Tagovi

Josipovićeva „pobjeda“

„Jutarnji list“, koji se iz tko zna kojeg razloga u Josipovićevom obračunu s „Novostima“, SNV-om i Pupovcem osobno, ne samo svrstao na Josipovićevu stranu, nego je gotovo postao Josipovićev bilten, piše kako je u tom obračunu Josipović odnio pobjedu:

http://www.jutarnji.hr/pupovac-ostaje-bez-gotovo-pet-milijuna-kuna-drzav...

Naime „Novosti“ su se pozabavile nečasnom ulogom Ive Josipovića koji je svojem intimusu stanovitom Marku Vojkoviću vlasniku tvrtke „Emporion“ pribavio milijune kuna „lake love“ kroz poslove koje obavlja za HDS vezane uz primjenu ZAMP-a, a koje je dobio bez provedbe bilo kakvog natječaja u vrijeme dok je (bez)ličnost s Pantovčaka vedrila i oblačila u HDS-u.

Umjesto da se pokrije ušima i odšuti, Josipović se uputio u demantiranje onoga što se demantirati ne može, sve više se zaplićući u svoje poluistine pa i ordinarne laži kao pile u kučine.

Možda tome i ne bi bilo tako, možda bi u nekom drugom glasilu vlasnici/urednici/novinari i ustuknuli pred „grmljavinom“ s „visokog mjesta“, ali ovi porijeklom iz „Ferala“ takve namjere nisu pokazali, već su, kako je rastao Josipovićev bijes, iznosili u javnost sve više njegovog „prljavog veša“, objelodanjujući „tehnologiju“ " kojom su supružnici Josipović stekli zavidnu imovinu.

Kako „Novosti“ nisu odustajale već su objavljivale sve više detalja tako se Josipović u svojem bijesu okomio na izdavača novina, SNV, odnosno njegovog predsjednika Milorada Pupovca, optužujući ga ni više ni manje nego za napad na instituciju Predsjednika Republike, pa i hrvatsku državu. Prokazuje tako Pupovca optužujući ga za „etnobiznis“, kojim ovaj valjda stječe nekakvu imovinu i nepripadnu korist, pa bi bilo zgodno usporediti imovinu kojom raspolaže Pupovac s onom kojom raspolaže Josipović.

O da, u napadu na Milorada Pupovca Josipović je našao saveznike i unutar srpske zajednice u Hrvatskoj, koje je krenuo promovirati, kad već sami ne mogu osigurati ni izbornu ni drugu podršku unutar srpskog nacionalnog korpusa u Hrvatskoj.

Počeo je vodeći V. Džakulu na proslavu „Oluje“ u Knin, potom primajući na Pantovčaku neke potpuno nevjerodostojne predstavnike Srba u Hrvatskoj, najavljujući i novu raspodjelu proračunskog novca za manjine, posebno onu srpsku, tako da i oni koji ne predstavljaju nikoga ili gotovo nikoga participiraju i dobiju svoj dio.

Pozabavio se Josipović i finaciranjem kako „Novosti“, tako i SNV-a, napdajući i SDSS zalažući se da se novine, koje ga prokazuju i prikazuju onakvim kakav ustvari jest, prestankom financiranja ušutkaju.

Sam Milorad Pupovac i svi npadnuti od SNV-a, preko SDSS, pa do saborskih zastupnika, funkcionera i vijećnika lokalne samouprave iz redova SDSS-a su dosta dugo odolijevali, ali su na kraju ipak odgovorili Josipoviću, vrlo odmjereno i argumentirano, dajući lekciju „prvosvećeniku“ ZAMP-a iz razložnog i argumentiranog pristupa spornoj problematici, navodeći mu da srpskoj zajednici u Hrvatskoj ne treba ničije pokroviteljstvo, pa ni ono Predsjednika Republike.

U čitavoj priči je zanimljivo to da Josipović nasrće na Milorada Pupovca, danas sigurno najutjecajnijeg političara iz redova srpskog naroda u Hrvatskoj, koji od samog svojeg dolaska na političku scenu pokušava probleme srpske zajednice u Hrvatskoj riješavati u Zagrebu, a ne u Beogradu, kao neki drugi Josipoviću puno miliji.

I sad gdje je tu ta Josipovićeva pobjeda nad Pupovcem, kako je krsti „Jutarnji“?

Pa navodno u uskrati novca iz proračunske zaliha koji je isplaćivan SNV-u za njegove programe i aktivnosti kojima je i aplicirao za taj novac.

U SNV-u kažu da su oni postigli dogovor sa Sanaderovom, Kosoričinom ali i Milanovićevom vladom da se te aktivnosti financiraju iz proračuna, a ne iz proračunskih zaliha, ali da taj dogovor iz njima nepoznatih razloga nije realiziran, odnosno, ako njihove aktivnosti budu financirane iz proračuna, opet trebaju dobiti otprilike ista sredstva koja dobivaju i danas.

Što se tiče Josipovićevog lika i (ne)djela razgolićen je i prikazan onakvim kakav jest, osvetoljubivi, častohlepni, vlastohlepni i pohlepni ljigavac, bez jasne ideološke profilacije i bez jasnog stava o bilo čemu. Busa se, primjerice, u prsa svojim antifašizmom, a onda praši na Bleiburško polje i polaže vijenac "nevinoj žrtvi", valjda tzv. NDH, jer tamo je jedino ona pala. Prigovara poduci povijesti i odnosnim udžbenicima, ali nikakvu inicijativu u tom smislu nije pokrenuo. Uvijek je spreman dodvoriti se nekoj grupaciji „jakim riječima“, koje nikad ne prati realizacija.

Ako se je, primjerice, Tipurićevo „tezgarenje“ i stjecanje „lake love“ stavilo pod povećalo, zašto se i "tezgarenje" bračnog para Josipović ne bi istražilo?

Zemlja nezaustavljivo klizi prema ponoru, a njen predsjednik se bavi prepucavanjima s novinarima i političkim predstavnicima nacionalne manjine, umjesto da se temeljito pripremio i sazvao tematsku sjednicu vlade tražeći od premijera odgovore na sva goruća pitanja hrvatskog puta u propast, jer se deindustrijalizacija Hrvatske nastavlja, jer izgleda da će hrvatska umjesto nekakvog restrukturiranja i privatizcije brodograilišta, ostati bez brodogradnje, jer nema ništa od realizacije najavljenih pojekata, jer broj nezaposlenih raste ... sve propada, jedino po „Jutarnjem“ predsjednik Josipović „pobjeđuje“.

Samo, tko tako pobjeđuje porazi mu i nisu potrebni.

Komentari

Josipović: Đikić - "prilično fantastično konstruirani temelji"

Predsjednik republike jučer je dao Intervju tjedna Radiju 101. Čisto trolanje o Đikiću i financiranju manjinskih zajednica. Kao, on to načelno.

Za Đikića kaže da svoja pitanja o njegovoj ulozi u ZAMPORIONU bazira "na prilično fantastično konstruiranim temeljima".

Podsjećam, "prilično fantastično konstruirani temelji" su njegovo, predsjednikovo, sudjelovanje u Nedjeljom u 2, gdje je izjavio da je EMPORION-ova dobit "papirnate naravi", a Đikić svoja pitanja na izvještajima FINE, dakle službenim javnim dokumentima.

Isječak (11min 58 s):
120908 101 - Josipovic - trolanje o Djikicu i financiranju.

Tko ima volje slušati i ostatak intervjua, ponovo prepunoga podštapalica iz arsenala kavanske retorike ("da tako kažem", "ako tako smijem reći", "sasvim sigurno", itd.), evo: http://www.radio101.hr/podcast.php?id=128112.

Tko je glasao

Kog zanima resetanje Josipovica

pravim pitanjima ili "kako predsjednik lize govna koja je iskakao":
http://danas.net.hr/hrvatska/ivo-josipovic-mozda-moj-osjecaj-za-humor-ni...

Ne kažem da su stvari crno-bijele i apsolutno priznajem sve ono dobro što su g. Pupovac i druge institucije koje vodi učinili, ali nekako je došlo do trenutka da se razmisli rade li sve baš najbolje, pogotovo u pogledu financiranja. Evo, i Vlada je zaključila da to nije najtransparentnije.
Zato mi je neobičan Vaš angažman ako su oni još proljetos problematizirali financiranje iz pričuve.
Spominjali su, ali je to nastavljeno i dalje. Nadam se da će, ili sada ili već iduće godine, financiranje biti drugačije.
No, ako se Vlada već odlučila na taj korak...
Nisam imao taj dojam, možda sam što propustio… Ali vjerujem da će sad biti onako kako je premijer rekao.

Smatrate li da je Ivica Đikić zaista trbuhozborac političara, što se da iščitati iz istog Vašeg odgovora?
Gledajte, on je znao napisati dobre tekstove, pogotovo književne.
Pratili ste njegov rad?
Naravno, on je prepoznatljiv na sceni. Ali ako ja danas dobijem pismo jedne osobe, a sutra izađe njegov tekst s, rekao bih, 80 posto pisma u tekstu drugog autora, onda nemate drukčijeg zaključka. Možda je koincidencija, ali je u to, posebno s obzirom na okolnosti, teško povjerovati.
U prošlotjednom intervjuu ste mu spočitali što je tekst iz 2003. godine završio sa 'za dom spremni'.
To je nešto što ni u šali ne treba govoriti.
Niste shvatili ironiju?
Prvo, tekst nije pisan u rubrici u kojoj se iznose ironični i satirični tekstovi, a drugo – možda moj osjećaj za humor nije na najvišoj razini, možda nisam razumio njegovu profinjenost. Ali i da jest, nije u redu u javnim medijima potpisivati tekst na takav način.
Ni ironično?
Ne. Ja to nikad ne bih nikad napravio, to je stvar ukusa. Posebno kad satira nije prepoznatljiva.
Govorim o slobodi izražavanja.
Super.
Znate da je u zapadnim demokracijama uobičajeno da se lideri oslikavaju nacističkim obilježjima?
Ne volim tu vrstu korištenja. Sve simbole, tekstove i pozdrave koji sadrže nacističku ideologiju ili je otvaraju kao legitimnu... Ali ovaj tekst sigurno nije karikatura kakvom je želite prikazati.
Ovdje je bila riječ o šali, a iz Vašeg odgovora se iščitava da stvarno mislite da je izrazio nacionalističke, proustaške stavove.
Što je htio izraziti, ne želim nagađati. Samo kažem da je neprimjereno koristio ustaški pozdrav. Osim toga govorio je da nije bio u HOS-u, a bio je u HOS-u. To nije grijeh po sebi, samo to ne treba tajiti.
Shvaćate razliku što znači imati 15 godina u HOS-u od onoga što mu je Veljko Džakula spočitavao?
Sve razumijem.
A Džakula je s druge strane imao ulogu u balvan-revoluciji.
Ne bih ulazio u ono što je mislio g. Džakula u odnosu na g. Đikića i obrnuto. Uopće ne želim uspoređivati njih dvojicu. Vraćam se na tezu – neprimjereno je koristiti nacističku frazeologiju u javnom prostoru, neovisno o Džakuli, Pupovcu, meni ili Vama.

Kada ste spomenuli etnobiznis, mediji su izvukli Vašu i Pupovčevu imovinsku karticu, na kojima se vidi da 'vodite'.
Etnobiznis ste upotrijebili u pogrešnom kontekstu. Kada sam govorio o tom, nisam mislio da g. Pupovac krade novce i zarađuje. To sam odmah rekao jer su me pitali što ga nisam prijavio.

Nisam svirao Dodiku, bilo je cijelo, veliko društvo. Zar nije lijepo propagirati našu, hrvatsku glazbu i tamo gdje žive drugi narodi?

Ana Benačić se upravo uvrstila u grupu novinara cije cu clanke pomno pratiti :)

A mislim da je i vrijeme rehabilitirati lignju (onu iz mora).
Ta izuzetno korisna i ukusna zivotinjka ne zasluzuje da ju se poistovjecuje s ovom ljigusinom....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara

Veliki meštar svih hulja.

Tko je glasao

Josipovićeva pobjeda (bez navodnika)

Iz najnovije stranice novog broja online Novosti - http://www.novossti.com/ - isto se može zaključiti. Nema Josipovića, nema ZAMPoriona, a i Đikića je valjda ulovila peludna hunjavica...

Da će tako biti, vidjelo se i iz gostovanja Pupovca u NU2, koji je skladni tango sa Stankovićem otplesao bez nepotrebnog inzistiranja na biti stvari (zaključujem na osnovu komentara, nisam gledala).

S druge strane Josipoviću je porastao rejting jer je ko pravi frajer pokazao Srbima mišiće, što je kod nas još uvijek na visokoj cijeni.

Ujedno se svrstao u ligu mahera, jer je pokazao kako se i on zna nositi, grubo, a nipošto svileno, kad mu se dirnu osobni interesi. Tradicionalno, i zbog toga će mu porasti rejting, jer naše društvo cijeni mangupe i "loše dečke".

Vidjeli smo transformaciju lignje u murinu .

Odlično obavljen posao "bijesaXY"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulice,

Iz najnovije stranice novog broja online Novosti - http://www.novossti.com/ - isto se može...

Taj današnji (5. IX.) link nije najnoviji broj, nego broj 663, od prošloga tjedna. Na kiosk, barem moj, Novosti dolaze u petak prijepodne, a onda se taj broj na netu pojavi u subotu navečer ili nedjelju prijepodne, katkad i kasnije.

No i u tom broju je razoran Čulićev tekst Suradnja u mržnji i tekst Viktora Ivančića Lapsus in fabula.

Tko je glasao

Ups, gledala sam samo istaknute članke na stranici

Istaknute na način kako su bili istaknuti prethodni članci vezani za temu - paf, IZDVOJENO, odmah čim se stranica otvori... Nisam niti primijetila ove kolumne... Ali slažem se da su tekstovi poprilično razorni, premda puno više fokusirani na politički "zbirni termin srpsko-hrvatski nacionalizam", kako to naziva Čulić, nego na "običnu" privatnu sferu afere ZAMP...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Hihihi...

Šu-va-re us-ta-šo...! Joj, već sam i sam sebi pomalo dosadan... a vama? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nije baš najbolje obavljen

Nije baš najbolje obavljen posao. Ovaj je puta daleko više medija spomenulo Zamp i Emporion nego kad je aferu prvi puta otvorio Index. Bilo je i komentara nekoliko ozbiljnijih kolumnista koji su baš to naveli kao razlog svađe. Nije važno što nisu puno raspredali o sadržaju Zamporiona ali držim kako je činjenica da je baš to nagnalo Josipovića na svađu s Pupovcem sjela u mnoga uha, ili ušesa.

Puno je ljudi to usvojilo kao činjenicu pa Josipović sasvim sigurno više neće moći prodavati maglu u vidu nekakve pravednosti, nove ili kakve god. A da ne govorim kako se sve ovo arhivira i biti će izvučeno u predsjedničkoj kampanji. Ovaj će puta biti puno oštrija nego prije.

B-52

Tko je glasao

Oš' se kladit ;)

Nasumično baci pogled na komentare članaka koji se bave aferom, pa će ti sve biti jasno.

Nije bitan ZAMP niti bilo što kad treba lupit šakom po stolu, disciplinirati Srbe, pokazati političku moć "predsjednika svih građana"...

Jedini konsenzus koji se u ovoj zemlji može postići je onaj nacionalni, tj. nacionalistički. Desnica cvate, to je njezin prostor... jedini preostao...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

To je samo dojam i bio je

To je samo dojam i bio je kratkoga daha. Sam Josipović je zaključio kako mu je jedini cilj bio da se uredi financiranje manjina na način da ne bude iz proračunske rezerve. Za to mu nije trebao Pupovac a svakako ni Džakula ni onaj Rodić. Zapravo, ništa mu nije trebalo od cirkusa koji je priredio.

Pupovac je politički igrač visoke klase i nema govora da je Josipović pobijedio u srazu s njim. Uostalom, Josipović je zucnuo to što je zucnuo, dobio je po nosu od svih koji su se očitovali, a očitovali su se mnogi, i zašutio o Pupovcu. Probao je onda s Tatalovićem koji je također dobio po nosu i zašutio. Da je išta ozbiljnog oko toga, ne bi zašutili ni jedan ni drugi. Znaju oni da su zagazili tamo gdje ne smiju, Ustav i ustavni zakon vrijede i za njih, pa su brzo reterirali. Ne znam po kojim to kriterijima onda Josipoviću pripisuješ pobjedu.

Siguran sam da je zatišje samo privremeno. Josipović je nepromišljenošću pokazao veliku slabost koja je do sada bila vrlo malo poznata. Nema nikakve sumnje da će to njegovi politički protivnici iskoristiti, ako ne prije, ono u kampanji. Braneći se od optužbi, a to će morati, Josipović neće moći slati iole suvisle poruke u borbi za drugi mandat. Ono da protivnici "konfabuliraju" više neće prolaziti. Prošlo je jednom, i to samo zato što je na drugoj strani bio Bandić. Da nije, pitanje je kako bi Zlatica, Kreditna i Posmrtna pripomoć završile. A gdje je još Zamp, pa onda propitivanje imovine i.t.d.

Pametni protukandidati će ove stvari znati iskoristiti. Ili kako se moderno kaže, kapitalizirati. Umjesto predsjednika koji je drukčiji, dobili smo predsjednika koji je isti. Zato je veliko pitanje hoće li građani u idućem mandatu htjeti istog ili ovaj puta doista drugačijeg predsjednika. Josipović je potrošen.

B-52

Tko je glasao

Čitaš li ti kad sam sebe? :-)

Ono da protivnici "konfabuliraju" više neće prolaziti. Prošlo je jednom, i to samo zato što je na drugoj strani bio Bandić. Da nije, pitanje je kako bi Zlatica, Kreditna i Posmrtna pripomoć završile. A gdje je još Zamp, pa onda propitivanje imovine i.t.d.

Eto, priznao si. Točno kako sam rekao - sve ste to znali i prije 3 godine, i Mesić, i Pupovac, i Fekalovci, i ti, i svi vi, ali ipak ste podržali kuhanu nogu i glasovali za njega. Stvar je pukla tek kad je "Šuvar ustaša" javno taknuo u Mesićeve enormne predsjedničke i post-predsjedničke troškove i razbacivanje novcem... onda ste se dosjetili "poštenja" i "morala" :-)

Pametni protukandidati će ove stvari znati iskoristiti. Ili kako se moderno kaže, kapitalizirati. Umjesto predsjednika koji je drukčiji, dobili smo predsjednika koji je isti. Zato je veliko pitanje hoće li građani u idućem mandatu htjeti istog ili ovaj puta doista drugačijeg predsjednika. Josipović je potrošen.

Živjela sloboda govora. Dakle, kad je na drugoj strani Bandić, onda kuhana noga valja, ali kad je Pupovac, onda ne. I kome može više biti čudno što ste se nakon onog silnog "internacionalnog" i "anacionalnog" glumatanja u Fekalu, na kraju skupili u srpskoj "manjinskoj" novini? Vi ste obični srpski šovinisti, jasno i glasno.

Camo cloga cpbina cpacava, zar ne..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Čudna je ta memorija, podbaci

Čudna je ta memorija, podbaci kad se tomu najmanje nadaš.

Nedavno sam te uputio na moje dnevnike iz kojih je vidljivo da obraćajući mi se ovakvim napisima valjaš gluposti. Otvarao sam davno i pratim te teme. Uvijek na isti način i dosljedno.

Ako ti je namjera provocirati, na pogrešnu si se adresu obratio.

B-52

Tko je glasao

Prošli put sam ti povjerovao

Prošli put sam ti povjerovao na riječ, sad više ne mogu. (Ostalima nisam nikad.) Ti sam najbolje znaš koji su to tvoji dnevnici, što si i kada pisao, dakle, izvoli dati koju poveznicu. Zašto već nisi?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ako obećaš ispriku zbog

Ako obećaš ispriku zbog insinuacije da o istom jednom pišem jedno a drugi put drugo, možda umjesto tebe kliknem na moje dnevnike i stavim ti toliko željeni link.

Ali opet, kako da ti vjerujem kad mi višekratno uskraćuješ povjerenje?

B-52

Tko je glasao

Camo cloga cpbina cpacava,

Camo cloga cpbina cpacava, zar ne..? :-)

Neznaš ti da se među njima govori:
Србин Србина саблјом сече.

Tko je glasao

Tko Josipoviću drži lojtre?

Iako je u dnevniku jasno naznačen uzročno-posljedični niz u kojem je kao prva stavka definiran ZAMP kao glavni uzrok sukoba, od 62 komentara se taj isti ZAMP spominje na samo dva mjesta (sm i wlapurga ) dok svi drugi raspravljaju o temama koje su potpuno urelevantne za dnevnik (Srbi - Hrvati - rat - generali - bla bla).

To samo dokazuje da je Josipović postigao što je htio, uprežući u svoja kola i one koji su to željeli svjesno, ali i one koji misle da vuku neka sasvim druga kola.

Svaki komentar ovdje koji je usmjeren na bilo što drugo osim stvarnog povoda (ZAMPORIONA) sipa vodu na Josipovićev mlin i polako step by step doprinosi da se tvrdnja o pobjedi tokom vremena i realizira.

Skretanje s teme ZAMPORIONA na temu hrvatsko - srpskih odnosa bio je jedini i osnovni Josipovićev i motiv i cilj.
Razmislite onda u kolikoj mjeri su vaši komentari ovdje u službi toga cilja

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Potpuno si u pravu, i treba

Potpuno si u pravu, i treba uvijek podsjećati da je zapravo posrijedi to što Josipović nije želio odgovoriti na u Novostima jasno postavljena pitanja o svojoj ulozi u dodjeljivanju poslova ZAMP-a prijatelju Vojkoviću i Emporionu ni otkloniti sumnje na svoje možebitne prste u pekmezu. I da je riječ o skretanju teme na hrvatsko-srpske odnose, kao zahvalnom načinu da se skrene pažnja.

No ipak mislim da nije pobijedio, dapače. Oni koji vide stvari uvidjeli su i vide u čemu je stvar. A vjerujem da je njih ipak većina. Čak i oni koji npr. samo čitaju notorni Jutarnji list i gledaju televiziju mogli su uočiti da nije odgovorio na osnovno pitanje o ZAMPORION-u: posljednji put jadnim nastupom u Temi dana na HTV-u u ponedjeljak.

Tko je glasao

Gle' ih - Stara i Argus, dva

Gle' ih - Stara i Argus, dva noja s glavama u pijesku. Prave se da ne vide, ne čuju, ne znaju, i da nisu pročitali: "Licemjeroubilački rat" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@Drvosjek

Viš kak
i ti možeš biti čist o.k. kad se potrudiš.
Naravno, nećemo zaboraviti da si principjelan , jer dok se većina ovdje umiljavala Josipoviću ti si ga kritizirao zbog nekih svojih načela ( Bleiburg i sl . ) i sa svojih pozicija.
Jebiga , vidiš kako se Josipović lako dogovara sa notornim četnicima , jel to potvrda one teze da bi se ustaše i četnici lako dogovorili.
Možda i teze o udboustašama.
Nijednom nisi spomenu Tuđmana u dnevniku i evo plus i od mene , iako teške ruke , hehe.

Gle' Drvosjek kome ti - iako mu je predsjednik stranke nedvojbeno posve isti kao Džakula - iz nekog razloga držiš stranu:

"Pupovac stavio karte na stol: Saznajte sve o sukobu s Josipovićem"

O nedolasku na proslavu Oluje:

"...Za nas nije sporno to da se obilježava mir, uspostava teritorijalne cjelovitosti. Sporan je progon ljudi, sistematsko uništavanje naselja, kuća, ubijanje civila koji su ostali, sprečavanje povratka ljudi'..."

Ovo je jedna tipična propagandna post-miloševićevska velikosrpska izjava, kakvih je nekad bio prepun Fekal, a danas su Srpske Novosti. Sastoji se od dvije propagandne laži. Prve, da je u Oluji i nakon nje uopće bilo "progona ljudi", "sistematskog uništavanja naselja", sistematskog "ubijanja civila koji su ostali" i "sprječavanja povratka ljudi", i druge, da sve te stvari, te zločine, netko slavi.

Obje laži je vrlo lako razobličiti.

U Oluji i nakon nje nije bilo "progona ljudi". Nije uopće bilo fizičkog kontakta između Hrvatske vojske i "krajinskih" civila, koji su prethodno otišli po zapovijedi svoga vodstva, o čemu čak postoje i pisani dokazi, Martićeva zapovjed za evakuaciju. Čak i iz Sektora sjever, koji nije obuhvaćen haaškom optužnicom, gdje se Čedo Bulat na kraju predao Petru Stipetiću, otišlo je gotovo 30.000 etničkih Srba, iako ih ni tamo nitko nije na to prisiljavao na bilo koji način. Naposlijetku, prije podizanja haaške optužnice pokojnom Tuđmanu i hrvatskom generalima, nitko nikad ni od "krajinskih" vojnih i političkih vođa, ni od "krajinskih" civila, nije ustvrdio da je prognan iz Hrvatske.

Sve to znaju svi, pa i Haaški sud, i zbog toga je bilo potrebno iskonstruirati tragikomičnu "neizravnu namjeru" za "zajednički zločinački poduhvat" na temelju fragmenata Brijunskog transkripta, kojeg je Haagu dao Mesić, kao i izmisliti "prekomjerno granatiranje" pomoću 65 "nezakonitih" granata palih na 4 grada, ali bez mrtvih civila i bez materijalne štete na civilnim objektima. U žalbenom postupku, doznali smo da Tuđman, Gotovina i Markač moraju biti krivi za ratne zločine čak i ako nije bilo ni "zločinačkog poduhvata", ni "prekomjernog granatiranja" - moraju biti krivi kako god okreneš.

U Oluji i nakon nje nije bilo "sistematskog uništavanja naselja". Velikosrpsku propagandu tu su predvodili kanadski vojnici u sastavu UN, osobito general Andrew Leslie, zatim tzv. HHO tvrdeći još 1997. da se radilo o "16.000 zapaljenih srpskih kuća nakon Oluje". Ta je brojka u slijedećih desetak godina upravo jasenovački narasla i napuhnuta, prvo na "20.000", pa na "22.000", te na kraju čak na "25.000 zapaljenih srpskih kuća". U propagandi je sudjelovao i Fekal u svojim tekstovima, primjerice sjećam se interviewa sa Slavkom Goldsteinom u kojemu se bez imalo srama navodi "25.000". Kasniji haaški sudski postupak pokazao je da su Lesliejeve izjave i "podaci", a s njima i sve kasnije HHO i Fekalne velikosrpske nebuloze, ničim utemeljeni - naime, utvrđeno je da je na tome području "krajine" tada bilo ukupno otprilike upola manje kuća (dakle i srpskih i hrvatskih, svih skupa), negoli ih je "spaljeno nakon Oluje".

U Oluji i nakon nje nije bilo sistematskog "ubijanja civila koji su ostali". Haaški sudski postupak pokazao je upravo suprotno - u samoj akciji i nakon nje, od velikosrpskih propagandističkih HHO-ovih 677/684 i Veritasovih "oko dvije tisuće" "srpskih civilnih žratava ratnih zločina", ostalo je svega 44 (slovima: četrdeset četiri), od kojih je gotovo petina bila ili u uniformi, ili u nekoj svezi s "krajinskom" vojskom. Nadalje, čak je i haaški sud utvrdio da je hrvatska država tada poduzela sve što je bilo moguće da se razni počinjeni zločini na tome području istraže i sankcioniraju, a krivci kazne.

U Oluji i nakon nje nije bilo "sprječavanja povratka ljudi". Notorna je činjenica da se izbjegli "krajinaši" nisu htjeli vratiti u hrvatsku državu, što su i sami mnogo puta javno rekli. Upravo nasuprot, uvijek su jasno i nedvosmkisleno isticali da će se vratiti "samo u krajinu", i samo "masovno", a da pojedinačni povratak, kakav je bio neupitan, ne dolazi u obzir. To se savršeno slaže s razlogom zbog kojeg su i otišli.

Druga je Pupovčeva propagandna laž da sve te stvari, sve te izmišljene zločine, putem obilježavanja godišnjica Oluje, netko čak i - slavi. Tko? Zar kuhana noga, "konglomerat pogrešnih politika"? Zar "nemam pojma" Milanović? U Knin je na obljetnice dolazio čak i Pupovčev patron Mesić, glavni uzročnik haaške farse i tip koji je započeo beskrajno hrvatsko ispričavanje Srbima što su izgubili rat za Veliku Srbiju. Zar je i on "slavio zločine"?

No, ako ste pomislili da je Pupovčevoj "lojalnoj" propagandi tu kraj, prevarili ste se. Pogledajte što je još rekao u istoj toj Stankovićevoj emisiji na HTV-u:

"Pupovac: Zašto predsjednik zbog novca iz državnog proračuna napada SNV, a ne i Katoličku crkvu?"

Prema ugovoru s državom, ne dobija samo Katolička crkva novac iz propračuna, nego sve vjerske zajednice, prema veličini, broju vjernika itd. 'Ajmo se malo podsjetit' - u Sanaderovoj i Pupovčevoj slavnoj, sretnoj i berićetnoj 2008. godini, Katolička crkva dobila je 383.000.000 kn (slovima: tristo osamdeset tri milijuna), a Srpska pravoslavna crkva 17.000.000 kn (slovima: sedamnaest milijuna) iz državnog proračuna. Za 98 parohija i nekih 4% pravoslavnog stanovništva. To Pupovcu nije smetalo, i ne smeta? Nego samo dotiranje katolika? Nije loše, nije loše :-)

Dakle, Drvosjek, kako rekoh - cijenim te iznimno, ali ja bih na tvojem mjestu bio vrlo oprezan birajući društvo za stolom. Vjeruj, dogodit će ti se da te naglo, ahm, zasvrbi između lopatica. Osobno iskustvo :-)

A što se tiče ovog Feniksvog redundantnog dnevnika, 'ajmo Jovo nanovo: "Lako je biti "Vidoviti Milan" kad su Srbi u pitanju", i "Ivo vs. Milorad". Sve je u komentarima.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

A ne @Mkn

ne podržavam ja @Feniksa generalno, nego je u ovom tekstu ,po mome u pravu.

Josipović je u ovoj aferi ispao govno , što i jest, a Milorad je ispao kulturan čovjek.

Zato sam stavio plus pa makar me on proziva ustašom.

Znaš , između Milorada i ovih koje je pokušao promovirati Josipović , ja sam za Milorada.

Da nije bilo rata , da nije ubijeno prko 360 samo djece u RH od srpskih granata, što se tako malo spominje u odnosu na malu Zečevu , da nisu oružjem ustali i ovakvi kao Rodić i Džakula koje sada Ivela promovira , danas bi svima bilo bolje jer se povjest dogodila poslije pada zida i raspada SSSR-a.

Nije bilo realno za očekivati da poslije pada SSSR-a , razlaza Čeha i Slovaka i sl. Yuga ostane kako je bila.

Četnici ( Rodić, Džakula i dr.) su krenuli u borbu za Veliku Srbiju, dok je Milorad bio svjestan povjesnih prilika. Bilo mu je jasno.

Ovima nije.

Zato je Feniks u ovom djelu u pravu.

Ne ulazim ja sada u sitnice , mjerilo mi je -puška.

sve dobro...

Tko je glasao

Ne ulazim ja sada u sitnice ,

Ne ulazim ja sada u sitnice , mjerilo mi je -puška.

Svaka čast, ali nema više pušaka. Sad se ratuje "sitnicama"... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Drvosjek, Znaš li ti da ima

Drvosjek,

Znaš li ti da ima dve vrste četnika. Jedni su sirovine a drugi su salonski četnici, a ko je od njih salonski odluči sam.

No ni jednima ni drugima nije mjesto na proslavi Oluje.

Tko je glasao

Tipologija

Kad se već povela tipološka rasprava, ja mislim da postoje dvije vrsti budala. Jedno su popravljive budale, drugo su nepopravljive.

Popravljive budale shvate da svijet nije crno-bijel i da moraju više naučiti o njemu i sebi u njemu. Počnu raditi na sebi, čitati, učiti i ubrzo izađu iz te kategorije.

Nepopravljive budale ne misle da trebaju učiti jer ionako sve znaju, na svijet gledaju crno-bijelo, napisale su više no što su u životu pročitale . Njima nema spasa.

Tko je glasao

I zašto ne počneš učiti?

I zašto ne počneš učiti?

Tko je glasao

Yebiga @Skviki

sa ovim salonskim ćemo pregovarati do sudnjeg dana , znam ja da oni svi navijaju za Zvezdu ili Partizan a ako je Dinamo s druge strane.

Međutim, ove druge moramo naganjati po šumama i vrletima , što sam već par puta opisao.

Tvrdim i ponavljam. Srbi u Hrvatskoj više nisu nikakav problem , problem su naša govna kao što je već Bušić točno predvidio

" a kad nas naši budu krali..."

sve dobro...

Tko je glasao

Tvrdim i ponavljam. Srbi u

Tvrdim i ponavljam. Srbi u Hrvatskoj više nisu nikakav problem , problem su naša govna kao što je već Bušić točno predvidio

Točno, hrvatski Srbi nisu više vojna i fizička prijetnja, i daleko veći problem su nam etnički Hrvati lopuže.

No, to nikako ne znači da trebamo zažmiriti nad, kako kaže Skviki, "salonskim" pokušajima da se za stolom "redefiniše" karakter rata i preokrene rezultat. Zapravo, mi žmirimo već 12 godina, a učinci takvog ponašanja vide se u Haagu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Drvosjek, Nemoj zaboravit

Drvosjek,

Nemoj zaboravit širenje razdora među ljudima i destabiliziranje unutarnje političke kulture.

Desetlječima su školovani za taj rat, a imali su i dobre učitelje u GB.

Tko je glasao

Ma neeeee @Skvili

nemaj straha.

Sada ih je cca 3-4 %. Istina , dobro su raspoređeni. Blizu je Srbija i srbijanska obavještajna rovari.

Vjeruješ li ti Hrvatima.

Da naravno, u Hrvatskoj je uvijek u povjesti bilo lako pronaći izdajice , ali ipak to ide jedno vrijeme a onda - rasap.

Gledaj , ukoliko pretjeraju opet ćemo im se ( naši potomci ) najebati matere.

Ako se mora svakih 50 god. , a mora se . Što se mora nije teško.

Tada će biti svedeni na 0,5-1 % , i krug će se zatvoriti: Pred Turcima došli- Turcima se vratili.

Ponavljam , ovo malo naših Srbalja treba pustiti na miru. Ovakve kao Milorad prihvatiti , jer ipak smo mi narod široke duše , a ove druge.. tja. njima treba jebati mater i sve 5.

sve dobro...

Tko je glasao

Vidiš...

Gledaj , ukoliko pretjeraju opet ćemo im se ( naši potomci ) najebati matere.
Ako se mora svakih 50 god. , a mora se . Što se mora nije teško.

U ovome je sukus onoga što je generale odvelo u Haag, a od Hrvatske učinilo civilizacijski šupak ...

Hvala vam, drvosjeci...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ma napuši se @Bigi

i hvala ti što me hvališ - da znam pogoditi sukus i bit .

Boli me racku za generale.

Ako je trebalo žrtvovati 10-20 ljudi samo da se rastosiljamo bizantinske i cincarske dominacije- to je mala cijena.

Ustreba li, ponovit ćemo-

sve dobro...

Tko je glasao

Hej, latentni

smiri živce. Uvijek možeš do štale iz koje si greškom isplazio... zajedno s ovom družinom obožavatelja...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Baš mi je drago

da te kao od šale spustim na svoj nivo.@ Bigi.

Opusti se mala, lakše će ti biti.

Red bi bilo uvredu uzvratiti: Mogao bih te nazvati kmečećom četnikušom, ali neću.

Ti si samo - poražena strana.

sve dobro...

Tko je glasao

Dubina tvog nivoa je srećom većini nedosezljiva

U tom kalu samo rijetki mogu istinski uživati. Ciklusi zla su na žalost ponavljajući, ali su srećom kratki, a zlo se na kraju ipak udavi u vlastitom izmetu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nas dvoje

kao stari bračni par.

Zaboravih zapravo zašto smo se počeli svađati a lijeno mi sada skrolati i tražiti bit ili kako bi ti rekla -sukus.

Ajde ajde , istresi svoju zloću i jad na mene,navikao sam i na gore.

Baš mi drago da ti je žao naših generala.

sve dobro...

Tko je glasao

Podsjetit ću te...

Nakon tvojih višestrukih proustaških upisa na mnogim drugim, pa i na ovom dnevniku, izjavila sam da je zbog takvih kao što si ti Hrvatska postala šupak civilizirane Europe.

Treba to govoriti i neću to propustiti nikad učiniti, jer zahvaljujući tebe i takvih, Hrvatska je zamalo postala šupak Europe i prije 60-ak godina - srećom, obraz Hrvata su obranili i osvjetlali antifašisti.

Nikada u povijesti Hrvata nitko nije nanio toliko zla i sramote hrvatskom narodu kao što su to učinile ustaše. Niti raznorazni strani zavojevači koji su se izredali na ovim prostorima kroz povijest nisu nanijeli više zla nego što su to učinile - ustaše.

Samo budala može dozvoliti da opet govorite u ime Hrvata, posebno u kontekstu domovinskog rata.

Zato drvo, vrati se u rupu i tamo skviči, da te pristojan svijet ne čuje!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Vidiš koliko si ograničena,

Vidiš koliko si ograničena, ne samo ideološki. Uopće ne razumiješ Drvosjeka. Pogledaj njegovu rasprave sa mnom o Pupovcu - jebe se njemu za "sitnice", finese i nijanse. On gleda globalno, generalno, ukupno, jednostavno, s obje noge čvrsto na zemlji. Domovinski rat je bio rat Srbije protiv Hrvatske, protiv hrvatske državne nezavisnosti. Tko je nosio pušku na neprijateljskoj srpskoj strani (Džakula), taj je četnik, a tko nije (Pupovac), e taj je naš i treba ga prihvatiti. I tu je kraj priče. "Detuđmanizacija"? Haag? Generali? Ma, jebeš to. Hrvati su stvorili neovisnu državu, što smo željeli konačno smo i ostvarili, a sve ostalo je običan pičkin dim, dokona salonska zabava.

Pogledaj njegovu reakciju kad mu netko kaže da je ustaša. Što radi? Odjebe te, ne šljivi te pol posto, i ima potpuno pravo. On nikom ništa ne mora dokazivati. Kod njega ne pale jugoslavenske muljaže, srpski mitovi, politička korektnost, sofizmi... s njim ne možeš tako. Samo ispadaš smiješna.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Tko njemu govori da je ustaša?!

On sam sebi i o sebi govori da je ustaša. U skladu s tim, može sam sebi reći svoje uobičajene promjedbe, obilježene macho falusnom fiksacijom.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Jel to tako draga @Bigi

što to ti tako kažeš ili...

"""On sam sebi i o sebi govori da je ustaša. U skladu s tim, može sam sebi reći svoje uobičajene promjedbe, obilježene macho falusnom fiksacijom."""

Za tebe i takve kvazi i pseudo antifašiste ja jesam ustaša, pa što- navušem vas na muda ko hadžija labuda , e da , možete mi popušit.

Znaš , vi ste odgojem stekli dojam da ustaša kao riječ znači uvredu , ali neeee tomu ipak nije tako, može značiti i nešto drugo- recimo borac za slobodnu Hrvatsku, revolucionar i svašta nešto.

Ako sam za tebe i takve ustaša, to mi je kompliment , zabrinuo bih se da nije tako.

Meni je jako dobro poznato iz života i iz prve ruke da je za vas svaki Hrvat ustaša , osim onih koji ničim izazvan prokazuje druge Hrvate da su ustaše i koji pristaju na diktat srpske manjine u RH , na njihove samorazumljive privilegije kakti zbog jasenovačkog mita.

Naravno , Beograd kao glavni grad.

Godine 1990., svaki mladić koji se dragovoljno prijavio u spec. policiju je bio ustaša.

Naravno, ukoliko se potrebno boriti za svoju domovinu, svoj DOM, tu sam, tu smo, a vi, vi jade možete da nam pljunete pod prozor.

Skviči i cvili. Drago mi je kad ovako igrajući se na netu , isprovociram pokojeg četnik (četnikušu) e da se razotkrije. Hehe.

Uljepšaš mi dan , što bi rekao onaj Eastvud.

Često spominješ nekakav falus. Dobro , ako je to po naški kurac, mogu zamjetiti da ga često imaš u riječi tj. često kombiniraš neku jeftinu psihoanalizu gdje ti je " ta stvar" počelo.

Rekli bi neki , često ti je u ustima. Nedostaje li tebi zapravo taj "mrčni predmet želja".

Čini se da da.

Nemoj mene znači analizirati, već si to radila, prevelika sam ja enigma za tebe.

Mislim , po pitanju falusa, mačo tipova i fiksacija.

Inače sam potpuno jednostavan,kako si jednom navela-plošan.

sve dobro...

Tko je glasao

huh

Nakon što svojoj družici zapališ cigaretu, kupiš cvijeće za godišnjicu susreta, godišnjicu prvog držanja za ruke, istimariš konje, podragaš pse...

... dođeš ovdje i pišeš ovakva sranja?

Tko je glasao

Stvar ukusa @zap

neki zaslužuju i gore a ja volim dati ljudima ono što traže.

Ti ako imaš slab želudac,ako si mekušac , a što ti ja mogu.

Predlažem ti da mazneš nešto ljuto.

(Imam ja jako ljutu kuju u boksu pa eto....)

sve dobro...

Tko je glasao

riječi gentelmana, ha?

Moj želudac nema veze s tim, a mekušca si gurni u uho.

Jednostavno je stvar pristojnosti, ničega drugoga.

Ti si jedan od rijetkih koji si na ovim stranicama dozvoljava ovakvo prostačenje (uvijek istog stila, uvijek prema istim osobama).

Ali nemoj to kamuflirati u neko "gle me kako sam čvrst" i "tvrđi mi je kad ga izvadim neg kad ga stavim" fore. Oprosti, ali ovo kako se ponekad izražavaš je degutantno i totalno neprimjereno.

Tko je glasao

Ajde, ajde drvo...

Kad se malo skoncentriraš i smiriš, možda pronađeš one plave tablete - čvokni par komada pa uz određenu savitljivost, možeš i sam sebi pomoći :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ma znaš ti i bolje @Bigi

ali tebi za informaciju , Bogu hvala ne koristim nikakve tablete, čak ni Viagru;))

Mislim, ne moraš da daš al samo da znaš.

sve dobro...

Tko je glasao

Nije sramota koristiti tablete...

Sramota je nakon 70 godina otkad su ustaše proglašeni najgorim kvislinzima čijih su se postupaka gnušali čak i najgori naciji, čije su logore zatvarali čak i talijanski fašisti, zbog kojih su nam saveznici iskrcali bombe i porušili 2/3 Zadra i još ponekih gradova, zbog kojih smo popušili i u ratnim reparacijama, prema kojima su Nijemci i Talijani izgledali kao humanitarna vojska - e prava je sramota dakle još uvijek se ponositi njima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Želiš li ti to

sa mnom raspravu o ustašama.

Onda kreni od početka . Ranije sam napisao da ih gledam realno i napisao sam , ne jednom da nisu donijeli ništa dobroga hrvatskom narodu.

Međutim, ono što ti i takvi mislite kada pišete o ustašama i s kojim ciljevima ne uklapa se u moj svjetonazor .

Naime , nisu oni samonikli , oni su nastali nekim povodom , nekom potrebom.

Vi koji danas stalno potežete pitanje ustaštva prije 70 godina želite nešto SADA i OVDJE.

E vidiš , to ne prolazi kod većine pa makar nas sve proglasili ustašama .

Moja obrana od takvih ti je poznata , da i..,pa što.. u redu i što ćemo sada.. i sl.

Naime , mene nikad nećeš dobiti na tu foru ( nikad se nije ni moglo ) da bilo mijenjam temu ili se počnem za nešto opravdavati.

Sramota ponositi se kažeš.

Ovisi.

Recimo može se reći da su bili vrsni borci i ratnici ( bila je čak i uzrečica da više vrijedi jedan ustaša nego dvadeset domobrana) , pa se zna da su partizani većinom bježali pred njima kao zečevi.
Time djelom bi se kao Hrvat i isto ratnik za Hrvatsku mogao ponositi.

Logori, ah pa logore su imali svi , pa i partizani .

sve dobro...

Tko je glasao

Ono što se može reći

Bili su "vrsni ratnici" kad je trebalo smaknuti goloruko selo, spaliti kuće pa udomiti beskućnike u logore smrti ili hapsiti srednjoškolce po Zagrebu za masovna strijeljanja. Gdje god su u borbi dobili po piksi, nisu se više vraćali... Sve ostalo su tvoji mokri snovi...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

godine...

Tužno je vidjeti čovjeka kojem godine nisu donijele mudrost.

Divota je ponositi se dijelom svog naroda koji su sudjelovali u zločinačkom režimu i pred kojima je netko "bježao kao zec": Fakat nešto za ponositi se.

Srami se. Da sam kao ti - napisao bih da želim da se tvoji sretnu s takvim junacima vlastitog naroda - i da bježe kao zečevi. Ponositi se koljačima, "vrsni borci" u službi rasnih zakona. Fantastično.

Više cijenim najjadnijeg i najnesposobnijeg borca, pacifistu, bilo koga... od tih tvojih "vrsnih ustaša".

Tko je glasao

@Bigi i @zap

vi ste dvije jadne individue kojima su ispirali mozak jedno vrijeme i to uspješno.

Sad ću se poslužiti @Feniksovim argumentom.. Vi vjerujete u proglašene istine, s tim što je u vrijeme Yuge bilo puno lakše prodavati demagogiju, laž i propagandu jer se nitko nije smio usprotiviti.

Završio bi u zatvoru ili bi bio u najmanju ruku izoliran, osramoćen i sl.

Ta su vremena prošla.

Još samo poneki zavedeni Hrvat, nešto mješanih brakova i polutana, te poneki pokvarenjak nasjeda na te fore koje vi prodajete i na koje nasjedate tj. preprodajete.

Glupost.

Znači, niti su ustaše bili generalno tako crni kako vi mislite da vjerujete , niti su partizani bili tako " svjetla lika i obraza čista " kako su vama prodali foru.

Posebno, današnjim metrom i današnjim mjerilima mjeriti tadašnje događaje je jednostavno glupo, generalizacija i ideologija.

Kad vam to netko neuvijeno i bez preseravanja kaže , vi se obrušavate kao kopci.

Međutim, ta je politika povjesno poražena. Kad poželite zastupati tu politiku sjetite se Staljina i dvaput razmislite.

Naime, bez obzira na sve floskule , komunizam je ostavio više žrtava iza sebe nego fašizam, rekao bih nevinih. To je neoborivo.

Ustaše , ako su bili fašisti, bili su silom prilika jer su morali. Idem s onim tko hoće samnom.

Uglavnom, radilo se o hrvatskim nacionalistima, borcima za slobodnu Hrvatsku ,neovisnu od Beograda, željni slobode, revolucionari iznikli iz svog naroda.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek i drugi ustašuljci

Ovdje je svakom iole pismenijem jasno dsa ti neovisno o temi kojom se ikoji dnevnik bavi promovirš fašizam, odnosno njegovu hrvatsku inačicu, ustaštvo! Samo nema tog demokratskog poretka u kojem promocija fašizma može biti pravo pravo na drugačije mišljenje, zato što je fašizam protiv svake demokracije, protiv svakog prava i protiv svakog mišljenja.

Ustaški pokret nije nikakvi domoljubni pokret, niti je imao ikakvog utmeljenja u hrvatskom narodu, radi se o ordinarnom terorističkom pokretu jednako smislenom kao što su to kasnije bile "Crvene brigade" ili RAF.
Bez obzira kakav je režim bio u Kraljevini Jugoslaviji hrvatske stranke su bile dopuštene i njihova polittička borba legitmna, što je zorno pokazao dr Vladko Maček na čelu HSS-a.
Frankovci, primjerice, kao političko krilo ustaškog pokreta nisu na izborima mogli polučiti više od 2 % glasova. Toliko o njihovoj utemeljenosti u hrvatskom narodu.

I prestanim više lupetatim gluposti o žrtvama, prvo zato što se fašistima, a ti to jesi, živo jebe za žrtve, a drugo zato što ni najveću klaonicu u povijesti čovječanstva, 2. Svjetski rat, nisu pokrenuli komunisti.
I na kraju na ugoslavenskim prostorima, jugoslavenskim zato što činom okupacije Kraljevina Jugoslavija, koja je bila uređena kao unitarna država, nije prestala postojti, u 2. Svjetskom ratu nisu pobijedili samo bolji borci već i bolji ljudi.

I ništa ustaše nisu morali, a najmanje su se morali osnivati teroristička organizacija na fašističkim principima. I nisu oni birali nikoga, njih su izabrali i to prvenstveno talijanski fašisti.
Dakle ustaše su, nudeći kulturu mržnje i smrti, svojim krvavim tragom bili i ostali najveća sramota hrvatskog naroda u čitavoj njegovoj povijesti, pa govoriti o njima kao o nekakavim domoljubima i borcima za Hrvatsku mogu samo maloumnio ljudi.

A jednako tako je produktivno i smeće od nepotrebnog dogovorenog rata za teritorije i etničko čišćenje, u kojemu su tobože ustaše pobjedonosno završili 2. Svjetski rat, nazivati Domovinski rat, pa to onda uspoređivti s NOB-om.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci