Tagovi

Josipović obmanjuje javnost, a HDZ nije ukrao ni euro!

Efektan naslov privlači čitatelje na blog. Po pravilu portala u naslovu bi trebao biti sažetak, naglasak, teme o kojoj je blog. Ako je naslov još i istinit i nije izvučen iz konteksta, blog je pun pogodak.

Po pravilu portala blogovi bi trebali doprinositi razvoju društva.

Povod blogu je USKOK-ov nalog da se istraga u slučaju Fimi medije proširi i na HDZ jer je punih devet godina zloupotrebljavala činjenicu da je na vlasti te sustavno pljačkala državni proračun i prigodna izjava Predsjednika države : 'Ovo što se dogodilo i što se događa potvrđuje da smo našim prijateljima u Europi govorili istinu. Danas nema nedodirljivih, pravna država u Hrvatskoj radi i radit će', te nadopunio s još: 'Ne znam kako će završiti istraga niti u to mogu ulaziti, ali mogu reći da je Hrvatska dom pravne države'

A1.

Jedina pravna osoba protiv koje je pokrenut kazneni postupak zbog pljačke države je HDZ i jedina fizička osoba protiv koje je pokrenut kazneni postupak zbog ratnog profiterstva je Ivo Sanader.

Koliko su nas te osobe po tim optužbama opljačkale. Kad se iznosi za koje se sumnjiče (32.000.000 i 3.600.000 kuna) podjele s brojem stanovnika ispada da je HDZ po stanovniku pronevjerio manje od jednog eura , a profiter Sanader iskoristio je ratni vihor da na svakome od nas zaradi 80 lipa.

Možemo li se uopće oporaviti od ove pljačke. Na svu sreću ozakonjeno je oduzimanje opljačkanog.

A2.

Da bi se ovi postupci uopće pokrenuli morale su se stvoriti okolnosti. Pozitivna politička klima, prava borba, ma smo i zaratili protiv korupcije. Međunarodni suradnja pa i pritisak. Izmjene zakona i Ustava čak.

Glavni državni odvjetnik je dobio odriješene ruke.

A3.

Ovo pod A1. i A2. trebalo bi biti dovoljno da se opravda naslov, ali iz iskustva znam da će mojoj desanki po lijevici trebati još argumenata.

A4.

Samo prema mojim kaznenim prijavama, samo jedan član Josipovićevog gospodarskog savjeta muljno nas je 100 puta više od HDZ-a. A takvih u svom savjetu Josipović ima barem tri. Koji su tako dobro strateški raspoređeni, da je svaki od njih umrežen sa desetak istih takvih.

I svi su lovu muljnuli preko pravnih osoba, no ne sjede na optuženičkoj klupi ni Mudrinić ni HT. A morali bi.

A5.

Za člana Josipovićevog gospodarskog savjeta kojeg ganjam, Josipovićev prethodnik je izjavio da je taj takav kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru.

Ali tada nije bilo političke volje ni klime ni međunarodne suradnje ni pritiska ni adekvatnih zakona, a i Ustav je bio nešto drugačiji. Pa neću pitati Stipu za junačko zdravlje.

Ali jesam Josipovića. Pozvao sam se pritom na Ustav, članak 46. i upozorio da će njegov postupak imenovanja Mudrinića u gospodarski savjet dati imunitet tom kriminalu. Pa sam to ponovio nekoliko puta.

Dio pritužbe sam objavio na ovom portalu, a šest mjeseci kasnije mi je policija po nalogu državnog odvjetništva htjela oduzeti računalo upravo zbog tog bloga.

......
......

Ako je točno da je HDZ ukrao nešto manje od 5 milijuna eura da bi nelegalno financirao kampanju i osvojio vlast, kao što to tvrdi Bajić, onda to znaći da apsolutnu vlast u državi može omogućiti bilo koji od ona tri štićenika.

Jer su budžeti namjenjeni za promidžbu pravnih osoba koje kontroliraju, za razdoblje trajanja vlasti, oko 100 puta veći od potrebnog iznosa za osvajanje vlasti na to razdoblje.

To kužim ja, to kužite vi, to kuži i Bajić. Ako i nije od početka, skužio je kad su ga otpirili sa suda s optužnicom protiv jednog bankara. Koji je došao iz jedne druge banke.

Otkriti ću vam jednu tajnu. Bajić je prema Zakonu o kaznenom postupku, Zakonu o državnom odvjetništvu i Poslovniku državnog odvjetništva naložio nakon moje zadnje pritužbe da mi omoguće uvid u spis. Zagreb je odbio, odgovor Osijeka još čekam.

Ja znam da će Ivo završiti puno gore nego Ivo.

Puno, puno, puno, gore.

Jer oprosti čovjek kad mu netko ukrade 80 lipa. Oprosti čak kad mu netko ukrede skoro i jedan euro.

Ali teško oprosti kad ga netko gleda u oči i laže. I laže. I laže.

...
...

Pritužbu glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću koja se spominje u tekstu možete pročitati ovdje .

Komentari

Vesna Pusić

Savjetnička kompanija Vesne Pusić, „Ascendant d.o.o.“, osnovana je 17.12.2003. godine i istog mjeseca je sklopila svoj prvi savjetnički posao s Ministarstvom znanosti i tehnologije. 23.11.2003. Račan je izgubio izbore i taj „posao“ Vesna Pusić je sklopila u doba tehničke vlade. Drugi posao tvrtke Vesne Pusić bio je sa Ivicom Mudrinićem. Vesna Pusić u svojoj imovinskoj kartici navodi da je 2007. Godine imala 1.400.000 kuna dobiti od tvrtke Ascedant. Vesna Pusić u isto vrijeme je osnovala i tvrtku koja se bavi uslugama u mobilnoj telefoniji Mobitel d.o.o.

Tko je glasao

Ja sam oduvijek naivno mislio

Ja sam oduvijek naivno mislio da je biti političar na državnom nivou (član Sabora, ministar, i slično), kao i obavljanje ostalih odgovornih društvenih funkcija i poslova (npr. profesor na Sveučilištu) posao s punim radnim vremenom, odnosno poziv koji neminovno oduzima svu raspoloživu energiju i vrijeme onome tko se njime bavi. Zato me ovakve informacije uvijek zapanje, ne samo zbog mogućeg konflikta interesa, nego iz jednostavnog razloga što mislim da objektivno nije moguće istovremeno (kvalitetno) obavljati povjereni posao i voditi vlastiti privatni biznis.

Ima li u Hrvatskoj i jedan značajniji političar koji istovremeno nije u nekom biznisu?

The Observer

Tko je glasao

Hahahhahaa!!! Prvo ovo nije

Hahahhahaa!!!

Prvo ovo nije biznis nago "biznis".

A dobar primjer ti je Josipović. Koji je dok je bio profesor na fakultetu "nije imao vremana" da sjedi u nadzornim odborima štedionica, raznih zaklada i udruga, ap ga "nitko" niti ne sumnjiči da je povlaštenim informacijama izvukao lovu svoje rodbine iz banke u stečaju...

Tko je glasao

Ako je Rojs rekao Sanaderu da je obični kriminalac..

...ja nikad nebih za Ivu ni pomislio da je zločinac. Ma di bi on onako blid, socialdemokrata, iz fine kuće, sa svim onim referencama, mogao biti zločinac? Jedino možda ako mu se pravosnažno dokaže, i to pod uvjetom da da je sudski postupak pravedan i da se vodi bar 30 godina.

Tko je glasao

Iz koje fine kuće???

Otac mu je bio pripadnik OZNE koja je počinila neviđena krvoločna zvjerstva na Biokovu.

Tko je glasao

dobro Papar..

..znam da si nabrijan na Ivelu ali ne moš' čovjeku prigovorit što mu je stari bil smeće od čovjeka

s genima je ta zajebana stvar, ne moš' birat' i nikad nisi ziher koja će linija pretegnut, možda je Ivela pokupil neke gene od tate a možda je bakica prevagnula; ta je pak mogla bit, ono, zmaj koja je tukla kuhačom sve oko sebe, a možda je, kao i Ivela, bila fina do bola i prebirala cijeli dan po klaviru......
tak da tu smo, jelte, u nebranom grožđu, možemo samo govoriti (sa sigurnošću) o gadnom teretu kojeg Ivela nosi na sebi (ako je to za staroga sve istina)...a to opet može imat za efekt to da se on trudi biti bolji čovjek od vlastitog oca...

da skratim, ne mremo tu baš niš' geni su vražja stvar.i moćni su za popizdit, ponešto možemo imat pod svojom kontrolom, ponešto ne ...

ono što ja kod dotura Ivele slutim nije nagon za ubijanjem (bože, ovo je crnjak, još će me tužit, hehe, dragi dottorre Ivela, nemojte se trudit, imam par dobrih frendova lawyera, zvučnih imena pa ne bi sad tu, jelte, ih reklamirala) nego - perfidija. da, to je to. I to kod tih finih, pritajenih karaktera, smirenih, skoro pa blagih.....to je to ubojito oružje. Nda, to je to.
Najviše me jebe to što sam popušila taj njegov klavir; ja čim netko voli klasiku a još kad i sam komponira..odmah mislim: nda, to mora bit superioran duh, profinjen karakter, istinoljubac i humanista. A nije to baš tak. Recimo i Hitler je volio klasiku (Wagnera posebno) a i pse je volil...i jebi ga, znamo koji je igrač bio..

Dragi dottorre Ivela, opet molim da me se ne fata za zarez; ja ovdje problematiziram vječnu dilemu: da li je extra obrazovan čovjek, as you definitely are, i koji k tome cijeni glazbu, umjetnost, isl. nužno i superiornija duša od ajmo to tak reć', prosječnog čovječuljka (kakav sam recimo ja)..to me baš muči...

CC

Tko je glasao

Ja mu to ne prigovaram.

Ja mu to ne prigovaram. Nikada to nisam spominjao niti u jednom svom dnevniku. Samo ispravljam netočan navod. Koji što je očito ciničan.

Da sam mislio to prigovarati, onda bi analizirao, da li je Josipovićeva obrana Boljkovca i Manolića motivirana nečim drugim itd...

http://www.jutarnji.hr/ivo-josipovic--ne-smijemo-unaprijed-optuzivati--p...
http://www.vecernji.hr/kolumne/zasto-josipovic-brani-boljkovca-manolica-...
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/111480/Josipovic-stao-u-obranu-Ma...

Možda tu nisu iskreni motivi. Isto kao i u slučaju Mudrinića.

Ja svoj stav o Josipoviću nisam formirao tom činjeniciom. Potpuno suprotno.

U drugom izbornom krugu, aktivirali su se fratri odozdola i počeli govoriti tko mu je otac. Jako sam se suprostavio tome. Bilo mi je neprihvatljvo takvo nešto. Kakve veze ima tko mu je otac. I danas nakon svaga imam isti stav. Ali moraš znati da je to mali kraj i da se tamo zna tko je što radio.

Djed moje supruge je bio istaknuti partizan. Koji je prošao i Sutjesku i Neretvu. Poznavao je Tita itd... Međutim kad je završio rat vratio se nazad kući i bio isto ono što je bio i prije rata. Biskup ga je imenovao crkenjakom već u svibnju 45. Kuća koju se spalili Talijani je zadnja obnovljena.

Tamo se jako dobro zna tko je bio tko. Znaš kako je bilo nakon mojih argumenata kad mi je Josipović poslao policiju. Evo ti ga na. Ali ja i dalje mislim tako.

Ne bavim se tom temom, ali ostaje činjenica da da treba rasvijetliti motive Josipovićevog miješanja u rad pravosuđa, kako u slučaju Mudrinića tako i u slučaju Boljkovca. Inaće uopće ne sumnjam s druge strane u Karamarkove motive da otvara to pitanje. Taj ima velikih ambicija.

Tko je glasao

slažem se papar..

... s ovim što kažeš...i dakle, nećemo više derat po familiji (bogzna šta je tebi bila prabaka ili meni pradjed, ajd dobro ak su bili dobri ljudi ali moguće su bili i zadnje smećašce i sad, ak smo ti ili ja potegli koji genčić i od njih..jebi ga - bolje onda da ni ne znamo....)

e sad, kažeš malo mjesto, ovo, ono, znaš i Josipović definitivno to zna; tja, to je sranje, to je veliko sranje, ne znam kako se on s time nosi, koji je to feeling, a opet jebi ga, nije on odgovoran za postupke ni svojeg oca ni matere ni tete ni strica..
however, to je isključivo njegov problem, kako se s time nosi ili ne nosi..naš nije..

ono što nas treba zanimati su njegova činjenja DANAS jer za njih je samo on odgovoran;

nema sumnje da su njegove reakcije na istrage protiv tih likova antifašista, ili kak se već vole nazivati, politically-driven; to je jasno ko' dan. ono što NIJE jasno ko' dan jest kako si je on mogao dozvoliti da "sugerirati" da se nekog procesuira ili ne..to je ono što jako smeta. I zabrinjava. Zato on meni ne ulijeva povjerenje i mislim da nikako ne smije proći onaj njegov prijedlog da se mijenjaju ovlasti predsjednika. A bojim se, i brinem se da bi, ako ovi siroti Kukurikavci dobiju većinu, da bi do toga moglo doći.

Čitam tako nekad komentare po raznim portalima, forumima, pričam s prijateljima, poznanicima, itd. i mogu vam reć da prevladava ogromno razočarenje u Josipovića i to od ekipe koja mu je dala glas! to je ono najgore i Josipović bi trebao tamo onu kokoš Mojzešicu i njenih pet pomoćnika zaposlit da analiziraju i prate sve medije, komentare, ovo, ono, da osluškuju građane direkt a ne da se oslanja na ankete koje ONI naručuju, i koje, znamo kako se fino daju naštimat...pa onda ono ispada da je popularan 110 posto. Pa to je i Milošević radio, znamo te priče o anketama, zaboga ...ili onaj lik u Turkmenistanu, kak se ono zove, koji je čak dao da se imena kalendarskih mjeseci imenuju po varijacijama njegovog imena...dobro, ajd, Ivela ipak neće dotle doćerat. valjda...

CC

Tko je glasao

Dejanov lagani blam

ne znam jesi li pročitao zadnju kolumnu of Škare Ožbolt u Objektivu..(imaš na portalu); tamo fino piše baš to o čemu govorimo (kako se Ivela miješa, itd. i kako je nedosljedan i u drugim važnim sstvarima..

ono što je zanimljivo jest to da je Herr Jović digo' dreku, kako sam nedavno čula, da je ona tom kolumnom ugrozila njegov (Dejanov) ugled ali i ugled Predsjednika i Ureda Predsjednika (jer je Ožboltica nešto krivo napisala u svezi tog nekog Jovićevog rada), i tražio javni demanti..jasno, povukao se kad ga se fino upozorilo da svaki njegov paper, pa i taj koji se navodi u tekstu, ima opasku da su stavovi isključivo autora a ne bilo koje institucije, itd. tak da je posve nebitno to što je on savjetnik predsjednika

btw. iz avijona se vidi da Jović uopće nije bitan, glavna tema je dotttorre Ivela i njegovi postupci
i s obzirom na tvoje iskustvo s Ivelom nameće mi se misao da je Ivela poludil na tekst pa nacimal Dejana da vidi jel može kakvu frku složit da ne mora on, hehe

CC

Tko je glasao

A ti misliš da oni prate što

A ti misliš da oni prate što se ovdje piše. Ja redovito pritužbe šaljem i na ured Predsjednika. Na pritužbe reagiraju Vlada (Jadranka Kosor), MUP, DORH (Bajić). Uredno se svaki put jave i izvjeste me što su oni poduzeli. Osim Josipovića. On sve ignorira.

Sad već postoji zatvoreni krug indicija da Josipović ima prste u selektivnosti i pristranosti rada DORH-a. Bajić se pažljivo ograđuje od svega. Ipak se pozivam na Ustav i sve što pišem dobiva urudžbene brojeve.

Kad bi nešto čitali imaju što za čitati i ustavnu obavezu na to odgovoriti.

Kad kukuriku dobije izbore njegova će se popularnost srozati jer ga za sada još uvijek doživljavaju kao oporbu. Ljudi ga još uvijek doživljavaju kao neki faktor stabilnosti, a on je zapravo posve suprotno. On svojim postupcima prema pravosuđu ugrožava državu.

Tko je glasao

ignorancija

ignorirati se može iz dva razloga
a) nisi pročitao;
b) smatraš kako nije potrebno odgovoriti

a) + b) = rezultat je nepristojnost

pristojnost nalaže da pročitaš sve to dobiješ. ka običan građanin možeš se glušiti i ne pročitati razne oglase razna žicanja novca, ali kao predsjednik moraš ili osobno ili tvoj tajnik pročitat svaku poštu i ako se radi o nekoj pritužbi dati do znanja da si ju pročitao - slagao se s njm ili ne. to baremnalaže osnovni odgoj .
kad netko prebire tipke klavir, odnosno svira podrazumijeva se da ima i osnovni kućni odgoj pogotovo ako se tome pridodaju jezici.

no očito sviranje klavira i jezici ne idu uz osnovni kućni odgoj.

da ne duljim ovo me sve jako podsjeća na 'gospođu ministarku' od pokojnog Nušića.

w. ;)

Tko je glasao

ili na loseg sefa koji nema

ili na loseg sefa koji nema blagog pojma sto ured za javnost (ili kako god se to zove) radi.. tj. smatra da taj ured vode ljudi koji znaju pravila bon tona..

ja bih rekla da je za neodgovaranje prije zasluzan nerad pripadajucih sluzbi predsjednika (kao i nekontrola istih) zbog odabira nestrucnih ili neradnih sluzbenika

ni u kom slucaju ne mislim da je urudzbeni broj i uljudan odgovor znak da se stvarno nesto korisnog i pametnog radi po primjedbi, to je samo znak dobrog pr-a, a o drugom, otom potom, moraju se ipak vidjeti rezultati da bi se bilo sto tvrdilo

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

hm, hm...misliš...

Kad kukuriku dobije izbore njegova će se popularnost srozati jer ga za sada još uvijek doživljavaju kao oporbu.

...to da bi mu popularnost pala? možda u nekom manjem opsegu, prije bih rekla da će se stabilizirat na nekakvoj normali, jer, em će se on "smirit" (jer je zadaću izvršio, i.e. dovukao svoje mališane na vlast) em će se SDP skulirat, iz istog razloga (izvršio je zadatak, napokon, uložili smo lovicu u njega, hehe)...

Ljudi ga još uvijek doživljavaju kao neki faktor stabilnosti, a on je zapravo posve suprotno

hm, ne možemo skroz reći da je posve suprotno, određenu stabilnost ipak daje državi...zamisli da imamo nekakvog histeričnog poluinteligenta ili kakvu totalno nekompetentnu zbunjolu, svašta bi se moglo izrodit od takvih, sada u ovim frkama, itd.

. On svojim postupcima prema pravosuđu ugrožava državu

e, sad, to zahtijeva podrobniju elaboraciju..ja ću svoj mali obol dat drugom prilikom..ti si djelom već rekao neke dobre stvari, a bit će toga još...čini mi se..
i bilo bi dobro (po Ivelu) da ipak malo i svrati na pollitiku i to pročita...čisto ono, ak' se već ufural da će dobit i drugi mandat.....da se ne uljuljka :))

p.s. to što ignorira tvoje dopise..ali PROMPTNO skače u 3 u noći da te nagazi ovdje na pollici...da ne govorim o slanju murje (jer, da koincidencija, dajte, najte...jel...) to bi mu se moglo obit' o glavu..ne sutra ali prekosutra..dolaze neka nova vremena, to je sad definitivno, ljudima je pun k**** vani a i ovdje, neodgovornih političara koju god funkciju imali..

p.s.2. meske se izvukao u zadnji čas, jer u ovim vremenima, kad je raja sve nadrkanija, mislim da bi ga na cesti linčovali; eh da, izvukao se u TOM smislu...ali ja sam duboko uvjerena da će njega ipak stići kazna (ono, pravna)..doduše, vrijeme radi za njega (jer je star) to je jedini zajeb. ali ona moralna osuda, e to mu ne gine. i totalno sam sigurna u ono što sam već više puta pisala: on može biti happy ak će imat' tri retka u tamo nekakvoj povijesnoj enciklopediji..a da će kvalifikacija "traitor" biti navedena barem u naznakama ak već ne direktno, to je ziher.

p.s.3. dotur Ivela - maknemo li sa strane ove neke dubioze vezane uz njegovo djelovanje - ima ipak jednu veliku prednost ispred moralne nule Mesića: fakat je kulturan, obrazovan, ne izgleda sirovo (jer, Meske tak zapraff izgleda) i ne sramoti nas u svijetu. to mu moramo priznati.

CC

Tko je glasao

Moja razmišljanja

Nisam siguran da Mesić neće dobiti mjesto u povijesti. Bio je zadnji predsjednik Jugoslavije, prvi predsjednik Vlade, pa predsjednik Sabora, pa predsjednik držve u dva mandata. Svjedok u Haagu. Robijaš u Gradiški. Poslijednji prijatelj Gadafija.

Miješanje izvršne vlasti u pravosuđe je u svakom slučaju ugrožavanje države. Prvo raste nepovjerenje u državu, ali to je manje bitn. To je kraj demokracije. Osim ako ne smatramo da je dobra bilo kakva država.

Teško je predvidjeti što će biti kad kukuriku osvoji vlast. Ovako ja to vidim. Predsjednički izbori su za tri godine. Do tada će kukuriku biti već tri godine na vlasti i spremati će se za izbore iduće godine. Pretpostavimo da će kukuriku krenuti u nekakve reforme. Danas je 70% ljudi spremno na rezove. U prvom redu zbog krive percepcije. Ljudi misle malo će nas lupiti i onda će teći med i mlijeko. Sad ne zalazim tko je odgovorniji za stanje u kojem se nalazimo.

Realno kad krenu rezovi 25% stanovnništva se nikada neće oporaviti od toga i imati će sve gori i gori standard. 25% će živjeti isto kao i sad, a 50% će dugoročno, ali dugoročno imati perspektivu. Ja spadam u ovih 50%.
Prema vrlo pouzdanim pokazateljima kriza je tek počela. Pokazatelji koje ja pratim su promet u telekomu. Iako smo imali službenu recesiju obujam telekomunikacijskih usluga i prihod po tim uslugama je rastao. To znaći da je rastao udio crne ekonomije, ali da ukupno BDP nije pao. Ljudi su zatvorili obrte i nastavili na crno. No sad vidim da se ponavljam.

Dakle već sada 30% stanovništva ne podržava rezove. Za tri godine biti će ih više od pola.
Smeće se s uma da je Jadranka Kosor bila popularna kad je krenula na Sanadera. Ali izostali su rezultati u gospodarstvu. I ljudi je ne žele. Boli ljude briga za Snadera. To nije jestivo.

Pogledaj Rohatinskog. Bio je broj 1. Jedna afera i više ga nema. Mesićevoj popularnosti ni sto afera nije moglo naškoditi. Zato što je mesić sam došao do svoje pozcije. Mesić je robijao, dobijao batine i od Tuđmana i Pašalića i Šuška. A on se opet sam digao. On je imao najviše utakmica u nogama od svih političara. Mesić je najveći političar.

Ili vidi Bandića. Njemu je mjesto u Remetincu. Ali put će dugo dugo trajati. Jer se sam izborio za mjesto gdje je.
Za razliku od njih Josipović je nitko i ništa. On u životu nije odigrao niti jednu utakmicu. Njega jedna afera ruši. Isto kao i Rohatinskog.

On je gospodin možda u čaršiji, ali u svijetu? Kad je shvatio gdje mu je mjesto nakon posjeta Njemačkoj, usred noći se išao obračunavati sa svima od mene do Čička.

Pa u svijetu je poznato da je on ugledni gospodin koji je uzeo u svoju zaštitu balkanske ubojice i lopove.

Tko je glasao

ovak papar..

..samo ću kratko za sada.

za Meskea, da on će dobit tih tri retka a conto toga da je bio predsjednik svega i svačega, to stoji; glede robijanja, on NIJE robijao zbog ideja, hrv. proljeća i šta več, radi se o privrednom kriminalu i to već svak zna, i da je imao povlašten tretman, da mu je plaćica tekla, ovo,ono..to se sve zna, dakle, ulogu žrtve titovog režima ne mre baš furat za ozbač, iako je poslije kao bio "šikaniran" nije mogao nać posao odmah,itd. al i to su bile male igre (vjerojatno), lovice je ipak imao (pitaj otkud)..stoji ono tvoje da je bio političar u smislu da je bio dovoljno lukav pa je preživio i ovo i ono...to da. recimo da "vještina preživljanja" u političkoj močvari je isto neka kvaliteta i to mu se može upisati. ali on nije bio DRŽAVNIK u punom smislu te riječi, o tome ja govorim, taj nije imao nikakve vizije, ideje, ovo, ono, on se bavio preživljavanjem, spletkaranjem, trgovinom s crnim i bijelim vragovima samo da ostane into politics.

glede Jace: kad je pokušala neke rezove, satrali su je u roku keks (ono sa zakonom o radu) i još nešto je bilo, sad se ne mogu ovaj čas sjetit...a opet da je inzistirala (na rezovima) satrali bi je samo nešto malo ranije; i sad čitam, šatro, da je ekipa ZA rezove (naštimane ankete, priprema terena za Koaliciju i njihovo pozivanje MMF, to je ta spika...)

ovo se slažem: krizia je tek počela, ono što si rekao za TCOM..i ja pročitala, prvi put iskazuju minus u poslovanju, kolk'ko ono 8 posto ili tak nešto...to puno govori..

usporedba Meskea i Bandića s Ivelom stoji...ovi su se bar potrgali da se "samostvore" i "samoodrže" a on je direkt s koncerta kročil na plato za inauguraciju for the president; gro posla su za njega odradili komsomolci from SDP, ta napokon i lovicu su mu dali; joj, speaking of lovica jel vratil on onih 200 somića od Roberta Ježića - il se čeka sudska presuda pa će onda vratit, daj ga pitaj, hehe..

glede ovog gospodin u svijetu..baš sam neki dan htjela pročitat šta je to bilo u Njemačkoj (jesu ga nagazili zbog Perkovića ili šta...) daj baci riječ dvije da ne moram guglat..
za sad toliko na brzinu..

CC

Tko je glasao

Baljezganje

Ajmo reć da je Mesić cigo. Jel ti sad lakše? Ali da je umjesto Mesića u Beograd otišao netko drugi povijest bi izgledala drugačije. Samo je Mesić mogao postići da Bogić Bogičević glasa protiv. Ili da konvoj dođe do Dubrovnika. Ne može se Mesiću osporiti hrabrost. I reći da u tim trenucima nije imao viziju.

A ovdje znam samo što su mi rekli. A to se podudara s onim što je Drago Pilsel javno rekao. Dakle Perković.

A sad se to može dobro rekonstruirati. Očito mu nisu bile sve daske na broju kad se vratio, a na upit novinara je li to zbog Perkovića, on je odgovrio da nije nego da je jedinu uvijet Njemaca brodogradnja. Brodogradnju nismo riješili ni sada, a završili smo pregovore i potpisujemo pristupni ugovor.

Dakle Josipović nas je lagao. Što je tema dnevnika. A o takvim stvarima se građani ne smiju lagati. Ali doživjeti ćemo izručenje Perković ganaga pa ćemo vidjeti zašto su Josipovića držali za jaja.

Činjenica je da onih par dana kad nije pružio zaštitu Paviću da mu je žena bila na naslovnici Jutarnjeg. Po traču Pavić ga navodno ucjenjuje s pričom o ljubavnici. Neka kombinacija s Adriaticom.net. Meni je ta verzija neuvjerljiva, ali treba imati na umu da je Josipović političar bez iskustva i da je moguće da su razlozi banalni.

Ma dosta ove priče postajemo neobiljni. Napisao sam dobar blog i loše komentare. Nisam ono uopće trebao komentirati vidi u što sam se uvalio. Nema veze neka ljudi vide kako mogu baljezgati.

Tko je glasao

cigo ne cigo..

...nije to baš tak kak ti pričaš (i ovo za Bgd a bome i za Dbk konvoj) malo čitaj strane izvore, i please, nemoj me nervirat s izjavama typo: Meske je imao viziju. tu su gadno u krivu (osim ak misliš na viziju kako se održat u politici, itd. al' dobro, nije tema Meske, on je pluskvamperfekt.

više me sad zanima ova priča s Njemačkom..i kako je to Ivela lagao...
dobro, nisi puno reko' al okej, dobro da si mi ukazao da pratim tu priču, tj. vidim šta ima o tome i tak..da, to je gadno ak je Ivela lagao....a zapraff i nije, pa koliki prije njega su lagali, hehe...a mi hrvatići porauhali...tja, pa poznati smo ko' naivna raja,

i da, treba se fokusirat na temu dnevnika...baljezganje nas neće daleko dovest (iako i iz baljezganja, tj. tračeva znaju ispast neke ozbiljne istine)..
za Ivelu dakle, tek će se vidjet' što je zapraff na sstvari..ne samo case in Germany nego štošta još (recimo, TKO se to zapraff dogovorio s kim, tj. tko je to diskretno sugerirao da Josipović mora biti taj)?

CC

Tko je glasao

Ja čuo s više pouzdanih strana

veeeliko zadovoljstvo s novopravednikovim odgovorima na pisma građana ...
E sad ... Možda su mu pisali lijepa pisma, ali svejedno znam da odgovara na pisma ...
Valjda mu tvoja nekak ne pašu :)

Provinciopolis

Tko je glasao

Razočaran sam

Dnevnik sam shvatio kao konstruktivnu kritiku Josipovićevog nemiješanja u vlastiti posao i kao poticaj da nešto učini u smislu svoje predizborne PRavde.
Ovim komentarom o ocu ( bilo čijem i bilo kada) potpuno te diskvalificira u mojim očima.
Tvoji upisi o Josipoviću ipak imaju nekakve druge motive i žao mi je što sam plusirao dnevnik. Takvu grešku neću ponoviti.

Tko je glasao

Komentar nema veze s

Komentar nema veze s dnevnikom. Gore sam dao odgovor da se ne ponavljam.

Tko je glasao

što je gore

ne znam što je gore opljačkana ili uništena. u svakom slučaju najgora je kombinacija uništena i opljačkana. ako se vratimo u ne tako dleku prošlost , u zadnje desetljeće prošlog stoljeća onda može vidjet kako su tada dok su ljudi ginuli pred agresorom udareni temelji pljački i uništavanju Hrvatske države. više uspješnih firmi je stradalo u toj pljački nego što ih je stradalo od neprijateljskih granata. interesanto je kako su obični službenici preko nći postali usješni poduzetnici a neki od njih i savjetnici,
ako se pogleda u ne tako dalek prošlost lijepo se vidi kako je zadnje destljeće prošlog stoljeća i sedam godina ovog stoljeća na vlasti bila jedna te ista stranka s manje više istim satelitima. što je najljepše u cijelo toj priči mnogi pripadnici te stranke su bili partijski sekretar KPH ili uspješni partijci.
vladavinu sistema muljanja, kriminala, korupcije treba zamjeniti sistemom proizvodnje, pravednosti, moralnosti, etičnosti.
kakva je to borba protiv korupcije kad se zadnjih dana sabora izglasa Izmjene Zakona o vodama: korupcija i uništavanje prirode. radi se o čistom licemjerju gdje se na sva usta govori kako se vodi antikorupcjska politika a u isto vreme se izglasavaju zakoni koji omogućuju korupciju.

w. ;)

Tko je glasao

interesanto je kako su obični

interesanto je kako su obični službenici preko nći postali usješni poduzetnici a neki od njih i savjetnici,

Stvarno interesantno.
Kak je u onom poštenom i moralnom društvu, moglo tolko nemoralnih i ne poštenih ljudi biti odgojeno.

Tko je glasao

@skviki

gdje ti živiš? pogledaj malo u prošlost i saznat ćeš što su u bivšem sistemu i na samom početku samostalne Hrvatske bili neki uspješni savjetnici poduzetnici ...

w. ;)

Tko je glasao

čuj Papar..

..nešto sitno sam searchala za svoje potrebe i naišla na podatak da je suprug uvažene gđe Pusić Jurgis Oniunas odnosno njegova konzultantska firma Asendant osim što je radila jednu od najvećih akvizicija prošle god. kad je Tedeschijev Atlantic preuzeo Droga Kolinska) imala svoje prstiće i u mergeru (ili akviziciji, sad da ponovo ne tražim) HT i Combisa. jel to točno? ti ćeš ziher znat..
thx.

CC

Tko je glasao

Da!

Još i točnije! Prvi posao Asendanta je bio s državom dok je vladu vodio Račan, a drugi s HT-om 2004. godine. I broco Čačić je još 2000. pokupio lovu od HT-a.

Ali to je sve bilo dok se imalo para.

Hrvatska tek sada ulazi u krizu to se najbolje vidi iz podataka HT-a i cijele telekom branše. Hrvatska do sada uopće nije imala gospodarski pad. Službeno smo bili u recesiji, ali je znatno porastao udio crne ekonomije.

To se jako dobro vidi iz rezultata telekom operatora, njihovih prihoda i telekom prometa. Bez telekom usluga nema biznisa ni crnog ni bijelog. A telekom operatori ne mogu raditi na crno, dok se u drugim granama to može. Recimo u građevini, brojnim obrtima, ljudi zatvore obrt pa nastave na crno.

Ali se vidi da li i dalje postoji gospodarska aktivnost po telekom uslugama koje bi pale i pao bi i prihod po njima da je bilo pada gospodarske aktivnosti.

Evo prvi puta poslovnih rezultata HT-a koji pokazuju da je kriza počela. Sada treba napraviti zaokret i to prvo u telekom sektoru jer je on daje najbrže rezultate. A nemože se napraviti zaokret dosadašnjom politikom u kojoj su podjednako sudjelovali i jedni i drugi razmjerno vremenu koliko su dohvatili vlast.

Ako zaokreta na bude pomesti će ih se sa političke scene isto kao i HDZ. I to puno brže.

Tko je glasao

Plus za borbu,

a minus za matematiku. Samo 80 lipa?!?

Moja slobodna procjena je da nam proračun kalira 40-tak posto (pametno se iskoristi ostalih 60-tak), što na muljaže, a što na nesposobnost. * broj godina na vlasti...

Zanimljiv mi je bio članak o tome kako si je Hypo uspio vratiti kredit koji su dali Zagorcu. Kredit od 60.000.000 eura (=450.000.000 kn). A to je tek neki Zagorac.

Tko je glasao

:)

Čovjek se jednostavno mora diviti bankama i koliko vole svoj kapital i ulaganja :)

Da je po našem pravosudnom sustavu, vjerojatno bi ga oslobodili sudskih troškova zbog slabog materijalnog stanja, o naplati nekog kredita da i ne govorim.

Tko je glasao

predsjednika države je

predsjednika države je izjavio : 'Ovo što se dogodilo i što se događa potvrđuje da smo našim prijateljima u Europi govorili istinu. Danas nema nedodirljivih, pravna država u Hrvatskoj radi i radit će', te nadopunio s još: 'Ne znam kako će završiti istraga niti u to mogu ulaziti, ali mogu reći da je Hrvatska dom pravne države'

e pa sada neka netko ospori da naš svileni predsjednik nije bolji vicmaher od bivšeg predsjednika države.

naravno da ima nedodirljivih, a da je to istina potvrđuje niz faca koji nam poput jace, ive josipovića i drugih političkih profitera uporno pokušavaju prodati muda pod bubrege i uvjeriti nas da se je pravna država u hrvata uhvatila u koštac sa glavom korucijske hobotnice, a ne njenim mnogobrojnim krakovima.

Tko je glasao

jel ovo dio SUPER predizborne

jel ovo dio SUPER predizborne kampanje? Može li se iz teksta isčitati sklonost postizbornoj suradnji s onima koji su, eto, ipak ukrali manje od jednog eura?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Hahaha

Dobar pokušaj, ali nije. Pa rekao sam davno da se moji privatni postupci trebaju odvojiti od SUPER. Mislim da svi razumiju zašto ovo pišem. Pa sve postupke javno objavljujem. Imaš i link, ako ti je promaknuo zadnji postupak. Za njega sam dobio podršku o brojnih blogera iako nisu svi htjeli javno dati plus jer im se ne sviđa način ali imam podršku za zahtjeve i od njih.

A misliš ti da SUPER ima neke šanse? Da probamo sastaviti listu? Barem u jednoj izbornoj jedinici?

Tko je glasao

Gle, mjesec dana prije

Gle, mjesec dana prije izbora, nemas takav luksuz. Htio ne-htio ovakav tvoj dnevnik je u ovom trenutku u vremenu, bez obzira na motive ili kontinuitet tvojih upisa - dio predizborne kampanje. Prouci kako se 2007. zakotrljala afera "vjeronauk". Od naslova i uredničke opreme naslovnice u Večernjaku, koji i nisu imali veze sa tekstom, a kamo li stvarnošću.

I ne, od samog početka mislim da nemate šanse, a lista može rezultirati jedino bacanjem političkog kapitala u vjetar. Da pišem iz stranačke pozicije, sad bi te ohrabrivao, budući bi Kukuriku odgovarao rasap glasova po nezavisnim listama, ali tvoj je izbor da moj komentar protumačiš kako želiš.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ja doduše nemam baš nikakvih

Ja doduše nemam baš nikakvih političkih ambicija, ali se slažem s tobom da bi to bilo bacanje političkog kapitala u vjetar. Ne mog. Nego ideja takve vrste. Zato sam i stao s tim. Nisam prebacio priču na tri foruma kako sam najvljivao. A iskreno nisam baš dobio očekivanu podršku odnosno loše sam vodio projekt.

Tko je glasao

kasno si krenuo s projektom i

kasno si krenuo s projektom i nisi imao dovoljno vremena a ideja je bila dobra i vjerujem da ju možeš provesti za lokalne izbore , bar u jednoj jedinici lokalne uprave.

Tko je glasao

Pravedna Hrvatska....

@Papar, Vašem Dnevniku dajem + zbog hrabrosti da se borite za istinu i demokraciju, bez ostatka ( za sve građane R.H.). Naravno da istinite trebaju biti i tvrdnje koje iznosite.
Predsjednik R.H. će ( vjerujem ) doći do spoznaja o kojima govorite, jer doista mogu štetiti i njemu, ali i Hrvatskoj. Nije nepoznato da je I. Josipović na samom početku mandata imao nekoliko pogrešnih odabira svojih savjetnika, na što je promtno reagirao.
S obzirom da sam osobno pozivao članove i simpatizere svoje Stranke u Vir.-podravskoj županiji da daju glas za današnjeg predsjednika, osječam potrebu i odgovornost da podržim svaku borbu za pravnu i pravednu Hrvatsku. Pa tako i ovaj Vaš pokušaj. Pozz

Tko je glasao

PravDA

je jednaka za sve, ali popularnije je srat po zgaženom HDZu nego istini pogledat u oči ...

Izgubio sam posao 90ih zbog javne kritke HDZa i govorio još onomad kako nitko u povijesti nije opljačkao Hrvatsku kao što to čini HDZ te bivao pendrečen zbog "ima jedan čovjek čudan ime mu je Franjo Tuđman" ...

Provinciopolis

Tko je glasao

@papar Mudrinić nema imunitet...

Nemam dokaza, samo neka intuicija mi govori da uloga predsjednika Josipovića u proširenju istrage protiv HDZ-a kao pravne osobe, nije beznačajna. Slažem se da Mudriniću nije mjesto u Gospodarskom savjetu predsjednika, ali naprosto je grubo pojednostavljivanje da je M. tim mjestom otkupio neku vrstu imuniteta, a insinuacija da ga Josipović štiti. I tko zna, kako nedodirljivih nema, zašto uskoro Mudrinić ne bi došao na red? Ali, ako pišeš da će Ivo (Josipović) proći gore nego Ivo (Sanader) šanse da se predsjednik angažira oko tog slučaja, smanjuju se. Ovog trenutka da nema predsjednika Ive Josipovića koji uživa neosporni autoritet i ima 84 % podrške građana RH, Hrvatska bi otišla nepovratno putem rasapa. I nije slučajno da se otvara rasprava o proširenju ovlasti Predsjednika RH, promjenom Ustava. Ipak, narod je sve teže zavaravati, i dobar skor u anketama nije slučajan - volio bi da tako ostane do kraja mandata! Jer, plivati u dubokoj i širokoj kaljuži kao što je hrvatska politika nije jednostavno...
Dok se ne dogodi proširenje ovlasti, pogrešno je od Predjednika po svaku cijenu tražiti da bude istražitelj i egzekutor onoga što su dužne učiniti druge političke i pravne institucije. Ionako je pod baražnom vatrom da prelazi svoje Ustavom i zakonima određene ovlasti, a inzistira se da ostane apsolutno nepristran u izbornoj kampanji. U krajnjem, i on ima svoj svjetonazor i idejna opredjejenja pa zašto mu oduzimati ustavno pravo da bira ili se izkašnjava koja mu je stranačka opcija najbliža???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nisam bez razloga stavio

Nisam bez razloga stavio link. Nisam tražio od Josipovića da napravi nešto izvan Ustavnih ovlasti. Tražio sam i obrazložio zašto da makne Mudrinića iz svog gospodarskog savjeta. Inaće gospodarstvo ne spada u predsjedničke ovlasti. Isti zahtjev mu je uputio i Krešimir Sever.

Ovu temu smo nas dvojica već prožvakali tako da je izvjesna razina koliko ćemo se oko nje složiti.

Da li zbog toga ili ni sam više ne vjeruješ u svoje argumente no ova ti je kritika stvarno blaga.

Hahahaha!

Tko je glasao

Uravnoteženi čopor...

@Papar, "kritika mu je blaga" ( Lj.R.Weissu ) uvijek kad nije ostraščen. Začudili bi se koliko kod nekih tema zna biti samokritičan. Mislim da ga mnogi u stvari ne poznaju. Pa ni on sam sebe. Najljepši njegov dio, je onaj pacifistički. Pa stalna potreba za propitkivanjem i željom da se teži boljem. I ova njegova "blaga kritika" govori u prilog izrečenom.
Stoga ga, lijepo molim ( Lj.R.W. ), uvijek uzimajte uz malo strpljenja i tolerancije. Moja neostvarena želja je njegova "lula mira" s jednim Štefinom s ovog portala. Pozz

Tko je glasao

Ljubina i moja polemika je

Ljubina i moja polemika je primjer uspjeha. Kad smo počeli to nije bilo na horizontu. To je stvarni uspjeh ovog portala. Puno je uložio u mene.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci