Tagovi

Josip Friščić i Đurđa Adlešič propustili priliku

Prvi dnevnik među lavovima.

Sad kad su pregovori koalicije HSS/HSLS sa HDZ - om u samom finišu može se slobodno reći da je koalicija propustila ostvariti puno bolji rezultat i ostvariti više ciljeva njihovih glasača. Da je Friščić realizirao ranije obećanje da će "prvo razgovarati sa strankom koja osvoji najviše glasova ...... " mogao je dobiti više od onog što je obećao svojim biračima.

Neću špekulirati o tome da li je samom Friščiću i Adlešički srcu bliži HDZ ili SDP. Jasno je koja opcija je bliža simpatizerima, naročito HSS - a. Međutim Friščić se opredijelio za razgovore jedino s HDZ - om. Možda nije ni bio svjestan da će ga Sanader s ekipom uvući u mrežu iz koje se neće izvući jer iz te mreže mogu biti samo izbačeni kad za to dođe vrijeme. Sanader je nametnuo taktiku dugih i "temeljitih" pregovora sa velikim brojem stručnjaka i"debelog" sporazuma. Naravno da je to moralo trajati, trajati i trajati. Sad, 3 dana pred sjednicu Sabora, kad je dvojac vidio što je ostalo od njihovih "čvrstih" uvjeta i zahtjeva moraju potpisati sve što im se da i još moraju glumiti da su postigli veliki uspjeh i da su zadovoljni.

Da je HSS/HSLS koalicija u bilo kojem trenutku otvorila mogućnost koaliranja sa SDP - om Sanader bi bio puno popustljiviji i nježniji. Ostavljanjem otvorene mogućnosti koaliranja sa SDP - om Sanader bi bio još nervozniji i bio bi manje bahat.

Žalosno je gledati kako se Friščić danas podcjenjivački odnosi prema SDP - u i Milanoviću, partnerima s kojima je još neki dan mislio doći na vlast. Njegovo ponašanje vjerovatno je pravdanje pred ogledalom i samouvjeravanje da je veliki političar i da bolje nije mogao. Nisam pročitao da ga na takovo ponašanje obavezuje Koalicijski sporazum s HDZ - om pa pretpostavljam da je to njegov sporazum sa Sanaderom koji nije i neće biti objavljen. To, ipak, najviše govori o njemu samome, a ubrzo bi mu se moglo i obiti o glavu.

Komentari

A možda su i željeli

A možda su i željeli završiti u ovakvoj situaciji, jer čovjek stvarno mora biti glup da kad ima izbor birati između dvije stvari, ne probati obe, već uzeti prvu koja se ponudi, ili možda jaaaaako pohlepan.

Ako je SDP-ov predizborni PR primjer kako se nešto ne smije raditi, onda je sigurno da će HSS-HSLS-ovo pregovaračko umječe nakon izglasavanja vlade biti primjer za enciklopedije.

Tko je glasao

bez obzira na sastav vlade,

bez obzira na sastav vlade, HSS i HSLS će za par godina biti samo dio povijesnih udžbenika. za takve neprincipijelne i trgovačke stranke najbolja situacija. a i za nas ostale.

Tko je glasao

Žalosno je gledati kako se

Žalosno je gledati kako se Friščić danas podcjenjivački odnosi prema SDP - u i Milanoviću, partnerima s kojima je još neki dan mislio doći na vlast.

A kod Zorana Milanovića bi mu bilo bolje? Istog Zorana koji je Ljubu odbacio kao krpu (a pitam vas danas - zašto, što je dobio time?) Da je bio manje pohlepan ne bi to napravio jer mu je kao političaru trebalo biti jasno da s Ljubom ili bez Ljube šanse za SDP-ovu vladu su iste tj. minimalne.

Ili bi ih Zoran Milanović tretirao kako danas tretira HNS, stranku koja mu je dala beuzvjetnu ljubav prve noći...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

ali je unatoč svemu Ljubo

ali je unatoč svemu Ljubo Jurčić ostao vjeran SDPu. tvoji iz HDZa ga, ipak, nisu uspjeli pridobiti. u toj mi je priči najzanimljivije da ste se htjeli dokopati ekonomskog stručnjaka kojega ste u kampanji vrijeđali i omalovažavali te tvrdili, prije svega naš drIvo Sanader, da Ljubo Jurčić nikada nije ništa napravio.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Da li je gotovo? Vijesti

Da li je gotovo?
Vijesti plus Media servisa u 17:Friščić traži mjesto podpredsjednika i dva ministarstva,od toga je jedno poljoprivrede ?!
Zar je moguće da ovdje baš nitko ne zastupa HSS i HSLS ?

cvjetići

Tko je glasao

Da li je bezrezevna podrška

Da li je bezrezevna podrška uvijek najbolji nač davana podrške, nekomu ili nečemu?
Do danas je HSS morao imati osugurano ministarstvo poljoprivrede, a za drugo pregovarat, i jedno mjesto podpredsjednika. A sam Friščić ne zna gdje će. Ne čeka valjda da mu Drivo kaže evo tebi ovo? Mislim da je normalno u datoj situaciji da Friščić kaže ja uzimam ovo, a evo tebi ostalo.
Nije ovo zlonamjerna kritika, nego frustriranost neiskorištene mogućnosti.

Tko je glasao

Cvjetići, malo strpljenja,

Cvjetići, malo strpljenja, igra se na produžetke, do zadnje sekunde:)

Tko je glasao

Sigurna? Ako je tako, nije

Sigurna? Ako je tako, nije mi jasno sta je Adlesicki trebalo ono bizarno obrazlozenje odustajanja od referenduma za NATO. Cemu takvo ozbiljno unistenje ostataka kredibiliteta? Sve u svemu, nakon ovog poluvremena, kada su HSS i HSLS zestoko na koljenima, dok je ucjenjeni HDZ dosao u priliku da ucjenjuje svoje nove koje, tesko da moze znaciti bilo sto dobroga.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

HSS neće odustati od svojih

HSS neće odustati od svojih zahtjeva, tak da još malo kredibiliteta postoji. A naposljetku ide i izglasavanje u Saboru. To je malo igre pri finish-u da se vidi tko bolje vodi loptu, ali ne zna se tko će postići zgoditak. Praksa kaže onaj tko ima više utakmica u nogama. Živi bili pa vidjeli.

Tko je glasao

kako bi mi bilo drago da se

kako bi mi bilo drago da se stvari ovako dogode. Ali nekako slutim, da će ih Drivo smotati i daće biti po njegovom.

Tko je glasao

Mada se ne volim kladiti,

Mada se ne volim kladiti, ovo je po svemu sudeci zicer. Naime, da je Uciteljica toliko promocurna da je nabacila kajlu kroz privremeno ugrozavanje vlastite reputacije poradi uljuljivanja HDZa u pobjedu, to bi bila igra koja je za red velicine jaca od svih dosadasnjih. No po svemu sudeci, za vjeru u takvu igru nema apslutno ni malo stofa. Dapace, nema stofa niti za prvu hrvatsku ligu. I zato, oklada ko hoce :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Da bi bio uspješan

Da bi bio uspješan političar moraš imat feeling, a ako imaš viziju i uz to i intuiciju, to je siguran zgoditak:)

Tko je glasao

Da, šteta što to niti

Da, šteta što to niti jedan od naših viđenijih političara nema. Uvijek se sjetim bezličnog Granića koji je u predsjedničkoj kampanji stalno ponavljao parafrazu na ono M. Luther, Kingovo "I have a dream", što je u njegovom slučaju bilo "Ja imam viziju", a izgledalo je tragikomično. Vizija mu je bila kao i nastup.

Peregrine Falcon

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci