Tagovi

Jesu li članovi Upravnog odbora HFP-a lopovi ili tupani?

Danas mi se jako svidio citat potpredsjednika vlade Damira Polančeca kojega je zapala teška dužnost da u Saboru brani neobranjivo - ulogu ministara u Hrvatskom fondu za privatizaciju u operaciji Maestro. Tako se Polančec požalio sabornicima:
Navodeći koje su sve mehanizme uveli u HFP kako bi privatizacija bila transparentnija, potpredsjednik Vlade Damir Polančec je rekao kako "boli i vrijeđa kad se članove Upravnog odbora Fonda naziva lopovima ili tupanima".A što ćete drugo reći ako kažu da nisu znali, nisu vidjeli, da im se radilo iza leđa? Za razliku od njih, birači vjerujem nisu ni lopovi, a još manje tupani. Nadam se da ste ovu kolekciju "nismo znali" bisera već vidjeli, ali vrijedi ponoviti gradivo.

Vladu je danas branio i ministar Petar Čobanković koji srećom, danas u sabornici nije drijemao, iako se njemu stolica namanje klima (on je za razliku od svih drugih, prema napisima medija, samo pozapošljavao skoro svu svoju rodbinu u državnim firmama, ali zar je to nešto nova i kažnjivo u Hrvatskoj?). Izgleda da se ipak Damiru Polančecu stolac najviše trese - em je najmlađi u Vladi po stažu, nije bio velika stranačka zvjerka poput Vukelića i bit će najmanja politička šteta ako ga se riješi. Po današnjem nervoznom ponašanju u Saboru i napadu na Vesnu Škare Ožbolt čini se i da je on sam toga postao svjestan.

Komentari

Obadva, reka bi legendarni

Obadva, reka bi legendarni šibenčanin. Dakle lopovi i tupani. Da su lopovi to je jasno jer su pripadnici skupine čija su obilježja karakteristična svim organizioranim kriminalnim skupinama, a da su tupani postaje jasno več sa prvih nekoliko rečenica koje izgovore.
Ako su oni upravni odbor Fonda, a jesu, znači da upravljaju tim istim,.... Dakle ako je Gotovina bio zapovjednik postrojbe, a jeste, znači da je istoj i zapovjedao.
Ako su podređeni krali, a jesu, onda je zasigurno odgovoran njihov nadležni jer mu je i posao da zna šta to ovi podređeni rade. dakle odgovoran je sigurno, a dali i kriv će se vidjeti u daljnjem postupku.
Ako su podređeni ubijali civile, a jesu, onda je zasigurno odgovoran i njihov nadređeni jer mora znati šta njegovi podređeni rade. Dakle odgovoran je i Gotovina, no dali i kriv utvrditi će se u daljnjem postupku.
Ante oprosti mi na nedostojnoj usporedbi, no radi plastičnosti sam je upotrijebio.
Dakle kako to Ante Gotovin amože biti ratni zločinac kojeg j eproganjala upravo država za koju se borio, a ovi ministri, dakle i vlada unaprijed amnestirani. E pa upravo radi tih i takvih mjerila vrijednosti jedan jeste u Hagu, a drugi nisu i ovako nikad neće jer su, naravno nedužni... lopovi i tupani....
PS. Ma blažen je ovi internet

Tko je glasao

Nepotizam se kod HDZ-ovaca

Nepotizam se kod HDZ-ovaca podrazumijeva kao dio nacionalnog karaktera. Ide to i malo šire, pa se kaže: On ti je naš čovjek. Što se misli kao: Iz našeg sela. U određenim okolnostima to znači i: On ti je odan našem gangu.

Zašto ne bi Čobanković, a Karamarko je mogao: Halo Karamarko, daj mi zaposli kćer!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci