Tagovi

Jeste li i vi za mijenjanje pravila praćenja izbora na HRT-u?

Neparlamentarne stranke: Prosvjedovat ćemo pred HRT-om zbog nedemokracije! - kad sam ovo pročitao sjetio sam se one predivne kompilacije nakaza koja je na Jubitu već neko dulje vrijeme i koja nas podsjeća što smo sve mogli vidjeti 2003. na ekranima HTV-a upravo zbog glupe odredbe da svaki totalni outsider ima sva prava kao i velike stranke. Nažalost kako nema režisera, taj reality show često nije gledljiv i sati i sati prazne priče se na kraju svedu na tri minute vica.

Kada se uopće čuli za stranke koje su prosvjedovale:Nezadovoljstvo najavom HRT-a, osim predstavnika Hrvatskih pravaša - Hrvatskog pravaškog pokreta i Demokratske stranke žena, izrazili su i predstavnici Hrvatske zelene liste, Hrvatske europske stranke, Hrvatske kršćansko-demokratske stranke, Hrvatske radničke stranke, Hrvatske demokratske seljačke stranke i Abecede demokracije.Ako niste za njih do danas čuli, ne brinite. nećete ni nakon ovih izbora, jer ne predstavljaju čak ni obitelj njihovih predstavnika. To me podsjeća na one nezavisne liste koje bi dobile samo jedan glas u manjim mjestima jer bi jedino nositelj glasao za sebe, za razliku od vlastite supruge i djece.

A što traže:Koordinacija stoga, istaknula je, traži od HRT-a da se na Prvom programu HTV-a i Hrvatskog radija (HR) osigura jedan sat na tjedan programa za neparlamentarne stranke, da se ti termini oslobode cenzure i da se uređuju pod nadzorom "stručnog tročlanog uredničkog vijeća koje će imenovati te stranke".Dakle, nakon što ste se dobro nasmijali, idemo na ozbiljnu temu - trebaju li u svemu sve relevantne stranke biti ravnopravne u predizborno vrijeme ili je bitno da mi gledatelji dobijemo što više informacija o glavnim igračima? Dakle jednostavnim riječima bili radije gledali emisiju s 10 predsjednika stranaka koji imaju jednu minutu da odgovore ili vrući duel Sanader - Milanović kojega bi vodili Stanković i Bago? Ili recimo Vesnu Skare-Ožbolt u klinču s Jadrankom Kosor? Mislim da je to pravo pitanje na koje znamo odgovor - i danas se sjećamo kako je Mesić obrisao pod s Majkom Terezijom Kosoricom u predsjedničkoj kampanji, ali se zato ne sjećamo ničega iz kampanje za Sabor 2003. I znamo zašto - jer ju je ubio ovakav način predstavljanja kakav ste vidjeli u prilogu s Jubita. I zato to treba promijeniti... i ne previše regulirati - svak će paziti na svakoga ne brinite...

Komentari

Puku uskratiti Paragu bi

Puku uskratiti Paragu bi bilo demokratsko svetogrđe.

Tko je glasao

Mislim da se nikome tko se

Mislim da se nikome tko se kandidirao ne smije onemogućiti ravnopravno predstavljanje.
Tko je taj tko će procijeniti ima li neka lista šanse osvojiti neki mandat na izborima ili ne? I zaslužuje li ravnopravno predstavljanje na javnoj TV?
Zar se zaboravlja HSU na prošlim izborima? Je li netko prije izbora računao da će oni proći prag?

Može se na drugi način doskočiti raznoraznim pervertitima. Može se dignuti prag za kandidaturu. Može se dignuti potreban broj članova da bi se osnovala stranka.

HRT nije u pravu. Ako je netko napravio apsurd od predstavljanja stranaka na prošlim izborima, onda je to upravo HRT.
Smislili su 30 pitanja koja su vrtili iz emisije u emisiju, iz sata u sat, iz dana u dan. Niti malo kreativnosti i aktivnog sudjelovanja.
Sjećam se jednog primjera kad je kandidat jedne stranke imao na papiru napisane odgovore. Pitanja je unaprijed znao, kao što ih je znala cijela Hrvatska. Na postavljeno pitanje pročitao je krivi odgovor. Pročitao je, naime, odgovor na slijedeće pitanje. Kao da se ništa nije dogodilo, voditelj je postavio slijedeće pitanje. Na koje je netom dobio odgovor. I što će, kandidat ponovo pročita isti odgovor. I emisija se nastavlja, jer voditelj ima zadatak pročitati sva pitanja do kraja emisije i ništa ga drugo ne zanima.
A pitanja su bila tipa "Jeste li Vi i Vaša stranka za pravnu državu?"

Na takve apsurde, čini mi se, cilja i Bebić u gornjem filmu. Na pitanje "Koliko treba ulagati u...?" Odgovara "Puno."
Iako Bebić krivnju prebacuje na Sabor. Zaboravlja da Sabor nije smišljao pitanja i formu emisija nego HRT.

Svi oni čija je kandidatura valjana imaju pravo na ravnopravno predstavljanje.
Ljudi na HRT-u su nesposobni osmisliti način na koji bi se to kvalitetno učinilo.
Nije u redu da zbog nečije nesposobnosti netko bude uskraćen u svojim pravima.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

O kojim ti to pravima

O kojim ti to pravima govoris? O pet minuta predstavljanja koja prati 3% puka? Jel to iole znacajna stvar prilikom donosenja odluke kod prosjecnog biraca, odnosno famoznih 5%?

O kojoj mi sprdanciji uopce govorimo? Cini mi se da smo se malo previse prebacili na formu, pa da je sadrzaj lagano proklizio u nepoznato.

Tko je glasao

Nakon što je prošao

Nakon što je prošao kandidacijski postupak i nakon što su utvrđene pravovaljane kandidature, svi oni čija je kandidatura valjana imaju ista prava.

Isto pravo na predstavljanje imaju Vladimir Šeks(HDZ), Mato Arlović(SDP), Vesna Pusić(HNS) i Nepoznati Kandidat(Najnovija stranka).
Koga briga koliko netko ima odrađenih saborskih mandata iza sebe. Svaki izbori su nova utrka.

Da se televizija ili televizije potrude napraviti predstavljanje kako treba, vjeruj da bi gledanost bila puno veća od 3%. A i ova tri posto nisu zanemariv broj.

Tko ti kaže da neki drugi gale ne čeka priliku na predstavljanju kandidata za parlamentarne izbore i izkritizira cjelokupnu političku scenu onako kako ti to radiš po internetu. Samo što je njegov medij TV.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Da nabacim par crtica: 1. Ne

Da nabacim par crtica:

1. Ne govorim o mandatima, vec o stvarnim odnosima moci koji se daju demonstrirati na nebrojen broj nacina i koji nekoga cine relevantnim i opce poznatim znatno prije tih 5 minuta.

2. Postojeci kandidacijski proces, ako cemo ga uzeti za startnu poziciju, ocito da ima povise nedostataka.

3. Uistinu, dalo bi se napraviti nesto daleko bolje od onoga sto imamo sada.

4. Kritiziranje je irelevantan element kod predstavljanja, ono sto jeste relevantno jeste demonstracija volje, a to se ne da napraviti u takvoj emisiji (zato ti se ja ne bavim "politikom", vec kritikom :-))

Tko je glasao

OK, slažem se sa sve

OK, slažem se sa sve četiri točke.

U niti jednoj nema argumenta kojim bi pobio pravo svake pravovaljano kandidirane liste na ravnopravno predstavljanje.

U nekoj raspravi, u nekom komentaru si nabacio ideju da se okupi nekakav dream team s pollitika.com. Zamisli situaciju da se to doista dogodi. I ekipa odluči sastaviti svoju listu za parlamentarne izbore.
I netko im uskrati pravo na ravnopravno predstavljanje i sučeljavanje na nacionalnoj TV.
Ne misliš li da bi Hrvatska ostala osiromašena za jednu sjajnu emisiju u kojoj bi blogeri "išamarali" etablirana politička imena?

zato ti se ja ne bavim "politikom", vec kritikom
Kažu da su glazbeni kritičari oni koji nisu uspjeli kao glazbenici. Kažu da su književni kritičari oni koji nisu uspjeli u književnosti.
Ne znam koliko je to istina, ali mislim da je vrijeme da prerasteš neke stvari, ostaviš se kritiziranja, zasučeš rukave i pokreneš i sebe i ljude oko sebe s mrtve točke.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

tako je, gale cijelo vrijeme

tako je, gale cijelo vrijeme trabunja o oligarhiji i potrošenim kadrovima a ima jasan i jednostavan mehanizam kako se može prdstaviti svijetu i pokoriti hrvatsku na slijedećim izborima

gale, ako kreneš danas još uvijek nije kasno, ako se kandidiraš snimiti ću apsolutno svaku emisiju u kojoj sudjeluješ te ću je uploadati na jubito

Tko je glasao

Molio bih te da u

Molio bih te da u temperaturoznom stanju ne postas na www.pollitika.com :-P

Tko je glasao

Kolko mi je poznato, u svim

Kolko mi je poznato, u svim demokratskim zemljama dobivaju političari u jednom Interview u naprjed pitanja na koja se smeju spremit. Ko može odgovarat po cjeloj paleti pitanja? toga nema. Kod konferecije za novinare je drukčije jer se postavljaju pitanja o jednom aktuelnom pitanju.

Tko je glasao
Tko je glasao

Cini mi se da je potrebno

Cini mi se da je potrebno uciniti jedan jasno razumljiv i lako prihvatljiv filter kako bi se iz javnog predstavljanja eliminirali pojedinci koji nemaju realnu sansu da predju 2%.

Samim time bi ostalo mjesta i za one koji ne predstavljaju dio postojeceg politickog oligopola, te bi se takve snage ucinile nesto relevantnijima.

No najgore od svega bi bilo da se onemoguci svima koji nisu dio sistema javni prostor, jer bi takvo reklamiranje de facto postalo besmisleno.

Tko je glasao

Tako ti je od prvih izbora

Tako ti je od prvih izbora na ovamo eliminirano cca 95 % političkih kandidata, uključujući i one koji su značajno prelazili tih tvojih 2 % ali su ekipe ocjenile da neće više i uklonile ih. Ti izgleda pratiš naopako, čini ti se da nitko nije ničim kandidirao i kao tražiš tko će a teče proces uklanjanja. To ti je tehnologija razrađena i prije Sokrata a on je značajan što je razotkrio tu tehnologiju i radio na novoj tehnologiji, koja je i dalje novija od interneta a ti to ignoriraš i nehotice se stavljaš na stranu onih koji su uklonili Sokrata.

Vic je baš u tima koji neće dobiti 2 %.

Tko je glasao

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=rKLgHymEAeQ

(cast Bebicu)

Ova ekipa nema sta traziti na TVu.

Zagusuje prostor onima koji bi mogli imati smisla. Istovremeno, cini mi se da bismo mogli naci bar 5 kriterija koji su nuzni da sve ovo dobije smisao, a koje doticni ne udovoljavaju.

Mozda grijesim, no u svakom slucaju prilicno je ocito zagusenje koje sluzi upravo poradi apsurdizacije dostupnoga medijskoga prostora po postojecem kljucu.

Ovako niko ne gleda ova suceljavanja, a jedini koji profitira u ovoj prici uz nase drage oligopoliste jeste Youtube.

Tko je glasao

Cini mi se da je potrebno

Cini mi se da je potrebno uciniti jedan jasno razumljiv i lako prihvatljiv filter kako bi se iz javnog predstavljanja eliminirali pojedinci koji nemaju realnu sansu da predju 2%.
Ali gale, zar to ne bi bila cenzura? :-P

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ne bi bilo zgorega

Ne bi bilo zgorega razlikovati push i pull medije.

Tko je glasao

Televizijske minute su jako

Televizijske minute su jako skupe, a mi ih plaćamo, zato mislim da neke marginalne stranke koje se pojave samo na izborima ne zaslužuju nastupe na TV-u, to bi trebalo rješiti nekako drukčije, možda samo na radiju da iznose svoje programe, ili na neki drugi način, ali nikako kao što je bilo za prošle parlamentarne izbore da gledamo Vucu i njegovog tatu kako iznose svoje programe "Žena je za kuću i dicu"!

Tko je glasao

Svima, pa i neparlamentarnim

Svima, pa i neparlamentarnim strankama treba omogućiti javno iznošenje svojih programa, ideja ili što već, no da im treba omogućiti tzv. istovjetan tretman u predizbornoj kampanji je potpuno nerealan zahtjev. Mnogi naime i ulaze u kampanje samo radi toga da iskoriste medijski prostor, besplatni naravno, a da ih se pita i sami bi kazali da nemaju nikakvih šansi proći. Uostalom, zar i bez njih nema dovoljno redikuloznih tipova na našoj političkoj sceni. Ovo naravno nipošto ne znači da su članovi bilo koje neparlamentarne stranke manje vrijedni, sposobni ili što god od ostalih, već samo to da je njihov dosadašnji politički rad neprimjetan ili nedovoljno honoriran od biračkog tijela na dosadašnjim izborima. Uostalom zar postojanje više od 100 stranaka nije jasan znak da nešto ne štima u državi Hrvatskoj na tom polju.
Dakle, "zabavljači" nam u perdizbornom ciklusu nisu potrebni.

Tko je glasao

Trebali bi pisati peticiju

Trebali bi pisati peticiju HRT-u da nas ove godine poštedi ovakvih pojava. Nije to više ni smiješno, nego jadno i žalosno, za takve stvari postoji Nightmare Stage, pa nek tamo uživaju.

Tko je glasao

Pa ne znam zasto je vama

Pa ne znam zasto je vama Bandicevcima i Coningasima smjesno npr. ovo:

IZBORNI PROGRAM DSZ

PREDSTAVLJAMO VAM IZBORNI PROGRAM

DEMOKRATSKE STRANKE ŽENA

Smanjenje troškova upravljanja državom

• Skresati troškove upravljanja državom na svim nivoima
/državna uprava, županije, gradovi, općine/.
- smanjenje broja županija /uvesti kriterij regija=županija,
- smanjenje broja općina - po kriteriju samofinanciranja i
kriteriju posebnog državnog interesa,
- reorganizacija ministarstava - ministarstva u funkciji razvoja gospodarstva,
- preispitati: broj, troškove i funkcionalnost diplomatskih predstavništava.

Gospodarstvo

• Opljačkani novac u ratnom profiterstvu i privatizaciji vratiti hrvatskom narodu
/kako?- provedbeni program tajna /vraćeni novac usmjeriti isključivo za razvoj proizvodnog gospodarstva/
• Ravnomjeran gospodarski razvoj cijele države
• Zaustaviti i odgoditi sve neproduktivne i neefikasne javne investicije, koje samo stvaraju dodatni trošak državi, a ne utječu na rast zaposlenosti i rast BDP-a.
• Osnovati jednu jaku hrvatsku nacionalnu banku za financijsko praćenje razvoja hrvatskog gospodarstva.
• Poticanje razvoja poljoprivrede - osobito proizvodnju zdrave hrane- organiziranje plasmana kroz turizam, izvršiti pripremu za proizvodnju biodizela.
• Razvoj turizma-povećanjem ponude izvan sezone, te organiziranje gospodarskih aktivnosti u turističkim krajevima izvan sezone.
• Razvoj medicinsko-rehabilitacijskog turizma, razvoj kontinentalnog turizma.
• Slobodne poduzetničke zone u svakom mjestu.
/poticajne mjere za više žena poduzetnica i razvoj gospodarskih aktivnosti za veću zaposlenost svih - osobito žena/.
• Stimulirati stvaranje novih hrvatskih proizvoda/brandova/.
• Poreznom politikom stimulirati investiranje dobiti/profita/ u hrvatsko gospodarstvo, a destimulirati iznošenje ostvarenog profita iz Hrvatske.
• Donijeti mjere za poticanje izvoza.
• U preostalu privatizaciju uključiti radnike/radničko dioničarstvo/ i jedinice lokalne samouprave.

Mirovinsko osiguranje

• Poboljšati položaj svih umirovljenika - prosječna mirovina ne smije biti manja od 50% prosječne neto plaće - izjednačiti kriterije za izračun mirovina starih i novih umirovljenika, poboljšati položaj civilnih invalida, ukinuti saborske mirovine.
• Protivimo se produljenju radnog vijeka za stjecanje mirovine - osobito za žene,
jer se mirovinski sustav može stabilizirati samo povećanjem zaposlenosti.

Zdravstveno osiguranje i socijalna skrb

• Završiti izgradnju sveučilišne bolnice u Zagrebu s rehabilitacijskim i rekreacijskim centrom, nabaviti najsuvremeniju opremu i izvršiti koncentraciju i specijalizaciju liječnika i drugog osoblja, za potrebe cijele Hrvatske.
• Reorganizacija i racionalizacija zdravstva: ukidanje naknade za recepte odmah, postupno osiguravanje besplatne zdravstvene zaštite za sve građane.
• Društvena skrb o invalidima i starijim osobama /nitko ne smije ostati prepušten sam sebi/.

Radno zakonodavstvo

• Rad na određeno vrijeme najduže do jedne godine.
• Otpremnina najmanje jedna polovina bruto plaće po godini radnog staža kod istog poslodavca, povećanje maksimuma otpremnine sa 6 na 10 bruto plaća.
• Najstrože kazne za neplaćanje prekovremenog rada i rada nedjeljom, te plaćanje na crno izvan plaće; zabraniti isplate plaća bez uplate doprinosa i poreza.
• U slučaju da iz opravdanih razloga radni spor u prvom stupnju ne završi za 6
mjeseci ili u drugom stupnju za 6 mjeseci, bez krivnje tužitelja /radnika/, država je dužna platiti tužitelju naknadu u iznosu od 10.000,00 kuna.
• Donijeti Zakon o minimalnoj plaći.

Obvezni odnosi i ovrhe

• Izmjenama zakona pojačati zaštitu jamaca od neodgovornih dužnika i banaka.
• Ovrhe prema građanima bi se mogle provoditi /osim za uzdržavanje/ samo do
jedne trećine ukupnih primanja ovršenika.

Graditeljstvo

• Nacionalnom strategijom gospodarenja prostorom zaustaviti građevinske i druge lobije povezane s lokalnim mafijama u devastaciji, betonizaciji i uništavanju dragocjenog hrvatskog prostora.

Promet

• Oduzimanjem vozačkih dozvola i pooštrenjem kazni očistiti vozače-“kamikaze” s naših ulica, jer ugrožavaju kako svoje živote tako i živote drugih sudionika u prometu.
• Smanjiti cestarine na autocestama izvan turističke sezone.
• Optimalizacija dinamike izgradnje autocesta.
• Ubrzati modernizaciju željeznice.

Znanost i obrazovanje

• Veća briga o odgoju i obrazovanju mladih – besplatno obrazovanje mladih.
• Stimulirati mlade na upis fakulteta prirodnih/tehničkih znanosti.
• Besplatno dopunsko obrazovanje starijih.
• Znanost i obrazovanje – temelj gospodarskog i društvenog razvoja /bolja organizacija, veća izdvajanja/.

Pravna država i bitka protiv pljačke i korupcije

• Sudstvo, policiju i upravu očistiti od nesposobnih i korumpiranih pojedinaca.
• Za predsjednike sudova imenovati vrhunske menedžere /sposobne, a ne podobne/.
• Ujednačavanjem sudske prakse, edukacijom sudaca, izmjenama postupovnih zakona i poboljšanjem komunikacije među sudovima različitih stupnjeva, osigurati efikasniji rad sudova.
• Zakonski utvrditi primjerene rokove za rješavanje sporova pred sudovima i postupaka pred upravnim organima, te visinu naknade oštećenim strankama,
ako sudovi i uprava ne postupaju u skladu s propisanim rokovima.
• Srediti katastrofalno stanje u zemljišnim knjigama i katastru.
• Uvesti besplatnu pravnu pomoć za siromašnije građane.
• U Općinskim sudovima osnovati posebne specijalizirane odjele za
sporove iz radnog odnosa.
• Raščistiti do kraja afere pljačke i prodaje hrvatskih banaka, te pljačku građana u financijskom inženjeringu.

Integracije EU/ NATO

• Ulazak u EU i NATO- samo ako to prihvate hrvatski građani na referendumu.
• EU nam je sudbina, te prije nego što u nju uđemo, moramo se podići s koljena.
• Skeptični smo prema NATO savezu, jer se sve više umjesto obrambenog
pretvara u agresorski savez /pod izgovorom borbe protiv terorizma vrši se preuzimanje energetskih resursa i trasira put globalizacijskih procesa koji su u interesu krupnog kapitala i multinacionalnih kompanija, uz potpuno zanemarivanje socijalne komponente ukupnog civilizacijskog razvoja/.
• Aktualna vlast opredijelila se za forsiranje i što brže uključivanje u EU i NATO, ali ne zbog interesa hrvatskih građana, već kako bi uz financijsku infuziju preživjeli na vlasti, pod cijenu da nas se tamo što prije privede, ako treba i na koljenima.

Realizacijom ovog programa dolazimo do postavljenog cilja:

Ravnopravnosti - društvenog sklada i blagostanja, zdravlja i duhovne obnove društva.

Tko je glasao

Da bi neka stranka bila iole

Da bi neka stranka bila iole suvisla, ona mora imati bar 100 provjerenih kadrovika od povjerenja koji bi na kraju krajeva mogli voditi samu drzavnu upravu.

Sumnjam da stranka zena ima vise od 3 takva clana, te samim time ona predstavlja politicku sprdanciju, a ne nesto na sto ima smisla trositi vrijeme odnosno minute na HRTu.

Ako eventualno grijesim, onda me u neku ruku zacudjuje da tih 100 ljudi/zena nisu do sada napravili jednu iole suvislu politicku akciju (100 clanova de facto bi predstavljalo infrastrukturu koja moze parirati i etabliranim parlamentarnim strankama) kojom bi demonstrirali svoju volju i sposobnost te se kroz takve akcije nametnule na politickom trzistu.

Zadnji pasus bio je retoricke prirode.

Tko je glasao

Ovim svojim mudroslovom nisi

Ovim svojim mudroslovom nisi osim straha od zena pridodao nikakve razlozne argumente.A ovo:

"Da bi neka stranka bila iole suvisla, ona mora imati bar 100 provjerenih kadrovika od povjerenja koji bi na kraju krajeva mogli voditi samu drzavnu upravu.
Sumnjam da stranka zena ima vise od 3 takva clana, te samim time ona predstavlja politicku sprdanciju, a ne nesto na sto ima smisla trositi vrijeme odnosno minute na HTV-u"

Pa sad bi mi olakasao da mi primjerom adekvatnog kadroviranja nabrojis kvalitetne zastupnike tj. barem njih 4 koji su te zadivili takvim filtriranjem.Koji su to genijalno kvalitetni sabornici? 4 barem?

I ovo:

"Ako eventualno grijesim, onda me u neku ruku zacudjuje da tih 100 ljudi/zena nisu do sada napravili jednu iole suvislu politicku akciju (100 clanova de facto bi predstavljalo infrastrukturu koja moze parirati i etabliranim parlamentarnim strankama) kojom bi demonstrirali svoju volju i sposobnost te se kroz takve akcije nametnule na politickom trzistu."

Pa to sto mediji sasvim sustavno sabotiraju sve osim dvoglave kvazidemokracije HDZ/SDP sa satelitima, ne znacid a se nije dogodilo.
O programu naravno nisi rekao ni "a".Ostalo je stvar predrasuda i tvojih osobnih afineteta. Sto je doduse tvoje demokratsko pravo.
Ne vidim da bi cak i netko sa minornim i nesuvislim programom koji bi iznio u 45 minuta na drzavnoj televiziji, ucinio gledateljstvu jednako ekvivalentan stupanj duseve boli, koji im ovi sabornjaci zadaju po 4 godina svog lupetanja, spavanja na sjednicama i sve gorih rezultata svog rada.Usprkos tih kadrovskih filtera i provjere iz tih "velikih" i pogotovo "pametnih" stranaka.

Tko je glasao

Zaboravi na zastupnike.Oni

Zaboravi na zastupnike.Oni su obicno perjanice apsurda.

Ovdje govorim o odnosima koji su nuzan preduvjet da bi neka opcija udovoljila temeljnim standardima da se opcija nazove politickom. To su pojedinci sto mogu predstavljati politicku relevantnost, a koji su spremni boriti se za izlozena nacela (ili mozda tajne agende).

A bez toga mi govorimo o medijskih podvalama, rijecima bez snage, iliti ispraznoj demagogiji na koje je javnost vec odavna oguglala.

BTW, jos uvijek mi je u sjecanju slika predsjednice Stranke zena kada je potpisivala peticiju za podrsku radnicima TDZa. Mjesta za ovakav modus politike koji se svodi na ispraznu deklaraciju bez volje, deklaraciju koja se po obicaju svodi na ispraznu pozu nema, niti bi trebao imati prodju u politicku sferu.

Nu, politicka opcija koja moze imati smisla definitivno ne smije, niti ne moze biti ovisna o medijskom nastupu od 5 minuta koji prati 3% gradjana. Politicka opcija koja moze imati smisla nuzno mora stvoriti podlogu da bude prepoznata u javosti i bez ovakvih sprdancija. A za to itekako postoje nacini, samo je pitanje koliko je tko spreman da ulozi.

I tu svi za sada padaju. Imali oni pet minuta "vlasti" ili nemali.

Tko je glasao

čini mi se logičnim da se

čini mi se logičnim da se omogući i neparlamentarnim strankama pristup medijima (unutar nekih okvira), no samo praćenje kampanje kako je to kod nas je totalno besmisleno i u krajnjoj liniji kontraproduktivno

Tko je glasao

Meni se samo cini da Sutlic

Meni se samo cini da Sutlic plese kako Mesic svira. Uostalom tako je i Galic plesao.Uspio se posvadjati is a Reporterima bez granica. Tako se i Ahmadinejad svadja sa BBC-om ;).Ista "pamet".
I sad samo gledamo Mesicevu ideju o "Velikoj koaliciji HDZ/SDP". Jer, kvragu sto ce nam uopce te sve stranke?.........uuuuuuuuuups mislim tolike stranke. ( moglo bi se nesto zaista i promjeniti).
I to je OK. Covjek je rekao ono sto mu je na srcu.
Lako za to sto ce se pojaviti neki slavoljubivi ridikul.
Po Sutlicevoj logici Reagan ne bi nikad postao predsjednik SAD koji je dotukao komunisticki blok. Sto taj trecerazredni kauboj iz vesterna uopce zna?!
Problem je zapravo u tome sto treba pod svaku cijenu nastaviti devastirati i rasprodavati podrzavljenu drustvenu imovinu i nastaviti sa zaduzivanjem drzave. Ovo nije ridikulozno nego i gore od toga.Istina je zapravo da ce se nas ili neku nasu stranku nakon ovakve samodevastacije gospodarstva i tragedije od onog sto se zove otrcano "pravna drzava", EU morati lijeciti batinom i mrkvom. Sto god i koliko god bilo koja stranka pricala da nece i da tome nije tako.Samo treba biti posten pa reci da su glasaci sami takve izabrali.Problem koji je sustina je u tome da se ovdje politicari ne dozivljavaju kao servis glasaca, nego kao mali bezobrazni tirani na grbaci istih.Takvi su nametnuli svoj uzor i svim lokalnim opcinskim birokratskim stakorima, koji su u stanju svog prava na 1 pecat, neki bitan dokument drzati mjesecima u ladici dok ih se ne pocasti ponekim %...
I o tome mudro i skupo sute NGO i ostali.Povlastene mirovinice, placice od 15.000 kunca, besmisleno ali placeno cucanje u NO, kava u Saboru za 1,5 kuna, zestica za 3 kune i tko ne bi rado u politicare?! Lijepo placeno. Imunitetom zasticeno i do mile volje se zdere loce i j.... glasace u zdrav mozak.Pokojni Akademik Supek je ovo davno detektirao i najavio ovakav "razvoj" demokracije. Ali sto to vrijedi?!
I sad mi preostaje da se vratim pa ukljucim u daljnju raspravu za 5,7 ili 12 godina? To je jedino pitanje.Dajmo radije Barrosu drzavljanstvo nego nekom nogoloptacu iz Amazone, da imamo i mi glupi za nekoga glasati. Dobro dosli na Balkan!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci