Tagovi

Jel' to krenula najavljena crkvena "Oluja"? I

Slušajući ove, ne propovijedi, nego zapjenjene programatske političke govore prepune mržnje, “perjanica” HBK, među kojima su prednjačili V. Košić i M. Bogović, a u zadnje vrijeme primat im je ozbiljno ugrozio pomoćni biskup zagrebački, V. Pozaić, ne mogu se oteti dojmu da je prema usvojenom “pronunciamentu”
http://pollitika.com/slijedi-li-crkveni-pronunciamento

najvljena “crkvena oluja” krenula punom žestinom
http://pollitika.com/jel039-to-krenula-najavljena-crkvena-quotolujaquot

Pitam se, budući se radi o ljudima stasalim u neka druga vremena, kad bi radi ovakvih javnih istupa, koji nisu kritika vlasti ili “nenaronog režma” kako će nas podučiti biskup, nego tipčni govor mržnje i pozivi na nasilje i rušenje ustavno-pravnog poretka, što je to bivša država “gajila u svojim njedrima”, te ljude se samo uvjetno može zvati ljudima, jer on ii nisu ljudi, oni su monstrumi.

Sa sjetom se možemo prisjetiti pokojnog kardinala Franje Kuharića, koji nije podlegao “zovu krvi i tla”, kojemu je svako poticanje i širenje mržnje bilo strano, čiju ljudskost i odgovorno ponašanje ne može zasjeniti ni neodgovorno ponašanje klera (osnivanje stranačkih ogranaka i podružnica HDZ-a i pretvaranje crkvi u mjesta održavanja predizbornih skupova te političke opcije), kao i ona tužna epizoda sa draguljima iz priče iz “slučaju Zagorec”, koje je predao Tuđmanu, a za koje je morao znati otkud potiču.

Sudeći kardinala Franju Kuharića na osnovu njegovog ponašanju i javno izgovorene riječi, usudio bih se reći da je on pripadao Kristovoj crkvi, dok gotovo svi današnji članovi HBK pripadaju crkvi mračnog asketa Stepinca, koji je na čelu te crkve najprilježnije surađivao s kvislinškim ustgaškim režimom, najmonstrouznijim režimom ikad, nikad se ne ispričavši radi toga zločinjenja ni hrvatskom narodu ni svijetu.

I još nešto što se ne smije zaboraviti za vrijeme dok je cardinal Kuharić stolovao u Zagrebu po Hrvatskoj nisu pod okriljem KC divljali ni Opus Dei ni druge opskurne fašističke i profašističke organizacije, koje danas djeluju pod njenim okriljem.
To divljanje sam Tuđman bez pomoći KC nije mogao obuzdati.

Vladu Zorana Milanovića se svakim povodom i bilo kojom prigodom, na tribinama, na “komemorcijama” na Bleiburškom polju i kod jame Jazovka, na misama za Stepinca, na Cvjetnicu, na Veliku Gospu, povodom blgdna Svih svetih … proziva i etiketira kao komunističku, naziva je se “totalitarnim režimom”, “komesarskom vladom iz 1945.”, nevažno donosi li zakone u skladu sa pravnom stečevinom EU ili se samo “miješala u svoj posao”, kao što su odgoj i obrazovanje, poštivanje manjinskih prava ili suđenje ratnim zločincima …

Svaki puta, kad oni što su nas pokrećući rat “branili” i obranili, “stvorivši nam državu” pače, hvala im nisu trebali, krenu “opravdano” protestirati, sve onako pod crnim barjacima, sa stiliziranim slovom “U”prekjučer za “heroja, a ne zločinca” Mirka Norca, jučer za “stop progonu hrvatskih branitelja”, jer suditi nekome iz redova branitelja za počinjene zločine, je “progon branitelja”, a danas dvopismene ploče na javnim zgradama i državnim ustanovama u Vukovaru, evo mantijaša uz njih da i molitvom ne dopuste ratnim ranama da zacijele ili da se RH razvija kao država vladavine prava.
O da, ne libi se mons. Pozaić aktualne hrvatske vlasti optužiti za totalitarizam, uspoređujući ih s onim nacističkim, kao ni pozvati “prave Hrvate” da se ne obaziru na demokratske izbore, već da jednostavno pod okriljem KC pokrenu svojevrsnu “Oluju” i sruše “nenarodni režim”.

Biskup Pozaić će reći i kako je “od lani u Hrvatskoj je nestalo 209 razreda, ili 5240 učenika” ne navodeći nam nijedan izvor koji bi opravdao tu tvrnju niti išta o tome koliko je razreda nestalo od dana kad je njihov favorit Tuđman preuzeo vlast, pa do izbora sadašnjih vlasti krajem 2011.

Laprdat će Pozaić o “zločinačkoj ideologiji” vladajućih, a mene živo zanima koje je uopće ideološko opredjeljenje Zorana Milanovića, “drvlje i kamenje” će osuti na vladajuće radi “izvrtanja sustava duštvenih vrijednosti”, kao da taj sustav vrijednosti nije na glavu okrenuo Tuđman.

Lupat će Pozaić i o “kulturalnoj revoluciji” koja predstavlja atak na kršćanstvo i potiče kršćanofobiju, o “legaliziranoj konspirativnoj i javnoj destrukciji”, “razaranju nosivih stupova zdravog društva”, a uvođenje zdravstvenog odgoja u škole proglasiti “ideologijom pranja mozga, zatupljivanjem savjesti, prezirom roditelja i njihovih prava".

Poslije ovakve “homilije” biskupa Pozaića, očekivao sam da Zoran Milanović odgovori u stilu “istjerivanja King-Konga”, kako je to prijeteći najavljivao
http://pollitika.com/milanovicev-king-kong
a osim ne baš rezolutnog odgovora ministra Željka Jovanovića, nismo dočekali ni lisice, a kamo li King-Konga.

Zoranu Milanoviću savjetujem da prouči odnose s KC dvojice povijesnih velikana, cara Josipa II i maršalal Tita, pa postupi prema predlošku i skine s vrata “Crkvu u Hrvata”, jer nema nade da će papa Franjo urazumiti hrvatske biskupe.
U protivnom lako se može dogopditi da Crkva u Hrvata izazove takve podjele i sukobe u hrvatskom narodu, koji mogu rezultirati nacionalnom tragedijom.

Komentari

I zločinci su povijesne "ličnosti"

Zoranu Milanoviću savjetujem da prouči odnose s KC dvojice povijesnih velikana, cara Josipa II i maršalal TitaDobro kažeš, maršal Tito je povijesni velikan- nalazi se na europskoj ljestvici deset najvećih masovnih zločinaca!

Odnos Tita prema blaženome Alojziju Stepincu je možda primjer koji bi trebali slijediti!?

Tko je glasao

Šteta je što Monty Pyton`s

Šteta je što Monty Pyton`s Flying Circus i Pozaić nisu suvremenici - epizoda o tome kad biskup nekome izvan crkve predbacuje pranje mozga bi zasigurno nadmašila sve njihove druge, čak i onu koja se pamti po antologijskoj pjesmi "Every Sperm is Sacred".

B-52

Tko je glasao

Kmečanje na višem nivou

http://www.youtube.com/watch?v=Z5fsD6baD54

patite @Feniksi

naravno neće proći ni program SANU memorandum 2 - saniranje štete

u što su upregnuti i ovakvi poput @Feniksa

rečeno kratko, posrbice gore od Srbina

sve dobro...

Tko je glasao

"Parabelo imaš metke žute

ja vjerujem u Boga i u te"

Klika koja po cijenu sankcija pokušava prikriti komunističke zločine je po definiciji zločinačka jer je pomaganje zločincima poslije počinjenog zločina- zločin.

Eto samo jedan primjer ( lex) da je Pozaić pogodio u sridu.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Ne postoji većeg prikrivanje zločina od onog što se radilo (i još uvijek se radi), pa i uz pomoć KC, u Tuđmanistanu.
Ako je istina sve ono što si o sebi napisao na ovim stranicama, onda si i ti morao "zaglaviti" višegodišnju robiju.

Tko je glasao

šugo izdajnička

http://www.youtube.com/watch?v=T4At1WjK8ZU

šteta što si vojno nesposoban ( vjerovatno si pao na psihotestu) inače bi možda bio u kampanjoli s rezervistima četnicima koju sam baš na ovaj dan izrešetao pa je završila u kanalu

sjećam se jednog Nizozemskog novinara kojeg sam pustio da pređe na drugu stranu jer je baš insistirao

poslije sam ga našao živog kako luta kao gluha kuja , flomasterom je napisao PRESS na neki karton i nosio zajedno s komadom bijele tkanine podignutim u zrak

četnici, pijani rezervisti teritorijalci uzeli su mu sve; kameru, magnetofon, novce, ručni sat, zlatni lančić, vjenčani prsten, jaknu topericu još jedan prsten i naravno- automobil

pretukli su ga , cijelu noć je bio faktički između dvije vatre jadnik

prepoznao me je jer sam bio zadnji s hrvatske strane kojeg je dan ranije vidio

poljubio mi je ruku kad sam ga izvukao iz neposredne borbe i poslao s nekim ranjenicima prema Sisku

Da , dobio bih ne samo robiju nego metak- ali ja sam pobijedio pa onda nema više Bleiburga i križnih puteva

da bila je traktorijada

ispada da smo humaniji

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao

Što s tim

ja sam odstrijelio nekoliko divljih svinja i ponekog srnjaka strogo gledano- protupravno.

Nisam ispoštivao sve birokratske procedure koje bi se kao trebalo ... pribavio prethodne papire, ishodovao dozvole što zbog objektivnih a i, priznajem subjektivnih razloga.

Jaka stvar...

Da, nekoliko puta sam i preticao drugo vozilo gdje se strogo gledano baš i ne bi smjelo..

To je nebitno u sveziglede ))) teme

Nismo mi anđeli ni sveci...

Bitno je to da je Srbija uz restl Jugoslavije sprovodila politiku državnog terora osmišljenog , koordiniranog i naređenog od same države u svrhu genocida i etničkog čišćenja neHrvata i ostalih neSrba dok se Hrvatska samo branila u kojoj obrani je bilo tu i tamo sporadičnih iskakanja , nedopuštenih radnji pojedinaca, kolaterale i sl.

...pa i podmetanja od srbijanske udbe i kosa

"labrador" " opera" i sl. kao primjeri a toga je bilo i na lokalnom, nižem nivou

e da bi ti i takvi imali o čemu srati

primjer: da nije kamera i međunarodnih posmatrača gaženje tenkovima civilne kolone od Gline do Dvora pripisali bi " ustašama"
da nije međunarodnih posmatrača ubojstvo retardiranih osoba u Dvoru cca 12 sati prije ulaska hrvatskih snaga pripisalo bi se " ustašama"

Srebrenica i Ovčara se ne bi smjeli spominjati da nismo pobijedili u ratu. Ubijena hrvatska pa i djeca morala bi biti prešućena, pizdo ljudska

Broj srpske kolaterale ( 1/3 su se pobili u međusobnim obračunima od 91-95) bi se višestruko uvećao i pripisao Hrvatima, a recimo žene i djeca pijanih budalaša koji su se pobili bili bi prikazani kao žrtve " ustaškog " terora i da se takvima poput tebe ne smije odgovoriti taj bi broj rastao i rastao i rastao do neslućenih razmjera

e radi stjecanja privilegija sada i ovdje takvima poput tebe i Jose Kovačevića iz Gline

svinjo izdajnička

sve dobro...

Tko je glasao

Srebrenica i Ovčara se ne bi

Srebrenica i Ovčara se ne bi smjeli spominjati da nismo pobijedili u ratu.
----------
gomila budalaština , po običaju, sa poznate adrese
ako si TI (čuj ON)nekog pobijedio, što ne naplatiš ratnu odštetu? Ako si TI nekog pobijedio, odakle ovoliko zločinaca šeta slavonijom? Izvučeno je(dogovoreno) 0:0, a da toga, jadniče, ni svjestan nisi

Tko je glasao

Ne znam kako je kod tebe

ali ovdje kod mene a vidim i u cijeloj Hrvatskoj se osjeća pobjeda u osloboditeljskom ratu.

Da se nismo rastosiljali one bijede Jugoslavije za Hrvate se danas u svijetu ne bi ni znalo.

Da JA sam pobijedio jer su me htjeli etnički očistiti a nisu uspijeli 91.

Nije neriješen rezultat gledano strateški.
Ako metnemo da je bio sukob sa Srbima a jest, oni su izgubili jer su umjesto Velike Srbije dobili manju Srbiju, a Hrvati su dobili nezavisnu državu.

To je fakt a ti ga sad okreći kako hoćeš.

ps. ni nacistički zločinci nisu baš svi otkriveni i osuđeni i tamo su položili oružje i mirno prihvatili jer su morali ustavnopravni poredak inače bi smo ih stjerali u Dunav, zato su većinom abolirani a ti ako baš znaš pojedinačno kojeg zločinca, šta se čeka .. nazoveš policiju i kažeš im.

sve dobro...

Tko je glasao

Da se nismo rastosiljali one

Da se nismo rastosiljali one bijede Jugoslavije za Hrvate se danas u svijetu ne bi ni znalo.
...........

u svijetu se za hrvate zna po onome u čemu su najbolji, svjetski šampioni...po lopovluku, kriminalu, potkradanju sama sebe, što im nije uspjelo čak ni pod omraženom „Titovom“ čiznmom

Sanader, 59, is already serving a 10-year prison term for bribery involving Hungary’s Mol Nyrt. (MOL) and Austria’s Hypo Alpe- Adria-Bank International AG. He is appealing the verdict.
http://www.bloomberg.com/news/2012-12-13/former-croatian-premier-sanader...

Tko je glasao

Brijem da smo također poznati

Brijem da smo također poznati i po tome što smo pokušali ugurati dva najvažnija ministra u upravni odbor firme koja je u vlasništvu države u kojoj je jedan od tih ministara upravo slučajno u tom trenutku imao suđenje za dva ubojstva iz nehata.

Ono, brijem da nitko (manje-više®...) u bijelom svijetu ne žiku razliku i ne shvaća što je HDZ, a što SDP. Mislim, što ono uradi Hristos prije dvi keke godina i kome se ono povraća na ćirilicu? A?

Tko je glasao

i najzgodnija cura u selu

može glasno prdnuti u nekom društvu

tako da nebuloze i nebulozne argumente nije preporučljivo metati jer se ispada blesav

Naš barjak je pred zgradom UN-a. Naša reprezentacija je bila treća na svijetu, naš Goran je osvojio neki pehar, rukometaši, strijelci

naši klinci inovatori osvajaju zlata

Hrvatska je prva po broju donacija organa itd, itsl

Koliko u RH ima automobila, računala i mobitela a pogledaj samo rezerve; kolika je zemlja neobrađena, znači ne treba nam ...može nam se ...može nam biti....

Gdje smo po medicini gledano u svjetskim razmjerima

jesmo li u NATO i EU

Za Juge su žene išle na ruke kopati kukuruzu tamo negdje šezdesetih, 20 god. iza rata za nadnicu 1 Kg svinjske masti cijeli dan, a nije se imalo bijelog dinara za kupiti šibice ili petrolej pa se gledalo tko je prvi u selu već naložio vatru i išlo se kod njega uzeti, posuditi malo žara za naložiti vatru za skuhati jelo.

Mi stariji smo to živjeli, doživjeli i preživjeli.

Radnici ili " radnici" ( zapravo komunistički robovi kao u Gulagu) su rukama izbacivali kamenje sa šlepova i utvrđivali obale,

kolicima, tačkama i lopatama su se gradili nasipi i ceste pa i autoput tkz. bratsva i jedinstva

dok je Tito glumio jetset i družio se s glumicama a crvena buržoazija se bogatila

bio sam , sudjelovao i vidio, čak upravljao radilištem kao traser kako se to onda zvalo, ali se pjevalo:

" Druže Tito samo piši radit ćemo i po kiši ako piše i Jovanka radit ćemo bez prestanka ako piše s Kardeljom radit ćemo i nedjeljom"

Bog vam mater blesavu.

Danas imamo situaciju da se mladež najela kruha pa izludila, žene umjesto da brinu o obitelji prate "Sulejmana" i na fejsbuku tračaju, ogovaraju jedna drugu

Moja najbolja kuja engleska špringer španijelka ima manu - uvijek joj se pripije najviše krpelja jer ima takvu dlaku, jebajga

sve dobro...

Tko je glasao

Bog vam mater

Bog vam mater blesavu.
Odgovaraš meni nakon što sam pojasnio da nije Sanader jedina naša zvjerka koju svijet prepoznaje otkad smo prestali biti pod "Titovom čizmom".

Drvosjek, ne poznaš elementarna načela rasprave niti elementarna načela pristojnosti (u smislu da upotrijebiš minimum inteligencije da shvatiš o čemu se priča kad uletiš), a psuješ mi heteroseksualnog roditelja?

Ili želiš da se spustim na tvoj nivo jer ti fali sadomazo pederluka ili si pglu. Budi frajer pa priloži treći put ako griješim.

Tko je glasao

Osvrt je bio

na @idola, pa i tebe i još neke ali dobro

Moj odgovor je na kritiku pomoću Ina Mol, moš si mislit pameti, moš izvuć malimilion primjera negativnosti i zgodnih cura kojima se omakne prdac, ali

što s tim , koji je point

stoga ja raspravu i komentar prilagođavam tom nivou

ne možeš napadati temelje ( fundamente) zbog toga što je netko loptom razbio prozor na drugom katu

tvoje skakutanje i zbrajanje nezbrojivog , poređivanje neuporedivog i kruškajabuka stil pomalo- zamara

pa ti se pošto sam involviran u raspru adekvatno očitujem

" bog mater" ti je samo poštapalica i ne doživljavaj ti to naosobno drago dijete heteroseksualnih roditelja

jer naime, ne prihvaćamo svi tvoj nivo zajebancije i ubacivanja stalno isponova novih pojmova radi ostavljanja dojma

stil može ali nivo ne

sve dobro...

Tko je glasao

Ne doživljavam osobno, sprdam

Ne doživljavam osobno, sprdam se s dnevnopolitičkom top temom i svoju majku politički korektno nazivam heteroseksualnim roditeljem.

Ne napadam temelje, ništa ne kužiš, gore si imao sofisticiranog Željka Jovanovića, a ja sam samo elegantno pokušao to prokazati.

Tko je glasao

Ne kužim, da

rješavanje rebusa i stil, nisam mislio ovako nego onako,

to mi se na da, reci željku da je željko ko što ja kažem četniku da je četnik, hehe

no ne ljuti se ako netko nije ravan tom stilu pa jadno zdravoseljački tumači kako mu paše

jegulja ili samo ljiga pitanje je sad

sve dobro...

Tko je glasao

Nepotvrđena stručna istina je

Nepotvrđena stručna istina je da za Hrvatsku znaju i zbog Sanadera u tamnici.

Nepotvrđena stručna istina je da za Hrvatsku znaju i zbog Prvog potpredsjednika Vlade RH koji je pokušao ući u upravno odbor najznačajnijeg financijskog subjekta u odnosima države suda i RH.

Nepotvrđena stručna istina je i da je Slavko Linić rekao manje-više kad su stigle optužbe da li je nevin po dosadašnjim optužbama za financijske malverzacije.

Nepotvrđena stručna istina je i da je Sanader naglašavao slavljenički karakter vjerskih blagdana Srba u Republici Hrvatskoj.

Nepotvrđena stručna istina je i da jedan ministar u Vladi RH ima ne snove, nego povraćanje na ćirilicu na ulazu u Vukovar.

Nepoznata istina je dokazati da je SDP sljednik SKH koliko i HDZ i HNS.

Tko je glasao

Nepoznata istina je dokazati da je SDP sljednik SKH koliko i HDZ

Nisi se ti toga prvi dosjetio rokeru @kradem

ja godinama drvim da postoji ptica Hrvatska kostoberina kojoj na lijevom krilu piše SDP a na desnom HDZ

međutim, naša raja voli da ju se glođe i uporno bira i daje svoj glas baš njima

što se tu može, narod ne možeš naglo promijeniti

znaš ono o revolucionarnoj svijesti, pobuna iz želuca, kritičnoj masi i te brije

pitao ja svoji mater 80+ za koga ćeš stara sutra glasati, ona veli ..pa za Tuđmana, a taj blago u Gospodinu već bio preminuo

hehehehehe

sve dobro...

Tko je glasao

Nisi se ti toga prvi dosjetio

Nisi se ti toga prvi dosjetio rokeru @kradem
Naravno da nisam. Nisam baš ni roker pravo.

Forza Fiume!

Tko je glasao

Bauk komunizma kruži EU-om

Hrvatski crkveni kler nije nikada bio dio sudbine onih na koje se stalno pozivaju tj obične građane-vjernike. U ime ideologije kršćanstva i njegovog simbola križa u povijesti su napravljeni ogromni gnusni zločini od vladajućih klika završno sa današnjim danom. Naravno da i druge religije imaju u tome zasluženi participat.
Dakle, jel nekome palo na pamet da cijelu neku religijsku ideologiju proglasi zločinačkom samo zato jer su neki u ime te ideologije lišavali svoje protivnike života. Naravno da ne - ali zato nekima u svjetskim centrima moći ne smeta da marxizam i komunizam proglase operativnim zločinom u ideji i sukladno istom instaliraju takav zakonski okvir koji će metodom inkvizicije drastično obračunati s neposlušnima. Jel Pozaić, Mrzljak, Bogović, Jezerinac........................... sastavni dio te i takve retorike. Naravno, u verbalnoj borbi za nacionalno brinu samo o dragom kamenju i bankovnim računima i oni će biti prvi koji će glasno poduprijeti EU neman koja puzajući donosi fašizam. Dakle materijal pod radnim nazivom Europski statut za promicanje tolerancije kojemu je svrha zabrana komunizma je dokaz kako "bauk kruži Europom, bauk komunizma" i njegovim usvajanjem kapaciteti europskih robijašnica neće biti dovoljni da prime sve "zločince" koji su ugroza "tolerantnoj, demokratskoj i slobodnoj Europi".
A Pozaić i njemu slični osluškuju EU fanfare i polako zagrijava vodu za tamo neke žabe koje krekeću mimo tonaliteta prebogatog klera!!!

http://www.advance.hr/vijesti/bauk-ponovno-kruzi-europom-opasne-namjere-...

Tko je glasao

Nažalost, Pozaić je u pravu.

Nažalost, Pozaić je u pravu. Da je Milanovićeva vlada, i cijela ova Kukuriku vlast - kompletna saborska većina - ništa drugo nego otvoreno i besramno kriminogena, dokazuje recentna porazna, pogubna, katastrofalna činjenica da ju je Ustavni sud morao javno upozoriti da ne krši Ustav :-(

Zapravo, Kukuriku pokušaji poništavanja i ukidanja demokracije nisu ništa novo za tzv. "ljevicu" u Hrvatskoj. Prvi pokušaj puča izvršio je Stipe Mesić još 1994. godine, usred Domovinskog rata, a drugi pokojni Ivica Račan mislim 2003, kada je njegova vlada odbila poslušati izravan nalog Sabora da Gotovininoj obrani da na uvid dokumente kojima raspolaže.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn Narodu koji je hiljadu

@MKn
Narodu koji je hiljadu godina bio sluga, najgore što se može dogoditi je da dobiju svoju svoju državu...nakon totalitarizma demokraciju...banda je to iskoristila maestralno

"Strašna je zadaća biti premijer u zemlji kao što je Hrvatska, a ja sam to uspješno radio. Da nisam bio uspješan, ne bi mi građani dva puta dali povjerenje na izborima jer građane ne možeš prevariti.
Sanader pred uskokom

http://www.vecernji.hr/hrvatska/gradjane-ne-mozes-prevariti-brendirali-s...

Tko je glasao

dvaput su birali i izdajnika

dvaput su birali i izdajnika Mesića

Tko je glasao

@JPeratović

A kad je to Mescallero postao izdajnik?
Onda kad je zajedno s najvećom fukarom iz redova hrvatskog nroda rušio Jugoslaviju?
Onda kad jwe spriječio "generalski udar"?
Onda kad je ponešto istine iz perioda "stvaranja države" otkrio svjedočeći u den Haagu?
Ili možd ipak onda kad je ponovo otkrio antifašizam kao civilizacijski doseg i svjetonazorni princip?

Tko je glasao

Vjerovali ili ne

"Ustavom treba ograničiti ulogu naroda"

"...I sada nam, koliko to god apsurdno zvučalo, preostaje jedino da se uzdamo da će se idućih tjedna u Saboru pronaći 101 zastupnički glas kako bi se izmjenama Ustava ograničilo sudjelovanje naroda u procesu političkog odlučivanja..."

Malo podsjećanje na Ustav RH (dio čl. 1. st. 2):

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu...

Još jednom, vjerovali ili ne. Koliko jučer, dok je na vlasti bila sirota Jaca pašteta, razni ciglenečki zaklinjali su se iz svega glasa u "direktnu demokraciju", a danas, kad im se ista događa, žele je - ukinuti :-(

Zapravo, i nije bilo tako teško predvidjeti ovaj niz protudemokratskih, kiminogenih izljeva Kukuriku iracionalnosti. Kad malo bolje razmislite, oni su na vlast došli samo i jedino zbog Sanadera kleptomana - a u dvije godine vladavine nisu za boljitak i oporavak gospodarstva države učinili baš ništa, nego su Sanaderov lopovluk, muljaže, nepotizam i dubioze još daleko pogoršali, te im čak i dodali niz negativnih ideloških budalaština, za većinu kojih smo naivno mislili da su prevladane.

Nažalost, ova situacija je po nekim pokazateljima prilično nalik onoj u Jugoslaviji 1989: Hrvati su bili za svoju nezavisnu državu, ili barem za pretvaranje SFRJ u konfederaciju, a Srbi, Jugoslaveni i posrbice za Veliku Srbiju, ili barem za unitarnu, srbo-vladajuću Jugoslaviju. Kad hrvatski narod nije htio po njihovom, nego se na referendumu izjasnio za svoju državnu neovisnost, Milošević & co. su pokušali - promijeniti narod, poništiti njegovu volju, pa ga čak i fizički ukloniti. Slično sad pokušavaju i milanovići, pusići, peđe grbini, ciglenečki i ini Kukuriku antidemokrati u vlasti, u Saboru i u medijima... samo je pitanje, dokle su spremni ići.

Pobogu ljudi, pa zar u tom SDP-u stvarno nema nikog osim Kolarićke, da caru kaže da je gol? HDZ je svoga sanadera dao na sud. Što vi čekate? :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci