Tagovi

Jesenski židovski armagedon

Ovaj link sadrži uznemirujući sadržaj i nije za one sa slabijim živcima!

Imate dojam da sam preoštro nazvao ono kaj Hrvatska radi u UN a vezano za međunarodno priznanje Palestine. Da bar jesam, najmanji problem vokabular jednog blogera. Ali u suštini to je light verzija posljedica koje će ili mogu pušiti hrvatski građani zbog svekolikog kurvanja hrvatskih političkih elita i službene politike spram palestinskog pitanja Hrvatski guzoljupci (sa oba brijega) američkog bliskoistočnog fašizma kojeg diktira židovska tvrda linija igraju se sanaderovim kartama u prodaji hrvatskih interesa a radi par milovanja perom po guzici. Ova priča o nepriznavanju definitivno je okrenuta protiv temeljnih interesa kako palestinskog tako i židovskog naroda. Netanyahu definitivno "nije" židovski narod - točka. Palestina ima pravo na opstojnost kao što Hrvatska ima pravo na opstojnost.
Svakako se priznanje palestine dugoročno isplati..zašto? priznavanjem financijski možemo dobro proći jer nam se tek tada zbog nagrade otvaraju velika tržišta u islamskim zemljama,opasnost za terorizam u hrvatskoj se daleko smanjuje, politički možemo dignut rejting hrvatskoj poglavito u aziji i africi...ako stanemo uz bok onih koji neće priznati, financijski nećemo bolje stajati nego danas, povećava se ugroza hrvatske od terorizma i ako se to desi ameri i englezi se neće previše uzbuđivati jer nije u njihovom dvorištu, politički zatvaraju nam se vrata u večini zemalja afrike i azije..sjetimo se 91 kad je trebalo doći do priznanja hrvatske baš oštro su se protivili amerikanci, englezi, francuzi, izrael također zbog nekakvog ustaštva..ali daj objasnite to ovim našim "podaničkim" guzicama.. Ali glej vraga, Francuska i Engleska će priznati Palestinu, a demokratska proeuropska Croatia ne, fuj - bljak!!!
Da živimo u nepravednom svijetu potvrđuje činjenica da se na Palestinu još uvijek gleda kao na zemlju koja teži postati neovisna, dok se kosovska neovisnost uzima kao gotov čin. Zapravo, palestinsku suverenost i postojanje priznalo je puno više zemalja nego što je priznalo Kosovo. Kako je pisala Al Jazeera, Palestinu je priznalo više od 100 zemalja, a Kosovo oko 70. Od 20 najnaseljenih zemalja u svijetu, 15 (sve osim SAD-a, Japana, Meksika, Njemačke i Tajlanda) je priznalo Palestinu. S druge strane, samo 4 od 20 najnaseljenijih država na svijetu (SAD, Njemačka, Japan, Turska) su priznale Kosovo.

Nije meni čudno kaj Jaca i Jandroković mlataraju jezikom, ali ovo je definitivni moralno-politički pad Josipovića i onih koji su ga savjetovali. I odričem im bilo kakvo pravo u budućnosti da "pjevaju" u moje ime - ni u ludilu. I zaključno, hrvatska političko-kriminalna klika nema podršku hrvatskog građanskog korpusa u odbijanju priznanja palestinske države - nitko ih nije ovlastio da tuđom stvari po plotu mlate. I još samo jedna sitnica, baš me živo zanima koja će politička stranka prosvjedovati protiv ovakve kurvinske UN politike hrvatske države.

Komentari

Klasa optimist

Dakle, to je to - neće biti glasanja u skupštini jer je Izrael u međuvremenu odlučio napasti Iran. Super, patologija Židovskog vodstva označit će eskalaciju sukoba svetskih razmjera jer će se Ameri uključiti ne bi li lešinari kongresa u tome našli lijek financijske gabule u koju su zapali. A obzirom da se naša politika prilijepila i vojno uz Amere znači postat ćemo legitimna meta svekolikh arapa u odmazdi. Jasno, svjetske krize su se uvijek rješavale ratovima. Kisinđerova formula opstanka: Problem - Reakcija - Rješenje

http://www.nacional.hr/clanak/112806/veteran-cia-e-izrael-najesen-napada...

Tko je glasao

Bit će kako će biti

Ne dajte se smesti u blagodatima sunca, mora, pijeska...

http://oslobodjenje.ba/?id=17675

Tko je glasao

Flotila i Gazimestan Gaze

Kako će UN po svoj prilici priznati Palestinu u međunarodno priznatim granicama, uključujući Golansku visoravan, Zapadnu Obalu i Gazu, "Golanska visoravan pripojena je Izraelu u prosincu 1981, čime su prekršene odredbe Vijeća sigurnosti UN-a. Sporazumi i aktovi koji podupiru stanje na Zapadnoj Obali jasno krše međunarodni zakon, potvrđen od Međunarodnog suda pravde i Vijeća sigurnosti.

http://www.nacional.hr/clanak/112388/noam-chomsky-upozorenje-prije-tsuna...

Tko je glasao

Golgota

Doznao sam da je Ljubo poslije svojih natpisa ostao bez internet veze.
Hakirali ga Palestinci:):):)
Informator kaže da ga neće biti jedno deset petnaest dana na ni jednom portalu.
Ostaje mu samo Internet caffe ali i oni su zatvoreni u uru kad je Ljubo budan :):):)

Dakle sada može samo lajat na misec i to kad razvedri:):):)

p.s. Nemam umočene prste u tome poduhvatu:):):)

Tko je glasao

@Golgota prerano se veseliš...

Prekid je trajao malo više od 24 sata... Palestinci hakirali, Mossad popravio, ha, ha...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Golgota nije otirač

Ljubo, ne spominji ime moje uzalud!!!

Tko je glasao

@Golgota

Obraćam se tebi, Golgota, jer s Grdilinom ne razgovaram, osim povremeno telefonom...nakon truda Gunnara Yaringa (S.P.), posrednika za Bliski istok..

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

"Zoran Oštrić — Pet, 01/07/2011 - 09:44. "Ljubo ustašo"

Ljubo ne pomaže ti ni Gunnar Yarinig (S.P).

heheh

Tko je glasao
Tko je glasao

...

Bože, kakve se ovdje nebuloze pišu i iznose od boraca za ljudska prava i slobodnu Palestinu.Kao prvo, napada se Ljubu, a tako to obično biva da se ne ide protiv argumenata dotičnog nego protiv same osobe kad se uvidi vlastita slabost pri argumentiranju.

1)Sama država Palestina bi donijela i Izraelu veliku korist, kako ekonomsku, socijalnu, smanjen terorizam itd..Ali da bi Izrael priznao Palestinu Netanyahu samo traži od Abasa 3 riječi da kaže:" Priznajem državu Izrael"..dokle god šoruje sa Hamasom takvo šta neće ići..
2)Palestinci priliku za svoju državu su imali 48 kada su jednodušno odlučili ne osnovat svoju nego uništit tuđu - Izrael, dakle cijelo ovo vrijeme su se bavili uništavanjem tuđe a ne osnivanjem svoje, dakle, trebamo priznati takvo šta?Ne bih reko!

3)Treba se pitat tko su ti Palestinci, da nam nabroje od svoje kulture što imaju, svoje vođe kroz povijest, svoje pismo, zašto su počeli ilegalno iseljaavtat iz svojih država u Palestinu tek kada su Židovi počeli kupovat zemlju i naseljavat Palestinu?Dakle, prije Šestodnevnog rata niakd nije postojao pojam Palestinac, nego Palestinski Arap!!!

4)Kako je moguće da je jedan "fašistički" Izrael koji ugnjetava Palestince, koji ubija malu djecu da dozvoli ovako nešto?

http://bit.ly/kgsrqz
http://bit.ly/kgsrqz
http://bit.ly/lF2ZZB
Kako je moguće da jedan Arap igra u izraelskoj nog. reprezentaciji. Kako je moguće da fašistički Izrael ostavio treću po važnosti džamiju musilmanima, ni za to hvala?!

Tko je glasao

Još jedan židovski ustaša. :(

Pojavio se naravno po narudžbi, propaganda je organizirana, kao i kod hrvatskih ustaša.

Tko je glasao

Neke nove istine???

Potpuno hladni i neutralno;
http://www.monitor.hr/clanci/izraelski-uglednici-pozivaju-na-osnivanje-p...

Ili su i to palestinski teroristi, dečki malo ogledala nebi škodilo!

Tko je glasao

@Golgota Kako do nezavisne Palestine?

Da si malo proguglao moje pisanje unatrag desetak godina onda bi našao da se i ja zalažem za osnivanje palestinske države, ali ne kao jednostrani akt Palestinaca. Osim toga, Palestina kao nezavisna država jednostrano je progašena nekoliko puta, i nije zaživjela. Do rješenja se može doći izravnim pregovorima Izraelaca i Palestinaca, u kojima obje strane trebaju dati određene ustupke. I koji su to ustupci, stvar je strana u pregovoru, a ne ovih ili onih navijača. Ponavljam, ima nerealnih zahtjeva od palestinske strane i dok je tako trajni mirovni sporazum teško će se postići. Podržavati te nerealne zahtjeve (povratak svih izbjeglica i potomaka iz 1948. i podjela Jeruzalema) znak je nerazumijevanja odnosa snaga, izraelskih geostrateških interesa i i židovske kulture, vjere i tradicije.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao
Tko je glasao

_yaakov

Većinu ovdje nažalost, ne zanimaju argumenti - a naveo si ih velik broj - ti uvjerljivi argumenti, neosporni jer su činjenice - ruše se ne činjenicama nego stavovima koji se papagajski ponavljaju u ovom medijskom prostoru od - 1967- godine: IZRAEL AGRESOR, CIONIZAM JE RASIZAM itd. Da Izrael toliko tlači Palestince kako ovdje neki navode, dogodila bi se odavno eksplozija palestinskog nezadovoljstva...
Hvala ti na pomoći u argumentiranju korektne, objektivne pozicije. Izrael nije cvijeće, ima i određenih grešaka Netanyahua, ali u ključnim stvarima u Izraelu su jedinstveni i vlast i oporba - i jedni i drugi neće dozvoliti delegitimiranje Izraela kao članice UN i međunarodno respektabilnog ekonomsko-političkog čimbenika.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

A i vidim da autor ovog posta

A i vidim da autor ovog posta po karikaturi iz gaze nije upučen u stvarno stanje života u Gazi:
http://www.youtube.com/watch?v=oJQgDBKeDFU

Tko je glasao

@al_tyra... Ljetovanje u Gazi! Moguće?

Hvala ti na linku o aktualnom stanju u Gazi!
Ma, ovi ti neće vjerovati taman ih poslali na ljetovanje u Gazu! To je profil ljudi koji obično mrze sve što je izraelsko, sve što je dobro i pozitivno što se tamo radi...Oni ne vjeruju da je sad skoro otvoren welness centar u Gazi.. Pred njihovim očima su logoraške žice, stražarske kule, gladni i odrpani na ulicama i trgovima, trgovine i tržnice prazne... Oni ne razumiju da tamo nema izraelskih vojnika i da je vlast u rukama arapskih stranki.... Još malo pa će nas uvjeravati kako u Gazi postoje i krematoriji...a zaboraviti koliko je EU, koliko svijet pa i Izrael uložio u razvoj Gaze, u stanove, bolnice, škole...
Ne vjeruju New York Timesu koji navodi podatke o ekonomskom rastu Gaze... Zašto? Vodi ih mržnja, palestinska propaganda i političko sljepilo. Ponavljam, sat im stao 1967. godine...Počesto su takvi salonski crveni i rigidni zeleni...ne računajući ultradesničare zadojene tradicionalnim antisemitizmom.
Srećom, Izraelci i Židovi su na takve stavove već oguglali....

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ovim komentarima pljuješ po

Ovim komentarima pljuješ po svim ljudima koji su Golgotin dnevnik ocjenili pozitivno.
Znamo da na Pollitiki.com pišu ljudi vrlo različitih političkih uvjerenja.
Ako analiziramo one koji su ocijenili dnevnik dolazimo do ovoga:

Naslovnica » Hrvatsko kurvanje u UN
• View
• Tko je glasao
Ime Vrijednost Vrijeme
Ljubo Ruben Weiss
-1 04.07.2011 - 00:55
al_tira_avdi_yaakov
-1 04.07.2011 - 00:52
grdilin
1 30.06.2011 - 00:03
silverci
1 29.06.2011 - 20:24
pravednik vz
1 29.06.2011 - 15:10
kukljica
1 29.06.2011 - 11:40
bube
1 29.06.2011 - 11:08
marival
1 29.06.2011 - 11:06
lovac21
1 29.06.2011 - 10:37
gale
1 29.06.2011 - 10:09
Busola
1 29.06.2011 - 09:57
Mirtaflora
1 29.06.2011 - 01:40
provinciopolis a
1 28.06.2011 - 23:26
zaphod
1 28.06.2011 - 20:25
Zoran Oštrić
1 28.06.2011 - 20:11
Veli Jože
1 28.06.2011 - 17:53
mr_brown
1 28.06.2011 - 17:49
gledamokosebe
1 28.06.2011 - 16:10
miris
1 28.06.2011 - 15:40
orchiss
1 28.06.2011 - 15:06
pjastrela
1 28.06.2011 - 12:54
Arowan
1 28.06.2011 - 11:58
Bigulica
1 28.06.2011 - 11:58
sjenka
1 28.06.2011 - 11:58
acinum
1 28.06.2011 - 11:52

Iz ovoga vidimo da je dnevnik dobio 23 glasa ZA i 2 glasa PROTIV.

Po nadimcima ocjenitelja(njihovim političkim stavovima) glasovi su disperzirani od ljevice, centra do desnice (nazovimo ih tako). Veliki broj ocjenitelja su članovi različitih političkih stranaka.

Je da je mal uzorak ali mislim da daje dovoljno pouzdane podatke kako Hrvati doživljavaju politiku Izraela prema Palestincima.
Dakle uz svu propagandu Izraela i lobija koji brane tu i takvu politiku svijet (veliki dio) ih baš i ne podržava.

I opet ću Ljubo ponoviti da su ovakvi tvoji komentari pljuju i rugaju se svim članovima pollitike koji su ovaj dnevnik pozitivno ocijenili.
Sam zaključi o svojim nadasve „časnim“ etiketiranjima ove naše male zajednice, koju čita oho-ho lijepi broj ljudi.

A mogu ti slobodno reći od kad si se pojavio ovdje da si samo još više povećao negativan stav prema politici Izraela.
Ti definitivno praviš medvjeđu uslugu Židovima i njihovoj zajednici u Hrvatskoj.

A nešto slično si radio i u predsjedničkoj kampanji što ti mnogi ovdje mogu potvrditi.

Tko je glasao

Nisu svi građani Izraela "aždaje"

Grdi,
zahvaljujem na korektnoj intervenciji, ne radi mene već Pollitica.com-a.
Ponavljam - http://www.monitor.hr/clanci/izraelski-uglednici-pozivaju-na-osnivanje-p...

Tko je glasao

Golgota

Dakako da je to napisano radi čitatelja i članova Pollitika.com.
I dakako da svi građani Izraela (ni Židovi ni arapi) nisu isti.
Više pokušaja je bilo kao u navedenom linku.
Vjerojatno ti je poznato da osim Ujedinjenog Kraljevstva i Butana ni Izrael NEMA USTAV.
Vrlo interesantno je zašto je to tako.

Zamisli da im u ustavu piše:
"Republika Hrvatska ustanovljuje se
kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba,
Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su
njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje
nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta."

Ili da se ostali imenuju konstitutivnim narodom jer ih ima 20-tak posto.

grdi

Tko je glasao

@Golgota, molim te poruči mu..

Molim te poruči onom G. da Izrael ima tzv, ZBROJNI USTAV (ustav koji ne čini jedan pisani dokument nego skup više zakona i drugih dokumenata). U Izraelu je to Deklaracija o neovisnosti plus 11 temeljnih zakona. ( Dr. Mirjana Kasapović: Politički sustav i politika Izraela, str. 123, Politička kultura, Zagreb, 2010.)
Osim toga, diktature u Staljinovu SSSR-u i Hitlerovoj Njemačkoj imale su sasvim solidne ustave...
Šume šumarima, politologija politolozima! Posrednik S. P. će razumjeti poruku!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@grdilin treba samo pogledati

@grdilin treba samo pogledati gdje, kada i pod čijim dnevnicima i komentarima se javljaju savezničke snage kojima su teroristički napad izraelskih ubojica obrana suvereniteta ,ili genocid nad palestinskim narodom nacionalna politika dođoša na području Gaze.

Što se tu može, duh DANIMIR ne miruje i uvijek iznova projaše ovim stranicama.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kome je globalno bitan stav Hrvatske

Činjenica je da je stvaranje neovisne palestinske države danas postalo neizbježno. Ono je jedini jamac trajnog, pravednog i održivog rješenja krize koja desetljećima generira nestabilnost u tom dijelu svijeta.Nedavno su latinoameričke zemlje iznenadile svijet. Brazil, Argentina, Urugvaj, Ekvador i Bolivija su priznale Palestinu kao 'slobodnu i nezavisnu državu, u okviru granica iz 1967. godine'.
Teritorij Izraela i Palestine i danas je poprište stalnih sukoba. Geopolitička situacija se na području Palestine sa svakim novim izraelsko-arapskim ratom mijenjala i to, kao u pravilu, na štetu Palestinaca. Neovisnoj su se palestinskoj državi desetljećima protivile čak i mnoge arapske države tvrdeći da Arapi imaju svoju državu i to u Jordanu. Danas se stvari čine optimističnije.Danas postoji zanimljiv savez između SAD-a i Izraela. Jer, kao što to obično biva, svjetski se poredak ne kroji po pravdi, već onako kako odgovara globalnim interesima najvećih. A Hrvatsku ne interesira pravda, pravda odavno se stanuje na ovim prostorima...

Tko je glasao

pozdrav iz

najjužnoameričkijeg kvarta na svijetu :)

Provinciopolis

Tko je glasao

Glupost

Ako se autor ukakio u gaće od terorista i islama ima nas koji nismo. Preporučam obilazak toga arapsko muslimanskog svijeta prije baljezganja na internetu.

Tko je glasao

ne vrijedajte kurve

Zbog ovakvih stvari meni je vise sramota sto sam iz hrvatske...(ili amerike po jacinom zemljopisu)
Stvarno je licemjerna ova nasa vlada...kao da prije 20 godina nismo trazili identicnu stvar kao i palestinci sada.
I mislim da nebi trebali vrijedati kurve(iz naslova)...jer ni one se nebi ovako naguzile kao sta ova nasa vlada radi. Naglasavan Nasa jer smo je mi birali....

Tko je glasao

Flotila 2??

Koristm ovu priliku da upozorim na neke činjenice vezano za flotilu 2, koja se, navodno, priprema. Da ne bi bilo kako zainteresirani za ovu avanturu nisu bili obaviješteni. Već kad smo kod UN, nije loše pogledati stav generalnog tajnika UN Ban Ki-moona (ispričavam se, tekst je duži, no, pretpostavljam, svatko toliko zna engleski da razumije ove stavove i obavijesti:)
----------------------------------------
HOME
Israel
Middle East
9 Flotilla Facts

The upcoming flotilla violates international law and intends to provoke violent confrontation.
by StandwithUs.com

Last year, anti-Israel extremists and Turkish jihadists organized a flotilla to violate Israel's naval blockade of Hamas-controlled Gaza. The Israeli Navy redirected five of the boats to the Israeli port of Ashdod without incident. However, those on the sixth boat refused to cooperate. When Israeli officers boarded the ship, the Turkish jihadists brutally attacked them with knives, metal bars, and guns. Nine jihadists were killed.

Related Video: Suicide Activists on the Gaza Flotilla

This year, the same anti-Israel extremists are planning another international flotilla against Israel. Originally, they anticipated they would have 10 to 15 ships with 1,000 to 4,000 passengers from 32 countries. They repeatedly encountered difficulties. At the time of this writing, (6-27-11) it appears there will only be 8 to 10 ships with 200 to 500 people, and the sailing date is still uncertain. Reports have also surfaced that members of the 2011 Flotilla also plan to use violence, and possibly chemical weapons, against Israeli personnel.

Nine basic facts about the flotilla:

The flotilla organizers blatantly violate international law by trying to breach a legal maritime blockade. According to international and customary law, Israel has the legal right to impose a land and naval blockade on Hamas-controlled Gaza. Hamas is openly dedicated to Israel's destruction, has been in an ongoing state of armed conflict against Israel, and has fired over 10,000 rockets into Israeli civilian centers. Israel has the legal right and responsibility to protect its citizens by inspecting goods entering Gaza to prevent weapons from reaching Hamas.

The flotilla organizers intend to aid and support Hamas, which is designated a terrorist organization by members of the international community, including the U.S., Canada, Israel, the EU, Japan, and Jordan. Hamas' founding document calls for the murder of Jews, the obliteration of Israel, and Israel's replacement with an Islamist theocracy.

The flotilla organizers are trying to provoke a violent confrontation. If they were sincerely concerned about humanitarian aid for Gazans, they would deliver it through official Israeli entry points. Israel has repeatedly offered to deliver goods after officially inspecting them for weapons. The organizers have refused to comply. Instead, they hope their provocative, hostile breach of the blockade will compel Israel to use force and make Israel look like an aggressor.

Gazans are not facing a humanitarian emergency that justifies breaching the blockade. Humanitarian and consumer goods enter Gaza on a daily basis. UN officials repeatedly confirm that there is an ample supply of food and consumer goods. Israel only limits the entry of dual-purpose goods that could be used for weapons. International statistics indicate that Gazans have a higher standard of living than people in nearly all of Africa, including South Africa, as well as parts of Asia and the Middle East. In fact, Gaza faces a glut of goods, not a shortage of goods, according to recent press reports.

Hamas, not Israel, has caused the suffering of Palestinians in Gaza. Hamas has chosen war against Israel instead of peaceful coexistence. It has imposed a repressive, dictatorial, fundamentalist regime on Gaza residents and has murdered its political rivals.

Flotilla organizers claim to be "nonviolent" peace activists and "human rights" activists. They are not. They are members of extremist organizations that support terrorist groups and are dedicated to the destruction of Israel. The Free Gaza Movement is an affiliate of the International Solidarity Movement, which opposes the existence of the Jewish state. The IHH (Turkish Humanitarian Relief Foundation) is a Turkish Islamist organization with links to jihadist organizations in Bosnia, Syria, Iraq, Libya, and elsewhere.

If flotilla organizers really were peace and human rights activists, they would not go to Gaza but to Libya or Syria, where the brutal Assad regime has arrested, tortured, and murdered thousands of nonviolent, freedom-seeking demonstrators and has caused thousands of others to become refugees.

The flotilla organizers are violating, not upholding, one of the most fundamental human rights; a nation's right and responsibility to protect itself from enemies bent on murdering its citizens and destroying its state. "As a country, we will never tolerate our security being threatened, nor stand idly by when our people have been killed. We will be relentless in defense of our citizens." - U.S. President Barack Obama, May 1, 2011

International leaders oppose the flotilla.

U.S.: "[G]roups and individuals who seek to break Israel's maritime blockade of Gaza are taking irresponsible and provocative actions. We want to just reiterate that there are established and efficient mechanisms for getting humanitarian assistance through to Gaza." - U.S. State Department Spokesman Mark Toner, June 1, 2011

UN: "The secretary-general called on all governments concerned to use their influence to discourage such flotillas, which carry the potential to escalate into violent conflict."- Spokesperson for UN Secretary-General Ban Ki-moon, May 27, 2011

Canada: "Unauthorized efforts to deliver aid are provocative and, ultimately, unhelpful to the people of Gaza. Canada recognizes Israel's legitimate security concerns and its right to protect itself and its residents from attacks by Hamas and other terrorist groups, including by preventing the smuggling of weapons." - Canadian Foreign Minister John Baird, May 28, 2011

France: "[T]he boarding of any naval vessels which are known to have the intention of breaking the naval blockade imposed on Gaza is strongly discouraged, given the security risks associated with such an undertaking." - Official Statement

EU: "I don't consider a flotilla to be the right response." - Catherine Ashton, EU High Commissioner for Foreign Policy

Turkey: "We are reconsidering our plans [about participating in the flotilla]. From our point of view, the developments in neighboring Syria are critically important." - IHH Board Member H'seyin Oru, June 14, 2011.
----------------------------------------------------------
Ako "mrak" misli da ove obavijesti nisu od koristi i za čitatelje pollitike, neka ih izbriše. To možete i vi učiniti ukoliko se skupi 6-7 PROTIV!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

u pravu ste

priznanje takozvane palestine ne donosi nikakvo dobro. mira pogotovu nema. arapi nastavljaju svoj rat protiv izraela. Izrael ne dobija nikakve garancije, niti obećanja osim možda desetogodišnje hudne. ni jedan ozbiljni palestinski faktor nema nameru pustiti izrael na miru i to bez obzira na izraelske ustupke. ne treba im popustiti nikako, a izrael treba podržati svakako.

Tko je glasao

Cionistički komentar Ljube Rubena Weissa

Apsolutno cionistički komentar zastupmika velikog Izraela.

https://lh6.googleusercontent.com/-LtsDnuke6tI/Tgx5I3RSkFI/AAAAAAAACuQ/t...

Pa da vidimo što to žele građani Gaze:

"Mi Palestinci iz Gaze želimo se slobodno moći sastajati sa svojim palestinskim prijateljima ili obiteljima iz Tulkarema, Jeruzalema ili Nazareta; želimo imati pravo putovati i slobodno se kretati. Želimo živjeti bez straha od slijedećeg bombardiranja koje za sobom ostavlja na stotine mrtve djece i mnogo više ranjene ili djece oboljele od karcinoma zbog zagađenja koje potječe od izraelske uporabe bijelog fosfora ili kemijskog oružja. Želimo živjeti bez ponižavanja na izraelskim kontrolnim točkama ili bez poniženja jer ne možemo nahraniti svoju obitelj zbog nezaposlenosti koja je rezultat ekonomske kontrole i ilegalne opsade. Pozivamo na okončanje rasizma na kojem se temelji ovo ugnjetavanje.

Pitamo: kad će države svijeta nešto poduzeti na temelju premise da se prema svima treba postupati jednako, bez obzira na njihovo porijeklo, etničku pripadnost ili boju kože – je li toliko nezamislivo da palestinsko dijete zaslužuje ista ljudska prava kao i svako drugo dijete na svijetu? Hoćete li kasnije u budućnosti moći reći da ste bili na pravoj strani ili ćete morati priznati da ste podržavali tlačitelja?

Stoga pozivamo međunarodnu zajednicu da preuzme svoju odgovornost i zaštiti palestinski narod od izraelske prljave agresije, smjesta prekine opsadu uz potpunu nadoknadu štete za uništavanje života i infrastrukture koje smo pretrpjeli zbog ove eksplicitne politike kolektivnog kažnjavanja. Ništa ne može opravdati namjernu politiku divljaštva, uključujući prekid pristupa vodi i električnoj energiji za 1,5 milijuna ljudi. Međunarodna urota šutnje naspram polaganog genocida koji se odvija nad više od 1,5 milijuna civila u Gazi, od kojih su više od 50% djeca mlađa od 15 godina, ukazuje na suučesništvo u tim ratnim zločinima.

Također sve udruge solidarnosti s Palestincima i organizacije civilnog društva diljem svijeta pozivamo da zatraže:

- okončanje opsade koja je nametnuta Palestincima na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze zbog rezultata njihovih demokratskih izbora
- zaštitu života i imovine civila, u skladu sa zakonima međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog prava ljudskih prava, poput Četvrte ženevske konvencije
- trenutačno oslobađanje svih političkih zatvorenika
- trenutačno snabdijevanje palestinskih izbjeglica u Pojasu Gaze financijskom i materijalnom potporom kako bi mogle izaći na kraj s ogromnim poteškoćama koje proživljavaju
- okončanje okupacije, aparthejda i drugih ratnih zločina
- trenutačnu isplatu odšteta i naknada za sva razaranja koja su rezultat napada izraelskih okupacijskih snaga u Pojasu Gaze
- trajno otvaranje graničnog prijelaza Rafah i slobodu kretanja Palestinaca kroz taj granični prijelaz
- podršku kampanji bojkota, dezinvestiranja i sankcija protiv Izraela; pridružite se brojnim međunarodnim sindikatima, sveučilištima, supermarketima, umjetnicima i piscima koji odbijaju zabavljati aparthejdski Izrael. Otvoreno progovorite za Palestinu, Gazu i ono što je ključno, DJELUJTE. Sad je vrijeme za to."

Tko je glasao

@Ljubo:

Moram priznati da sam zbog tvog bjesomučnog, krvoločnog fanatizma došao u iskušenje, jače nego kad se radi o hrvatskim ekstremistima za koje bar točno znam što su, da odustanem od svoje koncepcije o minusima.

Tko je glasao

@Zoran Oštrić Krvoločnost?

Samo da mi još dokažeš krvoločnost? Znaš ti bubnuti i ostati živ!
Prenio sam stavove iz Izraela u vezi flotile 2. Bavim se temom Izraela od gimnazijskih vremena, znam mentalitet Izraelaca i logiku vlade Netanyahua. Nema te sile na svijetu koja će spriječiti takvu vladu na ustupke baš fanaticima koji po cijenu života provociraju - međunarodni sukob i - nepotrebne žrtve! Onaj koji gura te uglavnom mlade ljude ("flotilaše 2") na Gazu trebao bi znati da ih gura možda - u smrt!?
I to u vrijeme kada nitko ne bježi iz Gaze (a mogao bi u Egipat, granični prijelazi su otvoreni) a istovremeno najmanje 10 000 ljudi izbjeglo je iz Sirije u Tursku, zbog terora sirijske vojske i policije.Ako je flotilašima do humanitarnih djelovanja, što ne organiziraju transport humanitarne pomoći tim izbjeglicma!???
Nakon arapskih buna diktatori (ili ostaci diktatura) dosjetili su se starog recepta homogeniziranja arapskih masa - sotonizirati i provocirati Izrael!
Ma, nije "flotilašima" do humanitarnog rada, njima je do provokacija!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Evo ovdje

Približni spisak onih zemalja koje će poslati pomoć Gazi:

ŠPANJOLSKA – Gernicka, 30 putnika

FRANCUSKA – Louise Michel, 24 putnika, 6 novinara

FRANCUSKA – Dostojanstvo, 10 putnika, 1 novinar

AUSTRALIJA/BELGIJA/KANADA/DANSKA/NJEMAČKA – Tahrir, 48 putnika, 9 novinara

ITALIJA/NIZOZEMSKA/NJEMAČKA/ŠVICARSKA/MALEZIJA – Stefano Chiarim, 65 putnika, 5 novinara

IRSKA – Saoirse, 20 putnika, 2 novinara

EUROPSKA KAMPANJA ZA OKONČANJE OPSADE GAZE – Sloboda za sve, 15 putnika

GRČKA/ŠVEDSKA/NORVEŠKA – Juliano, 25 putnika, 4 novinara

GRČKA/ŠVEDSKA/NORVEŠKA – Methimus #2, teretni brod, 15 putnika

SJEDINJENE DRŽAVE – Odvažnost nade, 40 putnika, 10 novinara

Izrael za sada pokušava ama baš sve da spriječi konvoj.
Izmišljaju priče da su na brodovima obučeni teroristi koji su spremni na sve.
Ucjenjuju Grčku i ostale zemlje.

Evo što se događa sa američkim brodom i kako ih Izraelci hebu u zdrav mozak:

"Putnici američkog broda za Gazu odbacili su kao smiješne i provokativne nedokazane optužbe izraelske vojske da putnici Flotile slobode za Gazu namjeravaju kemijskim oružjem ubiti izraelske vojnike. Jedan je izraelski portal u utorak objavio da izraelske oružane snage putnike flotile optužuju da su pripremili sumpor kojim namjeravaju polijevati izraelske vojnike.

Putnici na američkom brodu za Gazu su dugogodišnji nenasilni aktivisti koji na svaku nepravdu uvijek odgovaraju nenasilno i mirno. Svaki se sudionik flotile prije putovanja dodatno zavjetovao na nenasilje i prošao obuku za pružanje nenasilnog otpora. Putnici nemaju nikakvo oružje i u više su navrata nudili da brodove pregleda i provjeri neko neutralno međunarodno tijelo. Putnici ne žele nikakve sukobe, već samo pristati u luci u Gazi.

Cilj ovih lažnih tvrdnji izraelskih vlasti je samo pokušaj da se pronađe opravdanje za napad na nenasilne aktiviste. Umjesto da izmišlja stravične priče o stotinama nenaoružanih civila na flotili, Izrael bi trebao sudionike otvoreno obavijestiti o svojim namjerama. Za sada se može zaključiti da će jedina kemijska oružja, uključujući suzavac i dimne bombe, na brodovima flotile biti ona koja izraelska vojska očito namjerava ispaliti na nenaoružane i nenasilne civile na brodovima.

Aktivisti također napominju da se radi o sramotnoj i očajničkoj taktici izraelske vlade, jer izraelske vlasti jako dobro znaju da putnici ne namjeravaju upotrijebiti nikakvu silu i da su nenasilni."

Tko je glasao

Ne znam zasto Ljubo ignoriras

Ne znam zasto Ljubo ignoriras ovo:

https://lh3.googleusercontent.com/-BSvoBX9L-DQ/TgoR9NPgD7I/AAAAAAAACts/T...

Kad pogledam tu mapu i usporedim sa ovim tekstom koji si ti copy/pastao, lose mi je.

Tko je glasao

@Arowan Izrael - sićušna točkica u oceanima Muslimana...

Same karte ne govore baš ništa! Nastale su kao posljedica agresija na Izreal - gotovo svaki rat je Izraelu nametnut, arapske zemlje su ih izgubile i to je to... ne opravdavam ničiji ekspanzionizam, ali je činjenica da i sada Iran prijeti Izraelu, članici UN, da će ga zbrisati sa zemljiopisne karte svijeta...
I ima i drugih karata - I zrael kao mala točkica u moru, oceanima Arapa i muslimana...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

A sto bi rekao da su Zidovi

A sto bi rekao da su Zidovi dosli odmah nakon 2. svjetskog rata u Hrvatsku (jer eto tako pise u bibliji) da ovdje osnuju svoju drzavu? Uzeli si malo nase zemlje, i eto nakon 50 godina prosirili svoju drzavu na 90% Hrvatske? I ne samo to, da su ograničili kretanje nas Hrvata, da su sagradili zidove, i da eto dolazi jedan brod sa humanitarnom pomoci nama Hrvatima. Da li bi i to bili ubojice?

Tko je glasao

@Arowan Ajmo ovako:......

A što da su Palestinci - Hrvatski Srbi? Traže autonomiju 1991., Tuđman to odbija, zatim krenu s "balvan revolucijom", zaposjednu dio Hrvatske, ne priznaju suverenitet Hrvatske, šuruju sa Srbijom i drugim "saveznicima", šalju teroriste u hrvatske gradove, malo-malo netko od Krajinaca digne kakav školski autobus s djecom u zrak ili kakav restoran recimo u Zadru ili Karlovcu, pobunjenim Srbima želi netko izvana poslati brodove s humanitarnom pomoći, na Karinsko more (i traže Krajinski Srbi da Hrvatska ne kontrolira te brodove, mada njima stiže u Krajinu ponekad i oružje), godine 1995. Hrvatska učini "Olujom" ono što je Izrael učinio Palestincima 1948. - protjera ih iz Krajine, i prije izgona ispale na desetke raketa na hrvatski teritorij....
Kako ti se sviđa ovaj scenarij?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

U slobodnom prijevodu,

U slobodnom prijevodu, Palestina vec desetljecima prijeti Izraelu na Svojem teritoriju, pa je u redu da za koju godinu ne bude ni točkica.

Tko je glasao

@Arovan U slobodnom prijevodu...

U slobodnom prijevodu Hrvatska je već toliko pokradena da je od kruga postala - točkica... Osim toga, ovdje vlada bijela kuga, i brini o natalitetu... inače, neće od Hrvatske ostati ni točkica!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao
Tko je glasao

Hrvatska se priklonila okupatoru

Hrvatska vlada i Pantovčak negiraju izraelske uglednike, super"

Tko je glasao

Golgota

citiram te:

"Nije meni čudno kaj Jaca i Jandroković mlataraju jezikom, ali ovo je definitivni moralno-politički pad Josipovića i onih koji su ga savjetovali. I odričem im bilo kakvo pravo u budućnosti da "pjevaju" u moje ime - ni u ludilu. I zaključno, hrvatska političko-kriminalna klika nema podršku hrvatskog građanskog korpusa u odbijanju priznanja palestinske države - nitko ih nije ovlastio da tuđom stvari po plotu mlate. I još samo jedna sitnica, baš me živo zanima koja će politička stranka prosvjedovati protiv ovakve kurvinske UN politike hrvatske države."

Da se pita građane Hrvatske o priznanju Palestine siguran sam da bi mahom bili za to.
E, ali ne pita se nas ništa, a najmanje o tome.
Nije nas se pitalo ni za ZERP, ni za NATO.
Budimo sretni ako se budemo pitali za EU.

Vidjeti ćemo kako će završiti ovaj novi konvoj za Gazu:"Flotila slobode 2-Ostani čovjek".
Izrael radi strahovite pritiske da konvoj ne uspije i prijeti svim sredstvima da će konvoj zaustaviti.
Amerika poziva svoje građane da ne sudjeluju u konvoju, a sve pod pritiskom izraelskog lobija.
A i Netanyahov sin se proslavio protuarapskim i islamofobnim komentarima:

http://www.jta.org/news/article/2011/06/24/3088289/report-netanyahus-son...

A ovaj link uvijek treba stavljati cionistima pod nos:

https://lh3.googleusercontent.com/-BSvoBX9L-DQ/TgoR9NPgD7I/AAAAAAAACts/T...

grdi

Tko je glasao

Uzalud nada

Budimo sretni ako se budemo pitali za EU. Nema tu sreće moj Grdi, oni će to potpisati bez da pitaju narod u ime kojeg potpisuju. I još se natječu tko će potpisivati. A referendum su tak složili da je dovoljno da 9 komada građana izađe i da od toga 5 glasa za.
Alo, 500 000 nepostojećih glasaća će glasati na parlamentarnim izborima. O kojoj to demokraciji mi pričamo - ajajaj...

Tko je glasao

Golgota

U susretima sa političarima (tu mislim na one visoko rangirane) molio sam ih da trube o nepostoječim glasačima kad god bih ih sreo.
I Iveli u drugom krugu predsjedničih izbora govorio sam o tome.
I ovdje sam o tom pisao što je odgovorio.
Dakako da odgovorom nisam bio zadovoljan.
Njima to još nije prioritet.
Jebe se njih za županije i gradove gdje je taj problem izrazit.
Evo sad je ovaj popis pokazao da Makarska ima cca 13 500 stanovnika.
U travnju 2007 imala je 19 999 stanovnika.
Dakle gdje je sada ta razlika od 6 000 stanovnika za tako mali grad.

Podaci za birače na zadnjim izborima:

"U Hrvatskoj ima više od stotinu naselja s tako neuobičajenim prirastom birača, a nebulozan trend vidljiv je čak i u većim gradovima – u Makarskoj primjerice živi 13.716 stanovnika, dok je na popisu 14.091 birača.[4]"

jebem im sve po spisku

Tko je glasao

Pa baš je nedavno došao netko

Pa baš je nedavno došao netko visok iz izraelskog ministarstva vanjskih poslova... dakle jasno odakle vjetar puše. Dobit ćemo neku lovu, neki posao, ako ne priznamo Palestinu.

No mi smo tu beznačajni. Trenutno Obama stišće, Izrael će morati popustiti, pitanje je samo vremena.

Tko je glasao

@Golgota

Ne razumijem kako se može biti član vojnog saveza (NATO) i član EU (ili na vratima) a provoditi neku - nesvrstanu politiku?
I trebao si se potruditi pa bar malo navesti gdje zapinju pregovori između Palestinaca i Izraela. Sporazum između Abasa i Hamasa već je doveden u pitanje, Izraelu se postavljaju uvjeti za nastavak pregovora izraelske vlade i Palestinaca... Netanyahu nije sva izraelska politika, ali većina Izraelaca suglasna je da se ne daju ustupci Palestincima u dva-tri pitanja:
1. status Jeruzalema,
2.povratak izbjeglica iz 1948. i njihovih potomaka....
Sporno je i napuštanje naselja Izraelaca sa Zapadne obale... Jednostrano proglašenje Palestine moguće je da dobije i većinu u Skupštini UN, ali bez suglasnosti izraelske vlade samostalna Palestina ne može zaživjeti.
Nema tu baš kurvanja, ima opreza hrvatske strane! Pogledaj i dio priopćenja iz hrvatske vlade:
....
Potpredsjednik Liberman je čestitao predsjednici VRH na završetku pristupnih pregovora s Europskom unijom. Također ju je izvijestio o situaciju u Bliskom Istoku. U tom smislu je istaknuo važnost uspostavljanja mira, izražavajući pritom zabrinutost za razvoj situacije u široj bliskoistočnoj regiji. Također je izrazio interes za stabilnost u Bosni i Hercegovini i poštivanje prava svih konstitutivnih naroda.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor se zauzela za pokretanje mirovnih pregovora, ističući pravo Izraela na mir i stabilnost, te pravo Palestinaca na demokratsku državu. Ta se dva načela trebaju pomiriti, istaknula je predsjednica Vlade, koja je u kontekstu najavljene rasprave na jesenskom zasjedanju Opće skupštine UN također naglasila kako će Hrvatska voditi bliske konzultacije s partnerima u EU te Sjedinjenim Američkim Državama. Predsjednica Vlade izrazila je punu potporu uspostavljanju mira na Bliskom Istoku te je, isto tako, osudila i negiranje holokausta.
-----------------------------------------
Ponavljam, zaboraviti treba Brozovu politiku prema arapskom svijetu i Izraelu.
Nova su vremena i nove okolnosti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Malo pogleda u zrcalo ne bi škodilo Ljubo

ali većina Izraelaca suglasna je da se ne daju ustupci Palestincima u dva-tri pitanja:
1. status Jeruzalema,
2.povratak izbjeglica iz 1948. i njihovih potomaka....
Sporno je i napuštanje naselja Izraelaca sa Zapadne obale...

Ajajaj, kak ti nije neugodno javno ovo napisati!?

Ponavljam, zaboraviti treba Brozovu politiku prema arapskom svijetu i Izraelu.
Nova su vremena i nove okolnosti!

Kaj je pisac htio poručiti zamjenom - Titovu za Brozovu??? Jel se i ti to prikljućuješ Ustašama koji tvrde da je Josip Broz bio zločinac i međunarodni manipulator posebno glede Izraela.

Tko je glasao
Tko je glasao

@Golgota

Kada pišem o Josipu Brozu Titu i njegovim politikama, imam dovoljno svojih argumenata i protuargumenata da ne moram nešto dokazivati preko - ustaša!
Ne ulazim dalje u ovu raspravu, jer sam podosta subjektivan, a na nesreću, predugo se bavim ovom bliskoistočnom temom, da bih rekao da znam što je rješenje, ili nedaj B-e, pojednostavljeno presuđivao. Kada je riječ o vanjskoj politici bilo koje zemlje, ne žurim se napisati da se radi o "kurvanju", pogotovo treba biti oprezan kada je riječ o politici Hrvatske prema arapskom svijetu i Izraelu. Riječ je o neuralgičnoj točki međunarodne zajednice, malo je zemalja na svijetu koje imaju eksplicitan stav prema Bliskom istoku, kako bi ga imala Hrvatska koja je tek 20 godina u međunarodnoj areni,i pokušava "nikome se ne zameriti!"??
Ex-Jugoslavija i Tito, po mom, brzopleto su se oporedijelili za araske diktature, pa je ipak red da se Hrvatska od tih čudnih sustava distancira. Što god bilo, Izrael je ovih godina JEDINA zemlja te regije s tradicionalnim demokratskim sustavom - višestranačjem, prilično slobodnim medijima, primjerice velikim pravima homoseksualaca, visokim standardom... Pliva u moru Arapa, nekada brže, nekada sporije, ali pliva...
Evo, i dalje čitam, više nego što pišem - preporučujem, i pored nekih neslaganja, vrlo dobru knjigu, znanstveni rad dr. Mirjane Kasapović, profesorice s Fakulteta političkih znanosti, " Politički sustav i politika Izraela", Politička kultura, Zagreb 2010.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

po meni ovo su neka čudna

po meni ovo su neka čudna razmišljanja kada se u svojim komentarima podržava genocidna razmišljanja okupatora: "ali većina Izraelaca suglasna je da se ne daju ustupci Palestincima u dva-tri pitanja:
1. status Jeruzalema,
2.povratak izbjeglica iz 1948. i njihovih potomaka....
Sporno je i napuštanje naselja Izraelaca sa Zapadne obale... Jednostrano proglašenje Palestine moguće je da dobije i većinu u Skupštini UN, ali bez suglasnosti izraelske vlade samostalna Palestina ne može zaživjeti."

Tko je glasao

Nažalost, Ljubo, kad se radi o interesu tvoje nacije...

... ti si čisti ustaša, smatrajući normalnim genocid koji Izrael provodi. Dakako, kad imaš silu, sve je jeli dozvoljeno - cijeli svijet može priznati državu Palestina, notorno je da su oni starosjedioci a Židovi okupatori, ali eto - mi imamo silu, i možemo cijeli svijet zajebavati.

Zasad je to točno, ali ne može trajati dugo. Arapa ima sto puta više. SAD su sad na vrhuncu, ali neće moći zauvijek biti svemoćni zaštitnik. Sto godina u povijesti je kratko razdoblje.

Nada Izraela su oni Židovi, koji se fašizmu protive. Bojim se međutim da rješenja nema i da će Židovi opet živjeti isključivo u dijaspori, a Izrael će biti tek epizoda u povijesti Palestine, kao što je to bilo kršćansko Jeruzalemsko kraljevstvo.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci