Tagovi

Josipovicev sastanak - Izmedu prezentacija lazi i istine

Trazim od jucer po svim tiskovinama jasno napisano kako se koja stranka izjasnila na sastanku kod Josipovica. I ne mogu naci za sve. Istina je da ne mogu naci skoro nista. Ono sto sam nasla je prevedeno na moj rijecnik :

HDZ raspisati cemo izbore kad mi hocemo, datum ce se znati kad shvatimo koliko odlaganje nam pase. Jer mi smo gazde! Zna se!

HSP hoce odmah, jer ga nije briga za EU, dapace nece u EU ! To se od njih i ocekuje, a kako nisu bitni (za HDZ-ovu vecinu) imaju mogucnost glumiti neovisnu stranku.

SDP bi se dogovarao, a moze kad god, samo da ispadne kako ucestvuje u necem, sto ni sam Milanovic ne zna u cem. Potpuno bez stava, osim da su za EU, ali nisu bas za neki konkretniji rad. Ipak bi bilo dobro da se naglasi njihova vaznost u trenutnoj situaciji, kakvoj i kakva, ne zna se !

HSS bi rado izmedu berbe i svinjokolje, no HDZ ce odluciti kazu.

HSLS bi na jesen, poslije turisticke sezone, ali HDZ ce odluciti kada ce se objaviti ili navjestiti datum.

LABURISTI, tj. Lesar ima svoj stav cist i jasan. Raspisivanje izbora odmah, jer je situacija kriticna!

Da bi pronasla sve ovo otvorila sam jako puno stranica, e-novina, svega i svacega.. Jedini jasan datum je Lesarov. ODMAH. Sve druge izjave su poznate floskule. Govorim vam s velikim razlogom, da vam ne bih nista rekao. Na takve izjave sam navikla pa me ne cude, no ipak nisam bila zadovoljna pronadenim. Fale mi izjave, stavovi, zelje i pozdravi nekih stranaka. Nigdje nisam nasla IDS, ni HNS, HDSSB. Ni uz najbolju volju, nista.

Najgluplje od svega sto sam nasla je : Vecina oporbenih stranaka zeli izbore na Jesen. Ne pise SDP zeli izbore na jesen. Nego vecina. No ono sto Milanovic zeli je vecina, jer SDP je oporbena vecina. Ostali se mogu zbrojiti, nebitno da li su lijevi ili desni, nece doseci jacinu "Vecine".

Neozbiljno od novinara. Neprofesionalno do beskraja. Nitko nije bio kadar napisati :

SDP, preko svog predsjednika Milanovica porucuje da zastupa stav kako bi izbori trebali biti tada i tada. Cak i ako procitamo izmedu redova tu "vecinu" kao Milanovicev stav, opet nemamo podatak, da li zeli izbore nakon berbe, za Dan Republike SFRJ (jer to je dan Frisciceve svinokolje, poznat kao takav u ovom narodu, sto takoder niti jedan novinar nije napisao), za katolicki ili pravoslavni Bozic, kada?

Nije bas jasno ni da li zeli jesenske izbore ili jesensko raspisivanje izbora, jer ta dva pojma se razlikuju za puna tri mjeseca.

Uglavnom, tendenciozne informacije na sve strane. A bilo je sasvim jednostavno napisati :

SDP i HDZ ne zele izbore sada, niti u skorije vrijeme. Nije ih briga sto se narod buni, sto je ekonomska situacija kriticna, sto svakim nepromijenjenim danom idemo unatrag za jednu godinu i 500 nezaposlenih vise. Niti rijeci o tome, a to je bit. HDZ I SDP dijele stav oko datuma izbora. Dijele stav i oko podjele vlasti. Kosor voli biti gori, a Milanovic doli. Tako su se navikli. Uostalom, zasto bi to mijenjali kad im je bas dobro. Ne ugrozavaju se medusobno, tako nikavi bezlicni kakavi jesu. Oni su nerazdvojni par zajednickih interesa. Razlika je samo sto bi Milanovic sada znao da li da bukira skijanje za prosinac ili sijecanj, a jadranka ne skija Nije zgodno planirati ako nisi na vrijeme upoznat sa obaveznim "casovima". Da Jadranka ne skija, saznala sam 04.01.2011, kad su je u ganc novom skijaskom odijelu intervjuirali na Sljemenskoj Kraljici.

Pitam se gdje je otisla novinarska etika? Zar nije danas bas kljucno saznati sto oporba misli? Naizgled mala stranka moze samo zbog svog stava prema sadasnjoj situaciji u zemlji postati jako popularna stranka biracima. Kome je cilj ne informirati opsirno o njima?

Zasto nigdje ne pise stav IDS? HNS-a? Lesarov sam nasla naveden samo u jednoj recenici na Index-u, i nigdje vise. Na kraju, zar i desnicari nemaju sansu reci sto misle, HDSSB naprimjer? Mozda je bas sad sansa da ljudi izaberu neku od tih manjih stranaka kao svoju. Zbog njihovog stava, ne zbog imena i parola stranke. Stava po pitanjima koja su kljucna za Hrvatsku danas i naroda u njoj :

1. Izbori - ili stav prema unutrasnjem stanju i nuznom generalnom servisu

2. EU ili stav prema vanjskopolitickom odredenju drzave, kada, kako i zasto

SDS stranku vladajucih, nitko i ne pominje. Valjda ne zele bijes prosvjeda usmjeriti prema Srbima. Stranku o kojoj ovisi odrzanje HDZ na vlasti. A istina je da Pupovcu ne padaju izbori na pamet. On je na vlasti, vjerojatno ce probati jos nesto dobiti za sebe i svoju interesnu skupinu prodajuci svoju podrsku jos par mjeseci. Sramota novinara i politicara koji nemaju hrabrosti izreci istinu zbog straha od etikete nacionalizma. SDS je samo jedna od hrvatskih politickih stranaka, ljigava i nikakva. Tko je cist prema nacionalizmu nema problema reci da SDS odrzava HDZ na vlasti. No izgleda kako nitko nije cist. Ili se skrivajuci pod parolom laznog "ne-nacionalizma" ne zeli izjasnjavati protiva SDS-a, da bi stvari ostale ovakve kakve jesu, jer im bas takve odgovaraju. HDZ gori, SDP doli, ostali sa strane, narod u smece.

HSS i HSLS ne zelim prozivati. Te stranke su izumrle, davno postale HDZ, pa prema tome nebitne. No novinari im posvecuju punu paznju, pokazujuci kao i uvijek potrebu ne odraditi moralno svoj posao pa govoriti o bitnom.

Sto je HDSSB-ov stav ne znam ni danas, nije mi bio bitan, jer sam kao neki ljevo orijentirani gradanin, pa za njih sigurno necu glasati. Lesarov sam na jedvite jade uspjela naci. Nisam iz Istre, pa si nisam dala posebnog truda saznati njihov. Ono sto me zanimalo je stav HNS-a. I dobila sam odgovor. Blazen facebook. Postavila sam direktno pitanje Beus Richenbergu i covjek mi je odgovorio : HNS zeli izbore prije ljeta, i tako se izjasnio na sastanku. Kasnije sam na njegovom face-u nasla i datum 26.06.2011.

I gdje smo sad? Svi kritiziraju nesuvislost i nedorecenost sastanka kod Josipovica, a u biti ni ne znamo sto je tamo bilo i koja stranka sto zastupa. Jer nismo dobili te, jedine bitne informacije. Cenzura na djelu ponovo. Promisljena i opasna.

Ono sto sam uspjela zakljuciti o stavu prema Izborima u RH, iz svega procitanog jest :

Vladajuci (HDZ, HSS, HSLS, SDS) ne zele izbore, no to sam znala i prije sastanka. Nece popustiti dosadasnjem pritisku naroda i situacije u zemlji.

Vecina oporbe se nije izjasnila za jesen. SDP se izjasnio za jesen, ali ne decidirano kada.

HNS i LABURISTI zele izbore odmah. Kao i Josipovic, ima clanak na index.hr sa Predsjednikovim prijedlogom dan prije sastanka (i na nekim face stranicama izvadci).

HDSSB i IDS nemam pojma. Nije mi vazno. No vazno bi bilo mnogima da to saznaju.

Ovo je zemlja mraka. Opet se manipulira informacijama. Mediji stvaraju misljenje kod naroda tendencioznim clancima. Prezentirano je jako daleko od istine. Moramo sami zakljucivati iz nicega, dilati medusobno informacije i razmisljati. Promisljeno djelovati. Nemamo mogucnosti za jos gresaka. Jer nama nije dobro, a politicare i medije ionako nije briga za nas.

Zato dijelite informacije, na face-u, na blogovima, na portalima, forumima.. I svakako ucestvujte na velikom prosvjedu 19.03.2011.

To nam je zadnja sansa da dobijemo Izbore prije ljeta 2011 i maknemo ovu bagru sa trona. Svu bagru.

vise od istog autora :
http://lunoprof.bloger.com ili http://www.wix.com/lunoprof/drustvo_i_zbilja

Komentari

Najbolja cenzura su....

glupost, neznanje i nezainteresiranost

a to su očito i kriteriji po kojima se novinare zadržava na poslu.

Čim postanu pronicljiviji i zainteresirani trebaju uložiti i više rada i vremena u svoje članke i izvještaje, a tada njihovom radu, htjeli ili ne htjeli, raste cijena, a i čitanost.
Tako što upravi i uredništvu medija višestruko teško pada. Radna snaga im je skuplja, a još se trebaju i crveniti i opravdavati kod svojih sponzora.

Primjera je bezbroj, logika i ishod su jasni.

Ali zato barem imamo Pollitiku.com
:)

Tko je glasao

zločin i kazna

Dnevnik bi bija dobar kada bi se stranačke igre odvijale u nekoj državi di je situacija donekle pod kontrolom. Ovdi se radi o državi hrvackoj di je stvar bar deset godina totalno van kontrole.
Postoji zločin i kazna . Krađa je zločin . Zločin, kad je evidentiran mora bit kažnjen proporcionalno svojoj veličini. Pogrešno je tumačenje da je kazna za pljačku ne izbor stranke ponovo navlast.
Prosvjed koji traži izbore a ne kaznu doličnu učinjenom zločinu, ide na ruku zločincima. Prosvjednici su izmanipulirani i sa svojim prosvjedima služe kao prekotlačni ventil da ne dođe do eksplozije.
Sustav funkcionira po sistemu DRŽ VODU DOK MAJSTORI ODU.

Svaka od stranaka koju si spomenula je zločinačka organizacija po svim civilizaciskim mjerilima osim hrvackim pravosudnim , koje ionako niko pametan ne smatra ka relevantu.
Izborima bez primjerene kazne vladajuće strukture iz pozicie i opozicuje agonija hrvacke će se još kratko vrime nastaviti a nakon toga radikalizirati uz dosta krvi.

Ja osobno nebi želija da se sad održe izbori jerbo bi drkačina hdz,sdp i ovih ostalih koje si navela, potrajala još izvesno vrime, a mi vrimena nemamo . Preteka nas je čak i bangladeš .
Puno su mi drage one poslovice tipa ko rano rani i što moš danas ne ostavljaj za sutra, radi toga bi volija da ova šetnja po zagrebu , koju nazivljete ponosno prosvidom preraste u demostracijune . Ne mora bit baš puno krvi , ali nemore bez nje, jerbo samo tako oni koji dođu na vlast promisliti će dobro prije nego se bude zajebava.

Prije neki dan je jedan što radi sa ovima koje bi ti birala ili ne birala, zaminija svoju jahtu od četrdeset metri sa novom od pedeset i nešto metri. Puno si neiskusna ako misliš da će takvi sić sa vlasti samo zato što im neko šeta i piva pod ponistrom. Takvi ne silaze bez krvi sa vlasti.

Tko je glasao

informacija

Predobar dnevnik!

Najgluplje od svega sto sam nasla je : Vecina oporbenih stranaka zeli izbore na Jesen.
Ovo je dio s kojim se ne slažem (odnosno da, ali ne shvaćamo naslov jednako).

Prosvjedi su SDP-u donijeli prvu ugrozu od prvih parlamentarnih izbora. Perfektnu ratnu historiju je naslijedilo razdoblje zasnovano na sličnim temeljima (koji samim prestankom ratne opasnosti postaju jalovi) sve do prve ugroze sanaderom na splitskoj Rivi.

Nitko ne zna što donosi prosvjednička budućnost, presuda Haaga je bliska budućnost, Kosor je na sastanku bila u neravnopravnoj poziciji, ali je u tijeku fejsbuk/informatičke revolucije zaradila informaciju iz naslova.

Tko je glasao

Prosvjedi su SDP-u donijeli

Prosvjedi su SDP-u donijeli prvu ugrozu
drugu

Tko je glasao

Prdsjdnk držv trb b

Prdsjdnk držv trb b bt fktr stblnst smrvt strst, n h rsprj. z t s ptpn kljč prdzbrn kmpnj n strn svg SDP-.

Jspvć, zdjnčk krvn sn t jgkmnjrsk dbšk čd, n zmj svj prljv st ns brntlj jr t ns nš prdsjdnk.

znj d ćš dgvrt prd lcm prvd z zdj prdj ns brntlj srbm rznm špjnskm nthrvtskm rgnzcjm.

Tko je glasao

Jadranka Kosor se obrušila na

Jadranka Kosor se obrušila na Josipovića: s kojim pravom on tvrdi da situacija u zemlji baš nije posve stabilna, kada ona uviđa da jest!? Neka se on izvoli držati svojih ustavnih ovlasti!

Josipovićev odgovor: Ako Kosor misli da ovo što činim nije u granicama mojih ovlasti, neka otvori proceduru moga opoziva!

Na Jadranku Kosor ne treba trošiti riječi, a Ivi Josipoviću skidam kapu!

Tko je glasao

Predstava u kokošinjcu

Njih se uopće ne tiče kaj indijaneri prihajajo čez cvetje...

Tko je glasao

Samo mali ispravak. Nije nam

Samo mali ispravak. Nije nam zadnja sansa. Sve se uvijek stigne, samo je pitanje zasto cekati?

Tko je glasao

kak nije? od raspisivanja do

kak nije? od raspisivanja do izbora mora proci 3 mjeseca. ak se ne raspisu sad u ozujku nikako ne mogu biti prije ljeta.
predizborne kampanje ljeti su totalna glupost i ne vjerujem da ce izbori biti u napr. 9 mjesecu..

e, to znaci ukrajem sestog ili najranije oko Bozica..

ja mislim da je to jako jako kasno za stanje u kojem se nalazimo.
mislim i da je opasno zbog svega sto se moze do tog perioda desiti, a o urusavanju privrede ne vrijedi ni govoriti.

za tih par mjeseci razlike trebati ce nam i uz "nestvaran" izbor fantasticnih novih ljudi (koje isto bas ni ne vidim) za svaki mjesec jedna godina vise za oporavak

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ne mora proci tri mjeseca u

Ne mora proci tri mjeseca u stanju izvanrednog stanja. A ljudi na ulici su izvanredno stanje. Sto se tice izbora ljeti, to ide na ruku onima kojima je fakat pun k svega, a ne ide na ruku onima koji svoj izlazak na biralista temelje na obicaju. Iliti, ide na ruku onima koji do sada nisu bili snazno zastupljeni, a ne idu na ruku strankama oligarhije.

Tko je glasao

izvandredno stanje

'Sustav je ugrožen, stabilnost je ugrožena, pogledajte koliko ljudi prosvjeduje na ulicama', rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a"

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/13/0319006.html

ovo je najteze karakteriziranje stanja koje sam primijetila.. ako bi se to moglo nazvati "izvandrednim stanjem" onda bi i josipovic mogao raspisati izbore..

ali mi se ne cini ni da je to moguce. ipak je sve preblago receno.. ne znam sto ce biti ako 19.03.2011, na velikom prosvjedu bude puno vise ljudi...

naprosto ne vjerujem da ce josipovic reagirati "proglasenjem izvanrednog stanja" ako ne bude krvi na ulici..

Ipak, je ova Josipoviceva izjava jako vazna. cini mi se kako joj je glavna namjera sprijeciti HDZ i Karamarka u nasilnom gusenju prosvjeda. Cuva nas okolo kolo pa na mala vrata.. Samo nisam sigurna da Kosorica shvatila sto joj je htio reci. Za Karamarka znam, i za Seksa kako su sasvim svjesni Josipovicevog upozorenja: Ako bude nasilja, proglasiti cu Izvandredno stanje (bar ja tako visim ovu njegovu izjavu). To je dobro, jako dobro jer situacija nije nimalo ruzicasta..

Seks je jucer u Virovitici pozvao HDZ clanstvo na otvorenu i agresivnu borbu u "Specijalnom politickom ratu" (koji su sami poceli, pa im se otrgnuo i skrenuo sa zacrtanog puta. opaska by luno..)

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Seks-Zaostrava-se-specijal...

Postoji realna opasnost od vrlo losih i krvavih akcija HDZ. Dakic je vec danas otvoreno i agresivno krenuo. Valjda je jedva cekao naredbu.

Bojim se branitelja. Njihove reakcije su meni nesto neshvatljivo. Kao muhe bez glave, agresivne.. a kako se nikad nisu potrudili ocistiti vlastite redove ne moze se procijeniti cija je frakcija u akciji. Samo divlja, samo HDZ divlja, samo ona sa laznim povlasticama HDZ, ili ini Purde.. koji ama bas nista nikad nece ni razumjeti. To su oni branitelji koji sebe tako zovu i nastupaju na pozornicama. Oko 50.000 ljudi

Onih par stotina tisuca koje ne vidimo kao branitelje su nasi prijatelji i susjedi, koji imaju samo traume i posljedice, no nisu agresivni, naprosto uobicajeni ljudi koji misle i zive neke obicne hrvatske zivote..

Oni nisu aktivni u udrugama, ni HVIDRA-ma, nisu na pozornicama, i ne slusaju Tompsona.. Zato su "branitelji 50.000" jako opasni, jer postaju samo ogromna gupa divljih ljudi za neciju veliku ili svoju manju korist.

Bojim se kako ce HDZ ako mu se da dovoljno vremena uspjeti u svojoj nakani i izazvati sukobe, koje ce policija silom gusiti.

Mislim kako se i Josipovic toga boji. I ova njegova akcija-izjava ima svrhu sprijeciti krv na cestama.. sprijeciti bas to Izvandredno stanje..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ako je sustav ugrozen treba

Ako je sustav ugrozen treba djelovati, a ne ignorirati nestabilnost. Prije svega treba postaviti pitanje Predsjendiku kako misli djelovati?
Koliko je meni poznato uvijek oni protiv kojih se prosvjeduje pokusavaju pribjeci argumentima da je sustav ugrozen te u tom smislu i djelovati.
Ovdje je na neki nacin obrnuto, Vlada protiv koje se prosvjeduje smatra sve jos uvijek normalnim, a Predsjednik protiv kojeg se uopce ne prosvjeduje smatra sustav nestabilnim.
Predsjednik nekako se cini kao da misli na to da treba poslusati prosvjednike i tako vratiti stabilnost.
S obzirom da Vlada odreduje datum izbora ocigledno je i da se Predsjednik stavio u sluzbu pritiskanja Vlade upozorenjem o ugrozi sustava.
No tko ce stvarno i kako djelovati spram najave ugroze ostaje da se vidi.
Ukoliko se ne djeluje, a oznacena je ugroza, ni to ne valja.

Tko je glasao
Tko je glasao

Ovaj

Ovaj http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic_je_kosor_upozorio_posve_pogr...
sastanak nije bio toliko zvucan kao neki, ali se meni cini da je on jako jako vazan.
Mozda je doista sve ovo sto vidimo po ulicama dio otpora istrazivanju i procesuiranju komunistickih zlocina?

Tko je glasao

ne bih rekla.. HDZ nema

ne bih rekla.. HDZ nema ideologije.. ni politickog smjera ..

samo ekonomski u vlastiti dzep. sve je podredeno toj svrsi. i ti 2.svjetski zlocini, i domovinski, i denerali.. kvazi socijalna osvjestenost itd..

isto tako mislim da su prosvjedi zaceti od strane HDZ'a samo je doslo do greske u upravljanju masama pa je ispalo ovo sto imamo

prave gradanske prosvjede.. koje HDZ uporno hoce okrenuti na desno ali nije do sad uspio.. desni prosvjedi su im vec vise puta donjeli ili produzili vlast. tako da je logicno ocekivati ponavljanje modela..

mislim kako svi mogu primijetiti udar desnicara, pritisak i pokusaje preotimanja prosvjeda..

ako im oporba ostavi dovoljno vremena oni ce to i uspjeti. milanovic je potpuno prozirna licnost, politikant koji se boji takvih prosvjea i sada a i ako preuzme vlast. salonski politicar. to je jedan od razloga zasto bjezi od preuzimanja vlasti sada.

nadam se kako ju nece nadmocno dobiti te ce morati u koaliciju sa nekim tko hoce zna i moze.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Politikanstvo i strah SDP?

milanovic je potpuno prozirna licnost, politikant koji se boji takvih prosvjea i sada a i ako preuzme vlast. salonski politicar. to je jedan od razloga zasto bjezi od preuzimanja vlasti sada.

Komentar je upitan i meni zbrkan.

Ako je HDZ bez ideologije i političkog smjera a kažeš da je on započeo ove prosvjede, ako su desničari opasni zašto smatraš da bilo koji političar izvan njihovog kruga, onda i Milanović, koji to jednako kao i ti vidi mogućom prijetnjom, je "proziran", "politikant", "bježi od preuzimanja vlasti".

SDP je do sada nebrojeno puta rekao da podržava prosvjede i da je spreman preuzeti vlast. Koji su to propušteni postupci u parlamentu da su politikanstvo.

Čak i kad bi, mislim pogrešno, najavio aktivno kao stranka, učešće u ovim prosvjedima susreo bi se s odbijanjem samih prosvjednika i narušio sliku o prosvjedima kao ne stranačkim.

Kako misliš da parlamentarna oporba može onemogućiti da desničari preotmu prosvjede.

Tko je glasao

zivo me zanima zakaj minus? a

zivo me zanima zakaj minus? a komentara nema, nikakvog objasnjenja..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Daklem Lunica kraljica

Daklem Lunica kraljica ponoći, nekad sam i ja pratio dogodovštine Donalda Sikerta i zbog uspomene na Luna dobila si minus zbog površnosti konstatacija;

- konstatiraš da kleptomanska ekonomija funkcionira mimo političkog kaj je politološki
netoćno

- pokušavaš špekulirati o inicijatoru prosvjeda bez i jednog argumenta, recimo ja znam tko
je idejni inicijator, a realizator se zna. Uglavnom svjetlosne godine daleko od HDZ-a.
U prvim komentarima na prosvjede Zap je velio jednu konstataciju koja ima veze sa inicijatorima.

- govoriš o desničarenju HDZ-a a na samom početku veliš da nemaju političkog smjera, moraš se dogovoriti sama sa sobom

- tvrdiš da je Milanović prozirna ličnost i salonski političar bez ikakove elaboracije - recimo da je to rekao netko od starijih blogera ovdje to bi prošlo jer manje više znamo međusobne stavove kroz desetke dnevnika. Ti si nova i moraš se potruditi da elaboriraš stavove dok ne postaneš prepoznatljiva.

- kakve veze ima oporba i preotimanje prosvjeda od strane HDZ-a

- kakve političke važnosti ima tvoja špekulacija o tome da SDP ne dobije izbore nadmočno odnosno da bi bilo dobro da ide u koaliciju s nekime tko zna, hoće i može. Tko je napr taj koji zna, hoće i može u sadašnjem establišmentu političkih stranaka.

Vidiš micek, barem 6 razloga za minus - ali ne kao kazna već afirmacija da malo pripaziš i izbrusiš rečenice prije objave. Kolege su te upozorili da novi najprije malo škicaju i prate metodologiju diskusija,a ti bolan zapela da objaviš odmah 10 dnevnika. Oladi malo, potrošit ćeš se - i kad se obraćaš nick kolegama, naznači taj nick na početku.
Ma bit ćeš ti uspješna blogerka, "prvi mačići uvijek idu u vodu"...

Tko je glasao

http://www.wix.com/lunoprof/d

http://www.wix.com/lunoprof/drustvo_i_zbilja

sorry sto pisem kao da sam vec dugo tu. no i u proslom postu sam kasnije u komentarima zamolila da se malo priceka i procita sto slijedi u postovima.

ima negdje ovaj link mislim.. pa to je otprilike to sto sam napisala par zadnjih mjeseci.

tesko mi je pisati kao da nisam prije postojala. ako te zanima koji su mi stavovi pogledaj na tom sajtu.

nisam politicki analiticar. pisem ono sto mislim. mozda pravo mozda krivo, no u tekstu sam nadam se jasno naglasila sto je moje osobno misljenje i zakljucivanje, a sto podatak koji sam od negdje izvukla.

na dnu onih par postova prije mislim da ima ovaj link. a i na mom blogu se moze do toga doci. adresa je na prijavi

http://lunoprof.bloger.hr

imam i face pod imenom lunoprof pa mozes i tamo pogledati. obicno linkam clanke koji su mi interesantniji.

eto, to od mene.

i hvala na objasnjenju, makar bi me vise veselilo da sam ga dobila uz -1 odmah

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ogledalce, ogledalce...

Lunica, opet minus a upozorio sam te da izbrusiš svaku riječ prije objave. Gledaj kaj si napisala:
...tesko mi je pisati kao da nisam prije postojala. ako te zanima koji su mi stavovi pogledaj na tom sajtu. Gledaj, vjerojatno ti je mama rekla da kada se budeš udavala i kada dođeš u kuću svog muža gdje svi žive u harmoničnoj zajednici (a pollitika je relativno harmonična zajednica! :)) tada se mlada podređuje toj harmoniji unapređujući istu svojom predanošću za općim dobrom uže i šire obitelji.
A ti se ovdje ponašaš kao da se obitelj mora prilagoditi tebi. Neko te je nekaj krivo naučio ili taj dan nisi bila u školi...

Tko je glasao

ne, ne ponasam se tako. nikog

ne, ne ponasam se tako.
nikog ne saljem da cita moje stare blogove. link je namjenjen tebi.

no ako ovdje ne mozes podnjeti da pisem sto mislim dok me ne upoznas, a ni pitati me konkretno zakaj, kako itd.. vec sto god
ili se upoznaj s mojim misljenjem
ili me ignoriraj, ...ili me pusti da pisem kaj mislim dok ne smatras da sam dovoljno dugo tu

da ti je stalo znati sto mislim mogao si samo pitati ili upozoriti i ja bih se potrudila odgovoriti ..

no draze ti je biti

"autoritet"

no, dobro ak te veseli, samo naprijed. nisam tu dosla radi bodova.

i skole strogih svjetonazora

par blogera koje citam na bloger.hr pa su mi rekli da je tu zgodno i da ljudi komuniciraju i razmjenjuju misljenja. ak tebe ovo "pouka strogoce" zabavlja samo naprijed.

nadam se da ce biti i dalje ljudi za komunikaciju kao proteklih dana.

bas mi je lijepo bilo ovih par dana citati razna misljenja, primjedbe i prijedloge
onako normalno komunicirati bez bespotrebnih tenzija

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ne žesti se, mi samo

ne žesti se, mi samo ispipavamo kolko pizaš.

Tko je glasao
Tko je glasao

Poslusao sam i interview u

Poslusao sam i interview u Dnevniku.
Ipak se cini da je izjava o nestabilnosti bila vise kao opravdanje za reakciju koju je i poduzeo. Nista vise od toga, no to je dojam.
Ja ne znam da li je netko sa strane podgrijavao npr ove prosvjede i sl. no cini se ociglednim da je reakcija iznutra definitivno bila.
S obzirom da se i na ovakve modele moze primjeniti treci Newtonov zakon onda je jasno da je o odredenoj ugrozenosti sustava doista rijec.

Tko je glasao

Nestabilnost vlasti se ogleda

Nestabilnost vlasti se ogleda najviše u tome što Vlada već dugo vremena ne radi apsolutno ništa na izvlačenju zemlje iz krize a za zemlju će biti pogubno ostane li tako još do zadnejg roka za održavanje izbora.

Sve što Kosorica radi je PR akcija prema EU i prema unutra kako bi se ostavio pozitivan dojam.

Josipović ispravno shvaća da nam je još godinu dana čekanja na izbore luksuz koji si Hrvatsko gospodarstvo i društvo u cjelini ne može priuštiti.

Prosvjedi su samo dodatna potvrda da je tomu tako. Budući ih Kosorica ne doživljava, morao je barem Josipović poduzeti nešto.

B-52

Tko je glasao

Ok podimo od toga sto velis

Ok podimo od toga sto velis "nista se ne radi".
Recimo na dan kada su bili oni oni huliganski prosvjedi "spasen" je Brodosplit:
http://www.brodosplit.hr/tabid/1512/articleType/ArticleView/articleId/95...
O tome nitko nije nista rekao i na to nitko ne misli.
Pa koliko god netko mrzio ovu Vladu nije posteno makar zbog istine to nespomenuti.
Pogledaj na webu Vlade sastanke cetvrtkom. To ipak nesto jest. Ti sastanci su ubitacni, nekog vraga se ipak radi, nije to bas tako nista.
Ne bi za ovu priliku ulazio u dosege toga sto se radi, te utjecaj na ovo i ono. To prepustam drugima i sl., jer ja zelim promotriti komunikacijski aspekt cijele ove price.

Medutim sto zelim reci? Netko tko promatra stvari iz Vlade smatra da se jos kako radi. Ne samo radi nego i doslovno ubija od rada. Pada s nogu. Ne znaci to da svatko iz Vlade bas tako ubitacno radi, no ja bih se s malo kime od njih mijenjao.
Cak i da maknemo u stranu stvarnu korist tog iscrpljujuceg rada, ti ljudi se doista ubijaju i kada se u javnosti za njih ovako nonsalantno veli da "nista ne rade" to nije samo nepravedno nego je podloga za jednu pravu komunikacijsku zbrku (http://www.scribd.com/doc/50600869/3/OP-I-PRINCIPI-KOMUNIKACIJE) odnosno zbrku zbog razlicite interpukcije stvarnosti.
Jer sto se iz Vlade vise brane opisivanjem toga sto rade (hvale se) onima koji olako govore da nista ne rade daju za to jos i bolju potvrdu, jer se to opisivanje dozivljava kao pretjerana i nesmiljena samohvala, bez ikakve podloge. .. i onda tako u krug. Zasto niste ovo, zasto niste ovo na vrijeme vec naknadno, ..., a zaboravlja se da se stalno Vladu iscrpljuje i nateze posve budalastim zahtjevima trenutacne potrebe i da to radi doslovno svatko.

PS Primjer interpukcije iz spomenute literature:
Na primjer, muz i zena se posvadaju na nekoj zabavi. Dok sjede za stolom, zena ocijuka sdrugim muskarcem, a muz sve vise pije.
sto on vise pije, ona vise ocijuka i koketira. Muz ce kasnije reci da je pio zato jer je ona koketirala s drugim muskarcem, a ona
ce reci da je koketirala zato sto je njen muz pio, dakle, njeno je ponasanje reakcija na ponasanje njenog muza.
Ovdje je doslo do konflikta u interpunkciji,jer se pojavilo suprotno misljenje o tome sto je uzrok, a sto posljedica.

Tko je glasao
Tko je glasao

obaladaleka

brodosplit

http://www.jutarnji.hr/afera-brodosplit---istraga--mito-od-4-7-milijuna-...

i ima jos jedan clanak o koncesijama na pomorsko dobro ali nisam ga uspjela naci .. ako nadem linkam

Tko je glasao

Meni sve nekako izgleda...

Prestrukturiranje i privatizacija škverova ide tako loše jer nekome iz vlasti nije u interesu prekinuti shemu - država upumpama ogroman novac u brodogradilišta, koji se onda odlijeva u privatne džepove!

Kako je javnost većinom na strani spašavanja škverova, još se skupljaju i politički bodovi, a EU se sotonizira! Ma mljac, kako su se to dobro sjetili... Beeee

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kolega, tvoje nerazumijevanje

Kolega, tvoje nerazumijevanje odgovora na "zašto sada prosvjedi?" dolazi od nerazumijevanja situacije na terenu. Odgovor je: sada je jučer.

Tko je glasao

Pa pođimo

Vulgariziramo li "rad" Vlade do kraja, uvijek možemo reći da oni redovito dolaze na posao, većina njih radi prekovremeno i non stop su u pogonu.

Međutim, i Sizif se je "ubijao od posla" a da istovremeno ništa uspješno i korisno nije napravio.

Ako se nesposoban čovjek primi posla, može raditi i "24 sata", kako si voli tepati nesposobna Kosorica, ali neće uraditi ono što bi trebao i što mora.

U tom sam smislu govorio da Vlada ne radi ništa.

P.S.

Nisam sklon priznati "spašavanje" Brodosplita kao postignuće Vlade. Ali njegovo uništavanje kroz razna pobočna i druga pisma kojim su isisavali novac, za stranku i za sebe, jesam.

B-52

Tko je glasao

Ma nije bas tako. Pogledaj

Ma nije bas tako. Pogledaj samo http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh sjednice su svaki cetvrtak. Pogledaj samo koliko je to tema, podrucja, svega. Izmedu je resetanje kojekakvo. Sa 1000 strana svako gleda kako bi iskamcio i usicario kakvu mrvicu,..., to je doista brod ludaka kako je rekao Cacic, ali ne zbog njih vec zbog toga cime ih castimo i sto ima sve dodatnoga stavljamo na dnevni red.
Mi bi da je u najmanju ruku sve dobro ili savrseno sto rade, a pojma nemamo ni da uopce rade, cak stovise smatramo da cine stetu.
Svaki zakon, nacrt, prijedlog,..., gomila toga koji oni raspravljaju na svojim sjednicama nisu to oni napravili od sjednice do sjednice, to su napravile satnije ljudi u pozadini. Starnackih, ne stranackih i svih ostalih. To su ljudi koji rade svoj posao po ministarstvima, institutima, ..., kojegdje. Ne sefovi, ne samo voditelji, vec i najobicniji djelatnici, neki koji se mozda izdvajaju po kakvoj vrlini ili marljivosti. Svima njima to je posao, medu svima njima vlada raspolozenje koje upravo ovdje propitkujemo, a sve se to zajedno uvezuje u drzavnu vlast. Nevidena je oholost sve to od oka proglasavati nistavnim i niskornsim, a to se konstantno radi.

Tko je glasao

rezultat je mjerilo rada,

rezultat je mjerilo rada, pogotovo sefovskog. vlada nema rezultata osim poraznih. u fiskalnom i gospodarskom smislu. socijalna ugrozenost stanovnistva drasticno raste.

gomile papira dolaze iz inih ministarstava, ok.. ali kaj oni s tim rade?

rutinske stvari obavljaju, sitnije ni znamo da li su dobre ili lose jer se rezultati toga ili ne vide odmah ili nisu od presudne vaznosti. tako da me taj dio ne zanima, ali i za njega bih se pitala tko su ti ljudi po ministarstvima koji rade za vladu? da li su strucnjaci iza toga? da li su ti strucnjaci placeni za to? ili ima hrpa neradnika i hrpa ljudi koji iz altruizma rade posao? ... sistem odradivanja nije rijesen, a to je ono sto se ocekuje od vlade, organizacija sistema. tada je njihov posao puno manje opterecen. oni ne znaju sto je organizacija..

vece odluke, koj emozemo pratiti.. pratim, i ni jednu do sad jos nisam nasla koja bi mi se svidjela jer ce rezultirati necim dobrim.. sorry .. vlada je hrpa pomocnih radnika od pomocnika koja blage veze nema sa managerskim poslom.. osim toga pola vlade je u remetincu.. a polovici prijeti to isto ..

ipak, navedi mi jednu krupniju, a dobru odluku vlade u posljednej 4 godine i razuvjeri me. ne da rade dobro, nego da su makar nesto dobrog napravili.. ja cak ni to ne vidim..

a kao sto netko vec rece, dolaziti na posao ne znaci dobro odradivati .. pogotovo managerske stvari uostalom, da li znas ijednog pametnog i uspjesnog clana vlade, postivanog u poslu koji je radio prije ulaska?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

evo sto vlada radi

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Rohatinski-6-3-mlrd.-kn-na...

uzima novac namijenjen tvrtkama za potrosnju. zaduzuje neku slijedecu vladu, .. kao sto je 2008 napravila i time sunovratila pola tvrtki u hrvatskoj, a drugoj polovica omogucila visoke kamate

Novi list saznaje da će se dospjele obveznice pokriti kreditom od 800 milijuna eura, koji će osigurati sindikat hrvatskih banaka. Tim premosnim kreditom će se obveza prebaciti u sljedeću godinu. Tada će, prema svemu sudeći, o tom dugu koji je napravljen prije točno deset godina brinuti neka druga Vlada i neki drugi premijer i ministri.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

rada radi naopake stvari ...

rada radi naopake stvari ... i lose stvari .. zajedno sa hdz-om u saboru

tlm spasi tako da svi gradani plate struju koju tlm poklanja nekom tajkunu iz mostara

brodosplit kao spasi tako da mu razreze koncesiju na pomorsko dobro zbog kojeg ga niti jedan vlasnik nece kupiti jer brodoslplit ne moze toliko zaraditi da bi platio tu koncesiju i kaj god da rade vec su u minusu.
brodosplit tako spasi da se ne procesuira onaj novac i vrati natrag koji je odnesen u kufirama na cipar

ukida poreske olaksice da bi oni mladi ljudi koji su digli kredite zapeli vu dreku jer im se prihod smanjuje za barem 12.000kn istovremeno razvijajuci kao stambeni program za oporavak gradevine (plan je izgraditi 600stanova). hahaha prvo 600 stanova nije nista, niti za oporavak gradevine a ni za mlade ljude koji sigurno nece u ovoj godini dizati kredite

vlada ...
u saboru pokusavaju mijenjati zakon o policiji tako da im niko ne bi mogao maknut hdz kadrove slijedicih 10 godina

sad se bave prekrajanjem izbornih jedinica da bi narihtali sebi bolje za izbore

ne stane u kom sve kaj rade ... ali zasigurno nije nista dobrog

ma necu vise

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kod svih nabrojanih stvari

Kod svih nabrojanih stvari postoji i za i protiv. Tj zasto je nesto od spomenutog tako kako je, a nije drugacije, tj onako kako se sugerira da bi trebalo biti.
Primjer, ti bi zelio da Vlada nije ukinula porezne olaksice, a to bi znacilo vise trosenje novca kada je potrebno rezati. Tako da onda vjerojatno ne zelis da se stedi, ili u drugoj varijanti ne zelis da se stedi na mladima vec negdje drugdje (a napose da se ne krade). Medutim, tesko je vjerovati da ne zelis da se stedi jer svi zele da drzava manje trosi.

Postoji sigurno i mogucnost da je nesto krada, korupcija, manipulacija,..., ali upravo uz ove principe percepcije te stvari su i moguce. Jer upravo se na popopcavanju "nista ne valja", temelji neznanje sto tocno ne valja, jer i za ono sto doista pojedinacno ne valja je velika i presudna olakotna okolnost sto ionako sve ne valja, premda dobro znamo da to nije tako pa tako lakse prihvatimo da bas nista ne valja.
Medutim to je izuzetno plodno tlo za doista stvarne i konkretne lopove jer oni vide da se nitko doista ne brine za opce vec samo svoje osobne interese pa se i oni sa tim svojim osobnim interesima jednostavno ukljuce.

Vise sam nego zadovoljan sto sam na pravom primjeru (kao da sam sugerirao sto da me se pita) objasnio sto sam i zelio. ;-)

Tko je glasao

porezne olaksice stimuliraju

porezne olaksice stimuliraju investicije (a indirektno smanjuju sivu ekonomiju)

njihovo ukidanje kod nas ce kao rezultat imati smanjenje prihoda u drzavnu kasu

kako jos nema zakona o obaveznoj prijavi poreza jos ce umanjiti i one koji ce predavati poreske kartice

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

porezna politika se ne

porezna politika se ne mijenja kako se nekom sprdne jer to stvara nesigurnost na trzistu. prema tome smanjuje sve vrste investicija, privatne i poslovne.

ukidanje poreskih olaksica jaca crnu ekonomiju. niti jedna privatna osoba nema vise potrebe uzimati racun. bolje se pogodit na crno za mali skonto - recimo u visini cijelog ili pola pdv-a.

direktno utice na standard onih normalnih ljudi koji svoje (i privatne i poslovne) planove ne rade za 15 dana nego za barem 5 godina i navise.

i sama olaksica od 12.000 je stupidna, jer onaj koji puno zaraduje nema razloga uzimati racun, pa time jaca sivu ekonomiju.

ova vlada nije donjela niti jedan dobar zakon ni poticaj. potpuni ludaci u ekonomskom pogledu.

a da ste samo jedanput culi nesuvisle recenice ministranta sukera .. bilo bi vam jasno da on o ekonomiji zna manje nego prosjecna domacica. sad je ispalo da iza tih planova koje je on provodio u stvari stoji dalic vec godinama. planovi su bili i do sad stupidni, pa kako ocekivati da ce dalicka sad kad je ministrica ista suvislog napraviti?

popijac zna, ali ocitio nece nista raditi. meni se cini da ima putra na glavi i da je zbog toga morao uci u hdz ubrzo nakon postavljanja na ministarsko mjesto. ono sto sam od njega cula dok je bio u hup-u je bilo pametno. od kad je ministar zaglupio covjek. mozda je to neka bolest koja Vlada u Vladi, vrag bi ga znao?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pravi branitelji (ove

Pravi branitelji (ove parazite bas i ne smatram braniteljima, vec borcima za svoje guzice) su uz narod i samo cekaju povod da ociste svoje redove. Od Djakica i njemu slicnih. Koliko se nama gadila Djakic ekipa, njima je to jos 10 puta nabrijanija reakcija, jer gadili su sveto ime i zavadjali branitelje s narodom. Samim time i imaju 10 puta vise razloga, a i nesto su tanji na okidacu. U svakom slucaju Djakicu i ekipi su ruke vezane i najbolje je za njih da nestanu u tisini.

Tko je glasao

@lunoprofu i pollitičarima.. Josipović bi ih trebao zaključati!

U spletu loših i frustrirajućih okolnosti, Predsjednik se maksimalno potrudio da sasluša rogove u vreći i kaže za 7-10 dana očekujem konkretniji plan, vozni red za izbore i za referendum o pristupanju EU. Da ima veće ustavne ovlasti, pretpostavljam da bi bio određeniji, ovako se morao spuštati-korektan i pristojan kakav jest, ispod svoje razine i iscrpljivati se neutralizirajući egotripere, zapravo, one koji bi što duže mastili brk, i one koji bi to htjeli brže početi.
Izostao je razgovor o tome U KAKVOM MODELU DALJE, izbornom sustavu, biračkim spiskovima, pravilima izbornih kampanja itd. Toliko su svi nervozni da je bilo milina gledati Josipovića kako mirno vodi te konzultacije.
Na njegovu mjestu, sa svakom strankom bih porazgovarao desetak minuta a rekao bih: od ponedjeljka vas sve, uključujući premijerku s vladom ZAKLJUČAVAM U SABOR, imajte pred očima želje i interese naroda, dogovorite se, a onda vas OTKLJUČAVAM...Moj prijedlog: izbori za Sabor, kraj VI mjeseca 2011., ako vas narod generalnim štrajkom do tada sve ne pomete...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

većina piskarala

su angažirana i to kuži svatko tko je pročitao nešto teže od kaubojskih romana,

treba razumijeti te naše jadne političare,ovo je nova situacija,ne snalaze se baš jer ovi prosvijedi su ipak,moramo priznati nešto novo na ovim prostorima ,

Slažem se sa komentarom gdje stoji da je Lesar bio najjasniji-odmah-,ali njegova parola je "ne u vlast sa svakim ni po svaku cijenu"

On nema još ni izgrađenu infrastrukturu stranke,nudi nešto novo,ali pretpostavljam da zna da u ovoj konstelaciji snaga nema nekih velikih šansi osim što se može nadati da će narod najzad uvidjeti i prestati birati manekene tipa Sanadera i Milanovića (klonove)
PR ski obrađene političare.

Ipak se treba malo zamisliti kada se nađeš sa olovkom u ruci pred listićem i zapitati se: koliko su me lagali,tko je lagao,tko nudi bajke a tko realnost.

Imam osjećaj da bi ovako odgovaralo svima koji su sada na nekim apanažama. Još da se odvrne malo pipa sa lovom iz vana,iiiiihhaaaajjj.

sve dobro...

Tko je glasao

Izbori se trebaju odrzati

sa najavljenim krajem EU pregovora, dakle krajem lipnja. To trebaju biti izbori, koji ce ujedno biti i referendum o hdz-u.

Dalje, oporba, ako je zrela, treba izaci sa programom koji ce se moci implementirati jos tijekom turisticke sezone, kada je priljev novaca, deviza i poreza najveci.

ako se to ne dogodi, 2011. godina je otpisana godina.

tu postaje nebitno kada su izbori, jer veci priljev novca stize tek sredinom 2012...

jao si ga nama sa ovim MAJMUNIMA

Tko je glasao

izbori ili će biti u 6.

izbori ili će biti u 6. mjesecu (ev. početkom 7.) ili ih neće biti do 11.-12. mj.
aposlutno nijedna stranka neće dopustiti da izbori budu u 9.-10. mj. pa da spadnu na nekakvu predizbornu "kampanju" u vrijeme kad je vani 40 i svi ili su na godišnjem ili im je na pameti jedino kako bi dobro bilo da su na godišnjem.
taj film nećemo gledati, dakle ili sad ili u (kasniju) jesen.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

izbori ili će biti u 6.

izbori ili će biti u 6. mjesecu (ev. početkom 7.) ili ih neće biti do 11.-12. mj.
aposlutno nijedna stranka neće dopustiti da izbori budu u 9.-10. mj. pa da spadnu na nekakvu predizbornu "kampanju" u vrijeme kad je vani 40 i svi ili su na godišnjem ili im je na pameti jedino kako bi dobro bilo da su na godišnjem.
taj film nećemo gledati, dakle ili sad ili u (kasniju) jesen.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Kopernikanski obrat

Prosvjedi su izveli kopernikanski obrat u hrvatskoj politici.
Prije, narod se vrtio oko politike.
Sada, politika se vrti oko naroda.

Griotta, strankama odgovara ovakav raspored ali narodu ne.
Od sada se narod pita. Strankama se više ne vjeruje jer su krale ili to nisu spriječile, svejedno.
Narod se ne vodi stranačkim kalendarom ili vremenskom prognozom.
Mi smo na ulici zbog minusa koji nije u celzijusima.
Više nije bitno što stranke misle, nego kako preživjeti.
Vjeruj, 6 mjesec je jaaako daleko.

Promjena mora biti SADA.
Trenutačno, HDZ mora otići sa kormila države
a vladu do POŠTENIH izbora može voditi jedino neka stručna, nehdzovska privremena vlada

Horvat Mladen

Tko je glasao

ma sve 5, slažem se ja s

ma sve 5, slažem se ja s tobom, ali i dalje je jasno tko je u poziciji da raspiše izbore i/ili postavi privremenu vladu.
(ne, to nije narod.)

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

za izbore je bitniji bdp nego sdp

Narod je dosta fluidna kategorija.
Naravno da narod neće raspisati izbore (a može, u krajnjem slučaju )
Ali može prisiliti one koji mogu.
Već ima obećavajućih signala da popuštaju (HUP, Todorić, Rohatinski?)
Napisao sam komentar da naglasim kako sada kao faktor treba računati i interes naroda (prvenstveno ekonomski)
Kad pišeš 6, 11 mjesec, moraš računati što će biti sa nezaposlenosti, likvidnosti, dugovima, brojem ovrha, cijenama...
a ne samo što misle SDP ili HDZ.

Horvat Mladen

Tko je glasao

za izbore je bitniji bdp nego sdp

Narod je dosta fluidna kategorija.
Naravno da narod neće raspisati izbore (a može, u krajnjem slučaju )
Ali može prisiliti one koji mogu.
Već ima obećavajućih signala da popuštaju (HUP, Todorić, Rohatinski?)
Napisao sam komentar da naglasim kako sada kao faktor treba računati i interes naroda (prvenstveno ekonomski)
Kad pišeš 6, 11 mjesec, moraš računati što će biti sa nezaposlenosti, likvidnosti, dugovima, brojem ovrha, cijenama...
a ne samo što misle SDP ili HDZ.

Horvat Mladen

Tko je glasao

uzalud Vam trud gospodine Josipović!

žao mi je, ali morate shvatit s kim imate posla! To što Vi uvečer legnete u krevet i borite se sam sa sobom da ne "prodate" svoje znanje, strpljenje, dobar kućni odgoj - bit će samo gore! Sve što se provlači pod pojmom demokracija u ovoj zemlji, ja bih nazvala
čakavski - kažin (za zagorce kupleraj ili bordel za ostale)!
Vi ste kriv što niste makli tjeralice iz 2007.g. ali otkud Vam pravo pitati što rade da spriječe val bunta 2011.g.?
Molim Vas, uzmite si vremena, odite među puk i načite na brizinu igu udri prvi i udri prljavo!

Ostanete li dosljedan sebi, možda će vam savjest biti mirna ali će Vam želudac platiti bar s gastritisom!

Tko je glasao

Sustav je projektiran isključivo za njihovo perpetuiranje

To nam je zadnja sansa da dobijemo Izbore prije ljeta 2011 i maknemo ovu bagru sa trona. Svu bagru.
Niti ćeš dobiti izbore (samo potvrda njihovih određenja!), niti ćeš ih dobiti prije ljeta, niti ćeš maknuti bagru sa trona. Nadam se da ti je jasno i zakaj - ak nije jasno, veli - i bit će pojašnjeno.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci