Tagovi

Je li Vesna Pusić ministrica Republike Hrvatske ili Zapadnog Balkana

Iako politička korektnost po ustaljenom nepisanom pravilu štiti novoizabranu vladajuću garnituru poštedom od 100 dana, u hrvatskom slučaju s obzirom na okolnosti to pravilo ne bi trebalo vrijediti kad se radi o pitanjima od nacionalnog interesa. Zato bez obzira o kome se radi treba odmah upozoravati na poteze vladajuće ljevičarske koalcije koji bi mogli imati dalekosežne posljedice. Konkretno radi se o najavi nove ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić o mogućnosti povlačenja tužbe za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde na temelju zločina počinjenih u agresiji na Hrvatsku.

U intervjuu „Jutarnjem listu“ o toj temi Vesna Pusić je doslovno izjavila: „U slučaju tužbi imate dvije mogućnosti. Jedna je da želite riješiti probleme kao što su nestali, opljačkana imovina i procesi za ratne zločine. Druga je mogućnost da na dulji rok u regiji na životu želite održavati sukob niskog intenziteta. To ima svoju funkciju zato što je i jednoj i drugoj strani u takvoj strategiji na raspolaganju mogućnost da uzburka kolektivne emosije neposredno prije izbora. A to šteti društvima koja su već platila visoku cijenu tako kratkoročnih ciljeva koji se postižu hranjenjem sukoba niskog intenziteta u regiji. Smatram da je to ne samo neodgovorno prema građanima obiju država, nego i nemoralno…Dobili smo povjerenje na izborima ne zato da ljude zavaravamo nego da im rješavamo probleme i činimo život lakšim“. Da je novinarka Slavica Lukić bliska Pupovčevom SDSS-u prava profesionalka postavila bi novoj ministrici provokativna potpitanja proistekla iz njezinog odgovora. Kako to ona nije, jer je „Jutarnji list“ glasnogovrnik tvrdnje da se na ovom prostoru vodio građanski rat, a ne da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, onda treba ukazati na temeljnu namjeru hrvatske ministrice kad se radi o odnosima sa Srbijom.

Prije svega Vesna Pusić se u ovom imntervjuu postavila u poziciju ministrice vanjskih poslova nepostojećeg Zapadnog Balkana, konstrukcije koja još uvijek nije izumrla unutar Europske unije.Sam njezin način izražavanja odiše tom pozicijom. Ona ne ističe što je interes Republike Hrvatske, nego u istu razinu stavlja Hrvatsku i Srbiju. Ona govori o dvije mogućnosti, iako za Hrvatsku poistoji samo jedna, a to je da ustraje na zahtjevima da Srbija kao agresor ispuni svoje obveze koje ni nakon 20 godina nije pokušala ispuniti. Treba li posebno podsjetiti da Hrvatska još traga za sudbinom oko 1.000 nestalih, da Srbija još nije vratila opljačkanu imovinu i da nije kaznila sve počinitelje ratnih zločina koje su pripadnici JNA i četničkih paravojnih postrojbi počinili na teritoriju Republike Hrvatske. Umjesto toga stvari su dovedeni do apsurda popustljivom hrvatskom politikom da Srbija progoni na temelju optužnica tzv. JNA hrvatske branitelje. Vesna Pusić govori o održavanju sukoba niskog intenziteta u regiji, što po njoj odgovara i jednoj i drugoj strani. Tako može govoriti samo netko tko dolazi iz Europske unije, a ne ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske. Zašto ona govori o „društvima koja su platila visoku cijenu“, ako je njezina zadaća da kao ministrica vanjskih poslova štiti interese birača Republike Hrvatske koji su joj dali mandat, a ne i birača Republike Srbije. I onda Šlag na kraju: „Smatram da je to ne samo neodgovorno prema građanima obiju država, nego i nemoralno“. Ona nema što govoriti o građanima obiju država jer još uvijek nije ministrica vanjskih poslova Zapadnog Balkana. Ona mora zastupati interese građana Republike Hrvatske, što u ovom intervju nije učinila. I ako je tko neodogovoran i nemoralan onda je to ovakvim pristupom problemu odnosa sa Srbijom upravo Vesna Pusić Ona već zavarava građane, jer joj birači nisu dali mandat da govori u interesu Republike Srbije, nego u njihovom interesu i u interesu Republike Hrvatske.

Komentari

Genocida nije bilo, tuzba nema sanse

Hrvatska nema sanse dobiti tuzbu jer se genocid nije desio. Masovni zlocini nisu isto sto i genocid u pravnom smislu za koji treba imati jasan dokaz namjere unistenja grupe.

Stovise, na ICJ-u treba dokazati i direktnu kontrolu nad pojedinom operacijom (presedan Nikaragva). BiH je imala presude o pocinjenju genocida, a nije uspjela dokazati efektivnu kontrolu Beograda. Hrvatska nema ni presude o pocinjenju genocida, a kamoli dokumente koji pokazuju direktnu kontrolu nad pojedinom (specificnom) operacijom koja doseze pravnu (ne laicku!) definiciju genocida.

Pusic i Josipovic znaju da je tuzba osudjena na neuspjeh jer je podnijeta iz politickih razloga i usprkos savjetima da se ne podnese jer nema sanse uspjeti.

Dvije su mogucnosti: medjunarodni pravni poraz (bez ispunjenja bilo kojeg zahtjeva) ili povlacenje uz uvjet ispunjenja zahtjeva tuzbe.

Ne treba biti posebno inteligentan da se shvati sto je ispravno uciniti.

Tko je glasao

Sasvim je irelevantno

Sasvim je irelevantno misljenje nekog sa sjevera Europe da li smo Balkanci, Zapadni Balkanci ili dio zemalja Jugoistocne Europe.
I Svedjane, Fince Norvezane a mekad i mi Skandinavcima.
Sami su sebi Svedjani, Finci, Norvezani.
Inace ovi nazivi za nas su u slangu i drugaciji pa smo u Austriji Tschuschiji, a u Svicarskoj ili Njemackoj Jugosi itd.
Svi Nijemci su za nas ponekad Svabovi i sl.
Europa je za nas nuzna,toliko da sam Kosorici zahvalan na napravljenom ii pored nebuloza na svim drugim podrucjima, kao sto se nadam da ce i Pusicka uspjeti, a podrzao bi u tom smjeru i Papu, Bozanica, Pupovca ili bilo koga.
Iako sto se tice referenduma nisam optimist .
Ali nuznost EU je ociita jer:

Naša budućnost odsad ovisi jedino o sposobnosti da uspješno sudjelujemo u ekonomiji svjetskog znanja i pameti.
Hrvatska danas ima nasušnu potrebu da svoj izlizani i zastarjeli duhovni centralizam prilagodi novim uvjetima depolitizacije svih oblika javnog i društvenog života.
Protivnik toga procesa danas je moćan sloj glupana u političkoj eliti i njima odani intelektualni, policijski i medijski serviseri koji predosjećajući svoje dokidanje izvode nasilje nad većinom dnevnih tema.
Oni su krivci što se Hrvatskoj već desetljećima spušta razina tako što joj se u vremenski pravilnim obrocima nude navodno užarene, a ustvari imbecilne teme koje onda javnost sa zahvalnošću gricka.
Nije problem Hrvatske u njezinim desnim, niti lijevim skretanjima. Problem Hrvatske u konstatnom je padu kriterija i gubljenju visine. To sve djelo je dobro raspoređenih glupana i razbojnika. Radi se samo o tomu kako te dvije grupacije onemogućiti da se zajednički umnažaju pred našim očima.

Tko je glasao

Vesnica, naša mudrica :))

ma herr krsnik,

trebali ste priheftali svojem dnevniku ovaj piece iz Hodakove kolumne s dnevno.hr. ma sjajan je, a što je najbolje, još se moš' i nasmijat (najčešće od muke ali ajd' smijeh je smijeh..)

http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/optimist_je_lose_obavijesten...

Nova ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić donijela je mudru odluku. Hrvatska će povući tužbu za genocid protiv Srbije jer po njenom mišljenju ta tužba raspiruje kod Hrvata niske strasti. Vesna je u pravu. Oko 18.000 poginulih i rodbina koja je ostala iza njih, djeca bez roditelja, prognanici, rodbina masakriranih i ubijenih ne zanima ništa drugo osim raspirivanja niskih strasti. Prof. Marijan Damaška s Yale University u više je navrata s pravnog aspekta obrazložio zašto Hrvatska ne smije povući tu tužbu. Međutim, Vesna Pusić ne šljivi pravnike, ona zna bolje i ima jake argumente za suprotan stav od Damaške. Vesnini argumenti su vlast i nezamjeranje susjedima, a Damaškini su pravni i povijesni. Stvarno se Damaška mora ispričati Vesni što razmišlja tako usko i nazadno. Vesna voli vlast i ne želi da ju išta u tome ometa. Još je Seneka rekao: "Teško se držati mjere u onome što si našao da je ugodno!"

usput, pročitajte i ovu odličnu kolumnu dr. ante nazora. ceterum censeo, portal dnevno.hr je sve bolji i bolji. baš je žalosno da ova pollitika.com pomalo odsklizava prema index.hr ili tak nekak' čim se netko usudi malo jače propitati neke stvari, ili ak' nije baš na liniji s tekućom politikom, odmah krene vagon minusa....
nekak mislim da je to šteta, i da su djelom i zbog toga neki zbilja dobri igrači otišli...

http://www.dnevno.hr/kolumne/ante_nazor/historiografija_u_sjeni_pojedini...

CC

Tko je glasao

Nova ministrica vanjskih

Nova ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić donijela je mudru odluku. Hrvatska će povući tužbu za genocid protiv Srbije jer po njenom mišljenju ta tužba raspiruje kod Hrvata niske strasti. Vesna je u pravu. Oko 18.000 poginulih i rodbina koja je ostala iza njih, djeca bez roditelja, prognanici, rodbina masakriranih i ubijenih ne zanima ništa drugo osim raspirivanja niskih strasti. Prof. Marijan Damaška s Yale University u više je navrata s pravnog aspekta obrazložio zašto Hrvatska ne smije povući tu tužbu.

Tu je Pusicka 100% u pravu!
Politika se ne vodi po tome sto se babi snilo, nego po tome, kakve ce rezultate donijeti u buducnosti.
Gurati unaprijed propalu tuzbu iz neke birtijske balkanske krcme .iz inata i zzatezanje odnosa je ono sto treba baciti na deponiju proslosti.
Nevazno da li ce oni i drugi biti nasi susjedi i u EU, ili ne, susjedi ce biti svakako.
To se ne tice Tadica koji je Slobi bio oporba, a Tadic se ionako nije tijekom rata sastajao sa njime 50 puta kao Njofra

Tko je glasao

nomen est omen

G-news jednako gnjus.

uistinu treba biti ne licemjer nego bijeda od čovjeka pa donositi takve zaključke.. ne radi se o politici nego o ispunjenju pravde, pa ste Mr. Gnjus vi 100% u krivu. To me nimalo ne čudi, jer pripadate mrakovoj skupini najblaže rečeno jugonostalgičara, a u stvari velikosrba koji ni nakon 15 godina nakon rata ne žele priznati da su kao agresori počinili zločine u hrvatskoj. na žalost naša politika bilo to hdz-ovska ili sdp-ovske ide im na ruku, a na čelu te kampanje nalazi se bivši titov gardist drug josipović. Tko je uopće ta vesna pusić, kći ustaškog natporučnika. Da je netko u hdz-u imao takvu prošlost vi i vama slični na čelu s "jutarnjim listom" te "špricerom" i acom stankovićem s HTV-a odavno biste ga raspeli na križ. a sad budući da vesnica priče priče milozvučne vašim ušima šutite ko zaliveni. to se zove dosljednost. nazdravlje drug Gnjus.

Tko je glasao

vkrsnik-zivite u proslosti,,

vkrsnik-zivite u proslosti,, a jos i rabite balkanske teorije o genetskoj krivnji Vesne Pusic, kao da je ona icim kriva ili zasluzna sto je nekad bio njen otac.
A sigurno ONA nije bila ni nekakav ustasa ni partizanski general.
Sprajca sam vec kritizirao radi privatizacije javne TV.
Stankovic je OK lik za vecinu ostalih na HTV i predobar.
Mraka sam vidio kad i svoju knjizicu SKJ, dakle nikad nisam bio drug.
Ostalo je vasa redovna isporuka gluposti ovdje usprkos tom "teroru" koji Mrak sprovodi spram vas.
Da mene netko gnjavi ne bi se ni vracao po jos nego pisao tamo gdje se to uzima za ozbiljno..
Za mazohiste nemam razumijevanja.

Tko je glasao

vesna i ostalo

G-news,

možda za vas činjenice da hrvatska još nije sa srbijom riješila problem oko 1.000 nestalih, da srbija još nije vratila opljačkano blago, da nije preuzela odgovornost za rat u kojemu je hrvatska izgubila 15.840 ljudi, uključujući i hrvatske srbe, da srbija odbija riješiti granična pitanja predstavljaju pitanje prošlosti, jer ste zadojeni velikosrpstvom. to je za hrvatsku sadašnjost bez koje nema budućnosti dobrih odnosa sa istočnom državom. toga mpora biti svjesna i vesna pusić koja po diktatu iz inostranstva zagovara odustajanje od tužbe za genocid. to je prije svega političko a potom međunarodnopravno pitanje, a vesna pusić je političarka a ne profesorica međunarodnog javnog prava, i k tome minisrica republike hrvatske. vama te stvari nisu jasne ili se pravite da vam nisu jasne ili ne želite biti suočeni s golim činjenicama. nemojte mi sad na ovo odgovoriti, što moja malenkost kao bivši tanjugovac to stavlja na stol. bitna razlika između mene i vas i vama sličnih je upravo u tome što se moja malenkost zalaže za očuvanje i ostvarenje hrvatskih nacionalnih interesa, a to vi svi skupa shvaćate kao nacionalizam u pejorativnom značenju te riječi.

s vama je s tako ograničenim vidokrugom uistinu teško raspravljati, pa sam ovo napisao više zbog drugih na portalu nego zbog vas koji se uporno ne žele suočiti s golim činjenicama.

Tko je glasao

vkrsnik - . za kraj... Mi se

vkrsnik - . za kraj...
Mi se prije svega razlikujemo sto vi mislite da ce povjest iz koje btw, nitko nikad nije nista nauclo nahraniti umirovljenike bolje od kontejnera.
U SFRJ je velika vecina zivjela bolje nego danas, a to nije razlog za nostalgiju nego za tugu spram opljackane drzave.Treba se okrenuti mladima i njihovoj neizvjesnoj buducnosti.
Mozda ih cak zamoliti za oprost sto smo im glupim glasanjem u zadnjih 20 godina unistili perspektivu.
Ja ovo nisam shvatio kao blog za povijest nego pitanja sadasnjosti i buducnosti.
Nacionalizam je politika drhtecih neandertalaca u zagusljivoj pecini pred raznim mogucim nepoznanicama koje su tamo vani.
Na svjezem zraku....

"Izgubljeni u sadasnjosti a prestravljeni buducnoscu, najsigurniji su zakljucani - u proslost"

Rekao je davno netko.

Tko je glasao

u jugoslaviji se živjelo bolje

G-news,

na kraju kad jugoslavija nije mogla otplaćivati svoje inozemne dugove jer u raspadu svjetskog komunističkog pokreta nije više bila zanimljiva zapadu nije se mogao nabaviti obični toaletni papir, zubna pasta, mlijeko, kava, a da o južnom voću i ne govorimo, te svaki drugi dan nije bilo struje i automobila ste mogli voziti svaki drugi dan. za veliku većinu to je bio susret sa stvarnošću, ali to, posebice takvi kao što ste vi to zaboravljate. u jugoslaviji nije bilo demokracije, jer se drukčije mišljenje kvalificiralo kao kažnjivi verbalni delikt, a kad je umro tito mogli smo prisustvovati scenama kakve su se nedavno vidjeli prilikom smrti kim il jonga.

za vas koji ste očito pripadali privilegiranoj srpskoj klasi jugoslavija je dakako bila bolja, ali se zbog takvih kakvi ste vi s ograničenim vidokrugom i raspala i to krvavim ratom što ga je predvodeći zaluđene srbe poveo slobodan milošević. što je tragično slobodan milošević je otisao, ali su ostali i pravladavaju još ucvijek zaluđeni srbi koji razmišljaju politčki u prošlosti i to ne onoj iz 20. stoljeća, nego onoj iz 19. stoljeća. eto to ste vi, ali nažalost ste slijepi da to uvidite. i zato ste vi "najsigurnije zaključani u prošlost". što vam ja mogu.
.
stojte mi dobro u vašem sljepilu u prošlosti.

Tko je glasao

Za vrime mrskoga socijalizma

Za vrime mrskoga socijalizma Jugoslavije moj otac, poput večine drugih očeva, sebi je napravija kuću koja danas vridi miljun eura. Sa svin papirima i dozvolama. Nije nikad bija u partiji nego običan službenik s diplomon iz ekonomije. Danas u slobodnoj, demokratskoj Hrvatskoj oću li ja sebi napravit ikakvu kuću? Pa sad ti vidi.
Juga je poćela propadat kad je počela krast sama od sebe, npr. masovne malverizacije sa čekovima, ka šta danas Hrvatska propada jer krademo sami od sebe. Reforma koju je Marković počeja provodit, čak i prema tvrdnjama kapitalističkih stručnjaka, pokazala se uspješnom. Malo prije raspada došla je komisija EU sa konkretnim odlukama i održala sastanak sa svim predstavnicima republika, svima zajedno. Glavne odluke EU su bile: političkom odlukom primit YU u EU odmah, dati YU 5 miljardi eura odmah,... Međutim javija se najprije Slobo "Mi želimo da sva uprava YU bude u BG", onda se javija Franjo "Ja osjećam da je moja sudbina obnova hrvatskoga kraljevstva"... Alo, obnova kraljevstva na pragu 21. stoljeća!?
Stvar je u tome da sve dobro šta je u jugi bilo mi smo upropastili. Osamostaljenje Hrvatske trebalo je poboljšat standard i život Hrvata. Više od 20 god. nakon toga bolje nam nije. Dapače na rubu smo propasti. Komunizma nema već isto toliko vrimena, Srbi nemaju nikakv utjecaj več 17 god. Pa sad ti vidi.
Umisto da se na gore spomenutom sastanku trezveno i stručno raspravilo jeli najbolje ostat skupa, razdvojit se ili zaratit mi smo odma zaratili. Upravo za tom trezvenom raspravom ja žalim i za svime dobrin iz juge šta se moglo iskoristit, npr. tržište od 24 miljuna ljudi ili tržište po Arabiji i Africi koje je Tito stvorija (ne žalin ja za Titon nego za tin tržišten od kojega Hrvatska danas nema ništa). Umisto da danas hrvatske frime gradidu aerodrome i vojne baze po Iraku ovi su zvali Srbe za ti posal jer smo mi ispljucali sve veze šta je Tito stvorija.
Franjo nije moga doć na vlast bez rata ka šta Slobo nije moga ostat na vlasti bez rata. Gotova priča.

Tko je glasao

Utjecajni su daleko više nego ih ima u postotku stanovništva

i možda bi opet trebalo uvesti nacionalni ključ u RH, ali za funkcije u vlasti - za Hrvate

Komunizma nema već isto toliko vrimena, Srbi nemaju nikakv utjecaj več 17 god. Pa sad ti vidi. Kako nemaju, pa ima ih više u vlasti nego prije DR, a tek u raznoraznim građanskim udrugama, među budućim promatračima u EU parlamentu, među veleposlanicima...

Tko je glasao

Evo danas u Slobodnu piše da

Evo danas u Slobodnu piše da će Srbi gradit školske zrakoplove za zemlje nesvrstanih i da će surađivat sa kompatibilnim hrvatskim firmama. Hrvatska bi trebala sa gnušanjem odbit bilo kakvu vezu sa pokreton nesvrstanih koji je, doslovno, osnova krvnik Tito. Ton gnjusnon ostavštinon mrske Jugoslavije. Jeli tako hrvatine prave?

Tko je glasao

za vas koji ste očito

za vas koji ste očito pripadali privilegiranoj srpskoj klasi itd,

Doduse nisam Srbin, ali je istina da sam bio sef personalne uprave JNA, piskarao knjige o opcenarodnoj obrani i osnovao FK Partizan.
Sto god vi Zvezdasi misili o tome ;)

Tko je glasao

Gospon krsnik - žalosno i sramotno

Kao jedan od dvadesetak privilegiranih dopisnika TANJUG-a u SFRJ ( a vi jedino niste prošli obuku prije zadatka ) veoma dobro znate kako niti jedna tvrdnja iz prvog pasusa nije točna. Žalosno je da takva veličina ( mislim na vaš intelektualni i stvaralački opus ) nije uspjela svoje osobne frustracije ( neizbor za ravnatelja HTV-a i HINA ) potpuno zatomiti te se staviti u službu ove Hrvatske bar kao iskusan mentor nekom mladom novinaru.
Ne bi bilo na odmet i razmisliti o vlastitoj lustraciji. Moguće i neki drugi pođu vašim stopama , a tu najprije mislim na vašeg brata po prijetvornosti, uvaženog režisera, ravnatelja HTV-a (on uspio), športaša iz HOO i sve ostalo što pravi baja treba biti.
Ako je samo u pitanju lagana demencija i staračka zloća, ima i tu lijeka.

Stojte mi dobro u vašoj providnosti.

Tko je glasao

Hvala @biga i @led 42

Gospon krsnik je dobar lik ali- reče moj najbolji prof- najbolji si mi za izbjegavanje.
Ali obzirom kako je isti prof bio srpski razmišljao čak i kada je recitirao barda dragutina tadijanovića imao je potrebu da me pita; EEEEEEEEEj nema te , suza kanula ej. Srce je moje violina nemoj da sviraš kad ne znaš da diraš........

Tko je glasao

ne samo privilegiranih

Nije vkrsnik bio samo privilegiran. Pa u Australiju su se slali oni koji su mogli nešto dojaviti jednoj uglednoj državnoj ustanovi koja je onda mogla zadužiti Perkovića da nađe nekog sa pištoljem i da "sredi stvar" kao u Njemačkoj. Valjda Tanjug nije u Australiju slao "hrvatske domoljube"?

Tko je glasao

Serbi d'Italia

Kao jedan od dvadesetak privilegiranih dopisnika TANJUG-a u SFRJ ( a vi jedino niste prošli obuku prije zadatka ) veoma dobro znate kako niti jedna tvrdnja iz prvog pasusa nije točna.
Da malo stvari smjestimo u vremenu koliko se ja sjećam:
- 1973.-74. - svjetska energetska kriza zbog poskupljenja nafte, rata i problema sa Sueskim kanalom i otuda par-nepar vožnja
- 1981.-82. - redukcije struje (bilo ih je i početkom 70-tih ako se dobro sjećam)
- 1982. -83. - nestašica kave, deterdženta, paste za zube, toalet papira, limuna
- 1986. - 89. - galopirajuća inflacija
- 1989.- Markovićeva reforma s denominacijom dinara (nakon one denominacije iz 1965. koja nikad nije prihvaćena u narodu).

Zanimljivo, kad je napokon nastao red u Jugi onda smo se stvarno potukli. Očito da oni prijašnji problemi nisu nikom bili privlačni i nitko ih nije htio sebi uzeti. Zapravo slična priča je bila i 1971.Očito da kad je ljudima bolje i imaju viška vremena onda krenu praviti štetu.

P.S Inače 1973.-74. vožnja par-nepar je bila i u Italiji, mora da su i oni imali problema s "privilegiranim Srbima"!

leddevet

Tko je glasao

slijepac nad slijepcima

leddevet,

da ste bili jedan od privilegiranih srba u hrvatskoj upravo potvrđuje gornji komentar.

"onda smo se stvarno potukli".
tko se potukao? ne želite priznati, jer vam to kao srbinu ne odgovara, nego koristitite staru nacionalnu praksu velikog laganja, da je 1986. donesen memorandum SANU, a da je slobodan milošević pred zaluđenim srbima na gazimestanu zagrmio da "ni oružane bitke nisu isključene".dakle nije "mi" nego "oni". očito je dakle da su srbi imali viška vremena, pa su krenuli praviti štetu. ali vi kao zaluđeni srbin to jednostavno ne želite priznati, kao što ni službena srbija ni 20 godina poslije raspada jugoslavije ne želi priznati da je sve poteklo iz beograda, a da su hrvatski srbi samo poslužili toj zaluđenoj srbiji s antibirokratskom revolucijom i milijun ljudi na gazimestanu.

Tko je glasao

Smeće je jedno ustaško - krsnik

Puno dobrih i pametnih ljudi je otišlo sa ovog portala zbog ružnih i nepriličnih riječi što su rekli tvoji obožavatelji @skviki i ostali gušteri. Nema na ovim stranicama više ili ima povremeno @nausikaja,@frederik i svi ostali čije sam upise volio čitati.
Gospon krsnik nije dementan već je pokvareni starčić koji će jednog dana prosvijetliti svoj opinijon (kaže moja baka koja će ti vjekoslave opaliti veliku šamarčinu ).
Ne odgovaraj mi na ovaj komentar, smeće ustaško. Gospon krsnik.
Upali svoj traktor i pravac tamo gdje ti je mjesto. Smeće jedno pokvareno.

Tko je glasao

živci

pjastrela

najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi jest da izgubi živce, a to se događa kad kao srbin u puli (ili možda hrvatski izdajica) ostane bez argumenata i bez riječi. onda slijede uvrede.

stojte mi dobro.

Tko je glasao

nerve ne gubim nikada

Najgora stvar koja se može dogoditi hm čovjeku je to da izgubi sam sebe.
Srbin u puli je za tebe nepoznanica i molim te - ne seri.

Tko je glasao

tko sere

pjastrela,

ako tko sere kad izgubi živce, koje nikad ne gubite (ako ih imate), onda ste to vi. recite nešto o temi dnevnika, a ne o mojoj malenkosti. da vas podsjetim, u dnevniku nisam pisao o sebi nego o postupcima gospođe/drugarice pusić.

stojte mi dobro u puli (barem ste pošteni, pa ne krijete odakle se javljate kao neki drugi)

Tko je glasao

tema dnevnika

Nemam pojma i ne zanima me :) nešto ste pisali ali nisam baš koncentriran na vaše upise.
Evo recimo - kao neki neobavezniradni zadatak - utjecaj Hrvata na razvoj marksizma unutar australske domicilne zajednifce sa osvrtom na prosječne kišne dane u okolici sidneya glede na kišne dane koji ne smiju poremetiti zadanu skalu obzirom na izbor varaždinca krajana za izbornika teniske reprezentacije. mislim , muške . tj repke. Tj tko je uspio odigrati dva seta sa predsjednikom i u grču vlastitog bola izgubiti ono što se nikada ne gubi
-postao je šef negdje, bar na HTV-u. Vi ne znate igrati na žute lopte a ja još manje i HTV gubi dva najbolja rravnatelja. Srbina iz pule i hrvata iz australije. Koja je to harmonija.
A hrvatska gubi.

Tko je glasao

jeste li ozbiljan

pjastrela,

ako niste konmcentrirani na moje upise, a pollitika počiva na njima, što se onda javljate odnosno što se bavite mojom osobom kad moja malenkost nije tema upisa.

jeste li uopće ozbiljan čovjek. po svemu što ste napisali niste.

stojte mi dobro u vašim zabludama.

Tko je glasao

Napokon nešto smisleno ;)

Napokon nešto smisleno ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zaboravih

pitati da li se to odnosi na mene? Uspjeh li ja napisati nešto suvislo ili je to bio samo trenutak nadahnuća koji je prvi put postao prepoznat na ovim stranicama.?

Tko je glasao

Srbi svi i svugdje

da ste bili jedan od privilegiranih srba u hrvatskoj upravo potvrđuje gornji komentar.
Eto, postadoh i Srbin. No, što se mora nije teško!

Stvarno je fascinantna tvoja revnost da svakog neistomišljenika pretvaraš u Srbina i vjerojatno zahvaljujući upravo tvom marnom prekrštavanju danas na svijetu ima nekoliko milijardi Srba, vjerojatno više nego Kineza i Rusa zajedno što u svakom slučaju predstavlja i više od ispunjenja sna vinovnika Meomoranduma SANU. Shodno tome prvom prilikom kad skoknem u Knez Mihajlovu ću predložiti da se tvom trudu dodjeli adekvatno priznanje.

Pretpostavjam da ćeš tu fasovati u najmanju ruku "Orden Kara Đorđa i Marka sa zlaćanim spermîćima" za stvarni doprinos u očuvanju i proširanju velikosrpske misli i tela.

leddevet

Tko je glasao

srbin ili izdajica

leddevet,

da budemo na čistu. tako kako vi rezonirate i razmišljate o prošlosti svojstveno je političkom srbinu ili po političkoj kvalifikaciji hrvatskom izdajici. Pa birajte.

Tko je glasao

DM

svojstveno je političkom srbinu ili po političkoj kvalifikaciji hrvatskom izdajici. Pa birajte.
Jel na temelju neke od tih opcija mogu ostvariti popust u DM-u?

leddevet

Tko je glasao

istomišljenici

zaphod
lunoprof

znači i vi ste ili politički srbin ili hrvatski izdajice.

Tko je glasao

Trojba

A sto je bilo s "urbanim jugoslovenom"?

Tko je glasao

jupi

... imam još neku opciju? super!

Meni se nekako sviđa ono "poštena inteligencija" - ali nikako dogurati do toga...

Tko je glasao

velikohrvatska dvojba...

Je, još se dvoumim...

Tko je glasao

mene fascinira ovih 200tinjak

mene fascinira ovih 200tinjak rijeci koje slazes u razlicitim kombinacijama potpuno infantilno..

to mora da je neki poremecaj ili dresura koja jednok kad se nauci nikako ne prestaje.. a vrijeme tece li tece, i ne samo da se vodeci politicari i trendovi mijenjaju, nego i drzave a

rijeci.. uvijek iste, uvijeg istog znacenja, sve besmisleno, a i dalje se premecu li premecu u raznim kombinacijama

unutrasnjih i vanjskih neprijatelja

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kukavičluk

zaphod
lunoprof

iz vaših upisa ne zna se što ste izabrali biti srbin ili hrvatski izdajica. zato u kukavičluku trabunjate bez veze s temom. napišite konačno nešto suvislo, naravnmo ako ste u stanju, jer vas osobno vrijeđanje ne amnestira a uz to pokazuje vašu nemoć. ja li vam teško reći ne nisam politički srbin a niti sam hrvatski izdajica i da to obrazložite. međutim problem je u vasoj nesposobnosti, pa vas u tom stanju pozdravljam s

stojte mi dobro.

Tko je glasao

sjor vkrsnik iz vaših upisa

sjor vkrsnik

iz vaših upisa ne zna se

zašto ste izabrali biti "klaun",

pogotovo "politicki klaun" kad je to toliko rasireno zanimanje u Hrvatskoj, kao i u regiji,

da su sve burze prepune takvih kandidata, vecinom puno mladih od vas.

inace vase kvalifikacije poprilicno su u zaostatku s vremenom i prostorom. vidi se stara i nadasve poznata skola, izvjezbanost, rutina.. no ipak sanse za angazman su vam jako jako male jer se niste prilagodili novom dobu, cak ni potrudili prilagoditi izricaj

a mozda niste ni obratili paznju, pa da vas obavijestim.. 21. stoljece, 2 dekada, sijecanj..

vas "klaunovski" odabir i neodustajanje od uloge koju ste sami sebi odabrali i nakon sto je kazaliste zatvorilo vrata, je naprosto nedokucivo.. pa do kad mislite ponavljati istu, nekako cirkusku predstavu pred praznim auditorijem?

zar je tako tesko priznati sebi "klaunovsku" zabludu?

ili barem isprazne rijeci zamijente "pokretom" .. mozda budete zadovoljniji i sretniji?

ovo sto sami sebi radite stvarno je tesko shvatljivo svakom, pollitickom i nepollitickom ovom i onom ne-klaunu

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

jadno, jadno

lunoprof

opet ste ostali bez argumenata. jadno, jadno.

da vas podsjetim tema ovog dnevnika je je li vesna pusić ministrica repubčlike hrvatske ili zapadnog balkana. o tome niste rekli ni riječi, pa se bavite glupostimai mojom malenkošću. jadno, jadno.

stojte mi dobro.

Tko je glasao

argument trazi

argument trazi protuargument

klaun trazi samo da mu se smijes

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

huh

...reče čovjek koji na vlastitom dnevniku, na g-newsov komentar (totalno u vezi teme dnevnika) odgovara "g-news = gnjus"... ideš :)

Tko je glasao

oni su kozmopoliti koji žele

oni su kozmopoliti koji žele mirno živjeti u velikoj europskoj obitelji naroda i osuđuju svako dijeljenje po kulturološkim, narodnim i etničkim osnovama, ali pozdravljaju pozitivnu diskriminaciju grupa od posebnog interesa je je to tolerancija i odraz društvenog napretka. oni su za socijalnu pravdu i mir i blagostanje i napredak, i progresiju i sve ostalo napredno i politički korektno i samtraju kako svi ostali moraju biti za isto jer sve ostalo znači kraj svega toga i to se ne smije tolerirati.

oni su za multikulturalizam, sve u jednoj lijepoj novoj kulturi gdje postoji samo jedna kultura. oni su za različitosti, ali samo jednake različitosti. oni su za ljudska prava i za okoliš, a protiv ljudskih prava, oni su za slobodu govora, dok drugi govore ono s čime se oni slažu, oni su protiv sile, ako treba i preventivnom uporabom sile protiv onih koji bi silom mogli ugroziti ugrožene, a u koje se svrstavaju.

oni su za jednakost kroz pozitivnu diskriminaciju na osnovi različitosti.. oni su protiv neprijatelja naroda, a za narod

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

društvo se okupilo...

...tulum može početi

Tko je glasao

privilegirani srbin

pjastrela,

i vi govorite kao privilegirani srbin iz prosle države, pa čak idete toliko daleko da niječete poznate činjenice o nemogućnosti da jugoslavija nije mogla servisirati strani dug, zbog čega je došlo do nestašica svega i svačega. možda ste vi kao i mnogi drugi svo to vrijeme prespavali, ali dok ste vi spavali činjenice su bile neosporne.

kad već spominjete tanjug ako je tko bio privilegiran, onda su to bila vaša braća srbi i crnogorci posebice u beogradskoj redakciji tanjuga u doba kad je direktor bio hrvat pero ivačić koji je počeo provoditi politiku republičke ravnopravnosti u izboru dopisnika iz inozemstva, ili ako vam je draže inostranstva.zbog toga su ga vaša braća zvala ustašom, a nisu bili blaži ni prema meni, ali nisu mogli nišza peri ivaliću jer je njega štitio moćni stane dolanc.

moja malenkost je 20 godina slobodni novinar i kao takvav nemam premca u hrvatskom poslušničkom novinarstvu u kojemu ima mnogo uglednih urednika i komentatora s udbaškim i kosovim kodnim imenima, a upravo su takvi vaši miljenici. prema tome mi smo na suprotnim stranama, pa ako se tko treba lustrirati, onda su to upravo vaši omiljeni novinari.

a što se tiče demencije, lijek bih preporučio vama, jer se ne sjećate onih dana kad ste svaki drugi dan imali struju, a kavu ste mogli priuštiti, jedino ako vam ju je netko donio iz trsta.

da zaključim, vaše omiljene jugoslavije više nema niti će je ikad više biti, a hrvatska još ni propala niti će propasti. bar biste to mogli cijeniti, a ako vam se ne sviđa imate jednostavan izlaz - iselite u majčicu srbiju.

Tko je glasao

majčica sim, majčica tam...

Sama ideja da ti svatko s ceste - ako se drzneš primijetiti bilošto u vezi RH - ima pravo reći "pa odi onda u majčicu Srbiju" - mi se jako sviđa.

Ne samo što fantastično zatvara usta svakoj kritici (ako ne uspije to, uvijek se može dodati "u majčicu Srbiju, pa se druži s onima koji su napali Vukovar" ili tako nešto.

No, ispada se te velike rodoljubne glave uopće ne bore ZA Hrvatsku - već je samo bitno da svaki potez bude PROTIV Srbije. A to je ideologija. I glupost.

p.s. Meni se npr. sviđa državna vlast koja u situaciji kada nečega nema (benzina) ima muda to javno priznati - i pokušava smisliti način kako da reducira potrošnju istoga (o uspješnosti otom-potom). I koja kada nema devize NE kupuje naranče, a ne da diže kredit za njih. I što sad?

Tko je glasao

Zaphod, p.s. Meni se npr.

Zaphod,

p.s. Meni se npr. sviđa državna vlast koja u situaciji kada nečega nema (benzina) ima muda to javno priznati - i pokušava smisliti način kako da reducira potrošnju istoga (o uspješnosti otom-potom). I koja kada nema devize NE kupuje naranče, a ne da diže kredit za njih. I što sad?

Ma sve za pet, no zašto svi danas nešto od države traže, a niko nije spreman nešto žrtvovati ko za vrijeme tolko ljubljenog komunizma. Čak su i uvod telefona plačali na tisuće DM. Za jednu vreču cementa si moral koji put i trostruku cjenu platit.

Tko je glasao

Fajda

uistinu treba biti ne licemjer nego bijeda od čovjeka pa donositi takve zaključke.
Ovo je tipičan pogled osobe koji gleda unatrag i baš ga briga što će biti sutra i što ostavlja novim generacijama u nasljedstvo, a u nasljedstvo ostavljamo problem kojeg nismo bili kadri riješiti nego smo ga samo dodatno zakomplicirali:

Eto draga djeco, ostavljamo vam ovo smrdljivo govno u koje smo cijeli naš život utkali u uvjerenju da ćete ga i dalje marno baštiniti kako bi smrdilo do vijeka vjekova, ne samo vama nego vašoj djeci i djeci vaše djece i kako ne bi nikad zaboravili nas koji smo ga izasrali.

SFN

leddevet

Tko je glasao

juhaj!!! ideš :)

jer pripadate mrakovoj skupini najblaže rečeno jugonostalgičara, a u stvari velikosrba

Jel se to vi @vkrsnik inače žalite na etiketiranje i vrijeđanje na osobnoj razini? Wow :)

Tko je glasao

Tanjug days

Meni je fenomenalno kako mu je kao minus ono o kceri ustaskog natporucnika.

Tko je glasao

jedna od trojki

leddevet
zaphod
seneka

uopće nisam iznenađen vašim odgovorima, jer o komentarima ne može biti riječi. jugonostalgičar ili velikosrbin nisu etikete nego su identifikacija vaših političkih stajališta i gledišta. u svakom slučaju najeklatantniji je primjer leddevet kojega brine što će se u nasljednstvo ostaviti našoj djeci, a da uopće nije svjestan kakvu glupost zastupa. Njegovo gledišta svodi se na to da srbija nije odgovorna za zločine počinjene u hrvatskoj, odnosno da su se hrvati sami među sobom poubijali i da su palili gume na stradunu, te srbi nisu odgovorni ni za što uključujući i pokolj u srebrenici, a da ne spominjemo hrvatske žrtve od vukovara do škabrnje.

leddevet budite hrabri pa priznajte da ste velikosrbin i da vam retorika vesne pusić kćerke ustaškog natporučnika jedino prihvatljiva. ali budući da ste kukavica, što je druga riječ za tzv. srpsko junaštvo, vi ćete opet posegnuti za nečim iz moje osobnosti a ne usuđujete se argumentirano, jer ste za to nesposobni, braniti ono za što se zalažete.

u svemu tome sva trojica stojte mi dobro, ako uopće znate što to znači dobro.

Tko je glasao

Svoje nećemo, tuđe nedamo!

leddevet budite hrabri pa priznajte da ste velikosrbin i da vam retorika vesne pusić kćerke ustaškog natporučnika jedino prihvatljiva

Нећу!!!

leddevet

Tko je glasao

možeš ti i bolje!

budite hrabri pa priznajte da ste velikosrbin i da vam retorika vesne pusić kćerke ustaškog natporučnika jedino prihvatljiva

Bravo!! Sve pršti od argumenata, a ništa od osobnosti! Pulitzera amo - imamo pobjednika :)

Kako, bre, ne bi, bre, znali što je bre dobro.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci