? Mislis li da bi bio bolji ili gori od onih koji danas vuku konce i kreiraju unistenje drustva?

Tko je glasao

Bio bi Hatz u najmanju ruku

Bio bi Hatz u najmanju ruku isti, ako ne i gori. I zato poziv na lustraciju svog clanstva. Jer doseg je jasan, doseg je zlocinacki.

Tko je glasao

ubokte

Foma provalila u galetov nick :)

Tko je glasao

Briješ...

Briješ...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koji detalj bi ja to brijo?

Koji detalj bi ja to brijo? Koliko mozemo primijetiti, Hatz ima sve pretpostavke da bude Milanovic. Mjeri razlicitim arsinom iste pojave, a tome jos pribroji moc i dobijes upravo kontinuitet vladavine HDZ/SDPa.

Tko je glasao

hehe, siguran sam da to isto

Tko je glasao

pa ne znam čime si ti to "na


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao
Tko je glasao

e baš sam te to pitao.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

samo sam se osvrnuo na

Tko je glasao

Od kuda da ja odstupim? I


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

naravski da sam mislo na

naravski da sam mislo na tvoju stranku. No ako si već sebe našao u tome, za početak nemoj pisati ovakve dnevnike... Naravski to je tvoje pravo da i dalje pišeš ali ako već pitaš...

Tko je glasao

Baš se i ne sjećam najbolje

Baš se i ne sjećam najbolje kako je to Bandić- naš najbolji kandidat dobio nogu iz stranke, nekako mi se ćini da je izbrisan (!?), što praktično znači da nije sankcioniran te se može u dogledno vrijeme mirno vratiti . U svakom slučaju nije dobio momentalni pakrački dekret na sva zvona što je by the way debelo zaslužio, a razlog je bio jednostavan - strah, što je kasnije nadoknađeno raspuštanjem svega i svačega.
A što se tiče raznoraznih Statuta toliko su ofrlje napisani da se teško na njih pozivati, a gle interesantno je da se baš nitko oko toga i ne sekira previše, a zašto i bi kada su rukovodstva u komfornoj situaciji jer more ovako ali bogme i onako, uostalom Statut to sam Ja, najljepši, najpametniji, etc, ma gdje dođavola nađu takvo ogledalo. Pa se onda legalno i demokratski izabran kandidat preko noći oktroira još gorim, tu mislim na rezultate anketa ma kakve iste bile. Deja vu, naime 2007. Jurčić je preko noći izbrisan s jumbo plakata kao kandidat za premijera, i sada imamo što imamo, nažalost.
Inače o dotičnom liku, Jakovčiću da se krivo ne shvati, mislim apsolutno sve najgore, te mi je drago da se u NU2 lijepo poslikao, predviđam mu čistu katastrofu.
Ah, da, kako je to ono nastala lista sdpeovih kandidata za EU, potpuno nepoznatih ljudi, nepoznatih dostignuća, jasno izuzev Tonina i friške mlade, formalno je po prijedlogu ZM blagoslovio GO, po principu konja i senata, valjda.

Tko je glasao

Nino,

Jakovčiću je ionako vrijeme za poljoprivredu, pa ako ne uđe u EU parlament,
neće taj krepat od gladi.

Sve pet što se tiče teksta.

Voljela bih da SDP ne nogira Holy, ako se to ipak dogodi,
bit će mi jako žao.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci