Tagovi

Kad je u pitanju istina Josipović i Milanović su isti

Iako je SDP već najavio da će podržati kandidaturu za drugi mandat predsjednika Josipovića, premijer Milanović je u jeku predsjednikove kampanje nju minirao optužbom da predsjednik ne govori istinu.
Nakon što ga je netko u Zagorju pogrešno oslovio kao predsjednika, premijer je uzvratio kako to nikad ne želi biti, jer, citiramo njegove riječi: „predsjednik ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinu“. Time je prikrivena napetost koja vlada između predsjednika i premijera dobila novu dimenziju koja je u tekućoj izbornoj kampanji mogla doći kao naručena hadezeovom predsjedničkom kandidatu, ali, što se pokazuje kao pogreška, on još nije izabran. Izazvani predsjednik Josipović je odgovorio kako je on zagovornik etike, citiramo „po kojoj svaka javna osoba, a i privatna, mora govoriti istinu i mora predano služiti ljudima koji su je izabrali“.
Pored dnevno-političkog značaja novog verbalnog sukoba dva vodeća političara to je povod da se analizira njihov javni status. Po svim anketama političari su kao cjelina najnepopularnija kategorija javnih osoba u Hrvatskoj. Dok je predsjednik Josipović po nepouzdanim, vjerojatno naručenim anketama, najpopularniji političar u zemlji, premijer Milanović spada među najnepopularnije. Što se pak tiče neistina u njihovim istupima obojica su slični i tu nema nikakve dvojbe.
Predsjednik Josipović u svojoj naglašenoj regionalnoj politici i popuštanja Srbiji kao agresoru na Hrvatsku svojim postupcima i izjavama zalaže se za definiciju građanskog rata, pa nije branio hrvatske interese kad je srbijanski predsjednik Nikolić izjavio da je Vukovar srpski grad, a posebice se istakao zalaganjem za povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Čista je laž koju je predsjednik Republike izgovorio u izraelskom Knessetu da u Hrvatskoj postoji „ustaška guja“, dok istodobno sudjeluje u ignoriranju dokumenata Europske unije o osudi komunizma kao zločinačkog režima. Ništa manje ne govori istinu, u koju se kao premijer zaklinje, ni Zoran Milanović. U nizu njegovih istupa dovoljno se sjetiti najvažnijih u kojima je duboko uvrijedio nacionalno dostojanstvo. Po njemu Hrvatska je slučajna država a ne država koja je stvorena krvlju i velikom materijalnom žrtvom. Opet, u stilu predsjednika Josipovića, premijer Milanović smatra da je Hrvatska imala građanski rat, a posebno se njegova Vlada istakla u obrani bivših jugoslavenskih tajnih agenata kad ih je trebalo izručiti po europskom nalogu Njemačkoj. Zoran Milanović je u tom slučaju izrekao niz neistina i poduzeo niz mjera koje su se temeljile na neistinama.
Sve u svemu, ni predsjednik Josipović ni premijer Milanović već odavno u ključnim pitanjima od nacionalnog interesa ne govore istinu i ne služe predano narodu. Njemu se neistine mogu prodavati neko vrijeme, ali ne cijelo vrijeme, pa biračkom tijelu ne preostaje drugo nego da predsjedničkim i saborskim izborima potvrde ili kazne neistine kojima nas obasipaju i predsjednik Josipović i premijer Milanović.

Komentari

boli glava

vkrsnik,

oba lažu
i tu ste potpuno u pravu
ljute se, jer već i vrapci na krovu znaju,
da euri iz onih EU fondova
neće u hrvatsku dok je milanović premijer
i da je josipoviću uručen svilen gajtan
da osobno njime stisne i okonča
političku karijerru zorana milanovića

karrijerru koje je
koja nije odražavala nešta suvislo, razumno, planski
nego nešto potmulo, dubinskko, zapreteno, jedva svjesno rečenice,
igrajuće s riječima, nezrelo,
ono što je pokojni Sigmund nazivao nesvjesnim
a pokojni Carl kolektivnim nesvjesnim

gledali smo sudar kolektivnog nesvjesnog hrvatske ljevice
sa zidom realnosti
i od toga nas boli glava
i nekako manje boli kad se nekom krsniku
može uvaliti svoje grijehe
isključivosti, političke zaslijepljenosti, nespremnosti na uvid u istinu
dogmatičnosti

krsniče
njih boli kad se milanovića i josipovića šutira
makar i opravdano
i od tuda i minusi

luka

Tko je glasao

...

krsniče
njih boli kad se milanovića i josipovića šutira
makar i opravdano
i od tuda i minusi

sada si izvalio malo žešću glupost i na sreću jedva nekako ostao živ...mislim koga boli qrac za bezveznjake milanovića i josipovića osim pravednika vz?!

btw, šjor krsnik je dobio minus zato što po običaju laže i obmanjuje...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

janus

djelomično si u pravu...
prvog poštujem iz mnogo razloga dok zbog drugog (najpravednijeg u rh) svakodnevno dobijem napadaje migrene...

Tko je glasao

Dragi Luka

Imam paar njih, koji korisste terminus "boli glava" i vec dugo imam o takvima odredjeno misljenje. Siegmund je pred smrt 1939 vidio Holocaust i znao da vas jos baka i djed odredjuju jeste li lijevi ili desni. Razlika je u tom sto su kod desnih ja u centru svega pa partija, kod lijevih smo to mi pa tek onda ja. Vi ste za jaci tlaci a mi za slabe, kao sto je bio Jesus.

MfG
Dipl. Ing. V. ROSIC

Tko je glasao

Jesus

Gospodine Vrsnik,

ocito je da ste Vi, taj, koji govori Istinu. Koliko ja znam samo je Jesus/Isus govorio istinu i Poncije Pilat ga je pitao a što je to zapravo Istina.

Vidim imate visoko mišljenje o sebi, jer ste iznad nas "zatucanih".

MfG
DI Vladimir Rosic

Tko je glasao

Imam samo jednu "tehničku"

Imam samo jednu "tehničku" primjedbu (u komentiranje sadržaja se neću upuštati jer se radi o već poznatim i višestruko prožvakanim tezama i manipulacijama).

citiramo njegove riječi: „predsjednik ne smije lagati, ali ne mora govoriti istinu“.
Pojam "citirati" znači (prema HJP) doslovno prenijeti/prenositi čije riječi ili dio teksta.
Milanović je zapravo rekao ovo:
Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći svu istinu.
Vkrsnikov navodni citat je i sam po sebi logički neodrživ - onaj tko ne mora govoriti istinu taj može lagati. Uvršteno u njegov "citat" znači da predsjednik ne smije lagati, ali može lagati što je logička besmislica.
Nasuprot tome, iz pravoga citata može se zaključiti kako Milanović sugerira da predsjednik može prešutjeti ono što mu ne odgovara, a iz cjelokupnog kontesta je jasno kako time aludira da su selektivna prešućivanja tajna predsjednikove popularnosti.
Josipović je u svojoj reakciji odmah demonstrirao na što je mislio Milanović: prešutio je odgovor na Milanovićevu tvrdnju i poslužio se jednom od mnogobrojnih frazetaina koje ima u svome prebogatom repertoaru.

Tko je glasao

Citat KiM ILanovića

rupert,

to nije moj citat nego citat vašeg Zoprana Milanovića. Toliko ste zatucanida i dalje štitite njegovu nesposobnost, a o lažima da i ne govorimo.

Tko je glasao

u ovom komentaru nije riječ

u ovom komentaru nije riječ o Milanovićevoj nesposobnosti već o krivo prepisanom citatu .

Tko je glasao

još jedan zatupljeni glupan

acinum

Premijer Milanović je izjavio po Hini onako kako sam ga citirao, a rupert je da bi spašavao svog zatupljenog stranačkog šefa nevo krivi citat. Prema tome ako je tko krivo naveo citat, toi je onda tvoj pajdaš rupert, a ne moja malenkost.
ali što valja taklvima kakvi ste vi i rupert i nešto objašnjavati kad imate zakrečene mozgove iz prošlog jugokomunističkog režima.

Tko je glasao

Premijer Milanović je izjavio

Premijer Milanović je izjavio po Hini onako kako sam ga citirao...
Danas imaš mogućnost na internetu vrlo lako naći audio i video zapise. A i prošla su ona vremena kada je bilo "istinito" kako je Tanjug po uputama vrhuške tumačio, a ne što je tko stvarno rekao. Ali razumijem da je nekima teško prihvatiti novo vrijeme i nove običaje. Jel netko spominjao zakrečene mozgove?

Tko je glasao

istina za glupane

rupert
vi kao i vaša bulumenta nikako ne želite priznati da je Milanović izjavio kako on ne laže, a predsjednik ne mora govoriti istinu, dakle može lagati, a u stvari obojica lažu. Ali budući da ste svi vi skupa zatucani komunjare opraštam vam te verbalne vratolomije koje kad se ogole otkrivaju vašu bijedu da ne možete prihvatiti gole činjenice, odnosno istinu. To je glavna značajka svih vas skupa.

Tko je glasao

ja nisam bio avangarda

ja nisam bio avangarda samoupravnog socijalizma ( član SK) pa mi nisu stigli zakrečiti mozag kao Vama i vidim da je teško s time živjeti.
Žao mi Vas se je i toplo preporučam liječenje ukoliko je još moguće.

Što je točno rekao Milanović možeš čuti na ovom snimku ako te istina zanima.

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1155948/nikad-ne-bi-mogao-biti-predsje...

Tko je glasao

Acinum, hvala na linku,

Acinum, hvala na linku, valjda će ga znati otvoriti. Ja sam ga inače također stavio na riječ "ovo" u rečenici "Milanović je zapravo rekao ovo" no čini se kako oni polupismeni još nisu shvatili zašto su neke riječi u komentaru plave boje.
:-)

Tko je glasao

možda uspije iz drugog

možda uspije iz drugog pokušaja u što sumnjam jer mu propade poanta dnevnika

Tko je glasao

Kolko sam ja razmel je

Kolko sam ja razmel je milanović rekel:

Predsjednik ne treba reči tu istinu.

Tko je glasao

Predsjednik

Čuj Skvikić, slušne aparate možeš naći kod SUVAG-a po sniženoj cijeni....

vojko27

Tko je glasao

Vojkić. Možete vi svi skupa

Vojkić.

Možete vi svi skupa na trepavicama dubit, no bezveznjaković bu ostal bezveznjaković.

Tko je glasao

Da rekao je : Predsjednik

Da rekao je : Predsjednik

Tko je glasao

gluhoslijeponepismenost

Skviki, ako već nisi vidio i čuo što je Milanović rekao, mogao si makar pročitati doslovni citat, koji glasi:

"Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći svu istinu. I dobro je da je tako. A istina je takva da je ljudi u politici ne ne vole čuti i nikad je neće voljeti čuti. I zato moj posao nije da budem popularan i voljen, nego da se otrijeznimo i shvatimo što je istina", zaključio je Milanović.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Svaki provokator valjda već

Svaki provokator valjda već na prvom satu nauči da je poluistina osnova za manipulaciju, u ovom primjeru u obliku lažnoga citata.

Neki to rade vještije, drugi manje vješto, a Vkrsnik plitko i površno, da mu u "komentarima" bude sve u skladu.

Tko je glasao

News Bar

Ajajaj, News Bar ne može ni za sto godina dostići genij vkrsnika !

vojko27

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci