Tagovi

Jugohrvatsko novinarsko društvo (YUHND) u funkciji liberalnih fašista

Inicident koji se dogodio u povodu obilježevanja Svjetskog dana slobode medija u dvorani „Hrvatskog novinarskog društva“ kad je skupina nazočnih, ali ne novinara razvila transparent na engleskom jeziku „Hrvatska Vlada ubija medije“ i prekidala pozdravni govor predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović samo je potvrda činjenice kako u ovoj zemlji jedna mala dobro organizirana agresivna manjina želi nametnuti šutljivoj većini svoje poglede na tekuća društvena pitanja. Među njima je svakako odnos nove vlasti prema medijima.

Nije slučajno da se to dogodilo u organizaciji tzv. Hrvatskog novinarskog društva koje je na čelu s novim predsjednikom Sašom Lekovićem jedna od najglasnijih udruga u kampanji protiv nove Vlade, a osobito protiv novog ministra kulture Zlatana Hasanbegovića. Treba ukratko podsjetiti na politički profil Hrvatskog novinarskog društva koje okuplja oko 2.800 novinara. I četvrt stoljeća nakon sloma komunističke Jugoslavije čelništvo Hrvatskog novinarskog društva nije se oslobodilo svojeg jugoslavenskog komunističko-samoupravnog mentaliteta. U njemu još uvijek prevladavaju zagovornici propale komunističke države, u tom čelništvu još uvijek ima bivših suradnika Udbe i KOS-a. Ono je kao jedna od rijetkih strukovnih udruga zadržalo delegatski način izbora, pri čemu su moguće svakakve manipulacije, kao što je to bilo i na posljednjoj skupštini kad je protukandidatkinja Saši Lekoviću Nataša Škaričić odustala od izbora za predsjednicu društva, upravo zbog takvih malverzacija.
Da društvo još uvijek nije raščistilo sa svojom komunističkom prošlosti najbolji je dokaz da se ni nakon 25 godina postojanja hrvatske države nije ispričalo svojim nekadašnjim uglednim članovima koji su nakon „Hrvatskog proljeća“ početkom 70-tih godina isključeni iz njega upravo zbog toga što su se u komunističkoj diktaturi usudili zalagati za slobodu javne riječi. To su bili većinom sada pokojni Krešimir Džeba, Ante Glibota, Neda Krmpotić, Božidar Novak, Ivo Bojanić, Ivo Horvat, Srećko Frajndlih i Vlado Gotovac. Nije zgorega spomenuti da je za vrijeme bivšeg predsjednika Dragutina Lucića Luce, kao i njegovog nasljednika Zdenka Duke HND djelovalo kao produžena ruka protuhrvatske politike predsjednika Republike Stipe Mesića i Ive Josipovića, a u novije vrijeme i SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, pa se nije zauzimalo kako je to tražila profesionalne etika za svoje ugrožene članove. Najizrazitije je to došlo do izražaja kad je Haaški Tribunal za bivšu Jugoslaviju podigao optužbu protiv troje hrvatskih novinara. Tada se HND nije pozivao na ugrožavanje slobode medija, nego je štoviše stao na stranu Haaškog tribunala u progonu svojih članova. U novije vrijeme poznat je slučaj kad se HND solidarizirao s Radmanovim HRT-om prilikom smjene urednice Karoline Vidović-Krišto jer je ona koristeći objavljene podatke predstavila jednog uglednog američkog seksologa kao pedofila. Ali zato je takav HND dizao veliku galamu kad su u skladu s pocedurom smijenjeni neki novinari u javnim medijima. U njegovom čelništvu i dalje gospodari jugonostalgičarski duh odnosno duh Mesićevog „regiona“ pa bi stoga kratici tog društva bolje odgovaralo YUHND.
U svemu tome to društvo krši vlastiti kodeks po kojemu su „novinari dužni braniti ljudska prava, dostojanstvo, slobode i vrijednosti, uvažavati pluralizam ideja i nazora, opirati se svim oblicima cenzure, pridonositi jačanju pravne države i kao dio javnosti sudjelovati u demokratskoj kontroli moći i vlasti“. Svojim agresivnim djelovanjem protiv pluralizma ideja i nazora YUHND upravo podstiče cenzuru jer smatra da samo ljevičarska i
ultraljevičarska istina ima pravo na izražavanje mišljenja. Najbolji primjer za to je bila praksa Radmanove televizije na kojoj je postojala stroga cenzura prema onima drukčije misle pa je funkcionirala „crna lista“ osoba koje se nisu smjeli pojavljivati na ekranu, ali su zato sveprisutni Žarko Puhovski i njemu slični imali monopol na tumačenje društvenih zbivanja. Tada je YUHND na takvu cenzuru imalo zatvorena usta. Cijelom svojom dosadašnjom politikom zagovaranja jednoumlja YUHND predstavlja jedan od temeljnih kamena liberalnog fašizma koji je uzeo maha u Hrvatskoj posljednjih godina. Zato se u tom kontekstu i mogao dogoditi incident s predsjednicom Republike koji je video vezom plasiran u 16 zemalja kako bi se na međunarodnoj razini potencirao pritisak na novu hrvatsku Vladu i na samu Republiku Hrvatsku. Međutim u svojoj sljepoći YUHND koje je s tzv. Rasdničkom frontom organizirao ovaj preformans nije bilo svjesno da upravo činjenica da se on dogodio demantira njegove organizatore da je u Hrvatskoij na djelu gušenje slobode izražavanja pa i medija.

Komentari

ko god ostaje u hnd je cetnik

ko god ostaje u hnd je cetnik

Tko je glasao

YND, nekulturnjaci, parazitaške udruge u agitpropu protiv RH

DORH bi trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Bitorajca, jer neovlašteno uzima ulogu glasnogovornika hrvatskog naroda, u takvoj ulozi optužuje Hrvate kao fašiste, pljuje po Hrvatskoj, te u ime Hrvata iznosi stav jugonacista prema Hrvatskoj i Hrvatima.

Bitorajac je svojim uradkom "Mi Hrvati", nacrtao svastiku nad cijelim hrvatskim narodom i državom Hrvatskom.

Policija još nije pronašla Poljudskog svastičara, a u ovom kratkom vremenu i opljačkana je iznutra- od strane visokih policijskih dužnosnika za neke kilograme zlata i stotine tisuća eura, pa se osnažen takvom policijskom učinkovitošću, novi "svastičar" Bitorajac usudio javno nacrtati nacističku svastiku nad cijelim hrvatskim narodom i njegovom državom Hrvatskom.

Njegovo opravdavanje nakon takvog nedjela nalikuje na opravdavanje generala Kadijevića, nakon što je Hrvatsku zasuo "prijateljskom vatrom".

Jugonacističkom "mantrom" kako se "Hrvatsku voli na "drugačiji način"", Bitorajac pokriva i opravdava ovaj, ne samo svoj, specijalnoratovski uradak. Izgleda kao uradak koji je izašao iz iste radionice kao i svastika na Poljudu, kao i "Vukovar je izdan", kao marševi Crvenih fašista, kao ćirilica u Vukovaru, kao bombe bačene na Židovsko groblje, Židovsku općinu, dječji vrtić Roma, kao noćno paljenje romskih kuća, crtanje fašističkih simbola po spomenicima, kao organizirani neredi na nogometnoj utakmici u Milanu, kao satira u HND-u, kao što nam i Timotije pravi satiru od države, angažirajući osobne špijune bivšeg predsjednika vlade.

Jugonacistička "subkultura" se razmahala i pravi jugonacističke spektakle, ispade, divljanja po RH, pravi balvanijade ne"kulturnjaka", potajice noću priređuje svoje prozirne, pokvarene metode.

U tim kvazikulturnim sredinama, jugonacističke perjanice "hrvatske kulture", sve što nije u skladu s njihovim jugonacizmom proglašavaju fašističkim i ustrajno njeguju i veličaju sotonistički kult masovnog ubojice Tita, te napadaju Hrvatsku na svim poljima, jer im RH nije jugonacistički eldorado, kao posljednje 4 godine.

Vrijeme je za prave odgovore!
Kako se oduprijeti takvima?

Jednostavno im staviti do znanja da su takvi, razotkriti njihove prljavštine, udaljiti se od njih i njihovog jugokružoka.

Što recimo Tihomir Dujmović radi u HND-u, a i svi ostali stvarno hrvatski novinari?
Što ne istupe javno, zajednički iz HND-a, priključe se HNiP-u, te od Ministarstva kulture zatraže da im dodijeli sredstva predviđena za novinarsko udruženje, prema broju članova i programu društva?

Zašto svako malo na HRT-u gledamo "analitičara" Dejana Jovića ?

Nije li se taj javno, otvoreno oprijedijelio kao jugonostalgičar, te pri tome ismijavao hrvatski referendum o samostalnosti?

Tko ga stalno poziva na HRT-u?

Nema li u RH nekoga tko je mjerodavniji od osobe koja žali za državom koja je izvršila agresiju na RH?

Nije nam dovoljno Pupovaca, Puhovskih i sličnih analitičara, pa da nam treba teža artiljerija, ušminkanijih jugoslavenskih političara?

A ono Margetićevo unošenje u lice našoj Predsjednici, agresivno obraćanje,..., je isto kao bacanje one cipele na predsjednika Amerike!

Hrvatski novinari su dužni javno istupiti iz HND-a, jer su inače i sami akteri onoga što radi HND, i u njihovo ime.

Ako u njima ima imalo hrvatskog političkog i domoljubnog duha, odgovornosti, neka svi ostave HND. Ostajanjem u takvoj organizaciji samo im daju veću snagu i legitimitet.
Sada ipak mogu lakše na HRT i neka od toga naprave slučaj, neka progovore o tome kako su ugroženi od agresivne jugonacističke novinarske horde koja je preuzela HND,...i neka se pridruže HNiP-u.

Šutnja i nedjelovanje nije odgovor na ovakvu agresiju.

Ako agresori djeluju organizirano, vrijeme je konačno da RH odgovori na tu jugonacističku agresiju i propagandu, organizirano i učinkovito.

Na sličan način odgovorni su i svi oni ljudi koji su politički Hrvati, a članovi su partija koje otvoreno njeguju jugonacistička politička uvjerenja. Trebaju napustiti te stranke, tako da u njima ostanu sami, razotkriveni jugoslavenski, srpski i hrvatski uhljebi, koji svoj kruh zarađuju radom protiv Hrvata i Hrvatske.

Kao što su se istinski hrvatski domoljubi povukli iz JNA, kada je napadala Hrvatsku, vrijeme je da se svi politički Hrvati povuku iz svih organizacija, partija u RH, koje pod nazivom "Hrvatski", kao HND i ostala društva i partije, provode specijalni rat protiv RH u akciji "Hrvatska = fašizam", ako oni nisu na vlasti.

Mnoge "hrvatske" organizacije kojima je zavladala jugonacistička bagra ne vrijedi popravljati, nego ih treba skinuti s proračuna i ostaviti u njima one koji dijele takva neprijateljska uvjerenja.

Zašto je to napravio Bitorajac?

Motiviran je ljubavlju po jugoobrascu: "Hrvatsku se voli na drugačiji način"- specijalnoratovskim fašiziranjem Hrvatske?

Kaže "privatnik je, neovisan je!

Neka DORH ispita koliko je s tim svojim privat -ortaklukom izvukao novaca iz državnih blagajni!

Svastiku nisu dobili priliku nacrtati na stadionu u Francuskoj i tako opet javno podmetati RH fašizam, pa sada, uoči Europskog prvenstva u nogometu - Francuska 2016., nacrtaše svastiku nad cijelim HNS-om, hrvatskim ljudima, Željkom Markić, Predsjednicom, Hrvatskom i Hrvatima.

Bilo kakva pozitivna afirmacija i uspjeh Hrvatske peče ih poput žeravice.

Iz ovakvog specijalnoratovskog uradka progovara jugonacistički bijes i mržnja, možda bijes zbog prekinutih kanala opskrbe iz proračunskih sredstava, bijes sličan bijesu Mirtovice i ostalih "Crvenih fašista" koji su proganjali branitelje, a sada parazitske spodobe "kulturnjadžije" i "novinardžije" jugonacističkih životnih uvjerenja. Zato proganjaju hrvatskog ministra kulture, Hrvatski nogometni savez, Janicu Kostelić - jer se usudila prihvatiti političku funkciju doministrice sporta u RH, Blanku Vlašić jer se drznula javno izjasniti vjernicom i izjasniti kakvo je njeno poimanje braka...

Mislim da su na redu istinski hrvatski novinari sa svojim javnim i organiziranim istupom iz JND (jugoslavenskog novinarskog društva). Kao što smo se odijelili od JNA i četnika i od unutarnjih terorista zbog obrane RH, vrijeme je da se odijelimo od jugonacista, zaostalih četnika i stanemo u obranu svojih vrijednosti.

Zajedništvo s četnicima devedesetih nije bilo moguće, a tako niti danas s bijesnim jugonacističkim hordama, glumačkih, novinaraških, kulturnjačkih balvanaša i parazita!

Svakako i da Europa pomaže jugonaciste, kao što ih je pomagala i u DR, embargom na nabavu oružja Hrvatskoj, a poslije rata nekažnjavanjem srbočetničkih i JNA zločina nad Hrvatskom, te pokušajima izjednačavanja agresora i žrtve.

Nije EU birokracija neinformirana, nego je pokvarena i podla, neprijateljska prema RH, jer ne želi nikakve prepreku na putu njihove planirane velike pljačke Hrvatske, prepreku u obliku nacionalne vlade koja bi vodila pravu nacionalnu i državnu politiku, te izvukla RH iz dužničkog ropstva (kao Orbanova vlada Mađarsku).

EU ne želi Hrvatsku samosvjesnu i svoju, poput Poljske i Mađarske, te zato organizira i "veleposlaničku agresiju" na RH. To nije iz neznanja, jer iz neznanja nisu organizirali i usvajanje embarga na oružje, kao niti ZZP-ašku agresiju na RH, preko Haaga.

Svojim uradkom Bitorajac je postao još jedan u nizu crtača svastika nad cijelom Hrvatskom.

Uostalom, kakav moral i stav možemo očekivati od tipa koji je 2004.godine metalnom šipkom slomio ruku čuvaru parkinga i iza sebe ima suđenje zbog teške tjelesne ozljede, te osobe koja se mlati po kafićima?

Doista je mjerodavan, prava moralna, ljudska veličina, nježna dušica, pravi šank intelektualac s "genijalnim" glumačkim dometima u "urnebesno zabavnoj"- "Našoj maloj klinici".

Naš hrvatski grb je povijesni grb s crveno bijelim kvadratima, a koje je prvo polje opterećuje fašiste, posebno jugofašiste!

Takvima je i povijesni hrvatski grb na Crkvi sv. Marka - fašistička "šahovnica".

YND, nekulturnjaci, razne parazitaške udruge, frustrirani prekidom dotoka novca, sinergijski "dejstvuju" u svom pokvarenom agitpropu, zajedno s onima koji su izgubili vlast, u pokušaju lijepljenja fašizma Hrvatskoj.

Tko je glasao

i ovde trolu :P

"DORH bi trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Bitorajca, jer neovlašteno uzima ulogu glasnogovornika hrvatskog naroda..."
a protiv tebe? po istoj špranci? ko je tebe ovlastijo osim skvikača i ljaganinija, hehehe. šta li sve neki sebi umišljaju... :P
profesor

Tko je glasao

Trolovi minusiraju iz mržnje, jer nemaju argumenata

Jugonacistički trolovii ZZP-aši minusiraju odličan dnevnik ne bi li štitili svoga jugonacističkog svastikara, koji je "izašao iz ormara"!

Tko je glasao

Skup o slobodi medija

Meni je što osiguranje nije skočilo, isprebijalo nositelje transparenata, iscipelarilo ih na podu i zatvorilo.

To bi svijetu (mislim da je organizator skupa bilo američko veleposlanstvo) poslalo kojim vrijednostima stvarno težimo.

Ovako šaljemo lažnu sliku da smo demokratsko društvo.

p.s. Poseban pozdrav komentatorima na stranici koji su bivši članovi komunističke partije, a demokraciju i slobodno izražavanje mišljenja zamišljaju kao batinanje ljudi na javnom skupu. Suzavac. Na članove američkog veleposlanstva? Fakat si profesionalac :)

Tko je glasao

Fakt si bolesni nečovjek Zaphode.

Ljigavče beskrupulozno nepošteni.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

zamjeram osiguranju

kad je ona protuha krenula prema predsjednici trebalo je stati pred njega, a po potrebi lizao bi on meni pod...

Te dečke koji su radili poslati da pišu kazne za parkiranje, a službujućeg rukovoditelja degradirati ...

pozvati pomoć, predsjednicu i veleposlanike izvući a onda unutra ubaciti suzavac i na izlazu i po hodnicima djelovati palicama i tomfama....

ovo je bila klasična sačekuša, samo radi provokacije...jebeš takvo osiguranje...

sve dobro...

Tko je glasao

Aha... ali nema potrebe

šator su napokon maknuli, štaš' sad sa suzavcima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

predsjednica je štićena osoba

I kategorije, a onaj debilni provokator joj je došao u poziciju ugrožavanja

stekli su se svi uvjeti za primjenu sile

to što su je isfućkali je drugi par opanaka. tko je šiša, što ide gdje nije dobrodošla

ako nisu mogli predvidjeti provokaciju znači da ne raspolažu dobrim informacijama

sve dobro...

Tko je glasao

Jel na ovo misliš

http://net.hr/danas/hrvatska/tko-je-narucio-moje-ubojstvo-domagoj-marget...

Margetić je, nakon što je predočio transparent preko stola, mirno sjeo u publiku. S obzirom na ishod i doseg njegove provokacije, pametno je što ga nitko nije dirao.

Samo bi netko jako naivan mogao misliti kako na ovakvom skupu po ovoj temi neće biti provokacija. Dobro je da je predsjednica, očigledno navikla na pudlice, i sama to osjetila na svojoj koži. Okružila se na žalost neiskrenim ljudima i ima potpuno lažnu sliku i o sebi i o stvarnosti oko sebe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Haha

Margetića netko hoće ubiti, Pusiću buše gume, Tomiću napadaju šešir i gađaju ga govnima, Pupovac ugrožen..jebo te miš..pa nije predsjednica zaštitarska tvrtka....

No, bez šale. Mogao je neki luđak znači prići na 1 m i isprazniti okvir i umlatiti predsjednicu i onu ljepojku ambasadoricu USA pored nje...

(Gavrilo Princip, Puniša Račić)

Onda bi bilo velikih pizdarija u Zgb-u i šire.

Na stranu politika i politikanstvo; profići su zatajili.

sve dobro...

Tko je glasao

Misliš...

ako netko predsjednici zviždi, treba ga suzavcem i pendrekom?

Ne brini, mogli bi i do toga dogurati kroz koji mjesec.

Fala bogu da ti nisi taj profić, jer bi samo još više izblamirao predsjednicu (i državu).

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

što izvrćeš stara ljubiteljice Juge

jesam li gore lijepo napisao da "tko je šiša" glede fućkanja, to je demokratsko pravo, desnica je izviždavala Josipovića i to...

Demokracija je , ona je političarka i ako se da navući na ovakve sačekuše, a što..to joj ide u rok službe.

No ono kad joj se krebil unosi u lice i urla na nju..o tome ti kažem.. ušao je u zonu samoobrane za obične osobe koje nisu štićene.....trebalo je , kako rekoh;stati pred njega kad je krenuo,upozoriti ga i dati mu pola sekunde da se predomisli i ukoliko ne posluša oboriti ga na tlo ili zahvatom ili elektrošokerom.

Dvojica su ga mogla takoreći neprimjetno izvesti iz sale, a one iz tzv. Radniče fronte ( radobirevolucionare), ne dirati..neka urlaju, imaju pravo, demokracija je.

Da ju je bar razvalio s onim kartonom- mini transparentom, pa da se malo i ona i oni oko nje nauče pameti...

Kritizirao sam i kad se Zoran M. kao premijer vozikao na biciklu, a zaštita u vozilu...ne što mi je stalo do njega kao osobe, nego zato što je bio i moj premijer, jel.

sve dobro...

Tko je glasao

(kaj su to tomfe)

Napisao si sljedeće:

pozvati pomoć, predsjednicu i veleposlanike izvući a onda unutra ubaciti suzavac i na izlazu i po hodnicima djelovati palicama i tomfama....

Jesi li tako mislio neutralizirati samo Margetića, ili Margetića i Radničku frontu, ili sve prisutne?

Ako si mislio samo na Margetića, nadam se da će mu netko dojaviti kako ga se smatra za ninđu koju bi prvo napali suzavcima, a potom, kad bi ih ovaj ugasio svojim ninđa plućima i spretnim manevrom osvojio izlaz, nastavio forsirati hodnike, sve dok ne fasuje palice i "tomfe" ...

Mislim da je dobro da se predsjednica svog naroda ne boji, a pogotovo ne novinara, zar ne?! Pa nije ona Erdogan, da bi radi nje zavarivali šahtove.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

tonfa

https://www.google.hr/search?q=tonfa&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=isch&tb...

ne "tomfa" tipfeler...

Gledaj, da je došlo do postupanja i primjene sile, tada bi se i takav scenario dogodio po inerciji.

Kad ulete dečki u kornjačama oni obično puno ne pitaju.

Dobro je prošlo jer je dobro prošlo, ali da se radi o sigurnosnom propustu, to je očito.

No, za nadati se je da su ti aktivisti obični bleferi i kmečavci i da nemaju muda za nešto ozbiljnije, pa su i dečki iz osiguranja malo opušteniji.

Poredba s Erdoganom ti ne stoji, njegova država je u ratu koji nije objavljen. Kod njega se gine na dnevnoj bazi.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa naravno da aktivisti nisu opasni

Nisu oni desničari, da šeću naokolo s plinskim bocama :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Mentalno osakaćena

Idi se bre leči.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ajde, ajde horor baba

vezi goblene sa likom četničkog vojvode Đujića, Nikolića... i slične likove kojima si zadojena, a pametovanja se ostavi jer si umno osakaćena.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pravi hrvatski novinari iščalanili bi se iz YUSND

HND ni po čemu nije hrvatski, nego jugosrpski.

Hrvatski novinari, ako takvih ima , trebali bi se iščlaniti i uključiti u HNiP.

Tko je glasao

Gosp Krsnik nemojte se nervirati napadom ove nasilne stoke

To su nakazni zaostaci nasilnih izmet ideologija.

Svaka čast za članak. I sam sam mislio nešto napisati o ovom fašističkom gnoju, no sad nema potrebe. :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

komunjare ostaju komunjare

laganini,
hvala na potpori, već sam se navikao na ovo komunjarsko smeće na ovom portalu. treba ih žaliti jer u 21. stoljeću oni žale za režimom koji je svuda po svijetu samo posijao smrt i neimaštinu. To više nije pitanje politike, to je pitanje psihijatrije.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

udbašu

vkrsnik, nadam se da ovo pišete iz srbije, vaše domovine.

Tko je glasao

ono kad...

celovekovno režimsko piskaralo objavi "svoj" pogled na aktualni trenutak... ccc... :)))))))
profesor

Tko je glasao

@Ukrižnik

Onima koje brane takvi poput našeg @Ukrižnika, neprijatelji nisu potrebni.
On im je dosta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci