Tagovi

Kad to mogu laburisti, što tek rade oni veliki?

Na mrežnoj stranici Hrvatskih laburista objavljena je vijest da financijska revizija za 2012. godinu nije pronašla nepravilnosti u poslovanje stranke. Još početkom 2011. stranka je od jedne privatne osobe zaprimila donaciju od 90.000 kuna namijenjenu radnicama Kamenskog, a koju je potrošila za svoje potrebe. Više od dvije godine nakon toga (srpanj 2013.) stranka je na privatni račun uplatila iznos od 90.000 kuna, a tu je akrobatsku transakciju nazvala „povrat donacije“.

Obrazloženje u Odluci zašto se nakon više od dvije godine „vraća donatoru“ njegova donacije više je nego naivno:
„Početkom srpnja 2013. godine Predsjednik Stranke Dragutin Lesar je putem javnih medija saznao za udrugu „Udruga Kamensko“ koja se bavi: „Okupljanjem u članstvo bivših radnika i radnica društva Kamensko d.d. - u stečaju radi djelovanja na rješavanju problema s kojima se isti susreću, radi zajedničkog nastupa prema državnim tijelima, stečajnom upravitelju i svim ostalim relevantnim subjektima u postupku stečaja, te radi rješavanja egzistencijalnih pitanja s kojima se radnici susreću“. Povodom tih informacija predsjednik Stranke Dragutin Lesar ponudio je gosp. Tihomiru Crnobrnji povrat donacije u iznosu od 90.000,00 kn podsjećajući ga na prvobitnu ideju da se pomogne radnicama „Kamensko“.“

Ako laburisti mogu pokloniti sitnicu od 90.000 kuna privatnoj osobi, a to je učinjeno temeljem Odluke Predsjedništva od 12. srpnja 2013.( http://img203.imageshack.us/img203/459/nnpq.jpg) koju je potpisao Dragutin Lesar, pitanje je – što tek rade i koliko i komu sve doniraju velike stranke poput SDP-a i HDZ-a?

Kako je moguće da se sredstva poreznih obveznika iz državnog proračuna, a koja su strogo namijenjena djelovanju stranaka, doniraju privatnim osobama?

I na kraju, zašto državna revizija izdaje lažna izvješća?

Komentari

Laburiste treba zakonom

Laburiste treba zakonom zabraniti dok ta pošast nije uzela maha.

Tko je glasao

Update/nadogradnja

U Jutarnjem Listu upravo je objavljen zanimljiv članak o dobitku na lutriji gospodina Branka Vukšića. Kada taj dobitak od milijun kuna povežemo s dobitkom na lutriji gospodina Crnobrnje čiji je novac (90.000) stranka laburista davno potrošila, a sada "vratila" postavlja se logično pitanje: ti zgodici na sreću nekako su prečesti u Hrvatskim laburistima, radi li se baš o nevjerijatnim slučajnostima?

http://www.jutarnji.hr/povjerenstvo-za-sukob-interesa---ako-je-vuksic-do...

timashine

Tko je glasao
Tko je glasao

Vlasnik portala Pollitika

postupio je potpuno ispravno. Banirao me što sam objavio jedan (posljednji) dnevnik s laptopa svoje kćeri dok sam bio na godišnjem odmoru, a logirao sam se pod drugom IP adresom, nick je ostao isti. Moja "kazna" je došla i prošla, gospodine Siniša Bosanac, ali što ćemo s vama, s vašim lažima, lažima vašeg predsjednika i lažljivim članovima vašeg Predsjedništva stranke?
Evo na primjer, ovdje se može pročitati transkript fonograma kao vi, kao predsjednik Suda časti Hrvatskih laburista - Stranke rad vodite postipak u kojem je optužen Dragutin Lesar: http://www.box.net/shared/dbd9kg7ic24ikkdvr2hm

Što ćemo s time?

P.S.
Ovdje se mogu pročitati deseci dokumenata koji teško kompromitiraju vas osobno i najviše dužnosnike vaše stranke: http://www.h-alter.org/files/repository/document/2012/01/laburisti_linko...

Konverter imena: https://www.box.com/s/0d53yd23a3nfcefzufdq

timashine

Tko je glasao

Evo kao i obicno stvari se

Evo kao i obicno stvari se izvrcu jer glavno teziste sam stavio na moje komentare na vase stranice koje ste otvarali i blokirali svakog tko bi nesto kriticki priupitao.

Tko je glasao

Gospodine Siniša Bosanac aka bosancero

To jesam li vas ja blokirao na svojem blogu ili ne, marginalno je. Ovdje se radi o jednom puno većem problemu.

Postavljam vam pitanje:

sada kada ste javno upoznati s činjenicom i argumentima da su Predsjedništvo hrvatskih laburista - Stranke rada i predsjednik stranke Dragutin Lesar koji je potpisao Odluku o "vraćanju donacije" tim činom povrijedili pozitivne zakone RH, kao tajnik Suda časti te stranke - što ćete vi poduzeti? Molim vaš odgovor.

timashine

Tko je glasao

Covjek bez morala prica o

Covjek bez morala prica o moralu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci