Tagovi

Jutarnji list – Pohvala ludosti

pxl kokos kokosi 6ab950d7c7a2bc0c06731edbfb8fc9f

Jutarnji list, za koji mnogi tvrde da je ustvari paravan Yutarnjem lišću za brisanje…, opet je oduševio člankom koji posprdno dodjeljuje velike ocjene ministrima i Vladi kokošje koalicije. Već duže nemam snage ni inspiracije boriti se sa svakidašnjim ludilom naših medija, političara, analitičara, ćelavih i podlih nazovi filozofa, tajkuna, sudaca, itd. Itb.

No, dragi moji, kako se ne osvrnuti na ovako svjetski složenu sprdnju, kako se ne presaviti od smijeha kad vidiš bijedne tobože uspjehe, a ustvari veličanstvene neuspjehe i bijedu umova koji su nas uz viku, dreku i galamu vodili u propast, kako?

E pa ovako:

Veličanstvena komedija Jutarnjeg lišća

http://www.jutarnji.hr/kukuriku-vladu-obiljezile-su-smjene-8-ministara-i...

Na samom početku ovog veličanstvenog osvrta na bivšu Vladu autor ulazi navodeći istinu o rekordnom broju smjenjenih, zamjenjenih, ugašenih, recikliranih, zatvorenih ministara i članova Vlade. I to stoji.

No onda odmah prelazi u tešku satiru, brutalnu sprdnju. Neki će reći da se uopće ne sprda, no oni nisu u pravu, jer nitko na svijetu nije toliko glup da ovo napiše kao ozbiljan tekst. Zato ja ovo djelo smatram vrhuncem moderne satire. Amen!

Pa tako veli autor da je Holy napustila Vladu zbog e-mail-a, briljantno, ja se ovog nikad ne bih sjetio, a kad malo bolje razmislimo…, pa još malo razmislimo…, pa još zercu…, pa da! Naravno! Potaknuta visokim moralnim kriterijima, kakvi i inače vladaju među našim političarima, odlučila se na tako drastičnu odluku, briljantno! Ma samo se sprdam, naravno da se i Goran Penić sprda, svi znamo da je otišla jer je dirnula u vrh mafije, a to Milanović ne tolerira. Dalje autor nabraja Komadine, Ostojiće, Jovanoviće, Jazavce, Kokošare, Liniće pa sve nešto okolo, aferice, neslaganja, bla, bla, a svi znamo da se gotovo uvijek radi o stvarima koje se u normalnim zemljama tretiraju kao najteži oblici kriminala, u nekim slučajevima se radi o desetcima milijuna nečega.

Nebitno, narod će to sve platiti, odrobijati, odškrgutati, i oplakati, nek je njima lijepo, a mi se možemo samo sprdati.

I na kraju prvog djela Goran, opet briljantno, isprdava uspjeh kokošje Vlade, pa navodi da je Vladi BDP konstantno PADAO, (padav’ca ih u’vatila, op.a.) no, e ovo je bitno, “zadnju godinu je BDP opet počeo rasti pa je Vlada u plusu”! Kakva sprdnja, ne znaju ni što ih je snašlo, haha…

Mislim, svatko zna da ako je nešto 100, pa tri i pol godine pada i dođe na 60, a onda u pola godine poraste na 60,3 da to nije nikakav plus, jer 60,3 je puno manje od početnih 100. Zna to i jutarnji samo se sprda s Milanovićem i kokošjom koalicijom, brutalno. A tako i treba

E, a onda kreće sprdnja pojedinaca, ja sam se valjao od smijeha, a tko ne bi?

Kaže ovako:

“Vesna Pusić

Najveći uspjehTijekom njenog mandata zaživio je projekt gospodarske diplomacije, ulazak u EU
propust: U EU smo se dosta brzo našli na margini, a to je eskaliralo u izbjegličkoj krizi
Ocjena: 3″

Hahahaha, kako lukavo, Ulazak u EU; ako ne računamo prijetnje smrću umirovljenicima, ako ne glasaju za ulazak u EU, onda ona nema nikakve zasluge, ni luk jela ni luk mirisala, a smrdi, uguši! A gospodarska diplomacija, hihi… ako netko nađe nekoga da mu ispriča da je čuo od nekoga kojemu je netko pričao da je čuo od jednog koji je to čuo dok je pišo u šumarku, da je netko u Hrvatskoj od toga imao ikakve koristi, e toga mi dovedite i ja mu dajem x10 sve što je on dobio preko Pusićkine gospodarske diplomacije

Ocjena 3, ej, 3. Ocjena 3 je ocjena dobar, ocjena dobar dobije se ako nešto dobro napraviš, Jutarnji je dokazao da Vesna Pusić nije napravila nikakvo dobro i jasno je da je ocjena 3 čista provokacija i teška sprdnja sa Vesnom Pusić.

“Milanka Opačić

potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih
Bila je saborska zastupnica SDP-a i vraća se u Sabor
Najveći uspjeh: U njezinu mandatu informatički je povezan sustav socijalne skrbi, povećan je minimalni iznos socijalne pomoći
propust: Ustavni sud srušio je dugoočekivani Obiteljski zakon”

Ocjena: 3

Kako joj je samo spustio ovim da je bila i bit će saborska zastupnica! Naime, svi znamo da je ona parazit od kad zna za sebe i da nikad nije bila na korist društva, niti se srami parazit života, nimalo.

Ajd, ako je povezan sustav, lijepo od nje što se potrudila razvesti kablove, uštimati servere i sve prebaciti na njih, ali, kako rekosmo, ona ne radi, ništa ne zna i ovo su drugi radili, nema veze, pripišimo joj to.

Povećan minimalni iznos socijalne pomoći je stvarno minimalan i samo za neke kategorije, jedino valja spomenuti i da je smanjila naknade nezaposlenim braniteljima sa 1200 na 800 kuna, a što je izazvalo čak i samospaljivanja, također je ukinula kisik djeci koja ga trebaju kao i osobne asistente djeci sa posebnim potrebama, dok ona za svoje posebne potrebe ima nekoliko desetaka tisuća kuna, bez da je ikad bila na korist zajednici.

“Branko Grčić

potpredsjednik Vlade
ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Bio je profesor ekonomije u Splitu, odlazi u Sabor
Najveći uspjeh: Otvorio je EU fondove Hrvatskoj, iako se radi o manjim iznosima, bavio se regionalnom politikom
propusti: Trebalo je povući više novca iz EU fondova
Ocjena: 4″

A da kud će nego u Sabor, pa neće valjda ići raditi kad ubere 20-ak tisuća kuna mjesečno za sat i pol sjedenja, kako veli Ivan Palidrvce Vilibor, zlato mamino Sinčić.

Otvorio je EU fondove Hrvatskoj, kako to gordo zvuči, je da nema nikakav smisao, sadržaj, ali zvuči, što jest, jest. Bavio se regionalnom politikom? Što b' to moglo biti, a? Skoro smo zaratili sa svima u okruženju umjesto da smo surađivali, čak nam prijete i neki s drugih kontinenata, a to je prema Jutarnjem neko dobro. Ajd dobro.
Ovo s propustom isto neka sprdnja? Grčiću nije posao da povlači novce, a isto tako mu nije plus “manji iznosi”, to uopće nije njegov posao, al ajd, kod nas se ionako nitko ne bavi onim što mu je posao.

Ocjena 4. Vrlodobar, skoro pa odličan, ej, 4??? Regionalni razvoj se pretvorio u traženje onih ratnih sjekira i sekirčeta što ih onomadne zakopasmo, a iz EU fondova rekordno malo povlačimo? Bravo Grčiću!!! Vrlodobro! “Služimo narodu”, spremno odgovara Grčić. Aha, velim ja, a ovom ga četvorkom baš fest isprda i Jutarnji.

“Ranko Ostojić

potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova
Bio je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku, vraća se u Sabor
Najveći uspjeh: Upravljanje izbjegličkom krizom u Hrvatskoj, i kao tehnički ministar bio je često u kampu u Slavonskom Brodu
propust: Loše je birao kadrove u policiji
Ocjena: 3″

Kako je krizom upravljao bit će rasprava idućih 30 godina pa ne bih brzao. Propust, javna je tajna da su policijski gazde postali država u državi i da pravda odavno više ne stanuje u Hrvatskoj niti (uglavnom) važi za policijske glavešine, no ok, tako je to svugdje. Dodao bih samo, a to Jutarnji ne smije, “jer nema muda” kako stalno prijeti Ostojić, da ubijanje građana koji nisu izravna prijetnja policiji niti ikome oko sebe nije za ocjenu 3, al’ to se ne odnosi na Hrvate, Hrvate se može ubijati tko i kako stigne. O tom će još biti riječi kad stignemo do rak rane našeg društva.

“Boris Lalovac

(od 18. 4. 2014.)
ministar financija
Bio je Linićev zamjenik, a sada odlazi u Sabor
Najveći uspjeh: Smatra da je uspio riješiti problem švicarca i smanjiti porez na plaće
propust: Loše planiranje proračuna: nije uspio znatnije smanjiti deficit, a javni dug je nastavio rasti
Ocjena: 3″

Pa svi odoše u Sabor, ima li itko da nešto radi? To što on smatra da je riješio problem švicarca ne znači da ga je i riješio, dakle nije uspjeh, Ju ga samo sprda. Smanjio je malo porez na plaće onima preko 8800 kuna do 13200, ovima ostalima šupak, pardon, šipak.

Loše planiranje proračuna kod nas je pravilo, a ne izuzetak, tu se samo uklapa, ostalo loše i gore.
Sve skupa, gore ne može, no zato može ocjena 3, dobar, ne prosječan, prolazan, ne loš, nego dobar, 3. Meni više nije smiješno.

“Ante Kotromanović

ministar obrane
Bio je saborski zastupnik, ne želi u Sabor već odlazi raditi u inozemstvo
Najveći uspjeh: Smanjio je broj ljudi u vojsci, zadnjih godina je modernizirao opremu, surađivao je s našim tvrtkama
propust: Prozivan je zbog afere Lošinj i s tim je upropastio sve što je dobro napravio u svom resoru
Ocjena: 3″

Ode raditi, mašala! Smanjiti vojsku na malo jaču zaštitarsku službu meni nije neki uspjeh, ali ok. Modernizacija podrazumijeva: netko je potpisao da su rakete RBS dobre i da mogu još dvajs godina stajati, dakle, papir je svjež, moderniziran, rakete iste, kužite? Modernizirali smo u zadnjih četiri godine papir, hehe, dobra! Dooobra!

Propust, putovao avionom u privatne svrhe, pa što? Ništa, nema veze. Zakoni su samo za one koje Milanović ne štiti, primjerice Klabot, zapovjednik ATJ lučko, smijenjen je jer je koristio auto? Tko mu je kriv što u privatne svrhe ne koristi avione kao Kotromanović ili Pusićak koja naručuje Boeing u Tursku, ne bi li stigla pogledati Tursku sapunicu. Ali eto, to su te tzv Milanovićeve govnjikave letvice, jedni smiju što hoće, drugi ništa.

Ocjena 3, hm, što bi tek bilo da je uspio potpuno ukinuti vojsku, bilo bi im više nego dobro, ali nije pa samo 3.

“Ivan Vrdoljak

ministar gospodarstva
Bio je dogradonačelnik Osijeka, sada odlazi u Sabor
Najveći uspjeh: Energetiku je izbacio u prvi plan, to se posebno odnosi na LNG terminal, napokon je donio industrijsku strategiju
propust: Nije uspio progurati svoj glavni projekt, a to je istraživanje jadranskog podmorja
Ocjena: 3″

Čitav svijet govori da je ovo najgora Vlada u povijesti, gospodarstvo je spalo na najniže grane u cjelokupnoj povijesti, a on 3, dobar??? Pa kakvi su onda bili drugi? Od 30 do 55, rekao bih. Ma jasno je da je malo koja Vlada zaslužila jedva prolaznu ocjenu, a ova “najgora u povijesti i statististički” definitivno zaslužuje prijezir.

“Gordan Maras

“ministar poduzetništva i obrta
Bio je saborski zastupnik SDP-a i vraća se u Sabor
Najveći uspjeh: Ojačao je malo i srednje poduzetništvo
propust: Nije dobro kotirao među poduzetnicima koji su smatrali da nije dovoljno stručan, sklon je sukobima, nije reformirao HGK
Ocjena: 3″

Za ovog važi sve što i za ovoga druga mu gore.

“Anka Mrak-Taritaš

ministrica graditeljstva i prostornog uređenja
Radila je u Gradu Zagrebu, sada ide u Sabor
Najveći uspjeh: Uspješno su provedeni projekti legalizacije i POS-a, uspješno je proveden projekt obnove Gunje
propust: Nije do kraja provedeno digitalno povezivanje gruntovnice i katastra
Ocjena: 4″

Satira i sprdnja trebali bi isto imati neke mjere, no Jutarnji se ne obazire. Gunja je primjer državne nebrige, očajni ljudi, plač, vriska, premijerov šeretski osmjeh i uspoređivanje puknute cijevi sa potopljenom do krova i uništenom kućom i kompletnom imovinom, Mrak, Šuga, Taritaš, Bolest, Kuga…

Ocjena 4, vrlodobar!!! Što bi tek bilo da su pomogli ljudima u Gunji, umjesto što su se sprdali, Mrak, Šuga, Taritaš, Žderati, Kuga, Prase…

“Tihomir Jakovina

ministar poljoprivrede
Bio je načelnik općine Bukovlje, ide u Sabor
Najveći uspjeh: Uspio je sklopiti aranžmane za povlačenje novca iz EU za ruralni razvoj i ribarstvo
propust: Favoriziranje velikih tvrtki nauštrb OPG-va
Ocjena: 2+”

Ovaj nije ni za sprdati, jer se ne smije sprdati s nekim kategorijama ljudi, nije lijepo. A on je definitivno uspio, ako je Hrvatska poljoprivreda zbog njegova uspjeha potpuno krahirala neka je, tako nam i treba.

“Mihael Zmajlović

ministar zaštite okoliša
Kao gradonačelnik Jastrebarskog ide u Sabor
Najveći uspjeh: Pokretanje investicija u sektoru gospodarenja otpadom
PROPUST: Afera s najmom u Zagreb Toweru
Ocjena: 2″

Već mi se počelo sinjati, sitni su sati, pa se poveseli da bar ovdje piše “ide u zatvor”, al jok, i ovaj ide u Sabor.
Zašto pobogu 2??? Pa on je tako mlad, on će patiti, on voli skupe ćale, srcu su mu prirasli skupi parkinzi, bijesni auti, ferari kupatila, sponzoruše, cuga, kao iz nekog filma, ludilo. Zoka izleda jako voli “Brze i žestoke” pa je hrpi svojih pobočnih hohštaplera omogućio takav život, naravno na naš račun, a da na čiji bi? Kad bi oni imali što ime ima da nije Zoke koji mrzi narod i voli isprazne parazite i hohštaplere, nikad.

“Mirando Mrsić

ministar rada i mirovinskog sustava
Bio je direktor kampanje Ive Josipovića, ide u Sabor
Najveći uspjeh: Uspio je izmijeniti Zakon o radu, ali ne u tolikoj mjeri kako je tražio HUP
propust: I dalje prednjači po nezaposlenosti
OCJENA : 4″

Počet ćemo od ocjene: 4, vrlodobar, za dlaku mu izmaklo odličan, a to mu izmaklo jer još nema pola milijuna nezaposlenih nego nešto malo manje, ‘bem ti sreću.

Propust, kako propust “i dalje prednjači po nezaposlenosti”? Pa nije ministru rada posao da brine o zaposlenosti, njegov je posao da drži ljestve Milanoviću i bratiji, šta je ovo, neka sprdnja???

“Predrag Matić

ministar branitelja
Bio je savjetnik Ive Josipovića, ide u Sabor
Najveći uspjeh: Objavio Registar branitelja, donio je Zakon o žrtvama ratnog silovanja
propust: Već 15 mjeseci prosvjeduju branitelji u šatoru
Ocjena: -4″

Evo čo’eka, evo ljudine, evo karaktera. Evo našeg hrabrog podrumskog ratnika i najvećeg duševnog bolesnika u povijesti PTSP-a. I jedinog kojemu se na dnevnoj bazi mijenja duševno stanje pa kad on odluči, on samo naredi doktorima i ovi mu smanje invaliditet za koliko on kaže. Inače to ide drukčije, al ovakvi ratnici sve znaju pa i to koliki točno postotak PTSP-a imaju, a tu je i kokošja koalicija da zabrani istragu oko ovog jadnog junaka. Sve je tu, da povrati čovjek.

Objavio registar branitelja, što jest jest. I sad svi neprijatelji Hrvatske u svakom trenutku mogu provjeriti tko je u kom trenutku bio u kojoj jedinici. Ako mislite da je on uvijek ovakvo smeće i podlac varate se, ima on i nježniju stranu. Evo, recimo, Registar agresora ne želi objaviti, jer to može imati neugodne posljedice po agresore, a mi agresorima ne želimo da se osjećaju neugodno, može se ispostaviti da je neki član Vlade bio agresor i da zato mrzi branitelje, može se svašta ispostaviti. Dakle, javni Registar branitelja može, bez obzira na posljedice, Registar agresora ne može, zbog posljedica! Kaže Alfred Matić zvani herojčićak TaLjiga.

Ocjena -4, opet sprdnja. Alfred Matić zaslužuje -900, najmanje.

“Berislav Šipuš

ministar kulture
Bio je zamjenik Zlatar-Violić, vraća se dirigiranju
Najveći uspjeh: Imao je samo par mjeseci za rad u Ministarstvu, otvorio niz muzeja
propust: Prekratko mu je trajao mandat
Ocjena: 3″

Bio kratko, otvorio par muzeja koje je netko drugi smislio, izgradio… Ali 3, Yutarnji stvarno pretjeruje sa satirom.

“Arsen Bauk

ministar uprave
Bio je zastupnik, ide u Sabor
Najveći uspjeh: Donesen je Zakon o životnom partnerstvu, projekt e-građanin, sređeni su birački popisi
propust: Nije se dovoljno angažirao oko reforme javne i lokalne samouprave
Ocjena: 4″

Ocjena 4 zasigurno je zbog zakona o Ž.P. Birački su popisi sređeni tako što je maknuto pola od pola milijuna SDP-ovih demona bez ljudskog obličja (nepostojeći glasači) tako da ih je ostalo samo oko 200-250 tisuća, al’ ok, bolje išta nego ništa. Nije se uopće angažirao oko reforme javne uprave, no zbog Z.Ž.P. Četvorka, dao bi Yutarnji njemu i 5 al’ sramota, jer osim Ž.P. baš ništa, al baš ništa nije napravio.

“Siniša Varga

ministar zdravlja
Radio u KB-u Dubrava, a sada odlazi u Sabor
Najveći uspjeh: Izlazak HZZO-a iz riznice, uspio je uvesti plaćanje bolnicama prema količini izvršenih usluga
propust: Nije uspio provesti strukturne promjene zdravstva, preoblikovati bolnice, smanjiti broj akutnih kreveta i nije uspio uspostaviti dijalog s liječnicima
Ocjena: 3″

Uspjeh “Izlazak HZZO-a iz riznice”, Mrak. Super, sad je HZZO nigdje, a na crpku i na krvotok narodu priključili su 10-ak Teršelićkinih udruga, pa ćemo mi plaćati tisuću puta skuplje liječenje jer ovi paraziti žive na ultra skupi način, a Teršelićka će širiti svoj virus hraneći se našom krvlju, što će s vremenom rezultirati smrću domaćina, no nema veze, bitno da su nam oduzeli HZZO. Propustio je sve što se dalo propustiti, al’ nije problem, uspio je odvojiti HZZO od naroda, sad će ga lakše rastrančirati i opljačkati. Ja bih mu dao 5, pa zar nije sve ciljeve strvinarske kamarile ostvario?

“Orsat Miljenić

ministar pravosuđa
Bio je odvjetnik u jednom odvjetničkom uredu, odlazi u Sabor
Najveći uspjeh: Izmjena zakona kojom su smanjene zatezne kamate za građane i gospodarstvo oko 30 posto
PROPUST: Predložio je Vladi donošenje Lex Perković – izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima članicama EU, što je izazvalo oštre reakcije EU
Ocjena: 3+”

Ovoga dobro pogledajte. Nema kriminalu mira dok ovi ne stave paraf, svi znamo da kriminalci spavaju ko bebe (sat vremena spavaju, sat plaču, sat stražare) kad ovi rade svoj posao, no činjenica je da kriminalci kod nas spavaju ko zaklani, paraf je odavno stavljen. Mira nemaju samo nesretni i oni bez neke veze, dakle narod, dok neki imaju pravo ubijati do mile volje i nikad ne biti zatvoreni. Može se krasti, milijarde, ali se ne smije pojesti šnjita kruha, jer su ovi jako strogi prema sirotinji i gladnima.

Lex Perković, što reći? Ima čovjek potrebu braniti običaj da se ubija na tisuće vlastitih građana po inozemstvu, to je njima ko dobar dan. Ono: "Dobar dan jel mi možeš ubiti 6 Ivica, 4 Stjepana, 7 Josipa?". I onda dođe ovaj i pokrije to sve pravno, ono: “Idemo napisati da je pokolj nekoliko tisuća ljudi po stranim državama tajna i točka, gotovo, 'ko vam hebe mater." To je toliko morbidno i bolesno da je shvatila čak i disfunkcionalno-dementna EU.

A 3+ je valjda zbog upornog zataškavanja i legalizacije masovnih pokolja po stranim zemljama.

Ovo je onaj što nekidan poče arlaukati da što će on i kako živjeti ako mu smanje plaću od 20-ak tisuća kuna na 18 tisuća kuna, jer “neću imati od čega živjeti”, veli vrli kokošji ministar. A sad se vratimo na Opačićku koja opet kaže da je sad stanje super jer je ona podigla naknade od par stotina kuna za par desetaka kuna, ovi sad imaju od čega živjeti tvrdi ova kokošja radnica žuljevitih ruku. Mene zanima kako se postaje ovakav kao ovi, jesu oni takvi rođeni ili naporno vježbaju kako biti nečovjek?

Eto, svega pomalo i skraćeno, jer mi se stvarno ne da zamarati ovakvim oblicima postojanja.

Tko ostane zadnji neka ugasi svjetlo!

Komentari

HIS-Hrvatski Istinski Socijaldemokrati

Evo, Laganini, u ovom dnevniku ima dovoljno detalja za ocjenu galerije likova koji su uz "slučajnog", razarali Hrvatsku protekle 4 godine.

http://pollitika.com/nisu-birali-most-da-bi-postao-cuprija-prema-regionu...

Jutarnji list je jugokanta-list, novine koje provode specijalnoratovsku politiku protiv Hrvatske (od gradnje ZZP-a, preko pljuvanja po prvom predsjedniku RH, do histerije protiv gospodina T. Karamarka ..., jer u njemu kanta-novinari pišu protiv Hrvata i Hrvatske.

Nažalost mnogi iz crvenog peradarnika će i dalje svoj otrov prosipati u Hrvatskom saboru, umjesto da odgovaraju za zlodjela koja su napravili.

SDP-u želim ostanak Milanovića na njegovu čelu, a nije loše niti da Srbi preuzmu stranku, jer Milanović je bio samo "kamuflaža-"

Hrvatski socijaldemokrati bi se trebali izdvojiti iz SDP-a i osnovati stranku: Hrvatski socijaldemokrati (HS).

Što jedan Bernardić, ,,,., radi u SDP-u, ako je istinski Hrvat i socijaldemokrat?

Nije li se zasitio rada protiv Hrvatske, jer samim članstvom u toj partiji radi protiv Hrvatske, posredno je sudjelovao (preko te partije) u ubojstvu D. Pajičića, u napadu na HRVI i oskrnavljivanju Crkve sv. Marka,...

Kako uopće može jesti kruh zamrljan krvlju našeg junaka Pajčića i Nevenke Topalušić, te protuhrvatskom rabotom -pogotovo u ove 4 zadnje godine?

Hrvatima u SDP-u jedino časno mjesto je- biti špijun u njihovim redovima i saznavati što neprijatelj radi, a sve ostalo je protudržavno djelovanje.

Preoštro?

Ne, jer SDP, bez Hrvata u njemu je ogoljela politika te stranke. Hrvati joj samo služe, kao maska pljačkašu i kriminalcu.

Što to treba jednom mladom Hrvatu, poput Bernardića i nekih drugih?

SDP je stranka jugoslavena i Srba koji nisu prihvatili hrvatsku državu, partija koja uporno Hrvatskoj nameće vlast srpske manjine, koja čuva povlaštenost te manjine, koja sprječava lustraciju i kažnajvanje genocida nad Hrvatima nakon ww2, koja je podmuklo napala Vukovar, pokušala ga obilježiti velikosrpskim svastikama ( u što su je zločinci pretvorili)s, te koja je za svoje vladavine ubila dvoje časnih Hrvata i branitelja: Darka Pajičića i Nevenkui Topalušić.

Ta ubojstva pišu povijest na ulicama Zagreba, ali i Vukovara, pa imamo u Zagrebu Trg Nevenke Topalušić, a u Vukovaru je nužno ulicu u kojoj je policijska postaja pred kojom su praktično ubili Darka Pajičića nazvati: Ulica Darka Pajičića!

SDP je jednostavno nepopravljiv, jer su mu noseći stupovi: jugoslavenstvo, regija sa Srbijom, ali i prikriveno velikosrpstvo, a pobočni stupovi SDSS s otvorenim velikosrpstvom i vezama sa SPC i slični HNS. Na Lex Perkoviću su javno razotkrili svoju antihrvatsku ćud.

Ali, političke kukavice poput Bernardića i ostalih Hrvata u SDP-u, nisu u stanju napustiti posljednji "bastion čuvara jugovelikosrpske agresije na RH", krenuti u osnivanje HIS (Hrvatskih istinskih socijaldemokrata) i postati druga vodeća hrvatska stranka. SDP bi se mogao fuzionirati sa SDSS-om, jer imaju isti politički program.

HIS bi tako istisnuo SDP čuvaricu jugovelikosrpske politike u RH (SDP- Srpsku Demokratsku Partiju- koja je uzurpirala hrvatsku socijaldemokraciju), i postao istinska socijaldemokratska stranka Hrvatske. Ne bi morao krenuti od početka, a potez odjeljivanja od SDP-a dao bi im nužnu promidžbu, kao i mjesta koja iamju u Saboru. Osim toga mediji , uskoro oslobođeni od kanta novinaraša, mogli bi im donijeti veliku prednost pred SDP-om, a teret loše četverogodišnje vladavine mogli bi prevaliti na SDP i HNS te tako očišćeni pokrenuti hrvatsku socijaldemokraciju. Ako su tolike ljenčine i kukavice, pa se ne usuđuju pokrenuti sami novu stranku, mogu se samo prebaciti u Bandićevu stranku!

Jednostavno-kao i Prgomet- izdvoje se, organiziraju novu stranku- i odmah su parlamentarna stranka. U program uzmu domoljublje i socijaldemokraciju, i dobit će glasove ljudi u RH sklonih socijaldemokraciji, a takvih Hrvata je puno: Hrvata koji žele socijaldemokraciju, ali ne i region i prosrpsku politiku, nego politiku zaštite hrvatskih nacionalnih interesa.

Sada je pravi trenutak za to, a SDP-u neka ostanu Komadine, Jovanovići, Ostojići, Grbini,Opačićke,Pusićke,... , Milanovićevi napadači na Vukovar i neka za njih glasuje tih "80% Srba u RH" kako je rekao Milanović.

Bez glasova Hrvata ti ne mogu pobjeđivati. Valjda će ova vlast očerupati njihove crvene kokoške i pijetlove u medijima, pravosuđu, policiji,..., da ne uspiju Hrvatima nametati laži i propagandu kojom uskrsavaju jugovelikosrpsko čudovište od SDP-a, proglašavajući ga spasom ili "manjim zlom"!

Tko je glasao

Nema hrvatskih socijaldemokrata na vidiku

Nakon ovoga:
http://www.jutarnji.hr/u-8-milanovicevih-godina-izgubili-smo-svakog-peto...
jasno je da je Bernardić daleko od hrvatskog socijaldemokrata, te Hrvatskoj ostaju "neki novi klinci"- neki novi Živi zidovi,.., ali oni "živi zidovi" koji neće biti SDP-ove navlakuše za naivne Hrvate- koji se neće izleći u crvenom kokošinjcu i pronositi smrad istoga.

Tko je glasao

Ima tu svačega

Iako se slažem sa puno toga mislim da ipak preširoko i prežestoko tučeš. Mislim gle, SDP je takav kakav je, ali ovo je kao da ih gađaš nuklearnim bombama, nije da ih branim, ali se ne slažem sa taktikom "sravnimo sve sa zemljom". Ovako se oni ponašaju, ne svi, Milanović i njegova kamarila novokomoniranih parazita da, ali, ima i drukčijih. Ma neću ti soliti pamet ali ne vjerujem u totalni rat i istrebljenja. Mada kad vidim ove bube i ostalu takvu gamad najradije bih se složio s tobom.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Bili su teško zlo-daleko im kuća

Mogu reći i kraće u 1 rečenici :
Svaki Hrvat koji je bio u SDP-u, HNS-u ili u njihovu peradarniku bio je najmanje 4 godine neprijatelj RH i treba ga zbog toga biti sramota.

ps. I ovo gore je preblago što su zaslužili za zlo koje su podržavali, radili ili omogućavali.

Tko je glasao

Ima li goreg neprijatelja od

Ima li goreg neprijatelja od onih koji su mlade ljude 1991. gurnuli u smrt ?
Od onih koji su popljačkali i uništili ono što su Hrvati stvarali desetljećima?
glej vraga, još neprijatelji Hrvatske nisu sve prodali, ostalo je nešto što će sad
prodati strancima i onda je ono
IMAMO HRVATSKU !
živjeli vi meni HRVATI !

Tko je glasao

Dobro jutro Drakula

Vidim da si spavao pa se diže ostrašćen i lud za nevinom krvi. Ludi moj Drakula, ne znam što si ti sanjao dok si vario krv nevinih, no već dvadeset godina čitavom svijetu nije sporno tko je napao 3 republike i jednu autonomnu pokrajinu, tko je izazvao sve ratove, tko je bio naoružan do zuba i imao snagu pokrenuti svirepe ratove. Na kraju, ludi moj Drakula, i sami priznaše da im to nije trebalo, ispričavaju se povremeno, povremeno samo žale što nisu uspjeli sve živo pobiti, ali nikad, nigdje i nitko ne dvoji tko je pokrenuo ratove u 4 različite zemlje, nitko osim maloumnih bolesnika. Ti, pretpostavljam, nisi bolesni i sundrkavi maloumnik, koji se sam odgojio u septičkoj jami, nego samo nisi dobro informiran. E pa evo, ja sam te sad informirao, a ti slobodno zaviri u štampu kod komšija i potraži eminentnije, obrazovane ljude, vidjet ćeš što pišu.

Nisi ti kriv.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci