Tagovi

Kad ne znas smanjtiti nezaposlenost - smijeni ravnateljicu ili kreativna statistika na djelu...

Kreativna statistika je umijeće kako statističke brojke podesiti da upravo govore ono što želite čuti, pa iako u stvarnom životu to ni približno tako ne izgleda. Vidimo je već svakodnevno na (ne)djelu i za one koji nešto o tome žele više saznati tu je mrak i njegov nedavni post Da vas razveselim u ovo tmurno jutro (ok, podne).

Da nam do izbora neće biti dosadno svjedoče i najnoviji potezi vlade Ive Sanadera (naravno na zatvorenom dijelu sjednice).

Hrvatska Vlada danas je dužnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje razriješila Zrinku Blažević, a za vršiteljicu dužnosti ravnatelja HZZ-a imenovala Ankicu Paun Jarallah.

I tu je naravno neslužbeno objašenjenje Ratka Mačeka - ono smijene ravnateljicu Zavoda za zapošljavanje i to nije vijest, pa neslužbeno komentiraju.

Ide se u jednu potpuno drukčiju dinamiku provedbe Vladinih mjera u tom iznimno važnom sustavu, neslužbeno je objašnjenje koje se može čuti u Vladi o razrješenju Zrinke Blažević.

Ali ne kažu da tih mjera nije ni bilo do prije tjedan ili dva, da prva tri mjeseca ove godine uopće nije bilo nikakvih poticajnih mjera za zapošljavanje.

No sve ovo nije bitno - od ovog mjeseca pa sve do izbora (evo danas pišem pa ako će se netko kladiti) nezaposlenost će u Hrvatskoj padati kao nikada prije (klasična sezonska oscilacija koja je biti potpomognuta kreativnom statistikom), pa tako nezaposleni navalite na zavod, jer će brojke reći da je Hrvatska pokrenuta i da radna mjesta samo čekaju na vas. A vi nezahvalnici ste ti koji u stvari ne želite raditi!

Komentari

Kako stvari stoje s našim

Kako stvari stoje s našim Ivom Sanaderom, u slijedećih će nekoliko mjeseci vući, gurati, moliti, prijetiti i raditi sve što je potrebno kako bi se barem stvorio dojam da je POKRENUO Hrvatsku.

Koliko će mu to uspjeti, mislim na stvaranje dojma, ovisi kako o medijima, tako i o njihovim korisnicima, slušateljima, čitateljima i gledateljima. Ako budu gutali svaki mamac koji im bude stavljen pred uši, oči ili usta, i dalje će naš Ivo Sanader biti šef u Banskim dvorima. I baviti se kreativnom statistikom.

E da, ako se ne varam, ovo je treća smjena na čelu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u mandatu našeg Ive.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Ako se radi o već trećoj

Ako se radi o već trećoj smjeni u mandatu HDZ-a, moguća su samo dva zaključka.

Ili se doista želi postići visoki stupanj kreativnosti u radu Zavoda, a troje je sada već bivših voditelja statistiku shvaćalo prevše egzaktno,

ili je HDZ-ova ekipa iz sebi bespogovorno lojalnih redova nesposobna naći osobu odgovarajućih sposobnosti.

Za stručno vođenje Zavoda sigurno postoji masa sposobnih, ali je pitanje da li se takvi traže. Među podobnima ih je neusporedivo manje.

B-52

Tko je glasao

Pošto je izborna godina

Pošto je izborna godina naravno da se radi o političkom potezu da se pokuša kreativno namjestiti brojke. No ni kad se to napravi, hdz neće moći sebi pripisati neki uspijeh na tržištu rada....javnost ipak nije toliko blesava.

Lako je moguće da su nesposobni sami naći sposobnu osobu, no vjerojatnije je da se takve ne traže. Nesposobni su poboljšati tržište rada, tj. smanjti nezaposlenost i povećati produktivnost, a ta dva broja, ako ne i samo prvi, su bitni javnosti u predizbornoj kampanji.
Nikakva vrsta manipulacije broja nezaposlenih neće poboljšati realnu sliku stvari, već samo naškoditi hdz-ovoj kredibilnosti i sposobnosti koju tvrde da imaju.

Tko je glasao

može biti da se nasilje

može biti da se nasilje koje se očekuje nad statistikama niti najpodobniji ne mogu izvesti?

Tko je glasao

Čini mi se da nije riječ o

Čini mi se da nije riječ o podobnosti, nego se tražila osoba kojoj je prag tolerancije kreativne statistike najviš. Odnonso, osoba koja ima najotporniji želudac!

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci