Tagovi

Kad padnu maske poštenja

Biti lopov ili biti pošten? U čemu je razlika?
Lopov je lopov, ukrast će nam novac i ako ga uhvatimo završit će u popularnoj destinaciji zvanoj Remetinec, a dužina boravka ovisit će o broju nula i uvjetima počinjenja djela.
Poštenjačina je poštenjačina . On nas neće ukrasti i zato mu možemo prepustiti da radi bilo koji posao. Ta, on je pošten. I to je dovoljno.
Prepustit ćemo mu da vodi velike poslovne sustave o čemu nema doslovce pojma, da vodi ministarstva, da preuzima stručne poslove za koje nije kvalificiran… Ta, on je pošten, a ako je k tome još i naš politički istomišljenik može raditi praktički sve.
Hrvatska je pokradena i upropaštena. Za pokradeni dio se odgovara i ide u zatvora, a za upropaštene sustave - ujeo vuk magare. Oni su to radili s najboljim namjerama. I put do pakla je popločen dobrim namjerama.
A koje su to njihove poštene namjere? Njihova poštena namjera je imati vlast, biti na vlasti, ostati na vlasti… Oni su pošteni i žele samo to.
Zašto sam odlučio napisati ovaj članak? Zato jer im tu i tamo padnu maske poštenja. A posljednji primjer skidanja maski „poštenja“ je smjena cijele uprave u HŽ Infrastrukturi. Smijenili su članove uprave koji su dobro obavljali posao, smijenili su stručnjake jer više nisu „njihovi“. Sami su priznali u više navrata i javno da su radili dobro.
A za nas građane Hrvatske baš ih briga. I nije ih briga kako će nova, nestručna uprava voditi Infru. Boli njih „patka“ za prometni sustav i za cijelu Hrvatsku.
Zanima me bi li isto tako smijenili šefa kirurgije u bolnici, doveli na njegovo mjesto čovjeka „sa strane“ na primjer profesora biologije i onda tom profesoru biologije otišli na operaciju.
Smjena članova uprave HŽ Infrastrukture je tako jadna da jadnija ne može biti. I pokazala je pravo lice stranke i koliko se ta stranka brine i skrbi za nas građane Hrvatske. Ta smjena je doslovce šamar svima nama. Šamar građanima Hrvatske, šamar stručnjacima, šamar dobro obavljenom poslu. Ali ne zaboravimo, oni su "pošteni".
I oni očekuju da će dobiti slijedeće izbore?

Komentari

nema veze s vlakovima

zbog šlamperaja od cvrhaq prema dole potrebni novci se samo slijevaju na privatne račune koliko bi se njih moglo ulupati u HŽ
a šlamperaja ima i na vrhu

w. ;)

Tko je glasao

o tome šute

@spvh
Kaj nisu nedavno otpustili još 200 radnika iz Gredelja ?

Tko je glasao

gdje su nestali nagibni vlakovi

prije punih jedanest godina su osam nagibnih vlakova od kojih vozi samo jedan zapravo ne vozi jer mu je isključen sustav. nagibni vlak je zbog svoje specifičnost vani posto normalna stvar poput automobila. možemo samo uzdisati kad će brzi vlakovi zavlađadati našim prugama. naša sreća je što Srbija i BiH namju nemaju nagibne vlakove .

w. ;)

Tko je glasao

A posljednji primjer skidanja

A posljednji primjer skidanja maski „poštenja“ je smjena cijele uprave u HŽ Infrastrukturi. Smijenili su članove uprave koji su dobro obavljali posao, smijenili su stručnjake jer više nisu „njihovi“. Sami su priznali u više navrata i javno da su radili dobro.
Po kojim kriterijima je uprava dobro obavljala posao?
Na većini pruga u Hrvatskoj vlakovi voze svjetlosnom brzinom od 60/na sat, a uprava je samo u 2013 napravila gubitak od 840 milijuna kuna. Naravno, sve to pokrivaju porezni obveznici kroz stavku "javni kapital" gdje se svi poslovni promašaji i kreditne obveze tovare na proračun. U takvom sustavu objektivnih kriterija uspješnosti poslovanja zapravo i nema.

Tko je glasao

Gubitka u HŽ Infri nastao je

Gubitka u HŽ Infri nastao je zbog opraštanja dugova dvaju željezničkih prijevoznika. Taj gubitak ostvaren je pod izranim naredbama resornog ministra.

"U mrkloj noći vidimo -ponekad kroz vlastite suze - najljepše zvijezde"

Tko je glasao

ali vlakovi još voze

@hlad
kako uprava ne radi dobro. neki vlakovi još uvijek voze. istina ima ih daleko manje i svako malo se ukida neka linija.

w. ;)

Tko je glasao

"ali vlakovi još voze"

jer vlakovođe šute kakav drlog od lokomotiva voze. Drlog kojim svakodnevno ugrožavaju na tisuće života putnika koje prevoze! Drlog koji se šalju na popravak u Bugarsku dok Gredelj propada i to ne samo zbog nopostavljenih debila u šef etažu, već i zbog sustavnog bojkotiranja Gredeljevih usluga servisiranja i popravaka voznog parka HŽ-a. Drlog koji se ponekad vrati u gorem stanju nego što je poslan na "popravak"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

"najnoviji biser u nizu"

Nikakvo čudo kada znamo da je od prvog dana dolaska na čelo SDP-a i vlade, Zokijeva deviza "što gore to bolje!" Jadino me čudi da umjesto Tomislava Radoša nisu postavili nekog Srbina!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

meni bi bilo

draže da stave nekog Japanca. sa njihovih željeznica. samo ne znam kako bi se siroti snašao. možda nije učio povjesni razvoj željeznice ili nije htio gubit vrijeme na starudije........ne bi mu bilo lahko, sigurno ne! a Srbin bi doduše odmah bio "doma" - nije ni kod njih ništa bolje. samo bi se malo ogledao da vidi ko je kapo......

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci