Tagovi

Kad nam Japanac postane neprijatelj!?

I tako je naš „Međugorac“ odabrao ZDS momčad i prepunu božjeg blagoslova, kojeg je u obilnim količinama podijelio kardinal Josip Bozanić, poveo je u „boj za narod svoj“. Dobro, nije poveo baš sve koje je želio, ispriječile se i povrede nekih standardnih igrača, pardon, bojovnika.

Sudbina se opet poigrala s hrvatskom „nacionalnom vrstom“ povjerivši joj da otvori Svjetsko prvenstvo igrom, pardon, bojem, protiv Brazila, domaćina prvenstva i glavnog favorita za osvajanje titule svjetskih prvaka.

Kao i svi Hrvati gledao sam i ja taj „boj za narod svoj“ i ubrzo sam vidio ono što je „Međugorac“ morao vidjeti puno prije mene a nije vidio gotovo 80 minuta, nije vidio da njegovih bojovnika na terenu ima 11, ali ih se bori, tko više tko manje, samo deset, naime bojovnik pod imenom Nikica Jelavić se „nije štel mešati“ u „svoj posao“, nije htio ginuti za narod svoj, jer očito nije bio ZDS ili to jučer bar nije bio u dovoljnoj mjeri.

No kako nas svi u svijetu mrze i to samo zato što smo Hrvati, a i jedna nesreća nikad ne dolazi sama, tako nam je za suca u „boju“ između naših bojovnika i Brazilaca dodijelila Japanca, a poznato je da Japanci nas Hrvate ne mogu smisliti u živom kipu i to ne radi bilo čega drugoga nego samo zato jer smo Hrvati.

Pa tako naš bojovnik Dejan Lovren rukama povuče Brazilca Freda koji je bio ne samo na lopti, nego i u šansi, onemogućivši mu na nogometno nedopustiv način da zahvati loptu, što je po meni ključno, manje je važno jel' povlačenje bilo takvo da je Brazilac pritom morao pasti ili nije, ali pao je. Po meni nema sumnje da je Fred bio fauliran, a faul u šesnaestercu je po defaultu penal, ako sudac fučka, a vidio je faul i fučkao je … Dobro, sad istini za volju, postoje i neke situacije kad se u šesnaestercu može dosuditi indirektni udarac, ali predmetna situacija nije bila takva.

Što je drugo sudac mogao učiniti, praviti se da ništa vidio nije, odmahnuti rukom i nastaviti utakmicu kao da se ništa dogodilo nije, što bi ga oslobodilo stigme mrzitelja svega hrvatskoga.

Potom je mogao ne vidjeti i Olićev prekršaj na brazilskom vrataru, pa bi boj završio rezultatom 1:1, a Hrvatska i Japan bi bili vječni prijatelji.

Toliko o sucu, nepravdi i „povijesnoj krađi“ planetarnih razmjera, vratimo se malo našem „Međugorcu“, čovjeku očito slabašnom na području psihologije a i prepoznavanja motiviranih bojovnika …

Poveo je na dalek put i dva igrača, etnička Brazilca, Eduarda da Silvu, voljno i Jorge Sammira iznuđeno i umjesto da ih obojicu postavi u momčad od prve minute i to Sammira umjesto indisponiranog i zato beskorisnog Matea Kovačića, a Eduarda da Silvu, Dudua, umjesto već spomenutog potpuno neprimjetnog i očito neprisutnog Nikice Jelavića, dajući obojici šansu da se pokažu pred svojim sunarodnjacima, siguran sam da to žele više od ičega, jednako kao što sam siguran i da bi obojica „ginuli“ na terenu, pardon, na bojnom polju, pa makar i ne za narod svoj već za boje države čiji su reprezentativci.

Ali ako ih već i nije postavio u sastav od prve minute zašto ih nije uveo kao zamjene za Kovačića i Jelavića koje je trebao zamijeniti najkasnije desetak minuta po početku drugog poluvremena.

I koji je, dovraga, „Međugorac“ preokret mogao očekivati uvodeći u boj dvojicu igrača više nego skromnih mogućnosti, Brozovića i Rebića?

Inače, onoliko koliko se ja razumijem u bojevanje te vrste, „Međugorac“ je samu igru, pardon boj, postavio dosta dobro, na taj dio nemam bogznakakvih primjedbi.

No ovo je samo nogomet …

Problem kod nas Hrvata je to što si sami izaberemo one koje hoćemo, a potom su nam drugi krivi što smo si upravo te izabrali.

A tako radimo na svim područjima ljudskog djelovanja, polučujemo rezultate koje polučujemo, a oni su srazmjerni mogućnostima i sposobnostima onih koje smo kao svoje reprezentante sami izabral.

Bilo da nam upravljaju državom i našim sudbinama ili da nas predstavljaju u svijetu i sramote nas na svakom koraku.

Ne ne mislim pritom na nogometaše u jučerašnjoj utakmici, nisu nas osramotili, jer izgubiti od Brazila nije sramota ni za najjače ekipe na svijetu.

Komentari

Ukinite svjetsko prvenstvo

Danas neoliberalni kapitalizam zloupotrebljava navijačku strast. Korupcija, razaranje životne sredine, represija. Svaki televizijski gledalac snosi deo odgovornosti kada se čitava naselja sravne sa zemljom za potrebe izgradnje stadiona, kada radnike tretiraju kao robove, kada se brutalno guše protesti i hapse aktivisti.

Veliki sportski događaji su postali džinovske novčane pumpe u amoralnoj termodinamici razuzdanog globalnog kapitalizma. Zapadni novac u zemlji domaćina obezbeđuje institucionalnu pomoć za stvaranje mreže podmitljive birokratije, korumpiranih kompanija i organizovanog kriminala, a onda se taj novac vraća u zemlje porekla kroz građevinske projekte i potrošačku robu. U međuvremenu se nekoliko ljudi veoma obogati, dok mnogi gube svoja prava, a neki i živote. Međunarodni sport je prljav posao.

Koncerni koji na tome zarađuju veliki novac snose veliku odgovornost. Ukoliko očekujete dolazak etičko-samoisceljujućih sila slobodnog tržišta u ovu oblast, dugo ćete se načekati. Sony, jedan od najvećih sponzora, zahtevao je "primerenu istragu" navodne korupcije u katarskom slučaju. Posle toliko godina Blatter-ekonomije! Kompanija za kreditne kartice Visa, još jedan veliki sponzor, saopštava da veoma pažljivo prati ponašanje FIFA.

Podsetnik: kada je Wikileaks 2011. razotkrio američke zločine u Iraku i Avganistanu, Visa je reagovala iznenađujuće brzo - blokiravši sve račune Wikileaksa.

"Ordem e progresso", ispisano je na brazilskoj zastavi. Red i napredak. Čist pozitivizam. Možda bi svetsko prvenstvo trebalo da se svake godine održava u Danskoj i bez učešća sponzora. Druga mogućnost je da ukinemo ove igre.

http://www.h-alter.org/vijesti/svijet/ukinite-svjetsko-prvenstvo

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

japanke

Ne kupujte i ne nosite japanke. :):):)

Mislim da je to objavila Tonka Alujević.

Tko je glasao

Igara bez kruha

Nevjerojatna mi je ta opća želja da se ne vidi realnost cijele ove nogometne parade, da se ne vide svi ovi prosvjedi u državi s masu problema, da se ne vidi besmislenost sipanja enormne love u crnu rupu nogometnih organizacija koje su već dugo sinonim za mutna i kriminalna posla, da se ne vidi koji su pravi prioriteti i kome novac je stvarno neophodan.

Nevjerojatna je ta opća želja za filtriranjem realnosti i ulaženjem u "realnost" koja nas svih uvjerava da smo sportaši dok u sebe i na sebe stavljamo sve ono što su brižni uvoznici kineskog smeća pripremili za nas prave sportaše i, što je još važnije, prave domoljube. Ovdje će upravo domoljubnost, sljubljena s pravom markom piva, biti ta na kojoj ćemo temeljiti pravu prosudbu da li je ono bilo stvarno igranje rukom ili prekršaj za najstrožu kaznu. Ista ta domoljubnost će proizvesti masu odvratnosti usmjerenu na grešnog suca ili nekog drugog koji nije "naš".

Naravno da je sve to i više nego razumljivo jer ovdje su u igri najvažniji nacionalni interesi i čast naše domovine što sve, i više nego požrtvovno, brane naši vitezovi kockastih majica. Sve junak do junaka u koga će sve svaki iskreni domoljubi identificirati bez pogovora, naravno do trenutka kad taj junak na promaši neki zicer ili propusti neprijatelja da se mirno ušeta i turne loptu u našu mrežu. Neće tom junaku onda pomoći ni sva ona svakodnevna bombardiranja preciznim informacijama gdje smo mi točno svaki dan saznavali da li je bila redovita i kakve konzistencije stolica Luke nam Modrića ili Maria, daprostite, Mandžukića kao i mnogih drugih junaka. Sve to će uvjek biti tako jer je ovdje površnost najgore vrste na djelu.

A sudac Japanac?

Sudac Japanac je isti taki bezveznjak kao i svi ovi na terenu i oko terena i jedina prava stvar koju je trebao napraviti je podijeliti 22 crvena kartona zbog kontinuirane gluposti i pomanjkanja i najmanjeg osjećaja za ono što se dešava u stvarnosti vrlo blizu tih stadiona gdje je trava nevjerojatno zelena.

Trebao je podijeliti sve te crvene kartone i odmah na otvorenju obznaniti svekolikom pučanstvu koji je pratio događaj, u živo ili u mrtvo:

A sad dosta ovog sranja, svi lijepo doma i prestanite biti takvi kreteni.

leddevet

Tko je glasao

ma krasno jesi reko kraljici

ma krasno jesi reko kraljici da ne pravi vise filmove o djemsu bondu? :))))))))))))))))))))))))))))))))

Tko je glasao

:))))))))))))))))))))))))))))))))

:))))))))))))))))))))))))))))))))
Juh bre čedo, šta s'ti pametan :(((((((((((((((((((((((((((((((

leddevet

Tko je glasao

strogo gledano

golmana se u golmanskom prostoru ne smije omesti pa je u redu da je sudac poništio onaj gol

isto tako se igrača ne smije dirati rukama u šesnajstercu jer sudac može po svom slobodnom uvjerenju dosuditi penal

e sad, da je bilo obratno, sudac bi u onom slučaju priznao gol Brazilcima i ne bi dosudio penal našima nego bi naš još i požutio

Naime, moj ukupni dojam jest da je sudac bio naklonjen domaćinima , pa kad im je svima " ušla voda u uši" ( kako je btw i Zoki primjetio) jednostavno se ( iz financijskih i drugih razloga) nije moglo dopustiti da favoriti izgube

Inače, solidna analiza sa sportskog motrišta, zaista se postavlja pitanje zašto Dudu nije ubačen, ( valjda da baš ne igra protiv svojih, da mu publika ne zviždi , kao i Samir uostalom)

jedino što si je dobrano zasrao sa svojim uobičajenim frustracijama jer tebe SRCE boli što ne igra Jugoslavia nego igra Hrvatska i hrvatsko se ime pronosi

Živila Hrvatska

http://www.youtube.com/watch?v=3Y0zOGmE8Y0

sve dobro...

Tko je glasao

Bez obzira na činjenicu da

Bez obzira na činjenicu da smo nadigrali Brazil, naprosto nije bilo ni trunke šanse da sudac dozvoli poraz domaćina! Kosooki je dosudivši penal spriječio našu pobjedu, i FIFA je mogla odahnuti jer je time spašen nastavak turnira.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

KOSOOKI??

RASISTIČKI KOMENTAR, FUUUUUJ!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo po kojoj je to logici nazvati Japanca kosookim rasistički

@Ljubo pa ti bi da tebe nazovem obrezanim (što ti naravno nisi, jer samo su samo pravi židovi obrezani) i to proglasio da je rasistički komentar.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@mrak

Ima li načina da se stane NA KRAJ OVIM DRSKIM PROVOKACIJAMA "ZRAKOMLATALA"? TKO IMA PRAVO SKIDATI IKOME OVDJE GAĆE?? GNJUSNO, BAŠ GNJUSNO! I nije meni toliko gnjusno ovo što "zrakomlat" radi, sada me već brine što se dozvoljava ovo DIVLJANJE i zavirivanje u moju privatnost, i to na DRSKOJ, ANTISEMITSKOJ OSNOVI! Zaista, bit će čuđenja kada ovom PREDSTAVNIKU NEREDA na ovom portalu pošaljem poruku iznenađenja, ali neću! Napravio sam dijelom to ispod svog dnevnika, i sada mi je i žao. Svako objašnjenje nema smisla, jer nekome se može objasniti, ali zna se kome NIKADA!! Jednostavno, ovo vrijeđanje je ispod svake razine LJUDSKE KOMUNIKACIJE! Preostaje mi da radim ono što sam radio mjesec dana: ignorirati opsesiju mojom osobom kod ovog tipusa!
Međutim, uz nekoliko časnih iznimaka, većina je ravnodušna i vidi u ovom divljanju neku obostranu odgovornost! Ne mora mene nitko uzimati u zaštitu, ali SVE IMA SVOJU MJERU, I GRANICA TOLERANCIJE POSTOJI I U MENE! I kada gospodina KONAČNO TUŽIM, bit će zgražanja kako sam to mogao učiniti članu kolaborativnog bloga!
Evo, ne znam da li sam to objavio, ali u pet-šest navrata pisao sam "mraku", bez efekta, dotičnog sam zatim prijavio u Policijskoj upravi virovitičko-podravske županije navodeći na dvije stranice jedan izbor citata portalima www.virovitica.net i www.pollitika.com, "zrakomlata", koji je u stvarnosti Stjepan T,. iz Slatine (Kozice). Iako nema tu obvezu, policijska ophodnja posjetila je u dva navrata gospodina, ali ga nije bilo kod kuće (navodno je bio u inozemstvu). Primio sam u vezi toga korektno pismo načelnika Policijske Uprave VPŽ.
UKOLIKO MRAK NE ZAUSTAVI OVO GROZOMORNO VRIJEĐANJE, definitivno, podići ću privatnu tužbu protiv Stjepana T., zbog klevete!
Jer, varaju se ti pojedinci koji misle da je ovo repriza 1941. ili 1991. a gospodinu T., i još nekima je poznato da nisam od onih Židova koji će mazohistički trpjeti! Nikakva prijetnja, samo upozorenje da imam pravo zaštiti se na sve pravno i javno dozvoljene načine! Jer, NITKO, AMA BAŠ NITKO NEMA PRAVO nakon HOLOKAUSTA stvarati atmosferu huškanja, atmosferu POGROMA! I svatko tko me poznaje, zna da nema odustajnja i zadnje što će doživjeti je da se povučem iz javnosti i s ovog portala, na kojem sam jedan od onih koji je najduže izdržao brojna šikaniranja! SA ŠTITOM, ILI NA ŠTITU!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo znaš li ti uopće što si ti sve napisao po portalima?

@Ljubo ona narodna kaže, tko kako sija tako i žanje. Loše je @Ljubo kada čovjek zaboravlja što je sve napisao, pa se onda prenemaže kada mu se vrati istom mjerom. Da, da, svima je poznato da za razliku od tebe mi obični mali Hrvati se ne možemo onda pokriti plaštom nacionalne manjine i iz toga stvarati "slučaj" i skandirati o napadu na tebe kao pripadnika nacionalne manjine, a ne osobe koja u svojim istupima pljuje ne samo po svojim kritičarima, već i po hrvatskim braniteljima, Domovinskom ratu i naravno da ne zaboravim po nepravdi koju braniš do iznemoglosti.

"dotičnog sam zatim prijavio u Policijskoj upravi virovitičko-podravske županije navodeći na dvije stranice jedan izbor citata ". @Ljubo poznato je da denuciraš i anonimno prijavljuješ svoje kritičare. To je tvoje pravo, ali pri tomu zaboravljaš da je paleta tvojih uvreda i tvojih gnjusnih objeda puuuunnoooo, puuuunnoooo duža, a ovakvi seksistički ispadi kao što je ovaj tvoj komentar u prilogu su samo topla vodica naspram kolekcije svih onih bisera kojih u žaru svog elementa istresaš po portalima.
Ljubo Ruben Weiss, najnoviji komentar upućen ženskoj članici:
"Istina, ljeto tek je stglo, ali ne moraš kada raširiš noge, odmah raširiti i usta, ha, ha!
I sjela ti meni na - ČIČAK! (inače sam finjak, ali sada si mi naletjela, pa eto, oni koji se ujutro bude, po vrućinama, ne goli, nego zakopčani do grla, oprostit će mi!)".

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@LjRW

Ljubo ne budi naivan, da je trebalo banirati tebe ili mene, to bi @mrak odavno napravio.
Pa neće valjda sam sebe demantirati pa banirati nekoga tko mu je No. 1, zahvaljujući njegovom "genijalnom" sustavu "bodovanja".

To očekivnje ti je jednako onome tko bi očekivao od "Međugorca" da osudi Šimunića radi ZDS, a kako će to učiniti kad su se na Šimunićev istup i njemu prsa ponosno nadimala!?
Mrak će prije honorirati svakoga tko će pljuvati po tebi, meni i još nekolicini drugih koji nisu ZDS, nego što će osuditi fašizam, homofobiju, antisemitizam i negiranje holokausta. Ili naprosto ad hominem napade i opstrukciju konstruktivne rasprave.

Na ovom dnevniku je @zrakomlat objavio 11 komentara, dakle više nego itko drugi, od kojih tek jedan, onaj podebljani, ima veze s temom dnevnika, što znači da bi svi drugi trebali biti obrisani kao spam uz upozorenje autoru:

@ppetra sigurno se nisu zabunili, jer je tada profil pollitika.com kreiran kroz aktivno sudjelovanje mraka i korisnika pollitika.com koji su vjerovali da će svojim dnevnicima i komentarima poticati ljude dobre volje, a ne jalušne diletante, poput Ljube, Feniksa i drugih koji su na pollitika.com došli da iživljavaju svoje frustracije raspadom Srboslavije i svog proćerdanog života i životnia neuspjeha. Internet je tada otvorio put razvoju građanskog novinarstva, dajući prilike svima, a prije svega običnim ljudima da sudjeluju u raspravi i diskusijama, da pišu i raspravljaju o problemima društva i zajednice u kojoj živimo, a ne da mašu pozivanjem na kojekakvem diplome novinarska, žurnalistička, politološka i Bog te pita koja sve ne "sveznadarstva" koja nisu bili kadri pokazati u svojim dnevnicima ili obraniti u daljnjoj raspravi. Na početku je pollitika.com imao jaku grupu korisnika koja je najzaslužnija za dobitak te prestižne nagrade za demokraciju. A onda su se privučeni uspjehom i poularnošću pollitike.com pollitike.com počele regrutirati sve one individue koje su do tada po raznim forumima sijale svađu i spamove. Kao što svjetlo privlači mušice tako je ova nagrada uz poneki "biser" privukla i bakcile s drugih foruma i kalvarija pollitike.com je počela. Da nesreća bude veća mrak je došao u nezgodnu situaciju izbora između neprofitabilne pollitike.com i posla kojim se bavi i po logici stvari odluka je bila vlastita egzistencija obitelji. Tako je došlo da je kukolj nadvladao žito i pollitiku.com pa jepollitika.com prepuštena na milost i nemilost svima nama. Zato je prozivanje bilo koga pa i mraka potpuno promašeno jer plusom ili minusom možemo "nagraditi" ili kazniti, dati podršku ili osudu, a za to nam nije potrebna pomoć mraka, već samo klik miša na pravo mjesto!

@Fićo čemu inicirati neki posebni arbritražni postupak poznavatelja politike, tj. procijene "opusa" svakog od nas i što je tko ostavio na pollitika.com kada na pollitika.com imamo važeći sustav "procijene "opusa" svakog od nas " koji kaže:
Feniks Rank 21, Rank (out of 10000) 42, Karma 365
Ljubo Ruben Weiss Rank 10, Rank (out of 10000) 20, Karma 591
zrakomlat Rank 1, Rank (out of 10000) 2, Karma 1386. Naravno što se tiče popušenih minusa za izričaje vašeg sveznadarstva, mudroserstva i vaših veleumnosti, tu ste ti i Ljubo već godinama nedostižni šampioni. Toliko minusa koliko ste ih nakupili vas dvojica vjerujem da nema ni da se protiv vas udruži ostatak korisnika pollitika.com! Prema tomu moram priznati da protiv vas dvojice "šampiona" nemam nikakve šanse da preuzmen vrh ljestvice negativaca ovog portala!

@Fićo pa hebote kako to da ti i tvoje umotvorine nikako da zaslužite pozornost znalaca, pa ti se dnevnici naprosto katapultiraju na naslovnicu! Ili ti je mjerilo po kojem razlikuješ znalca od navijača ona persona koja sama sebi daje plus!?

Uf čim se je prepoznala namah se javila mudroserska pamet, koja nezna da je ljevica tamo gdje je palac desno, a desnica tamo gdje je palac lijevo! I proglasi me desničarom. Neka te neka, ali neću ja u tvoju butiku!

@Fićo na moje sveopće iznenađenje vidim da si prepoznao moju apolitičnost!

@Feniks toliko iskrenosti zaslužuje VEEEEEEEEEEELIKI PLUS!

@martin baš mi je drago kada vidim da se prozvani češu tamo gdje ih svrbi!

@martine sačuvaj dobre savjete za sebe, jer su ti očigledno nasušno potrebni. Inače kada mi budu trebali neki savjeti sigurno ću ih potražiti od neke pametne osobe koja se ne nalazi na terapijama u psihijatrijskim ordinacijama.

@Fićo pod punim mjesecom si nanadmašiv u skladalaštvu tvojih trofaznih inspiracija.

Bez obzira na činjenicu da smo nadigrali Brazil, naprosto nije bilo ni trunke šanse da sudac dozvoli poraz domaćina! Kosooki je dosudivši penal spriječio našu pobjedu, i FIFA je mogla odahnuti jer je time spašen nastavak turnira.

@Ljubo pa ti bi da tebe nazovem obrezanim (što ti naravno nisi, jer samo su samo pravi židovi obrezani) i to proglasio da je rasistički komentar.

Tko je glasao

@Feniks

Bez lažne skromnosti, i ti i ja, i još nekolicina uvjetno rečeno s lijeve strane, držimo "pollitika.com!" koja je nažalost jako stagnirala zadnje dvije-tri godine, kao uostalom, i hrvatsko društvo i država, koji su u rasapu! Nas dvojica to uporno i argumentirano obrazlažemo, ali društvo oko nas nije se u stanju (još?) suočiti s "okovanim istinama tuđmanizma". Jer da jest, onda bi shvatili bar jednu jedinu činjenicu koja nema izravne veze ni s Jugoslavijom ni s Hrvatskom - naš dug od 60 milijardi dolara je omča oko vrata svima nama!
I sasvim lagano se steže, unatoč busanju u rodoljubna prsa i GROMOGLASNIH RIJEČI Nike Kovača, Putinka i drugih tipova ala hohštapler Sanader! Kovač Niko je samo blaža verzija Štimca, ako ne ista, ili je samo malo neiskreniji od Štimca!
Tu su još dvije utakmice i pokazat će se koliko vrijedimo! Jer, po računu vjerojatnosti tri nogometna suca za redom ne mogu biti kriva, ako je išta japanski sudac kriv!
PS: A što se tiče Mraka, ne treba on nas štititi, no DUŽNOST mu je da primjenjuje Pravila kolaborativnog bloga koje je sam napisao i objavio! Da je u samom početku sankcionirao GOVOR MRŽNJE, sigurno je da danas ne bi neki ovdje i dalje zrakomlatali.
ZDRAVO!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Da je u samom početku sankcionirao GOVOR MRŽNJE,

sigurno je da danas na pollitika.com ne bi bilozadojenih hrvatomrzaca Feniksa i Ljube Rubena Weissa.

@Ljubo u svojoj mržnji i neznanju i opet lardaš bez veze te tvrdiš: "onda bi shvatili bar jednu jedinu činjenicu koja nema izravne veze ni s Jugoslavijom ni s Hrvatskom - naš dug od 60 milijardi dolara je omča oko vrata svima nama!"
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-je-najzaduzenija-zemlja-bivs...

A ti bi bio neki učeni politolog, žurnalist, a na svakom koraku i komentaru dokazuješ da si laprdalo i spadalo koje stalno piskara laži i neistine.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

Onaj tko neprekidno lažući i podvaljujući širi mržnju si ti ...

Link koji si dao vodi na člnak iz 2008. koji vrvi neistinama, jer je ukupni vanjski dug SFRJ uoči raspada bio oko 14 mlrd USD, EUR u to doba nije postojao, od čega je RH "naslijedila" oko 4 mlrd USD.

Današnji dug RH iznosi preko 70 mlrd USD
http://hrvatskidug.com/

Tko je glasao

@Fićo ma znam ja da ti

@Fićo ma znam ja da ti vjeruješ samo beogradskim izvorima informacija.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

naravno da vas treba banirat

naravno da vas treba banirat kad ste jugoslaveni tj cetnici budi sretan sto jos pises zafali franji tudjmanu sto ti je dao tu slobodu

Tko je glasao

@JPeratovic

Nije ni tebi lako ... malo su ti dvije noge da nose tu glavu.

Tko je glasao

@Fići zato je najpametnije

@Fići zato je najpametnije postupiti kao ti, pa svu pamet nositi u guzici!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

bljuvotina

kakvi je to sudac koji dosudi penal i POBJEGNE

Tko je glasao

ima tu štofa

@ Dal sam ti plus kaj si dosta toga videl s razumm a ne srcem. Mađugorje i međugorac ti baš nisu trebali. A sad redom.
Elver (jedanaesterac) ni bil. Bilo je to vraćanje duga brazilcima s prošlog prvenstva.
Dalje se slažemo:
Faul Olića nad golmanom.
Brazilci dali sva 4 gola, naši ni jednog.
Kovač smjesti Modrića i Rakitiča u naš kazneni prostor a vjećnom i nikada dokazanom talentu Kovačiću dodijeli ulogu prednjeg veznog. ( U Interu nema mjesta).
Šildenfeld i Vida sjede na klupi a Lovren ( navek napravi neku pizdariju ili kiks ) igra.
Zamjene: Brozović i Rebić. Deca kaj Eduardu i Samiru trebaju kopačke glancati.
Jelavić statični teškaš koji ne može zadržati loptu.
A treča zamjena?
Igra: Bunker u pojedinim djelovim igre. Kada smo napadali karioke su bili izbezumljeni.
Drago mi je kaj su sinoć Meksikanci pobijedili tak da moram obje tekme dobiti.
Kovač vuče poteze kao i njegovi prethodnici.
Moja nevolja je ta kaj nogomet gledam razumom a ne srcem. Stoga volim gledati tekmu sam da se s pajdašima ne posvadim.
Ne očekujmo puno od Luke i Rakitića. Oni u klubovima igraju 100 utakmica s istim ljudima i zatvorenih očiju znaju gdje se tko nalazi. Dvije utakmice u pripremama premalo za uigravanje.
Nogomet je jednostavna igra. Martin Bukovy je rekel. Mene ne briga koliko golova oni dala.
Mi dala jedan više.

Tko je glasao

@boltek

Puno komentara idu u smjeru da su Kovačeve zamjene bile najveća greška u vođenju utakmice. Naime, indisponirani Kovačić je trebao van, ali ulazak ove dvojice bio je voda na mlin - Zdravku Mamiću koji će ih, zajedno s ekipom, dobro unovčiti, ili pokušava dobro unovčiti! I sve se bojim da je Kovač ipak pod utjecajem Maminja(ccccc!!!) jer nije slučajno da nije ušao bar jedan "Brazilac" (Dudu ili Sammir). Poznato ja da često igrači takve situacije baš jako grizu da bi se pokazali zemlji u kojoj su rođeni, a nije prepoznala njihov talent! Po mom sudu, ulazak Eduarda de Silve mogao je vratiti toliko potrebnu svježinu i maštovitost iz prvih dvadesetak minuta!
Slijede još DVIJE utakmice i ako smo zaista dobri, pokazat ćemo to! Stoga, ova halabuka i ruženje suca, čak na rasističkoj osnovi, i nisu potrebni! Pa ljudi moji, FIFA milijarde ulaže s motom RESPECT a mi u Hrvatskoj imamo masu koja upravo rasistički reagira i za pravo daje FIFI da je u slučaju Šimunića ispravno reagirala!
Ova s izjavom Bukovyja ti je za pet!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@boltek

1. Svaki moj, a i mnogi provokativniji dnevnici dugih autora pretvaraju se u rasapravu o @ppetri, @praznoglavom mlataralu i drugima iz pljade "zdrave hrvatske hrastovine", tako da iole normalni ljudi jednostavno izbjegavaju rasprave i zato pollitika.com polako odumire. Ti (ne)ljudi pod istim ili najčešće drugim nickovima su gotovo na svim forumima i svuda rade isto, opstruiraju rapravu. Radi se o promotorima fašizma i negatorima holokausta, ali to tebe ne smeta jer za tebe je to samo demokratsko pravo na drugačije mišljenje, a fašizam i uspijeva radi ljudi poput tebe, koji su kadri zauzeti poziciju ekvidistance između fašizma i antifašizma. Ponekad ste mi i gadljiviji od @ppetre, tvoji plusevi mi ne trebaju. Fašizam je zlo per se i njega se ne popravlja, već ga se suzbija svim sredstvima.

2. Ono što ja nazivam "međugorjem" je izvor svih zala u hrvatskom društvu i radi toga i kao takvog ga ja uvijek ističem, to je vrelo fašizma i klerofašizma, u svim njihovim pojavnim oblciima. To zlo nam je podarilo i Franju Tuđmana i rat i sveopću društvenu i gospodarsku propast, ne samo Hrvatske nego i BiH, istinaibog tamo ne samo, već u sinergijskom djelovanju s velikospstvom i islamskim fundamentalizmom.

3. Lovren je učinio prekršaj, to valjda nije sporno, snimljeno je iz svih kutova, tako da se lijepo vidi da je držao Brazilca rukama i tako mu onemogućio pristup lopti, to ne vidi samo onaj tko ne želi vidjeti. Da se radilo o nekom kontaktu tijelima, pa da je protivnički igrač čak i pao, druga priča, ali ovdje je u pitanju bilo držanje rukama. Vaš problem je što biste vi htjeli da ga sudac nije vidio ili da ga je jednostavno previdio. Ima čak i onih koji misle da je sve bila samo provokacija i da je trebalo suditi indirektni udarac, al' za naše, a Fredu dati i žuti karton.

Tko je glasao

Ksenofobni kretenu

Tko je glasao

@Fićo pod punim mjesecom si

@Fićo pod punim mjesecom si nanadmašiv u skladalaštvu tvojih trofaznih inspiracija.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Kakav Japanac, glavni mešrijatelj bio je "Srbijanac".(((

Kad nam Japanac postane neprijatelj!?
Ništa ne bi mogao Japanac, da nije prije njega odradio "neprijatelj" Srbijanac!

Onaj Srbijanac koji je tražio crveni karton za J. Šimunića!

Tko je glasao

Mislim da je problem ipak u

Mislim da je problem ipak u kardinalu Bozanicu i ostalim hrvatskim biskupima, nadbiskupima, kardinalima, mteropolitima, djakonima, svecenicima, redovnicima i redovnicama, casnim sestrama, vjerouciteljicima i vjerouciteljima te vjernicama i vjernicima- laicima. Naime, poznato je da kad igra katolicka Hrvatska s nekom nevjernickom heretickom momcadi, Bog je automatski na strani Hrvata- katolika. Medjutim, sto kad se na mejdanu nadju dvije pravovjernicke momcadi? Bog je u takovim prilikama uvijek na strani onih koji se vise mole. Buduci da je ocito KC u Brazilaca zajedno sa svojim vjernickim stadom poniznija i posvecenija molitvi od svoje Hrvatske brace i sestara, Bog je poslao kaznu hrvatskom katolickom kleru i vjernickom puku u obliku japanskog sudca.
Zato, nadam se da su Bozanic&co shvatili Bozju poruku- nije dovoljno malo reklame- molitvica tu i tamo pred kamerama s reprezentacijom. Put do pobjede na SP-u vodi samo preko iskrenog pokajanja i klecanja na kukuruzu.

Tko je glasao

indikativno

je i kako se fred nakon solidno odglumljenog pada zahvaljivao bogu. Ako to nije znak zavjere brazilaca i svevisnjeg protiv nas, ja ne znam sta jest.
Ali zato znam da bi bozja naklonost bila na nasoj strani, samo da je kerum uspio realizirat projekt isusa na marjanu, veceg i starijeg od onog na corcovadu ili kako se vec zove to pogansko brdo.
Neka nam ovo bude lekcija za ubuduce. Manje kipova tudjmanu i susku, vise sinu bozjem.

Zds

Tko je glasao

sve je to u božjim rukama,

sve je to u božjim rukama, osim nekih sitnica, recimo, to da naš golman Stipe ne može obraniti loptu, koja kraj njega "ide pješice" 5 km/h. Općenito, problem su mu sve lopte koje lagano idu prema desnom i lijevom prizemnom kutu. Čak se i Neymar začudio prvom golu......

Tko je glasao

Što pokvari "Srbijanac" to ne

Što pokvari "Srbijanac" to ne mogu ispraviti ni molitve kardinala i Biskupa!.(((

Tko je glasao

ppetra

Tko je glasao

totalna glupost

totalna glupost

Tko je glasao

najte se ljudi glupirati

@lignja
Ti doznaješ neslužbeno a ja velim službeno ovak:
Mislim da gospon Kmica ( Mrak) ima pametnijeg posla nego d se bavi nama.
Osobno se s ppetrom i zrakomlatom ne slažem u 90 posto njihova svjetonazora.
I zar bi to bi razlog da im se zabrani pisanje? Njihovo je pravo da brane svoje stavove kao što mi ostali branimo svoje. Dok god to čine na prihvatljiv kulturan način, bez psovki, etiketiranja, vrijeđanja, a to se događa kada ponestane čvrstih dokazivih argumenata.
Ako ppetra voli Markičku a ja ne, ne vidim razlog da se ne složim s ovom novom inicijativom Markičke ( referendum o izborima) . Tu se slažem sppetrom a nisam se slagao sa zakonom o braku, i sad je i sama vidjela da se ni niš promjenilo.
Stoga prosim lepo, ne tjerajmo s pportala one koji misle drugačije.
Borimo se protiv prostaka, neodgojenih i bezobraznih ljuidi. Mrak nam je dal minuse i možemo potopiti dnevnik ako se ne slažete s ppetrom , boltekom i drugima.

Tko je glasao

Možda su se zabunili? Vidjet će se!?

Ako je tako, zabunili su se oni koji su mu dali nagradu za poticanje demokracije!

Jedino ste vi puni jala, zlobe i ksenofobije- posebno prema Hrvatima.
Predizborno je vrijeme, pa se želi očistiti portal da bi svi bili jednakomisleći!

Želim vam dobru zabavu!

Mrak, pošalji PP, bio bi red, ako je tako, jer nisu me uspjeli isprovocirati, pa su napravili ZZP!

Budi Meron, ako imaš snage, a ako te previše tlače, osudi me na 25 godina teškoga zatvora, bez pollitike, znat ću da si morao tako, a i zašto!

Tko je glasao

"oni koji su mu dali nagradu za poticanje demokracije"

@ppetra sigurno se nisu zabunili, jer je tada profil pollitika.com kreiran kroz aktivno sudjelovanje mraka i korisnika pollitika.com koji su vjerovali da će svojim dnevnicima i komentarima poticati ljude dobre volje, a ne jalušne diletante, poput Ljube, Feniksa i drugih koji su na pollitika.com došli da iživljavaju svoje frustracije raspadom Srboslavije i svog proćerdanog života i životnia neuspjeha. Internet je tada otvorio put razvoju građanskog novinarstva, dajući prilike svima, a prije svega običnim ljudima da sudjeluju u raspravi i diskusijama, da pišu i raspravljaju o problemima društva i zajednice u kojoj živimo, a ne da mašu pozivanjem na kojekakvem diplome novinarska, žurnalistička, politološka i Bog te pita koja sve ne "sveznadarstva" koja nisu bili kadri pokazati u svojim dnevnicima ili obraniti u daljnjoj raspravi. Na početku je pollitika.com imao jaku grupu korisnika koja je najzaslužnija za dobitak te prestižne nagrade za demokraciju. A onda su se privučeni uspjehom i poularnošću pollitike.com pollitike.com počele regrutirati sve one individue koje su do tada po raznim forumima sijale svađu i spamove. Kao što svjetlo privlači mušice tako je ova nagrada uz poneki "biser" privukla i bakcile s drugih foruma i kalvarija pollitike.com je počela. Da nesreća bude veća mrak je došao u nezgodnu situaciju izbora između neprofitabilne pollitike.com i posla kojim se bavi i po logici stvari odluka je bila vlastita egzistencija obitelji. Tako je došlo da je kukolj nadvladao žito i pollitiku.com pa jepollitika.com prepuštena na milost i nemilost svima nama. Zato je prozivanje bilo koga pa i mraka potpuno promašeno jer plusom ili minusom možemo "nagraditi" ili kazniti, dati podršku ili osudu, a za to nam nije potrebna pomoć mraka, već samo klik miša na pravo mjesto!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Odskakuci u koracima i svoju

Odskakuci u koracima i svoju frustriranost LjRW izivljavaj negdje drugdje, a ne ovdje. baniran si vise puta, uvijek se vracas nazad s drugim nickom (sto je kao protiv pravila, zar ne), svaki dnevnik LjRW ispamas do neprepoznatljivosti i, da antisemit si. Na zadnjem njegovom dnevniku opet bucas o 'zidovskoj tvrdoglavosti'. Jel tebi uopce jasno da je skoro svaki drugi tvoj upis na njegovim dnevnicima ili prekrsaj ili kazneno djelo? Jel' ti jasno da je upravo Mrak odgovaran za to. Sto ti je cilj- pretvorit ovu stranicu u Volkische Beobachter? Ako netko treba biti baniran, onda to treba biti tvoj nick, po stopetdesetipeti put. A Ppetra je jedan i vise nego zanimljiv sudionik za kojeg se nadam da ce i ostati ovdje:)

Tko je glasao

@martin baš mi je drago kada

@martin baš mi je drago kada vidim da se prozvani češu tamo gdje ih svrbi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Uglavnom, svoju opsjednutost

Uglavnom, svoju opsjednutost LJRW i Zidovima rijesavaj na prikladnijim mjestima- u psihijatrijskim ordinacijama, a ne na ovoj stranici.

Tko je glasao

javlja se mudroserska strina iz dalekoga berlina

@martine sačuvaj dobre savjete za sebe, jer su ti očigledno nasušno potrebni. Inače kada mi budu trebali neki savjeti sigurno ću ih potražiti od neke pametne osobe koja se ne nalazi na terapijama u psihijatrijskim ordinacijama.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

A ništa, mogli bismo recimo organizirati arbritražni postupak gdje bi arbitri bili poznavatelji politike ali i pisane riječi uopće, pa da procijene "opus" svakog od nas i što je tko ostavio na pollitica.com. Što misliš kako bi se proveo ti u srazu s Ljubom i Feniksaom?'

Tko je glasao

misliš li na onog Ljubu koji sam sebi daje pluseve?

@Fićo čemu inicirati neki posebni arbritražni postupak poznavatelja politike, tj. procijene "opusa" svakog od nas i što je tko ostavio na pollitika.com kada na pollitika.com imamo važeći sustav "procijene "opusa" svakog od nas " koji kaže:
Feniks Rank 21, Rank (out of 10000) 42, Karma 365
Ljubo Ruben Weiss Rank 10, Rank (out of 10000) 20, Karma 591
zrakomlat Rank 1, Rank (out of 10000) 2, Karma 1386

Naravno što se tiče popušenih minusa za izričaje vašeg sveznadarstva, mudroserstva i vaših veleumnosti, tu ste ti i Ljubo već godinama nedostižni šampioni. Toliko minusa koliko ste ih nakupili vas dvojica vjerujem da nema ni da se protiv vas udruži ostatak korisnika pollitika.com! Prema tomu moram priznati da protiv vas dvojice "šampiona" nemam nikakve šanse da preuzmen vrh ljestvice negativaca ovog portala!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

Ja napisah "znalaca", a ne navijača,. jer i tvoje pozicioniranje pokazuje koliko je sustav "ocjenjivanja" na pollitika.com nakaradan.

Tko je glasao

@Fićo pa hebote kako to da ti

@Fićo pa hebote kako to da ti i tvoje umotvorine nikako da zaslužite pozornost znalaca, pa ti se dnevnici naprosto katapultiraju na naslovnicu! Ili ti je mjerilo po kojem razlikuješ znalca od navijača ona persona koja sama sebi daje plus!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Analiza

To je zato što ste vi desničari rabičan šakalski čopor, dok su pak ljevičari kukavice :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

dugo te bre nije bilo oko mojih nogu, đe si samo nestala?

Uf čim se je prepoznala namah se javila mudroserska pamet, koja nezna da je ljevica tamo gdje je palac desno, a desnica tamo gdje je palac lijevo! I proglasi me desničarom. Neka te neka, ali neću ja u tvoju butiku!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

Što bi ti to htio? Pripadati nekoj strani političkog spektra? Pa ne možeš, jer ti si doslovno ništa. Prazen nič rekli bi Slovenci.

Tko je glasao

"Što bi ti to htio? Pripadati nekoj strani političkog spektra?"

@Fićo na moje sveopće iznenađenje vidim da si prepoznao moju apolitičnost!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

Ma prepoznao sam ja i tvoj sveopći značaj, to ti je kao promaknulo?

Tko je glasao

@Feniks toliko iskrenosti

@Feniks toliko iskrenosti zaslužuje VEEEEEEEEEEELIKI PLUS!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

NE! PRIGOVARAM!!!

Zboriste bi bez Ppetre bilo jedno jako sterilno mjesto. Mislim da je nasa misija da pomognemo Ppetri naci Boga i da joj ukazemo da Bog voli svu svoju krscansku djecu, ukljucujuci i 'Srbijance' (kao sto ona voli reci:). Zato glasujem protiv izbacivanja Ppetre- ako treba otvorit cu i facebook stranicu u korist njenog slucaja.
Ppetra, mozda je Bog uslisao 'srbijanski' vapaj za crvenim kartonom jer su u Srbiji napravili jednu ogromnu krizinu negdje kod Kragujevca (ili Valjeva) i pokazali svoju ljubav Bogu, dok su se u Splitu odlucili umjesto kriza napraviti spomenik Tudjmanu, kao sto je i lignja primjetio. Zar nije i sin Bozji rekao nesto poput- Ne klanjaj se nikome osim Bogu.
Dakle, sve u svemu jedna jako zasluzena kazna za sva nasa skretanja s pravog puta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci