Tagovi

Josipovićev Novi Ustav- opasnost br.1, po RH i demokratski politički sustav, predstavlja ustoličenje diktature

Josipovićev Novi Ustav- opasnost br.1, po RH i demokratski politički sustav, predstavlja ustoličenje diktature

Josipović perfidnim ustavnim promjenama pokušava razvlastiti narod od ovlasti koje ima po trenutnome ustavu, te uglaviti odredbe kojima bi se postavili temelji čiste diktature.

Iako ustavne promjene skriva, „kao zmija noge“, iz članaka u kojima je predstavljao te promjene, jasno je kakvim se motivima povodi- smetaju mu ovlasti hrvatskoga naroda koje ima po trenutnome ustavu i želi ih suziti, staviti pod kapu partijskih vrhuški, otežati pokretanje referenduma i zabraniti mnoga pitanja za narodne referendume-odnosno narod razvlastiti od odlučivanja o najvažnijim smjernicama razvoja vlastite države.

Čudno je, kako sam navodi, da su „ustavni suci“ sudjelovali u izradi toga njegova prijedloga, jer ustavni suci bi morali biti neovisni o ostalim polugama vlasti, a evo oni surađuju na sužavanju ovlasti hrvatskoga naroda u njihovoj državi.

Isti ti suci istodobno dok sudjeluju u „Predsjednikovoj komisiji“ sude o ustavnosti pitanja koja narod pokreće za referendumsko izjašnjavanje. Time su ustavni suci u sukobu interesa – na strani su trenutne političke vlast , postali su njezin instrument zabrane referenduma za koje su se po ovome Ustavu RH, stekli svi uvjeti za pokretanje referenduma!

Ustavni suci su time prekršili svoje ovlasti i stavili najvišu pravosudnu instituciju u politički instrumentarijj sadašnjega predsjednika i stranke koja stoji iza njega- SDP-a.
Zato nije niti čudo kakve su skandalozne odluke donijeli u nastojanju da protuustavno ograniče ustavnu ulogu hrvatskoga naroda.

Oni već sada presuđuju po Josipovićevome ustavu u čijem stvaranju sudjeluju dok istodobno trebaju štititi trenutni ustav od zloporaba političke elite! Čisti je to sukob interesa.

Josipović s takvim neobjavljenim ustavnim promjenama, nudi ustavnoga "mačka u vreći", kao što je u prvoj kampanji nudio sličnoga ćoravoga mačka s imenom „Nova pravednost“!

Režimski mediji odrađuju prikazivanje „mačka u vreći“ unutar koje piše „Regija“, „suzbijanje referenduma“, „manipuliranje biranjem ustavnih sudaca, stavljanje i US i DORH-a pod okrilje političke poluge vlasti- sada otvoreno i jasno, iako se to do sada odvijalo podzemnim kanalima koje je osiguravala političko-policijsko-špijunska instalacija partije iz koje je izrasla predsjednikova partija SDP.

Predsjednik čak pokušava Hrvatsku vladu potčiniti svojoj poluzi vlasti- mogućnošću veta i njegovom mogućnošću suspendiranja međunarodnih ugovora, iako bi tu ulogu mogao imati samo jedan element vlasti- hrvatski narod- i odlučivati referendumom, čije bi uvjete trebalo olabljivati, a ne zatezati.

Opasnosti po RH koje nosi Josipovićev prijedlog Ustava:

Zašto Novi Ustav?
Iz http://www.jutarnji.hr/u-saboru-cak-38-zastupnika-manje--pola-ih-birati-...
(iz kojega je citirano u daljem tekstu pod navodnicima i kosim slovima)

“Odgovor je vrlo jednostavan. Postojeći je Ustav postao malo arhaičan. Vrijeme ga je pregazilo, ima u njemu funkcionalnih nejasnoća i određenih tehničkih nedostataka, što nikako nije sporedan problem s obzirom na to da se ustavnom normom postavlja okvir ne samo političkih nego i društvenih odnosa.Mislim da je hrvatskom društvu nužan, što bi kompjutoraši rekli, novi driver. A zašto novi Ustav baš sada?Pa, trebalo mi je neko iskustvo, da u praksi vidim gdje su slaba mjesta funkcioniranja države. Usto, ne krijem da kroz prijedlog novog Ustava kanim artikulirati svoj program za idući predsjednički madat. U tom sam pogledu vrlo transparentan.
Druge države i stoljećima ne mijenjaju svoje ustave, a Predsjednik iznosi neistinu o arhaičnosti Ustava koji traje niti desetljeće (od promjene zbog ulaska RH u EU).
Ovo su čiste neistine kojima pokušava opravdati rušenje hrvatske demokracije umatanjem u celofan tajnovitosti i dvije-tri šarene simpatične mašnice na celofanu, dok je u sadržaju pravi otrov za hrvatsku demokraciju i pravi politički napad na Hrvatsku kao samostalnu državu, te na hrvatski narod kao onaj iz kojega izvire i kojemu pripada vlast u RH.

1. Predsjedniku, kao i ovoj njegovoj političkoj opciji na vlasti smetaju javni natječaji za ustavne suce!

"Prijedlog novog Ustava predsjednika Josipovića predviđa i određene promjene u odnosima između tri grane vlasti - zakonodavne, izvršne i pravosudbene. Kakve? U odgovoru na to pitanje šef je države vrlo suzdržan. “Mislim da je nužno jačati načelo podjele i međusobne kontrole vlasti”, škrto odgovara. Ali promjene u vezi s Ustavnim sudom spreman je opširnije elaborirati. Spominje da je dosadašnji način biranja ustavnih sudaca disfunkcionalan. Zato će predložiti promjenu modela. Sabor bi ustavne suce i dalje trebao birati dvotrećinskom većinom, ali ne više po javnom natječaju - što je dosad u igru uvodilo i potpune anonimuse - nego bi predlagatelji trebali biti klubovi zastupnika, Vrhovni sud, pravni fakulteti, Hrvatska odvjetnička komora, kao i Hrvatska javnobilježnička komora. Izbor predsjednika Ustavnog suda preselio bi se u državni parlament, po modelu po kojem se sada bira predsjednika Vrhovnog suda: imenuje ga Sabor na prijedlog predsjednika Republike."

Očito bi Predsjednik želio još jaču kontrolu ustavnih sudaca i stavljanje US kao pravosudne institucije pod vlast ostalih dviju poluga vlasti.

Jasno je da je hrvatsko pravosuđe nelustrirano od kadrova bivše države, od ljudi koji su imali čvrste sveze s partijom bivše države koja se bavila čak i planiranjima ubojstava političkih protivnika. Umjesto da se Josipović zalaže za još veću neovisnost pravosuđa, on radi upravo suprotno i time polaže kamene temeljce za diktaturu.

2. Predsjednik bi nakon dobivanja mogućnosti namještanja ustavnih sudaca- bez natječaja, upravo takvome US povećao ovlasti i praktično sebi stvorio ovlast nad pravosuđem, ali i nad Saborom jer bi takvome i sebi podređenome Ustavnome sudu dao ovlasti kontrole međudržavnih ugovora

Josipovićev tim ustavnih stručnjaka predviđa i jačanje pozicije Ustavnog suda u zaštiti ljudskih prava, ali također i u vezi s novom hijerarhijom pravnih normi, gdje se planira uvođenje jedne novosti koja se tiče međunarodnih ugovora. U sadašnjem Ustavu stoji da su međunarodni ugovori iznad zakona, a nismo odredili, objašnjava šef države, njihovu poziciju prema Ustavu. Sada bi ih locirali ispod Ustava. No, Ustavni bi sud dobio mogućnost kontroliranja njihova sadržaja. Čak bi se uvelo pravo Vlade da Ustavni sud unaprijed konzultira o usklađenosti određenih međunarodnih ugovora. Slično kako to postoji u Francuskoj.

Dakle Josipović bi Ustavni sud postavljao bez natječaja, partijskim trgovinama, stavio ga pod ovlasti političkih partija, a sada bi i Hrvatsku vladu stavio pod Ustav koji kontrolira kontrolom US čije članove bi birale političke klike bez natječaja. Kakvoj to uspješnosti vodi jasno je iz uspješnosti ove vlade koja je preuzela stare običaje iz komunizma i namještala svoje kadrove (uhljebljivala ih ) bez natječaja, po kriterijima- „pripadnost političkome leglu“!

I zato je i ostvarena najneuspješnija, najsmješnija, najkorumpiranija, najbahatija, .., vlada koju smo ikada imali.

Očito Josipović slijedi svijetle tradicije te vlade u svojim ustavnim promjenama.

3.Predsjednik bi narodu ponudio svoju maglu pri izborima zastupnika ne bi li spriječio izravno biranje zastupnika imenom i prezimenom!

Prijedlog izmjena Ustava predviđa i nov način izbora saborskih zastupnika. Ali tu još stvari nisu definirane do kraja. Zasad se barata s nekoliko mogućnosti. Prema jednoj, Sabor bi se smanjio i ubuduće bi mogao imati 113 članova. Polovica bi se zastupnika birala proporcionalnim sustavom, s tim da bi regije funkcionirale kao izborne jedinice, a u svakoj regiji broj bi se sabornika birao razmjerno broju stanovnika. Predsjednik Josipović preferencijalno glasanje smatra neizostavnim.
Kada je tako što nije podržao prijedlog Inicijative „U ime Obitelji“, da biramo ljude imenom i prezimenom koji će biti odgovorni svojim biračima, nego nudi iluziju preferencijalnoga glasovanja- samo zbog iluzije, a ne stvarnoga utjecaja birača na izbor vlasti u RH. Josipović kao pravi demagog uzima mrvicu kojom bi zabljesnuo svoje nastojanje da partijske vrhuške biraju zastupnike, a ne birači, te da ti zastupnici moraju glasovati i suprotno interesima svoga biračkoga tijela, zbog partijske stege i poslušnosti!

4.Predsjednik bi narodu ukinuo ustavnu ulogu onoga iz kojega izvire i kojemu pripada vlast, i to tajnovito sakriva, dok pruža ruke prema narodu u svojim istupima, poput svećenika, ali iza tih popovskih kretnji i izričaja kriju se opasni krakovi diktatora poput onoga čiju bistu čuva u uredu

“Velike se promjene predviđaju i u onom dijelu Ustava koji se tiče referendumske problematike. Precizirali bi se kriteriji za njihovo provođenje i set pitanja koja ne bi mogla biti predmetom referendumskog izjašnjavanja. Kao novost među građanskim inicijativama predviđa se i mogućnost da određeni broj birača može postaviti neku temu na dnevni red Sabora. S 20 tisuća potpisa građani bi mogli zatražiti parlamentarno otvaranje određene materije. Sabor bi u tom slučaju ima obavezu da temu raspravi, ali bi u svojim zaključcima bio posve slobodan. U tom pogledu ne bi imao nikakvih obaveza“.

Ovo je vrhunac podlosti koju nudi Ivo Josipović narodu čiji je predstavnik bio 5 godina. Precizirao bi set pitanja koja ne bi mogla biti predmetom referendumskoga izjašnjavanja!? Tko je on da ta pitanja priječi hrvatskome narodu!? Diktator?

Ta on predlaže obespravljivanje hrvatskih građana, preuzima sudbinu RH u svoje ruke, uzimanjem prava odlučivanja hrvatskim građanima o bitnim pitanjima za RH. Ovime predsjednik sebi priskrbljuje ulogu diktatora, jer ON i politička kvazielita odlučuju o čemu narod smije, a o čemu ne smije odlučivati, iako je narod taj iz kojega izvire i kojemu pripada vlast.

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović trebala bi isticati u svojoj kampanji ovu podlu namjeru predsjedničkoga kandidata Ive Josipovića i razjasniti narodu koja se opasnost krije iza ustava koji podmeće I.Josipović i iza njegova napada Ustavom, na temelje RH.
Kolinda Grabar Kitarović mora u svojim javnim istupima ukazati na opasnost koju Ivo Josipović pokušava progurati u hrvatski Ustav- predaju države iz ruku hrvatskoga naroda u ruke političke elite koja želi biti birana manipulacijama političkih partija, a ne stvarnim izlaskom pred birače za čije povjerenje bi se trebali boriti „imenom i prezimenom“- dakle svojim djelima, svojom stručnošću i znanjem, ali i pod kontrolom svojih birača, a ne političkih krugova koji mogu raditi i protiv same države (već viđeno- više puta), te udaranje temelja diktature obezvlađivanjem građana i dovođenjem referenduma na opsjenu.

Ona se mora ograditi od takvih ustavnih promjena, i mora biti protiv istih, bez obzira željela to njena partija HDZ ili ne, ako želi biti naša predsjednica, a ne instrument kakav je bio u prvome mandatu Ivo Josipović, od čije je Nove pravde ostalo samo prazno obećanje i gluma, pokušaj nasrtanja na hrvatsku demokraciju rušenjem hrvatskoga ustava, čak i u predsjedničkoj kampanji!

5.Predsjedniku je paradoksalno što mora potpisati zakone koji su mu protuustavni!? što da na mjesto predsjednika dođe bravar? Zar bi i on prosuđivao umjesto US je li nešto protuustavno? Zar nije protuustavno da Predsjednik govori o „građanskome ratu“, „ustaškoj zmiji“, „spletu loših politika“? Tko da njega zaustavi, ako će on i ekipa birati ustavne suce, bez natječaja?

“U javnosti se već kao velika novost spominjalo uvođenje predsjedničkog veta. Josipović je rezolutan u stavu da nikako nije riječ o političkom, nego samo o ustavnopravnom aktu. Posve mu je paradoksalno da kao šef države mora potpisati i zakone koje smatra suprotnim Ustavu. Zato predlaže promjenu: drži li neki zakon neustavnim, predsjednik bi ga mogao vratiti Saboru na ponovno razmatranje. Ako ga parlament odbije, onda bi se bez potpisivanja zakona mogao obratiti Ustavnom sudu, koji bi bio obavezan da slučaj bez odgađanja i riješi.Ovime Josipović i njegova Kukuriku vlada manipuliraju do besvijesti. Kako pitanje dvojezičnosti može biti neustavno, kada narod po ovome ustavu ima pravo mijenjati svoj ustav- dakle mora biti protiv neke odrednice u Ustavu, da bi bilo po volji naroda koji je vlast iznad svih?“

Šef države ne može pukim osobnim smatranjem utvrditi, misliti,..., da je neki zakon neustavan- jer ne mora biti pravnik i to znati, nego zakone donosi Hrvatski sabor koji bi trebao imati tijela koja bi se trudila donositi zakone koji nisu protivni Ustavu, a Predsjednik bi mogao sazvati tematsku sjednicu Vlade po nekom pitanju gdje njegovi savjetnici tako misle (ne mora biti pravnik) a može kao i svi drugi građani postaviti pitanje Ustavnome sudu RH o ustavnosti nekoga zakona.

Ali, isti taj Predsjednik bi US bez natječaja- dakle kontroliran samo njegovim polugama i polugama političkih mu partija, bez mogućnosti da se iskusni suci sami javljaju na natječaje, te da sve bude otvoreno za javnost, za medijske kritike istih,....!

Skandalozno je što Ivo Josipović pokušava ugraditi u Ustav RH, a još je skandaloznije što o tome ne progovara oporba i njihova predsjednička kandidatkinja.

Svakako da bi i druga politička opcija rado razvlašćeni narod, spregu politike i pravosuđa koja bi im omogućila razna manipuliranja, ali vrijeme je da hrvatsko društvo tome stane na kraj, inače će se s pravom pojaviti još puno Živih zidova, opcija koje neće trpjeti diktaturu , umjesto demokracije, a ono što možemo riješiti vladavinom naroda, pretvorit će se u otpor diktaturi!

6.Predsjednik svoje protuhrvatske, protudemokratske, opasne namjere ukrašava simpatičnom mašnicom kako bi pod njome poklonio diktaturu

"Ustavne promjene uključuju i drugačiji način rješavanja pitanja imuniteta. Sadašnji Ustav u tom pogledu omogućava različite nakaradnosti. Prema novom, Josipovićevu ustavu, osoba koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo na bezuvjetnu kaznu zatvora ne bi mogla biti kandidat ni nositelj liste. U slučaju kaznenog progona zastupnika predviđa se gubitak mandata".
Evo jedne sitnice kojom bi opravdavao svoje zasađivanje temelja diktature!
.Šarena laž na mašnici umjesto da je podržao „Birajmo ljude s imenom i prezimenom“!

"Šesto, jedan od motiva pokretanja cijele operacije rekomponiranja Ustava tiče se i funkcioniranja političkih stranaka. Ideja je da se ojača demokratsko načelo u cijelom sustavu. Odnosno da se pojača odgovornost političara prema građanima. U tom pogledu predsjednik Josipović navodi da bi načela osnivanja i rada političkih stranaka morala, prema novom Ustavu, uključivati “sudjelovanje članstva u određivanju kandidata na svim vrstama izbora, izravno predizborima ili putem predstavnika u tijelima stranke”, kao i “sudjelovanje članstva u nadzoru raspolaganja sredstvima stranke”. Riječ je o velikoj novosti, koja je po značaju slična ulozi preferencijalnog glasanja."
Ovo je„šarena laža“ predsjedničkoga kandidata Ive Josipovića- nešto poput pričica o „Novoj pravdi“, a za njegova mandata je izvršeno najviše deložacija hrvatskih građana iz njihovih domova.

Umjesto „ustaških zmija“ u Knessetu mogao je obećati kako će Židovima vratiti imovinu koju su im komunističke vlasti preuzele i pokazati to, možda i vlastitim primjerom, a ne nastaviti nepravdu neke „ustaške zmije“ iz ww2, koja je provodila nacističku politiku i otimala tuđe kuće i stanove.

Da mu je do demokratizacije podržao bi „Birajmo ljude s imenom i preuzimenom“, ne bi diktatorski istupio na javnoj televiziji u povodu „referenduma o Braku kao zajednici muškarca i žene i diktatorski nametao svoje stavove suprotne većini hrvatskoga naroda

7.Ivo Josipović dijelio bi RH na regije, a Vukovar je pokazao kakvu on regiju želi u Slavoniji, ali i što građani misle o toj njegovoj ćiriličnoj regiji, te o Ministarstvu branitelja koje pokušava na teret hrvatskih poreznih obveznika zbrinajvati agresore na RH, a o tome govori i prosvjed HRVI koji još traje

“Najdramatičnija se promjena, kaže šef države, tiče regionalizacije države. Očekuje da će ona generirati mnoštvo drugih promjena. Ustavnim bi se izmjenama Hrvatska organizirala u nekoliko, pet do osam, regija. Predsjednik Josipović ipak ne govori o ukidanju, nego o sažimanju županija. Ali pozicija regija, pa onda i lokalne samouprave u odnosu na centralnu vlast iznimno bi ojačala. Mnogi bi se poslovi s državne razine trebali preseliti neposredno na regije. Uključujući i pravo da regije u suglasnosti sa Saborom same kreiraju svoj teritorijalni ustroj. Odnosno uređuju mrežu gradova i općina te njihove međusobne odnose. Hrvatska bi, dakle, ostala jedinstvena, ali decentralizirana država, uz snažnu mogućnost Vlade da u pitanjima od nacionalnog interesa ima pravo intervenirati. Uz kontrolu Ustavnog suda, kako bi se zapriječile eventualne zloporabe po stranačkoj liniji. Predsjednik je uvjeren da će regionalizacija pozitivno utjecati i na hrvatsko gospodarstvo. Odnosno da predviđene ustavne promjene mogu imati i razvojnu dimenziju.“

Podlo je glumiti demokraciju davanjem ovlasti kontrolora Ustavnome sudu- iako ustavnim promjenama bez natječaja za ustavne suce, izravno kontroliraš ustavne suce. Sve je to magla laži i obmane- nalik Novoj pravdi!

8.Evo konačno gospodarske strategije Ive Josipovića u ustavnim promjenama. On bi nesposobnoj i neuspješnoj vladi davao veće ovlasti u raspolaganju državnom imovinom!?
Je li to šala!?
Misli li On ozbiljno tim nesposobnjakovićima koji su RH doveli na rub propasti dati više hrvatske imovine u ruke?

"Josipovićev ustavni paket sadrži i određeno jačanje Vladine pozicije. “Mislim da bi Vlada morala ojačati svoju ulogu u vođenju poslovanja države i upravljanju imovinom. Iz ustavne bi norme moralo biti jasno - što sada nije slučaj - da je Vlada zapravo kolektivni direktor države i da ima ovlast donositi i poslovne odluke”, objašnjava predsjednik".

Kako Vlade upravljaju državnom imovinom, već smo vidjeli, a Josipović bi im dao još veće ovlasti i pravo na raspolaganje većom državnom imovinom (Bože sačuvaj nas takvih gluposti!) i time onemogućio hrvatske građane u referendumima poput ovoga o monetizaciji autocesta, .. . , sutra rasprodaje voda, zemlje,...

Josipović samo potvrđuje kako je protiv vladavine naroda i za čistu diktaturu u kojoj bi narod njegovim ustavom bio onemogućen u zaštiti vlastite države i od unutarnje agresije kriminalnih političkih skupina, a sve tri poluge vlasti bi umjesto neovisnima, podredio političkim vrhuškama i predsjedniku.

Ovako upakirati stvaranje diktature u celofan laži mogu oni koji su svoje opsjene radili desetljećima, manipulirali ljudima do te mjere da su jednoga od najvećih zločinaca i ubojicu stotina tisuća ljudi izdizali u političkoga sveca i doživotnoga predsjednika.

9.Predsjedniku smetaju i ovlasti DORH-a, valjda zbog zaštite Merzelica, Šegona, Linića, Pusićke,...?

"DORH bi se tako transformirao u tužiteljstvo te bavio kaznenim progonom, a njegov civilni odjel postao bi Vladin servis".

Još više ovlasti Predsjednik bi dao Vladi, a pravosuđe bi potpuno potčinio političkoj vlasti, a sve da bi političku elitu stavio iznad zakona i omogućio joj diktatorske ovlasti poput onih u komunističkoj SFRJ.
Njegovo petogodišnje prakticiranje Nove pravednosti dovelo je građane RH do situacije u kojoj ih za nekoliko tisuća kuna istjeruju iz domova, a njegova partija koja ga je opet kandidirala, policijskim akcijama istjeruje ljude na ulicu, iako se može ograditi od toga posla- kao i policijske snage u Španjolskoj.

Vrhunac podlosti je ustavne promjene kojima Josipović nudi diktaturu, predstavljati kao pravi put za izlaz iz krize, iako je to pravi put za pakao diktature, a vrhunac naivnosti ili podlosti je što oporba šuti o tome!

Pa, evo im teksta, ako nemaju drugih izvora o Josipovićevim promjenama Ustava

Komentari

Prof. dr. Vladimir Devide

I kako u 5 rijeci reci ono, sto ppetra tumaci satima
http://www.croatia.org/crown/articles/9510/1/Vladimir-Devide-and-Haiku-p...
Mrzim Pusicku i Ivu:cetnici

Tko je glasao

Devidea sam godinama viđao

Devidea sam godinama viđao gotovo svaki ponedeljak.
On nikada ne bi napisao ovakvo smeće, a još bi manje takav otpad pokušao nazvati haikuom.
Jadno.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Tajnom obavijati neki čin, korak je prema zlu

On nikada ne bi napisao ovakvo smeće, a još bi manje takav otpad pokušao nazvati haikuom.Imaš pravo, @hatzivelkos, malo tko bi ove ustavne promjene proglasio haiku poezijom.

Takvo smeće od Novoga Ustava, već samim citiranjem smrdi na najgore smeće i opasni otpad - u mnogim zemljama demokracijom već odavno neutraliziran i saniran!

Jadno!
Slažem se, a pogotovo što se to velom tajne obavijeno "Novoustavno" opasno smeće podmeće kao ljekovito sredstvo za gospodarstvo.

"Tajnom obavijati neki čin, korak je prema zlu"

Tko je glasao

@luka- kad odrastem bit ću jugoslaven

Nema nikakve mržnje, na bilo koje osobe. Pa ni na one koje podmuklim, skrivenim igrama žele povratak na svoju nikad prežaljenu, jedinu domovinu -.makar i utješno - u sklopu EU.
Uz to idu i neke "sitnice": vlast (koju su bili privremeno izgubili), i novac.

RH i temelji njene državnosti ih peku kao žeravica, i sve čine u njihovom omalovažavanju.

Razotkrivanje toga etiketiraju kao "govor mržnje", jer ne mogu u iskrenoj raspravi reći: "Volim Yugu" i "Mrzim sve hrvatsko".

I tebe doživljavam kao etiketara koji nema što reći na izrečene argumente.

U mom dnevniku "Razgovor preko praga", @luka je izrekao prekrasan komentar i definiciju takvih ljudi:

luka — Sri, 23/12/2009 - 04:50.

kad odrastem bit ću

kad odrastem bit ću jugoslaven (a tito će biti zločinac)

petra
najteže je shvatiti da su i jugoslaveni hrvati,
da je njihova kultura dio hrvatske kulture
da su njihovi politički programi i ideje dio hrvatskog političkog i kulturnog spektra
tim teže što nam više boli nanose
od fizičke, ubojstva 100.000 zarobljenih, civila
do duševne, do koje dovodi vrijeđanje i ponižavanje onog što bi trebalo poštovati
domovine, branitelja, istine, pravde ... kao što si rekla
teško je,
teško kao kad imaš dijete psihičkog bolesnika, shizofreničara
i kad je dobro, čini ti se sve u redu
a onda dođu dani kad ti govori svašta, vrijeđa, pljuje, riga, uneređuje se po sebi i svojoj obitelji i domu
a ipak je tvoj, sin, kćer, brat sestra
tako nam je s jugoslavenima,
ali kad ti je najteže, sjeti se

njima je još teže,
teško im je što su izgubili
najteže što smo im oprostili
oprostili smo im zločin
koji oni sami sebi još nisu priznali

mi smo pobijedili, hrvatska postoji,
nas će slijediti naša djeca
i naša će djeca upoznati onakav svijet
kakav im mi ostavimo
i pamtit će onu istinu
koju im svojim životom svjedočimo
i imat će onoliko hrvatske koliko mi svojom ljubavi sačuvamo
(tko danas pamti sve one ljude s kojima se starčević politički sukobljavao
njegova je istina pobijedila
već je danas teško uspoređivati tita i tuđmana
masovnog ubojicu i demokratskog predsjednika
već je danas teško izbjeći izjašnjavanje o trećem entitetu)

nismo jedini, nismo sami, nismo uvijek u pravu
predlažem da i manjinu jugoslavenstvujuščih prihvatimo kao dio multikulturalne hrvatske
mali dio
kao neku našu egzotiku,
psihički pomaknutu manjinu
ljudi koji jedu staklo, ljudi koji gutaju žabe ... jugoslaveni

jednog ćemo dana živjeti sa susjednim južno slavenskim narodima i njihovim državama
kao skandinavci, a.k.a. jugoslaveni
ali prvo treba odrasti

Tko je glasao

Ustav RH može mijenjati precjednik ?

Precjednik ne može mijenjati ustav. Njega može mijenjati samo Sabor RH s dvotrećinskom većinom. Sve što pišeš pada ti u vodu, tako i Josipoviću i Kolindi i Sinčiću...itd (navedi koga hoćeš). Jednom riječu svi kandidati "seru".

Ovo je "parlamentarna" "demokracija", vlada provodi politiku i donosi zakone kroz Sabor RH. Malo čitanje knjiga (zakona) nije za odmet prije nego što se počnu pisati pamfleti. Nitko od kandidatia, ne može učiniti ništa zato se i precjednička funkcija zove "fikus" :-)

Tko je glasao

Nudi ofucanu tkaninu diktature i želi ugroziti demokraciju

Josipović ne može ništa na demokratski način, pa pokušava pogurati diktaturu.

Pogurao je već Lex na ex, i teško nam naškodio izazvavši ove sankcije koje trpi RH: i političke i gospodarske!

U suradnji s ovom vladom i zastupnicima koji ne odgovaraju biračima, nego svojim partijskim šefovima Josipovićeva diktatura bi mogla zaživjeti.

Dok članovi njegove partije SDP-a žale što nakon ww2 ubijanja nisu i dulje trajala, on "govorom mržnje " proziva istinitu činjenicu da je na HRT-u debelo poremećena nacionalna struktura u državnoj televiziji kao posljedica komunističkih imenovanja, zadnjega komunističkoga ravnatelja HRT-a G. Radmana.
To je istina, a ne govor mržnje, a takvo kadroviranje je govor mržnje koji provodi komunistička struktura prema Hrvatima na HRT-u.

Takva nakaradna kadroviranja su posljedica diskriminacije Hrvata na HRT-u, ali i po ministarstvima RH, jer su uveli zapošljavanja bez natječaja!

Pravi kandidat može učiniti puno, već samim time što po funkciji ima pristup medijima, a i određene ovlasti u obrani , tajnim službama, i može utjecati da se zemlja zaštiti i od gospodarskoga rata i podrivanja države.

Josipović očito nije taj, pa izmišlja ustavne promjene - kao novo carevo ruho, a nudi samo ofucanu i ortrovnu tkaninu- diktature!

Tko je glasao

Glavni i jedini Josipovićev adut je promjena Ustava

Dakle, bilo bi lijepo da mu netko objasni ovo što NoIS objasni ppetri.

Bilo bi lijepo da već netko tom kompotzitoru objasni da mu je glavni adut najobičnije govno i bacanje prašine u oči svojim ovčinama, jer što su nego ovčine oni koji puše spiku o promjenama Ustava i koji će za YUsipovića glasovati, tako reče NoIS.

NoIS, baš si lijepo prokazao one ovčine koje puše Josipovićevu spiku o promjenama Ustava, SDP glasače.

Napomena, ppetra se koncentrira na najgori mogući slučaj i postavlja pitanja što ako?

NoIS, imam par pitanja za tebe:

1. Je li ti hoćeš reći da Josipović obmanjuje narod lažnim obećanjima promjene Ustava?

2. Ako su obećanja lažna treba li nam predsjednik kojemu je jedini adut u kampanji - čista laž?

3. A što da predsjednik uspije sprovesti svoje diktatorske-fašističke ideje, što onda?

4. Nije li u tom slučaju ppetra u pravu? A da je u pravu i ti izravno prizna!

5. Zašto misliš da se ne treba baviti najcrnjim scenarijem jednog od dva relevantna kandidata?

6. Mislim, ako je to njegov program i jedina točka, zašto je ppetra u krivu kad se baš tim scenarijem i tom točkom bavi?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Najgori mogući slučaj nije moguć :-)

ili možete mi slučajno pokazati kako bi se točno on mogao ostvariti. Drago mi je kako ppetra ima odvjetnika i glasnogovornika. Moram priznati kako nigdje, ama baš nigdje gospođica (ako smijem) nije primjetila kako ljudi smiju imati drugačije mišljenje, te ako ga i imaju nisu (crveni, komunistički i takvi slični...). Očigledno u RH možeš biti samo čovjek, ako iz dna duše mrziš druge ljude, a povrh toga vjerojatno si tada i katolik po vašoj definiciji.

Što se tiče tvojih pitanja (baš su slatka, moram priznati):

1. Ne obmanjuje ovdje samo Josipović javnost.. Javnost je obmanjivao i Kujundžić, i Sinčić i gđa Kitarović. Apsolutno nema nikakve razlike, sve drobe masovne gluposti kako bi na bilo koji način (osim lignje) izazvali prijevremene izbore.

2. Ne, ne treba. Ali, svi lažu, postoji li manji lažac ili veći pitanje je sad? Mislim, pitanje je glupo (ovo koje sam maloprije postavio) i ne postoji pravi odgovor na njega.

3. Znamo kako ne može provesti, te ideje. Po čemu su ideje drugih kandidata različite od postojećih. Lustracija (čega, kako i koga)., izlazak iz EU i NATOa....Budimo realni, kukuirkavci će vrlo vjerojatno izgubiti vlast. Nova koalicija (a bit će sigurno koalicija) će postati najnestabilnija vlada u RH, jedino ako se HDZ i SDP ne dogovore i koaliraju, pod uvjetom da nitko ne mijenja ustav. Dalje, ta koalicija sigurno neće mijenjati ustav jer neće niti pod razno imati 2/3 u saboru kako bi to realizirala.

4. Ona može biti u pravu, ali ja i dalje se mogu ne slagati s njezinom mišljenem. Ili ja nemam pravo na mišljenje? Moj komentar je njoj bio općenit, a ona nije uzela u obzir tu činjenicu, jer je jednostavnije "pljuvati" i vrištati, nego pričati o vjerojatnosti da se to dogodi. Možemo mi stalno plakati, ali budimo realni treba i živjeti, a živi se danas.

5. Nisam nigdje napisao kako se ne treba baviti najcrnjim scenarijem, ali nije li onda u redu baviti se i najcrnjim scenarijem i drugog kandidata? Naime drugi crni scenarij, nam zajedno s gđom Kitarović dovodi jugoistočnog Putina na vlast. Čovjek koji je bio u HDZu, izbačen, bio u SDPu (otišao), bio ministar, bio šef SOAe, isporučio generale, gledao kako HDZ pljačka HR, postao ministar, kao svetac primljen u HDZ, postao precjednik HDZa (makar, je javno rekao kako neće), obećao demokraciju u HDZu - nije ispunio. Takva stranka (čovjek), podržava drugog kandidata, da li ppetra može napisati i drugi najcrnji scenarij?

6. Pogledaj, točku 4 - nigdje nisam napisao kako je ona u krivu (ima zapravo dijelova u kojima sigurno jest, a to su suci Ustavnog suda koje bira isključivo sabor preko političke trgovine - kakav god bio natječaj, ništa se ne bi promijenilo), samo kako vrlo, vrlo gleda u jednu stranu, dok po meni stvarnu prijetnju jako zanemaruje. Nemojmo zaboraviti, kako je presjednik RH i dalje, samo jedan običan fikus. I kako dan/danas ne postoji 2/3 većina u saboru, koja bi mrtva hladna prihvatila takve promjene ustava, a ponavljam sljedeća vlada sigurno neće biti "crvena". Što znači kako je vjerojatnost događaja opisane situacija ravna 0.

Tko je glasao

Vodi se pravi specijalni informativno-propangandni rat protiv RH

Nemojmo zaboraviti, kako je presjednik RH i dalje, samo jedan običan fikus. I kako dan/danas ne postoji 2/3 većina u saboru, koja bi mrtva hladna prihvatila takve promjene ustava, a ponavljam sljedeća vlada sigurno neće biti "crvena". Što znači kako je vjerojatnost događaja opisane situacija ravna 0.Predsjednik je najavio da će o promjenama Ustava raspisati referendum o kojem će odlučivati građani RH.
U uvjetima gdje:

-imamo lažni birački popis s 500 000 birača više,
- Partija kontrolira sve glavne medije,
-svakodnevno se pere mozak hrvatskim građanima i prezentira im se lažna stvarnost,
- vodi se pravi specijalni informativno-propangandni rat protiv temelja hrvatske države (DR,
branitelja, F. Tuđmana, Crkve),
-onemogućeno je glasanje dijaspori.

U uvjetima gdje je moguće da se u glavnim medijima uopće ne prezentiraju i komentiraju bivši i sadašnji potezi sadašnjeg predsjednika, te gdje on sada dobiva toliki ogroman broj glasova (onih na liniji, onih koji od toga imaju korist u vlasti i materijalnu korist, onih koji su sudjelovali u agresiji na RH, onih zavedenih, naivnih, a možda i onih nepostojećih birača s lažnog biračkog popisa), nakon toliko manipulacija svašta je moguće.

Zato im toliko smetaju branitelji - invalidi u Savskoj koji shvaćaju o čemu je riječ, zato toliki napadi na Vukovar, prvog hrvatskog predsjednika, DR, Crkvu, Državni arhiv....

Prava specijalna agresija, poticana iz poznatih centara moći.

Tko je glasao

Ne, nisam ničiji odvjetnik

samo sam se nadovezao na tvoj tekst, smijem li? Milsim, je li to zabranjeno?

Po mojoj definiciji svi dobri ljudi su ljudi u pravom smislu riječi, i obrnuto!

1. Dakle, odgovor ne moje pitanje je - Da, Josipović obmanjuje javnost

No taj si odgovor kamuflirao u nizu rečenica kojima je cilj anulirati taj isti odgovor i dodatno zamutiti vodu nekakvim - prijevremenim izborima.

2. Dakle, Josipović ne treba kao lažljivac postati predsjednik.

No, opet si odgovor zamutio demagogijom o "većim i manjim lašcima". No što s tim što je Josipovićev jedini adut "Ustavne promjene" lažan. Dakle od 100% njegovih ideja što će raditi u sljedećem mandatu 100% je lažno, kako i sam priznaš kad me pozivaš da smislim kako bi on uopće proveo svoj jedini program za novi mandat! Može li se od 100% lažljivca biti veći lažljivac?

3. Dakle, tvrdiš da Josipović apsolutno nikako ne može provesti svoj plan ustavnih promjena, a to mu je jedini argument za novi mandat.

Usput, opet mutiš vodu i sugerirraš da je Kolinda govorila ovo: Lustracija (čega, kako i koga)., izlazak iz EU i NATOa. Što apsolutno nije točno, kandidati koji su o tome govorili izgubili su u prvom krugu, a kad smo kod toga, Kolinda se jasno izjasnila protiv svega ovoga!

4. Dakle, ppetra može biti u pravu, ali ti se ne slažeš s njom, to je ok.

A tko je rekao da tne smiješ imati pravo na mišljenje, pa upravo i diskutiramo prihvaćajući pravo na mišljenje. Samo me jedno muči, pišeš da je tvoj komentar njoj bio općenit, a da ona samo vrišti??? Ne vidim niti jedan njen komentar na tvoj upis??? Vidim samo njezin dnevnik i tvoj komentar, no budi ljubazan i pojasni, gdje ona tu vrišti pljuje???

5. Da, u redu je baviti se i najcrnjim scenarijem desne opcije, no zašto bi ppetra radila ono što više nego primitivno čitavo vrijeme rade neki poput Feniksa, na ovom portalu? Zašto Feniks ne napiše najcrnji scenarij članova SANU, a kojih je nemali broj u vlasti, kao i na ovom portalu?

6. Dakle, ppetra uglavnom nije u krivu.

Koja je to stvarna prijetnja, po tebi?

Prelako odbacuješ mogućnost da Don Ivo sprovede svoj pakleni plan!

Naime, iako stoji činjenica da Don Ivo zasad možda i ne bi progurao svoj plan, ipak ostaje vrlo izvjesna mogućnost rušenja Milanovića od strane Don Ive, kao i postavljanje nekoga podobnog, u tom slučaju SDP bi bio u njegovim rukama, a kako mu se ona crna vrana Holly već podala, kao i kukavičje jaje u liku đeda Arananđelovića unučice Pusyć, znači da u nekom kratkom roku (i nekom stravičnom scenariju) Don Ivo može preuzeti svu vlast i uspostaviti diktaturu. Naravno, zvuči stravično, stravično i jest, no ne i neizvedivo!

Ovaj zadnji scenarij u dubokoj je fazi provedbe, to je ono što se pažljivo krije od naroda!

No ima i narod pravo reći: Nećeš razbojniče!!!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci