Tagovi

Josipović ne može, ne zna i nije htio

U programu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović glavne su točke obnova nacionalnog dostojanstva i rješavanje gospodarske krize. Na tim točkama temeljila je kritiku predsjednika Josipovića, optužujući ga da nudi novi Ustav, a nije bio sposoban koristiti postojeće ovlasti iz sadašnjeg Ustava da bi se zemlja izvukla iz krize.

Ne ulazeći dublje u detalje njezinog programa, posebice onog koji se odnosi na vanjskopolitičku orijentaciju koju treba mijenjati jer predsjednik Josipović ustrajava na „regionu“ umjesto na Europskoj uniji, svakako je najvažnije njezino obećanje da će joj prvi korak biti predložiti sjednice Vlade da bi se razmotrilo teško gospodarsko i socijalno stanje u državi. Ona je najavila da su bolji novi izbori nego još godinu dana nesposobnosti ove vlade, što bi moglo proizići iz njezionog zahtjeva za saziv vladine sjednice. Radi se naime o tome da po Ustavu predsjednik odnosno predsjednica može samo predložiti sjednicu a ne zahtijevati od premijera Milanovića njezino održavanje. Premijer se Milanović, međutim, u posljednje vrijeme sve više ponaša autistički, kao da u Hrvatskoj svjetaju ruže, pa tako ne reagira na optužbe da je umiješan u pokretanje antikorupcijske afere „Agram“, ili jednostavno s cijelom Vladom ignorira skup hrvatskih ekonomista u Opatiji. Zato se s velikom vjerojatnošću može predvidjeti njegova reakcija na zahtjev nove predsjednice, naravno ako bude izabrana, da će taj zahtjev jednostavno odbiti.

Posebice je važno da se Kolinda Grabar Kitarović, ako bude izabrana, drži obećanja što ih je dala hrvatskoj javnosti u svojem programskom istupu, da s ne bi dogodilo isto kao i s Josipovićevom Novom pravednošću koja se pokazala mjehurom od sapunice. Hrvatska ima sposobne ljude koji su se više dokazali kad su iselili iz nje, jer u ovoj državi i dalje više vrijedi pravilo tko više zna manje vrijedi, pa smo zato i stigli pred bankrot. Ona kaže da će okupiti sve društvene slojeve i ljude dobre volje koji mogu izvući Hrvatsku iz krize i toga se treba držati. Pri tome treba voditi računa da se u Hrvatskoj posljednji izbori dobivaju ne na temelju stvarnog broja birača i glasova nego manipulacijom u Državnom izbornom povjerenstvu kojemu je na čelu bivši posljednji sekretar partijske organizacije Općinskog suda u Zagrebu Branko Hrvatin. U njezinom programu koji se odnosi na vladavinu prava trebao se naći i prijedlog da će zatražiti, za razliku pod sadašnjeg dnevnopolitičkog, osnivanje neovisnog stalnog Državnog izbornog povjerenstva, kao što je to u razvijenim demokracijama. To je i te kako važno, jer upravo od brojenja u ovakvom Državnom izbornom povjerenstvu ovisi može li Kolinda Grabar Kitarović postati predsjednica Republike Hrvatske.

Predsjednik Josipović je odmah reagirao na programski nastup HDZ-ove kandidatkinje ocijenjujući da ona „ne može, ne zna i ne će“, čime je Ivo Josipović sam sebi po tko zna koji put skočio u usta. Po onome što je učinio ili bolje rečeno nije učinio u ovih pet godina predsjednik Josipović je dokazao ne samo da ne zna, nego ne može, pa i ne će. Najteži mu je propust, a to je Kolinda Grabar Kitarović i te kako naglasila u svojem programu što nije mogao, nije htio i nije znao zatražiti sjednicu Vlade u kojoj se morao konfrontirati s premijerom Milanovićem.On jednostavno nije još uvijek svjestan da bi trebao biti i ponašati se kao predsjednik svih političkih Hrvatica i Hrvata, a ne samo njegove „crvene Hrvatske“. Predsjednik Josipović bez imalo srama napada svoju protivnicu da joj je program napisala stranka, pa postavlja pitanje „kakav je to neovisni predsjednik ili predsjednica kojemu jedna stranka daje program“. Da nije smiješno bilo bi tragično, što predsjednik Josipović predbacuje protukandidatkinji. Baš se njegov program temeljio na „crvenoj“ Hrvatskoj, pa kao kandidat SDP-a nikad nije ni mogao biti neovisni predsjednik, ali to traži od nje. To samo ukazuje na nervozu koja hvata predsjednika, pa govori o stvarima koje nemaju veze sa stvarnošću, računajući na naivnost hrvatskog biračkog tijela. Ono ovaj put mora pokazati zrelost i odgovornost da se riješi predsjednika koji nije mogao, nije znao i nije htio.

Komentari

Kolinda, gdje su ti djeca!?

Gospođo Kolinda, ako volite našu Hrvatsku možete li odgovoriti gdje su danas vaša djeca?

Iz svoje domovine, što dakako ne treba osuđivati, u borbi za karijeru otišla je i Grabar Kitarović bježeći od optužbi koje su ovdje u njenoj Hrvatskoj pljuštale na račun Sanaderove vlade u kojoj je kakve li slučajnosti i sama sjedila.
U političku utrku ravno s aerodroma koji ju je u hrvatski mulj doveo iz uređenog svijeta uključila se i HDZ-ova heroina Kolinda Grabar Kitarović koja narodu šalje poruku o boljem sutra koje bi nam eto baš ona trebala donijeti. Potporu je u tome dobila od još jedne heroine hrvatske desnice Ruže Tomašić.
No, znade li hrvatski narod što je zajedničko ovim dvjema damama? Dok hrvatskom narodu serviraju priču o ljubavi prema domovini njih dvije svoju su djecu otpremile u uređeni svijet, u kojem na sreću ne znaju kakvim životom žive njihovi vršnjaci u našoj lijepoj, opljačkanoj Hrvatskoj.

Tko je glasao

da se ne lažemo

za Josipovića glasat će Srbi, pederi, neke nac. manjine, mješani brakovi ( ne svi ) djeca iz takvih brakova ( ne sva) .......

i tako već ima cca 20 %...onda se treba izboriti za glasove korisnih idiota i nešto privilegiranih

Uglavnom mediji ..poglavito ovi srednjestrujaški su upregnuti u njegova kola...

pored toga dobrom starom taktikom...druga strana se razbija na više kandidata...samo sad nema Sanadera...HDSSB-ovci su ucijenjeni mogućim hapšenjima i sl.

uglavnom...bit će interesantno...

sve dobro...

Tko je glasao

onda se treba izboriti za

onda se treba izboriti za glasove korisnih idiota

Idiotizam se definira kad neko radi jedno te isto opet i opet virujući da će se sljedeći put to riješit. Ti upireš jedno te isto već desetljećima onda izmišljaš neprijatelje i optužuješ njih da su ti krivi šta stvari zapravo idu samo na gore. Naravno nema šanse da ćeš provat nešto suprotno.

Tko je glasao

aktivan sam bio

protiv hadezeovskog lopovluka i izdaje pa sam sada aktivan protiv esdepeovskog lopovluka i izdaje

držim da sam dosljedan

sve dobro...

Tko je glasao

tko polako ide...

... to je vjerojatno nastavak prvotne borbe protiv partijskog lopovluka.

Tko je glasao

da znaš

da i jest

sve dobro...

Tko je glasao

Tur operator

da se ne lažemo za Josipovića glasat će Srbi, pederi, neke nac. manjine, mješani brakovi ( ne svi ) djeca iz takvih brakova ( ne sva) .......
Vidim da si u svojoj omiljenoj birtiji proveo dubinska istraživanja!

leddevet

Tko je glasao

Zalagat ću se... poticat

Zalagat ću se... poticat ću... tražit ću... Ma mislin, nakon ovakovoga govora kandidatkinje za predsjednika jedino šta mi sljedi je mot vatanja za čelo pa neizmjenično klimanje glavon livo pa desno!

Tko je glasao

Može, zna i hoće protiv interesa Hrvatske i za četnikoRegiju

Neki su nabrojali zašto ne zna, ne može, neće provoditi hrvatsku, nego velikosrpsku = probritansku politiku:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/137263-veleizdaja-kroz-detudmaniza...

Tko je glasao

od grabar-josipovića meni je

od grabar-josipovića meni je sada zanimljiviji ivan rude.
more li što biti od njegove kandidature. radnici su ga pozvali da se kandidira, svi nešto govore da našoj zemlji treba na čelu stečajni upravitelj, pa evo jednoga i to uspješnoga.

naravno malo znam o njemu pa uvijek mora biti neka razreva, ali bilo tko koji se otvoreno zalaže za pokretanje proizvodnje i radnike zaslužuje šansu da pokaže što može i hoće.

Tko je glasao

Ivan Rude

od njega ne može biti ništa, ne zbog njega samoga, nego zbog ustavnih ovlaštenja koje hrvatski predsjednik ima, a ona su vrlo mala. To se odnosi na sve kandidate, i zato bi možda bilo najbolje da se predsjednik Republike bira u Saboru. Ovako, predizborne kampanje i izbori samo povećaju podijeljenost hrvatskog društva, koja je prevelika i bez izbora za predsjednika države.

Tko je glasao

Rugala se sova sjenici...

To samo ukazuje na nervozu koja hvata predsjednika, pa govori o stvarima koje nemaju veze sa stvarnošću,

Nema nikakve sumnje da ovaj tekstuljak od dnevnika ima mnogo veze sa stvarnošću. Pouzdana faktografija, analitički pristup, umni zaključci, ukratko, sve puca od stvarnosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

a ja mislijo

ono darth vader :P
profesor

Tko je glasao

Voljeni vođa, otac domovine,

Voljeni vođa, otac domovine, naš drug Franjo !
Ajde zagrepčanci recite onima u Savskoj da samo jugoslaveni stavljaju pored sebe biste voljenog vođe!
Jel su zapjevali "druže Franjo mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne mrdamo vamo tamo" ?

Tko je glasao

Multipraktik/ca

U programu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović glavne su točke obnova nacionalnog dostojanstva i rješavanje gospodarske krize.
Kad saznaš koje su ovlasti predsjednika RH onda možemo nastaviti razgovor, a ja čitati tvoj dnevnik dalje od ove rečenice.

leddevet

Tko je glasao

Bogme,

i ja sam se zaustavila na "obnovi nacionalnog dostojanstva". :)

(Čovjek se i ne htijući upita: što je to? Jel to nešto nalik na ono što Šešelj upravo u Srbiji obnavlja?)

(Bože, oprosti mi grešne misli!)

:)

Tko je glasao

Glupane pročitajte Ustav

leddevet,

u svojoj komunjarskoj zadrtosti vi ne vidite ovlasti predsjednika Republike da predloži sazivanje sjednice Vlade na koju se može postaviti bilo kakva tema iz obnove nacionalnog dostojanstva i rješavanja gospodarske krize. Ali kako je vaš mentalni sklop opterećen boljševičkim . mentalitetom, onda možete pisati ovakve gluposti, ne prvi put.
Jadno, jadno. S takvim mentalitetom vama je, kao i mnogima drugima na ovom portalu, mjesto jedino u Sjevernoj Koreji.

Tko je glasao

Glupane pročitajte Ustav

vkrsnik,

Naravno da predsjednik može sazivati sjednice vlade, i to zna svaka budala kao što se vidi iz gornjeg komentara, no ne može nametati vladi ikakvu politiku odnosno ekonomsku strategiju. Dakle, to što KGK obećava su gluposti koje puše, naravno, glupani.

Pozdrav iz Sjeverne Koreje

leddevet

Tko je glasao

Meni je ipak

najbolje bilo ono kad je rekla da ne želi biti daleko od naroda, to jest - na Pantovčaku!

Od te izjave sam odmah dobila dojam da se do Pantovčaka ima voziti najmanje tisuću šesto kilometara!

:)

Tko je glasao

a jeli rekla di će?

na dolac? na hrelić? prikladnije u svakom slučaju :D
profesor

Tko je glasao

(Netko je već prodavao

tu spiku..... Jel to bio Mesić?.....

Nakon toga se inaugurirao, i onda su mu službe objasnile trivijalna pravila .... Zaštita institucije predsjednika i te spike..... Manje-više: zakoni o zaštiti na radu, protupožarnoj zaštiti i tome slično..... :)

I nakon toga gospoda populisti ipak shvate zašto moraju boraviti na Pantovčaku, to jest, "daleko kod naroda", a ne u improviziranom šatoru na Trgu Republike, s električnom grijalicom ispod nogu, hot-dogom u ustima i plastičnom čašom kuhanog vina - koliko god da je snažna njihova želja da budu "s narodom".....)

:)

Stupidno!

Tko je glasao

Od te izjave sam odmah dobila

Od te izjave sam odmah dobila dojam da se do Pantovčaka ima voziti najmanje tisuću šesto kilometara!

Ma ne, od Bruxellesa do Pantovčaka autostradom nema ni 1.300 km!

Tko je glasao
Tko je glasao

Kolendavanje grobar Kita

Kolendavanje grobar Kita

Tko je glasao

Pa kad jedni antifašisti nisu

Pa kad jedni antifašisti nisu sposobni, možda će drugi ti isti, bolje napravit.

Tko je glasao

Drugi ti isti

Pa kad jedni antifašisti nisu sposobni, možda će drugi ti isti, bolje napravit.
Koji jedni, koji "drugi ti isti" napraviti što?

leddevet

Tko je glasao

Pa kaj se Ameri nisu borili

Pa kaj se Ameri nisu borili protiv fašizma?
Da nije bilo njih, danas bi Rusi pričali njemački.

Tko je glasao

Спрецхен цие деутсцх

Pa kaj se Ameri nisu borili protiv fašizma?
Obzirom da ne postoji stvar protiv koje se nisu Ameri borili onda to stoji zasigurno.

leddevet

Tko je glasao

Vjekoslave, Sad samo da se ne

Vjekoslave,

Sad samo da se ne obazireš na provokacije p....ca, sve pet.

Tko je glasao

Svaka čast za tekst

Osvježenje na ovom portalu, već su dosadili dnevnici maloumnih poraženih četnika petokolonaša.

Bravo!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Laganini

samo da te obavijestim da si izabran za nejgrezijeg zborištara mjeseca lsitopada.

ovim gore komentarom ističeš ozbiljnu kandidaturu i za studeni.

Tko je glasao

Kad nađete samo jednu moju izjavu

koja nije argumentirana ili neistinita odmah (zauvijek) odlazim sa ovog portala, a to što vas živcira istina me zabole...

Btw, neki od vas bi u normalnoj zemlji završili na električnoj stolici, jer se u normalnim državama veličanje pokolja i zločinaca kažnjava.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nemoj otići u Kinu.

@ustašuljak

“Btw, neki od vas bi u normalnoj zemlji završili na električnoj stolici, jer se u normalnim državama veličanje pokolja i zločinaca kažnjava.” (boldirao @bube)

Nemoj otići, potreban si, kao mjera za kretenizam.

Hrvatska je humana i za mene normalna država, ona svoje građane ne kažnjava smrću a posebno ne za veličanje bilo čega.  Kada bi ti i slični bili na vlasti to biste naravno odmah promjenili?

Evidentirano je da je u svijetu (The Guardian) u 2013 godini 778 osoba službeno ubijeno u 22 države svijeta.

A najnormalnije zemlja po tebi je onda Kina (strijeljanjem i smrtonosnom injekcijom) koja svoje podatke ne objavljuje ali postoje procjene oko 300 osoba na 100.milStanovnika godišnje.

Klikni za veću sliku PDF

Država, za koju sam siguran da je ti smatraš normalnom, USA ima službeno najviše maštovitih načina ubijanja svojih građana: smrtonosnom injekcijom, gasnim komorama, električnom stolicom, vješanjem i strijeljanjem.

U svijetu trenutno 74 zemlje imaju smrtnu kaznu kao zakonski vid kažnjavanja. Bez smrtne kazne je cijela Evropa (izuzev Belorusije), Australija, Kanada i Novi Zeland. Najveća upotreba smrtne kazne je u Narodnoj Republici Kini (za 2004. je bilo 3400+ izvršenja).

Tko je glasao

Nemoj u ledinu druže

četniprčuljak, što bi mi bez tebe i tvojih... ustvari ne znam ni što pišeš, nikad ne čitam, sorry. A nije to od mene u redu, znam... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Golspodar močvara i blata

Kad nađete samo jednu moju izjavu koja nije argumentirana ili neistinita odmah (zauvijek) odlazim sa ovog portala
Jest da bi već druga rečenica tvoga komentara bila dovoljna da se ostvari obećanje iz prve rečenice, no obzirom da si ti svevasionski apsolutni vladar vascele istine i svekolikih argumenata onda se tako nešto ne može desiti, nažalost!

leddevet

Tko je glasao

Ono što vas najviše boli i zbog čega duboko mrzite

sve nas je što je istina na našoj strani. No tu vam ne možemo nikako pomoći, morat ćete se naviknuti na to da su vremena takva da se zločincu i zločinačkoj ideologiji smije reći da su zločinac i zločinačka ideologija.

Istina, istina i samo istina, a tom istinom ćemo vas tući do smrti. Pomirite se s tm.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

?

al' je kogod pavelića spomenija ovde? :)
profesor

Tko je glasao

Ne po glavi druže plavi

Istina, istina i samo istina, a tom istinom ćemo vas tući do smrti. Pomirite se s tm.
U to ne sumnjam nimalo jerbo se istinom mlatilo u svim desnim sustavima s tim da se to najčešće zove "vaspitna palica" oliti pendrek.

http://youtu.be/70mZUBzA-HE?t=1m35s

leddevet

Tko je glasao

120 milijuna mrtvih u lijevim komunističkim sistemima

govore nešto drugo. Svih 120 milijuna umrlo je zbog istine, toliko o istini!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Profešonals

120 milijuna mrtvih u lijevim komunističkim sistemima govore nešto drugo. Svih 120 milijuna umrlo je zbog istine, toliko o istini!
Jel' mi se samo čini ili stvarno vidim notu zavisti u tvom komentaru?

leddevet

Tko je glasao

hehe

zaheban si igraš, što jest jest. Ma jok, kakva zavist, samo repliciram na one "vaspitne palice, pendreke", a koji su komunistički izum, a koji ti ladno pripisa desnici. Žišku? :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pendreci svih zemalja

Ma jok, kakva zavist, samo repliciram na one "vaspitne palice, pendreke", a koji su komunistički izum, a koji ti ladno pripisa desnici.
Pendrek, odnosno pendrečenje, spada u temeljne tekovine civilizacije i potiče negdje iz XIX stoljeća iz Engleske gdje vlast nastoji uvesti red među raju na način da ih baš ne ubije ili osakati. Dakle nastaje prije komunizma ili socijalizma kako sve već nismo zvali ta tebi mrska društva.

Toliko o izumiteljima koji nisu ni lijevi ni desni, no sama upotreba pendreka je dobrano procvjetala za vrijeme nacizma i fašizma obzirom da čestu potrebu koju su ti sustavi imali u dovođenju u red nepoćudnih mislilaca i nesretnika koji su jednostavno bili na krivom mjestu u krivo vrijeme i teško je zamisliti navedenu crnu bratiju bez predmetne alatke.

leddevet

Tko je glasao

gdje vlast nastoji uvesti red

gdje vlast nastoji uvesti red među raju na način da ih baš ne ubije ili osakati

Nije nužno!

1914. Masakr u Ludlow-u; nacionalna garda Colorada i osiguranje rudnika napadaju naselje rudara štrajkača i njihovih porodica; među mrtvima su 2 žene i 11 djece. Za uzvrat, rudari pripremaju oružanu pobunu, koju nakon 10 dana slamaju federalne trupe.

Nekih tri godine prije komunističke revolucije.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ludlow_Massacre

http://4.bp.blogspot.com/_kDoyvibiZag/TIQq_GSVkEI/AAAAAAAADww/ZB4djg80xO...

Tko je glasao

Upucaj ga pendrekom

1914. Masakr u Ludlow-u; nacionalna garda Colorada i osiguranje rudnika napadaju naselje rudara štrajkača i njihovih porodica
Koliko ja znam u represivnoj akciji, prvenstveno osiguranja rudnika (tadašnji Sokol Marić), upotrijebljeno je vatreno oružje te zatim je naselje zapaljeno . Dodatno su ubijani i naknadno uhapšeni rudari od strane osiguranja rudnika. Svakako ne vidim da je tu pendrek ikoga ubio.

leddevet

Tko je glasao

Ja sam samo tija pokazat da

Ja sam samo tija pokazat da pendrečenje i masakriranje nije komunistički izum.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci