Tagovi

Josipa Rimac bubnula ... i ostala živa

I kaže tako Josipa Rimac, po zanimanju zatucani primjerak femme balcanicusa, a u slobodno vrijeme gradonačelnica Knina i jasno članica HZD-a:

Kao gradonačelnica i katolkinja mogu vam reći da ne podržavam prikazivanje nečega što govori protiv katoličke vjere, pogotovu u školi u kojoj su većinski katolička djeca.

Tako je ona okarakterizirala film koji je o Holokaustu došao predstaviti Branko Lustig, i “opravdala” dolazak samo troje djece na projekciju u Kninu. Što je mišljenje na koje ona naravno ima pravo, isto kao što i ja imam pravo nazvati je zbog toga glupom kravetinom jer se ona takvim načinom razmišljanja svrstala odmah uz bok jednako tako zatucanoj muslimanskoj rulji koja je zbog nekih karikatura njihovog voljenog proroka razbijala, palila a bogme i ubijala.

U stvari, kad malo bolje razmislim, Josipa Rimac se njima nije svrstala uz bok – ovakvom izjavom se vinula i za par kopalja ispred njih jer za razliku od velike većine tih muslimana, koji lako moguće u životu nisu pročitali ništa osim Kurana, Josipa Rimac je završila fakultet, prošla je svakako i srednju školu u Hrvatskoj i kakvo god nam obrazovanje bilo, sasvim sam siguran da se tijekom svog školovanja susrela s vrednotama zapadnjačke misli od renesanse naovamo i principima slobode i tolerancije na kojima se zasniva moderno civilizirano društvo.

Susrela se jest, ali očito džaba. Što bi narod rek’o: na jedno uho ušlo, na drugo izašlo.

I u stvari, sasvim je nepotrebno i suvišno uopće ukazivati na sve nivoe na kojima je izjava Josipe Rimac pogrešna: da je hrvatska sekularna država u kojoj je (nazivno!) država, pa time i škola odvojena od bilo koje religije, da je kritičko promišljanje o ulozi Katoličke crkve u zbivanjima Drugog svjetskog rata nužno i korisno i da je upravo škola pravo mjesto za to, da je ona kao gradonačelnica predstavnica i nekatolika u svome gradu (pa sve da ih ima i samo jedan), i da je promišljanje o demokraciji kao “vladavini većine” suštinski i apsolutno pogrešno.

Džaba je sve to jer … tako kao Josipa Rimac razmišljaju i njeni birači čime dolazimo do standardnog dead-enda u svim pitanjima vezanim za religiju – “mi katolici smo većina i stoga fuck off”.

A što znači da se kao društvo i nismo baš toliko odmaknuli od, u našim očima strašno “nazadnih” muslimanskih zemalja – razlika je samo u razini pa će Hrvati zbog “neumjesnih i silno uvredljivih komentara” umjesto divljanja, vađenja noževa i paljenja “samo” bojkotirati dvostrukog Oskarovca i čovjeka koji je preživio Holokaust.

I tu dolazimo do onog što je mene osobno najviše žignulo u cijeloj ovoj priči – koliki kreten moraš biti pa da zbog “vrijeđanja Katoličke crkve” u Kninu, inače poznatom po silnim događanjima i društvenom životu, svom djetetu uskratiš priliku da vidi i uživo čuje što Branko Lustig ima za reći!?

Komentari

Ama bas nista znacajno se

Ama bas nista znacajno se nije dogodilo...

Knin je ostao Knin, kao i svi ljudi koji tamo zive isti kao i prije, istih pogleda i istih svjetoazora. Rimceva je ono sto je bila, politicarka bez obraza i skrupula i bez pameti, Lustig je sto je i bio, poznati oskarovac, stradalnik Holokausta i holivudska licnost, egocentricna... Ravnatelji skola i dalje rade i mole, na sto upucuju i djecu. Kao i na razne prisilne upitne skolske aktivnosti pa ce sad i na ovu koja je prosli put omanula. Nikog nije stvarno briga za nista, osim za sebe i svoj polozaj.. i svoju naravno rit. Sve ce to narod lijepo platiti, a obrazi nece stradati jer su odavno otvrdnuli.

Djeca su naravno ostala djeca. Kao sto su i bila, kao sto ce i biti. Sve dok ih svojim utjecajem i postupcima svih vrsta ne napravimo licemjerima tj. odraslima.

Film Petr Ginz i dalje nije djecji, makar je odobren i preporucen od UNa..

U svakom slucaju sve zajedno je tuzno, uobicajeno, svjetski i palanacki jednako. I naravno sve po pravilima igre davno nametnute od bas takvih koji po potrebama djeluju potrebnim i pravilnim djelovanjem, a netko drugi ispadne ili kriv ili nastrada.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Mislim da je došlo vrijeme da

Mislim da je došlo vrijeme da se ova rasprava zaključi i crta podvuče. Nastao je novi momenat, zbog kojeg sam više nego uvjeren da će klero- fašisti naglo izgubiti volju za daljnja "dokazivanja". Nemam ništa protiv da se rasprava nastavi, ali imam neki ludi osjećaj da do toga neće doći.

Zbog elementarne pravednosti, svi koji su u raspravi zastupali neustavne klero- fašističke stavove bi trebali bar promrmljati: "Oprostite!", pa makar to ne bilo iskreno. Više je razloga za takav postupak.

Za govor mržnje nema opravdanja. Neznanje nije opravdanje. Sve se zna i nitko bije toliko blesav da ne zna što zastupa. Sasvim nešto drugo je, da netko nije svjestan posljedica svojeg bezumlja. To se može i mora oprostiti, ali za tako nešto postoji sudska odgovornost. Ne može se nekoga ubiti zato što nije svjestan., ma ga se mora suditi.

Količina bezumlja i mržnje pojedinih nitkova u raspravi je jasno pokazala vrlo opasnu stvar- te budale, da im je omogućiti, odnosno da se okolnosti promijene na način da dođu u priliku odlučivati o sudbini drugih, nikakve sumnje nema da bi se pretvorili u najbrutalnije mučitelje, ubojice i zločince protiv čovječnosti. Takvih smo se konvertita u ogromnom broju mogli nagledati u proteklom ratu. Naizgled "normalni i kulturni" ljudi, kada im se ukažu prilike i dadu luđačke ovlasti, postanu svirepi sadisti. Poremećaje ličnosti ni malo nije teško na vrijeme otkriti. Dosta je pročitati par riječi ili vidjeti vrlo sitno zadovoljstvo na licu kretena, kada s podlim uživanjem želi napakostiti drugome i pažljivom promatraču neće promaknuti potencijalni ubojica.

Bez imalo krzmanja , upozoravam svakoga na ovom portalu, da ću ubuduće, vidim li izražavanje bilo kojeg oblika omalovažavanja i vrijeđanja tuđih prava i sloboda, sudskim putem, podnošenjem kaznenih prijava, izvući anonimuse iz njihovih brloga i posjesti na optuženičku klupu, pod optužbom za protivdržavni terorizam- rušenje ustavnog poretka.

Svatko se može pokušati sa mnom zajebavati i uspijevati će mu dok god ga budem puštao. Mene nitko i ničim ne može uvrijediti ili oštetiti, ali druge ne smije. Ja se znam braniti od idiota i nije uopće riječ o meni. Svatko može pokušati biti pametan, pa me ponavljanjem mojih riječi kopirati, u nadi da ga neću moći tužiti. Međutim, na sudu ću dokazati ispravnost latinske poslovice: Si duo faciunt idem, non est idem. Ne može netko tko nema karaktera, mozga i morala govoriti i raditi isto što i onaj koji ih ima. Zapravo može, ali zato na sudu neće imati nikakve šanse.

Civilizacijska sramota Hrvatske je klero- fašističke svjetonazore javno nametati bilo kome i još to proglašavati domoljubljem, čovjekoljubljem i bogoljubljem. Već sama činjenica da netko može s tolikom dozom licemjerja i s prezirom prema općeprihvaćenim vrijednostima i čovjeku, barbarski nastupati, je sama po sebi dovoljno strašna. Čini se da bolesna kultura podržava i ohrabruje sve one koji brutalno i svirepo zagovaraju tu istu šizofrenu kulturu- jedno se vjeruje, a dijametralno suprotno radi. Pa da vidimo tko će prvi nastradati i odati svoje političke, ideološke ili religijske mentore.

Da cinici ne bi došli na ideju zamjeriti mi neprincipijelnost, zato što navodno prijetim sitnim nitkovima, a ne usuđujem se obračunati s nalogodavcima, moram reći da je upravo obrnuto. Godinama podnosim kaznene prijave protiv najviših državnih dužnosnika, ali zločinački sustav misli da ih može šutnjom i ignoriranjem prijava nezakonito štititi. Više ne mogu ni to, jer je istina previše strašna, da bi se više mogla skrivati i od javnosti i od međunarodnih faktora.

Tko je glasao

Dojdi Belka, boš zobala

Zahvaljujući zgražanju demokratske javnosti nad sabotažom projekcije u Kninu s kojom, nedvojbeno je, roditelji učenika nisu imali apsolutno ništa, posramljena gradska vlast je isprovocirana pozvati Lustiga da još jednom položi glavu na panj, ali ovaj put uz uvjeravanja gradonačelnice da neće biti politički i ljudski dekapitiran.

Jer, Sigurna sam da će ovaj put u potpunosti i uspjeti', zaključuje u priopćenju kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Gradonačelnica očito nije svjesna činjenice da ovim i ovakvim pozivom priznaje vlastitu i odgovornost ravnatelja škola za sabotažu projekcije i Lustigovog predavanja. Znakovito je također da u njenom priopćenju nema ni riječi isprike pa je razumno pretpostaviti kako je na pozivanje Lustiga prisiljena.

He, he, uopće ne sumnjam da i ovaj puta može biti sigurna u odaziv jer se ni u prošli nije prevarila.

B-52

Tko je glasao

P.S. Pitam se hoće li sad

P.S.

Pitam se hoće li sad pojedini komentatori s jednakim žarom ustati i protiv gradonačelnice Rimac koja, po njima, kao Lustig zadnji puta "vrši agresiju na tradiciju, katoličke vrijednosti i pravo roditelja na odgoj svoje djece prema vlastitom svjetonazoru"?

B-52

Tko je glasao

Vjerojatno je "monitoring" u pitanju

Vjerojatno je u pitanju monitoring, a poznato je da bi hrvatski politčari napravili baš sve za ulazak u EU, odrekli se ZERP-a, pa i cijele RH!

Tko je glasao

Monitoring HDZ-a je u pitanju.

To što se je Gradonačelnica posipala pepelom samo znači da je centrala HDZ-a poslala nalog da se Gradonačelnica ispravi, a to je i dokaz "bliskosti" "novog" HDZ-a s vlašću.

Tko je glasao

Aha, katolkinji bi znači

Aha, katolkinji bi znači oprostila zbog monitoringa agresiju na katoličke vrijednosti i ostalo što si spočitnula Lustigu?

Rimčeva naime prvi put nije istupila samo kao gradonačelnica već i katolkinja, eno ti u dnevniku citat.

Pa ne bi li to za katolike trebao biti veći grijeh nego kad ga čine političari? Ili misliš da se ona deklarira katolkinjom samo zato što zna da će tako ostvariti i politički probitak?

Ako je tomu tako, ne bi li to zapravo bila prostitucija vjere? Ono, EK nije treći put još ni kukuriknula a deklarirana katolkinja se već odriče svojih katoličkih vrijednosti. Hm.

Pa smije li se to uopće u ime nekih "viših" ciljeva? Onda nema ni govora o nekakvoj apsolutnoj istini i ljubavi već je sve relativno, kako kad treba.

B-52

Tko je glasao

Smrde ti katolici

SM. smrde Ti katolici. Pa tko je provocirao i dolazio sa svojim filmom u Knin? Zbog čega u velikim gradovima nitko u oči izbora ne ističe svoje katoličanstvo? Konačno kako se Ti SM deklariraš? Kao ateist? I od kuda ti pravo da sporiš drugome da se deklarira kao katolik, i podruguješ se kad je to vezano uz političarku? I nije se SM Gradonačelnica odrekla katoličkih vrijednosti, već to Ti tako tumačiš. Dobila je po prstima jer HDZ vode bivši komunisti i bivši ateisti, a sada nedokazani kršćani.

Tko je glasao

Ja kao biskup

Smrde mi licemjeri, to s nečijom vjerom ili nevjerom nema nikakve veze.

Zbog čega u velikim gradovima nitko u oči izbora ne ističe svoje katoličanstvo?

Kakva vjera, takav ponos. Kakav ponos, takvo isticanje. Simple as that. Ako misliš na kandidate, a možda ljudi misle da bi im isticanje smanjilo šanse.

I od kuda ti pravo da sporiš drugome da se deklarira kao katolik, i podruguješ se kad je to vezano uz političarku?

Jadno moje, gdje piše da ja ikome sporim da se deklarira kao katolik? I još da se podrugujem?

I nije se SM Gradonačelnica odrekla katoličkih vrijednosti, već to Ti tako tumačiš.

A kako ti tumačiš kada katolkinja danas kaže da ne može dopustiti vrijeđanje katoličkih vrijednosti a sutra onoga za kojeg tvrdi da vrijeđa, poziva da potpuno istu stvar učine zajedno?

I najvažnije? Kakva je i koliko iskrena i snažna vjera koja svaki puta ustukne pred "malo po prstima"?

Tu nekaj ne štima. Pa i nije baš neka vjera kad se kao vjernik zbog probitaka u nju malo možeš zaklinjati a čas poslije, opet zbog probitaka, od nje odustajati.

Ne tvrde li upravo biskupi isto što i ja, da vjernik ne možeš malo biti a malo ne biti, i da vjeru moraš živiti a ne samo deklarirati?

Oli ti to onda tvrdiš da se i biskupi izruguju katoličkoj vjeri?

B-52

Tko je glasao

Zbog ulaska u EU bi prodali i rođenu mater, sve zbog monitoringa

Okrećeš pilu naopako.
Mislim da je tek sada postupila kako joj nalaže politika.
Ne odriče se samo gradonačelnica Knina, već se gotovo svi hrvatski političari odriču, zbog EU, puno toga čega se hrvatski narod ne bi odrekao: ZERP-a, ne bi se odrekao prava na međunarodno sudovanje o razgraničenju u Savudrijskoj vali, ne bi se odrekavao novca hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci (otkuda im pravo o strogo privatnim i bankarskim poslovima dogovarati se kako bi taj tuđi dug prebacili na leđa svih hrvatskih građana,....).

Nikome u RH, ne opraštam, kao i veliki broj hrvatskih građana, što "prostituišu", ne sebe -to je njihovo pravo, već državu RH i njene građane, koji su većinski bili protiv EU, ali su ih političari izmanipulirali, i usput zbog te EU, skupa s EU-ovskim političarima debelo opljačkali, preko ZERP-a, i mnogih dirigiranih privatizacija.
I ovo sada, ne rade zbog Kninjana, niti građana RH, već izričito i jedino, zbog m o n i t o r i n g a.

Ovaj slučaj samo pokazuje tko vlada, ne samo s RH, a svoje mišljenje i svoj stav o događajima u Kninu, napisala sam na @ljubinom dnevniku, koji je sve opisao sa svojim stavom, ali i nužnom kulturom u pisanju.

Većina Vas se na ovom dnevniku pokazala, kao primitivci, linčerska rulja, samo deklarirani tolerantni ljudi, a ustvari obične politikaruše lažne fasade.
Priznajem, ti si ipak umjereniji i pristojniji, od ostalih.

Tko je glasao

Tek sada!

ps.
Tek sada ne bih pustila svoje dijete na gledanje filma, bez obzira na prijetnje razrednika, profesora, ravnatelja, gradonačelnice, Partije od dva lica, ne zbog filma.

Tko je glasao

tek sada

Zanimljiva jezična konstrukcija, budući su SVI roditelji prvi puta najnormalnije pustila svoju djecu tad dan u školu, pa i na projekciju - koja je otkazana.

Tko je glasao

Da, ukoliko dođe do drugog

Da, ukoliko dođe do drugog poluvremena, pokazat će se koliko su u prvom stvarnu ulogu imali roditelji osnovaca.

B-52

Tko je glasao

Partijski rukopis po narodu

Drugo poluvrijeme naređeno joj je, a i konačni rezultat toga poluvremena.

Samo je pitanje kako će odreagirati gospodin B.Lustig.

Partijskom intervencijom, on je u svakome slučaju "pobjednik" iz ovoga "sukoba",što god napravio- izašao na "teren" ili demonstrativno odustao- Partija je naučila porazima i ponižavanjima naroda dolaziti do svojih ciljeva, tj. preko žrtava hrvatskoga naroda (opet ću spomenuti najteži grijeh potpisivanje sramotne kapitulacije- tj. odricanje od ZERP-a, a ostalo je samo slijed toga).

Od svega najsramotniji su postupci hrvatskih vlasti i Partija, koji nemaju granica u vrijeđanju i ponižavanju vlastitoga naroda.

Partijski rukopis (dvogrbe partije) vidim samo u ovome "drugome poluvremenu"- toliko je tipičan: "piškiti i kakiti"- po narodu, jer se tako sviđa EU-gazdama!

Tko je glasao

Slažem se da ponuda za drugo

Slažem se da ponuda za drugo poluvrijeme dolazi kao posljedica pritiska partije no baš zato me i čudi ta krhkost vjere koja ustukne svaki put kad partija kihne.

Štoviše, najbrže ustuknu oni koji se najviše busaju u vjernička prsa. Iz redova političara pod prijetnjom da će izgubiti sinekuru a biskupa da će im država prišarafiti proračunsku pipu.

Zanimljiv mi je taj naoko paradoks.

B-52

Tko je glasao

Zašto Vi "nevjernici" idealizirate vjernike?

Slažem se da ponuda za drugo poluvrijeme dolazi kao posljedica pritiska partije no baš zato me i čudi ta krhkost vjere koja ustukne svaki put kad partija kihne.Biti u Partiji znači prihvatiti novu vjeru i "lojalnost" novome Bogu- partijskome i partijskoj skalinadi (tko viši na skali, taj odlučuje što je pravo, a što krivo).

Zato sam i rekla da "tek sada" ne bih poslala svoje dijete, jer da bi bilo demokracije ne smije biti partijskih bogova.

Štoviše, najbrže ustuknu oni koji se najviše busaju u vjernička prsa.Na osnovu čega ti to zaključuješ?

U samoj politici je tako malo "vjerničkih prsa", da bi tvoj zaključak mogao biti istinit.
Analiziraj malo ljude u vlasti, od lokalne do državne razine i pogledaj kakav je omjer "vjernika" i "nevjernika".

Zašto Vi "nevjernici" idealizirate vjernike?

Ta ovi imaju mogućnost "klajanja za vlastite grijehe", a i što je Bogu "milo", nisu ravne crte i naputci, pogootovo onakvi kakve smišljavaju "nevjernici", već imaš različitih putova do istoga cilja.

Ljudski strah od smrti, kada se nađe sam suočen s njome, briše sve partijske i bilo koje autoritete i smrt svojim nadolaskom ogoljava sve i vodi čovjeka k Bogu- njegovome Bogu u kojemu nalazi smisao, ne svoga života, jer ga za života tu nije nalazio, već smisao njegove smrti.

Nije lako, bar tako mislim, umrijeti bez Boga!
To dokazuju i mnogi partijaši, kada budu prisiljeni suočiti se sa samima sobom kada se nađu sasvim sami na putu bez zaštite svoje Partije i bogatstava kojima su se okružili, a koji su ih štitili od zala u zemaljskome životu

Tko je glasao

nakon današnjeg sprovoda više

nakon današnjeg sprovoda više nisam siguran ima li Boga ili ga nema?

vjetarsjuga

Tko je glasao

Iza ovog sprovoda

Iza ovog sprovoda biti će članovima partije dozvoljeno da vjeruju kao i u Italiji, ali neće primirisati vlast(slast)-.

Tko je glasao

Nije to vazno, ostao si isti

Nije to vazno, ostao si isti i nakon sto si se pitao, ali je bitno da ne ides po staroj cesti za Zagreb nakon ove izjave..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

dodajem na gornju recenicu, a

dodajem na gornju recenicu, a i ispravljam se.. u mislima.. i ruti.. dakle samo po staroj cesti..

treba ici samo na prazni zeludac radi moguceg cascenja zbog dvojbi i odmoran kako bi mogao primiti svu paznju vrhovnistva palanke kroz koju ces proci...
preporucljivo u kabrioletu kako bi lakse odmahivao gradanima koji ce u spaliru pozdravljati a mozda i bacati latice..

eh sta ti je sila demokracije i tiskovina..

WELCOM, WILKOMMEN i BENVENUTI....
mi ljublju tebja Mr. razliciti
kud svi tud i mali mujo

je natpis koji bi mogao uskoro osvanuti uz ime grada

:)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

?

?

vjetarsjuga

Tko je glasao

Kuhana noga bubnula ... i ostala živa

S tjedan dana zakašnjenja

JOSIPOVIĆ OSUDIO BOJKOT OSKAROVCA
'Društvo nespremno prihvatiti Lustigov svjetonazor i uvjerenja'

"...'Organizirani bojkot filma o Holokaustu zbog svjetonazora gospodina Lustiga, nedemokratski je i štetan postupak. S jedne strane, on govori o demokratskom deficitu našeg društva, nespremnog da prihvati legitiman svjetonazor pojedinca i njegova religijska uvjerenja. Takav postupak, posebno jer je riječ o manipulaciji djecom, nije primjeren demokratskom društvu.'"

Molim, upravo je nevjerojatno da jedan diplomirani pravnik, profesor, bivši saborski zastupnik, sada čak predsjednik države, izvali ovakovu besmislicu. Josipović ovim pokazuje da uopće ne razumije samu bit ljudske slobode, kamoli demokracije. Josipović ovim odriče građanima Knina pravo na miran prosvjed. Izravno nasuprot Ustavu, crno na bijelo.

Nisam nikad imao nikakvih iliuzija o kuhanoj nozi, ali ovo je stvarno za Fekalov "Greatest shits" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

e

.... a mozda je ljudima i preko glave

http://www.biblebelievers.org.au/holohoax.htm

Tko je glasao

negiranje holokausta

Oprosti, jesi li ti normalan?

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

A di si sad, majčin sine? Lignja malo podvikne na kravu Rimac i ova odma ide s novim pokušajem? Bravo, majstori! Nije govno, nego se pas posra!

Tko je glasao

Tukče, nije riječ o pravu na

Tukče, nije riječ o pravu na miran prosvjed nego o neovlaštenom bojkotu. Inače, ovo ti je kolega po "struci" pa ti vidi koja je to razina besčašća i beskarakternosti. Isti ste u svemu- neznanju, koruptivnoj svijesti, paraziti i karakterne nule.

Tko je glasao

"Neovlašteni

"Neovlašteni bojkot"!?
Svašta!

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

Ajde sad, trkaća kokoši, reci štogod o novom pokušaju!

Tko je glasao

Točno tako- neovlašteni i

Točno tako- neovlašteni i neustavni bojkot. Evo ti dokaza- da bi nekako sakrila sramotu i umanjila štetu, krava Rimac sada poziva Lustiga da ponovno dođe u Knin!!! Jebo vas Bog munjene!

Tko je glasao

Samo sluša partijski vrh

Sada sluša svoj partijski vrh!

Tko je glasao

snaga prosvjeda

Kad čovjek pročita izjave roditelja tipa "Dijete mi je bilo u školi, trebali su 5. i 6. sat biti na projekciji, nemam pojma zašto je otkazan" - odmah shvati s kako se tankoćutnim prosvjedom susreo.

Ne samo da je prosvjed bio samozatajan, nego su i NAMJERNO poslali djecu u školu iako su znali da će biti projekcija da ih sve zeznu!

*** vic

Putovali Hrvat, Bosanac i Srbin u vlaku.

Ne znam kako vid ide dalje, ali ih je Srbin sve nadmurio.

*** MKn tvoji prosvjednici su negdje u rangu ovog vica...

Tko je glasao

Manje šmrči ideološko belo,

Manje šmrči ideološko belo, makar to radi celo selo, druže. Kuhana noga ovdje kaže - vjerovali ili ne - da je svatko tko ne želi ići gledati film o holokaustu & još pritom slušati tipa koji ne vjeruje u boga, "nedemokrat", "deficitaran", "neprimjeren" i "štetan". To kaže jedan predsjednik države, mila majko.

Što je slijedeće? Da pogodim - svatko tko ne želi doć' na koncert Josipovićeve antifašističke plink-plonk glazbe je ustaša? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

Ajde drogerašu objasni ovaj obrat krave Rimac? Što je slijedeće- gataj ponovo!Možda Rimac naguzi Lustiga i drugi put, a? Ne vjerujem! Sada će naguziti roditelje, ako ne dođu u velikom broju ima da im jebe mater ustašku!

Tko je glasao

troleru

Koje veze ima Josipovićeva izjavas tvojim buncanjem o "odricanju prava na prosvjed"? Gdje si ti vidio neki prosvjed? Roditelja koji su na poslu i pojma nemaju gdje su im djeca? Poltrona-ravnatelja? Gdje? Koga?

Tko je glasao

Zakaj tak ne etiketira i one koji

ne izlaze na izbore !??
Ahhh da - nije mu u INTERESU

Provinciopolis

Tko je glasao

Fagus sylvatica

Misterije svemira. Hint: "mirni prosvjed" može biti i nešto drugo, a ne samo hrpa ljudi koja šeće ulicom noseć' transparente. Ide jesen, lišće žutoo... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

Misterij svemira? Nemoj si utvarat, konju! U lavini, nikad se ni jedna pahulja nije osjećala odgovornom za katastrofu.

Tko je glasao

Ne zanemarujuć'

ideološku protimbu izmeđ' tebeka i meneka, dometnula bih, tek radi živahnosti rasprave, da oni (to jest, ovi kakti moji) počesto savjetuju tvojima ovakva rješenja:

"Pa, ako ti se ne sviđa, ti ne moraš gledati! Nitko te na to ne tjera u demokratskom društvu!"

I sad, kad su ovi tvoji prihvatili taj mudri savjet liberalne demokracije - opet ne valja!

:))))

Bože dragi, što nas snađe u toj narodokraciji!

Tko je glasao

U povijesti je svaka

U povijesti je svaka demokracija završila tragično i u moru krvi. Zato što je demokracija najgori oblik vladavine ljudima- gori i od nacizma i fašizma zajedno. Demokracija je po definiciji vladavina amorfne i apstraktne rulje i to su znali stari Grci i stari Rimljani. Sve do današnjih dana, tko god je s republike, vladavine zakona, prešao na demokraciju, platio je krvavu cijenu. To se upravo događa Americi. Da utemeljitelji Amerike, čuvena 56 očeva Amerike, znaju što im se dogodilo s republikom, uskrsnuli bi od muke i spalili svakog veleizdajnika koji manipulativno i neustavno zagovara demokraciju. Sami su se očajnički borili da demokracija ni kao pojam ne uđe u njihov Ustav.

Prije 250 godina, utemeljitelji su se panično bojali upravo onoga što se Americi počelo događati prije 99 godina. Kada je nestrpljiva gomila čekala ispred dvorane u kojoj se raspravljalo ustavno uređenje oslobođene Amerike pred izlazak utemeljitelja među narod, uzbuđenje je bilo ogromno. Benjamin Franklin je jednoj ženi, koja ga je pitala: "Što ste nam donijeli?" odgovorio: "Republiko, gospođo, republiku smo vam dali, ako ćete je znati zadržati!".

A što bi rekao pijani Šeks? "Kurac sam vam dao gospođo, još ću vam i uzeti ono što ste imali!"

Tko je glasao

neprijatelj mog neprijalja moj je neprijatelj

Ajmo ponovo, razumijem što čitam - pričamo o obaveznoj škol, ne pričamo o aktivnosti kuglanja iza posla...

- pričamo o događaju gdje ravnatelji donesu jednu odluku, a nakon savjetice gradonačelnice preko noći donose drugu

Ja razumijem da je hrabrim revolucionarima kao što ste ti i MKn to velika fora (i bila bi, da je to roditeljska odluka - ali nije). Kao neki legalisti i branitelji stava "stvari treba napraviti onako kako se i rade" - ne kužim kako možete uživati vidjeći da je obrazovni sustav toliko - korumpiran.

Tko je glasao

A da, čovječja ribice!

Da je to bila roditeljska odluka, onda bi bila velika fora!?!

Dobro da znamo, dobro da znamo!

Tko je glasao

aha...

... onda bi to ličilo na pravi građanski neposluh - možda i neki put prema nekom "roditeljskom vijeću" ili tako nešto... jer, u praki stvarno i postoje stvari kada školski program nije 'lokaliziran'... a neke teme ponekad to traže. Uopće me ni bi smetala neka smislena akcija.

Ovako je samo - pristajanje na viđeno.

Kad bolje razmisliš - tim roditeljima je potpuno svejedno hoće li im djeca vidjeti inkriminirani film, neće li ga vidjeti, oni su ovdje prozvani (ili im je dala uloga koju uopće nisu imali) totalno bez razloga.

Tko je glasao

Znaš kaj ja mislim?

Treba njima tu djecu oduzeti!

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

Fomička, znaš kaj ja mislim? Da treba ići u magaraću klupu i na popravni: samo treba promijeniti tezu- nema više prdoklačenja tko je kriv, nego tko je više multietičan od krave Rimac i tko je bolji od nje u "pokušajima". Zajebavanja naroda.

Tko je glasao

Da i razdjelit ih lezbama i

Da i razdjelit ih lezbama i pederima. Oni se buju bolje brinuli o njima i naučili ih da su im biološki roditelji netolerantni i fašisti.

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

Jadni Skvikaču, ovome se nisi nadao ni u snu? Evo ti je krava Rimac zabila autogol! Prava lezbača, zar ne? Popustila pred jakim snagama komunjara!

Tko je glasao

Tur operator

Da i razdjelit ih lezbama i pederima.
Ma molim te fino, gdje se ti to krećeš da stalno viđaš lezbe i pedere?

Doduše možda znam odgovor, ali ako ga navedem jamačno ćeš opet reći da ne volim HDZ i bivše JNA generale, a što nikako nije istina.

leddevet

Tko je glasao

Ma molim te fino, gdje se ti

Ma molim te fino, gdje se ti to krećeš da stalno viđaš lezbe i pedere?

Za posvajanje se moraš upisat na listu čekanja.

Tko je glasao

Gradonačelnica Knina poziva

Gradonačelnica Knina poziva Lustiga da pokušaju ponovno s projekcijom o holokaustu- Dnevnik. hr

A može i preko reda, u lezbače Rimac. Ona ima djece da bi mogla osnovati Hitlerjugend!

Tko je glasao

Popocatépetl

Ona ima djece da bi mogla osnovati Hitlerjugend!
Ajde se čovječe malo ugasi i vidi da li je svo suđe oprano.

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci