Tagovi

Kad nešto potpuno nevažno postaje silno važno

Izbori za EU Parlament nam se prikazuju kao nešto krucijalno, nešto silno bitno i važno za sudbinu hrvatskog naroda i države, a kad očistimo žito od kukolja i pljeve na svijetlo dana izlazi neprijeporna istina da je taj izbor jedino važan za one izabrane, jer im osigurava dobro plaćenu sinekuru.

Gotovo ni za jednog od predloženih kandidata ne bismo bez ograde mogli tvrditi da se i dosad u životu „vruć hladne vode napio“, svi su oni odabranici predsjednika svojih stranaka, koji su ih i stavili na izborne liste kako bi nagradili njihovu lojalnost, odnosno poslušnost i vjernost, jer da nije tako 90 % istaknutih kandidata ne bi predložio nitko od onih koji ih poznaju, neke ne bi predložila ni njihova najbliža rodbina. Možda tek ponekog rođena majka i to po „službenoj dužnosti“.

I kako to da među kandidatima nema jednog jedinog lijevo usmjerenog, sve sami desničari i Kara-ogluvi fašisti.
Zar Hrvatska baš zaslužuje da joj svijetom „slavu pronosi“ bivši pripadnik „Ustaške uzdanice“?

Zašto je tome tako?
Pa zato što EU nije država i nije zasnovana na ravnopravnosti svih svojih članica.

Postojeće ustrojstvo Unije može rezultirati tek njenim raspadom, jer su antagonizmi oko brojnih pitanja među nekim ključnim članicama toliko jaki da onemogućavaju donošenje suvislih odluka.
Ne bih sad o neprestanom njemačkom nametanju svoje volje radi nesporne gospodarske moći ili britanskom prenemaganju i ponekad otvorenih prijetnji istupom iz Unije, neprekidno tražeći nekakve pogodnosti pa kao u samoposluzi uzimaju samo ono što im odgovara, odbacujući sve ostalo.

I sad se javljaju „ključni“ faktori Viviane Reding i George Soros koji upozoravaju na činjenično stanje i mogućnost raspada Unije zalažući se da se EU transformira odnosno konstituira kao država pod imenom Sjedinjene evropske države.

Postavlja se pitanje tko je „kočio uzbrdo“ i 15-ak godina opstruirao uspostavu takve državne tvorevine koju je, sagledavajući istrošenost EEZ-a, najavljivao Helmut Schmidt jedini njemački kancelar s vizijom koja nije težila njemačkoj dominaciji u zajednici.
Schmidt je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća svoju viziju EU u najkraćem opisao novinarima kao „mi nećemo raditi ništa što Tito već nije napravio“ podrazumijevajući uspostavu EU kao federacije s elementima konfederacije, dakle države zasnovane na načelima na kojim je počivala SFRJ.
Reding i Soros isprfvno postavljaju stvarfi, ali su zaostali 35 godina iza Helmuta Schmidta.

Kad bi se EU konstituirala kao savezna država po uzoru na SFRJ morala bi izbjeći neke ustavne i druge zamke koje su pripomogle njenom raspadu.

Prema tipu vlasti ta bi država trebala biti parlamentarna demokracije sa parlamentom sastavljenim na paritetnoj osnovi, dvodomnim koje bi činilo Savezno vijeće i Vijeće naroda (država) ili jednodomnim uz precizno definirana pitanja, poput onih koja zadiru u ravnopravnosti naroda i država, usvajanja saveznog proračuna i t. sl., o kojima bi se odluke donosile konsenzusom uz pravo veta država članica.

U normativni dio ustava ugraditi procedure udruživanja i razdruživanja uz preciziranje obveza svake članice koja se želi osamostaliti, a potom i uspostaviti snažnu saveznu policiju sastavljenu na paritetnoj osnovi od onih pripadnika svih naroda koji osobno bez imalo sumnje vjeruju u ideju SED-a.

Oružane snage činila bi savezna vojska kao isključivo savezna institucija i neke vrste garde u nadležnosti država članica, nešto slično nacionalnoj gardi u SAD-u.

Naravno da ni jedna država članica bilo kojom svojom odlukom ne bi mogla derogirati ili obezvrijediti bilo koju odluku saveznih vlasti.

Ne da mi se dalje ići u elaboraciju organizacije vlasti, ali tek tada, kad i ako se EU transformira u SED, a Hrvatska bude imala isti broj zastupnika u parlamentu kao i Njemačka, te time ostvarivati i jednak utjecaj na odluke, bit će zaista važno tko je u sastavu njene parlamentarne delegacije, što sada nije slučaj.

Zato se meni živo u principu živo fućka to će biti hrvatski zastupnici u EU Parlamentu uz ogradu da mi nije pravo kad nas fašisti tamo sramote.

Komentari

I kako to da među kandidatima nema jednog jedinog lijevo usmjere

Pa kad je Milanović oko sebe okupio sve srbočetnike. Ne očekuješ valjda da će Kara-ogluvi predlagati levičare?
Fenikse, Fenikse..vrijeme ti je da odeš na počinak ;)

Tko je glasao

Zar Hrvatska baš zaslužuje da

Zar Hrvatska baš zaslužuje da joj svijetom „slavu pronosi“ bivši pripadnik „Ustaške uzdanice“?
Ili npr. Vesna Pusić?
Sve ti je to ista bagra, svaki s jedne strane medalje.
U ušima mi odzvanja ona jeka:" ...istiiii, istiiii, istiiii..." prema onom prastarom vicu za plakat.

Tko je glasao

@otpisani

Zanimljivo, samo po čemu su te dvije osobe usporedive?
Da si Stzieru uz bok spomenuo G. Jandrokovića, bilo bi puno primjerenije.

Tko je glasao

Feniks, mene nisi u stanju

Feniks, mene nisi u stanju porevariti, kao svojim neznanjem, jer znam da znaš ono što i ja znam o dotičnoj i njezinima.
I tu će moja kratka "rasprava" o njoj i završiti, barem za sada. I ne "sekiraj se", dobiti će ona uskoro svoju dobru učenicu - malu petirku.

P.S. Štir i Jandroković su "male bebe" u odnosu na posao i poslušnost prema psima neonacista u EU a koje neki naši iz kao različitih deologija itekako slušaju i poslušno mašu repićem...

... isti, isti... moj Feniks ma koliko se to tebi i meni uopće ne sviđalo.

Tko je glasao

Zoran Pusić, Vesna Pusić i naš Feniks su kao tri prsta iste ruke

@otpisani nemoj tako protiv Feniksove šefice.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

EU ciljevi

Tokom zadnje 4 godine u cijelom nizu EU država je došlo do smanjivanja plaća. Ja ovdje ne pričam samo o Grčkoj i Španjolskoj pošto se među 5 EU država s najvećim smanjivanjem plaća nalaze Velika Britanija i Nizozemska.

Trenutačno je MMF uložio "službeni" protest zbog iznimno niske inflacije ili ako želite deflacije u EU. Programirani cilj MMF-a i u skladu s tim EU je smanjivanje plaća za 99 % stanovnika putem s jedne strane zamrzavanja plaća,a s druge strane inflacijom.

Glavni EU cilj je smanjivanja plaća u visini od 30 % ili većoj zavisno od države do države na području "stare EU".

Sada je vrijeme da mi netko kaže nešto o tome kako je postojanje EU korisno za njene građane ??

Tko je glasao

smanjivanje plaća

našim političarima, pogotovo Liniću je ufodan vjetrić koji pronosi kako se u Eu smanjuju plaće. samo taj vjetrić ne prenoiso kako su se plaće smanjivale u racesiji, kako su se one smanjivale samo u nekim sketorima. također taj vjetrić ne prenosi kako se plaće nisu smanjivale do te mjere da se je opasno smanjila kupovna moć građana. u Hrvatskoj isto dolazi do smanjvanja plaća zbog sve gore i gore gospodarske situacije. samo za razliku od ostalih država EU koje su to smanjivanje iskoristile za izlazak iz recexcije , ovdje se smanjuje sloju građana koji već jedva preživljava, tako da se drastično smanjuje kupovna moć, a mnogi mali poduzetnici i obrtnici su primorani staviti ključ u bravu jer njihove proizvode nema tko kupovati. u isto vrfijeme raste borj milijunaša http://republika.eu/novost/25339/broj-milijunasa-u-hrvatskoj-se-povecava-brze-nego-u-svijetu i onih kojima država oprašta dug putem predstečajne nagodbe http://www.index.hr/vijesti/clanak/predstecajna-nagodba-ingre-dugovi-veci-od-125-milijardi-kuna-u-cijim-ce-rukama-zavrsiti-arena-zagreb/737705.aspx

w. ;)

Tko je glasao

USA - EU

26. ožujka američki predsjednik je prvi puta posjetio institucije Europske unije. Na jednoj strani stola Obama, na drugoj Rompuy, Baroso i Aštonica. Taj povijesni događaj je uglavnom promakao pažnji naših znamenitih novina, iz jednostavnog razloga, jer nije bilo Merkelice, Hollanda i Camerona. Doduše, na slici je izgledalo da i Obama baš ne vjeruje previše u ozbiljnost sastanka sa zajednicom država, koja želi biti svjetski faktor, a nema vojsku, nema diplomaciju, nema vladu ni predsjednika.
I ja sam pomislio, kad sam prvi puta vidio fotografije da se radi o slučajnom sastanku u sklopu konferencije o nuklearnoj sigurnosti (na kojoj nije bila prisutna druga najveća nuklearna sila).
Radilo se o službenom posjetu američkog predsjednika na poziv van Rompuya i Barosa, koji je na kraju završio zajedničkim priopćenjem od tridesetak točaka, o transatlantskim integracijama, zajedničkim nastupima u pitanjima sigurnosti u slučaju Ukrajine.....
I sastanak je ostao zabilježen za povijest, jer mi Europljani ni blizu nismo privikli na situaciju da netko u odnosima sa USA predstavlja Europu, a da taj netko nije njemačka kancelarka, ili francuski predsjednik.
Doduše, socijalist Hollande stvarno ima teških problema ui Francuskoj, tako da mu sada problemi europskog federalizma izgledaju daleko, nakon što je na lokalnim izborima izgubio 150 gradova, i morao je restrukturirati vladu.

Tko je glasao

pitanje

Moje jednostavno pitanje bi glasilo:

Tko je postavio Rompuya, Barosoa i Aštonicu na njihove pozicije ??

Tko je glasao

@Fenikse a bi li u te oružane

@Fenikse a bi li u te oružane snage mogli ući oni koji su pobjegli s važnim iskustvom "bježte noge, posrat ću vas" iz jugokasarne iz Bjelovara?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Aj napiši makar jednom nešto suvislo

Mogao bi recimo napisati - dobro jutro :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica koliko ti puta moram reči da nisi moje tip!

@Bigulica daj molim te prestani mi se nabacivati. A ovo sa dobro utro predloži onim kojima si simpa, valjda imaš nekog takvog!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Bigulica

Kad si vidjela da maltimudani pišu išta suvislo?

Tko je glasao

Čim čuješ zrakomlat naviru tužna sjećanja i lapsus memoriae

@Fićo imaš lapsus calami, ali ništa čudno za one koji su izgubili muda u bjekstvu od lovačkih odreda. Zzzzzzzzeeeeeeeennnnnnnggggggggeeeeeeeeeee! zrakomlat!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

"sve sami desničari i Kara-ogluvi fašisti"

@Fićo već čujem kako te tvoja predsjednica i Jozo Radoš pitaju:"Zar i ti sine Brute"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci